Geplaatst op 14-02-2016 14:36   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 652   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax krijgt met man minder FC Groningen op de knieën: 1-2

Ajax heeft het lastige uitduel tegen FC Groningen gewonnen. In de Euroborg moesten de Amsterdammers even met tien man spelen na een rode kaart van Mike van den Hoorn, maar pakten zij wel drie punten: 1-2.

Frank de Boer kon door griep niet aanwezig zijn bij de wedstrijd, waardoor Hennie Spijkerman de eindverantwoordelijke was bij de bezoekers. Onder zijn leiding begon Ajax heel goed aan het duel. De Amsterdammers creëren via Davy Klaassen en Anwar El Ghazi kansjes, maar echt groot gevaar leverde het sterke begin niet op. Toen in het restant van de eerste helft FC Groningen steeds meer het heft in handen nam, bleven levensgrote kansen ook uit..

Na rust veranderde dat. Ajax begon uitstekend aan de tweede helft en drukte FC Groningen steeds verder met hun neus tegen de eigen zestien. De voorsprong kon niet uitblijven en dat deed het niet, nadat El Ghazi na 59 een voorzet van Nemanja Gudelj afrondde. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist, toen Lasse Schöne met een benutte strafschop de voorsprong verdubbelde. De zege van de Amsterdammers kwam niet serieus meer in gevaar, ondanks dat Mike van den Hoorn in de zeventigste minuut met rood van het veld werd gestuurd en FC Groningen in de blessuretijd via een vrije trap van Danny Hoesen iets terug deed.











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws