Geplaatst op 03-09-2009 09:55   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 2625   |   Bron: Telegraaf

Ajax ontvangt ? 400.000,- voor Heitinga-transfer

"Maandagavond wist ik nog zeker dat ik bij Atletico Madrid zou blijven, maar gisteren zag de wereld er compleet anders uit", beschreef John Heitinga (25) zijn bliksemtransfer, nadat hij in een privé-jet van Schiphol naar Liverpool was gereisd, een rondleiding kreeg, medisch werd gekeurd, voor vijf jaar tekende, terugvloog en zich bij de andere internationals had gevoegd. "En nu ben ik Everton-speler", glom de ex-Ajacied.

"Ik had maandagavond de taxi naar Huis ter Duin al besteld, maar werd dinsdag vroeg uit mijn bed gebeld. Ik moest met spoed naar Schiphol komen", blikt Heitinga terug. "De clubs waren al een paar dagen akkoord over de transfersom van bijna acht miljoen euro, maar zelf lukte het me niet om overeenstemming te bereiken. Tot mijn zaakwaarnemer belde dat al mijn eisen waren ingewilligd. Laat ik het zo zeggen: ik ben er financieel, qua salaris zeker niet op achteruit gegaan." "De trainer wilde me houden en ook van het bestuur hoefde ik niet weg. Toch merkte ik dat de club het geld goed kon gebruiken. Mijn beslissing om te vertrekken is vooral ingegeven door het feit dat het Engelse voetbal me beter past. Ik schuw de fysieke duels niet en in Spanje krijg je ongelooflijk snel kaarten. Daar ben ik nu vanaf."

Bij terugkeer in Noordwijk kreeg hij een warm onthaal. "Ik ben door iedereen gefeliciteerd. Het leuke was dat ik tijdens het eten naast Dirk Kuyt en Ryan Babel zat. We hebben uitgebreid over de stad Liverpool gesproken. Het is natuurlijk anders dan Madrid, maar die jongens hebben het er prima naar hun zin."

Tijdens het bliksembezoek aan Everton raakte Heitinga onder de indruk. "Je merkt aan alles dat het een heel grote club is, de mensen zijn er aardig en de trainer ziet een belangrijke rol voor me weggelegd. Of dat in het centrum of als rechtsback is, weet ik nog niet. Dat zie ik wel. De club staat er nu niet zo goed voor, maar er is genoeg kwaliteit om punten te gaan pakken." De verdediger kreeg nummer vijf toebedeeld. "Dat getal heeft een speciale betekenis voor me en had ik bij Atletico ook. Toen ik zag dat het nummer nog vrij was, heb ik mijn kans gegrepen." Een leuke bijkomstigheid voor Heitinga is dat Ajax ook garen spint bij zijn overgang. Omdat de international de hele jeugdopleiding van de Amsterdamse club doorliep, krijgt Ajax de volle vijf procent opleidingsvergoeding: ongeveer vierhonderdduizend euro. "Toch lekker", aldus Heitinga. "Ik bewaar uitstekende herinneringen aan mijn tijd in de ArenA. Als je de club zo kunt helpen, is dat mooi."

Heitinga heeft niet overwogen om bondscoach Bert van Marwijk te vragen of hij de twee interlands 'om des keizers baard' kon laten schieten om lekker aan de slag te gaan bij Everton. "Wie mij kent, weet dat ik alles wil spelen. Dus zeker de wedstrijden van het Nederlands elftal. Natuurlijk heb ik even tijd nodig om te wennen aan het Engelse voetbal. Maar ik ben iemand die zich snel aanpast."
     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws