Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Geert Wilders
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Geert Wilders
Maker: GertJan020Bekeken: 17471
Status: InactiefBerichten: 215
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 10:23
Mooi betoog Rosario Central. Ik ben blij dat je het wat histoprische duiding geeft. Migraties, culturele beinvloeding - wat is nu een Nederlander - is van alle tijden; als we dat altijd hadden wilen tegengegaan hadden we nu nog in de oertijd geleeft.

Verdere probleem in de discussie is dat Islamiet, allochtoon, autochtonen met een Niet Westerse achtergrond allemaal synoniem zijn gaan staan voor elkaar. Zinloze discussie wordt het dan, maargoed het heeft allemaal met beeldvorming te maken bij Wilders.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 28 sep 2009 11:30
Zeker, dat doet wil Wilders wel slim. Daar de groep over één kam te scheren en zo groter te maken dan die is, is het makkelijker om angst te zaaien. Iets dat hem veel te goed lukt.

Mensen voelen angst voor het gene dat ze niet kennen en zoals Pushkin al aangaf, angst is een slechte raadgever.

Ik zou zeggen, neem eens de moeite om die cultuur tot je te laten komen. Ja er zijn verschillen, maar anders is soms ook goed. Qua gastvrijheid en saamhorigheid kunnen wij nog veel leren van de niets Westerse cultuur.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 8 okt 2009 16:02
Typisch.....ben je een artikel over het schrijven van een essay aant lezen, kom je deze tekst tegen:

"Mensen in het algemeen en wetenschappers in het bijzonder hebben nogal eens de neiging om zich uit te drukken in termen als 'behoorlijk veel', 'aardig wat', 'in de meeste gevallen'. De optelsom van dit soort vage aanduidingen levert bij de lezer vaak een onbevredigd gevoel op. Bovendien blijkt dat de een iets heel anders verstaat onder 'behoorlijk wat' dan de ander. Voor een links georiënteerd iemand is een getal van twintig procent voetbalsupporters dat zich wel eens schuldig maakt aan kleinere vernielingen vrij laag. Voor een aanhanger van Geert Wilders is datzelfde percentage waarschijnlijk onacceptabel."

Typisch en treffend! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 17 okt 2009 16:28
Een gezellig stel aan de overkant van de plas. De reacties op Popie Jopie destijds waren toch wat milder..
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Za 17 okt 2009 18:02
Citaat:
destijds waren toch wat milder..

Oh, oh, oh. Geert lacht in zijn vuistje. Wat een stelletje vage personen zijn het toch, die extremisten. Zo zijn zo dom! Snappen ze dan niet dat ze op deze manier het noodlot over zichzelf afroepen? Heel gek hé dat de Britse regering niet pro moslim is. Nogal logisch dat ze tegenstand krijgen. Welke idioot gaat samenwerken met een groep die de UK over wil nemen.
Wilders gaat hierdoor heel veel bijstand krijgen. Let maar op dat deze beelden over heel de wereld gaan.

En als laatst, om maar in de geenstijl manier te praten, +1 Voor de domheid van de laatste man. Erg raar hé dat een persoon niet naar buiten komt als er voor de stoep 100 mensen staan die hem persoon voor persoon willen vermoorden. Wat een sukkel.
TheRealMisterAjax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 112
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Almere
Geplaatst: Za 17 okt 2009 19:02
Ik ben lekker op vakantie, 9 uur vliegen lijkt me wel voldoende om even van het dagelijks leven en vooral gestress verwijderd te zijn. Rijd ik lekker in de auto, zon 38 graden op mijn bolletje, zie ik het resultaat van een gloednieuwe wijk die 2 jaar geleden nog in aanbouw was.

Het geheel past niet bij de rest van het land, aangezien de rest van het land uit de koloniale tijdperk stamt en er hier heuse villa's staan met zwembaden en al. De wijk is ruim 10 voetbalvelden groot, met een groot hekwerk eromheen en aan weerskanten een ingang waar er een slagboom met een huisje bij staat. Het kleine huisje dient voor de poortwachter/beveiliger om ongenode gasten te weren. Als ik deze norse man vraag waarom zijn aanwezigheid nodig is zegt hij dat deze mensen graag op zichzelf zijn en geen last willen hebben van mensen die daar niks te zoeken hebben. Zullen vast belangrijke mensen zijn vraag ik. Nee hoor, zijn voornamelijk gepensioneerden of mensen die hier hun bedrijf hebben opgezet. Terwijl ik zijn antwoord in mij opneem valt mij op dat al de huizen een grote schotel op hun huis hebben hangen. Mijn volgende vraag is natuurlijk, waarom deze rijke mensen niks voor hun eigen land doen. De poortwachter antwoord dat deze mensen niet van hier zijn, ze komen allemaal uit Nederland. Nederland?! Jazeker, die Hollanders willen graag bij elkaar zitten want dan voelt het toch een beetje als thuis en als ze nieuw in het land zijn hebben ze toch een beetje steun aan elkaar. Goh... en zijn ze al een beetje geintergreerd vraag ik cynisch, zonder dat hij werkelijk weet wat ik ermee bedoel. Die Hollanders zijn vooral hier vanwege het weer, want er moest perse in de nabij gelegen stad een winkel komen die producten uit Nederland importeerde.

Ik zou meneer Wilders willen vragen hier eens langs te komen, misschien kan hij deze mensen er ook van overtuigen vooral weer terug naar hun eigen land te gaan en die dubbele paspoorten vooral ook weer in te nemen. Hun bijdrage aan de economie is ondermaats. Bovendien zijn die korte broeken, met te hoog opgetrokken sokken, heuptasjes een doorn in het oog. Ze zouden het dragen daarvan eigenlijk moeten verbieden want die witte melklfles benen passen gewoon niet in het straatbeeld. Ik vraag me trouwens ook af hoe ze in hemelsnaam aan die grote BMW's komen, de rest rijdt voornamelijk Toyota, ze zullen zich toch niet met drugspraktijken bezighouden?

Anyway... laatste stuk was cynisch bedoeld, maar alsnog nodig ik Wilders uit om eens even een kijkje te komen nemen, dan ziet hij hoe het ook kan als je je drukker gaat maken om belangrijkere dingen...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 17 okt 2009 19:14
Mooi verwoord, als je het iets uitbreidt kan het zo als column in de NRC-Next.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 nov 2009 17:37
Citaat:
Oh, oh, oh. Geert lacht in zijn vuistje.

Geert lacht verder en dat doet ie om dé politieke quoot van de dag. Komt ie dan, hè:
[list">"Ik ben blij dat wij geen beslissend referendum hebben''[/list">Aldus Guusje ter Horst. Omdat de vooringenomen elite nu eenmaal graag goochelt met termen, stel ik voor dat wij per heden de term 'nieuwe democratie' gaan gebruiken. Uw mening telt, maar niet heus.

Overigens een nette reactie van de imam ter plaatse:
[list">De imam van de grootste moskee in Zwitserland heeft de moslims in de wereld opgeroepen de uitspraak van de Zwitsers over het verbod van de bouw van nieuwe minaretten te respecteren. Elke uiting waarin de uitspraak wordt afgewezen, zou de moslimgemeenschap schaden, zei imam Youssef Ibram van de moskee van Genève maandag.[/list">Ofwel een imam die respecteert en een politica die negeert. Je hebt van die dagen..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 nov 2009 19:59
"Ik ben ook blij dat we geen publiek referendum hebben."

Kijk je nu ook op me neer Marco?
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 nov 2009 21:08
Ook? Ik kijk niet op ter Horst neer. Kennelijk doet ze dat al bij mij, ik kan hooguit geërgerd omhoog kijken.

Het gaat me hier niet om dat referendum, beslissend of correctief, maar om de gedachte die zo'n uitspraak oproept. Het was ook niet de enige, want de(ze) quote van Guusje had best nog wat concurrentie. 'Er is een verschil tussen wat het volk wil en wat de regering wil', 'De kloof tussen burger en politiek was nog nooit zo klein, die mag best wat groter' en 'Het kan zijn dat 60 of 70 procent van de burger iets vindt, maar dat is nog geen reden om het te doen' zijn er ook een paar om trots op te zijn. Afkomstig uit kampen die Wilders bevechten en maar niet snappen waarom dat zo stroef gaat. Wat denk jij wat de meest voor de hand liggende conclusie uit dergelijke quotes is?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 nov 2009 22:16
Dat ben ik wel met je eens trouwens, lomp met een grote L, hoewel ik ook tegen die referenda ben. De PvdA krijgt m'n stem i.i.g. niet.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 2 dec 2009 14:14
Onbeschoft zelfs. Wat ik hier lees, zijn politici die je stem willen hebben, maar je mening niet willen horen. Het is echt niet alleen het constante gefoeter op Marokkanen dat Wilders zo populair heeft gemaakt. Ook zijn strijd tegen hautaine en moreel verheven politici, veelal links, scoort heel behoorlijk. Lijkt mij dat ze eerst eens iets aan die verwerpelijke houding moeten doen, want als je dat soort wind niet uit Wilders' zeilen neemt, heeft het intussen gestarte offensief sowieso weinig kans van slagen. De opmerkingen van ter Horst zijn wat dat betreft tekenend. Ze had ook iets kunnen mompelen over het in bescherming nemen van minderheden in NL. Maar nee, meteen een grote term als 'bedroevend', wetende dat Wilders exact het tegenovergestelde gaat roepen. Guusje zal zich binnenkort wel weer afvragen hoe het toch komt dat onze samenleving zo polariseert, uiteraard zonder welke vorm van introspectie dan ook.

De laatste 2 quotes zijn overigens afkomstig van de groene rakker met puppy-look; Tofik Dibi die zijn partij een nieuwe naam gunt. Echt, het is een trend. ;) Enfin, Dibi heeft weer een initiatief opgestart, 'Zeau 2001', een manifest over een vernieuwd integratiedebat. Quootje: 'Het huidige debat gaat niet over de kansen van een nieuwe generatie Nederlanders, maar over apocalyptische angstbeelden van politici die in steeds hardere bewoordingen over elkaar heen buitelen om de gunst van de kiezer. Het wordt tijd voor een nieuwe fase in het integratiedebat.' Zo op het eerste oog niets mis mee, prima zelfs, maar dezelfde Dibi begaf zich niet lang geleden in een demonstratie waarin hij werd gespot met een bord waarop iets als 'Wilders Extremist' (over angst gesproken) was te lezen. Pot, ketel? Terugkomend op de naamsverandering, Dibi zei het volgende: 'De term links drukt te zwaar op de partij.' Ok, dat kan, maar waarom begaf hij zich dan in die demonstratie van de Internationale Socialisten, een gezelschap dat zich bevindt in extreem linkse hoek? Een slippertje was het niet, Dibi heeft vaker contact gehad met deze enge kliek, die de dubieuze reputatie heeft solidair te zijn met Hamas, Hezbollah en flirt met antisemitisme. Niet het type club waar bruggenbouwers zich mee behoren te associëren, lijkt me, maar helaas wel een club waar bepaalde Groen Linksers en SP'ers zich mee inlaten. Het geeft te denken.

Dibi valt wel vaker op door het naar de mond praten van zijn publiek (over populisme gesproken). Hij schreef ooit een open brief aan Wilders waarin hij opmerkt dat hij de boerka ervaart als een wandelende gevangenis. Da's mooi, ook voor het publiek dat hij daar op zijn hand probeert te krijgen, maar de teneur in een interview met Al Yaqeen -een totaal ander publiek- was alweer anders: nooit en te nimmer akkoord met een verbod op een boerka in het publieke domein. Ik kan daar nog wel een draai aangeven zodat beide quotes naast elkaar kunnen bestaan, maar het blijft natuurlijk moeilijk te rijmen. Feitelijk zal Dibi's handel en wandel hopelijk iets minder gekleurd zijn dan hier geschetst, maar toch. Hoe geloofwaardig is iemand die oproept tot een gematigder toon, een ander als extreem rechts afschildert en zelf op z'n tijd in extreem linkse kringen vertoeft? Met dergelijke feiten heb je de schijn tegen. Op z'n minst. Maar wat is blijven hangen is dat Wilders weer eens een debat ontliep.

Zo wordt Wilders van alles verweten, en ik onderschrijf er genoeg, maar of het altijd zo terecht en vooral volledig is, is vers twee. Bovendien, wat er op links allemaal gebeurt is dus ook geen zuivere thee. De PVV zou geen democratische partij zijn, maar hoe democratisch klinken de eerdere quotes? Wilders is in enge zin een populist, aldus de heersende opvatting, maar de term in ruime zin is net zo goed toepasbaar op zijn tegenstanders. Wilders zaait angst, maar wat oogst je als je steeds WOII erbij haalt? Zo proef ik toch heel wat selectieve verontwaardiging wanneer Wilders onderwerp van gesprek is. Spijtig, want we weten in grote lijnen wat voor vlees we in de kuip hebben (al geef ik Halsema hier gelijk), iets wat nog maar valt te bezien bij een deel van zijn meest toegewijde tegenstanders.

Zeker bij Groen Links, want als je enerzijds je afschuw uitspreekt (en meer) over het uitsluiten van moslims/islam en anderzijds uitspraken over non-acceptatie van homo's (en ze zelfs ziek noemen) toestaat, ben je geen knip voor de neus waard. Of wat te denken van de SP'ers die sjaal aan sjaal iets over intifada roepen en tegelijkertijd knuffelen met salafisten. Dan heb ik meer 'waardering' (qua vorm) voor iemand die zegt waar ie voor staat en die staat voor wat ie zegt, ook al is dat op z'n tijd tamelijk walgelijk, dan voor een partij vol gladjakkers met dubbele agenda's die haar scherpere (lees: ware) gezicht zoveel mogelijk onder de publieke en politieke radar probeert te verstoppen en onmiddelijk verzandt in politieke uitvluchten wanneer er onverhoopt wel eens zo'n niet al te correcte uitlating op de radar verschijnt. Gevalletje twee lijkt me heel wat gevaarlijker, óók voor de positie van de geïntegreerde, gematigde en daarmee succesvolle moslim in dit land. Wie die groep wil beschermen, en dat is nodig, zou eens wat verder moeten kijken dan Geert Wilders. Het klimaat waarin hij zo goed gedijt, is per slot van rekening door anderen geschapen. En dat proces is nog altijd gaande.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 13:32
Citaat:
PvdA en Groenlinks gaan lijstverbinding aan

Bron: almerevandaag.nl

De PvdA en GroenLinks gaan een lijstverbinding aan. Zo maken de partijen meer kans om eventuele restzetels binnen te slepen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Bij de verdeling van restzetels worden de partijen die onderling hun kandidatenlijsten verbinden als één partij beschouwt.

,,Hierdoor wordt de kans kleiner dat de restzetels naar de rechtse partijen PVV of VVD gaan'', vertelt fractievoorzitter van de PvdA, Alphons Muurlink. ,,Wij denken dat het verstandig is om een duidelijk links geluid te laten horen, vandaar dat we voor deze samenwerking hebben gekozen. Zo zijn we in staat meer restzetels binnen te halen dan zonder lijstverbinding. ''

Muurlink benadrukt dat het gaat om een 'beperkte vorm van samenwerking'. ,,We werken prima samen binnen de huidige coalitie, de afgelopen vier jaar waren we redelijk gelijkgestemd. Maar er zijn natuurlijk verschillen tussen de partijen. Van verdere samenwerking is dan ook geen sprake. We gaan de verkiezingen in met ieder ons eigen programma en voeren onze eigen campagnes. De kiezer merkt hier niets van, het gaat er om dat we een tegenwicht bieden aan het groeiende rechtse geluid.''
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 29 jan 2010 13:12
[list">Wilders: Ik mag Fitna in Hogerhuis tonen



PVV-leider Geert Wilders heeft een uitnodiging gekregen om op 5 maart in het Britse Hogerhuis alsnog zijn anti-Koranfilm Fitna te vertonen.
De uitnodiging komt van de Britse leden van het Hogerhuis lord Pearson en barones Cox, aldus Wilders vrijdag. Behalve het vertonen van de film zou er voor de PVV-voorman gelegenheid zijn om een toespraak te houden en vragen van andere leden van het Hogerhuis te beantwoorden.

Begin vorig jaar werd Wilders nog aan de Britse grens tegengehouden omdat hij wegens zijn ideeën over moslims en de islam een bedreiging zou vormen voor de publieke veiligheid. Wilders had toen al Fitna willen laten zien. De film is toen wel door een aantal geïnteresseerden bekeken, in afwezigheid van Wilders.

De PVV-leider kreeg na een gerechtelijke uitspraak in oktober alsnog toegang. Hij sprak toen al met Pearson om te kijken hoe hij persoonlijk Fitna alsnog in het Hogerhuis zou kunnen laten zien. (ANP)

# bron: AD[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 25 mei 2010 14:15
'Wij zijn niet xenofoob of racistisch'.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 25 mei 2010 15:09
Haha geweldig dit:

Citaat:
Maar u bent terughoudend met het democratiseren van uw eigen partij. Moet het daar niet beginnen?
"Het is goed om die discussie te voeren, maar ik beslis dat niet zelf. Ik ben niet de PVV, maar enkel de politiek leider. In de nieuwe fractie zal daarover democratisch worden beslist."
Bent u er zelf voor?
"Ik ben daar nog niet uit. Het heeft voor- en nadelen."


Het is net of ik Trotski hoor spreken. 'Ik beslis dat niet zelf.' Zolang je het alleenrecht om te bepalen wie er lid wordt is dat wel heel erg krom. Net zoals 'Ik ben niet de PVV, sure.'.

ook dit is wel een leuke:

Citaat:
Wie is die elite?
"Dat is vooral de Nederlandse regering. Ik weet zeker dat als je de Nederlanders zou vragen of zij voor vijf miljard steun aan Griekenland zouden zijn ze massaal 'nee' zouden zeggen."
"De heersende elite kiest ervoor om te zorgen dat de Griek zijn souvlaki kan eten, terwijl in Nederland wordt beknibbeld op de studiefinanciering, worden WW-rechten afgepakt en wordt bezuinigd op de zorg."


Het is de Ronald Koeman van de politiek. Nee we steunen Griekenland omdat het alternatief helaas nog slechter is en dan de hele economie in elkaar stort.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 11:41
http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973 ... &tx_ttnews[tt_news">=24614&tx_ttnews[backPid">=1972&cHash=fab742cf90
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 13:10
Een coalitie met Wilders is gedoemd om binnen no-time te vallen. Net wat het land goed kan gebruiken tijdens deze depressie. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 13:24
Citaat:
Het is net of ik Trotski hoor spreken.

Trotskisten zijn toch juist zijn vijanden? <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Lexafca


Geregistreerd: 21-12-2008
Forum berichten: 1627
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 13:56
Zolang ik de woorden: Linksekerk, onze belasting centen, linkse elite en Henk en Ingrid niet hoor vind ik het niet zo erg meer. :mrgreen: <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Ma 5 jul 2010 12:18
Geschreven voor school:

Citaat:
De waanwereld van Geert Wilders:

Geert Wilders staat bekend om zijn opvattingen jegens de Islam. Zo vergelijkt hij de Koran met de Donald Duck en de heilige profeet Mohammed vergelijkt hij met Hitler. De Islam, ‘een ideologie, en geen godsdienst’, zou haaks staan op de ‘Nederlands-joods-christelijke traditie’. Wilders zet zijn politieke tegenstanders neer als moslimvrienden en Job Cohen is ‘kampioen theedrinken’. Kortom: het is vijf voor twaalf in Nederland, en de Partij van de vrijheid biedt de oplossing. Het zal u niet verbazen dat ik het daar niet mee eens ben.

Volgens Geert Wilders is de Islam- het woord betekent ‘onderwerping’- uit op dominantie over de gehele wereld en dus ook over Europa en Nederland. Sluipenderwijs dringen zij binnen. Als we nu niets doen dan zullen zelfs de gematigde moslims van nu hun werkelijke ‘ideologie’, de Islamitische-ideologie(die ideologie is blijkbaar voor iedere moslim hetzelfde), opdringen aan ‘onze identiteit’(wat nou ‘onze identiteit’ is, dat is moeilijk te zeggen). Hij houdt het dus bij algemeenheden, zo heeft hij ook niks tegen een moslim, hij heeft namelijk iets tegen de ideologie die iedere moslim met zich mee brengt. Waar het verschil zit tussen die twee, daar is hij ook niet duidelijk over. Als antwoord op deze vaagheden gaf A.Pechtold van D66 al eens mooi aan;’’er komen geen Korans deze kant op, er komen mensen deze kant op.’’

Volgens de Partij van de vrijheid is deze bedreiging tegen te gaan: een totale immigratiestop voor mensen uit moslimlanden. Ik zie het al voor me: politieagenten die bij de grens mensen tegenhouden op basis van hun religie. Discriminatie ten top. Ook hier heeft de Partij van de vrijheid een antwoord op: verander de eerste grondwet maar, dan ben je van de discriminatiekwestie af. Ja, werkelijk, de eerste grondwet. De wet waar honderden jaren lang voor gestreden is, de hoeksteen van onze samenleving moet drastisch gewijzigd worden. Met een gefundeerd alternatief komt Wilders niet.


Wilders:"Loop over straat en zie waar het toe leidt. Je voelt dat je niet meer in je eigen land leeft. Er is een strijd gaande en we moeten ons verdedigen.’’ Uitspraken als deze zijn typerend voor de waanwereld waarin Geert Wilders zich bevindt. Wilders tracht verdeeldheid te zaaien met oproerende spierballenteksten. Wilders noemt wat problemen op, zoekt daarvoor een zondebok en roept die zondebok uit tot vijand van het ‘ware’ volk. Geert Wilders brengt verdeeldheid waar hij juist zou moeten binden. Als hij echt iets wil doen aan alle onzekerheid die hedendaags heerst in Nederland, dan moet hij stoppen met het uitsluiten en vervreemden van mensen. Want daarvoor heeft hij bondgenoten nodig, zowel alle Nederlanders zowel alle gematigde moslims. Ik hoop dat we geleerd hebben van het verleden.


Rik Meester
brucepblanchard


Geregistreerd: 09-11-2008
Forum berichten: 299
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: Haarlem.
Geplaatst: Ma 5 jul 2010 12:46
Citaat:
Een coalitie met Wilders is gedoemd om binnen no-time te vallen. Net wat het land goed kan gebruiken tijdens deze depressie. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />


Elke andere coalitie blijft wel staan?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 5 jul 2010 13:49
Ik geef Paars+ en een breed midden kabinet een stuk meer kans ja.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 6 jul 2010 10:01
Citaat:
Ik geef Paars+ en een breed midden kabinet een stuk meer kans ja.


Een Paars+ coalitie kan het nooit lang volhouden mits er heel veel water bij de wijn wordt gedaan door alle partijen.

Neem nou de hypotheekrenteaftrek:

VVD: Volledig handhaven
PvdA: Gedeeltelijk handhaven, beperken in 30 jaar
D’66: Gedeeltelijk handhaven, aftrek geleidelijk verminderen
GroenLinks: Volledig afschaffen binnen 25 jaar vanaf 2015

3x beperken/afschaffen en 1x handhaven. Zeg maar dag tegen de HRA...
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 6 jul 2010 12:39
Op RTLZ hadden ze het er vandaag over dat er een regeerakkoord op hoofdlijnen wordt gesloten, en veel dingen aan de meerderheid van de Kamer worden overgelaten. Waaronder de HRA. Zou zomaar eens een uitkomst kunnen zijn :)
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.821 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Geert Wilders
Ga
Zoeken: