Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » Belgisch voetbal
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Belgisch voetbal
Maker: D_skilledBekeken: 21195
Status: InactiefBerichten: 201
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 17 mei 2009 08:58
Citaat:
Competitie België eindigt onbeslist
GENT - De Belgische voetbalcompetitie moet dit jaar beslist worden met twee extra duels tussen Standard Luik en Anderlecht. Beide ploegen wonnen zaterdag in de laatste speelronde hun wedstrijd en eindigden daarmee samen aan kop van de Belgische eerste klasse.

Standard Luik, de regerend kampioen, won met 1-0 bij AA Gent. Anderlecht versloeg Racing Genk met 2-0. De twee titelrivalen behaalden uit 34 wedstrijden allebei 77 punten en in België wordt bij een gelijk puntentotaal vervolgens gekeken naar het aantal gewonnen wedstrijden. Ook dat aantal is gelijk: 24. De zogenoemde 'testmatchen' moeten gaan bepalen wie kampioen gaat worden.

Luik mag doelman Sinan Bolat dankbaar zijn dat het nog in de race is voor de titel. Hij stopte in blessuretijd een strafschop van Bryan Ruiz. Axel Witsel van Standard was in de eerste helft wel trefzeker geweest vanaf de strafschopstip.

Anderlecht had het een stuk gemakkelijker tegen Racing Genk. Mbark Boussouffa, de Amsterdamse Marokkaan van Anderlecht, bracht zijn ploeg voor rust op voorsprong. In de tweede helft kopte Marcin Wasilewski de tweede treffer binnen.

Door de gelijke eindstand krijgt de Belgische competitie een ongewoon slot met twee 'testwedstrijden'. Op donderdag 21 mei speelt Anderlecht thuis, drie dagen later op zondag 24 mei is de return in Luik. De kampioen van België plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League. De spelers van Standard krijgen ieder 100.000 euro als ze de titel prolongeren.


Telesport.nl
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 mei 2009 14:23
Unfair Play bij de Zuiderburen:
[list">Gemiste strafschop Gent: Anderlecht vermoedt opzet

AMSTERDAM - Bryan Ruiz had Anderlecht de titel kunnen bezorgen door in blessuretijd een strafschop te benutten. Maar de speler van AA Gent, die vanaf elf meter zelden mist, zag zijn inzet gekeerd worden door Standard-doelman Sinan Bolat. Anderlecht vermoedt opzet, omdat Ruiz naar verluidt volgend seizoen een contract kan ondertekenen bij Standard Luik.

Na de wedstrijd gaf Anderlecht-trainer Ariel Jacobs aan "veel bedenkingen te hebben bij de door Ruiz getrapte penalty". Bovendien vertelden meerdere spelers van paars-wit off the record aan Het Nieuwsblad dat Ruiz voor volgend seizoen al rond zou zijn met Standard Luik en daarom opzettelijk miste. Standard Luik reageert bij monde van directeur Pierre François furieus.

"Het is niet de eerste keer dat Jacobs de controverse zoekt, maar ik vind het erg dat een trainer met zjin kwaliteiten zulke verdachtmakingen voedt", zei François. "Hij steekt het vuur aan de lont, want supporters geloven dat zijn woorden waarheid zijn. Terwijl je ook kan zeggen dat Ruize de penalty niet miste, maar dat Bolat hem stopte."

Mede door de gemiste strafschop van Ruiz, eindigden Anderlecht en Standard Luik op een gedeelde eerste plaats. Omdat beide ploegen ook evenveel wedstrijden hebben gewonnen, en het doelsaldo de Belgische competitie niet ter zake doet, moeten beslissingsduels uitmaken wie landskampioen wordt. Het eerste duel wordt aanstaande donderdag gespeeld in Brussel, de return volgt zondag in Luik.

# bron: Telesport[/list">
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 mei 2009 00:56
Gewoonweg belachelijk dat ze denken dat Ruiz dit met opzet deed. Dat is dan typisch weer iets voor Anderlecht, denkt dat het altijd ietsje meer is dan de rest van de Belgische competitie. Ik hoop zo hard dat Standard de titel pakt.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 mei 2009 22:49
Na de 1-1 in de eerste 'testmatch':
[list">Ex-Ajacied beschuldigd van racisme

BRUSSEL - Verdediger Oguchi Onyewu van Standard Luik heeft ex-Ajacied Jelle Van Damme (Anderlecht) beschuldigd van racisme.

,,Een tegenstander heeft me drie keer ‘aap’ genoemd. Hij zei het ook nog een keer in het Engels, allicht om zeker te zijn dat ik het goed zou verstaan. Ja, het ging om Jelle Van Damme. Ik vind dit echt onaanvaardbaar. Dit kan echt niet,’’ aldus de Amerikaan in het Nieuwsblad.

Scheidsrechter Johan Verbist zei dat het incident hem ontgaan was tijdens het eerste beslissingsduel om het kampioenschap van België . ,,Onyewu wilde van het veld stappen en ik heb hem moeten overtuigen om te blijven staan. Ik heb Van Damme er ook bijgehaald, maar die ontkende dat hij iets had gezegd,’’ zei de arbiter.

Bij Anderlecht proberen ze zich moed in te praten voor de tweede beslissingswedstrijd tegen Standard Luik. Donderdag kwam paars-wit in eigen huis niet verder dan 1-1. Standard was beter.

Toch denkt voorzitter Roger Vanden Stock dat de kansen morgen even groot zijn. Hij brengt de laatste ‘ testmatchen’ tegen Club Brugge in herinnering.

,,Toen was het ook 1-1 na de heenwedstrijd,’’ aldus Vanden Stock. In Brugge boog Anderlecht vervolgens een 2-0 achterstand om in 2-2, waardoor de Brusselse club kampioen werd. ,,Bij Standard zijn ze al zeker van de titel. Dat kan misschien in ons voordeel werken.’’

# bron: Sportweek[/list"> <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 mei 2009 22:41
In de Belgische competitie is inmiddels álles zo'n beetje omstreden en dus gaan er ook omstreden felictaties uit naar Standard Luik:
[list">Standard Belgisch kampioen na omstreden strafschop

Standard Luik is kampioen van België geworden. Na de 1-1 in Brussel, wonnen Les Rouches op het eigen Sclessin met 1-0. De winnende treffer van Axel Witsel kwam voort uit een omstreden strafschop. De prolongatie van de titel betekent het tiende kampioenschap voor Standard.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakten beide ploegen de intenties duidelijk. Er werd gestreden voor elke meter en het duel was ronduit hard. Zo gaf Igor De Camargo Marcin Wasilewski een elleboogstoot, maar deze bleef onbestraft door scheidrechter Paul Allaerts.

Tussendoor creëerden zowel Anderlecht als Standard Luik enkele kansen, maar deze bleven onbenut. In de 37ste minuut ging Dieumerci Mbokani liggen na contact met Victor Bernardez, maar tot ontsteltenis van Anderlecht legde Allaerts de bal op de stip. Witsel schoot de bal onhoudbaar achter Davy Schollen.

Na rust zocht Anderlecht verwoed te aanval, terwijl Standard gevaarlijk bleef uit de counter. De grootste kans voor Anderlecht is voor Jonathan Legear, maar in kansrijke positie schoot hij hoog over. Aan de andere kant verzuimde Dieumerci Mbokani de genadeklap toe te dienen aan de bezoekers. De spits schoot vrijstaand naast.

In de slotfase nam Wasilewski wraak op De Camargo, maar ook de elleboog van de Pool werd niet geconstateerd door Allaerts. Ondanks de vijf minuten blessuretijd slaagde Anderlecht er niet meer in de gelijkmaker te scoren en moet de titel aan Standard laten.

# bron: VI.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 8 jun 2009 16:16
Citaat:
Roeselare-speler Van Loo gered door defibrillator

Bron: Sportweek

Roeselare-speler Anthony van Loo is zondag ontsnapt aan de dood. Tijdens het duel in de nacompetitie tegen Antwerp FC (4-2 winst Roeselare) werd de Belgische verdediger getroffen door een hartstilstand. Een defibrillator redde het leven van 20-jarige voetballer.

In de vierenveertigste minuut stortte Van Loo bij het nemen van een inworp in elkaar. 'De ogen van Anthony draaiden weg,’ aldus Roeselare-speler Damir Mirvic in Het Nieuwsblad. ‘We zagen alleen maar het wit van zijn ogen. Iedereen besefte onmiddellijk dat het ernstig was. Gelukkig was hij snel bij bewustzijn.’

‘Het zou triestig zijn als dit het einde van zijn carrière betekent,’ aldus Dennis van Wijk, de Nederlandse coach van Roeselare. ‘Het positieve is dat 'zijn machientje' heeft bewezen dat het werkt. Dat is een goed teken. Maar als blijkt dat er ook maar één procent kans bestaat dat hij hierdoor kan sterven op het veld, dan stel ik hem geen minuut meer op.’
1312Nikos


Geregistreerd: 11-03-2009
Forum berichten: 57
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 29 jun 2009 13:25
De Wilde heeft primeur met opnemen vaderschapsverlof
29/06/2009 11:45

Voor zover bekend is Bjorn De Wilde de eerste profvoetballer die gebruik heeft gemaakt van het recht op vaderschapsverlof.
De dertigjarige spits van SV Roeselare nam tien dagen vrijaf na de geboorte van zijn zoon Nio-Lloyd.

De Wilde (op de foto met dochter Hélène-Victoire) diende zijn verzoek in terwijl Roeselare in de eindronde (Belgische nacompetitie) trachtte het verblijf in de Eerste Klasse veilig te stellen. 'Ik behoorde al lang niet meer tot de selectie en ik moest meetrainen in een groepje van vier of vijf man', kijkt De Wilde terug. 'Ik wist dus dat ik toch niet zou spelen en waarom kon ik dan geen gebruik maken van mijn wettelijke recht op vaderschapsverlof?'

De opmerkelijke daad haalde maandag de Belgische krantenkolommen omdat het vermoeden bestaat dat De Wilde vanwege zijn opgenomen verlof uit de selectie van Roeselare is verbannen. 'Wat ik gedaan heb, is perfect wettelijk', aldus de spits. 'Het zou daarom onrechtvaardig zijn dat dit tegen mij gebruikt wordt. Maar ja, na de eerste training zaterdag kreeg ik als enige te horen dat ik bij de B-kern word verwacht. Ik heb de indruk dat ik op een of andere manier geviseerd word.'

Die lezing wordt niet bevestigd door trainer en technisch directeur Dennis van Wijk. De Nederlander gaf wel een toelichting op de eerdere afwezigheid van De Wilde. 'Volgens de wet heeft iedereen recht op vaderschapsverlof. Jij kan het, ik kan het en hij dus ook. Of we dat nu een goede regeling vinden of niet, doet niet ter zake.'

De Belgische spelersvakbond Sporta kiest in het specifieke geval de zijde van De Wilde. 'Het was de eerste keer dat we zo'n vraag kregen van een profvoetballer', zegt woordvoerder Stijn Boeykens. 'Ook zij hebben recht op vaderschapsverlof, maar in de praktijk wordt er weinig gebruik van gemaakt omdat spelers er hun plaats in de ploeg door kunnen verliezen. We hebben De Wilde gezegd dat hij er mogelijk scheef door bekeken kon worden. Maar we hadden ook wel begrip voor zijn situatie. Aangezien hij toch niet meer speelde, vonden we dat het zeker moest kunnen.'

bron www.vi.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 jul 2009 15:16
Citaat:
AA Gent laat in Eredivisie begeerde Ruiz thuis

Bron: Voetbal International

Het Europa League-uitduel met FC Naftan gaat voorbij aan Bryan Ruiz. De maatregel van AA Gent wijst op een transfer van de Costaricaan, voor wie interesse is uit de Eredivisie.

Ruiz behoort niet tot de selectie die donderdag in Wit-Rusland begint aan het Europese avontuur. AA Gent loopt daarmee vooruit op de aanstaande transfer van de Costaricaan, die wordt begeerd door onder meer FC Twente en SC Heerenveen.

'Voor eind juli gaat er veel gebeuren', zei AA Gent-manager Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws. 'Maar een transfer als deze rond je niet in een-twee-drie af.' Naast SC Heerenveen en FC Twente hebben 1899 Hoffenheim en Anderlecht belangstelling.

Met een optreden tegen FC Naftan zou Ruiz dit seizoen in Europees verband niet meer mogen uitkomen voor een andere club en dat zou hem minder interessant maken. Bovendien zou dat ook gevolgen kunnen hebben voor de afkoopsom. De 23-jarige middenvelder speelt sinds 2006 voor AA Gent.
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 jul 2009 20:53
Zenit schijnt meer geboden te hebben. Ik hoop dat hij voor het sportieve gaat, Twente kan namelijk CL spelen. En zo kunnen we hem ook blijven volgen. De Russische competitie is spijtig genoeg onbereikbaar via tv...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 jul 2009 20:32
Brugge dus alweer 0-1 achter tegen het Lahti van Litmanen. :mrgreen:
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 jul 2009 20:36
Er zit gewoon te weinig kwaliteit in bij Club Brugge. Al was er wel een leuke uitspraak van de voorzitter van Club Brugge "Kloof met Anderlecht en Standard gedicht"
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 aug 2009 12:40
Citaat:
Er zit gewoon te weinig kwaliteit in bij Club Brugge. Al was er wel een leuke uitspraak van de voorzitter van Club Brugge "Kloof met Anderlecht en Standard gedicht"


Ze hebben te weinig voetballend vermogen voorin en te weinig kwaliteit achterin dat is het probleem.
Benji


Geregistreerd: 28-01-2008
Forum berichten: 785
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 21:43
Anderlecht - Standard met een van de smerigste overtredingen uit de geschiedenis. Klikken op eigen risico:


http://www.sporza.be/polopoly_fs/1.589356!image/838445802.jpg_gen/derivatives/portrait264/838445802.jpg

http://i29.tinypic.com/33e1wfd.gif
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 21:50
Welke spelers zijn dat? Die van Standard een schorsing geven zolang die jongen van Anderlecht eruit ligt. Dit is crimineel. Kreeg hij een rode kaart?
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 21:51
Ongelooflijk die actie van Witsel.

Citaat:
Welke spelers zijn dat? Die van Standard een schorsing geven zolang die jongen van Anderlecht eruit ligt. Dit is crimineel. Kreeg hij een rode kaart?
Witsel maakt die overtreding op Wasilewski. Wasilewski is ook geen nette speler mar dit slaat alles. Lijkt wel of ze een rekeing open hadden staan met betrekking op het afgelopen seizoen tijdens de beslissingswedstrijden.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 21:52
Citaat:
Welke spelers zijn dat? Die van Standard een schorsing geven zolang die jongen van Anderlecht eruit ligt. Dit is crimineel. Kreeg hij een rode kaart?


Witsel ging door op Wasilewski. Twee jaar schorsen of de bak in. Bah. Degoutant. Smerig gewoon....geen woorden voor.


Kijk hoe Witsel nog zijn wenkbrauwen fronst na die moordtackle op Wasil. Idioot.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:00
Bedankt, Bart en Yassine.

Nee, ik dacht dat Benji overdreef. Totdat ik het filmpje en de foto's zag. Die hoef ik nooit meer te zien. Dit was overduidelijk. Ik hoop op een strafrechtelijk onderzoek en straf.
hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:02
WTF, ik kijk net even op yt, maar dit gaat inderdaad nergens over. Zo'n vent schorsen voor het leven - heel simpel.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:06
Iemand een linkje? Bericht van Benji is namelijk leeg op mijn scherm <img src='smilies/icon_confused.gif' />
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:06
Ach, bij Witsel is het na zijn hoofd gestegen na de gouden schoen die hij vorig jaar won. Ik heb hier helemaal geen goed woord over voor hem. Ik hoop ook dat Boloni hem niet zal opstellen tijdens de wedstrijden in de C.L. Ik heb hier echt geen goed woord over voor hem. Ik word hier geen kwaad over als ik die actie zie.
r-style


Geregistreerd: 25-12-2008
Forum berichten: 375
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:08
http://i29.tinypic.com/33e1wfd.gif
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:12
Gadverdamme! Die speler kan nooit meer profvoetbal spelen, schorsen voor de komende twee jaren!
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:16
Dit gaat de mooie carriere van Witsel beinvloeden en terecht. Die hoort nooit meer een bal te mogen aanraken, de gore boef.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:20
Voor zulke gevallen zou ik een schorsing die evenredig lang is aan de revalidatie wel passend vinden.
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Zo 30 aug 2009 22:34
Hij komt absoluut ontzettend smerig in en verdient daarvoor een flinke schorsing. Maar ik denk dat door de gevolgen het erger lijkt dan dat het is. Ik geloof niet dat Witsel met de intentie inkomt om zijn carriere verrot te schoppen. Als je dit vergelijkt met de actie van Bouaouzan tegen Kokmeier van een paar jaar geleden, was de actie van destijds vele malen erger. Dat doet echter niks af aan het feit dat dit een ontzettend smerige overtreding was. Echter als hij gewoon door had kunnen voetballen was er lang niet zo overdreven gereageerd.

http://www.youtube.com/watch?v=bD1XgOTg1cI

Maar dit was toch wel 100x zo erg of niet? http://www.youtube.com/watch?v=tC_c_71Cbcg
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.491 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » Belgisch voetbal
Ga
Zoeken: