Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De medische staf
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De medische staf
Maker: ScioBekeken: 8227
Status: InactiefBerichten: 48
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Ma 27 okt 2008 08:41
Ik zou zeggen, kijk nog eens goed naar het moment waarop Cvitanich geblesseerd raakt. Om dit nou gelijk de medische staf kwalijk te nemen, vind ik wel erg kort door de bocht.
michiel23


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 400
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Valkenswaard ( Noord Brabant )
Geplaatst: Ma 27 okt 2008 09:04
Ja maar wie is dan verantwoordelijk voor al die blessures. Het is toch niet normaal hoeveel dat er zijn. Bij Cvitanich ging het hetzelfde al bij Sulejmani naar mijn idee. Er zou eigenlijk is een onderzoek naar gedaan moeten worden.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Ma 27 okt 2008 09:33
Als ieder willekeurig mens, zonder blessure, die stap had gemaakt, die Cvitanich maakte, was er een vrij grote kans geweest, dat die persoon ook wat verrekt had. Het veld glijdt gewoon onder zijn been weg.
Donderdag speelde Dario ook ruim een half uur, zonder last te ondervinden van een blessure, waarom zou je dan nu opeens verwachten dat hij toch nog geblesseerd is?

Ik geef toe dat er behoorlijk veel blessures zijn op dit moment bij Ajax. Maar om dat nou gelijk allemaal op de Medische staf af te schuiven, vind ik wat makkelijk.
michiel23


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 400
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Valkenswaard ( Noord Brabant )
Geplaatst: Ma 27 okt 2008 10:10
Ja dat is zo TvP . Maar het blijft gewoon vreemd dat er bij ajax zoveel spelers geblesseerd raken.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Ma 27 okt 2008 10:38
Ik denk dat het een combinatie is van een aantal omstandigheden. Het slechte veld in de Arena, de manier van trainen van Van Basten en de factor pech. De Medische Staf heeft in principe niks te maken met spelers die voor het eerst geblesseerd raken. Dat zijn er bij Ajax heel veel.
Misschien dat ze een fout hebben gemaakt bij Sulejmani, die zelf aangaf nog last te hebben van zijn blessure, maar volledig groen licht kreeg na een onderzoek. Misschien gaven ze Cvitanich ook wel weer te snel groen licht, dat denk ik niet, want donderdag speelde hij dus ook al.
Maar bij Aissati, Enoh, Oleguer, Gabri, Donald, Sarpong en volgens mij nog wel een paar, kon de medische staf weinig voorkomen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 27 okt 2008 11:07
Ik opperde een tijdje terug al dat kutveld van ons als mogelijke oorzaak van de vele blessures. En dat het uitvallen van Cvitanich mede met het veld te maken had, lijkt me duidelijk. Desalniettemin:

Citaat:
Kapitaal van Ajax zit in de lappenmand

Klaas Jan Huntelaar in duel met NEC-doelman Gabor Babos. Ajax won de wedstrijd tegen NEC moeizaam. ,,Een belangrijke overwinning'', zei Van Basten achteraf.

In de laatste drie maanden van het jaar, als het aantal wedstrijden toeneemt, is een club als Ajax gebaat bij een grote spelersgroep. Maar de toch al door blessures geplaagde selectie dunde zondag tegen NEC (2-0 winst) verder uit. Na tien minuten haakte Dario Cvitanich af met een spierkwetsuur.

De Argentijn had donderdag tegen Aston Villa net zijn rentree gemaakt na een hamstringblessure. Cvitanich' vroege aftocht tegen NEC deed denken aan de manier waarop Ajax eerder Miralem Sulejmani (Feyenoord) en Eyong Enoh (Heerenveen) kwijtraakte. De Serviër scheurde na acht minuten een spier in De Kuip en ook hij was op dat moment nog maar net fit verklaard. Enoh moest zich in Friesland binnen een kwartier laten vervangen vanwege een liesblessure.

Het kapitaal moet bij Ajax op het veld staan. Dat vindt voorzitter Uri Coronel en dat vindt trainer Marco van Basten. Maar een groot deel van het kapitaal van de club zit in de lappenmand.

Behalve Cvitanich, Sulejmani en Enoh zijn ook Ismaïl Aissati, Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald (knie), Dennis Gentenaar (rug), Jeffrey Sarpong (enkel), Maarten Stekelenburg (schouder) en Dennis Rommedahl (lies) niet inzetbaar. Dat is ongeveer eenderde van de selectie. Van Basten heeft geen idee waaraan de blessuregolf te wijten is. ,,We trainen niet te hard.''


Juist nu het aantal wedstrijden toeneemt, in een periode waarin Ajax de voorbije twee jaar misschien wel het kampioenschap verspeelde, mist Ajax vet op de botten. Mario Been, trainer van NEC, ziet in de nu al knotsgekke kampioensrace een voordeel gloren voor AZ en FC Groningen. ,,Die twee clubs spelen namelijk geen Europees voetbal.''

Dat doet NEC wél. Donderdag verloor het elftal van Been in Zagreb met 3-2 van Dinamo. Van Basten: ,,Ajax moet meer gewend zijn aan die internationale wedstrijden dan NEC. Bovendien speelden wij vandaag thuis. We hadden afgesproken er vanaf de eerste minuut op te duiken. Maar dat is niet gebeurd en een reactie van mijn spelers in het veld bleef uit.''

De trainer besloot daarom in te grijpen. Hij bracht een aanvallende middenvelder (Siem de Jong) in en haalde Gabri naar de kant. Een opvallende wissel, vier minuten voor rust. Van Basten had naar eigen zeggen ook Rasmus Lindgren of Jan Vertonghen van het veld kunnen halen, maar hij ruilde juist de oudste en meest ervaren van de drie. Zonder écht te overtuigen trok Ajax het initiatief naar zich toe. Het resulteerde in twee treffers. De eerste, twee minuten na de wissel, werd ingeleid door Luis Suárez. Het schot van de Uruguayaan werd gekeerd door Gabor Babos, waarna Klaas-Jan Huntelaar van dichtbij scoorde. Suárez verdubbelde de voorsprong in de 73ste minuut. Hij tikte de bal over de doellijn nadat Babos een kopbal van Oleguer uit zijn doel had gewerkt.

Ajax won het duel moeizaam en mocht zich achteraf gelukkig prijzen dat arbiter Bossen geen penalty gaf aan NEC voor een overtreding van Thomas Vermaelen op Lasse Schöne. Bossen legde de bal, op advies van zijn assistent, buiten het strafschopgebied.

,,Een belangrijke overwinning'', zei Van Basten. ,,We maken een sprong op de ranglijst, maar dat hebben we mede te danken aan het publiek. Dat was onze beste man vandaag.'' (DICK SINTENIE)


Parool
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 12:58
Zou de blessure van Huntelaar het gevolg zijn van het veld, de medische staf en/of brute pech??
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 13:23
Citaat:
Zou de blessure van Huntelaar het gevolg zijn van het veld, de medische staf en/of brute pech??


Ik denk pech. Een enkel kan gemakkelijk omklappen, dat heb ik zelf ook al vaak gehad. Ik kan me herrineren dat Huntelaar ook al eens iets anders had aan zijn enkel wat kan duiden op zwakke enkels. Dan loop je het gevaar dat hij omklapt. Je kan je enkel sterker laten worden door een aantal oefeningen te doen.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 13:34
Jammer dat Cvitanich zo lang uit de roulatie is en Bodul nog geen wedstrijdritme heeft. Nu kunnen we wel zien hoe hard we Klaas-Jan gaan missen, voor degene die daarover twijfelen...

Maar ik vond dat deze blessure pure pech was. Klaas Jan is nooit geblesseerd en dit viel erg ongelukkig uit.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 13:48
Citaat:
Jammer dat Cvitanich zo lang uit de roulatie is en Bodul nog geen wedstrijdritme heeft. Nu kunnen we wel zien hoe hard we Klaas-Jan gaan missen, voor degene die daarover twijfelen...

Maar ik vond dat deze blessure pure pech was. Klaas Jan is nooit geblesseerd en dit viel erg ongelukkig uit.


Ja precies, iedereen heeft commentaar op Huntelaar maar ik vind niet dat je commentaar mag hebben op Huntelaar. Als je kijkt hoeveel hij gescoord heeft horen we eigenlijk in onze handen te wrijven dat we hem hebben. PSV kan alleen maar dromen van een speler als Huntelaar. Als ze zo'n speler hebben zou de kans op een kampioenschap klein zijn.
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 nov 2008 22:15
Het was een grote verrassing: Arjen Robben stond dinsdag na twee weken blessureleed alweer op het trainingsveld van Real Madrid. De vleugelaanvaller, die vanwege een scheurtje in zijn hamstring eigenlijk naar verwachting tussen de vier en vijf weken zoet zou had moeten zijn, heeft zijn snelle rentree te danken aan een Rotterdammer. De 76-jarige Dick van Toorn is verantwoordelijk voor de snelle herstelperiode van de snelle aanvaller. De Rotterdammer is al jarenlang een sportarts, die met grote namen heeft mogen werken. Zo heeft Johan Cruijff zich in een ver verleden laten behandelen door Van Toorn en is ook Rafael van der Vaart wel eens bij hem langs geweest.

Via diezelfde Van der Vaart kwam Robben in contact met Van Toorn, die direct met hem aan de slag ging. Vervolgens ging het gesmeerd voor de aanvaller. "Ik ga de medische staf van Real Madrid niet afvallen, maar ik doe het iets anders dan de clubs", vertelt Van Toorn op de website van Voetbal International. "Ze stonden wel te kijken in Spanje."

"Ze vonden het wel erg vreemd bij Real Madrid", vervolgde Van Toorn zijn verhaal. "Er is zelfs een nieuwe MRI-scan gemaakt om te controleren of Robben daadwerkelijk hersteld was. Hij heeft dinsdag dan ook weer voluit mee kunnen trainen. Van mij had hij afgelopen zaterdag al op het veld mogen verschijnen."
Bron: Voetbalzone




Is dit niet iets voor Ajax? Waarschijnlijk kan dit van pas komen aangezien er nu veel blessure's zijn.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Di 18 nov 2008 23:21
Ik wou net zeggen D800, ze zouden hem een baan als kok moeten aanbieden <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />



Welkom trouwens!
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 nov 2008 23:25
Citaat:
Ik wou net zeggen D800, ze zouden hem een baan als kok moeten aanbieden <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />



Welkom trouwens!


Dank je <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Nee maar als het zo effectief blijkt te zijn dan zou ik als bestuur van Ajax toch echt ff een praatje gaan maken of hem overhalen om lid te worden van de medische staf.
Volgens mij hebben we nog een paar blessure leden lopen met die last hebben van hun hamstring dus het is altijd het proberen waard.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Di 18 nov 2008 23:26
Volgens mij is hij druk bezig met zijn huidige club, waar hij eigenaar is.

Geloof dat hij er een topclub van wil maken, dus dat zal erg lastig worden!
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 nov 2008 23:30
Oh oke. Haha ze kunnen altijd nog overwegen om dat recept te krijgen aangezien mijn vorige reactie niet zal lukken.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 nov 2008 23:31
Wat doet die Van Toorn dan, Maurice?
SamsungU700


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 545
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 nov 2008 23:42
Citaat:
Wat doet die Van Toorn dan, Maurice?


Dat is een sportarts en Maurice zei er ook bij dat hij de eigenaar van een club is. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Paar reacties eerder heb ik een verhaal neergezet wat hij heeft verricht bij Arjen Robben.
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Vr 21 nov 2008 19:40
Ik denk niet dat Van Toorn naar Ajax komt, hij was namelijk in het jaar 1998/1999 toen de 010'ners ( voor de laatste keer kampioen werden) daar fysiotherapeut. Als er iemand zin heeft op op de link te klikken en hem te zien op en elftal foto van 010 zou ik als ik jouw was klikken maar ik ben niet aansprakelijk voor gezichtsverlies of oogschade <img src='smilies/icon_wink.gif' />

http://www.fr4ever.nl/index.php?p=feyelfotjar90
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Vr 21 nov 2008 20:40
De huidige keeperstrainer van Ajax komt ook van Feyenoord. Niks is dus geen uitgesloten. Ik denk alleen niet dat een oude Van Toorn nog zin heeft om fulltime bij een club te werken, zeker niet bij zo'n grote club als Ajax. Waar de blessures elkaar opstapelen.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 15 mei 2009 14:02
Citaat:
Clubarts Goedhart terug bij Ajax

15 mei 2009
Edwin Goedhart keert terug bij Ajax. Hij krijgt met ingang van 1 juni 2009 als Manager Medische Zaken de leiding over de de totale medische staf van AFC Ajax. Goedhart (45) was van 1 juli 2002 tot 1 juli 2008 reeds werkzaam bij Ajax. Het afgelopen seizoen werkte hij bij AZ.
Niels Wijne en Alfons de Kort waren het afgelopen seizoen de clubartsen van Ajax. De Kort verlaat de club per 1 juli 2009, Wijne blijft wel als arts aan Ajax verbonden.

Goedhart is blij om weer terug te zijn: ,,Ja, al had ik het reuze naar mijn zin bij AZ, en het was natuurlijk een geweldig seizoen. Maar de functie die Ajax me biedt en met name de mogelijkheden zijn zodanig dat ik graag terugwilde. Ik heb daarbij ook veel vertrouwen in de huidige organisatie van Ajax."


Ajax.nl
RosarioCentral


Geregistreerd: 25-06-2008
Forum berichten: 454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 15 mei 2009 14:09
Citaat:
Clubarts Goedhart terug bij Ajax

15 mei 2009
Edwin Goedhart keert terug bij Ajax. Hij krijgt met ingang van 1 juni 2009 als Manager Medische Zaken de leiding over de de totale medische staf van AFC Ajax. Goedhart (45) was van 1 juli 2002 tot 1 juli 2008 reeds werkzaam bij Ajax. Het afgelopen seizoen werkte hij bij AZ.
Niels Wijne en Alfons de Kort waren het afgelopen seizoen de clubartsen van Ajax. De Kort verlaat de club per 1 juli 2009, Wijne blijft wel als arts aan Ajax verbonden.

Goedhart is blij om weer terug te zijn: ,,Ja, al had ik het reuze naar mijn zin bij AZ, en het was natuurlijk een geweldig seizoen. Maar de functie die Ajax me biedt en met name de mogelijkheden zijn zodanig dat ik graag terugwilde. Ik heb daarbij ook veel vertrouwen in de huidige organisatie van Ajax."


Ajax.nl

Toen Goedhart de vorige keer in de wedstrijd Ajax-AZ de het veld kwam oprennen dacht ik nog 'wat aardig dat de Ajax-clubarts Didulica bijstaat'. Weer een illusie armer <img src='smilies/icon_wink.gif' /> . Volgens mij maakte de commentator toen dezelfde fout.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 apr 2011 16:07
Ik lees nu al dat gedoe rondom blessures van spelers, waar ook de hamstring een aantal tussen heeft gezeten.

Ik vraag me nu af, is Lindeman nog in dienst van AJAX? De conditie-trainer dus, ik had namelijk het idee dat toen Lindeman bij AJAX binnen kwam het aantal blessures drastisch verminderde.

edit: Staat niet meer bij de staf en zal dus wel met Jol weg zijn gegaan.

Is het té vroeg geoordeeld dat de blessures nu mede komen door het vertrek van Lindeman?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 7 apr 2011 16:20
Ook ik dacht aan iets soortgelijks Sincere..
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 apr 2011 16:41
Citaat:
Ook ik dacht aan iets soortgelijks Sincere..


En dus inhakend hierop, Cruijff en de medische staf is ook een discussiepunt.

Wellicht dat dat dus ook wel voor een groot deel terecht is.

Er is namelijk een periode geweest dat er veel minder blessures waren, en dat was onder Lindeman.
Vóór de komst van Lindeman waren er zeer regelmatig blessures, en nu ook weer, en vooral aan de hamstring (denk vooraf bijv. de hamstringblessures van Sulejmani en ik dacht Vertonghen).
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.977.040 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De medische staf
Ga
Zoeken: