Geplaatst op 02-03-2014 16:27   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 6436   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax zet in Klassieker grote stap op weg naar kampioenschap

Ajax heeft de Klassieker tegen Feyenoord winnend afgesloten. In de Kuip hebben de Amsterdammers een heel belangrijke stap gezet richting het vierde kampioenschap op rij voor Ajax.

Zowel Feyenoord als Ajax begonnen aanvallend aan de wedstrijd, maar het was de thuisploeg die de beste kansen kreeg. Eerst was het Lex Immers die de bal in de zestien totaal verkeerd raakte.

In de volgende kans had de aanvallende middenvelder een belangrijke rol, omdat hij de bal teruglegde op Graziano Pellè. Hij schoot de bal echter op de handen van Jasper Cillessen.

Daarna was het wel raak voor de Italiaan was wel raak. Jean-Paul Boetius gaf de bal mee op de opgekomen Bruno Martins Indi. De linksback lag de bal precies op het hoofd van clubtopscorer Pellè. Hij versloeg in de lucht Joel Veltman en kopte de bal in de verre hoek.

Op slag voor rust waren het de Ajacieden die terugkwamen in de wedstrijd. Invaller Kolbeinn Sigthorsson, die de geblesseerde Bojan Krkic na 35 minuten moest vervangen, schoot de bal langs Erwin Mulder na een voorzet van Ricardo Kishna.

In de tweede helft was Ajax dicht bij de voorsprong, want vijf minuten na de theepauze raakte Davy Klaassen de paal. De middenvelder leek een voorzet af te geven, maar de bal draaide prachtig af richting de goal en raakte uiteindelijk het houtwerk.

De goal van Ajax kwam er wel, via Joel Veltman. Daryl Janmaat gaf een corner weg en die kans werd gegrepen door Ajax. De centrale verdediger schoot de bal na een scrimmage binnen de touwen.

Daarna probeerde Feyenoord wel terug te komen, via Immers, Tonny Vilhena en invallers Mitchell te Vrede en John Goossens. Uiteindelijk was Feyenoord er nog dichtbij, maar het verlies was na 94 minuten een feit.

Daardoor staat Ajax nu acht punten los van nummers twee FC Twente en Vitesse. Daaronder, op de vierde plek, staat Feyenoord, met weer vier punten minder.