Forum
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Nog actieve Godenzonen » Thomas Vermaelen
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Thomas Vermaelen
Maker: LucasBekeken: 41154
Status: InactiefBerichten: 380
+ Nieuw bericht <<<   <   8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 aug 2009 18:33
Citaat:
Arsène Wenger lovend over Thomas Vermaelen

Bron: hln.be

Thomas Vermaelen heeft op de openingsspeeldag van de Premier League meteen alle criticasters de mond gesnoerd. De Rode Duivel zorgde zaterdag voor het tweede doelpunt in de ruime overwinning van Arsenal op Everton. Manager Arsène Wenger was heel blij met de prestatie van de ex-Ajacied. "Hij heeft zich heel snel aangepast en toont aan dat hij een waardevolle aanvulling is voor onze kern. Veel mensen uitten grote twijfels over de fysieke paraatheid en lengte van Thomas. Maar wat hij tegen Everton liet zien was meer dan geruststellend. Een goede kopper moet niet altijd een reus te zijn." De 23-jarige verdediger vormde achterin een stevig koppel met de Fransman William Gallas.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 23:17
ik las dat Vermaelen wederom een enorm sterke wedstrijd heeft gespeeld. Ditmaal tegen Celtic.

Zou Vermaelen nu bij Arsenal net dat extra stapje naar de echte top kunnen maken die hij bij Ajax net niet kon maken?
Begint er toch op te lijken! Was bij Ajax al een sterke verdediger maar lijkt nu dan toch door te groeien naar de echte top!

SUPER om te lezen dat hij het zo goed doet! Mag je als Ajax zijnde toch ook weer een beetje trots op zijn! <img src='smilies/343.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 23:29
Ja, alleen jammer dat AJAX er niets meer aan heeft.
thyza


Geregistreerd: 09-02-2009
Forum berichten: 696
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 19 aug 2009 00:32
Eigenlijk had ik het al nooit verwacht dat vermaelen naar Arsenal zou gaan. Zat meer te denken aan een Villareal of een HSV type. Toch mooi dat hij het zo goed doet bij m'n favoriete buitenlandse cluppie, waar hij blijkbaar toch thuishoort. Vond hem altijd een betrouwbare gemiddelde verdediger
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 19 aug 2009 10:34
Ik zie Vermaelen nog wel door het ijs zakken bij Arsenal. Heeft nu twee wedstrijden gespeeld bij Arsenal en niet tegen de geweldigste tegenstanders. We zullen moeten afwachten hoe Vermaelen het doet tegen de betere tegenstanders.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 19 aug 2009 12:11
Everton is een vrij sterke ploeg in Engeland. Net zoals FC Twente hier.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 19 aug 2009 12:37
Citaat:
Everton is een vrij sterke ploeg in Engeland. Net zoals FC Twente hier.
Normaal gesproken wel. Afgelopen zondag speelde ze gewoon erg zwak.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 sep 2009 20:55
Ach, wat leuk:
[list">Vermaelen speler van de maand bij Arsenal

Thomas Vermaelen is het seizoen zeer sterk begonnen bij Arsenal. De Belgische verdediger, die deze zomer Ajax achter zich liet voor de club uit Londen, werd door de supporters van de club meteen uitgeroepen tot speler van de maand.

Arsenal betaalde twaalf miljoen euro voor de verdediger, waarbij Engelse critici direct vraagtekens plaatsten bij de transfer. De Belg zou niet sterk genoeg zijn in de lucht. Vermaelen kende echter geen problemen en wist zelfs al in de eerste competitiewedstrijd met het hoofd te scoren. "Het verbaast me hoe snel Thomas zich heeft aangepast", zei Wenger na een aantal wedstrijden.

Ook de fans zijn inmiddels overtuigd van de kwaliteiten van de international. In een poll kreeg Vermaelen bijna 35 procent van de stemmen, waarmee hij William Gallas, de verdediger die maarliefst drie keer wist te scoren en 22,5 procent van de stemmen binnenhaalde, voor zich hield. Andrei Arshavin eindigde als derde.

# bron: V-bal[/list">
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Vr 11 sep 2009 09:11
Nou, dat heeft hij dan toch goed geregeld.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Vr 11 sep 2009 10:27
Mooi om te zien dat Vermaelen zich zo goed weet aan te passen in een league waar toch wel veel wordt verwacht van verdedigers.. Hij komt toch nog maar net uit de mickey mouse competitie en, naar wat ik van hem heb gezien, speelt hij daar nu al beter dan in zijn laatste half jaar bij Ajax.

Good Job Thomas! <img src='smilies/icon_cool.gif' />
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 19 sep 2009 17:29
Vermaelen is wederom goed bezig..

scoort de 1-0 en 2-0 tegen Wigan..!!
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 19 sep 2009 18:07
En wat voor goals; Prachtig. Vermaelen is ijzersterk bezig bij Arsenal en Arsenal zelf ook. Enkel nog verloren in Manchester twee maal. Geen schande. Rest waren allemaal voltreffers.
abruzzi


Geregistreerd: 19-10-2008
Forum berichten: 1144
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 19 sep 2009 18:17
Hij is topscoorder samen met Fabregas <img src='smilies/icon_razz.gif' />. In de CL had hij ook al een belangrijke goal.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 okt 2009 13:13
[list">Vermaelen, het rolmodel van België

'Het kan soms snel gaan in het voetbal,' zegt Thomas Vermaelen, de nieuwe aanvoerder van België, na de 2-0 zege op Turkije. Soms gaan de dingen zelfs té snel. Op de lijst met opstellingen staat achter de naam van Vermaelen: 'Ajax Amsterdam'.

Het is een kleinigheid waar Vermaelen lachend overheen stapt. De Belgische nationale ploeg heeft de afgelopen maanden onder vuur gelegen, maar met de komst van Dick Advocaat als bondscoach zijn de ernstigste (binnen)brandjes geblust. De eerste wedstrijd onder leiding van de Nederlandse trainer is zaterdagavond gewonnen en daarmee kan een streep gezet onder een onrustig, vuig en roemloos jaar.

Advocaat danste na de 2-0 op zijn korte beentjes over het gras van het Koning Boudewijn Stadion, maar eenmaal in de catacomben stond zijn gezicht weer in de plooi.

''Hij was heel rustig in de kleedkamer,'' zegt Vermaelen. ''Advocaat weet ook: praten is één ding, maar wij hebben vooral veel te dóen. Na dat tweede doelpunt viel een last van onze schouders vanwege alles wat is gebeurd bij de nationale ploeg en wat over ons is gezegd en geschreven. Maar deze overwinning is pas een eerste stapje. Dit vasthouden is veel moeilijker.''

Het is grappig hoe Vermaelen en Advocaat na de veredelde oefenwedstrijd - beide teams waren al kansloos voor het WK in Zuid-Afrika - bijna dezelfde woorden in de mond nemen: afspraken, duidelijkheid, taken, discipline. De Nederlandse trainer heeft de nieuwe wetten geschreven, en Vermaelen is zijn zetbaas op het veld.

Vermaelens goede vriend en voormalige ploeggenoot bij Ajax, Jan Vertonghen, zag het wel aankomen dat Vermaelen de aanvoerdersband zou overnemen van de gepasseerde PSV'er Timmy Simons. ''Ik volg Thomas heel nauwgezet bij Arsenal. Ik zie de meeste van zijn wedstrijden. Met zijn prestaties dwingt hij veel respect af in de nationale ploeg, maar ook vanwege zijn bescheidenheid en professionele instelling.''

Het zijn die eigenschappen die ook in de smaak vielen bij Arsène Wenger, manager van Arsenal. De Fransman zag Vermaelen twee jaar geleden tijdens het Amsterdam Tournament venijnig sparren met Robin van Persie, en hij besloot de jonge Belg te laten volgen door hoofdscout Steve Rowley en de in Arnhem gestationeerde Peter Clarke. ''Arsenal heeft me een tijdje in de gaten gehouden,'' zegt Vermaelen. ''Ze kwamen naar wedstrijden en naar trainingen kijken.''

Het arbeidsethos van de 23-jarige verdediger is groot en Wenger is verzot op jonge voetballers die in zichzelf willen investeren en die hij nog kan kneden. Vermaelen is linksbenig, fysiek sterk, niet al te groot, maar toch kopsterk vanwege zijn fenomenale sprongkracht.

De twijfel die vooral Arsenals club­icoon en oud-international Tony Adams aanvankelijk uitte, is er niet meer. Wenger is lovend: ''Thomas heeft alles wat ik in een voetballer apprecieer. Hij is een competitiebeest, een vechter. Hij voetbalt indrukwekkend, alsof hij hier al jaren speelt.'' Engelse media bestempelen Vermaelen, die de Londense club twaalf miljoen euro heeft gekost, zelfs als 'een koopje'.

Danny Blind, die ten tijde van de transfer manager technische zaken was van Ajax, kan die laatste conclusie niet onderschrijven. ''Vooropgesteld: ik heb de onderhandelingen niet gedaan, maar als Ajax tevreden was met twaalf miljoen euro, moet je daar nu niet op terugkomen. Bovendien: met een hogere vraagprijs was Arsenal vermoedelijk afgehaakt, want die club betaalt in de regel geen heel grote transfersommen.''

Het geld dat Ajax ontving voor Vermaelen is nog altijd twee miljoen meer dan het bedrag waarvoor John Heitinga, óók een verdediger uit de opleiding van Ajax, vertrok naar Atlético Madrid. De ontwikkeling van Heitinga stagneerde, met als gevolg dat hij nu voor Everton speelt. De entree van Vermaelen in de Premier League is overtuigender dan die van Heitinga. De Belg werd bij zijn club al uitgeroepen tot speler van de maand (augustus), en in de eerste zeven duels scoorde hij vier keer. ''Dat is mooi meegenomen, die goals, maar niet het belangrijkste.''

Blind zag Vermaelen al een paar maal aan het werk voor zijn nieuwe club. ''Hij is daar zeer nuttig. Arsenal kan wel voetballers gebruiken die hun mannetje staan met al die stilisten. Thomas kleunt er stevig in. En in balbezit is spelen voor Arsenal een feest voor een centrale verdediger, want je kunt elke bal kwijt met al die technische en beweeglijke middenvelders voor je.''

Dat is heel wat anders dan bij de Rode Duivels, die van Turkije winnen dankzij twee bevliegingen van Emile Mpenza, die vorige maand tegen Armenië door interimtrainer Frank Vercauteren nog op de tribune werd gezet omdat hij met één paar versleten schoenen was komen aanzetten. Onder Advocaat is alles anders en toont Mpenza zich een voorbeeldige prof.

Vermaelen, linksback in de nationale ploeg, ziet daarin de grootste en belangrijkste verandering. ''We hebben gedrags- en omgangsregels met elkaar afgesproken. Ik vind dat de normaalste zaak van de wereld. Dat gebeurt bij elke club. Discipline is de basis van alles. Van daaruit moeten we bouwen aan een elftal dat constant wordt in de prestaties. Dat is het moeilijkste van alles: constant zijn. En dat zal voor mij persoonlijk ook de grootste klus worden bij Arsenal. Ik had nooit gedacht dat ik zó zou binnenkomen. Bij een grote club houd je rekening met een bepaalde aanpassingstijd. Maar ik heb nu verwachtingen gewekt, dus ik mag niet wegzakken.''
(DICK SINTENIE)

# bron: Parool[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 26 okt 2009 19:33
Citaat:
Thomas Vermaelen: 'Bij Ajax was ik de beste kopper'

Bron: Voetbalcentraal.nl

Thomas Vermaelen is ondanks zijn geringe lengte sterk in de lucht. De voormalige verdediger van Ajax vindt dat hij bij zijn oude club de beste kopper was.

'Ik weet dat ik niet groot ben, maar als je met mensen van Ajax gaat praten, zullen ze zeggen dat ik de beste kopper was', zegt de Belg tegenover de Engelse krant The Daily Telegraph.

Vermaelen neemt dan ook een voorbeeld aan Fabio Cannavaro. Bovendien vindt hij het spelen met grote sterren bij Arsenal geweldig. 'In het begin was het zoals in een droom', zegt Vermaelen. 'Cesc Fabregás, ja die is geweldig.'
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 6 apr 2010 15:54
Citaat:

Vermaelen: "Wat mij betreft is het Arsenal forever"

Thomas Vermaelen is dolgelukkig in Londen bij Arsenal. De centrumverdediger, voorheen spelend voor Ajax, toog afgelopen zomer richting Engeland en werd een steunpilaar van Arsenal.

Plots spelen The Gunners ook voor de titel. "Wat mij betreft is het Arsenal forever. Ik ben heel blij dat ik hier ben en ik wil hier best mijn verdere carrière doorbrengen", aldus de Belg in Het Belang van Limburg.

"Maar gemakkelijk zal dat niet zijn. Er is de bikkelharde concurrentie en ik ben in mijn loopbaan ook al eens drie, vier maanden geblesseerd geweest. Zo snel kan het dus gaan."

Vermaelen gaat dinsdag met Arsenal op bezoek bij FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League. Het heenduel werd 2-2. "We gaan ons eigen spel spelen. Net als op eigen veld hebben we de opdracht nu in Barcelona te scoren. We gaan van onze eigen sterkte uit."

Bron: Goal
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 6 apr 2010 16:00
Lekker is dat hij voelt zich na nog geen seizoen Arsenal meer een gunner dan Ajacied, na jaren bij Ajax te hebben gespeeld. Nou was Vermaelen toch nooit mijn favorite Ajax speler, zag eerst meer in Heitinga en toe die weg ging zag ik meer in Vertonghen dan in Vermaelen, maar het is raar dat Vermaelen zoiets zegt.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 6 apr 2010 16:36
Arsenal betaalt beter dan Ajax.
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 6 apr 2010 16:42
Citaat:
Arsenal betaalt beter dan Ajax.


Haha juist Bertje, en buiten dat is de Engelse competitie gewoon geweldig en elk jaar eigenlijk wel verzekerd van Champions League voetbal.. Iets waar we bij Ajax alleen maar van kunnen dromen..
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 7 apr 2010 18:56
Wiens brood men eet, wiens brood men spreekt. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 26 apr 2010 08:58
"Robin lachte me uit, maar ik heb toch nog gelijk gekregen"
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 1 mei 2010 19:26
Een goed beargumenteerd tegengeluid met betrekking tot Vermaelens prestaties bij Arsenal. Een mening die ik deel.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 1 mei 2010 20:55
Citaat:
met betrekking tot Vermaelens prestaties bij Arsenal. Een mening die ik deel.


Die goals tegen Barcelona vind ik persoonlijk een fout van Song, maar ik zie Vermaelen liever op linksback.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 9 nov 2010 20:32
Terugslag voor ongelukkige Vermaelen

Thomas Vermalen moet opnieuw naar de specialist voor zijn blessure. De Belgische verdediger van Arsenal was dicht bij een terugkeer in het eerste team, maar kreeg maandag een terugslag op de training.

De voormalig Ajacied stond twee maanden langs de kant met een blessure aan de achillespees. Trainer Arsène Wenger liet vrijdag tijdens een persconferentie weten dat het bij Vermaelen een 'kwestie van dagen' was voor zijn terugkeer. Maandag ging het echter fout voor de 24-jarige verdediger, die door zijn club naar specialisten is gestuurd.

Vermaelen speelde de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen mee bij Arsenal, maar raakte geblesseerd tijdens interlands van het nationale team van België. Hoe lang de defensieve kracht door de terugslag ut de roulatie is, is nog niet bekend, zo meldt Arsenal op het digitale thuis. In zijn eerste seizoen voor The Gunners speelde Vermaelen 33 competitieduels, daarin kwam hij zeven keer tot scoren.

Bron: VoetbalPrimeur.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 dec 2010 16:01
Citaat:
Arsenal is Vermaelen kwijt

Bron: De Telegraaf

Arsenal-coach Arsene Wenger kan de komende weken niet beschikken over Thomas Vermaelen. De Belgische verdediger heeft een blessure aan zijn achillespees en is zeker niet voor januari terug op de velden.

Vermaelen heeft al last van zijn blessure sinds hij op 7 september voor de kwalificatie voor het EK 2012 met Belgie aantrad tegen Turkije, maar speelde er de afgelopen weken toch mee. Arsene Wenger: "Er is geen logische verklaring voor zijn blessure, maar zijn voet zit nu in een beschermende schoen. We willen hem graag terug, maar zien dat niet voor januari gebeuren."
+ Nieuw bericht <<<   <   8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.519 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Nog actieve Godenzonen » Thomas Vermaelen
Ga
Zoeken: