Geplaatst op 25-05-2017 10:40   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 203   |   Bron: Voetbal Centraal

Dit schrijven de buitenlandse media over de Europa League-finale

Dapper, maar onmachtig: zo beschrijven buitenlandse media het optreden van Ajax tijdens de Europa League-finale van woensdagavond. Met Manchester United kende die wedstrijd volgens de pers een verdiende winnaar.

Ajax wordt in de ochtendkranten veelal geprezen om de aanvallende speelwijze. Toch is er ook kritiek, op drie spelers in het bijzonder. Zo licht het Spaanse El Mundo Deportivo Kasper Dolberg eruit. "Alle verwachtingen over Dolberg werden tenietgedaan door de Engelse verdediging", schrijft de krant. "Dolberg was het beste voorbeeld van de submissie van Ajax en Manchester United. Na 62 minuten werd hij als sterspeler gewisseld bij een 0-2 achterstand."
Ook Davy Klaassen en Lasse Schöne komen er slecht vanaf in El Mundo Deportivo. Van het tweetal werd een leidende rol verwacht, maar daarvan kwam op het veld weinig terecht. "Schöne kon nauwelijks een bal raken, Klaassen oogde wanhopig."
De BBC is minder streng voor de jeugdige ploeg uit Amsterdam. "Een teleurstellende avond voor een historische, fantastische club. Ajax blijft trouw aan hun mooie tradities door uitstekende talenten op te leiden en toegewijd te blijven aan een aanvallende speelwijze."
Diverse media wijzen naar het tactische meesterplan van José Mourinho, die met zijn defensieve opvatting Amsterdamse aanvallen in de kiem smoorde, maar verreweg de meeste aandacht gaat uit naar de emotionele waarde van de zege voor de stad Manchester. "United wint voor Manchester", kopt Bild. Het Franse L'Équipe koos voor een vergelijkbare kop: "Namens hen". Bild hoopt dat de Europa League-zege inwoners van Manchester kan helpen de pijn te verzachten. "Het geeft op zijn minst een kleine reden om weer blij te zijn", schrijft de krant.     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws