Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » 11 juni 18:00 Tsjechië - Portugal (Groep A)
Ga
Zoeken:

Onderwerp: 11 juni 18:00 Tsjechië - Portugal (Groep A)
Maker: Eto'oBekeken: 1002
Status: InactiefBerichten: 5
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 13 mei 2008 11:58
Tsjechië - Portugal
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 jun 2008 17:17
Over minder dan een uur begint de wedstrijd Tsjechië - Portugal. Ik verwacht een overwinning voor de Portugezen, al heeft Tsjechië vertrouwen geschenkt tegen Zwitserland en zou de wedstrijd uit kunnen lopen in een gelijkspel. Baros neemt de plaats in van de statische slagboom Jan Koller. Heb je ook gelijk iemand die in de diepte aanspeelbaar is. De Tsjechische verdediging heeft in de kwalificatie maar vijf goals tegengekregen, verdedigend staat het dus goed bij de Tsjechen. Al heeft Portugal met Cristiano Ronaldo, Simao, Quaresma, Nani genoeg spelers voor de flanken om Grygera en Jankulovski een heet avondje te bezorgen.

Baros onschadelijk maken moet een niet al te moeilijk klusje voor Pepe en Carvalho. Bosingwa zal het niet moeilijk hebben tegen de meestal onzichtbare Plasil, in principe zou ie hem moeten overvleugelen. Ferreira tegenover draver Sionko moet een gebakken ei zijn.

Je zou bijna zeggen dat Tsjechië op een gelijkspel gokt en daarom veel mensen achter de bal wil hebben, linies kort op elkaar en in de counter eruit met de snelle Baros.

Wat verwachten jullie van de wedstrijd?
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 jun 2008 17:20
Portugal is veel sterker dan Tsjechie. Alles minder dan een overwinning zou dan ook een schande zijn. Portugal is wat mij betreft vooralsnog de sterkste deelnemer.
JS


Geregistreerd: 01-05-2008
Forum berichten: 741
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 jun 2008 17:20
Ben erg benieuwd naar deze wedstrijd. Op papier een aardig affiche, al is Tsjechië niet meer zo goed als op het vorige EK. Hopelijk gaat Tsjechië niet weer met Koller spelen, Koller tegen Pepe gaat niet werken. Ik verwacht een vrij gemakkelijke zege van Portugal waarmee ze de volgende ronde veilig stellen.

EDIT: Lees net de post van D_skilled dat Baros speelt in plaats van Koller. Lijkt me een verstandige keuze, al geeft het misschien ook wel aan dat Tsjechië wil gaan counteren.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 jun 2008 20:15
Tsjechië speelde vandaag in aanvallend opzicht iets beter met een speerpunt als Baros in plaats van de ontzettend statische Koller, maar kon nog steeds niet imponeren. Portugal was minder en ik vond dat Danny Blind goed uitlegde waarom dat gedeeltelijk kwam. Ronaldo zat niet lekker in de wedstrijd en ging zwerven in plaats van de ruimte aan de zijkanten te benutten. Hij dook daardoor juist constant de drukte in en leed constant balverlies. Je ziet die maniertjes ook steeds meer opspelen wanneer hij niet lekker in de wedstrijd zit, want hij was vandaag weer bloedirritant. Het verschil in positieve zin bij Portugal was natuurlijk Deco, die er vandaag wel zin in had.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 jun 2008 20:58
Citaat:
Deco en Ronaldo maken het verschil tegen Tsjechië

Portugal kan een plaats in de kwartfinale nog nauwelijks ontgaan. De Portugezen wonnen nipt van Tsjechië met dank aan hun sterren, Deco en Cristiano Ronaldo: 3-1.

In een wedstrijd waarin beide ploegen erg aan elkaar waren gewaagd, maakte dit tweetal het verschil. Het duo maakte de eerste twee goals van Portugal en bereidde de beslissende derde treffer voor.

Portugal had het in Genève moeilijk. De mannen van bondscoach Luiz Felipe Scolari speelden niet groots en kregen van de Tsjechen niet de gelegenheid soepel te combineren. Ze moesten het hebben van oprispingen van hun toppers. Defensief hadden de Portugezen het bij vlagen lastig. De afwachtende opponent moest het vooral hebben van opportunisme en dode spelsituaties, en kreeg een handvol mogelijkheden. Hetgeen bijna een gelijkspel opleverde.

Dat gelijkspel kwam er niet en dat was dus mede aan Cristiano Ronaldo en Deco te danken. In de achtste minuut drong Ronaldo de Tsjechische zestien binnen via een één-twee met Nuno Gomes. Hij stuitte nog wel op doelman Petr Cech, maar de bal belandde bij Deco die in twee pogingen Cech kansloos liet.

De vlotte 1-0 verdween echter net zo vlot als-ie was verschenen. Bij een Tsjechische hoekschop van Jaroslav Plasil kopte Libor Sionko raak. Scheidsrechter Vassaras liet daarbij een overtreding van Jan Polak op Petit onbestraft (zie foto).

Maar halverwege de tweede helft, toen er een status quo leek te ontstaan, forceerden Deco en Ronaldo een nieuwe voorsprong. Deco zag zijn jonge landgenoot richting zestien lopen en bezorgde de bal bij de Mancunian, die direct laag en rechts van Petr Cech mikte: 2-1.

En in blessuretijd, vlak nadat Sionko met zijn gevaarlijke kopbal de vuisten van doelman Ricardo had getroffen, stelden Deco en Ronaldo de zege veilig. Deco verraste de Tsjechen met een snelle vrije trap, Ronaldo lette goed op, ontsnapte aan buitenspel en legde breed op de vrijstaande Ricardo Quaresma: 3-1.

Portugal heeft zes punten en de Tsjechen hebben er drie. Mochten Zwitserland en Turkije elkaar later op woensdag in evenwicht houden, dan zijn de Portugezen groepswinnaar. Indien Turkije wint, dan is de ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari ook zeker van kwalificatie voor de kwartfinale.



Vi.nl
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.311 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » 11 juni 18:00 Tsjechië - Portugal (Groep A)
Ga
Zoeken: