Geplaatst op 28-09-2016 13:11   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 648   |   Bron: Voetbal Centraal

Klaassen: "Óf je bent voor Ajax, óf je hebt een hekel aan de club"

Bij Ajax lijkt de rust weer terug te keren na de teleurstellende start van het seizoen, met de uitschakeling in de Champions League. Aanvoerder Davy Klaassen merkte dat er behoorlijk wat druk op de ketel stond in Amsterdam.

De laatste weken dragen de positieve resultaten bij aan een betere sfeer in de ArenA. "Er was in de afgelopen weken allesbehalve een hosannastemming. Ik ben nooit anders gewend geweest dan dat de buitenwereld het allerbeste van Ajax verlangt. Die druk hoort bij Ajax en daar heb ik geen problemen mee", zegt Klaassen tegen Voetbal International.

Ook vorig seizoen was er veel kritiek op het spel van Ajax. Niet altijd terecht, vond Klaassen. "Ik kan wedstrijden herinneren waarin we met 6-0 en 5-0 wonnen, met mooie uitgespeelde doelpunten. Zo slecht was het zeker niet, waarbij Frank de Boer er echt wel alles aan deed om ons zo aantrekkelijk mogelijk te laten spelen. Met vier titels in zes jaar heeft hij het geweldig gedaan. Het is nog steeds zuur dat het aantal niet op vijf is gekomen."

Klaassen merkt dat Feyenoord, nu als koploper, meer sympathie krijgt dan Ajax. "Ze hebben zó lang niet meegedaan om de titel dat iedereen het mooi vindt dat ze zo goed zijn begonnen. Dat gevoel is natuurlijk anders bij Ajax. Bij ons is de gunfactor nul, maar dat vind ik ook wel iets moois hebben. Óf je bent voor Ajax, óf je hebt een hekel aan de club. Een middenweg lijkt er niet te bestaan.'

De captain van de Amsterdammers verwacht dat Ajax aan het eind van dit seizoen de landstitel verovert. "De verschillen tussen PSV, Ajax en Feyenoord zijn klein, maar ik denk dat wij aan het langste eind gaan trekken. Na twee jaren zonder de schaal zijn we erop gebrand weer kampioen te worden."











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws