Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Miralem Sulejmani
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Miralem Sulejmani
Maker: Eto'oBekeken: 101187
Status: InactiefBerichten: 1648
+ Nieuw bericht <<<   <   3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 15:24
Citaat:
Hij is echt goed, hè. <img src='smilies/343.gif' />

Opvallend trouwens hoe hij nu al wordt omarmd door het publiek. Dat zie je niet vaak bij Ajax. Alleen blessures kunnen die jongen stoppen.


Iets wat die gore Marcel Meeuwis al eens uitprobeerde, bah gemene tackle zeg.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 16:29
Citaat:
Maar goed een aanvaller mag fouten maken een middenvelder bijna niet en een verdediger helemaal niet en laten we over een keeper maar zwijgen.
Laat hem maar lekker zijn wedstrijdjes voetballen en fit zijn en dan kunnen we nog veel plezier aan hem beleven.
Wat vinden jullie van de vergelijking met gronkjaer?
Precies, een aanvaller mag fouten maken. Een middenvelder bijna niet.
Jeffrey Sarpong speelde gister op linksbuiten. In de aanval dus. Bovendien zijn dit zijn eerste minuten op het hoogste niveau, hij heeft nog niet de ervaring die de andere jongens in de aanval wel hebben.

En o ja, de vergelijking Gronkjaer - Sulejmani vind ik wat ver gezocht. De vergelijking Sulejmani - C. Ronaldo dan misschien :mrgreen: ?
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 16:33
Sorry hoor, maar het is natuurlijk pertinent onzin dat aanvallers meer recht hebben om fouten te maken dan andere spelers. Als Ajax gisteren gelijk gespeeld had doordat Vermaelen de bal in eigen doel schoot, dan had de fout in de eerste plaats alsnog gelegen bij de aanvallers die een vol dozijn aan kansen omzeep hielpen. Kansen moeten gewoon verzilverd worden, net zoals diezelfde kansen bij je eigen doel voorkomen moeten worden. Zit totaal geen verschil tussen.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 08:15
Tuurlijk wel als een aanvaller de bal voorin verspeelt is toch lang niet zo erg als het op het middenveld is. Als een aanvaller de bal verspeelt staan er nog minimaal 8 mensen achter bij een middenvelder is dit meestal de helft...

Nou C. Ronaldo zou wel een hele mooie vergelijking zijn maar hij heeft het in ieder geval in zich om een hele grote te worden...
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 08:55
Als een aanvaller fouten maakt wordt er minder gescoord. Als een verdediger fouten maakt wordt er meer geincasseerd. Ieder doelpunt, voor of tegen, is cruciaal, dus er is geen verschil.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 10:17
Nou daar ben ik het niet mee eens.
Als een verdediger een fout maakt is de kans groot dat de tegenstander scoort, als een aanvaller een fout maakt is de kans een stuk kleiner dat de tegenstander scoort.
Voor mij is zelf niet scoren nog altijd meer waard dan een doelpunt tegen krijgen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 10:24
Lees nou eens wat ik schrijf, want het is gewoon een heel simpel rekensommetje:

-Verdedigende blunder: kan een doelpunt uit komen indien de aanvallers van de tegenstander niet elf ook een fout maakt. Eventueel -1 goal dus, afhankelijk van hoe groot de blunder was.

-Aanvallende blunder: aanvallers spelen een situatie niet goed uit en/of missen een grote kans. In plaats van +1 blijf je dus op 0 staan, wat sec gezien hetzelfde effect heeft op de score.

Kom je op +1 dan moet de tegenstander een doelpunt scoren om gelijk te komen. Mist de aanvaller dan moet de tegenstander een doelpunt maken om voor te komen. Kom je op -1 door een verdedigende fout dan moet je een doelpunt maken om gelijk te komen. Maakt de verdediging die fout niet en blijft het 0-0, dan moet je een doelpunt maken om voor te komen.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 10:56
Om het misschien nog beter te duiden.

Zondag zag ik Suarez een bal verspelen op de helft van Roda JC. Eerst loopt hij te zeiken op Sarpong die niet dicht genoeg op hem stond (volgens meneer LS dan). Sarpong staat te luisteren, 2 roda mensen lopen door naar het middenveld. Een paar korte tikjes en Oleguer moet 1 op 1 in z'n eigen strafschopgebied met Yulu Matondo, verliest het duel en het is aan stekelenburg te danken dat die bal er uiteindelijk niet invalt (intikker van dichtbij).

Wie was er nou fout? Suarez en Sarpong dus! Allebei aanvallers. HAdden zij wel druk gezet, dan was de heel situatie niet ontstaan. Zij kostten ons zondag bijna 3 punten.

Een aanvaller heeft net zoveel invloed op de uitkomst van het spel als de verdediger. Dus je opmerking 'dat er nog zoveel mensen achterstaan' gaat gewoon neit op als elke tegenstander collectief de aanval zoekt.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 11:59
Deze jongen heeft echt alles om de absolute top te halen (mits hij fit blijft natuurlijk): goede versnelling, uitstekend overzicht, mooie trap, kracht in de benen, goede FUNCTIONELE techniek, scorend vermogen en ik denk ook dat er een goede kop op zit.

Wat ik bij hem heel erg mooi vond om te zien is hoe hij in een sprint met de bal aan de voet en een tegenstander bij zich kan kijken waar (in deze gevallen Huntelaar stond in de 16) zijn medespelers staan en een pass op maat gaf. Dit typeert de complete voetballer.

Hoe vaak zie je immers niet dat iemand alleen voor een sprint kijkt, vervolgens met zijn kop omlaag rent en een blinde voorzet geeft richting de plek waar hij een medespeler verwacht op basis van wat hij zag voordat hij de sprint inzette. Of dat iemand in volle sprint een waardeloze voorzet geeft.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 13:11
laten we het maar even aan het onderwerp houden haha...
Lang geleden dat we een echte buitenspeler hebben gehad die ook een hoog rendement heeft...
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 sep 2008 13:25
Tellen corners ook als Assists? Zo ja, dan staat hij op 1 goal en 1 assist in 2 wedstrijden <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Di 16 sep 2008 15:15
Corners tellen gewoon als assist volgens mij. Dus inderdaad 1 assist en 1 doelpunt uit 2 wedstrijden. De andere assist was volgens mij van Sno <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 08:30
Als hij elke wedstrijd die cijfers weet te handhaven ben ik zeer tevreden <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 sep 2008 16:29
Citaat:
Sulejmani wil laten zien dat hij elke cent waard is

Vanavond keert de Ajacied Miralem Sulejmani (19) als 'speler van zestien miljoen euro' terug in het stadion waar hij als zestienjarige amateur debuteerde voor Partizan Belgrado. In plaats van een loopbaan in eigen land verkoos Sulejmani een voetbalscholing in Nederland.

Hij ging weg als een onbekende jeugdspeler en hij keert vanavond terug als voetbalmiljonair. Tussen het onopgemerkte vertrek en de aankomst in de schijnwerpers zitten slechts tweeënhalf jaar. ''Ja, het kan snel gaan,'' zegt Sulejmani.

Maar het moést ook snel gaan van Sulejmani. Hoewel hij al op zestienjarige leeftijd de kans kreeg in het eerste team van Partizan, speelde hij slechts één wedstrijd voor de Servische club. Na een jaar van onduidelijkheid en gesteggel over de status van zijn verbintenis met Partizan volgde ruim een jaar na zijn debuut in Belgrado het debuut als speler van SC Heerenveen. 34 Competitiewedstrijden en vijftien doelpunten verder stond hij al onder contract bij Ajax.

''Nederland is een goed opleidingsland,'' verklaart de Serviër zijn keuze om Servië te verlaten. Als zeventienjarige prees hij zich aan bij Ajax, AZ en SC Heerenveen. ''Mijn landgenoten Mateja Kezman en Danko Lazovic zijn ook op jonge leeftijd naar Nederland gekomen. Het is goed geweest voor hun carrières. Ik dacht dat mijn doorbraak bij Partizan lang zou gaan duren. En in Servië wil elke voetballer naar het buitenland.''

Waar Ajax en AZ hem twee jaar geleden al hadden kunnen kopen voor ongeveer drie ton, hoestte de Amsterdamse club deze zomer ruim zestien miljoen euro voor hem op. Martin van Geel was destijds echter niet volledig overtuigd van het Servische talent.

Sulejmani herinnert zich van die ontmoeting met Ajax' toenmalig technisch directeur vooral de imposante Arena en zijn zenuwen. ''Ik was onder de indruk,''zegt hij. ''Ik wilde wel bij zo'n club als Ajax spelen, maar ik geloofde er niet echt in. Nu is het alsnog gelukt.''

De wedstrijd tegen FC Borac brengt Sulejmani terug naar het stadion van zijn oude club en naar de het land waar hij opgroeide. Borac heeft een eigen onderkomen, maar omdat dat complex niet is geschikt voor het spelen van Uefa-Cupwedstrijden is het duel honderdvijftig kilometer verplaatst naar Belgrado.

Sulejmani komt uit Batajnica, een stadje onder de rook van Belgrado. De plaats is bekend om de aanwezigheid van een groot militair vliegveld.

De kersverse Ajacied kent de rit vanuit zijn vroegere woonplaats naar het complex van Partizan Belgrado nog goed. Het is een busrit van anderhalf uur en Sulejmani heeft het traject honderden keren afgelegd. Zijn vader Miljaim begeleidde hem de eerste tien keren en naderhand reisde de jongen alleen.

Het was ook zijn vader die hem klaarstoomde voor het profvoetbal. De man speelde zelf als rechtsbenige aanvaller in de hoofdklasse van de Joegoslavische voetbal en hij werkte naderhand als ambtenaar van het openbaar vervoer. Tegenwoordig is hij coach van Polet Dorcol, een klein clubje in de oude stadswijk van Belgrado. En hij is de 'vader van' geworden.

''Ik trainde met mijn vader elke dag twee of drie uur op de asfaltveldjes van mijn school. De trainingen bij de club waren toen gestopt vanwege de bombardementen in 1999 op Belgrado. Terwijl de bommenwerpers over onze hoofden vlogen moest ik eerst nog duizend keer hooghouden voor we naar huis mochten. De mensen keken vaak met verbazing naar onze trainingsessies. Nadat ik vorig seizoen was uitgeroepen tot talent van het jaar in de eredivisie heb ik een Johan Cruijff Court laten aanleggen op de plek waar we trainden.''

Sulejmani koestert zijn afkomst en zijn naaste omgeving draagt hij ook altijd met zich mee. Zo heeft hij op zijn arm de naam laten tatoeëren van zijn zus Mirella. Op zijn rechterbeen heeft hij Chinese tekens laten graveren die staan voor engel, liefde en god. En in de nek van de goedlachse aanvaller staat nummer tien gekerfd; zijn favoriete rugnummer dat hij bij Ajax mag dragen.

Met zijn overgang van Heerenveen naar Amsterdam was een recordbedrag gemoeid. Sulejmani heeft naar eigen zeggen geen last van de druk, maar hij wil zich wel bewijzen. ''Ik wil laten zien dat ik elke cent waard ben.''

De eerste maanden in Amsterdam verliepen echter stroef. Hij keerde in juli terug van vakantie met wat overgewicht én met een knieblessure die hij had overgehouden aan zijn tijd bij Heerenveen.

''Maar sinds twee weken ben ik volledig pijnvrij. En ik ben blij dat ik deze maand het hotel kan verlaten en eindelijk een eigen appartement krijg. Ik weet van mezelf dat ik veel beter kan dan ik tot dusverre bij Ajax kon laten zien.''

Vanavond bij FC Borac - Ajax zit zijn hele familie op de tribune. ''Heel Belgrado loopt uit om Ajax te zien,'' voorspelt Sulejmani. ''Misschien zijn er nog een paar supporters van Partizan die zich herinneren dat ik tweeënhalf jaar geleden ook al in het Partizan stadion heb gespeeld. Ik ben nu beter dan toen.'' (JOP VAN KEMPEN, PAVLE KONATAR)


Parool

Vandaar dus dat Sulejmani nummer 10 heeft gekregen van Van Basten. Hij hecht daar blijkbaar veel waarde aan.
skieto


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 803
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam ZuidOost
Geplaatst: Do 18 sep 2008 19:21
Mooi verhaal. Hij is gemotiveerd. Heel mooi, dat kunnen we goed gebruiken.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 19 sep 2008 07:44
Hij speelde gisteren niet 1 van zijn beste wedstrijden maar was weer zeer effectief net zoals suarez lekker om van zo'n spelers te hebben die maken toch het verschil.
Jobo


Geregistreerd: 23-02-2008
Forum berichten: 673
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 19 sep 2008 11:03
Mijn grootste zorg was denk ik wel zijn fitheid. Ik ben blij dat hij nu gewoon fit blijkt te zijn. Verder valt mij zijn ijverigheid op. Hij heeft veel loopvermogen. Ik ben overtuigd van zijn klasse. Ik kom voor hem naar het stadion. Nu ik 3 wedstrijdjes heb gezien van hem is bij mij alle twijfel omtrent zijn klasse weg. Alleen blessures kunnen hem in de weg staan. Hij is trouwens ook echt super snel.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 19 sep 2008 14:46
Z'n fitheid valt me inderdaad ook heel erg mee. Helemaal aangezien z'n oude trainer de verwachting heeft uitgesproken dat als hij dit seizoen 10 wedstrijden in de competitie speelt, het nog veel is. Tot dusver drie van de drie wedstrijden begonnen. En hij oogde fit.
Jobo


Geregistreerd: 23-02-2008
Forum berichten: 673
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 19 sep 2008 17:44
Citaat:
Z'n fitheid valt me inderdaad ook heel erg mee. Helemaal aangezien z'n oude trainer de verwachting heeft uitgesproken dat als hij dit seizoen 10 wedstrijden in de competitie speelt, het nog veel is. Tot dusver drie van de drie wedstrijden begonnen. En hij oogde fit.


Heeft Verbeek dat daadwerkelijk gezegd? Dat is niet bepaald netjes van Verbeek.

Sulejmani oogde in ieder geval heel erg fit. Dat zie je met name in duels terug vind ik. Die ga je niet op een bepaalde manier aan wanneer je last van je knie hebt.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 sep 2008 03:47
Dat heeft Verbeek inderdaad gezegd. Niet in de media hoor. Hij heeft het verder netjes binnenskamers gehouden.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 sep 2008 11:51
Hearsay dus. En dat van de man die (wel) in de media aangaf dat Sulejmani hét diamanten koopje van de NLse velden was. Nou ja, Verbeek is inmiddels wel een ervaringsdeskundige op het gebied van fitheid. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Za 20 sep 2008 14:31
Citaat:
Hearsay dus. En dat van de man die (wel) in de media aangaf dat Sulejmani hét diamanten koopje van de NLse velden was. Nou ja, Verbeek is inmiddels wel een ervaringsdeskundige op het gebied van fitheid.


Misschien ligt het wel aan hem zelf? <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Zo 21 sep 2008 13:26
Sulejmani 6 weken uit de roulatie.

Zojuist door Eredivisie live bevestigd.
Jobo


Geregistreerd: 23-02-2008
Forum berichten: 673
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 sep 2008 14:49
Amateuristisch dat er geen scan van zijn hamstring is gemaakt.
skieto


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 803
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam ZuidOost
Geplaatst: Zo 21 sep 2008 15:03
Damm, 3de gebleseerde speler. Na Aisatti en Gabri nu ook Sulejmani. Of ben ik nog iemand vergeten?
Sulejmani en Assatti zijn lang afwezig, terwijl Ajax hun hard nodig heeft.
+ Nieuw bericht <<<   <   3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.516 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Miralem Sulejmani
Ga
Zoeken: