Geplaatst op 15-06-2017 11:15   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 1444   |   Bron: Voetbal Centraal

Vandaag in de historie: Ajax hengelt ervaren Roger García binnen

Een debuut in het Barcelona van Johan Cruijff, een vaste waarde bij Espanyol en een gewaardeerde kracht bij Villarreal. ?Dit kan haast niet mis gaan?, moet de clubleiding van Ajax gedacht hebben op 15 juni 2006, bij het contracteren van Roger García.

Het vastleggen van Roger García volgde slechts negen dagen na het contracteren van een andere Spanjaard. Uit de koker van trainer Henk ten Cate kwam namelijk ook de naam van Gabri. Waar deze middenvelder het uiteindelijk nog aardig gedaan heeft in Amsterdamse dienst, kan dat niet gezegd worden van Roger García. Zijn verblijf bij Ajax mondde uit in een regelrechte teleurstelling.

?Ik ga hier alles geven wat ik in mij heb en hoop prijzen te winnen?, zo klonk een strijdlustige Roger García bij zijn presentatie in Amsterdam. Toegegeven, dat is gelukt. Ajax won in het seizoen 2006/2007 de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. Als onderdeel van de selectie mag de Spanjaard deze trofeeën dan ook zeker op zijn CV zetten. Zijn aandeel was echter beperkt.

Blessures
Mede door blessures zou Roger García niet verder komen dan elf optredens in de hoofdmacht van Ajax. In de duels die hij wel meedeed, blonk de Spanjaard bepaald niet uit. In het voorjaar van 2007 was het jeugdproduct van FC Barcelona het helemaal zat. Op 30-jarige leeftijd hangt hij de voetbalschoenen aan de wilgen, om zich te focussen op zijn studie.

Toch begon het voetbalwereldje een paar jaar later weer te kriebelen bij Roger García. Niet als speler, maar als trainer. In 2010 trad hij aan als assistent bij derdedivisionist CE Sabadell FC, een functie die hij later ook bekleedde bij het Catalaanse elftal. Tegenwoordig is Roger García actief als trainer in de academie van CF Damm, waar onder andere Aleix Vidal, Isaac Cuenca en Cristian Tello een deel van hun jeugdopleiding doorbrachten.

Nummer 14
Ondanks zijn tegenvallende periode in Amsterdam, duikt de naam van Roger García nog regelmatig op in voetbalquizjes. De Spanjaard is namelijk de laatste speler die het magische rugnummer 14 bij Ajax droeg in een officieel duel. Na het seizoen 2006/2007 besloten de Amsterdammers dit nummer niet meer te gebruiken.











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws