Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Overig Nederlands voetbal » [Centraal] Arbiters
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Centraal] Arbiters
Maker: -TheGodfather-Bekeken: 12271
Status: InactiefBerichten: 150
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 apr 2010 12:11
Hij heeft wel gelijk die Kesler, dit zijn duidelijke blunders, wel vind ik het gemiddelde niveau dat de scheidsrechters dit jaar halen beter dan de twee jaar daarvoor. Het is trouwens te betreuren dat Luinge niet meer mag fluiten, die scoorde bijna iedere week een ruim voldoende in mijn ogen.
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 apr 2010 13:28
Citaat:
Kesler kan de schijn van partijdigheid maar niet wegnemen

Dat een Portugese scheidsrechter opzichtig in het complot zat, deed me wel een wenkbrauw optrekken. Maar ja, vooraf wist bijna niemand dat Mourinho en Benquerenca goede kennissen zijn van elkaar.

Laten we het vandaag over de arbitrage hebben, die dubbele bekerfinale kan me toch niet meer boeien. Een getergd Ajax zal Feyenoord kloppen, waardoor de return slechts een wedstrijd voor de statistieken wordt. Een lullig afscheidsduel staat Roelof Luinge over twee weken te wachten.

Terug naar woensdagavond, München. Raspaard Ribéry vergaloppeert zich en wordt weggestuurd. Van Gaal vond het geen rode kaart, las ik. Dat is nou zó jammer van iemand die pretendeert altijd objectief en eerlijk te zijn. Kortzichtig ook. Want iedereen heeft het kunnen zien. Ribéry trapte gefrustreerd over de bal heen.

Hij had het standbeen wel kunnen breken van Lisandro. Veel scheidsrechters zouden in een thuiswedstrijd geel hebben gegeven. De Italiaan Rosetti niet. Moedig, rechtvaardig, zo zie je ze niet vaak.
Dan het verdorven type in de andere halve finale, een dag eerder. Inter was een wervelwind trouwens, met Sneijder (assist en doelpunt, maar vooral zijn verdedigende meters maakten indruk) in een voorname rol.

Grootverdieners met eergevoel, ze bestaan dus toch. Dat een Portugese scheidsrechter opzichtig in het complot zat, deed me wel een wenkbrauw optrekken. Maar ja, vooraf wist bijna niemand dat Mourinho en Benquerenca goede kennissen zijn van elkaar.

Er waren drie cruciale momenten. Eerst de prent voor Puyol. Dat was geen geel natuurlijk. En het duurde een halve minuut eer de hondenlul die kaart trok.

In de tussentijd werd hij door drie voetballers van Inter gesouffleerd. 'Pssst, Puyol staat op scherp voor de terugwedstrijd.' Zo had het stuk verdriet ook invloed op de return. Meer dan eens zelfs. Omdat de galbak Barcelona ook nog een zuivere strafschop onthield. Daarmee matste hij Sneijder die Alves vloerde.

Toen hij toch floot, dacht hij diep na en gaf het slachtoffer geel vanwege een Schwalbe. Opzichtig, brutaal, onvoorstelbaar. En passant keurde hij ook nog een buitenspeldoelpunt van Inter goed.

Zulke louche types hebben wij op de Nederlandse velden gelukkig niet. Je kunt veel zeggen van het scheidsrechterscorps.

Ze zijn soms onkundig, onhandig of de weg kwijt maar niet partijdig. Daarom heb ik een beetje te doen met Pieter Vink, die is kalt gesteld na zijn blunder (handsbal Poulsen over het hoofd gezien) tijdens AZ - FC Twente.

Al jarenlang wordt er geknoeid en geblunderd, maar nu de competitie in een beslissende fase is beland, wordt Vink plots geschorst door Henk Kesler persoonlijk.

Ach, dat Vink in Nederland twee wedstrijdjes moet brommen is geen ramp. Dat is zelfs Dick Jol en Roelof Luinge overkomen. De ernst van deze schorsing zit 'm in het internationale gevolg. Vink zou met vijf Nederlandse collega's een halve finale Europa League (Fulham - HSV) mogen fluiten. Die is hem nu door Kesler door de neus geboord.

We weten het. De directeur van de KNVB laat zich soms leiden door rancune. Dit is weer zo'n meedogenloos voorbeeld. Onzinnig, omdat scheidsrechters nu eenmaal momenten kunnen missen zolang ze niet worden geholpen door technische hulpmiddelen. Het overkwam Vink uitgerekend tegen FC Twente, de club waar Henk Kesler zijn hart aan heeft verpand.

Kesler kan de schijn van partijdigheid maar niet wegnemen. Waarom werd Vink na PSV - Ajax (aan de winnende van Bakkal ging een duw vooraf, Vink zag het niet) of Feyenoord - Ajax (hij verzuimde Ajax twee strafschoppen te geven) dan niet gepakt? Of waarom kreeg bij voorbeeld Bas Nijhuis na RKC - Heerenveen (beslissende penalty Sibon was een fout van Nijhuis) geen straf? Zo bestaan er tientallen voorbeelden.

Henk Kesler is een machtig man. Volgend jaar, als Bert van Oostveen de baas mag spelen, regeert Kesler nog een beetje mee. Hij zal Zijn Almachtigheid blijven ontkennen, nee weghonen, maar nu Ronnie Stam van FC Twente blijkt weg te komen met een voorwaardelijke schorsing omdat hij Vink een leugenaar heeft genoemd, vermoeden we nóg eens De Hand van Henk.

Ik vind het wel hartstikke leuk dat Kesler volgende week Blaise N'Kufo de schaal in handen mag drukken.

Ons kent ons. Mooi toch!


Column van Hugo Borst.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Za 24 apr 2010 17:13
Tsja het niveau is dit jaar gewoon zwaar onder de maat van veel scheidsrechters, en ik vind het ook wel goed dat een scheids wordt gestraft bij zo'n fout, al vind ik het wel behoorlijk triest van Kesler om Vink de halve finale te ontnemen, dat had de Uefa zelf moeten weten. Ben ook blij als Kesler weg is, vreselijke man. Maar als je deze scheidsrechters gaat straffen, moet je wel consequent blijven.
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 apr 2010 17:33
Eens, dat het nu toevallig in de slotfase van het seizoen gebeurd is jammer. Maar als Kesler consequent was had die Vink en andere scheidsrechters moeten aanpakken door het hele seizoen heen.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 apr 2010 19:31
Hij doet er niks aan om onpartijdig over te komen. Maar dit soort dingen mag je niet zeggen. Dat is namelijk niet 'des Ajax'. Ik vind Kesler een enge en walgelijke vent en zou blij zijn als hij weg is.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 29 apr 2010 09:01
[list">Heracles Almelo presteert dit seizoen boven alle verwachtingen, maar blijkt geen pech te hebben gehad met de arbitrage. Kees en Annelies Opmeer zijn bezig met een boek over de scheidsrechterlijke dwalingen van dit seizoen en vonden uit dat Heracles het meest geholpen is door de leidsmannen. De Tukkers hebben liefst acht punten ‘gekregen’.

Ook Feyenoord mag met vier 'gestolen' punten niet klagen en ADO Den Haag had volgens de Opmeer-ranglijst nog vol aan de bak gemoeten om de nacompetitie te ontlopen, zo haalde De Telegraaf uit het boek. Het systeem waarmee de punten beschreven werden is echter niet helemaal betrouwbaar: zo worden niet gegeven strafschoppen volgens de Opmeer-lijst altijd benut. Ook worden hectische slotfases na een omgebogen beslissing uitgesloten.

“Daarom zijn wij heel voorzichtig”, zegt Kees Opmeer. “We nemen alleen de grote missers die direct gevolg hebben voor de eindstand mee." In het boek reageren diverse voetballers, trainers en scheidsrechters op deze conclusies. "Wij vallen arbiters niet aan, maar vinden het juist onbegrijpelijk dat ze niet meer ondersteund worden", aldus Annelies Opmeer.

Gertjan Verbeek, trainer van Heracles, heeft niet het idee dat zijn ploeg dit seizoen geholpen is. “Complete onzin", zei de coach. "Wij zijn ook wel eens benadeeld. Aan het einde van het seizoen sta je waar je hoort te staan. Ik heb wel eens een seizoen meegemaakt dat we tien strafschoppen tegen hadden gekregen en maar één mee. Vreemd, maar dat overkomt je nu eenmaal."[/list">

Voetbalzone
Even denken. In welke wedstrijd kreeg Feyenoord ook al weer '1 punt cadeau'. Jammer dat ze er niet bij zetten wie het meeste punten dan zijn afgenomen. Sowieso slaat Verbeek de spijker op z'n kop hoor.

http://www.telegraaf.nl/jsp/foto_window ... 20Heracles
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 10:16
Feyenoord heeft thuis tegen Ajax en Twente teveel gekregen. Ajax werd een penalty onthouden en tegen Twente kreeg Feyenoord ten eerste een onterechte vrije trap in de laatste minuut en daaruit volgde een makkelijk gegeven penalty.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 29 apr 2010 10:17
Zo te zien is overigens ook niet die duw van Bakkal meegerekend.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 12:29
Ik denk dat je dat boek moet lezen om te kunnen concluderen welke momenten wel of niet zijn meegenomen. Hebben ze alleen gelet op ontnomen strafschoppen of ook op buitenspel goals, onterechte rode of gele kaarten, goals die hadden moeten worden afgekeurd? En zoals het artikel eigenlijk al aangeeft
- Strafschoppen kunnen gemist worden
- Mensen die niet buitenspel lopen kunnen alsnog de kans verprutsen
- Een ploeg kan zich revancheren na een tegengoal, door extra druk te zetten op de goal van de tegenstander.
- Gele en rode kaarten hoeven niet altijd puntverlies op te leveren.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Do 29 apr 2010 12:33
Waarom zou je er een boek over schrijven.. Het is toch al duidelijk zat dat de arbitrage niet op het gewenste niveau is. En iedereen is dit seizoen benadeeld en bevoordeeld.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 29 apr 2010 13:05
Ik vind dat jullie er erg makkelijk over praten, natuurlijk worden er fouten gemaakt dat geef ik toe. Maar vergeet niet dat je in een split-second moet beslissen. Hetzelfde als je op een ravijn afrijdt en links of rechts moet, maar je weet het niet en belang in het ravijn.

Dat de arbitrage fouten maakt kan gewoon gebueren, ooit al eens zelf gefloten? Je hebt geen eindeloze herhaling zoals op t.v. De schuld van de arbiter op het veld? In mijn ogen niet, dit kan je zoeken in Zwitserland bij dat conservatieve zooitje daar.

Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar een scheids beslist in een splitsecond wat hij waarneemt. Neemt hij het fout waar kun je hem dat kwalijk nemen. Echter vind ik de scheidsrechters in Nederland wel van een goed niveau.

Elke wedstrijd staan er 50 camera's gericht op het veld, hier worden de fouten van scheidsrechters (of beter verwoord de foute waarnemingen) eindeloos mee uitgemeten.. Soms zien we het naar 10x nog niet goed. Een scheidsrechter heeft deze mogelijkheid niet.

Bij het Rugby wordt een scheids ook vaak overrulled door de video-ref, een goede zaak.

Dat een scheidsrechter hiervoor geschorst wordt is in mijn ogen ronduit belachelijk.. Wil je op het hoogste niveau fluiten dan moet je vanuit de commissie bijna elke wedstrijd een beoordeling boven de 9! halen..

Dit is bekeken vanuit mijn scheidsrechtersbeleving. Echter kan ik ook wel snappen dat een supporter met een lichte kleur op zijn bril het anders ziet, ook logisch.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 13:51
:thumbs up: Plus dat (te) veel voetballers van nu ontzettende matennaaiers zijn.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 29 apr 2010 13:53
Citaat:
:thumbs up: Plus dat (te) veel voetballers van nu ontzettende matennaaiers zijn.



Die zouden ze op basis van videobeelden en dan de straf "onsportief gedrag" ook gewoon moeten veroordelen.. Misschien wel zelfs deze straf erger maken..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 14:02
Bijvoorbeeld. Ik wil maar zeggen dat zolang de gemiddelde speler bij het minste of geringste contact (of zelfs geen) gillend ter aarde stort, men geen recht van zeuren heeft. If you're not part of the solution, enz.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 16:13
Citaat:
Ik vind dat jullie er erg makkelijk over praten, natuurlijk worden er fouten gemaakt dat geef ik toe. Maar vergeet niet dat je in een split-second moet beslissen. Hetzelfde als je op een ravijn afrijdt en links of rechts moet, maar je weet het niet en belang in het ravijn.

Dat de arbitrage fouten maakt kan gewoon gebueren, ooit al eens zelf gefloten? Je hebt geen eindeloze herhaling zoals op t.v. De schuld van de arbiter op het veld? In mijn ogen niet, dit kan je zoeken in Zwitserland bij dat conservatieve zooitje daar.

Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar een scheids beslist in een splitsecond wat hij waarneemt. Neemt hij het fout waar kun je hem dat kwalijk nemen. Echter vind ik de scheidsrechters in Nederland wel van een goed niveau.

Elke wedstrijd staan er 50 camera's gericht op het veld, hier worden de fouten van scheidsrechters (of beter verwoord de foute waarnemingen) eindeloos mee uitgemeten.. Soms zien we het naar 10x nog niet goed. Een scheidsrechter heeft deze mogelijkheid niet.

Bij het Rugby wordt een scheids ook vaak overrulled door de video-ref, een goede zaak.

Dat een scheidsrechter hiervoor geschorst wordt is in mijn ogen ronduit belachelijk.. Wil je op het hoogste niveau fluiten dan moet je vanuit de commissie bijna elke wedstrijd een beoordeling boven de 9! halen..

Dit is bekeken vanuit mijn scheidsrechtersbeleving. Echter kan ik ook wel snappen dat een supporter met een lichte kleur op zijn bril het anders ziet, ook logisch.


Daar heb je helemaal gelijk in, bovendien vind ik de scheidsrechters dit jaar overduidelijk beter dan de 3 seizoenen ervoor
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 16:14
Citaat:
:thumbs up: Plus dat (te) veel voetballers van nu ontzettende matennaaiers zijn.


Ik heb me enorm lopen ergeren gister aan het gedrag van de spelers, maar in Nederland doet de Zeeuw ook vaak erger voordoen dan het is.
Lexafca


Geregistreerd: 21-12-2008
Forum berichten: 1627
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 apr 2010 16:58
Ik hoop dat de grensrechters het komende Wk net zo goed vlaggen als 2 jaar geleden op het Ek, toen heb ik ze bijna op geen foutje kunnen betrappen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 4 mei 2010 16:40
Citaat:
Ik heb me enorm lopen ergeren gister aan het gedrag van de spelers, maar in Nederland doet de Zeeuw ook vaak erger voordoen dan het is.

Zeker. Als club behoor je daar ook wat aan te doen. If you're not part of the solution, enz.

Vink en Wegereef mogen weer fluiten..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 8 mei 2010 12:27
[list">Schoon schip bij arbiters

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft hard ingegrepen bij de falende scheidsrechterscommissie van de KNVB. Dick van Egmond, vrijdag wordt hij 49 jaar, is de nieuwe scheidsrechtersbaas en volgt in zijn eentje het driemanschap Rene Temmink, Rien Koopman en Hans Reygwart op. De Voorhouter legt zijn functie als politievoorlichter van Kennemerland neer en gaat fulltime aan de slag in Zeist. Van Egmond wordt gesteund door Raymond van Meenen - hij stopt met fluiten - als begeleider van het talententraject en Gerhard Verwoort neemt de assistent-scheidsrechters voortaan voor z'n rekening.

Van Egmond valt onder de nieuwe competitieleider Gijs de Jong, aan wie hij rapporteert. De directie betaald voetbal met Van Oostveen, Henk Kesler en Jean-Paul Decossaux neemt weer afstand van het hoofdpijndossier arbitrage. Intussen probeert Van Oostveen de inmiddels vertrokken Roelof Luinge in een nog nader te bepalen rol te behouden voor het arbiterkorps in het betaalde voetbal. Luinge heeft daarover een eerste onderhoud gehad met directeur Van Oostveen en er staat een vervolggesprek gepland. Oud-handbalcoach Bert Bouwer is gevraagd om de coaches van de arbiters te gaan begeleiden. Hij zal niet meer met de scheidsrechters individueel gaan werken, als hij zijn op 1 juli aflopende contract verlengt bij de KNVB.

Terwijl de oud-bazen Koopman en Reygwart worden afgestoten, hoopt de KNVB Temmink wel te behouden voor het arbiterkorps. Hoewel de voorkeur van de Deventenaar uitgaat naar het begeleiden van talenten, hoopt de voetbalbond hem te bewegen op het internationale vlak stappen te zetten. De KNVB ziet in Temmink iemand die over twee jaar de Nederlandse positie kan innemen van Jaap Uilenberg als hij stopt bij de internationale scheidsrechterscommissie van de UEFA in 2012.

Van Egmond zal z'n bestuursfunctie bij de scheidsrechtersvakbond (BSBV) neerleggen. Hij voerde wel de onderhandelingen met de KNVB over een nieuwe cao voor arbiters met - achteraf - zijn nieuwe baas Van Oostveen. Overigens werd de vakbond ook vertegenwoordigd door Jan Wegereef, Peter van Dongen en Wout Schaap. Van Egmond floot ruim 500 duels in het betaalde voetbal, waarvan meer dan 300 in de eredivisie. Als international kwam hij tot twaalf interlands en twee duels in de Champions League.

De zwaarste kritiek kreeg Van Egmond in zijn carrière te verduren van toenmalig Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek. In de playoffs 2007-2008 zei hij na het duel met Ajax: "Van Egmond is niet capabel, daar kan hij niks aan doen. Voor beide ploegen floot hij even slecht. Maar hij marchandeert, en daar kan hij wél wat aan doen."

# bron: Telesport[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 aug 2010 16:54
[list">Arbiters moeten duels niet 'doodfluiten'

De KNVB heeft de scheidsrechters in het betaald voetbal voor komend seizoen de opdracht meegegeven om tempo in de wedstrijden te houden. De voordeelregel moet veelvuldig toegepast worden en vrije trappen mogen indien mogelijk snel worden genomen. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse arbitragedag, die altijd aan het begin van het seizoen wordt gehouden.

„Er dient niet te kinderachtig en pietluttig te worden gefloten”, luidt het devies van de KNVB. Het verhinderen van het nemen van vrije trappen door tegenstanders dient dan ook bestraft te worden.

Internationaal is bepaald dat de vierde official komend seizoen meer vrijheid krijgt om de arbiter te assisteren. Die regel was al tijdens het WK van kracht en stelt de vierde man in staat om de scheidsrechter in moeilijke situaties te helpen.

De vierde official mag zoals bekend geen gebruikmaken van videobeelden. Na de controverse op het WK, waar een zuiver doelpunt van Engeland werd afgekeurd, is de assistent-scheidsrechters gevraagd de doellijn goed in de gaten houden.

Het scheidsrechterskorps, dit seizoen aangevoerd door de nieuwe coördinator Dick van Egmond, moet extra letten op de buitenspelregel en grove overtredingen. Bij twijfel of een speler buitenspel staat, mag niet gevlagd worden. Elleboogstoten en tackles met gestrekt been moeten leiden tot een directe rode kaart.

Het vragen om kaarten voor de tegenstander moet strenger worden aangepakt en direct leiden tot geel voor de vrager. Bij strafschoppen hoeft de speler die de overtreding maakt niet altijd geel te krijgen. De KNVB vraagt bij penalty's attentie voor schwalbes, maar wil een 'heksenjacht' op makers van een fopduik voorkomen.

# bron: Telesport[/list">
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 5 aug 2010 10:12
MikeVerweij Opvallend: Pieter Vink en Ruud Bossen zakken voor spelregeltoets #KNVB
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 5 aug 2010 10:17
Verbaasd me niks. Vooral van die Vink niet, drollenvanger 1e klas. Waarschijnlijk kon hij de lettertjes niet goed lezen, want in het veld ziet hij het ook heel vaak verkeerd.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 5 aug 2010 12:40
Ach wil je profscheids zijn moet je minstens een 9,5 halen voor die spelregeltoets. Kleine nuance dus in het bericht, staat verder ook in de telegraaf. Tja, er zitten gewoon eenmaal ook veel instinkers in die toetsen.
Verder moeten ze binnen 2 weken een her doen en als ze die niet halen is er pas iets aan de hand.

Wil je profscheids zijn zul je ook bijna al je beoordelingen boven de 9 moeten hebben.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 5 aug 2010 13:07
@ Riejuh: Niet persoonlijk bedoelt dit, maar moet je dan om profscheids te worden niet ongekend veel hielen likken en kont kussen?
Je kan toch nooit van elke beoordeler minimaal een 9 krijgen?
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 5 aug 2010 13:26
Ja, of je moet weten wat je moet doen als een speler een indirecte vrije trap in eigen goal schiet <img src='smilies/icon_wink.gif' /> (ik geloof vrije trap opnieuw, want een vrije trap moet altijd voorwaarts genomen worden)
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.986.418 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Nationaal Voetbal - Overig Nederlands voetbal » [Centraal] Arbiters
Ga
Zoeken: