Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Miralem Sulejmani
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Miralem Sulejmani
Maker: Eto'oBekeken: 101192
Status: InactiefBerichten: 1648
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 00:14
Uitstekend gedaan door Blind. Als je leest (en als het waar is) dat Heerenveen oorspronkelijk niet eens bereid was een bedrag te noemen. Drie maanden van intensief masseren neem ik dan aan.

Ik hoop dat die jongen het voor Ajaxbegrippen gigantische transferbedrag waar maakt. Wat mij betreft een groot risico, maar ja, die scouting goed op poten zetten, daar gaat natuurlijk wel even tijd overheen. Hoe dan ook, zeker een speler die erg leuk is om naar te kijken. Niet echt vergelijkbaar, maar toch, Suarez en SUlejmani op de vleugel doet denken aan een tijd dat daar Tahamata en La Ling liepen. Ook toen (als Huntelaar blijft, maar ik heb uit betrouwbare bron van wel :mrgreen: ) trouwens een fabelachtige afmaker tussen die twee in
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 03:33
Blind verdient zeker cudos voor het geduld en de manier van aanpak, Lucas. Al ben ik benieuwd of zijn onderhandelingstactiek de prijs nog enigszins gedrukt heeft, want die valt nog aardig hoog uit.

[color=red">Dit[/color"> is overigens het beste filmpje dat ik heb kunnen vinden van Sulejmani. Speciaal voor diegenen die nog even wat gerustgesteld moeten worden. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

En zoals de meeste mensen al wisten is dit met afstand de hoogst betaalde binnenlandse transfersom:

Citaat:
Binnenlandse transfers: Ajax-aankoop Sulejmani aan kop

4-jul-2008 19:48

Met de transfer van Miralem Sulejmani (foto, links) van SC Heerenveen naar Ajax breken de Amsterdammers het record van de duurste transfer in de eredivisie. De club betaalt 16,25 miljoen euro voor de Serviër. Het oude record van negen miljoen euro hing aan de prijskaartjes van Klaas-Jan Huntelaar van SC Heerenveen naar Ajax en Arouna Koné van Roda JC naar PSV.

Duurste binnenlandse transfers:
Miralem Sulejmani – SC Heerenveen – Ajax – 2008 – 16,25 miljoen euro
Klaas-Jan Huntelaar – SC Heeerenveen – Ajax – 2005 – 9 miljoen euro
Arouna Koné – Roda JC – PSV – 2006 – 9 miljoen euro
Nikos Machlas – Vitesse – Ajax – 1999 – 8,6 miljoen euro
Jan Vennegoor of Hesselink – FC Twente – PSV – 2001 – 8,2 miljoen euro
Luis Suárez – FC Groningen – Ajax – 2007 – 8 miljoen euro
Danny Koevermans – AZ – PSV – 2007 – 6,9 miljoen euro
Danko Lazovic – Vitesse – PSV – 2007 – 6,6 miljoen euro
Ruud van Nistelrooy – SC Heerenveen – PSV – 1998 – 6,4 miljoen euro
Bob Peeters – Roda JC – Vitesse – 2000 – 6,4 miljoen euro
Moussa Dembélé – Willem II – AZ – 2006 – 5 miljoen euro
Karim El Ahmadi – FC Twente – Feyenoord – 2008 – 5 miljoen euro


Sportweek.nl
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Za 5 jul 2008 03:49
LOL kom net van een BBQ (Ja tot 4 uur snachts) en dit is echt goed nieuws.... maar 7,25 miljoen boven de hoogste NL transfer tot nu toe... pffffff

Leipe shit ouwe!!!!! <img src='smilies/343.gif' />


Oke morgen weer verder reageren zonder alcohol :Calimero:
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 07:10
De telegraaf meldt dat Sulejmani voor 5 jaar zal gaan tekenen
Ajaciedjuh


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 272
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 09:03
Leuk filmpje over Sulejmani <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> Wat een voetballer hebben we binnengehaald. Ik ben er echt blij mee. Het is BTW een echte linkspoot. Ik dacht dat hij tweebenig was!?

Ps. Dat was een pingel Jaapie <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Khalid Boulahrouz


Geregistreerd: 30-03-2008
Forum berichten: 320
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 10:15
Ongelovelijk blij met deze aankoop. Daar doet die 16 miljoen niets van af. Het is een recordbedrag, maar dan heb je een europees toptalent weten te strikken. Welkom sulejmani@! <img src='smilies/icon_cool.gif' />
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Za 5 jul 2008 12:02
Ben ook zeer blij met deze aankoop! Kwam vannochtend weer in NL aan en de eerste stappen die je in Nederland zet met dit nieuws is werelds <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> !

Prachtig filmpje van hem ook ! Het is natuurlijk een fors bedrag maar ik vind dit zeker een goede aankoop, heb sowieso liever dat het kapitaal nu is echt geinvesteerd wordt ipv in de kas zit. Sulejmani is natuurlijk een klasbak!

Hoop dat hij de druk van Ajax gewoon aankan, en niet gaat bezwijken zoals vele andere spelers! Er wordt nu ontzettend veel van hem verwacht (en terecht) laten we hopen dat het goed uitpakt!

Ik denk ook dat met de huidige selectie de aanval er zo komt uit te zien:

Sulejmani--Huntelaar--Suarez
///////////////-- Cvitanich--//////////

En de rest hangt af van de (nog) komende transfers!

Welkom Sulejmani! <img src='smilies/343.gif' />
wesley-oss


Geregistreerd: 12-06-2008
Forum berichten: 34
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Oss
Geplaatst: Za 5 jul 2008 12:03
Toch kun je zien aan dat lijstje wie de grootste club van Nederland is. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Wez


Geregistreerd: 24-04-2008
Forum berichten: 70
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 12:36
Citaat:
De telegraaf meldt dat Sulejmani voor 5 jaar zal gaan tekenen

Daar was ik nog naar opzoek.. de looptijd van het contract! Thanks!
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 16:01
Nog even iets opmerkelijks, al denk ik dat ik het wel weet uit te leggen:

Citaat:
Ajax koopt Sulejmani van Heerenveen

update AMSTERDAM - Ajax heeft met SC Heerenveen een akkoord bereikt over de overgang van Miralem Sulejmani. De 19-jarige Servische aanvaller kost 16,25 miljoen euro. Ajax heeft echter nog geen overeenkomst met de speler zelf. Hij kan na de negen miljoen euro van Klaas-Jan Huntelaar met grote voorsprong de duurste aankoop uit de geschiedenis van Ajax worden, maar de overgang van Sulejmani is nog niet rond.

''De clubs zijn er wel uit,'' aldus Danny Blind, technisch manager van Ajax. ''Maar we hebben nog geen persoonlijke overeenkomst bereikt met de speler. Daarom wil ik op dit moment geen verdere informatie geven over de transfer. Volgende week spreken we met Sulejmani.''

Voordat Sulejmani vanuit Partizan Belgrado onderdak in 2006 vond bij Heerenveen, werd hij ook al aangeboden bij Ajax en AZ. Vanwege onduidelijkheid over zijn transferrechten, zijn zaakwaarnemer en een geschil met Partizan Belgrado durfden beide clubs het niet aan om hem vast te leggen. Toen kostte Sulejmani echter minder dan 300.000 euro.

Technisch directeur Marcel Brands van AZ zei destijds dat hij geen trek had om te onderhandelen met 'de entourage en het netwerk' rond de jonge Servische aanvaller. ''We werden van alle kanten gewaarschuwd dat het erg schimmig was,'' aldus Brands.

Bij Heerenveen moest Sulejmani maandenlang langs de kant blijven omdat zijn oude club Partizan hem via de Servische bond een schorsing oplegde vlak nadat hij in november 2006 in Friesland had getekend. De Servische club wilde een hogere vergoeding zien dan de opleidingskosten van ongeveer 275.000 euro die de Friezen bereid waren te betalen, maar dat gebeurde niet. Na tussenkomst van de Fifa mocht Sulejmani in augustus 2007 voor het eerst voor de hoofdmacht van Heerenveen spelen.

Behalve zijn Servische zaakwaarnemer Jovica Radonjic is ook Vlado Lemic bij de onderhandelingen met Ajax betrokken. Lemic raakte in opspraak bij PSV, waar hij volgens directeur Jan Reker via spelers als Heurelho Gomes, Danko Lazovic, Slobodan Rajkovic en Eduardo Alcides te veel invloed had op de club.

Volgens Yme Kuiper, algemeen directeur bij de Friese club, is de houding van Sulejmani sinds de entree van Lemic omgeslagen. ''Voor de komst van Lemic zei 'Miki' altijd dat hij langere tijd bij Heerenveen wilde blijven. Sinds de komst van Lemic wilde hij zo snel mogelijk weg.''

Het talent van Sulejmani is echter onomstreden. Marco van Basten, de nieuwe coach van Ajax, heeft Sulejmani persoonlijk bekeken. Op 29 maart van dit jaar zat hij op de tribune bij Heerenveen-Ajax, waar hij de Serviër zag schitteren. Sulejmani scoorde éénmaal en hij raakte drie keer het aluminium. ''Als ik Ajax was, zou ik hem kopen,'' adviseerde Heerenveentrainer Gert-Jan Verbeek toen al.

Het afgelopen seizoen maakte de razendsnelle aanvaller voor Heerenveen vijftien doelpunten. In februari van dit jaar debuteerde de linkspoot als international voor Servië, in de ontmoeting met Macedonië (1-1).

Recentelijk ontving Sulejmani de Johan Cruijff Prijs, omdat hij door een vakjury was uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij had in Friesland nog een verbintenis tot 2010.

Behalve 16,25 miljoen voor Sulejmani kreeg Heerenveen dit jaar ook al ongeveer 18 miljoen voor de naar Middlesbrough vertrokken Afonso Alves. In 2006 ontvingen de Friezen van Ajax negen miljoen euro voor Huntelaar.

Sulejmani kan goed uit de voeten als linksbuiten of in een tweespitsensysteem. Door de op handen zijnde komst van Sulejmani naar Ajax is er voor Luque en Leonardo weinig kans op speelminuten.


Parool

Dat Blind zegt dat Ajax er nog niet uit is met Sulejmani lijkt me een act. Als ik Revo mag geloven heeft Ajax het spelletje niet volgens de regels gespeeld. Men zal dus wel een FIFA-onderzoek willen voorkomen. Aan de andere kant is het wel heel dom dat Blind dan vorige week al heeft geroepen dat Ajax en Sulejmani eruit zijn.

Iets anders: Ajax is duidelijk een zee gegaan met Lemic, iemand die goede connecties heeft met Chelsea en volgens dit stuk uit het Parool erg z'n best heeft gedaan om Sulejmani naar Ajax te loodsen. Is dit zijn grote doorbraak bij Ajax? Of heeft Chelsea nu al wat in de melk te brokkelen en gaat hij over een paar jaar automatisch naar Londen.
ajacied18


Geregistreerd: 01-05-2008
Forum berichten: 54
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 16:12
Citaat:
Nog even iets opmerkelijks, al denk ik dat ik het wel weet uit te leggen:

Citaat:
Ajax koopt Sulejmani van Heerenveen

update AMSTERDAM - Ajax heeft met SC Heerenveen een akkoord bereikt over de overgang van Miralem Sulejmani. De 19-jarige Servische aanvaller kost 16,25 miljoen euro. Ajax heeft echter nog geen overeenkomst met de speler zelf. Hij kan na de negen miljoen euro van Klaas-Jan Huntelaar met grote voorsprong de duurste aankoop uit de geschiedenis van Ajax worden, maar de overgang van Sulejmani is nog niet rond.

''De clubs zijn er wel uit,'' aldus Danny Blind, technisch manager van Ajax. ''Maar we hebben nog geen persoonlijke overeenkomst bereikt met de speler. Daarom wil ik op dit moment geen verdere informatie geven over de transfer. Volgende week spreken we met Sulejmani.''

Voordat Sulejmani vanuit Partizan Belgrado onderdak in 2006 vond bij Heerenveen, werd hij ook al aangeboden bij Ajax en AZ. Vanwege onduidelijkheid over zijn transferrechten, zijn zaakwaarnemer en een geschil met Partizan Belgrado durfden beide clubs het niet aan om hem vast te leggen. Toen kostte Sulejmani echter minder dan 300.000 euro.

Technisch directeur Marcel Brands van AZ zei destijds dat hij geen trek had om te onderhandelen met 'de entourage en het netwerk' rond de jonge Servische aanvaller. ''We werden van alle kanten gewaarschuwd dat het erg schimmig was,'' aldus Brands.

Bij Heerenveen moest Sulejmani maandenlang langs de kant blijven omdat zijn oude club Partizan hem via de Servische bond een schorsing oplegde vlak nadat hij in november 2006 in Friesland had getekend. De Servische club wilde een hogere vergoeding zien dan de opleidingskosten van ongeveer 275.000 euro die de Friezen bereid waren te betalen, maar dat gebeurde niet. Na tussenkomst van de Fifa mocht Sulejmani in augustus 2007 voor het eerst voor de hoofdmacht van Heerenveen spelen.

Behalve zijn Servische zaakwaarnemer Jovica Radonjic is ook Vlado Lemic bij de onderhandelingen met Ajax betrokken. Lemic raakte in opspraak bij PSV, waar hij volgens directeur Jan Reker via spelers als Heurelho Gomes, Danko Lazovic, Slobodan Rajkovic en Eduardo Alcides te veel invloed had op de club.

Volgens Yme Kuiper, algemeen directeur bij de Friese club, is de houding van Sulejmani sinds de entree van Lemic omgeslagen. ''Voor de komst van Lemic zei 'Miki' altijd dat hij langere tijd bij Heerenveen wilde blijven. Sinds de komst van Lemic wilde hij zo snel mogelijk weg.''

Het talent van Sulejmani is echter onomstreden. Marco van Basten, de nieuwe coach van Ajax, heeft Sulejmani persoonlijk bekeken. Op 29 maart van dit jaar zat hij op de tribune bij Heerenveen-Ajax, waar hij de Serviër zag schitteren. Sulejmani scoorde éénmaal en hij raakte drie keer het aluminium. ''Als ik Ajax was, zou ik hem kopen,'' adviseerde Heerenveentrainer Gert-Jan Verbeek toen al.

Het afgelopen seizoen maakte de razendsnelle aanvaller voor Heerenveen vijftien doelpunten. In februari van dit jaar debuteerde de linkspoot als international voor Servië, in de ontmoeting met Macedonië (1-1).

Recentelijk ontving Sulejmani de Johan Cruijff Prijs, omdat hij door een vakjury was uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij had in Friesland nog een verbintenis tot 2010.

Behalve 16,25 miljoen voor Sulejmani kreeg Heerenveen dit jaar ook al ongeveer 18 miljoen voor de naar Middlesbrough vertrokken Afonso Alves. In 2006 ontvingen de Friezen van Ajax negen miljoen euro voor Huntelaar.

Sulejmani kan goed uit de voeten als linksbuiten of in een tweespitsensysteem. Door de op handen zijnde komst van Sulejmani naar Ajax is er voor Luque en Leonardo weinig kans op speelminuten.


Parool

Dat Blind zegt dat Ajax er nog niet uit is met Sulejmani lijkt me een act. Als ik Revo mag geloven heeft Ajax het spelletje niet volgens de regels gespeeld. Men zal dus wel een FIFA-onderzoek willen voorkomen. Aan de andere kant is het wel heel dom dat Blind dan vorige week al heeft geroepen dat Ajax en Sulejmani eruit zijn.

Iets anders: Ajax is duidelijk een zee gegaan met Lemic, iemand die goede connecties heeft met Chelsea en volgens dit stuk uit het Parool erg z'n best heeft gedaan om Sulejmani naar Ajax te loodsen. Is dit zijn grote doorbraak bij Ajax? Of heeft Chelsea nu al wat in de melk te brokkelen en gaat hij over een paar jaar automatisch naar Londen.


Het is voor die jongen een droom om bij Ajax te spelen. Heeft hij vaak genoeg gezegd, dus ik zie hier niet al te grote problemen in
Ajaciedjuh


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 272
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 16:20
Citaat:
Ajax een grote droom voor Sulejmani

zaterdag 05 juli, door SV, Amsterdam, 15:30u, Friesch Dagblad
Zaakwaarnemer Jovica Radonjic heeft eerder dit jaar volgens het Friesch Dagblad laten weten dat Ajax een droom is voor zijn client. De aanvaller kon ook voor PSV en Feyenoord tekenen.

'Die clubs waren voor Miralem allebei geen optie', gaf Radonjic aan. 'Voor een Servische jongen is Ajax de grote club van Nederland, de droom van elke speler'.

Heerenveen zegt er alles aan gedaan te hebben om de Serviër te behouden voor de club. Financieel-directeur Henk Hoekstra: 'Wij willen alle spelers houden, maar als ze met dit soort bedragen komen aanzetten dan zijn ze niet te houden'.

'Hij wilde ook graag naar Ajax en dan komt de vraag: accepteer je het bod ja of nee. Met dat geld kun je weer extra dingen doen. Wij proberen te groeien en één van de manieren om geld te verdienen is door spelers te verkopen.'

Dus dat komt wel goed. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 17:19
Klinkt leuk, maar je bent toch niet zo naief dat je dat zo maar gelooft hoop ik?
Ajaciedjuh


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 272
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 17:43
Citaat:
Klinkt leuk, maar je bent toch niet zo naief dat je dat zo maar gelooft hoop ik?
:mrgreen:
Jobo


Geregistreerd: 23-02-2008
Forum berichten: 673
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 19:10
Ik heb net op youtube zijn goals gezien. Hij laat zien dat hij wat kan maar veel goals zijn situaties uit de counter dan wel net waar hij buitenspel ontloopt. Ik vrees dat hij niet zoveel ruimte gaat krijgen bij Ajax. Hij zal slagen maar ik denk dat hij meer tijd nodig heeft dan Suarez om zich aan te passen. Suarez vind ik namelijk sterker in de kleine ruimte.

Ik ben blij dat we hem hebben gekoch, helaas door de starre houding van heerenveen en de hype rondom deze jongen heeft Ajax 8 miljoen euro teveel betaald.
En 16 miljoen teveel omdat van Geel weer eens heeft lopen slapen...
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 jul 2008 21:11
Mwa, ik heb hem gezien bij SCH-Ajax en toen domineerden ze. Toen wist hij ook wel zijn doorgang te verschaffen. Het is gewoon een buitengewoon goede binnenspeler. Babel weg voor 17 Miljoen, hij naar Ajax voor ongeveer 16,25 Miljoen euro. Flinke injectie is dit voor Ajax, ik vind hem het waard. Mira: welkom in Amsterdam.
Fredd


Geregistreerd: 29-04-2008
Forum berichten: 39
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 6 jul 2008 13:01
Citaat:
De telegraaf meldt dat Sulejmani voor 5 jaar zal gaan tekenen


Op http://www.guardian.co.uk/football/feedarticle/7631088 melden ze dat hij voor 4 jaar gaat tekenen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 6 jul 2008 14:34
De Engelse en Duitse journalistiek is erg povertjes, Fredd. En dat is nog een understatement. Wat weten die er nu meer van dan onze nationale pers?
Fredd


Geregistreerd: 29-04-2008
Forum berichten: 39
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 6 jul 2008 16:35
Citaat:
De Engelse en Duitse journalistiek is erg povertjes, Fredd. En dat is nog een understatement. Wat weten die er nu meer van dan onze nationale pers?


Ik wil ook niet beweren dat wat the guardian meldt het juiste is maar ik dacht ik zet het hier gewoon neer voor wat het waard is, het zal wel om een 4 of 5 jarig contract gaan. Ik verwacht 5 jarig aangezien Ajax een jong talent binnenhaalt voor heel wat geld.
Ajacied


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 143
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jul 2008 11:53
Citaat:

Dat het bruto bedrag gemeld wordt zou ook kunnen betekenen dat Heerenveen nog een deel af moet staan aan bepaalde zaakwaarnemers. Sowieso is het bedrag in eerste instantie lager dan deze 16,25 miljoen. Het stijgt naarmate Sulejmani bepaalde prestaties behaalt met Ajax of een x-aantal wedstrijden speelt, bijv.


Ik kan niet in details treden maar neem van mij aan dat Ajax meer dan 16,25 miljoen uiteindelijk betaalt heeft.
Ajaciedjuh


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 272
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jul 2008 12:51
Citaat:

Dat het bruto bedrag gemeld wordt zou ook kunnen betekenen dat Heerenveen nog een deel af moet staan aan bepaalde zaakwaarnemers. Sowieso is het bedrag in eerste instantie lager dan deze 16,25 miljoen. Het stijgt naarmate Sulejmani bepaalde prestaties behaalt met Ajax of een x-aantal wedstrijden speelt, bijv.


Ik kan niet in details treden maar neem van mij aan dat Ajax meer dan 16,25 miljoen uiteindelijk betaalt heeft.
In normaal Nederlands betekent bruto het totaal bedrag dat je betaald hebt. Netto is een gedeelte daarvan. Ik interpreteer dit als dat Heerenveen minder dan 16,25 miljoen heeft gekregen. De rest gaat o.a. naar de tussenpersonen.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 7 jul 2008 16:22
Haha super mooi. Ik ben afgelopen weekend even helemaal weg geweest. Kom ik terug blijkt dat we Sulejmani binnen hebben. Ik zei het nog tegen iemand van: 'ik hoop dat we Sulejmani hebben'. en het was zo <img src='smilies/343.gif' />
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jul 2008 17:04
Interessant stuk van De Pers:

Citaat:
Ajax betaalt te veel voor talentvolle Sulejmani
Door: Fokko Ebbens

Ajax vestigt met de transfersom van Miralem Sulejmani een nationaal record. Liefst 16,25 miljoen euro betalen de Amsterdammers aan Heerenveen, een bedrag dat ook een stuk lager uit had kunnen vallen.

Gertjan Verbeek sprak afgelopen seizoen na afloop van het competitieduel tussen Heerenveen en Ajax mooie woorden. ‘Als ik de baas van Ajax was, dan zou ik het wel weten. Die jongen kost misschien tien miljoen euro, maar dat bedrag is hij dubbel en dik waard.’

De huidige oefenmeester van Feyenoord had het over Miralem Sulejmani, de razendsnelle aanvaller van de Friezen. Verbeek kreeg gelijk, al heeft zelfs hij niet kunnen vermoeden dat het uiteindelijke transferbedrag 16,25 miljoen euro zou zijn.

Zestien miljoen euro te veel

Ajax had de tip van Verbeek niet nodig, de Amsterdammers dongen al langer om de hand van de 19-jarige Serviër. ’Toen hij zeventien was en nog bij Partizan Belgrado speelde, vonden wij hem al goed genoeg voor Ajax’, zegt Ton Pronk, hoofd scouting van de Amsterdammers.

De eindverantwoording lag echter bij de directie en zij besloten anders. ’Het is verboden een speler onder de achttien uit een land buiten de EU een contract aan te bieden. Als club moet je dan de opleidingskosten vergoeden. Dat bedrag was minder dan een miljoen euro, maar de directie wilde het risico destijds niet nemen. Daarom blijf ik er bij dat we Sulejmani goedkoper hadden kunnen krijgen’, concludeert Pronk enigszins teleurgesteld.

Dat neemt overigens niet weg dat de oud-verdediger van de Amsterdammers blij is dat de Serviër alsnog de gelederen van Ajax komt versterken. ‘Als hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan is Ajax een tussenstation en betaalt deze investering zich in de toekomst ongetwijfeld uit.’

Toch probeert Pronk de euforie rond Sulejmani te temperen. ‘Ik zie voldoende perspectief in die jongen, maar het blijft altijd koffiedik kijken. Hij komt over voor een recordbedrag en heeft straks te maken met enorme druk. Waar een nederlaag bij Heerenveen geen ramp is, daar mag je bij Ajax nooit verliezen.’

Sulejmani boven Suárez

Gerald Sibon, Sulejmani’s maatje in de spits van Heerenveen, speelde zelf twee seizoenen bij Ajax en hij denkt dat Sulejmani de juiste keuze maakt. Al plaatst ook hij, net als Pronk, een aantal kanttekeningen. ‘Het is niet de vraag of hij hogerop kan. In Heerenveen heeft hij het goed gedaan en dan is kritiek ver te zoeken. Hoe hij echter reageert op de eventuele kritieken van de Amsterdamse aanhang, blijft altijd afwachten. En wat wil de trainer? Wat is het systeem?’

De kans is groot dat de rappe aanvaller uit Belgrado in Amsterdam de concurrentie aan moet met die andere snelle dribbelaar, de Uruguayaan Luis Suárez. Beide spelers starten immers het liefst vanaf de linkervleugel. ‘Ik zie niet in hoe je beide spelers in één systeem kunt laten spelen’, vervolgt Sibon. ‘Maar als ik zou moeten kiezen tussen hem en Suárez, zou ik voor Sulejmani kiezen. Ik denk dat het wel goed komt met die jongen.’

Mickey is zijn geld waard

Sibon moet het voortaan dus stellen zonder Sulejmani. ‘Natuurlijk ga ik hem missen. Een speler als Mickey kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen. Als het even niet goed ging, had je toch altijd de hoop op een bevlieging van hem’, vertelt de ervaren puntspeler. Sulejmani en Sibon waren vorig seizoen samen goed voor 28 treffers, het moyenne van een koningskoppel.

Of de 34-jarige spits zich verbaasd heeft over de hoge transfersom? ‘Hij is nog maar negentien jaar, er zit dus nog rek in. Hij is het dus waard’, zegt Sibon tot slot stellig.


Er staan wat fouten in het stuk (Ton Pronk is bijv. niet langer de hoofd scouting bij Ajax), maar het klopt wel. Sulejmani is niet duur voor een speler van zijn kwaliteiten, het pijnlijke is slechts het feit dat hij voor veel minder te halen was.

Ook komt hier weer naar boven dat de scouts talenten naar voren kunnen schuiven wat ze willen, maar als de beleidsmakers er niets mee doen komt er nooit wat uit. Ik heb het idee dat de scouting bij Ajax overdreven slecht wordt neergezet in de media. En die van een club als Heerenveen overdreven wordt opgehemeld.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Ma 7 jul 2008 17:15
Net een filmpje gezien op vi.nl van meneer bromsnor, die flink uithaalde naar de Ajax scouting. Zo zie je maar dat de media een gevaarlijke schakel is in de voetbalwereld (en alle andere sporten/bedrijfen)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jul 2008 17:16
Wat zei Frans Snorremans, Maurice?
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.641 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Miralem Sulejmani
Ga
Zoeken: