Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » 13 juni 20:45 Nederland - Frankrijk (Groep C)
Ga
Zoeken:

Onderwerp: 13 juni 20:45 Nederland - Frankrijk (Groep C)
Maker: Eto'oBekeken: 4256
Status: InactiefBerichten: 77
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 00:42
Ja, wat een klote voetbal. En dan ook nog de polonaise lopen ook nog <img src='smilies/icon_evil.gif' /> !
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 07:44
Citaat:
Nederlands elftal zet ook Frankrijk op zijn nummer


Een oppermachtige openingsfase, Edwin van der Sar en een dubbele gouden greep van Marco van Basten hebben Nederland ook langs Frankrijk geholpen (4-1), en als groepswinnaar verzekerd van een plaats in de EK-kwartfinale.

In Bern speelde Nederland opnieuw een ongekende wedstrijd tegen een WK-finalist, met een al even ongekende uitslag. Aanvallend maakte Oranje de tegen Italië opgebouwde reputatie waar. Frankrijk, dat de laatste vijf (oefen)duels de nul had gehouden, moest vier treffers incasseren.

Tegelijkertijd ontsnapte de ploeg van Van Basten meer dan eens aan een Franse treffer. De goal van Thierry Henry, die in de 71ste minuut de naar buitenspel riekende 2-1 maakte, was een schamele oogst van het scala aan pogingen Edwin van der Sar te passeren. Vooral na een half uur in de eerste helft kreeg de Oranje-goalie het nodige werk te klaren.

De pogingen van onder meer Sidney Govou en Franck Ribéry waren ook te wijten aan verslapping van Oranje. Nederland miste na de goede openingsfase net dat beetje extra scherpte om de dreigende Franse aanval in de kiem te smoren. Waar Nigel de Jong, en bij zijn afwezigheid elke andere Oranje-international, aanvankelijk direct Ribéry voor de voeten liep, kreeg de Bayern-spelmaker gaandeweg de eerste helft meer ruimte.

Het Franse offensief was ook het antwoord geweest op de oppermachtige openingsfase van Nederland, dat met plezier en genoegen de Franse uitnodiging had geaccepteerd het spel te maken. Oranje presenteerde Les Bleus al binnen tien minuten de rekening voor de afwachtende houding. Uit een corner van Rafael van der Vaart kopte Dirk Kuijt ondanks de hinderlijke Florent Malouda de bal achter keeper Grégory Coupet: 1-0.

Pas een kwartier in de tweede helft kon Nederland opgelucht ademhalen. Twee wissels van Van Basten bleken van doorslaggevende betekenis. Met name Arjen Robben bewees zijn waarde als verse kracht. De aanvaller tekende voor de assist van de 2-0 van de ook ingevallen Robin van Persie. De speler van Arsenal tikte van dichtbij binnen na een scherpe voorzet van Robben.

De aansluitingstreffer van Henry in de 72ste minuut bleek namelijk ook van weinig waarde dankzij Robben. De frêle linksbuiten bracht namelijk binnen een minuut de marge weer op twee met een even onverwachte als fraaie goal. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal hoog in het dak van het doel. En daarmee werd Frankrijk definitief geslagen. De fraaie treffer van Wesley Sneijder in blessuretijd (hij klopte Coupet van buiten de zestien) was het sluitstuk van de memorabele avond voor Oranje.


Vi.nl
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 11:37
Daarom is van Basten dus een perfecte coach voor Ajax. Op het moment dat de druk van Frankrijk te groot dreigt te worden, aanvallers inbrengen!
muhaha


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 496
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 13:53
Wat een avond!
Niet te bevatten!

Ik vond Van Nistelrooij overigens geweldig!
Buiten al zijn doelpunten om in de afgelopen jaren was dit misschien wel zijn beste interland ooit!
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 14:07
Mee eens. Nistelrooy was fantastisch. Balvast, dreigend, beweeglijk en ijzersterk. Fe-no-me-naal!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 14:13
Ik heb Van Nistelrooy nog nooit pirouettes en zoveel technische kunstjes zien uithalen die ook nog lukten en functioneel waren.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 17:20
Citaat:
Mee eens. Nistelrooy was fantastisch. Balvast, dreigend, beweeglijk en ijzersterk. Fe-no-me-naal!


Vooral de tweede helft was hij geweldig. De eerste helft draaide hij nog een paar keer de verkeerde kant op, zoals in de openingsfase toen hij de bal mee had moeten geven op Van der Vaart. Toen Van Basten Van Persie in wilde brengen dacht ik dat het voor Van Nistelrooij zou zijn, maar gelukkig bewees Van Nistelrooij m'n ongelijk. De wissel Engelaar-Robben had ik al voorspeld en precies zo gedaan. Sneijder kan mijns inziens net zo goed controlerend spelen als Engelaar, die gisteravond natuurlijk als een dweil stond te ballen. Ook de wissel Bouma-Van der Vaart was een goede en begrijpelijke wissel.

De Jong is overigens ook een van mijn topkandidaten voor de titel van man of the match. Had alleen een korte periode waarin hij moeite had met het kleven aan Ribéry. Pakte ook veel afvallende ballen en was zorgvuldig in balbezit. Had ook nog een prachtpass op Van Nistelrooij, die helaas net niet de goal in werd gekopt.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 14 jun 2008 18:29
Voor mij ook Thomas. Ribery kon niet schitteren(zonder dat De Jong geel heb gepakt) en dat is een puike prestatie van De Jong, in mijn ogen MotM. Van Nistelrooij was goed, maar wat mij verbaasd is dat de centrale verdedigers heel erg slecht doordekken. Want normaal gesproken kan je Van Nistelrooij gewoon wel aftroeven als je fel speelt. Mijn vice-MotM is natuurlijk Van der Sar, wat is dat lekker als je zo'n sluitpost hebt.
muhaha


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 496
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 00:31
Nu verder graag!
Vol voor die titel gaan, alles minder dan de titel is een teleurstelling vanaf nu lijkt me.
Ben het ook absoluut niet eens met Hugo Borst die vanavond zei dat Van Basten al geslaagd is voor zn 'examen' en dat het eigenlijk wel al goed is zo. Als we straks tegen Zweden zouden verliezen in een kwartfinale dan hebben we gewoon gefaald wat mij betreft!
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 02:38
Mwah, Nederland heeft nog altijd minder individuele kwaliteit dan een aantal concurrenten. Daar doen twee puike wedstrijden tegen de slecht acterende Italianen en de pechvogels uit Frankrijk niets aan af. Begrijp me niet verkeerd hoor, Nederland presenteert zich als een ijzersterk team, maar ik vind het niet eerlijk om nu opeens een titel te gaan eisen. Het is allemaal erg afhankelijk van wie de volgende tegenstander wordt en tegen wie Nederland uiteindelijk al dan niet uitgeschakeld wordt. Wat mij betreft heeft Van Basten inmiddels in ieder geval het ongelijk bewezen van al die rare lui die maar bleven beweren dat hij er niets van snapte.
muhaha


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 496
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 11:49
Ik zeg niet dat alles minder dan de titel betekend dat Van Basten niet 'geslaagd' is op dit EK maar ik hoop gewoon dat we niet te lang tevreden blijven lopen doen over deze 2 wedstrijden, nu we in de kwartfinale zitten en in deze vorm verkeren moeten we gewoon voor het hoogste gaan wat mij betreft. Heb het ook het idee dat de spelersgroep er ook zo over denkt trouwens.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 12:14
Natuurlijk moet je alles willen winnen. Dat hoef je niemand duidelijk te maken, lijkt mij. Blijft wel staan dat Van Basten wat mij betreft niet meer kan falen.
Oscarito


Geregistreerd: 24-12-2007
Forum berichten: 435
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 20:06
Lang leve het countervoetbal! <img src='smilies/343.gif' />

Wij begonnen de wedstrijd uitstekend en hadden de eerste 15 a 20 minuten het beste van het spel. Daarna kwamen de Fransen aanzetten maar net als Italië miste ook Frankrijk de scherpte voor ons doel. In de rust wisselde Van Basten een tegenvallende Engelaar voor Robben maar veranderde er voorlopig niets in het spelbeeld, de Fransen bleven komen en kregen een dot van een kans via Henry, daarnaast hadden we het geluk dat de scheids niet floot voor die handsbal(hij kon hem eventueel geven). Uiteindelijk wist Oranje net als tegen Italië verder uit te lopen met een flitsende counter, wedstrijd gedaan zou je zeggen ware het niet dat Frankrijk in de 71e minuut de aansluitingstreffer maakte. Alle hoop werd een minuut later al de grond in geboord toen Robben een magistraal doelpunt maakte, de Fransen kwamen niet meer bij en Sneijder wist het Franse leed zelfs nog erger te maken door met een prachtig schot de 4-1 op het scorebord te zetten.

Al bij al zat het ons net als tegen Italië helemaal mee, vraag me bijvoorbeeld niet hoe we maar 1 tegentreffer hebben gekregen want onze verdediging vond ik weer zwak spelen. Onze voorhoede speelde daarentegen fantastisch, wat een efficiëntie! En ik neem aan dat ook de neutrale supporter heeft genoten(idem bij Italië-Roemenië).

Van der Sar: 8, trekt letterlijk als een magneet alle ballen naar zich toe <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Boulahrouz: 7, onze beste verdediger en toonde dit wederom aan tegen de Fransen
Ooijer: 6,5 werd veel in het spel betrokken, leed weinig balverlies in de opbouw(moet wel minder lange ballen spelen) maar stond enkele keren rechtop te slapen toen er moest worden verdedigd
Mathijsen: 5,5, wederom is Mathijsen de zwakste schakel achterin, gaf enkele spelers van Frankrijk te veel ruimte en voegde voetballend zeer weinig toe
Van Bronckhorst: 6, staat er duidelijk niet vanwege zijn verdedigende kwaliteiten...
De Jong: 6,5, solide in balbezit en stond z'n mannetje wanneer er gebikkeld moest worden
Engelaar: 5, wist zich niet zo te profileren als in de wedstrijd tegen de Italianen, werd vaak in het spel betrokken maar kon de bal niet kwijt en speelde in een te laag tempo, had verder moeite met het duo Makelele/Toulalan
Van der Vaart: 7, gaf enkele mooie passen en werkte hard maar leed naar mijn mening te veel balverlies
Sneijder: 8,5, wat een voetballer! Voor mij is Sneijder zonder twijfel de anchor van dit Nederlandse elftal. Fenomenaal in balbezit, verdedigt mee tot aan de achterlijn en wederom beslissend met een assist en een doelpunt.
Kuijt: 7, was vandaag eigenlijk onze rechtsback, vervulde zijn taken naar behoren en zette de 1-0 op het scorebord
Van Nistelrooij: 8, speelde vandaag uitstekend, wist de ballen goed te distribueren, vervulde zijn verdedigende taken meer dan uitstekend. Zag zijn goede spel jammer genoeg niet beloond worden met een doelpunt.

Robben: 9, we mogen Onze Lieve Heer dankbaar zijn dat ie terug is. :mrgreen:
Van Persie: 7
Oscarito


Geregistreerd: 24-12-2007
Forum berichten: 435
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 20:22
Citaat:
Ik zeg niet dat alles minder dan de titel betekend dat Van Basten niet 'geslaagd' is op dit EK maar ik hoop gewoon dat we niet te lang tevreden blijven lopen doen over deze 2 wedstrijden, nu we in de kwartfinale zitten en in deze vorm verkeren moeten we gewoon voor het hoogste gaan wat mij betreft. Heb het ook het idee dat de spelersgroep er ook zo over denkt trouwens.

Ben het gedeeltelijk met je eens, als we straks in de kwartfinale of in de halve finale eruit vliegen hebben we nog steeds niks. Advocaat haalde in 2004 de halve finale en dat terwijl heel het land over hem heenviel, nu alles mee lijkt te zitten moeten we gewoon voor het hoogste gaan zoals je zelf ook al aangeeft.

Het is echter te vroeg om vast te stellen of Van Basten geslaagd of gefaald heeft, op het WK heeft ie overduidelijk gefaald evenals met het voetbal dat Nederland de afgelopen 4 jaar op de mat heeft gelegd maar hij heeft zich gekwalificeerd voor dit EK en nu lijkt alles te kloppen. Als we de finale halen wordt dit allemaal teniet gedaan, zelfs als we in de halve finale uitgeschakeld worden maar zo blijven spelen als tegen Italië vind ik dat ie het niet slecht heeft gedaan.
Hij heeft in ieder geval een aardige progressie gemaakt sinds hij aan het bondscoachschap begon.

Anyway, dat ze tegen de Roemenen maar verliezen. Ik wil niet nog eens tegen Italië of Frankrijk spelen want wie zegt dat het de volgende keer wel goed gaat tegen die gasten? Met Rusland/Zweden en daarna eventueel Spanje of Roemenië hebben we natuurlijk een veel grotere kans om de finale te halen.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 20:34
Advocaat won in 2004 alleen van Letland. Niet te vergelijken.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 21:41
Wat lang leve het countervoetbal <img src='smilies/icon_evil.gif' /> , ik neem aan dat je niet voor Ajax bent.

Het is gewoon niet iets om trots op te zijn als je tegen Frankrijk niet het betere van het spel hebt. Frankrijk heeft zeker wel goede voetballers, maar als je ziet dat daar geen 1 echte spelmaker in het veld staat dan mag je niet minder balbezit hebben in de wedstrijd. Dus dan kan je nevernooit een 8,5 geven voor Sneijder, want die heeft niet gezorgd voor een superieur Oranje. Ik heb geen 1 moment gedacht: lekker achterover leunen want we hebben ze in de broekzak.

Als je countervoetbal speelt dan dam je risico's in, dan spaar je energie om er op een uitgezocht moment doeltreffend uit te komen. Maar dat is allerminst de manier om te laten zien: wij zijn de baas. Dat is allerminst de manier om te laten zien dat je op voetballend vermogen de betere bent. Ik kan niet meegaan in de hosanna: ik ben er niet trots op.

Laat je niet zand in je ogen strooien door de gelukkige uitslagen, want het is gewoon matig voetbal(behalve de eerste helft tegen Italie). Er gaat genoeg fout en er zijn genoeg zwakke plekken.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 22:31
Nederland heeft het perfecte team om te counteren, dat bewijzen ze nu al twee wedstrijden. Nederland kiest er echter voor om aanvallend te spelen. Daar ben ik blij om, en als je dan zo'n wapen achter de hand hebt, dan is dat alleen maar mooi toch?

Bovendien is countervoetbal wat anders dan vanuit een verdedigende taktiek counteren.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 jun 2008 22:47
Citaat:
Nederland heeft het perfecte team om te counteren, dat bewijzen ze nu al twee wedstrijden. Nederland kiest er echter voor om aanvallend te spelen. Daar ben ik blij om, en als je dan zo'n wapen achter de hand hebt, dan is dat alleen maar mooi toch?

Bovendien is countervoetbal wat anders dan vanuit een verdedigende taktiek counteren.


Mwa tegen Frankrijk lieten ze zichzelf insluiten en tegen Italie tweede helft ook. En dan ook nog is de taktiek(4-2-3-1) is optimaal voor het ingraven en counteren. Want ze schakelen niet door. Dus zo aanvallend spelen ze niet.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 jun 2008 11:25
Citaat:
Het is echter te vroeg om vast te stellen of Van Basten geslaagd of gefaald heeft, op het WK heeft ie overduidelijk gefaald evenals met het voetbal dat Nederland de afgelopen 4 jaar op de mat heeft gelegd maar hij heeft zich gekwalificeerd voor dit EK en nu lijkt alles te kloppen.


Mwah, overduidelijk gefaald vind ik zelfs nog wat overdreven. Hij heeft een fout gemaakt tegen Portugal door Boulahrouz er niet af te halen en nam sowieso wat te weinig actie in die wedstrijd, maar verder vond ik vooral veel spelers onder hun kunnen presteren. Met name de middelste linie met Cocu, Sneijder en Van Bommel presteerde ondermaats. Al kan je inderdaad stellen dat het een fout was om Van Bommel en de gesloopte Cocu als halfspelers op te stellen als je Sneijder centraal hebt staan.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 jun 2008 11:37
Ik denk dat hij alles wel goed heeft gezien, alleen dat hij zichzelf te veel heeft laten leiden door de meningen van diverse figuren in het land. Daarnaast heeft hij een aantal factoren onderschat om iedereen neer te zetten op de plaats waarop ze bij hun club goed presteerden.

Van Bommel heeft hij nooit een goed-genoege middenvelder gevonden, maar hij gokte op dat hij zou presteren ivm zijn status die hij had verkregen bij velen in het land. Cocu zette hij linkshalf, maar die kon het niet meer belopen en aangezien NL nog niet verzorgd speelde was dichtloopwerk heel belangrijk. Sneijder kwam nooit dicht bij de goal aangezien hij met defensieve taken belast werd, terwijl hij juist geen man moet hebben. Van Persie op rechtsbuiten, maar die moet je gewoon als linksbinnen gebruiken. Het buitenste been is namelijk het belangrijkst(daar kan je het meest mee) en anders ben je genoodzaakt om toch in een situatie te komen waar je weer moet kappen naar je betere been. Robben speelde als linksbuiten, maar de nadruk lag op dribbelen ipv op functioneel spelen als linksbuiten. De rest kan ik me niet meer herinneren...
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 jun 2008 14:21
Het idee achter de centrale rol voor Sneijder was destijds dat hij zoals Pirlo zou kunnen spelen. Helaas was Sneijder er fysiek nog niet helemaal klaar voor en was de ondersteuning bij lange na niet zoals de ondersteuning van Pirlo bij Milan en het Italiaanse elftal.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 jun 2008 14:24
Volgens mij was Sneijder er positioneel niet klaar voor.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 jun 2008 14:36
Hij was er wel klaar voor, alleen de nadruk bij zijn taak was verdedigen en opbouwen. Dus aanvallend(zijn wapen) werd hij niet zo neergezet dat hij daarin grote meerwaarde kon hebben, wat iedereen toch van hem verwacht. Dat was teleurstellend, maar zijn taak voerde hij gewoon goed uit. Maar de druk lag bij de degelijkheid a là PSV van Van Bommel en Cocu op het middenveld, die niet het spel konden controleren waardoor Nederland niet het heft in handen had. Dus liep het totaal uit op een teleurstelling.
Oscarito


Geregistreerd: 24-12-2007
Forum berichten: 435
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 jun 2008 20:32
Citaat:
Advocaat won in 2004 alleen van Letland. Niet te vergelijken.

Daar ging het me niet om, ik bedoel zelfs Advocaat haalde de halve finale en dat terwijl het hele land kritiek op hem had. Als je Van Basten al als geslaagd wilt bestempelen moet ie dit toch op z'n minst kunnen evenaren.

@Wij zijn Ajax: countervoetbal kan ook aantrekkelijk zijn, kijk nu maar naar het Nederlands Elftal of bijvoorbeeld het Dinamo Kiev van Lobanovsky. Tegen landen als Italië en Frankrijk gaat het puur om het resultaat, daarbij speelden we tegen beide landen in aanvallend opzicht zowat de perfecte wedstrijd dus zo matig was het niet. Tegen landen als Luxemburg, Albanië en Bulgarije mag je dan wel wat meer verwachten.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 jun 2008 20:38
Zoals ik al zei: Van Basten heeft de prestatie van Advocaat al geëvenaard.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.001.740 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » 13 juni 20:45 Nederland - Frankrijk (Groep C)
Ga
Zoeken: