Geplaatst op 28-10-2014 20:59   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 6583   |   Bron: Voetbal Centraal

KNVB-beker: Ajax eerste ploeg in achtste finales KNVB-beker

In een mager duel heeft Ajax zich als eerste ploeg geplaatst voor de achtste finales van het KNVB- bekertoernooi. Zonder veel bekende gezichten rekende de verliezend finalist van vorig seizoen af met SV Urk (0-4).

De huidige nummer elf van de hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal hield het iets langer dan een half uur vol tegen de Amsterdammers. De openingsfase was voor Urk en de ploeg was zelfs twee keer dichtbij een openingstreffer. Foutjes van Stefano Denswil, Mike van der Hoorn en Nick Viergever werden niet afgestraft.

Na ongeveer een half uur zakte het spel van Urk weg en werd het krachtsverschil tussen de eredivisie en de hoofdklasse pijnlijk duidelijk. Ajax scoorde binnen zes minuten drie keer. Lerin Duarte tekende in de 34ste minuut voor de 0-1. Niet veel later versierde hij een strafschop die feilloos werd binnengeschoten door Arek Milik. Vlak voor rust bepaalde de Pool de ruststand met een rake kopbal 0-3.

In de rust maakte de spits van Ajax plaats voor Richairo Zivkovic. De debutant zorgde kort voor tijd voor zijn eerste doelpunt in de eerste van Ajax. Daar bleef het in de tweede helft bij ondanks dat een scrimmage voor Ajax-doel Urk nog aan een eretreffer leek te helpen. Ajax is zodoende de eerste club die zich kwalificeert voor de achtste finales.