Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » Belgisch voetbal
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Belgisch voetbal
Maker: D_skilledBekeken: 21196
Status: InactiefBerichten: 201
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 28 maa 2008 21:04
Bedoelde het niet zo, Bert. Ik ga geregeld op Sclessin kijken en Fellaini is de beste controlerende middenvelder die op de Belgische velden loopt. Wilt al iets zeggen als je 19 bent. Hij loopt je zonder compassie er zo af hoor, die jongen heeft een ongelooflijke fysiek. Als Onyewu al zegt dat hij het op trainingen moeilijk heeft in duel met Marouane weet je wel hoe laat het is. Soms vergeet men snel de leeftijd van de speler als hij begeerd word en af en toe een foutje begaat.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 28 maa 2008 23:25
Oh, ik ontken ook niet dat die jongen onwijs sterk is, want dat is hij absoluut. Maar technisch en tactisch schort er zo onnoemelijk veel aan die jongen.
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 28 maa 2008 23:40
Nou, thuis tegen brussels deed hij een mooie zidane beweging waar iedereen de ogen van fronstte. Niet iedereen kan alle kwaliteiten bezitten...
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 28 maa 2008 23:51
Handigheid en techniek zijn twee verschillende dingen.

Verder kan niet iedereen alles hebben, nee, maar hij heeft gewoon niet zo heel veel. Daarom vind ik hem ook niet zo goed.
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 29 maa 2008 13:41
Waar heb je hem dan zien spelen, en wanneer? Kijk je geregeld naar het Belgisch voetbal?
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 29 maa 2008 16:36
Mwah, geregeld niet, maar ik zie wel eens een wedstrijd. Elk jaar wel een paar. Verder speelt de beste jongen natuurlijk ook interlands en bekerwedstrijden zijn hier live te zien.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 maa 2008 13:04
Ik snap wel wat het probleem is van Bert met Fellaini en dat is dat Fellaini's voorzetting niet bepaald spectaculair is. Als je qua balcirculatie en opbouw wat verlangt van je defensieve middenvelder dan kan Fellaini je teleurstellen. Aan de andere kant heeft Fellaini gewoon een aantal kwaliteiten sterk ontwikkeld. Onder andere z'n fysieke duelkracht en z'n acceleratiesnelheid. Fellaini kan opstomen zoals Stam dat vanuit de verdediging ook wel eens deed, en hou hem dan nog maar eens tegen. Fellaini kan het tegen iedereen opnemen in duels en het winnen, daarom vond Alex Ferguson hem ook een interessante speler. Manchester United had hem een aanbod gedaan.

We hebben het hier al over een van de twee Tico's van AA Gent gehad en toch wilde ik hem nog een keer in de spotlights plaatsen. Bryan Ruiz.



Ik ken Ruiz al een tijdje, maar z'n eerste seizoen was het George Leekens die hem eigenlijk weinig speelkansen gaf. Toen was er vooral de rol van andere aanvallers die ik toch een stuk minder acht zoals Dominic Foley. Nou is Leekens niet een trainer waravan ik vind dat hij er veel kijk op heeft. Trond Sollied z'n opvolger heeft Bryan Ruiz meer naar voren geschoven en ronduit terrecht. AA Gent heeft afgelopen seizoen vaker leuke voetballers gehad zoals Mido, Dragutinovic en Boussouffa. Bryan Ruiz is weer een nieuw diamantje.
Qua speelstijl doet Ruiz me een beetje denken aan Nwanko Kanu. Het is een lange speler die net zoals Kanu een beetje beweegt alsof hij op stelten loopt. Het is allemaal schijn want juist op z'n eerste meters is Ruiz redelijk snel, in lange sprints legt hij het sneller af. Zo'n korte loopactie gebruitk hij meestal om aan te sluiten of positie te kiezen. Ruiz is verder een beetje een zwerver zo af en toe maar ik zie absoluut geen vleugelspeler in hem. Wat hij wel kan is kort in de combinatie voor doel voor de assist zorgen. Z'n kaats is goed ontwikkelt. Verder gebruikt hij z'n 'stelten' ook goed. Het is een speler die houdt van spelers uitkappen in het strafschopgebied en gebruitk z'n lange benen vaak ook om het laatste tikje te geven bij een doelpoging. Komen we tenslotte op z'n kwaliteit uit die ik het best bij hem ontwikkelt vind en dat is z'n aanname. Ruiz kan een bal vanuit de lucht aannemen en in en keer vrijwel dood op z'n voet leggen. Meestal kan hij na zo'n aanname weer net wat langer nemen om bijvoorbeeld z'n directe verdediger erna uit te kappen en af te werken. Z'n doelpogingen opzichzelf vind ik vaak nog niet eens zo goed, z'n schoten zijn meestal wel doelpunten in Belgie maar het zijn van die schoten die een Gomes hier er dan nog net uit kan halen. Ik mis soms de hardheid en het precieze plaatsen bij z'n afwerking. Z'n kopballen zijn overgens vaak wel goed geplaatst.
Ruiz zou een versterking vormen voor Ajax daar ben ik wel van overtuigd. Het is een speler die prima functioneert in 4-3-3, voldoende techniek heeft voor het Ajaxspel.

Een speler die Ajax voor de lange termijn in de gaten kan houden bij AA Gent is Roberto Rosales, de jonge rechtsback.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 apr 2008 13:32
Citaat:
Club Brugge deelt sinds de nederlaag tegen Standard in de klappen. Het mangelt de ploeg aan snelheid en technisch vaardige middenvelders. In zijn speurtocht naar offensieve versterking, zoekt Luc Devroe zijn heil in Zuid-Amerika.


Het is voor iedereen duidelijk wat het probleem van het huidige Club Brugge is. De West-Vlamingen hebben een manifest gebrek aan snelheid en techniek. Sportmanager Luc Devroe trok voor dit seizoen vooral spelers met een winnaarsmentaliteit aan. Dat was ook nodig na de lamentabele ingesteldheid van een groot deel van de spelerskern van vorig seizoen.

De wedstrijdmentaliteit dit jaar is wel in orde, maar de ploeg worstelt met een gebrek aan snelle en creatieve spelers. Elrio van Heerden is de enige Bruggeling die zich op dat vlak kan onderscheiden, maar de Zuid-Afrikaan ligt meer in de lappenmand dan dat hij speelt.

Ook Luc Devroe erkent het probleem van blauw-zwart en schuimt nu de internationale markt af op zoek naar offensieve versterking. De Brugse sportmanager neemt vandaag nog het vliegtuig richting Costa Rica om daar een aanvaller en een aanvallende middenvelder te bekijken.


Weinig verbazend dat het net Club Brugge is dat nu zo het gebrek aan creativiteit merkt. Dat 'club' het nu in Costa Rica gaat zoeken lijkt me een direct gevolg van de hype die met de twee Gent spelers mee kwam. Zo zie je vaak dat wanneer een club succes heeft met scouten in een bepaald gebied meerdere clubs daar gaan zoeken. Het probleem van Club Brugge is overgens de clubcultuur. Met de 'mouwen opstropen' mentaliteit kom je natuurlijk niet op technisch voetballers uit.
Ik hoop dat Brugge zo laag mogelijk eindigt, niet mijn club.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 apr 2008 13:34
Club Brugge -en Feyenoord-supporters sympathiseren toch ook veel met elkaar?

Ik had gehoopt dat Club Standard van de titel af had kunnen houden, maar volgens mij is het in Brugge net zo'n zooitje als bij de meeste Belgische clubs.
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 apr 2008 14:40
Standard is gewoon de verdiende kampioen (zal niet meer lang duren), Thomas. Ze hebben op elke positie de beste speler. Alleen de keeper is soms nog matig, maar voor de rest heeft het gewoon de betere spelers. Dat middenveld is gemiddeld 19 jaar (!) oud. De oudste van de groep is 30. Kortom, iedereen zal er mee akkoord gaan als Standard zich officieel kampioen 2007-2008 zal noemen. Club dacht met Sterchele pakken goals te maken. Niet dus. Sonck is niet meer de Sonck van bij Genk, Djokic weet niet wat afwerken is en Chavez zal er pas volgend seizoen echt 100% er staan. Ik begrijp niet waarom ze Salou niet gebruiken, echt een boomlange spits waar je de bal altijd aan kwijt kunt en kan zéker het niveau aan van Club. Geraerts zal wel mokken dat hij Standard verlaten heeft. Hoe hij pochtte over zichzelf en zei dat er tal van topclubs voor hem in de rij stonden, bv: Schalke, HSV, PSG, Monaco enz. Nee, het werd Club Brugge. Even op z'n vlaams mannen <img src='smilies/icon_cool.gif' />

'Jaaaa jong karel manneke, ist da waar ge al dienen tijd moeite veur deed ofwa?'
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 apr 2008 19:07
Citaat:
Club Brugge -en Feyenoord-supporters sympathiseren toch ook veel met elkaar?

Ik had gehoopt dat Club Standard van de titel af had kunnen houden, maar volgens mij is het in Brugge net zo'n zooitje als bij de meeste Belgische clubs.


Die clubs hebben zeker een soort band maar een tijdje terug was men vooral close met Ado Den Haag. Maargoed Brugge supporters sympathiseren in Nederland ook met Feyenoord of Psv (zolang het Ajax maar niet is). Als Ajax supporter kan je deze club ook simpelweg niet mooi vinden hoor. Het is een combinatie van het werkvoetbal van Feyenoord met het laffe lelijke voetbal dat psv nu speelt, en de provinciaalse mentaliteit. Lange tijd leek Club Brugge nog een redelijk gevestigde kampioenskandidaat maar de belgische kranten hadden toen al kritiek op de speelstijl. Waarop de repliek van een Brugge speler was dat men maar op teletekst moest kijken waar Brugge stond. Nou dat doe ik dus nu, ze staan derde. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Overgens had men op een Psv forum ook eens een topic geopend over welke club het meest leek op de eigen club en toen was ook het antwoord Club Brugge. Mja ook ibij Club voert men 'boeren' als geuzennaam. Erg kan ik het allemaal niet vinden.

Standard is uiteraard de verdiende kampioen, als Anderlecht z'n crisis niet had gehad in de herfst hadden ze het de Luikenaars nog knap lastig kunnen maken. Bij Luik spelen wel aardige aanvallers in de namen van Mbokani en Jovanovic. Die kunnen een niveau hoger aan. Sonck (na de blessures bij Gladbach nooit meer de oude geworden), Sterchele (zelfde verhaal als Thereau), Djokic (subtopper), Chavez (moet zich ontwikkelen en doet dat niet met een plek op de bank), Salou (kwestie van tijd voor hij vertrekt, afgelopen winter al bijna weg). Geraerts is natuurlijk een lachertje, dat leek me even een goede voetballer een tijd terug maar toen had ik toevallig z'n beste wedstrijd gezien. Daarna bleek het niets meer dan een ordinaire draver die de schoenen van Fellaini idd niet mag poetsen.

Dante: redelijke linksback

Marcos: Beste rechtsback van Belgie

Onyewu: Beer van een verdediger die naar een betere club zal vertrekken

Defour: verhaal bekend

Axel Witsel: Jongere versie van Defour, iets minder talentvol

Fellaini: Sterke defensieve middenvelder met dynamiek, minder in de opbouw.

Mbokani:Jonge belfotevolle aanvalelr

Jovanovic: de speler die Psv eerst probeerde te halen, toen dat niet lukte kwam men bij Kovermans terrecht.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 5 apr 2008 13:19
Het Belang van Limburg

Citaat:
"99% zeker dat ik vertrek"

Met nog zes wedstrijden te gaan hebben de Rouches voldoende aan drie zeges om na 25 jaar eindelijk een negende landstitel binnen te rijven.

Zo kan Standard volgend seizoen misschien voor het eerst van de Champions League proeven. Dé grote droom van Milan Jovanovic. Maar de Serviër wil weg. “Het is tijd voor een nieuw avontuur.”

Ondanks zijn te pas en te onpas opspelende pubalgie speelt Milan Jovanovic een sleutelrol in de titelstrijd van Standard. Denk maar aan zijn twee levensbelangrijke doelpunten in Brugge. Vorige week forceerde hij ook tegen KV Mechelen de overwinning met een knappe dribbel en dito doelpunt.

“De voorbije weken had ik geen last meer van mijn pubalgie. Ik kan me weer vrij bewegen dankzij het speciale, lichtere trainingsprogramma dat ik mag volgen. Twee wedstrijden per week kan ik aan, maar drie is te veel."

Je moet hoe dan ook onder het mes. Heb je al enig idee waar en wanneer je die operatie gaat laten uitvoeren?
Ik heb de keuze tussen Parijs en München. Mijn landgenoten Dragutinovic en Mrdja lieten zich in München opereren. Ik zou 4 tot 6 weken buiten strijd zijn. Ik wil zo snel mogelijk onder het mes. Meteen na de bekerfinale en anders na de laatste competitiewedstrijd. Als we de titel binnen hebben en de bekerfinale niet spelen, ga ik de club vragen om me nog voor het competitie-einde te laten opereren.

Heel Luik droomt intussen van een titelmatch thuis tegen Anderlecht.
Wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan. Ik wil die titel nog voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Als we hem pakken zonder zelf te spelen, is dat maar zo. Na Marseille, Werder Bremen, Fenerbahce en Porto kwamen de voorbije weken ook Besiktas en Betis Sevilla je bekijken. Het lijstje met geïnteresseerde clubs wordt stilaan indrukwekkend. Ik weet dat er een aantal ploegen mij volgen. Er zijn clubs die al contact opnamen met mijn manager. Maar concreet is er nog niets besproken. Ik heb nog geen enkel voorstel op zak.”

Binnen goed twee weken word je 27. Stilaan tijd voor een nieuw avontuur?
Ja. Ik heb er bijna twee goede seizoenen opzitten bij Standard. Ik denk dat het zowel voor de club als voor mij het best is dat onze wegen scheiden aan het eind van het seizoen. Het staat het voor 99% vast dat ik vertrek. Je moet het ijzer smeden als het heet is.

Welke competitie draagt je voorkeur weg?
Ik wil graag naar de grootste club die me wil. Duitsland spreekt me wel aan. Frankrijk ook en Spanje en Portugal. Engeland lijkt me wat te ruw en Turkije zie ik ook niet meteen zitten. Als het even kan wil ik graag naar een team dat de Champions League speelt. Maar eerst is er nog Standard. Ik wil deze club door de grote poort verlaten en de titel schenken waarop ze hier al zo lang wachten.


Nou ben ik erg benieuwd wat er straks gebeurt, Standard laat Jovanovic wel gaan daar ben ik wel overtuigd van. Jovanovic is voorin toch het speerpunt en zal vervangen moeten worden. Nou is het voor belgische clubs al heel moeilijk talentvolle aanvallers binnen te halen en ik ben benieuwd hoe ze dta vervangen. Ik vraag me verder af of dit mee gaat spelen in Stevn Defours keuze straks.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 apr 2008 07:34
Ajax wordt in verband gebracht met Nabil Dirar, ik neem het bericht niet heel serieus maar ik zal binnenjkort wel een beschrijving geven.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 apr 2008 12:35
Ik had je er inderdaad al naar gevraagd in de Ajax-zones. Ik wacht dus al een hele dag op antwoord. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 apr 2008 11:40
Ik plaats het hier even, omdat het naar mijn idee wel redelijk wat zegt over het Belgische voetbal:

Citaat:
'Er zijn al genoeg loze beloften gedaan'

Gefrustreerde huurlingen Cheik Tioté en Roland Lamah staan niet te springen om terug te keren naar Anderlecht

Voor Roland Lamah (20) en Cheik Tioté (21) nadert bij Roda JC het uur van de waarheid. De creatieve linkspoot en de mannetjesputter op het middenveld willen op het eind van het seizoen verlost worden van hun bestaan als huurling. Ze zijn nog eigendom van Anderlecht, maar als het van hen afhangt niet lang meer. We trokken naar Kerkrade voor een gesprek dat bol staat van frustratie en jeugdige (over)moed. Beiden leggen echter ook de vinger op een pijnlijke Belgische wonde.

Op enkele maanden is de wereld helemaal veranderd voor de beloften van Anderlecht. Lamah en Tioté zijn helden in Kerkrade, de thuishaven van Recht Op Doel Af Juliana Combinatie, kortweg Roda JC. In deze gezellige, op mensenmaat gesneden club kwamen Lamah, de Belg met Ivoriaanse roots, en Cheik Tioté, kortweg Ivoriaan, dit seizoen tot bloei.

Lamah begon aan 29 van de 32 wedstrijden en viel twee keer in. Hij is clubtopschutter met tien doelpunten in de competitie en één goal in de beker. Vorig seizoen begon Lamah bij Anderlecht aan geen enkele wedstrijd en mocht zes keer invallen, goed voor 33 speelminuten. Tioté begon bij Roda aan 26 wedstrijden. De inbreng van Tioté bij paars-wit beperkte zich vorig jaar tot welgeteld twee invalbeurten (31 speelminuten) in competitie.

Beiden zijn de jongste weken niet weg te denken uit de basis van hun club, die op 27 april in De Kuip de bekerfinale speelt tegen Feyenoord. Op het gezellige oefencomplex De Kaalheide bewegen ze zich met zwier door de vele gangen, alsof ze er thuis zijn. Dat is weer wat anders dan het schichtig rondkijken in het Vanden Stockstadion. Lamah is altijd al de vlotste van de twee geweest, maar ook Tioté, nochtans twee weken uitgeschakeld met een enkelblessure, laat zich meer dan ooit gelden. Het gesprek komt al snel op Anderlecht.

Jullie zien er gelukkig uit.

Tioté: 'Wat wil je? Ons seizoen verloopt hier heel goed. Ik heb ongelooflijk veel geleerd. Vooral op tactisch vlak. Onze trainer was vroeger hetzelfde type als ik en heeft me al veel trucjes getoond. Ons niveau is enorm gestegen. Door elke week te spelen, zijn we zeker 50 procent beter geworden. In het begin had ik het moeilijk. De trainer zette me twee wedstrijden op de bank om van daaruit te zien hoe ik moest spelen. Dat heeft me geholpen. Daarna heb ik niet meer op de bank gezeten. Zelfs als we al eens minder presteren, mogen we blijven staan. Dat geeft enorm veel vertrouwen. We zijn op een leeftijd gekomen dat we elke week moeten spelen.'

Lamah: 'Ik ben sterk aan het seizoen begonnen. Dan raakte ik wat vermoeid en nu gaat het met hoogten en laagten. Maar dit is dan ook het eerste seizoen dat ik elke wedstrijd speel. Daar moet ik mee leren omgaan. Ik ben net als Cheik minstens 50 procent beter geworden.'

Je bent zelfs een doelpuntenmaker geworden. Bij de invallers van Anderlecht scoorde je toch niet zoveel?

Lamah: 'Daar moest ik linksachter spelen. Nu sta ik links vooraan in een driespitsensysteem. Dat is logischer. Ik ben geen verdediger. Ik mag, of beter moet, proberen mijn man uit te schakelen. Ik moet ook wel mee verdedigen. Dat vergeet ik wel eens. Dan begint de trainer heel hard tegen mij te roepen. Door dat roepen steek ik dat makkelijker in mijn hoofd.'

Jullie trainer Raymond Atteveld zou graag hebben dat jullie blijven. Willen jullie dat ook?

Lamah: 'Mij zou het niet storen. Maar daar kan ik niet veel over zeggen. Ik wacht daarmee tot na de bekerfinale.'

Tioté: 'Roda JC heeft ons veel gegeven. Dankzij deze club kennen de mensen ons eindelijk als voetballer. De trainer heeft ons één wedstrijd met de invallers bezig gezien - de kampioenenmatch tegen Gent - en wilde ons er meteen bij. Dat noem ik vertrouwen. We hoorden er meteen bij. De ploegmaats zijn jong en vingen ons uitstekend op. Deze club is heel menselijk. Proto werd hier genoemd. Ik kan het hem aanbevelen.'

Er is intussen interesse van Twente voor Cheik. Ook Roland gaat over de tongen. Wat is er van aan?

Tioté: 'Twente heb ik in de kranten gelezen, maar ik heb nog niks gehoord.'

Lamah: 'Ik ook niet.'

Herman Van Holsbeeck heeft al gezegd dat hij op jou, Roland, rekent voor een grote doorbraak op Anderlecht.

Lamah: 'Het is toch straf dat Anderlecht nu, nadat we een jaar elders hebben gespeeld, plots zegt dat wij goede spelers zijn en het ons kan gebruiken. Van Holsbeeck zelf heb ik overigens nog niet gehoord. Ik lees het in de krant. Bovendien: dat is wat hij zégt. Dat zijn woorden. Hoeveel van die beloften heb ik al gehoord? Dirar gaat misschien naar Anderlecht. Losada wordt genoemd. Misschien nog wat Argentijnen. Boussoufa speelt nu op mijn plaats. Goor heeft weer voor een jaar bijgetekend. Uiteindelijk word ik dan toch weer negentiende of twintigste man.'

Je klinkt niet enthousiast over een mogelijke terugkeer.

Lamah: 'Ik ben er lang genoeg geweest. Zelfs toen onze rechtstreekse concurrenten geblesseerd waren, schoof men nog met de ploeg zodat wij er niet in kwamen. Met een 5-0 voorsprong op een kwartier voor het einde mochten we nog niet meedoen. Dat had ons nog gemotiveerd. We kregen zelfs die extra motivatie niet.'

Wie neem je nu op de korrel? De trainer van vorig jaar, Frank Vercauteren? Of de club in zijn geheel?

Lamah: 'De trainer maakt keuzes, dat is normaal. Maar hij is een werknemer van de club. Hij voert maar uit wat ze hem zeggen. Het is vooral de club die iedereen bestuurt.'

Tioté: 'In het huidige voetbal moet je iedereen op dezelfde manier behandelen. Niet de jongeren achteruit duwen, zoals op Anderlecht het geval is.'

Heb je daar met Vercauteren over gepraat?

Lamah: 'Vercauteren praat niet. Met niemand. Wij gingen ook niet met hem praten. We waren bang van hem.'

Tioté: 'Hij is helemaal anders dan de trainer hier. Dat is een chef op het veld, maar ernaast is hij één van ons. Hij praat heel veel met ons. Dat is nodig met jonge spelers.'

Lamah: 'Iedereen is zoals hij is. Ik vond het erg dat Vercauteren werd ontslagen. Echt waar. Ze maakten hem zelfs geen technisch directeur. Spijtig.'

En wat was de rol van Glen De Boeck, nu succestrainer bij Cercle Brugge?

Tioté: 'Het contact met hem was heel goed. Hij sprak veel met ons. Hij gaf wél vertrouwen.'

Lamah: 'Maar het was toch de hoofdtrainer die besliste. Bij Roda is het helemaal anders. Hier worden geen uitzonderingen gemaakt voor bepaalde spelers. Allemaal jonge spelers en geen enkele vedette.'

Tioté: 'Toch geen vedetten zoals op Anderlecht.'

Lamah: 'Hier zijn geen spelers met een apart statuut zoals Hassan, de koning van Afrika. Hij heeft privileges. Frutos ook. Naar de jongeren kijkt men niet.'

Hoe is de relatie tussen de oudere en jongere spelers op Anderlecht?

Tioté: 'Sommigen praten met de jongeren, maar zeker niet allemaal.'

Lamah: 'Er zijn er die niks zeggen. Ik weet niet wat er in hun hoofd omgaat. Misschien zijn ze wel gewoon gereserveerd. Ik praat in elk geval met iedereen. Mbo Mpenza is ook zo. Hij is de vader van iedereen. Ons groepje was er één met Tchité, Boussoufa, Vadis, Mbokani… (fijntjes) Mbokani doet het ook goed, hé?'

Tioté: 'Ze moeten in België stoppen met die privileges voor de sterren. Ze zeggen altijd dat de jongeren moeten leren, maar door op de bank te blijven zitten, leer je niks. We hebben iets geleerd op Anderlecht, maar het meeste leer je toch door wedstrijden te spelen.'

Denk je dat de situatie op Anderlecht niet veranderd is sinds de komst van Ariël Jacobs? Die gelooft in jeugd en praat wel veel.

Lamah: 'Geef mij een naam van een jonge speler die dit seizoen zijn kans heeft gekregen.'

Legear stond erin tot hij geblesseerd raakte. En Vadis onder Jacobs ook.

Lamah: 'Vadis mocht spelen omdat hij einde contract was en ze hem zijn contract wilden laten vernieuwen. Dat weet toch iedereen?'

Tioté: 'Kijk naar Hamburg nu. Dat is een grotere club dan Anderlecht. Daar heeft hij al meer gespeeld dan bij Anderlecht in al die jaren. Dat zegt genoeg over de kansen die de jeugd op Anderlecht krijgt.'

Lamah: 'Kompany en Vanden Borre hebben echt hun kans gekregen. Legear een beetje. Maar voor de rest? Er hebben nochtans heel goede jongeren gespeeld. '

Anderlecht is een topclub. Verliezen is verboden. Is het niet logisch dat een trainer minder risico's neemt met jongeren die soms nog fouten maken?

Lamah: 'Dat is heel juist. Maar de beste moet spelen. Dat bedoel ik met die spelers met een uitzonderingspositie. Wij mochten op training nog de besten zijn, we mochten nooit spelen. We kregen de kans niet om het publiek te tonen dat we beter waren. Ik wil een eerlijke kans krijgen. Niet opnieuw op de bank en bij de invallers verzeilen. Waar ik ook ga, ik moet spelen.'

Euh… Het is wel nog altijd Anderlecht dat beslist over jouw toekomst.

Lamah: 'Anderlecht heeft ons uitgeleend en als ze ons terugwillen, moeten we terug. Als ze mij terugroepen, wil ik toch eens heel duidelijk praten. Ik denk eerlijk gezegd dat ik weer op de bank of in de tribune ga terechtkomen. Het is niet omdat ik een goed seizoen heb gemaakt bij Roda JC dat ik bij Anderlecht genoeg kansen ga krijgen. Dat zal snel vergeten zijn.'

Tioté: 'Ik zie me volgend seizoen niet terugkeren naar Anderlecht.'

Als Biglia vertrekt, moet je misschien wel terugkeren.

Tioté: 'Dat heeft Anderlecht gezegd, ja.'

Lamah: 'Dat is toch ongelooflijk, dat ze zoiets zeggen. Dat doet men toch niet. Als je op die basis terugkeert op Anderlecht zit het fout.'

Tioté: 'Ik vind dat ze moeten zeggen dat ze mij terugwillen. Wat voor zin heeft het dat ik alleen mag terugkeren als Biglia vertrekt? Ik wil dat ze mij goed genoeg vinden om terug te keren. Omdat ze gewoon op mij rekenen.'

Zelfs Goor zei dat hij niet meer van een basisplaats uitgaat.

Lamah: 'Hij kan dat wel zeggen.'

Tioté: 'Maar dat kan ook weer snel veranderen.'

Jullie hebben weinig vertrouwen in Anderlecht.

Tioté: 'En zij in ons.'

Lamah: 'Na alle beloften die ze ons hebben gedaan.'

Moeten ze jullie dan nog een jaar uitlenen?

Tioté: 'Ik denk dat er in ons geval gewoon een definitieve oplossing moet komen. Of ze laten ons terugkeren en geven ons de kans om ons te bewijzen, of ze transfereren ons definitief naar een andere club.'


Sportwereld.be
muhaha


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 496
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 apr 2008 19:20
Citaat:
Heerenveen-doelwit verlengt in Gent

Bryan Ruiz heeft donderdag ingestemd met een contractverlenging bij AA Gent. Dat meldt de Belgische club op de officiële website. De international van Costa Rica staat nu een jaar langer onder contract bij de Buffalo's, tot medio 2011.

Ruiz (22) is dit seizoen uitgegroeid tot een van de absolute smaakmakers in de Belgische Jupiler League. De aanvaller verruilde in 2006 Alajuelense voor Gent en heeft zich in zijn tweede seizoen met elf treffers ontpopt tot een vaste waarde.

Door zijn goede spel en dito treffers speelde Ruiz zich in de belangstelling van diverse clubs in binnen- en buitenland. Dat SC Heerenveen interesse heeft roept weinig bevreemding op. Coach Trond Sollied gaat komend seizoen aan de slag in Friesland.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 apr 2008 19:22
Gaarne met bron, NFP. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
muhaha


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 496
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 apr 2008 19:49
Zal er aan denken, ben dat eigenlijk niet zo gewend om te doen op andere fora dus is even omschakelen <img src='smilies/lol.gif' />
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 apr 2008 19:50
Ik zal je in de gaten houden. <img src='smilies/icon_twisted.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 09:22
www.voetbalzone.nl

Citaat:
'Anderlecht en Club maken werk van Ajax-doelwit'

De kans is groot dat Nabil Dirar volgend seizoen nog op de Belgische velden actief is. Niet bij Westerlo, maar bij Anderlecht of Club Brugge. Volgens de woensdageditie van Het Laatste Nieuws hebben de titelaspiranten zich officiëel gemeld bij Westerlo.

Eerder werd al bekend dat Ajax en SC Heerenveen in de markt waren voor de 22-jarige Marokkaan. De Amsterdammers waren naar verluidt zelfs met het meest concrete voorstel gekomen. De Friese belangstelling voor de Noord-Afrikaan, die ook in het bezit is van een Belgisch paspoort, werd nimmer concreet.

Dirar is bezig aan zijn tweede seizoen bij Westerlo en staat tot medio 2010 onder contract. De vleugelspits kwam vorig seizoen in 33 competitieduels binnen de lijnen, dit seizoen in 22 ontmoetingen.



Naam: Nabil Dirar
Status: Enkelvoudig Marrokaans international
Positie: buitenspeler (links/rechts)
Lengte: 1,82
Geschatte kostprijs: 2 Miljoen Euro, of meer.



Dan m'n verslag over Dirar. Ik moet eerlijk bekennen dat hij in z'n eerste seizoen me nog niet heel erg was opgevallen. Dat heeft echter ook te maken met de Belgische opvatting van spelen waarin het voor spelers moeilijker is om uit te blinken en zich te profileren. Wat ik nu de laatste tijd van Dirar zie is een speler die bevrijd speelt en iemand die volledig vertrouwt op z'n techniek. Dirar is momenteel aan het doorbreken, hij werd pas ook opgeroepen voor het Marrokaanse nationale elftal.

Kwaliteiten:
Overzicht
Dribbelaar
Snelheid
Passing
Steekpass
One touch speler
Tweebenig (bij voorkeur rechts)
Redelijk aanname

De grote zwakte van Dirar is dat hij meer rendement uit z'n spel zal moeten halen. Hij zal zich beter moeten richten op het bedienen van anderen, soms zal dat btekenen dat hij iets minder intinuitief moet spelen en iets tactischer zal moeten denken. Waar het op aan blijft komen bij dit soort spelers is of ze in hun spel ook kunnen toegroeien naar rendement en topniveau. Ik denk dat beide mogelijk is, wanneer je Dirar laat scholen door van 't schip, bergkamp en van Basten dan kan er eigenlijk alleen maar een tactisch slimmere voetballer uit voort komen. De tweede vraag, of hij topniveau aankan is wat moeilijker. Dirar heeft een aantal kwaliteiten die hem een goed ekans geven, de voornaamste zijn z'n snelheid en techniek. De meeste spelers met goede techniek hadden bij Ajax wel hun waarde (zelfs Anastasiou).. Dirar heeft daarnaast een belangrijk streepje voor op andere spelers, omdat hij meervoudig inzetbaar is. Hij kan zowel als links als rechtsbuiten spelen. Rendement haalt hij indirect al uit z'n acties door -net zoals Kone deed- een paar man bezig te houden en zo ruimte te scheppen voor anderen. Hij zal voor een topclub echter nog meer moeten doen dan dat.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 11:52
Bedankt voor je verslag, Revo! Ik had nog een aantal vragen:

1) Je zegt dat hij in z'n eerste seizoen minder opviel vanwege de disciplinaire spelopvatting in België. Speelde hij destijds nog als rechtshalf (in een flat 4-4-2)?

2) In hoeverre is hij gewend om als pure aanvaller te spelen?

3) Je trekt ergens de vergelijking met Koné, die ook een paar man bij zich kan houden. Koné was natuurlijk naast technisch ook ongekend sterk. Heeft Dibar dat ook?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 21 apr 2008 12:45
Citaat:
Bedankt voor je verslag, Revo! Ik had nog een aantal vragen:

1) Je zegt dat hij in z'n eerste seizoen minder opviel vanwege de disciplinaire spelopvatting in België. Speelde hij destijds nog als rechtshalf (in een flat 4-4-2)?

2) In hoeverre is hij gewend om als pure aanvaller te spelen?

3) Je trekt ergens de vergelijking met Koné, die ook een paar man bij zich kan houden. Koné was natuurlijk naast technisch ook ongekend sterk. Heeft Dibar dat ook?


Dirar is niet echt de pure aanvaller, hij zou het wel kunnen spelen maar is er iets minder geschikt voor. Dit is een pingelaar. Dirar is vooral technisch sterk, Kone bracht daar ook nog eens fysieke sterkte bij zoals bv. ook Babel doet, waardoor hij helemaal moeilijk is af te stoppen. Zover is Dirar nog niet, maar het voetballende principe is hetzelfde.
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 21 apr 2008 17:55
Standard kampioen! Wat een feest in Luik, echt geweldig.
lala


Geregistreerd: 19-02-2008
Forum berichten: 96
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 22 apr 2008 16:25
Citaat:
Belgische competitie stevent af op hervorming

ANP/BELGA
gepubliceerd op 22 april 2008 14:19, bijgewerkt op 14:19

BRUSSEL - De eerste klasse van de Belgische voetbalcompetitie bestaat vanaf het seizoen 2009/2010 hoogstwaarschijnlijk uit zestien in plaats van achttien clubs. Nadat de ploegen uit de hoogste afdeling, samengebracht in de Profliga, eerder al een akkoord bereikten over de hervorming, gaf maandagavond ook het grootste deel van de derdeklassers groen licht.

De clubs uit de tweede klasse hebben het voorstel uit sportieve en financiële overwegingen verworpen. Op de algemene vergadering van de Belgische voetbalbond KBVB op 17 mei wordt gestemd over het voorstel.

Ruim 80 procent van de stemmen is nodig om de hervorming te laten doorgaan.

Belangrijkste verandering naast het verminderen van het aantal clubs is de komst van play-offs. Wie na de reguliere competitie bovenaan staat, is nog geen kampioen. Pas in de play-offs, waaraan zes clubs deelnemen, worden de titel en de Europese tickets vergeven.


http://www.volkskrant.nl/sport/article5 ... source=rss
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 apr 2008 17:24
Suarez dus voor 1.2 Miljoen Euro van Belgrano naar RSC Anderlecht. Goede zaak voor die jongen. Die Argentijnen hebben het goed naar hun zin daar en hij zal goed opgevangen worden, daarnaast gaat zijn moeder ook mee.
Uiteindelijk goed geweest voor Belgrano dat ze gewacht hebben vanaf december tot nu want de Euro is flink gestegen. 1 Euro is iets meer dan 5 pesos nu.
Hopen dat ze geld goed besteden en uit de shit komen.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.552 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » Belgisch voetbal
Ga
Zoeken: