Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » België
Ga
Zoeken:

Onderwerp: België
Maker: MarcoBekeken: 8153
Status: InactiefBerichten: 57
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 apr 2009 20:09


[list">Belgische bond zet Vandereycken op straat

De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft René Vandereycken ontslagen. De positie van de bondscoach was onder druk komen te staan na twee nederlagen tegen Bosnië-Herzegovina in de kwalificatiereeks voor het WK in 2010.

Met zeven punten uit vier wedstrijden was België de kwalificatie nog goed begonnen, maar na de twee verliespartijen tegen Bosnië-Herzegovina is het onwaarschijnlijk dat de Belgen nog een ticket naar Zuid-Afrika verdienen. Vandereycken slaagde er eerder al niet in De Rode Duivels naar het EK van 2008 te loodsen.

Belgische media vroegen na de 4-2 thuisnederlaag tegen Bosnië al om het ontslag van Vandereycken en die roep werd nog luider toen de Belgen vier dagen later ook in Bosnië onderuit gingen (2-1). De Belgische bond wenste daags na de tweede nederlaag nog geen beslissing te nemen. 'Nu zijn we nog te emotioneel om dat te doen. Het is beter eerst wat afstand te nemen voor we beslissen.'

Het doek voor Vandereycken is alsnog gevallen. Zijn twee assistenten, Frank Vercauteren en Theo Custers, blijven voorlopig wel in dienst van de KBVB. De Belgische bond houdt alle opties open in de zoektocht naar een opvolger voor Vandereycken. In dat verband werd de naam Dick Advocaat genoemd in Belgische media.

# bron: VI.nl[/list">Eindelijk. En nu? Co Adriaanse is nog vrij..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 apr 2009 20:30
Leuke gedachtenkronkel. Adriaanse in Belgie, dat matcht niet tenzij heel Belgie echt wanhopig is en z'n nukken zal accepteren.


Ik gok dat De Sart de opvolger wordt, De Belgische bond heeft amper geld in kas...
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 apr 2009 21:05
Citaat:
Leuke gedachtenkronkel. Adriaanse in Belgie, dat matcht niet tenzij heel Belgie echt wanhopig is en z'n nukken zal accepteren.

Ik zou op 't puntje van m'n stoel zitten <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Ach, ik wil maar zeggen dat een kleine stijlbreuk misschien zo slecht nog niet is. Ook omdat het Belgisch elftal eveneens een kleine facelift heeft ondergaan.

Geld of niet, voor een ambitieuze coach moet België erg interessant zijn. Er zit muziek in en met de juiste dirigent..
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 7 apr 2009 22:14
Ik denk dat ze een keer moeten gaan voor een coach van buiten belgië.
Sinds 1960 zijn er 12 bondscoaches geweest en ze zijn allemaal belgen geweest. de laaste jaren gaat het niet lekker met onze zuiderburen.

ze misten
EK 2008
WK 2006
EK 2004

en lijken nu ook WK 2010 te moeten missen. Dit allemaal naar het hoonbgelach dat ze uiten toen Oranje er niet bij was in 2002!

Een speler met de harde hand kan ik me de laatste jaren niet zo snel bedenken bij de frietzakskes...

Daarom vind ik Adriaanse niet eens zo'n heel slecht idee!
Ik verwacht persoonlijk dat ze voor Jean François de Sart (belofte team) of Erik Gerets (nu nog Marseille, volgens mij eind contract??) gaan.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 apr 2009 12:46
[list">Simons: “Ontslag bondscoach komt niet als verrassing”

PSV-aanvoerder en kapitein van het Belgische nationale Timmy Simons werd dinsdagavond tijdens een Meet & Greet met supporters in het Philips Stadion telefonisch op de hoogte gebracht van het ontslag van bondcoach René Vandereycken. Voor Simons kwam het ontslag niet als een hele grote verrassing.

“De druk was vrij groot”

“De druk was op dit moment vrij groot geworden”, zei Simons voor de camera van PSV TV. “Je wordt als coach afgerekend op kwalificatie of niet, dat wordt nu heel lastig na de vorige twee wedstrijden.” Onder Vandereycken speelden de Rode Duivels dertig wedstrijden. Daarvan werden er tien gewonnen, zeven gelijkgespeeld en gingen er dertien verloren. Na de dubbele nederlaag tegen Bosnië besloot bondsvoorzitter François De Keersmaecker een einde te maken aan de samenwerking. Over ‘hoe nu verder’ blijft nog even afwachten, een buitenlandse coach ziet Simons echter wel zitten. “Het is altijd een probleem geweest dat je Nederlandstalige en Franstalige spelers in je team hebt. Het zou dus niet slecht zijn als we een buitenlandse trainer halen en die op basis van de kwaliteiten selecteren.” Timmy heeft als aanvoerder wel een stem in de keuze voor de nieuwe bondscoach. “Ik word als aanvoerder wel gehoord ja, maar of onze stem doortelt is altijd maar de vraag. Het word in ieder geval heel lastig om ons nog te kwalificeren, we hebben niet meer in eigen hand.”

# bron: PSV.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 apr 2009 12:06
Citaat:
Preud'homme gepolst als bondscoach België

Bron: Nu.nl

De Belgische voetbalbond KBVB heeft trainer Michel Preud'homme van AA Gent officieel gepolst om bondscoach van de nationale ploeg te worden.

Hij zou de vorige week ontslagen René Vandereycken moeten opvolgen.

Manager Michel Louwagie van AA Gent heeft dat dinsdag voor de Franstalige radio Vivacité gemeld. AA Gent wil de trainer echter niet kwijt.

Project

''We willen ons driejarig project met hem voortzetten. De miljoenen die zijn overgang naar de bond eventueel zouden opleveren, hebben wij niet nodig'', verklaarde Louwagie over een eventuele overgang van de voormalige doelman naar de Rode Duivels.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 apr 2009 12:21
Ik hoop zo dat het Van Gaal wordt daar.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 apr 2009 15:02
Als u eind mei niks in de planning heeft, kunt u nog solliciteren:
[list">België denkt aan 'dure vogels' Van Gaal en Advocaat

Namen noemt Philippe Collin nog niet, maar de voorzitter van de technische commissie van de Belgische voetbalbond sluit vooralsnog niemand uit in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach .

Collin is belast met de taak een opvolger te vinden voor de onlangs ontslagen René Vandereycken. 'De komende twee weken heb ik een of twee gesprekken met verschillende kanshebbers', kondigde de bestuurder aan in Het Belang van Limburg.

Volgens Collin hebben zich inmiddels al twintig trainers als kandidaat aangemeld. 'Ik hoop dat we over veertien dagen resultaat zullen geboekt hebben, maar dat kan ik nu niet voorspellen natuurlijk. We zouden graag met de nieuwe trainer naar de Kirin Cup in Japan trekken, dat blijft het doel.' Het toernooi staat eind mei gepland.

De laatste weken circuleerden vele namen, waaronder die van Nederlandse trainers als Dick Advocaat, Louis van Gaal en Aad de Mos. Collin: 'Of ik ook daadwerkelijk contact zal opnemen met dure vogels zoals Van Gaal of Advocaat? Namen wil ik niet noemen, maar ik mik zo hoog mogelijk, dat kan ik je wel vertellen.'

'Wat niet wil zeggen dat we op financieel vlak zullen kunnen wedijveren met landen als Frankrijk, Spanje, Engeland of Duitsland. We blijven een kleinere natie en de middelen zijn dus beperkter. Maar met vragen doe je niets verkeerd.'

# bron: VI.nl[/list">
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 apr 2009 12:41
Citaat:


BRUSSEL - Louis van Gaal is een voorname kandidaat om bondscoach te worden van België. De Belgische voetbalbond KBVB heeft vrijdag bevestigd dat er dinsdag een eerste gesprek is geweest met de trainer van AZ.

,,Bondsvoorzitter François De Keersmaecker, Philippe Collin (Voorzitter Technische Commissie) en Herman Wijnants (lid Uitvoerend Comité) hadden een positief gesprek met de Nederlandse coach. De KBVB zal nu deze weg verder onderzoeken en zal zich voorlopig onthouden van alle commentaar," aldus het persbericht.

Van Gaal heeft bij AZ nog een contract van een jaar. Hij heeft al meerdere keren de ambitie uitgesproken nog eens bondscoach te willen worden. De oefenmeester heeft een clausule in zijn contract staan dat hij tussentijds mag vertrekken als hij bondscoach van Duitsland, Engeland, Spanje, Argentinië of Nederland kan worden.

Volgens mediaberichten (De Telegraaf, Het Laatste Nieuws) zou De Keersmaecker niet uitsluiten dat Van Gaal het komend seizoen zowel bondscoach van België is als trainer in Alkmaar. ,,Een duobaan is niet optimaal. Maar het is voor ons wel een optie,’’ wordt de bondsvoorzitter geciteerd.

Van Gaal was tussen 2000 en 2002 al bondscoach van het Nederlands elftal, waarmee hij zich niet wist te kwalificeren voor het WK.

Sportwereld.nl
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 apr 2009 13:36
Goed nieuws, lijkt me erg leuk om van Gaal daar aan het werk te zien. Er zit wel wat muziek in die selectie, lijkt me. Ook goed dat de Belgen de bescheidenheid afschudden en hoog inzetten voor deze job. Is toch een positief signaal richting alles wat iets met het Belgische voetbal te maken heeft of wil hebben, de ambitie druipt er vanaf. Dappere move.

Blijft natuurlijk staan dat LvG een aardig salaris zal vragen en dat België volgens eerdere post niet zoveel te makken heeft..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 12 mei 2009 17:09
[list">Belgische bond op bezoek bij Advocaat

RIJSWIJK - Dick Advocaat heeft in Sint-Petersburg een bezoek gehad van een delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De 61-jarige Nederlander, de huidige coach van Zenit St-Petersburg, is nog steeds in beeld als opvolger voor de op 7 april ontslagen bondscoach René Vandereycken. Eerder al spraken beide partijen met elkaar in Nederland.

„De KBVB zet zijn contacten met de heer Dick Advocaat verder. Een delegatie van de voetbalbond, samengesteld uit Philippe Collin en Jean-Marie Philips, heeft Advocaat dinsdag in Sint-Petersburg ontmoet”, meldt de voetbalbond in een communiqué. „De gesprekken evolueren positief met het oog op een mogelijke afhandeling binnen afzienbare tijd. Zodra meer bekend is, zal de KBVB hierover communiceren, besluit de mededeling.

Naast Advocaat zou ook onder meer Louis van Gaal in beeld zijn voor de functie van bondscoach van het Belgisch elftal. De coach zou dat combineren met zijn werkzaamheden bij AZ. Van Gaal lijkt echter meer trek te hebben in een transfer naar Bayern München.

# bron: Telegraaf[/list">Maar Van Gaal is geen kandidaat-bondscoach meer.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 12 mei 2009 19:54
Citaat:
Belgische bond op bezoek bij Advocaat

RIJSWIJK - Dick Advocaat heeft in Sint-Petersburg een bezoek gehad van een delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De 61-jarige Nederlander, de huidige coach van Zenit St-Petersburg, is nog steeds in beeld als opvolger voor de op 7 april ontslagen bondscoach René Vandereycken. Eerder al spraken beide partijen met elkaar in Nederland.

„De KBVB zet zijn contacten met de heer Dick Advocaat verder. Een delegatie van de voetbalbond, samengesteld uit Philippe Collin en Jean-Marie Philips, heeft Advocaat dinsdag in Sint-Petersburg ontmoet”, meldt de voetbalbond in een communiqué. „De gesprekken evolueren positief met het oog op een mogelijke afhandeling binnen afzienbare tijd. Zodra meer bekend is, zal de KBVB hierover communiceren, besluit de mededeling.

Naast Advocaat zou ook onder meer Louis van Gaal in beeld zijn voor de functie van bondscoach van het Belgisch elftal. De coach zou dat combineren met zijn werkzaamheden bij AZ. Van Gaal lijkt echter meer trek te hebben in een transfer naar Bayern München.

# bron: Telegraaf[/list">Maar Van Gaal is geen kandidaat-bondscoach meer.


Interessant wat de trainerscarousel betreft. Van Gaal en Scheringa zitten in een padstelling. Er waren twee opties voor Van Gaal (bondscoach + az coach, waarbij Scheringa drong op een jaar verlenging) of Bayern Munchen. Ik had Scheringa er wel voor aangezien om Bayern te weigeren en dan als tegenprestatie Van Gaal tegemoet te komen in z'n bondscoachschap (niet een extra jaar AZ erbij). Dat valt nu af. Nu wodt het hard tegen hard wat Van Gaal en Scheringa betreft.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 13 mei 2009 10:46
Principeakkoord België met Advocaat.



Als de puntjes op I worden gezet, Advocaat van de Duivels dus, zoals de T. kopt. Dicky begint zodra de competitie in Rusland is afgelopen (november as.). Tot die tijd neemt Frank Vercauteren de honneurs waar. Mooie job voor Advocaat, die nu eens niet kiest voor het geld.. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 6 sep 2009 14:34
[list">Dembélé: Zo kan het niet verder

Rode Duivel Moussa Dembélé en spits van AZ had er zwaar de smoor in na de verpletterende nederlaag tegen Spanje (5-0). klaarmaken. "Ik heb geprobeerd om iets te forceren, maar veel rendement haalde ik niet", aldus Dembélé in Het Laatste Nieuws. "Collectief loopt het niet goed. We houden geen rekening met elkaar. De schuld afschuiven is nu makkelijk, maar zo kan het niet meer verder. Iedereen moet voor de spiegel gaan staan."

# bron: Telesport[/list">Dicky gaat er op een goed moment instappen..
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Zo 6 sep 2009 18:58
Ik denk dat het geen collectief is dat dit voornamelijk komt door:
1) Vlaanderen en Wallonie, zullen nooit voor elkaar door het vuur gaan..
2) Het "akkefietje" tussen RSCA en Standard afgelopen week zal hier ook niet goed aan gedaan hebben...

Dit zijn de voornaamste 2 punten waarmee Advocaat moet mee "handelen"
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 6 sep 2009 19:13
Nou, ik dek dat het grote probleem bij België is dat er geen speler er boven uitsteekt. Het zijn allemaal leuke voetballers, maar meer ook niet. Verder moet dit team ook tijd krijgen, want er zitten een aantal goede spelers tussen zoals een Dembele en vooral een Hazard.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Zo 6 sep 2009 19:33
Citaat:
Nou, ik dek dat het grote probleem bij België is dat er geen speler er boven uitsteekt. Het zijn allemaal leuke voetballers, maar meer ook niet. Verder moet dit team ook tijd krijgen, want er zitten een aantal goede spelers tussen zoals een Dembele en vooral een Hazard.


Vind ook dat je Fellaini niet mag vergeten, verder vind ik ook van Buyten en Vermaelen toch goede spelers voor de rode duivels..
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 6 sep 2009 19:58
Fellaini is een leuke speler, maar kan zijn medespelers niet goed coachen net zoals meer spelers van zijn leeftijd. Dat zou niet erg zijn als een paar spelers zijn die wel de ervaring hebben binnen het elftal. Simons zou dat moeten kunnen, maar die heeft al veel moeite met zijn eigen spel op niveau te houden. Over de verdedigers van Belgie ben ik niet bepaald onder de indruk.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 sep 2009 09:50
Tsja Belgen zijn vaak wat timide, bescheiden en treden niet graag op de voorgrond. Tis geen toeval dat Belgie over het algemeen niet uitblinkt in teamsporten.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Ma 7 sep 2009 11:30
-----------------Dembele-Hazard

Vertonghen---Felliani----Simons----Defour

Vermaelen-Van Buyten-Kompany-Van den Borre

--------------------------?------------------------

Lijkt me niet slecht.
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 sep 2009 12:29
De achterhoede is niet geweldig. Van Buyten is traag, maar als pure mandekker bruikbaar. Kompany en vd Borre zijn altijd als grote talenten beschouwd nu uitkomend voor Manchester City en Portsmouth. Hebben tot op heden die belofte niet kunnen inlossen. Zie liever Vermaelen centraal staan.
Het middenveld is middelmatig. Alleen Defour steekt er bovenuit. Vertonghen vind ik qua (handelings) snelheid tekort komen als middenvelder maar zou als controleur nog goed tot zn recht komen. In dat geval is Simons overbodig.
Aanvallend gezien hebben de Belgen een probleem. Dembele is een talent, maar mist duidelijk scorend vermogen, is geen echte nummer 9. Ook Hazard is (volgens mij) geen goalgetter.
De Belgische ploeg wordt door de Nederlanders overschat. Hun grote talenten komen uit in de Nederlandse competitie. Het wordt tijd dat spelers als Dembele en Defour ook uit gaan komen in de sterkere competities. Daarnaast zullen sommige spelers zich toch moeten doorontwikkelen.
michelAFCA


Geregistreerd: 26-05-2009
Forum berichten: 122
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 sep 2009 12:39
Citaat:
De achterhoede is niet geweldig. Van Buyten is traag, maar als pure mandekker bruikbaar. Kompany en vd Borre zijn altijd als grote talenten beschouwd nu uitkomend voor Manchester City en Portsmouth. Hebben tot op heden die belofte niet kunnen inlossen. Zie liever Vermaelen centraal staan.
Het middenveld is middelmatig. Alleen Defour steekt er bovenuit. Vertonghen vind ik qua (handelings) snelheid tekort komen als middenvelder maar zou als controleur nog goed tot zn recht komen. In dat geval is Simons overbodig.
Aanvallend gezien hebben de Belgen een probleem. Dembele is een talent, maar mist duidelijk scorend vermogen, is geen echte nummer 9. Ook Hazard is (volgens mij) geen goalgetter.
De Belgische ploeg wordt door de Nederlanders overschat. Hun grote talenten komen uit in de Nederlandse competitie. Het wordt tijd dat spelers als Dembele en Defour ook uit gaan komen in de sterkere competities. Daarnaast zullen sommige spelers zich toch moeten doorontwikkelen.


Hier doe je Fellaini wel een beetje tekort, in mijn ogen even belangrijk als Defour.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 sep 2009 12:46
[list">Pocognoli: 'Kan boek schrijven over problemen België'

Sebastien Pocognoli (foto) bijt van zich af. De linksback van AZ kreeg afgelopen week een storm van kritiek te verwerken toen hij zich afmeldde voor het WK-kwalificatieduel tegen Spanje (5-0 verlies). In België werd de suggestie gewekt dat Pocognoli forfait gaf toen hij in de gaten kreeg dat hij geen speeltijd zou krijgen.

‘Ik ben geen rotte appel,’ geeft Pocognoli te verstaan in Sport/Foot Magazine. ‘Ik hoor dat ik de sfeer zou verzieken. Maar hoe kan dat? Ik ben nog maar drie keer geselecteerd voor de Rode Duivels. Zulke dingen maken mij heel kwaad. Ik sta altijd klaar voor mijn land. Bij de beloften heb ik nooit een selectie geweigerd. En in mei trok ik, na een lang seizoen, nog naar de Kirin Cup.’

Pocognoli verklaart waarom hij verstek gaf voor de interland tegen Spanje: ‘De groep speelde een oefenmatch, maar ik moest op mijn eentje trainen. Dat was een gebrek aan respect.’

Dat de nieuwe bondscoach Dick Advocaat niet in een gespreid bedje belandt, kan Pocognoli beamen. ‘Ik zou een boek kunnen schrijven over de problemen. Enkele spelers met veel caps worden beschermd in Vlaanderen. Ze denken dat ze zich alles kunnen veroorloven. Bij het groepsgesprek in Armenië durfden die spelers echter niks te zeggen. Ik wou toen wél praten. Maar blijkbaar wordt dat niet geapprecieerd in Vlaanderen.’

# bron: Sportweek[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 22 sep 2009 16:07
Dicky heeft zijn eerste persco achter de rug:
[list">Advocaat begeeft zich niet in wespennest

Dick Advocaat, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, is niet bang voor de beruchte (taal)strijd tussen Walen en Vlamingen binnen de Belgische nationale ploeg. ,,Ik doe niet aan politiek.''

,,Ik praat een klein beetje Frans. Dat doet mijn assistent Bert van Lingen ook. We nemen er nog wel een tweetalige assistent bij. Dat moet genoeg zijn,'' zei Advocaat dinsdag bij zijn presentatie in Brussel.

Na een ietwat stroeve opening kwam Advocaat tijdens zijn eerste optreden voor de Belgische en buitenlandse media verbaal goed op gang. ,,Ik zie het probleem ook niet zo tussen de spelers uit Vlaanderen en Wallonië. Ik vergelijk het in Nederland met jongens die uit Limburg en Friesland komen. Die kon ik ook amper verstaan. In Rusland begreep ik nog minder van de taal. Maar ik kon wel goed met al die jongens werken. Daar gaat het om.''

Advocaat (61) bekende desgevraagd dat hij blij was dat hij eerder dan aanvankelijk de bedoeling was met zijn werkzaamheden als bondscoach van België kon beginnen. Door het vertrek eerder deze maand van interim-bondscoach Franky Vercauteren werd de aanstelling van de 'Kleine Generaal' met drie maanden vervroegd, van 1 januari 2010 naar 1 oktober 2009. Er wachten deze herfst voor het uitgeschakelde België nog twee wedstrijden in het WK-kwalificatietoernooi.

,,Als coach ga ik altijd voor het resultaat. Dat zal komende maand tegen Turkije en Estland niet anders zijn. Ik ben niet van plan om veel te gaan experimenteren. Ik denk dat mijn twee voorgangers alle spelers al een keer hebben geselecteerd die voor de nationale ploeg in aanmerking kunnen komen. Uit die groep zal ik putten,'' legde Advocaat uit.

,,Het is gezellig om weer terug te zijn,'' glimlachte de Hagenaar, die begin augustus werd ontslagen bij Zenit St. Petersburg. ,,Ik houd nu eenmaal van voetbal en van mijn werk. Iedere trainer is eigenwijs genoeg om te denken dat hij het beter kan doen dan zijn voorgangers. Dat gevoel heb ik nu ook.''

Advocaat erkende dat René Vandereycken, die in april zijn functie moest neerleggen, en diens assistent en opvolger Vercauteren het in de afgelopen WK-kwalificatieperiode niet gemakkelijk hadden gehad bij de Rode Duivels. ,,Voor hen was het een moeilijke baan. Dat kwam natuurlijk ook vooral door de teleurstellende resultaten. Ik zal op mijn eigen wijze omgaan met de Belgische situatie.''

Advocaat: ,,Nee, ik vind niet dat ik mij in een wespennest begeef. Dat zeggen ze ook altijd van het Nederlands elftal. Dat valt echter reuze mee. De buitenwereld maakt het altijd erger dan het in werkelijkheid is.'' (ANP)

# bron: Sportwereld[/list">
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 19:33
Vanavond Dick Advocaat in Extra Time om 22.00 u op Canvas (België 2). Neem aan dat 'onze' Belgen ook aan bod komen en vast wat inhoudelijker dan Voetbal Insite
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.980.544 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » België
Ga
Zoeken: