Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Jij, technisch manager, 2010/2011
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Jij, technisch manager, 2010/2011
Maker: RogerGarciaBekeken: 26853
Status: InactiefBerichten: 435
+ Nieuw bericht <<<   <   10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 13:18
Citaat:
Inderdaad, zal Babos (oid) wel worden. Hoeft niet bijzonder veel te kosten.


Zoiets is wel heel afhankelijk van waar je een speler vandaan haalt. Gentenaar bijvoorbeeld kwam uit Duitsland en verdiende bij Ajax een fortuin.

Lijkt me toch dat de Ajax-directie wel snapt dat je geen fortuin moet gaan betalen aan een reserve-doelman?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 14:08
Citaat:
Mijn punt is dat Ajax nog steeds veel spelers onder contract heeft staan die grote contracten hebben maar wel bij de club zitten. Ik hoor nu al enkele transferperiodes van supporters dat Cvitanich nu wel zal vertrekken. Hij is er nog steeds.


Cvitanich had al weg kunnen zijn, Ajax en Pachuca hadden een overeenkomst over de transfersom. Het was dat Cvitanich uiteindelijk zelf toch niet wilde.

Maar daar ging de discussie niet over, ik geef heel duidelijk aan dat ik er nog vanuit ga dat je Cvitanich nog niet kwijt zal zijn. Net zoals Bruno Silva. Maar dat zijn zo ongeveer de enige twee waarvan je echt kan verwachten dat je ze niet kwijtraakt, al zitten verhuurperiodes er waarschijnlijk nog best in. Jij spreekt over ‘heel veel spelers die grote contracten hebben maar wel bij de club zitten’, dat bestrijd ik. Althans ik bestrijd dat we die andere overbodige spelers niet meer kwijt kunnen raken. Voor dit seizoen is het al byebye zwaaizwaai voor Oleguer, Sno, Donald, Suk, Wielaert, Atouba. Wie zijn die andere spelers die nog overbodig zijn? El hamdaoui (maar die vertegenwoordigt nog voldoende transferwaarde, en hem kwijtraken zal wel lukken), Aissati (heeft al laten weten bij Vitesse te willen blijven – wat ik wel zie gebeuren -) en eventueel kun je Lindgren (in onderhandeling met Gotenburg) ook nog noemen, al zie ik in hem nog niet echt een probleem. De enige echte pijnpunten zijn dus Silva en Cvitanich, zoals ik zelf al aangaf.

Citaat:
Juist die grote contracten zijn namelijk de reden dat niemand ze wil overnemen. Zolang je excessief veel geld uitgeeft aan tribuneklanten, zul je daar dus rekening mee moeten houden in je salarisbestand.


De situatie is welgeteld voor twee spelers zo (Silva en Cvitanich) zo. En dan nog moeten we niet gaan doen of dat werkelijk zo’n hopeloze zaak is bij met name Cvitanich (het is geen Atouba). Die situatie is wat dat betreft in de 14 jaar dat ik de Ajax-selecties intensief volg, nog nooit zo positief geweest. Doorgaans liep Ajax met veel meer overbodige balast rond.

Citaat:
Bovendien moet je rekening houden met jonge spelers die je al in huis hebt. Nu De Bruyne kopen (om maar wat te noemen) kost niet alleen heel veel geld, het betekent meteen dat je Ebecilio bij het grofvuil zet. Nu kun je daar natuurlijk voor kiezen (want De Bruyne heeft meer puur talent), maar het geeft ook een signaal af naar je overige jeugdspelers.


Ajax had voor De Bruyne moeten gaan i.p.v. bv. Boerrigter in mijn ogen, dan had je echt een diepte-investering gedaan. Verder vind ik dat je rekening met jeugdspelers moet houden als ze daar zelf aanleiding voor geven. In het verleden ook vaak genoeg gelezen dat we geen aanvaller nodig hadden omdat Bodul er nog rondliep….

Citaat:
Tekent een Kishna over een paar jaar ook nog bij als alle buitenspelers zodra ze bij het eerste zijn gekomen toch binnen de kortste keren worden vervangen door aankopen?


Als Kishna goed genoeg is maakt hij vanzelf zijn minuten wel, zou ik me geen seconde zorgen over maken.

Citaat:
Het is wel vaker aangetoond dat clubs die zich toeleggen op scouting (zoals Arsenal) zeer weinig rendement halen uit eigen jeugd. Eén Eriksen is leuk, maar als je je hele opleiding met dergelijke spelers laat vollopen, waarom zou een Klaassen (om maar even iemand te noemen) dan nog bij Ajax gaan voetballen en niet bij één of andere subtopper waar hij veel meer kans heeft om door te breken?


Jij verdraait de discussie, bijzonder irritant (ik pleit helemaal nergens om dit elftal helemaal vol te scouten, op de meeste posities zit het naar mijn mening al prima). Mijn stelling is dat wanneer je Suarez, Emanuelson, Stekelenburg, Vertonghen, El Hamdaoui, De Zeeuw, Lindgren, Van der Wiel laat gaan (of een aantal van die spelers). Je best nog mag kijken naar versterking. Van der Wiel en Stekelenburg worden intern opgelost (reservekeeper) – vind ik prima -. Vertonghen wordt Mathijsen voor gehaald – kan ik mee leven -. Voor Suarez en El Hamdaoui haal je Boerrigter en Sigthorson (of een andere spits), voor Emanuelson (Lindgren) en De Zeeuw haal je Janssen, . Mijn stelling is dat er best bv. nog wel 1 centrale verdediger of 1 aanvaller bij kan komen. We hebben de middelen dan echt wel en hoeven echt niet zo mierenneukerig te gaan roepen dat zo’n versterking niet past vanwege de salarisschaal (er is namelijk al heel wat bespaard).
Met name omdat regeren vooruit zien is, Ooijer vond ik afgelopen seizoen al matig en die blijft nog slechts een seizoen. Dan kan het echt geen kwaad om een extra centrale verdediger (wat mijn part een talen van 21) te halen met ervaring op het hoogste niveau. De talenten die er achter zitten Van Rhijn, Koppers, Denswil zijn namelijk groen als gras en hebben nul ervaring. Meestal hebben die nog wel even nodig. Als je het dan slim bent begin je nu alvast een speler klaar te stomen met het nakende vertrek van Ooijer volgend seizoen. Ik ben overigens niet de enige die dit ‘probleem’ omtrent de verdediging al gesignaleerd heeft, iets wat je helemaal krijgt wanneer back-up voor die plek Lindgren vertrekt. En om Enoh daar neer te zetten: NJET. Niet aan beginnen.

Citaat:
Overigens heeft Ajax aangegeven voor Stekelenburg wel een vervanger te willen halen. Een ervaren speler en dus niet goedkoop.


Dan heb je gewoon niet goed gelezen. Ajax gaat helemaal geen ervaren vervanger voor Stekelenburg halen. Vermeer schuift door als eerste keeper en Ajax gaat een ‘ervaren’ vervanger (aka reservekeeper) halen voor Vermeer. Beleid wat Ajax werkelijk al jaren voert. Zo heeft Ajax het afgelopen decenium bijvoorbeeld Timmer, Vonk, Gentenaar, Boschker gehaald. Spelers die allemaal nagenoeg transfervrij kwamen en wel een redelijk maar echt geen topsalaris ontvingen. De transfersom die je voor Stekelenburg vangt zal dan echt amper tot aangesproken moeten worden voor zo’n transfer.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 14:25
Ga ik later even op in.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 14:32
Peter79

Citaat:
@Pushkin: eens met jouw verhaal. Kort gezegd zijn er vier belangrijke tendensen.

1) Het terugdringen van het AANTAL contractspelers: afgelopen zomer t/m winterstop van dit seizoen bijvoorbeeld minus 18. Zo tegen de 60 zal Ajax ook wel blijven zweven denk ik. Deze fase kun je dus als afgerond beschouwen.

2) Het omzetten van algemene contracten naar basiscontracten met een hoge prestatiebonus. Iedereen die sinds de entree van MvB een contract tekende moest hierin mee. Deze fase is dus grotendeels afgerond.

3) Het terugdringen van het aantal grote (overbodige) contracten en deze te vervangen met jonge gretige (eigen jeugd) spelers met een veel kleiner contract. Jong Ajax moet dus bijvoorbeeld de naam eer aan doen. Deze fase is nooit helemaal afgerond omdat je altijd wel een misser in je selectie zal houden maar het vordert gestaag met nu weer Sno, Wielaert, Suk, Atouba & Oleguer exit. Silva, Lindgren, Aissati (2012) en Cvitanich (2013) volgen hopelijk z.s.m.

4) Het kwalitatief verbeteren van voornamelijk je basisteam, deze fase zal Ajax deze zomer echt mee moeten beginnen want het team van vorig jaar hield nou niet echt over. Janssen is hier een eerste voorbeeld van.

Dan laat ik even de scouting, het algemene aankoopbeleid, schaduwelftallen, gaten in je jeugdopleiding etc buiten


Prachtig betoog, mooi uiteengezet en eigenlijk precies wat ik bedoel.:)

Fase 1 Vind ik altijd relatief, je hebt bij Ajax gezien dat er een groei was in het aantal contractspelers doordat er aan een heel elftal B1 spelers werd getrokken door Engelse clubs (Schouw, Castillion, Bonevacia,…) Ajax koos toen voor meer contracten maar die waren allemaal klein, en het argument er achter was de juiste. Het gaat er vooral om dat de spelers die je hebt niet de boel verstoppen (spelers die te lang in de A1, B1, A-selectie of Ajax 2 zitten) zonder stappen te maken. Maar helemaal gelijk, nu hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken.

Fase 2 Eens, groot voordeel is dat diegenen die naast de boot vallen, ook geen salaris meer ontvangen waar kampioenschappen zijn ingerekend. Als je geen bijdrage hebt, zie Sno, dan maak je ook geen aanspraak.

Fase 3 Dat is ook mijn betoog, alleen Silva vind ik een echt probleem. Die zta in Brazilie ook weer op de bank.

Fase 4 Geheel mee eens. Kwalitatief verbeteren betekent dan ook kwalitatief investeren en dat zijn dus eerder de diepte dan breedte-investeringen. De afgelopen 10 jaar hebben we elk seizoen onze spelers verkocht die het hoogste kapitaal vertegenwoordigden (Gronkyaer, Chivu, Mido, Van der Meyde, Ibrahimovic,Sneijder, Babel, Heitinga, Vermaelen, Suarez,..) Ik ben niet zo naïef om te denken dat we Vertonghen kunnen houden. Dan haal je Mathijsen terug, maar dan neem je wel een risico gezien zijn blessures. Als je dan Oleguer laat gaan en je hebt alleen de 38! Jarige Ooijer om hem te vervangen en verder alleen talenten die nog nergens op eredivisie niveau geacteerd hebben, dan vraag je naar mijn mening om problemen. Helemaal omdat de backposities bij een vertrek van VDW nou ook niet schitteren van de ervaring. Wat mijn part dus zeker nog een extra spelers voor de verdediging. Je kunt wel zuinig doen, maar als je zo krenterig wordt heb je jezelf daar waarschijnlijk het seizoen erop helemaal mee want dan kan Alderweireld vertrokken zijn is Ooijer ook al weg.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 14:42
RogerGarcia

Citaat:

Lijkt me toch dat de Ajax-directie wel snapt dat je geen fortuin moet gaan betalen aan een reserve-doelman?


Citaat:

Inkomens Top 100: Feyenoorders goed voor 10.560.000 euro
Datum: 28-jan-2009 09:46

In de salarissfeer is Feyenoord nog steeds een topclub. Liefst negen spelers van de huidige nummer twaalf van de eredivisie staan in de jaarlijkse Inkomens Top 100 van Sportweek.

Giovanni van Bronckhorst (foto, midden) toucheerde vorig jaar 2.100.000 euro, een half miljoen meer dan Denny Landzaat en Roy Makaay (foto, links). In totaal verdiende de Feyenoord-afvaardiging 10.560.000 euro. En dat zonder veel winstpremies. Let wel: voor de Inkomens Top 100 komen alleen Nederlanders in aanmerking.

Het PSV-smaldeel was goed voor 7.240.000 euro, de Ajacieden voor 6.230.000 euro en het kwintet AZ’ers kwam niet verder dan 3.210.000 euro, zie onderstaande lijst.

Feyenoorders in top100:
24. Giovanni van Bronckhorst – 2.100.000
31. Denny Landzaat – 1.600.000
31. Roy Makaay – 1.600.000
40. Tim de Cler – 1.300.000
42. Kevin Hofland – 1.200.000
53. Theo Lucius – 810.000
58. Henk Timmer – 780.000
61. Jonathan de Guzman – 720.000
88. Luigi Bruins – 450.000
Totaal: 10.560.000 euro

PSV’ers in top100:
30. Ibrahim Afellay – 1.700.000
31. Jan Kromkamp – 1.600.000
52. Danny Koevermans – 840.000
54. Otman Bakkal – 800.000
60. Mike Zonneveld – 750.000
72. Dirk Marcellis – 600.000
80. Bas Roorda – 500.000
88. Stef Nijland – 450.000
Totaal: 7.240.000 euro

Ajacieden in top100:
23. Maarten Stekelenburg – 2.200.000
39. Urby Emanuelson – 1.350.000
44. Evander Sno – 1.100.000
62. Ismail Aissati – 710.000
88. Rob Wielaert – 450.000
95. Dennis Gentenaar – 420.000
Totaal: 6.230.000 euro

AZ’ers in top100:
51. Stijn Schaars – 860.000
63. Mounir El Hamdaoui – 700.000
74. Kew Jaliens – 580.000
75. Demy de Zeeuw – 570.000
80. David Mendes da Silva – 500.000
Totaal: 3.210.000 euro


Gentenaar verdiende destijds 420.000 Euro volgens Sportweek, duur maar ook weer niet dat je zegt dat het het einde van de wereld is. Al heb ik ook geluiden van 6 ton gehoord. Punt is echter dat je dat niet zomaar voor een reserve-keeper hoeft neer te tellen qua salaris, dat kan echt wel goedkoper.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 14:52
Zou die Tim de Cler nog steeds de bestbetaalde feyenoorder zijn?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 14:54
Timmy is nu weg daar he. Het zal nu wel Andre 'het beest' Bahia of Diego 'the new Maradonna' Biseswar zijn :mrgreen:
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 mei 2011 17:44
Citaat:
Timmy is nu weg daar he. Het zal nu wel Andre 'het beest' Bahia of Diego 'the new Maradonna' Biseswar zijn :mrgreen:


Denk dat je Vlaar wat onderschat qua salaris, schat ik hoger in dan Biseswar en Bahia die niet ver boven de EU norm zal zitten.

Als reactie op jouw reactie op mijn stukje wat weer een reactie was op jouw stukje (om even een verwarrend zinnetje te gebruiken <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> ). Fase 1 was bij Ajax volgens mij een probleem vanaf het moment dat men heel Jong Ajax vol met dure buitenlanders had zitten (Walker, Mofokeng, Cruz, Kujala etc.). Dat van die B1 generatie was natuurlijk geen beste inschatting aangezien er veel teveel jongens een contract kregen, ook degenen die meeliften op de beste spelers uit die generatie. Voeg daar de A2 jongens als Ottenhof en Osei Kofie aan toe en het was vooral kwantitieit ipv kwaliteit........ Is overigens niet bijster veel meer over van die generatie besef ik me nu ik wat namen voor de geest haal.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 jun 2011 16:09
Naar aanleiding van het interview met De Boer uit de VI lijkt mij dit de selectie voor volgend seizoen te worden.

Keepers:
Stekelenburg, Vermeer, Verhoeven.

Verdedigers:
Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen, Ooijer, Blind, Van Rhijn, Ligeon, Koppers.

Middenvelders:
Anita, Janssen, Eriksen, Enoh, De Zeeuw, Lodeiro, Van der Heijde, Rits*, Sneijder.

Aanvallers:
Sulejmani, De Jong, Ebecilio, Özbiliz, Sigthorsson, Boerrigter, Serero, Castillion.

Schuingedrukt: De door mij verwachte vijf spelers die in de voorbereiding mee zullen doen met het eerste elftal.
*: Zal denk ik aansluiten bij Jong Ajax.
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 jun 2011 01:23
Doorselecteren:
De Zeeuw (1.000.000)------>4.5 miljoen (Spartak Moskou)
Enoh (600.000)------->4 miljoen (Newcastle United, bij vertrek Tiote)
El Hamdaoui (1.400.000)-------->4.5 miljoen (Sevilla, Trabzonspor, Tottenham, genoeg interesse)
Cvitanich (800.000)--------->2 miljoen (River Plate, Racing)
Aissati (700.000)---------->1.5 miljoen (Vitesse)
Lindgren (400.000)---------->Transfervrij (Goteborg)
Silva (600.000)----------->Transvervrij (????)

Salarisbesparing: 5.5 miljoen
Transferinkomsten: 16.5 miljoen
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 jun 2011 09:28
Silva staat nog onder contract RogerGarcia, die vertrekt dus niet zomaar als er geen club komt.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 15:50
Citaat:
Ga ik later even op in.


Belofte maakt schuld.

Citaat:
Cvitanich had al weg kunnen zijn, Ajax en Pachuca hadden een overeenkomst over de transfersom. Het was dat Cvitanich uiteindelijk zelf toch niet wilde.


Dat bevestigt juist precies dat het niet zo makkelijk is om van spelers af te komen. De meeste spelers die Ajax kwijt moet zitten op flinke contracten, die ze elders nooit meer zullen krijgen. Je ziet nu weer dat zelfs Lindgren, die transfervrij weg mag, geen akkoord over het te ontvangen salaris kan sluiten.

Citaat:
Maar daar ging de discussie niet over, ik geef heel duidelijk aan dat ik er nog vanuit ga dat je Cvitanich nog niet kwijt zal zijn. Net zoals Bruno Silva. Maar dat zijn zo ongeveer de enige twee waarvan je echt kan verwachten dat je ze niet kwijtraakt, al zitten verhuurperiodes er waarschijnlijk nog best in. Jij spreekt over ‘heel veel spelers die grote contracten hebben maar wel bij de club zitten’, dat bestrijd ik. Althans ik bestrijd dat we die andere overbodige spelers niet meer kwijt kunnen raken. Voor dit seizoen is het al byebye zwaaizwaai voor Oleguer, Sno, Donald, Suk, Wielaert, Atouba. Wie zijn die andere spelers die nog overbodig zijn? El hamdaoui (maar die vertegenwoordigt nog voldoende transferwaarde, en hem kwijtraken zal wel lukken), Aissati (heeft al laten weten bij Vitesse te willen blijven – wat ik wel zie gebeuren -) en eventueel kun je Lindgren (in onderhandeling met Gotenburg) ook nog noemen, al zie ik in hem nog niet echt een probleem. De enige echte pijnpunten zijn dus Silva en Cvitanich, zoals ik zelf al aangaf.


Zullen we eerst even afwachten of de El Hamdaoui's, Aissati's, Lindgren en Lodeiro's wel daadwerkelijk vertrekken (of in het geval van bijvoorbeeld Lodeiro een keer iets gaan laten zien)? Ajax heeft nog altijd zo'n zestig contractspelers. Werkelijk te belachelijk voor woorden.

Citaat:
De situatie is welgeteld voor twee spelers zo (Silva en Cvitanich) zo. En dan nog moeten we niet gaan doen of dat werkelijk zo’n hopeloze zaak is bij met name Cvitanich (het is geen Atouba). Die situatie is wat dat betreft in de 14 jaar dat ik de Ajax-selecties intensief volg, nog nooit zo positief geweest. Doorgaans liep Ajax met veel meer overbodige balast rond.


Zie hierboven.

Citaat:
Ajax had voor De Bruyne moeten gaan i.p.v. bv. Boerrigter in mijn ogen, dan had je echt een diepte-investering gedaan. Verder vind ik dat je rekening met jeugdspelers moet houden als ze daar zelf aanleiding voor geven. In het verleden ook vaak genoeg gelezen dat we geen aanvaller nodig hadden omdat Bodul er nog rondliep….


Had gekund, maar dat is nu voltooid verleden tijd. Je laatste zin is in ieder geval niet op mij van betrekking.

Citaat:
Als Kishna goed genoeg is maakt hij vanzelf zijn minuten wel, zou ik me geen seconde zorgen over maken.


Ik speel niet bij Ajax. Ik maak me nergens zorgen over. Punt is juist dat Ajax, in tegenstelling tot Feyenoord (en PSV) vooralsnog wél in staat is geweest om jonge talenten voor de club te behouden. In het verleden Sarpong en Goossens, nu Kishna. Dat heeft te maken met een bepaalde naam die Ajax heeft. Dat is iets wat je moet onderhouden. Dat lijkt nu (weer) de goede kant op te gaan onder De Boer, maar zoiets moet niet van een trainer afhankelijk zijn natuurlijk. Niet voor niets kostte het al enorm veel moeite om Van Rhijn (!) voor één jaar (!) te laten bijtekenen.

Citaat:
Jij verdraait de discussie, bijzonder irritant (ik pleit helemaal nergens om dit elftal helemaal vol te scouten, op de meeste posities zit het naar mijn mening al prima).


Ik verdraai helemaal niets. Laten we het daar maar bij houden.

Citaat:
Mijn stelling is dat wanneer je Suarez, Emanuelson, Stekelenburg, Vertonghen, El Hamdaoui, De Zeeuw, Lindgren, Van der Wiel laat gaan (of een aantal van die spelers). Je best nog mag kijken naar versterking. Van der Wiel en Stekelenburg worden intern opgelost (reservekeeper) – vind ik prima -. Vertonghen wordt Mathijsen voor gehaald – kan ik mee leven -. Voor Suarez en El Hamdaoui haal je Boerrigter en Sigthorson (of een andere spits), voor Emanuelson (Lindgren) en De Zeeuw haal je Janssen, . Mijn stelling is dat er best bv. nog wel 1 centrale verdediger of 1 aanvaller bij kan komen. We hebben de middelen dan echt wel en hoeven echt niet zo mierenneukerig te gaan roepen dat zo’n versterking niet past vanwege de salarisschaal (er is namelijk al heel wat bespaard).
Met name omdat regeren vooruit zien is, Ooijer vond ik afgelopen seizoen al matig en die blijft nog slechts een seizoen. Dan kan het echt geen kwaad om een extra centrale verdediger (wat mijn part een talen van 21) te halen met ervaring op het hoogste niveau. De talenten die er achter zitten Van Rhijn, Koppers, Denswil zijn namelijk groen als gras en hebben nul ervaring. Meestal hebben die nog wel even nodig. Als je het dan slim bent begin je nu alvast een speler klaar te stomen met het nakende vertrek van Ooijer volgend seizoen. Ik ben overigens niet de enige die dit ‘probleem’ omtrent de verdediging al gesignaleerd heeft, iets wat je helemaal krijgt wanneer back-up voor die plek Lindgren vertrekt. En om Enoh daar neer te zetten: NJET. Niet aan beginnen.


Je kunt wel de middelen voor een verdediger hebben - laten we dat vraagstuk voor het gemak even in het midden laten - maar wat moet je ermee? Ajax zit momenteel met twee (relatief) jonge centrumverdedigers die in de basis staan. Deze spelers vertegenwoordigen een bepaalde marktwaarde en ontwikkelen zich. Het lijkt me dus voor de hand liggend dat je deze spelers ook in de basis houdt. Wat bezielt een jong talent van een jaar of 21 dan om achter die spelers plaats te nemen? Zo'n jongen is bij uitstek op een leeftijd dat hij iedere speelminuut moet pakken - geldt zeker voor verdedigers, die nu eenmaal veel tijd nodig hebben om rijp te worden. Dan laat je je toch niet voor de bank van Ajax halen? Lijkt me dan ook compleet onrealistisch.

Citaat:
Dan heb je gewoon niet goed gelezen. Ajax gaat helemaal geen ervaren vervanger voor Stekelenburg halen. Vermeer schuift door als eerste keeper en Ajax gaat een ‘ervaren’ vervanger (aka reservekeeper) halen voor Vermeer. Beleid wat Ajax werkelijk al jaren voert. Zo heeft Ajax het afgelopen decenium bijvoorbeeld Timmer, Vonk, Gentenaar, Boschker gehaald. Spelers die allemaal nagenoeg transfervrij kwamen en wel een redelijk maar echt geen topsalaris ontvingen. De transfersom die je voor Stekelenburg vangt zal dan echt amper tot aangesproken moeten worden voor zo’n transfer.


Haha, wie is er nou aan het mierenneuken! Gentenaar verdiende overigens dik bij Ajax.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 15:51
Citaat:
Silva staat nog onder contract RogerGarcia, die vertrekt dus niet zomaar als er geen club komt.


Idem voor al die genoemde spelers. Het rijk rekenen is weer in volle gang.
Vienna


Geregistreerd: 24-08-2009
Forum berichten: 493
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 21:43
Citaat:
Ajax heeft nog altijd zo'n zestig contractspelers. Werkelijk te belachelijk voor woorden.

Toch niet nog iemand die roept dat je er op zondagmiddag maar zestien nodig hebt op het formulier en dat de rest op de tribune plaatsneemt en daar miljonair zit te worden, mag ik hopen. Een beetje nuance is op z'n plaats. Bovendien zijn het er en minder dan je hier beweert en loopt dáárvan weer na komend seizoen (dus in 2012) nog maar eens praktisch de helft af. Je bent wat laat met je noodkreet.

Dat van die extra te halen verdediger ben ik overigens wel met je eens.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 21:53
Nee hoor, jeugdspelers incluis zit Ajax boven de zestig contractspelers. Te belachelijk voor woorden. Uitgaande van zo'n twintig spelers voor het eerste elftal (inclusief een paar aanhakende jonge spelers) kan het natuurlijk nooit zo zijn dat er daarnaast nog veertig spelers met een contract rondlopen. Ajax moet niet alleen stoppen de Atouba's van deze wereld een contract voor te schotelen, ook de Osei Kofi's dienen nooit meer een contract te krijgen. Weliswaar is één zo'n jongen niet duur, twintig (om maar wat te noemen) overbodige jeugdspelers zijn dat wel. Bovendien geeft het een héél slecht signaal af naar je jeugdspelers.
Vienna


Geregistreerd: 24-08-2009
Forum berichten: 493
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 22:27
Citaat:
Nee hoor, jeugdspelers incluis zit Ajax boven de zestig contractspelers.

Dan reken je die Atouba's en binnenkort-vertrekkers mee? Doe je dat niet en ga je uit van de situatie vanaf 1 juli dan is dat onzin, écht onzin. Dan kom je - as we speak en dan kun je'm precies krijgen - op 53 uit. Met Janssen én Boerrigter.

Citaat:
Uitgaande van zo'n twintig spelers voor het eerste elftal (inclusief een paar aanhakende jonge spelers) kan het natuurlijk nooit zo zijn dat er daarnaast nog veertig spelers met een contract rondlopen.

Mjah, twintig spelers inclusief jeugd, daar ga je het niet mee redden valt te vrezen. Dat zijn de verhoudingen dan ook niet. Voetbal anno 2011, komaan. Het aantal niet-selectiespelers ligt nog steeds te hoog maar het is ook daarom dat er in gesneden wordt en dat dat gebeurt, daar kun je niet omheen.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 22:41
Hoe dan ook, veel te veel spelers.

En ongeveer twintig man is natuurlijk zat. Zelfs Barcelona, dat in een véél zwaardere competitie speelt kan het ermee doen.

Je kunt niet iedere positie dubbel bezet hebben met een volwaardige basisspeler. We zijn Chelsea niet.
Vienna


Geregistreerd: 24-08-2009
Forum berichten: 493
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 23:06
Citaat:
Hoe dan ook, veel te veel spelers.

Op Fischer en de twee gecontracteerde B-junioren na allemaal 1- of 2-jarige verbintenissen. Het voorkomt dat je langdurig met potentiële pipazwaaiers zit opgescheept maar betekent ook dat je tenminste gewapend bent zodra er Londense aasgieren overvliegen, of dat je op die manier een verkeerd signaal afgeeft waardoor jongens transfervrij overstappen naar Jong-elftallen van andere BVO's wegens te weinig getoond vertrouwen. Je kunt niet anders.

Citaat:
Je kunt niet iedere positie dubbel bezet hebben met een volwaardige basisspeler. We zijn Chelsea niet.

Nee, dat ben ik met je eens en was de discussie ook niet. Ben een groot voorstander van hoe De Boer het nu aanpakt met het simpelweg doorschuiven van een speler op eenzelfde positie uit een ander elftal wanneer er iemand wegvalt. Maar je had het over twintig man inclusief aanhakende jeugd, dat doet ook Barça niet. En waar hebben we het daar over bij Ajax, dan praat je al over 17-jarigen ofzo gezien de leeftijden van huidige basisspelers. Maar die jeugd dus waarvan je maar moet afwachten of ze uiteindelijk het gewenste niveau hálen. Dan is je selectie wel erg aan de krappe kant.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 5 jun 2011 23:34
Citaat:
Op Fischer en de twee gecontracteerde B-junioren na allemaal 1- of 2-jarige verbintenissen. Het voorkomt dat je langdurig met potentiële pipazwaaiers zit opgescheept maar betekent ook dat je tenminste gewapend bent zodra er Londense aasgieren overvliegen, of dat je op die manier een verkeerd signaal afgeeft waardoor jongens transfervrij overstappen naar Jong-elftallen van andere BVO's wegens te weinig getoond vertrouwen. Je kunt niet anders.


Mijn punt is dat er nog steeds veel spelers onder contract staan die nooit een aanvulling voor Ajax worden. De Van der Heijdens, Veltmans, De Kamps etc van de wereld. Waarom zou je gewapend moeten zijn voor als er Londense aasgieren overvliegen? Die spelers hebben het niveau voor Ajax niet eens, laat staan voor een Engelse topclub. De echte talenten mag je natuurlijk altijd een contract aanbieden.

Citaat:
Nee, dat ben ik met je eens en was de discussie ook niet. Ben een groot voorstander van hoe De Boer het nu aanpakt met het simpelweg doorschuiven van een speler op eenzelfde positie uit een ander elftal wanneer er iemand wegvalt. Maar je had het over twintig man inclusief aanhakende jeugd, dat doet ook Barça niet. En waar hebben we het daar over bij Ajax, dan praat je al over 17-jarigen ofzo gezien de leeftijden van huidige basisspelers. Maar die jeugd dus waarvan je maar moet afwachten of ze uiteindelijk het gewenste niveau hálen. Dan is je selectie wel erg aan de krappe kant.


Miscommunicatie. Jongens als Fontas, Jeffren en Thiago reken ik nog wel onder de noemer 'aanhakende jeugdspelers'.
Vienna


Geregistreerd: 24-08-2009
Forum berichten: 493
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 jun 2011 09:50
Citaat:
Mijn punt is dat er nog steeds veel spelers onder contract staan die nooit een aanvulling voor Ajax worden. De Van der Heijdens, Veltmans, De Kamps etc van de wereld. Waarom zou je gewapend moeten zijn voor als er Londense aasgieren overvliegen? Die spelers hebben het niveau voor Ajax niet eens, laat staan voor een Engelse topclub. De echte talenten mag je natuurlijk altijd een contract aanbieden.

Londens aasgieren, of dus andere BVO's waar de Assaidi's en Elia's doorbreken en we ons afvragen waarom we die ooit hebben kunnen laten lopen. Dat krijg je als je alleen je zekerheidjes een contract aanbied en je jongens waar wat meer twijfels over bestaan overslaat. Over Eriksen is iedereen het wel eens maar d'r lopen er ook een stuk of wat rond waarbij het minder duidelijk was of ze het zouden halen. Van der Wiel die een uitkomst bleek te zijn als rechtsachter. Hoelang heeft Anita erover gedaan iedereen te overtuigen? Alderweireld, Blind, De Jong... Hebben toch een wezenlijke bijdrage geleverd aan de laatste titel.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 jun 2011 10:14
Elia was ten eerste op een hele andere leeftijd, ten tweede is hij juist een voorbeeld van een speler waar men wel in had moeten investeren. Je kunt niet iedereen een contract aanbieden omdat je bang bent dat er ooit eentje goed wordt. In plaats daarvan moet je zorgen dat je capabele mensen in dienst hebt die zo'n jongen eruit pikken.
Eline


Geregistreerd: 06-03-2008
Forum berichten: 426
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 jun 2011 14:28
Citaat:
Elia was ten eerste op een hele andere leeftijd, ten tweede is hij juist een voorbeeld van een speler waar men wel in had moeten investeren. Je kunt niet iedereen een contract aanbieden omdat je bang bent dat er ooit eentje goed wordt. In plaats daarvan moet je zorgen dat je capabele mensen in dienst hebt die zo'n jongen eruit pikken.


Elia heeft een aantal jaar geleden, toen hij nog niet zo bekend en arrogant was, al een keer aangegeven dat hij zelf ook niet goed bezig was bij Ajax. Het boeide hem niet zo en is pas bij ADO Den Haag wakker geworden. Hij speelde bij Ajax ook als rechtshalf en rechtsback en had een mentaliteit die niet goed was (heeft hij zelf aangegeven).

Dat hij nu zegt dat Ajax die fout heeft gemaakt zegt meer over zijn intelligentie en mentaliteit dan over Ajax en de capabele trainers. Het blijft elke keer een gok, want behalve talent (dat hebben de meeste wel) is mentaliteit en groei iets wat erg belangrijk is. Leon de Kogel speelde tot voorheen bij de amateurs, evenals Jens Toornstra. Heeft iedereen dan lopen slapen? Elia kreeg pas in de B-ers het besef, toen Ajax hem al had laten gaan.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 jun 2011 15:16
Elia is zeker een leuke speler om naar te kijken, maar vind hem nog steeds wat overschat. Speelt ook al lange tijd matig bij de subtopper HSV.
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 7 aug 2011 17:25
Wat mij betreft moeten er nog een aantal veranderingen plaatsvinden. Doorselecteren is het streven.

Verkopen:
-Stekelenburg (6.5 miljoen)
-De Zeeuw (6 miljoen)
-El Hamdaoui: 4 miljoen (hopelijk komt er een club)
-Aissati: 1 miljoen (hopelijk komt er een club)
-Bruno Silva: Gratis (hopelijk komt er een club)
= 17.5 miljoen

Aankopen tot nog toe:
Boerrigter: 700.000
Janssen: 3 miljoen
Serero: 2.5 miljoen
Sigthorsson: 4 miljoen
(Allen gefinancierd met Suarez-geld)
= 10 miljoen

Wat mij betreft komen daar nog bij:
-Luciano Narsingh: 5 miljoen
-Alexander Milosevic: 2 miljoen
-Jasper Cillessen: 2.5 miljoen

--------------------------Vermeer/Cillessen------------------------------
----VD Wiel---------Alderweireld----Vertonghen------------Boilesen-----
-------------------------------Anita--------------------------------------
--------------------Eriksen-------------Janssen--------------------------
--Narsingh------------------------------------------------Sulejmani------
----------------------------Sightorsson----------------------------------

Bank:
Vermeer/Cillessen
Blind
Milosevic
Enoh
Serero
Boerrigter
De Jong

Selectie complenterend op andere posities:
Rechtsback: Van Rhijn/Ligeon
Centraal: Ooijer
MC: Rits
Vleugel: Ozbiliz/Ebecilio

Verhuur:
-Ozbiliz/Ebecilio
-Sneijder
YoranAjax


Geregistreerd: 22-07-2010
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 7 aug 2011 18:12
Ben het helemaal met je eens Roger, behalve dat ik Sneijder niet zou verhuren. Die jongen kan je dan net zo goed te koop zetten, want die haalt het eerste elftal dan echt niet meer.
+ Nieuw bericht <<<   <   10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.977.726 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Jij, technisch manager, 2010/2011
Ga
Zoeken: