Geplaatst op 31-07-2014 22:12   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 611   |   Bron: Voetbal Centraal

"Dankzij de 5-1 is een zege van ons niet verrassend meer"

ZWOLLE ? De strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax komt waarschijnlijk nog iets te vroeg, maar het gaat de goede kant op met Maikel van der Werff. De verdediger van PEC Zwolle, die de afgelopen weken kampte met een liesblessure, speelde woensdag een halve wedstrijd met de beloften.

Van der Werff trainde de laatste tijd al weer volledig mee met de groep. De oefenwedstrijd van Jong PEC Zwolle tegen het belofteteam van Ajax moest aantonen hoe ver hij daadwerkelijk is in zijn herstel. ?Het ging goed?, zei de geboren Noord-Hollander na afloop van het duel (0-0) in gesprek met Voetbal Centraal. ?Ik had nergens last van. We hadden afgesproken dat ik 45 minuten ging spelen, al had ik best wat langer door gekund. Ik verwacht dat ik FC Utrecht-thuis ga halen.?

De wedstrijd van aankomende zondag, die tegen landskampioen Ajax, is daarentegen geen realistisch doel voor Van der Werff. ?Wel zuur?, reageerde hij. ?Zo?n wedstrijd wil je gewoon spelen. Maar ja, het is niet anders. Er komen nog genoeg andere wedstrijden aan die belangrijker zijn.? Toch sluit de mandekker niet voor de volle honderd procent uit dat hij tegen Ajax louter toeschouwer is. ?Ik hoop stiekem op een plaats in de wedstrijdselectie.?

Maar spelen? Nee, dat lijkt nog iets te veel gevraagd. Van der Werff hoopt in elk geval op het beste. En dat is in zijn geval natuurlijk een overwinning voor PEC Zwolle. ?Ajax is de grote favoriet, maar dankzij onze 5-1 zege in de bekerfinale is het niet heel verrassend als wij zouden winnen.?

De Zwollenaren spelen graag tegen Ajax, blijkt uit de laatste wedstrijden. Met de spetterende bekerfinale in De Kuip voorop. ?En in de competitie hebben we uit (2-1 verlies) en thuis (1-1 gelijkspel) ook goed gespeeld?, aldus Van der Werff, die uitkijkt naar de traditionele seizoensouverture tussen de landskampioen en bekerwinnaar. ?Voor Ajax is dit een ideaal moment om revanche te nemen. Voor ons is het een mooie test om te kijken waar we staan.?

Voor Van der Werff wacht zeer waarschijnlijk een rol als mentale ondersteuner. ?Als de trainer me nodig heeft, ben ik er gewoon.? En als PEC Zwolle er in slaagt Ajax in de ArenA te verslaan, is de verdediger sowieso van de partij. ?Dan feest ik lekker mee.?

Jurriën Schuiringa & Maarten de Jong // Voetbal Centraal












     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws