Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Jupiler League » Jupiler league
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Jupiler league
Maker: LucasBekeken: 44163
Status: InactiefBerichten: 299
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 12 jan 2008 13:04
Er is natuurlijk maar één echte club in Brabant! ance2:

Citaat:

door Maarten van Helvoirt


12 jan 2008, 03:04 - WAALWIJK - RKC Waalwijk had nog wat goed te maken met het thuispubliek. Want ondanks het koploperschap was het voetbal niet veel de laatste tijd. Met de wervelende 7-2 overwinning op nummer drie Go Ahead Eagles werd dat gisteravond even rechtgezet.


[size=75">Met een absolute wereldgoal halverwege de eerste helft bracht Luwamo Garcia RKC Waalwijk gisteravond op 2-1. Tien wedstrijden stond de clubtopscorer droog, maar deze treffer vergoedde veel. Martijn Reuser knuffelt de doelpuntenmaker op zijn eigen wijze. foto Toin Damen/ProShots[/size">

Dat is één concurrent minder in de titelstrijd, mag je gevoeglijk aannemen. Want de Deventernaren staan nu op acht punten. Het puntenverlies van FC Zwolle en MVV maakte de vreugde compleet.

Benjamin de Ceulaer en Martijn Reuser, beiden al maanden niet meer in de basis, brachten Schwung en snelheid in het spel. Iets wat de RKC-aanhang al lange tijd niet meer gezien. "Met deze ploeg moeten wij iedere tegenstander opeten", predikte De Ceulaer daags voor de wedstrijd nog. Je zou het arrogant kunnen noemen, maar het bleek gisteravond wel de waarheid. In Deventer had Go Ahead Eagles de koploper nog op z'n eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd, maar gisteravond duurde het verzet niet langer dan twee minuten. De 0-1 die Achmed Ahahaoui daarin maakte, zette RKC op scherp.

Na de snelle 1-1 van Nicklas Svendsen begon RKC zoetjesaan met het overrompelen van de tegenstander. Met een absolute wereldgoal halverwege de eerste helft als eerste resultante. Reuser kreeg een vrije trap te nemen, maar die was te hard en strandde op de vuisten van Go Ahead-doelman Moeliker. Van buiten de zestienmeter en zonder kaats volleerde Luwamo Garcia de bal in een streep terug, via de onderkant van de lat het doel in. Tien wedstrijden stond de clubtopscorer droog, maar deze treffer vergoedde veel. In de veertigste minuut volgde nog een fijne goal, de 3-1 die er al een poosje aan zat te komen. Hans Mulder kon geheel vrij, beheerst aannemen en de bal op de slof nemen, onder keeper Moeliker door.

Na rust had Reuser nog steeds de smaak te pakken en bleef RKC onder zijn aanvoering het publiek in vervoering brengen. Hij mocht, met de nadruk op mocht, van Go Ahead ook een goaltje meepikken. Centrumverdediger Luuk te Boekhorst kopte de bal door en gaf Reuser zo de vrije doorloop er 4-1 van te maken. Vijf minuten later knalde hij een vrije trap tegen de lat.

En dan te bedenken dat trainer Zeljko Petrovic een zware kluif had aan het maken van de opstelling. De geblesseerden Berger, Fuchs en Benson, de wegens een sterfgeval afwezige Ogunjimi en de zieke Di Gregorio zijn allen basisspeler. Met de 4-1 stand op het bord liet Petrovic ook nog twee spelers hun officiële debuut maken in RKC-1: Ferne Snoyl en Charlison Christina. En even later gunde hij Patrick van Diemen nog een kwartier speeltijd. Hele wedstrijden zal de captain niet veel meer spelen, maar zo'n avond als gisteren wilde de trainer de voorbeeldprof niet ontnemen.

Om het voor Go Ahead Eagles helemaal vernederend te maken, legde De Ceulaer (na een laffe terugspeelbal van een Deventer verdediger) een kwartier voor tijd de bal stil op de doellijn. Christina kon zo zijn debuut al na vier minuten opluisteren met een goal: 5-1. Een heel mooie geste van De Ceulaer, die eigenlijk zelf nog wat doelpunten wil maken dit seizoen. Het publiek zette in de slotfase een wave in en dat beloonden de spelers met nóg twee goals: 6-1 van Tim Peters, 7-1 van Reuser. De 7-2 van Oguzhan Türk deed weinig af aan de glansrijke overwinning.


RKC Waalwijk: Zwarthoed; D. Mulder, Bakens, Exouzidis (69. Snoyl), Svendsen; Obodai (75. Van Diemen), Reuser, H. Mulder; De Ceulaer, Peters, Garcia (71. Christina)

Bron: www.brabantsdagblad.nl
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 jan 2008 11:38
Citaat:
RKC steviger aan kop
Uitgegeven: 25 januari 2008 22:13
Laatst gewijzigd: 25 januari 2008 22:49

AMSTERDAM - RKC Waalwijk heeft vrijdag de koppositie in de Jupiler League verstevigd. De Waalwijkers waren op bezoek bij RBC Roosendaal duidelijk de sterkste en wonnen met 0-4. FC Zwolle speelde met 1-1 gelijk tegen FC Omniworld en deelt de tweede plaats nu met MVV dat won van FC Dordrecht.


Bij RBC - RKC opende Martijn Reuser in de vierde minuut al de score. Daarna duurde het vlak na rust voordat de bezoekers de marge vergrootten. Luwama Garcia (46′), Benjamin De Ceulaer (57′) en Tim Peters (82′) scoorden.

Zwolle

Zwolle zag het gat met de koploper groeien tot zes punten. Paul Mulders (16′) bezorgde Omniworld een voorsprong en Anton Jongsma maakte op slag van rust gelijk.

MVV

MVV kwam net als Zwolle op 45 punten dankzij een 3-2 overwinning op Dordrecht. Ebou Sillah (1′0 en Alexandre Bryssinck (25′) zetten de thuisploeg op 2-0, maar Dordrecht kwam via Nick van der Velden (50′) en Eddy Putter (63′) goed terug. Anthony Di Lallo (75′) maakte daarna de winnende treffer.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen in de Jupiler League een gelijkspel bijgeschreven. In de 25e competitieronde bleef de Deventer ploeg in Sittard op 2-2 steken tegen Fortuna. Scheidsrechter Raymond van Meenen stuurde in de blessuretijd drie spelers met een rode kaart weg, één van Fortuna en twee van Go Ahead Eagles.

De incidentrijke slotfase begon bij een uitbraak van Orlando Smeekes, die in kansrijke positie werd neergehaald door Fortuna-verdediger Nico Vanek. Het opstootje dat tussen de twee volgde, werd door Van Meenen opgelost met twee rode kaarten. De irritatie bij de Eagles, zesde op de ranglijst, was kennelijk zo hoog dat na de spelhervatting Said Bakkati zijn gram haalde met een grove tackle op een tegenstander. Ook hij kon direct vertrekken.

(c)Infostrada/ANP
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 jan 2008 15:30
Ik zie af en toe slechts een samenvatting, maar ik krijg altijd de indruk dat er wel leuk wordt gevoetbald door dat RKC. Lucas? Loopt er nog wat interessants rond?
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 jan 2008 16:07
Ik zie ook alleen de samenvattingen maar , thomas.
Reuser en obodai! :angel:
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 jan 2008 18:16
Mijn dichtsbijzinde betaald voetbal club is Fortuna Sittard. Af en toe kijk ik nog wel es wat ze gemaakt hebben maar tis werkelijk te triest voor woorden :cry:. Wat is die club afgegleden zeg. Ze kunnen beter hun licentie opzeggen. Kost meer geld dan dat het ze goe ddoet.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 feb 2008 14:52
Zie je nou wel dat RKC te goed is voor de eerste divisie, Thomas?


Citaat:
RKC Waalwijk loopt verder uit op concurrentie
01 februari 2008


RKC heeft het voorbeeld van provinciegenoot PSV gevolgd. De Eindhovenaren heersen in eredivisie, de Waalwijkers verstevigden hun positie vrijdagavond in de Jupiler League.

Door HFC Haarlem met 2-0 af te troeven kwam de promotie weer iets dichterbij. Mede doordat de concurrenten Volendam, Zwolle en MVV punten lieten liggen. Het verschil is nu al ten minste acht punten. FC Den Bosch, dat twee duels minder heeft gespeeld, kan bij winst de naaste belager worden.

RKC kwam al na een minuut of 20 op voorsprong door Martijn Reuser. Het was zijn negende treffer van het seizoen. Tim Peters besliste het duel pas laat. De Waalwijkers namen daarmee revanche voor de verrassende uitschakeling door Haarlem in het bekertoernooi met de kwartfinale in het vizier. RKC kan volgende week bij FC Den Bosch al de volgende, grote stap zetten naar het kampioenschap.

FC Zwolle, dat de belangrijke Danny Holla in de transferperiode teruggehaald zag door FC Groningen, kon het spoor op de 26e speeldag (van de 3 niet volgen. De nummer twee van de ranglijst kwam in Leeuwarden niet voorbij Cambuur: 1-1.

Derk Boerrigter, overgenomen van Ajax, debuteerde sterk voor de Zwollenaren met zijn eerste doelpunt. Die liet de vleugelaanvaller in de 55e minuut noteren. Het bleek niet genoeg voor de zege. De Friese verdediger Koen Brack zorgde drie minuten voor tijd voor de 1-1.

Volendam vreesde dat de fraaie reeks van veertien wedstrijden zonder nederlaag - hetgeen onder meer de vierde periodetitel opleverde - in Drenthe zou worden onderbroken. Emmen was de Noord-Hollanders lang de baas, maar Robin van Zaanen redde in de slotfase een punt: 2-2. De Deen Morten Friis Jensen scoorde voor de thuisclub na ruim een half uur. Halverwege de tweede helft maakte Rachid El Jacobi gelijk, maar de doeltreffende reactie van Roy Stroeve kwam bijna per ommegaande.

MVV bewees zich een slechte dienst door in Deventer te verliezen van Go Ahead Eagles. Coach Robert Maaskant, veelvuldig genoemd als de meest geschikte opvolger van Ernie Brandts bij NAC Breda, zag zijn oude club op de Adelaarshorst eerst tweemaal scoren, door Rogier Wissink en Sjoerd Ars, voordat de Belgische topschutter Gunter Thiebaut iets terugdeed.


Helmond Sport, vorige week met een 4-0-zege begonnen aan de vijfde periode, vergooide zijn kansen alweer bij Omniworld. De ploeg uit Almere won met 3-1, door onder meer twee goals van Diangi Matusiwa.


www.fcupdate.nl
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 feb 2008 23:35
Wat een t*ringzooi is het daar in die Eerste Divisie zeg. Er gebeurt daar voor m'n gevoel om het weekend wel iets idioots. Eerst die Vloet die een speler van de tegenstander haakt. En zonet Everse die het goedpraat dat een van z'n spelers een supporter van MVV op z'n bek heeft geslagen.

Citaat:
'Utrecht rond met Maguire, nu in de slag met Den Bosch'
22/02/2008 23:40

FC Utrecht wil Barry Maguire overnemen van FC Den Bosch. De Domstedelingen bereikten volgens RTV Utrecht al een akkoord met de speler zelf en moeten nu in de slag met zijn Bossche werkgever.

Maguire maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van FC Den Bosch. De inmiddels achttienjarige middenvelder speelde tot nu toe al 57 wedstrijden voor de Eerstedivisionist en scoorde vijf keer.

FC Utrecht zal met een transfersom over de brug moeten komen voor Maguire. De jeugdinternational heeft in Den Bosch nog een contract tot medio 2010.


VI.nl
Chivu 05


Geregistreerd: 29-10-2007
Forum berichten: 796
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Ma 10 maa 2008 20:00
Momenteel is AGOVV-FC Dordrecht bezig. Niks bijzonders, maar de scheids is wel een debutant: Serdar Gozubuyuk. Pas 22 jaar en in mijn ogen een erg talentvolle jongen. Ik denk dat het 1 van de jongste scheidsrechters ooit is met zijn 22 jaar. Hopelijk kunnen mensen zijn naam uitspreken.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 maa 2008 11:46
Citaat:
Fiorentina scout Braziliaan van FC Zwolle
12/03/2008 09:01

Fiorentina houdt zijn blik gericht op het Nederlandse voetbal. Nadat de Italiaanse club tijdens de afgelopen winterstop Manuel da Costa van PSV had aangetrokken, heeft Viola nu zijn oog laten vallen op Eric Botteghin van FC Zwolle.

'Eric is al langer toe aan een hoger niveau', zegt Zwolle-coach Jan Everse in de nieuwe Voetbal International. 'Hij is nu in een fase van zijn ontwikkeling dat hij uitdagingen nodig heeft.'

Botteghin (links op de foto met Tozé) is bij FC Zwolle bezig aan zijn tweede seizoen. De twintigjarige verdediger werkte inmiddels 35 competitieduels af voor de eerstedivisionist en scoorde vijf keer. Onlangs verlengde hij zijn contract met drie jaar.

Dat een grote club als Fiorentina interesse heeft voor de Braziliaan verbaast Everse niets. 'Italiaanse clubs staan erom bekend dat ze spelers vroeg scouten. Een jonge voetballer is voor hen altijd een goede investering.'


VI.nl
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 26 maa 2008 23:43
Citaat:
Cambuur zegt Barakat en Van Noord ontslag aan

Cambuur Leeuwarden heeft formeel ontslag aangevraagd voor Adnan Barakat en Bennie van Noord. Daarnaast hoopt de Friese eerstedivisionist op de komst van Paul Beekmans van FC Den Bosch.

Formeel moet een club spelers met een aflopend contract vóór 1 april duidelijkheid verschaffen. Zo niet, dan wordt de verbintenis automatisch verlengd. De ontslagaanvraag betekent niet per se het einde van een verblijf in Leeuwarden.

"We kunnen altijd later nog met ze om tafel'', vertelt directeur Alex Pama in de regionale krant. Daarnaast is de club dicht bij een akkoord met verdediger Chris de Wagt.

Cambuur is ook in afwachting van het ja-woord van Beekmans. De Leeuwarders hebben de aanvoerder van FC Den Bosch een aanbieding gedaan, maar hebben concurrentie van De Graafschap enn VVV-Venlo.

Bron: Leewarder Courant


Citaat:
Barakat: "Berichtgeving Cambuur stoort me"

Volgens SC Cambuur Leeuwarden moet Adnan Barakat aan het eind van het seizoen vertrekken uit Leeuwarden. Barakat zelf spreekt echter van een vrijwillig vertrek.

Cambuur bracht woensdag naar buiten dat Barakat niet genoeg indruk heeft gemaakt om een nieuwe verbintenis af te dwingen. "De waarheid is anders. De club heeft mij een nieuwe aanbieding gedaan en die heb ik naast mij neergelegd. Ik wil volgend seizoen namelijk hogerop. Dat gaat ook zeker lukken, want er zijn al een aantal clubs in mij geïnteresseerd", weet de oud-speler van NAC Breda.

Waarom Cambuur een andere versie voor zijn vertrek de wereld in heeft geholpen is ook voor de 25-jarige Barakat gissen. "Ik denk dat Cambuur geen gezichtsverlies wil lijden. Eén van de betere spelers wil niet bijtekenen, dus laten we maar zeggen dat we hem zelf niet meer willen hebben. Dat soort berichtgevingen stoort me enorm. Maar verder ga ik me er niet druk om maken. Ik wil niet met modder gooien. Dat laat ik wel aan de club over."

Bron: Elfvoetbal


Bad news. Heb hem een tijdje terug gesproken en toen had ie dit min of meer al aan mij bevestigd. Hij wil graag hogerop, het liefst in de Eredivsie.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 4 apr 2008 14:46
De play-offs zorgen voor een unieke en vervelende situatie in de Eerste Divisie:

Citaat:
Bizar: RBC gebaat bij nederlaag tegen Den Bosch
04 april 2008

In de Jupiler League doet zich vanavond een bizar scenario voor: RBC Roosendaal is, in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, gebaat bij een nederlaag. Kind van de rekening zou in dat geval FC Omniworld worden, dat kans maakt op de periodetitel.

FC Omniworld staat goed geklasseerd in de stand om de zesde periode, met tien punten uit vijf duels. De periodetitel is al vergeven aan Volendam, dat vijftien punten heeft. Maar omdat Volendam al een periodetitel in het bezit heeft, schuift in dat geval de periodetitel, en het bijbehorende ticket voor de play-offs om promotie, door naar de ploeg die als tweede eindigt in het periodeklassement. FC Den Bosch staat nu tweede, één punt boven Omniworld. FC Den Bosch heeft weliswaar ook al een periodetitel in het bezit, maar de reglementen van de KNVB schrijven voor dat in dit geval de nummer drie van de periode géén aanspraak maakt op de titel.

Kort gezegd, komt het er dus op neer dat FC Den Bosch bij een zege op RBC Roosendaal zeker is van de tweede plaats in de periode, achter Volendam. Dit houdt in dat Omniworld dus naast de periodetitel, en het ticket voor de play-offs, grijpt. Dat is gunstig voor RBC Roosendaal, dat momenteel achtste staat in het algemene klassement. Die achtste plaats is precies genoeg voor deelname aan de play-offs om promotie, maar RBC zou net buiten de boot vallen als FC Omniworld (dat dertiende staat) via de zesde periode een ticket voor de play-offs in de wacht sleept.

Voor RBC Roosendaal is het dus gunstig om te verliezen van Den Bosch, weet ook coach Rob Meppelink. De oefenmeester ontkent dat zijn elftal vanavond naar Den Bosch gaat om te verliezen, maar zegt in BN/ De Stem wel veelbetekenend: "Plaatsing voor de play-offs is voor ons wel veel belangrijker dan deze ene wedstrijd in Den Bosch. Voor die play-offs spelen we immers een heel seizoen."


FC Update
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:53
Citaat:
Kesler: 'Degradatie uit Jupiler League is een doorbraak'
02/06/2008 19:04

Vanaf komend seizoen kent ook de Jupiler League een degradatieregeling. De club die als twintigste eindigt, daalt af naar de hoofdklasse van het amateurvoetbal. Tijdens het afgelopen seizoen eindigde Haarlem op de laatste plaats.

'Een doorbraak', vertelde KNVB-voorzitter Henk Kesler na afloop van de vergadering betaald voetbal. 'We moeten het een en ander natuurlijk nog wel even formaliseren. Maar daar hebben we tot 1 augustus de tijd voor en dat is ruimschoots voldoende. De degradatieregeling kan wat mij betreft op één velletje papier.'

De plannen zijn in een stroomversnelling geraakt door een besluit van de amateurclubs op zaterdag. Zij stemden niet in met de invoering van een topklasse onder de Jupiler League, maar gingen wél akkoord met de mogelijkheid om promotie naar en degradatie uit het profvoetbal te bewerkstelligen.


VI.nl

Goede zaak, in mijn ogen. Een aantal amateurclus in Nederland hebben veel meer bestaansrecht dan clubs als Eindhoven en Omniworld.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 20:12
Hoe gaan ze het oplossen met de contracten van de spelers/clubmensen daar zal ook een oplossing moeten komen.In het amateurvoetbal word er redelijk betaald maar is nog wel een degelijk verschil tussen amateur en eerste divisie voetbal
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 8 aug 2008 12:44
Gaat weer beginnen vanavond! <img src='smilies/343.gif' />
Oscarito


Geregistreerd: 24-12-2007
Forum berichten: 435
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 8 aug 2008 12:49
Ik kan jullie alvast vertellen wie de revelatie van het seizoen gaat worden.
Namelijk Christian Brüls van MVV, hou deze naam het komende seizoen in de gaten!
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 aug 2008 16:00
Inderdaad, een goede speler. Mag ik hieraan toevoegen:


Chakib Tayeb: 21 jaar, aanvaller van FC Omniworld. Afkomstig uit de Ajax-opleiding. Leuke pingelaar, al moet hij gaan werken aan rendement. Maar zou een nieuwe publiekslieveling in Almere kunnen worden, al zie ik een Amrabat en in mindere mate Matusiwa-scenario niet snel gebeuren.

John Schot: 24 jaar, aanvallende middenvelder van RBC Roosendaal. Zeer begaafde kleine, tweebenige spelmaker, type Sneijder. Nadeel is alleen zijn mentaliteit. Levensstijl buiten het veld was niet bepaald profwaardig, dus dat moet veranderen. Een ex-trainer van hem zei dat hij "het intelligentievermogen van een twaalfjarige" heeft, hetgeen hem lastig coachbaar maakt. Stond ook te boek als enfant terrible. Grote twijfel, maar als ze hem aan voetballen krijgen!

Patrick Duarte: 23 jaar, buitenspeler van RBC Roosendaal. Opgeleid bij Ajax en ADO Den Haag, via amateurkampioen FC Lisse nu een herkansing bij de profs. Snel en behendig, wel een lichtgewicht. Zou op momenten kunnen verrassen. Is niet echt een doelpuntenmaker, wel een handenbinder.

Jerson Anes Ribeiro: 20 jaar, linkerflankspeler van FC Dordrecht. Is gehuurd van Feyenoord. Heeft een werkelijk fantastische traptechniek. Let op hem bij vrije trappen. Zal de nodige assists op zijn naam krijgen vermoedelijk en zelf zijn goals meepikken.

Tommy de Jong: 21 jaar, aanvallende middenvelder van FC Dordrecht. Een Fransman die is opgeleid bij Strasbourg. Heeft een goed inzicht en een fijne steekpass in de voeten en is technisch vaardig.

John Verhoek: 19 jaar, spits van FC Dordrecht. Vorig jaar in de jeugd van ADO een topper. Zal wel even tijd nodig hebben, zeker nu hij met een blessure is begonnen. Koos bewust voor Dordt en zal zich ongetwijfeld gaan laten zien.

Kévin Diaz: 25 jaar, linksbuiten van FC Eindhoven. Vorig seizoen bij de top qua assistgevers in de JL. Liet bij Eindhoven wel zien wat hij kon, na een mislukte start bij RBC. Hoopt op een transfer naar de eredivisie of een topclub in de JL.

Ilias Haddad: 19 jaar, centrale middenvelder van Excelsior. Was te goed om met Jong Excelsior op lager niveau te spelen, dus was hij vorig seizoen op huurbasis actief in Jong AZ. Nu terug en zou in de luwte van de JL best eens een doorbraak kunnen gaan beleven.

Glynor Plet: 21 jaar, spits van Telstar. Nadat het hem in Den Bosch niet lukte, is hij via een goed jaar bij amateurkampioen FC Lisse terug in het betaald voetbal. Of het nu wel lukt is de vraag. Plet is lang en sterk en was vorig seizoen clubtopscorer in Lisse met 14 goals.

Christian Brüls: 19 jaar, aanvallende middenvelder van MVV. Een Belgisch jeugdinternational, maar er is nogal wat gesteggel rond zijn overgang. Is zeker een talentvolle speler. Speelt het liefst als spelverdeler.

Sander Fischer: Een 19-jarige speler uit Rhoon van Cambuur Leeuwarden die centraal in de defensie kan opereren, maar ook als rechtsback uit de voeten kan. Speelde eerder ook voor Jong NAC en ook bij Excelsior in de A1. Geen groots voetballer, maar vanwege zijn kracht en lengte lijkt hij me uitermate geschikt om het in de Jupiler League wel leuk te gaan doen.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 aug 2008 16:11
Iemand bekend met deze speler?


Citaat:
Arsenal stalt Van den Berg bij FC Zwolle
Geschreven op maandag, 11 augustus om 16:15

FC Zwolle mag vanaf heden gebruik gaan maken van de diensten van aanvaller Vincent van den Berg. De 19-jarige speler wordt gehuurd van het Engelse Arsenal, waar zijn kans op speelminuten bij het eerste elftal zo goed als nihil waren. Klik hier! De buitenspeler werd in 2006 overgenomen door de Engelse topclub van SC Heerenveen, maar wist nooit door te breken bij het keurcorps van talentenspeurder Arsène Wenger. Daarop besloot de speler begin 2008 in overleg met de club tot een huurperiode in Nederland bij Go Ahead Eagles.

Bij zijn debuut in Deventer raakte hij geblesseerd, waardoor hij een groot deel van de tweede seizoenshelft moest missen. Na zijn terugkeer kwam hij vijf keer in actie voor de Eagles. De komende tien maanden zal hij te bewonderen zijn in Zwolle. Of hij daarna nog terugkeert naar Arsenal is vooralsnog niet bekend.


http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=64329
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 aug 2008 16:23
Citaat:
Inderdaad, een goede speler. Mag ik hieraan toevoegen:


Chakib Tayeb: 21 jaar, aanvaller van FC Omniworld. Afkomstig uit de Ajax-opleiding. Leuke pingelaar, al moet hij gaan werken aan rendement. Maar zou een nieuwe publiekslieveling in Almere kunnen worden, al zie ik een Amrabat en in mindere mate Matusiwa-scenario niet snel gebeuren.

John Schot: 24 jaar, aanvallende middenvelder van RBC Roosendaal. Zeer begaafde kleine, tweebenige spelmaker, type Sneijder. Nadeel is alleen zijn mentaliteit. Levensstijl buiten het veld was niet bepaald profwaardig, dus dat moet veranderen. Een ex-trainer van hem zei dat hij "het intelligentievermogen van een twaalfjarige" heeft, hetgeen hem lastig coachbaar maakt. Stond ook te boek als enfant terrible. Grote twijfel, maar als ze hem aan voetballen krijgen!

Patrick Duarte: 23 jaar, buitenspeler van RBC Roosendaal. Opgeleid bij Ajax en ADO Den Haag, via amateurkampioen FC Lisse nu een herkansing bij de profs. Snel en behendig, wel een lichtgewicht. Zou op momenten kunnen verrassen. Is niet echt een doelpuntenmaker, wel een handenbinder.

Jerson Anes Ribeiro: 20 jaar, linkerflankspeler van FC Dordrecht. Is gehuurd van Feyenoord. Heeft een werkelijk fantastische traptechniek. Let op hem bij vrije trappen. Zal de nodige assists op zijn naam krijgen vermoedelijk en zelf zijn goals meepikken.

Tommy de Jong: 21 jaar, aanvallende middenvelder van FC Dordrecht. Een Fransman die is opgeleid bij Strasbourg. Heeft een goed inzicht en een fijne steekpass in de voeten en is technisch vaardig.

John Verhoek: 19 jaar, spits van FC Dordrecht. Vorig jaar in de jeugd van ADO een topper. Zal wel even tijd nodig hebben, zeker nu hij met een blessure is begonnen. Koos bewust voor Dordt en zal zich ongetwijfeld gaan laten zien.

Kévin Diaz: 25 jaar, linksbuiten van FC Eindhoven. Vorig seizoen bij de top qua assistgevers in de JL. Liet bij Eindhoven wel zien wat hij kon, na een mislukte start bij RBC. Hoopt op een transfer naar de eredivisie of een topclub in de JL.

Ilias Haddad: 19 jaar, centrale middenvelder van Excelsior. Was te goed om met Jong Excelsior op lager niveau te spelen, dus was hij vorig seizoen op huurbasis actief in Jong AZ. Nu terug en zou in de luwte van de JL best eens een doorbraak kunnen gaan beleven.

Glynor Plet: 21 jaar, spits van Telstar. Nadat het hem in Den Bosch niet lukte, is hij via een goed jaar bij amateurkampioen FC Lisse terug in het betaald voetbal. Of het nu wel lukt is de vraag. Plet is lang en sterk en was vorig seizoen clubtopscorer in Lisse met 14 goals.

Christian Brüls: 19 jaar, aanvallende middenvelder van MVV. Een Belgisch jeugdinternational, maar er is nogal wat gesteggel rond zijn overgang. Is zeker een talentvolle speler. Speelt het liefst als spelverdeler.

Sander Fischer: Een 19-jarige speler uit Rhoon van Cambuur Leeuwarden die centraal in de defensie kan opereren, maar ook als rechtsback uit de voeten kan. Speelde eerder ook voor Jong NAC en ook bij Excelsior in de A1. Geen groots voetballer, maar vanwege zijn kracht en lengte lijkt hij me uitermate geschikt om het in de Jupiler League wel leuk te gaan doen.


Leuk om te lezen, Michel. Ik heb een tijdje geleden Niek gevraagd om ons een beetje op de hoogte te houden van de Eerste Divisie, maar daar is nog weinig van gekomen. Ik zie dat jij erg goed op de hoogte bent. Wat vind je van Eric Botteghin, die in de interesse zou staan van Fiorentina? En wat te denken van jongens die afgelopen zomer al de overstap hebben gemaakt naar de Eredivisie, Niklas Moisander en Barry Maguire? Hoe schat je deze spelers in?
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 11 aug 2008 17:13
Maguire ken ik niet zo goed, zit niet echt in de regio. Weet wel dat diverse FCDB-supporters helemaal weg van hem zijn. Heb hem vorig jaar in de voorbereiding zien spelen tegen Sparta, toen vond ik het een felle voetballer. Lekker de duels in en hij zag het spelletje ook wel aardig. Kan dus wel bij FCU passen.

Moisander is volgens Jan Everse een echte topper, heb hem zelf te weinig zien spelen. Een tijdje bij Ajax gezeten natuurlijk en dat kan op zich nooit slecht zijn voor je technische en tactische opleiding. Probleem is denk ik wel dat ze hem gaan uitspelen als linksback, waar hij bij Zwolle centraal speelde. Everse vergeleek hem altijd met Frank de Boer.

Botteghin staat al een tijd in de belangstelling van diverse clubs uit de eredivisie en het buitenland, maar is tot op heden nooit echt concreet geworden volgens mij.

Verder is er nog Nick van der Velden natuurlijk, die naar AZ is gegaan vanaf FC Dordrecht. Die zie ik het in elk geval niet redden als nummer 10. Bij Dordt was hij een echte 10. Technisch goed, overzicht in orde en in de laatste periode ook een echte leider. Ging toen positief voorop in de strijd, waar hij eerder wel eens onnodig snel geprovoceerd werd. Bij AZ denk ik echter niet dat hij de privileges kan krijgen die hij bij Dordt kreeg. Bovendien gaat het spel nu sneller. Zal vooral gaan invallen, heb ik het idee.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 18 okt 2008 18:26
Citaat:
Brus stuurt aan op einde FC Den Bosch
door Rik Spekenbrink. vrijdag 17 oktober 2008 | 02:50 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 17 oktober 2008 | 23:12

DEN BOSCH - Zakenman Hans Brus uit Schijndel stuurt aan op het faillisement van FC Den Bosch. Hij dreigde daar al meerdere malen mee, maar heeft nu bij de Bossche rechtbank het verzoek ingediend om het zogeheten crediteurenakkoord te laten ontbinden.

Als de rechtbank dat verzoek inwilligt, is er maar één sanctie: het faillisement van FC Den Bosch. Volgens Brus' advocaat Jerry Hoff houdt de club zich niet aan het in 2000 gesloten akkoord, omdat die eerder zou hebben toegezegd de lening van Brus uit dat jaar en zijn toezegging over een tweede lening tegen elkaar weg te strepen. "Dan kan je niet ineens je keutel intrekken. Omdat dit akkoord bij de rechtbank is getekend is dit voor ons een heilig document. Als FC Den Bosch acht jaar geleden zo eerlijk was geweest om te zeggen dat het uit is op miljoenen van Brus, had de rechtbank niet eens ingestemd met het crediteurenakkoord."

Net zo zelfverzekerd klinkt de advocaat van FC Den Bosch, Danny Snijders. " Brus wil ons alleen maar onder druk zetten om ons die schikking door de strot te duwen. Wij schenden geen afspraken." Hij kondigt aan niet alleen de 'beloofde' miljoenen te willen terugzien, maar ook een schadeclaim van 'in de miljoenen' te zullen eisen bij Brus. "Ga maar na. Spelers die de club voor een prikkie heeft moeten verkopen. De lening bij de gemeente, de noodgedwongen verkoop van het stadion voor slechts een miljoen. Allemaal gevolgen van de surseance van betaling. En die heeft Brus veroorzaakt."

Advocaat Hoff realiseert zich dat de eventuele gevolgen groot zijn. "Het is een gevoelige kwestie. Maar FC Den Bosch wil nu eenmaal niet luisteren en is mij aan het tarten. Dat moet je niet doen. Ik zou al blij zijn als de club een second opinion bij een andere advocaat of specialist zou vragen. De club moet eens rustig bij zinnen komen en stoppen met het lastigvallen van Brus."

Ex-bewindvoerder van de club Bas van Dooren weet niet of Brus een punt heeft als het gaat over het crediteurenakkoord. "Ik weet alleen dat ik al een tijd wacht op groen licht om die tweehonderd crediteuren te kunnen betalen." Hij heeft wel een idee wat een eventueel faillissement betekent. "Dan ben je direct je licentie kwijt en komen er nieuwe crediteuren. Ook de BIM kan dan de lening opeisen. Dat zou voor de club dramatisch zijn in mijn ogen."


Brabants Dagblad
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 6 dec 2008 17:04
Iemand zicht op hoe Michael Jansen het bij Cambuur doet? Vond ik destijds een groot talent en speelt nu bij Cambuur alles.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 dec 2008 09:24
Citaat:
A-Junior Halfhuid naar Aston Villa Van onze Telesportredactie

ROTTERDAM - Het Nederlandse betaald voetbal lijkt weer verstoken te blijven van een talent. Excelsior-A-junior Arsenio Halfhuid (17) staat op het punt de overstap te maken naar Aston Villa. "Die club heeft hem een paar keer in actie gezien en stelt alles in het werk om hem per 1 januari naar Engeland te halen", aldus zaakwaarnemer Winny Haatrecht.

"Na overleg met zijn ouders en het Maris College in Den Haag is iedereen van mening dat dit een prachtige kans voor Arsenio is", zegt Haatrecht. Halfhuid is een rechtsbenige centrale verdediger, speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, werd daar niet goed genoeg bevonden en kwam de laatste drie seizoenen uit voor Excelsior. "Als de clubs de internationale overschrijving in orde hebben, tekent hij voor 2,5 jaar", aldus Haatrecht. "Hij zit in het examenjaar en maakt zijn school af via internet."


Telesport.nl

Jammer dat hij zo snel wegaat uit Nederland en niet zijn kans afwacht bij Excelsior.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 dec 2008 00:32
Kent iemand deze jongen? Is het wat?
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Ma 22 dec 2008 00:35
Apart, maar het niveau verschil is dusdanig dat het aan de andere kant ook wel weer logisch is.

Succes in ieder geval!
methodmich


Geregistreerd: 06-08-2008
Forum berichten: 787
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 dec 2008 15:10
Citaat:
Kent iemand deze jongen? Is het wat?


Denk een gevalletje: daar horen we over een tijdje niets meer over. Zoveel indruk maakte hij bij Excelsior niet. Neefje van Kenneth Monkou, misschien dat die nog wat heeft betekend met zijn Engelse contacten?
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.921 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Jupiler League » Jupiler league
Ga
Zoeken: