Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Jij, technisch manager, 2010/2011
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Jij, technisch manager, 2010/2011
Maker: RogerGarciaBekeken: 26850
Status: InactiefBerichten: 435
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 19 feb 2010 23:47
De afgelopen jaren is er heel wat misgegaan bij onze club. Ajax is nu aan het proberen de fouten die de afgelopen jaren te herstellen, maar we zitten slechts in de beginfase. Het hele seizoen zijn we eigenlijk al aan het bouwen voor volgend seizoen, dan zou het eigenlijk al wel voor een gedeelte moeten staan. Maar zoals het er nu uitziet zijn we misschien nog wel niet klaar voor die stap. Financieel gaat het ons op dit moment ook niet voor de wind, we moeten misschien zelfs wel een lening afsluiten. Volgend seizoen gaat een belangrijk jaar worden, want dat zou het begin moeten zijn van een weg omhoog, het begin van herstel uit het verleden, een nieuwe weg inslaan met de jeugdopleiding. Het is nog onduidelijk hoe we dit precies gaan doen, maar wat zal jullie visie zijn. (Dit is het ideale topic voor JohnDylan)

Kortom: Wat moet er veranderen met het oog op volgend seizoen, het seizoen 2010/2011, uitgaande dat er op dit moment geen geld in de kas is, dus dat je eerst moet verkopen voordat je kunt kopen en moet bezuinigen op salarissen [hier rekening mee houden aub">, maar dat er toch sportief resultaat moet worden geboekt

Citaat:
Spelers 2009/2010
Stekelenburg
Vermeer
Verhoeven

Oleguer
Ogararu
Silva
Van der Wiel
Anita
Ze Eduardo
Blind
Atouba
Vertonghen
Alderweireld
Claassen
Wielaert

Lindgren
Gabri
Aissati
Enoh
Eriksen
Lodeiro
De Jong
Emanuelson
De Zeeuw
Van der Heijden
Donald
Sno

Kennedy
Pantelic
Sulejmani
Suk
Zeegelaar
Kerlon
Rommedahl
Martina
Manucharyan
Suarez
Luque
Cvitanich



Het zou handig zijn als jullie het een beetje overzichtelijk houden en dit lijstje invullen, en ook de transfersom achter de speler zet tussen [ ">:

Beginnend met:


[code">[u][b]Uitgaande transfers/aflopende contracten[/b][/u]
-
-
-

[u][b]Verhuur[/b][/u]
-
-
-

[b][u]Binnenkomende Transfers[/u][/b]
-
-
-

[b][u]Jeugdspelers die worden overgeheveld naar de A-selectie [/u][/b]
-
-

[b][u]Nieuwe Selectie[/u][/b]
-
-
-

[b][u]Basisopstelling volgend seizoen[/u][/b]

[u][b]Overige veranderingen binnen club [Stadion, Staf][Rekening houdende met geld][/b][/u]
-
-
-

[u][b]Het verwachte geld in kas, of in de -[/b][/u]
-[/code">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 19 feb 2010 23:53
Interessant. Zal zeker mijn mening geven. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> <img src='smilies/icon_cool.gif' />
Vergeet je niet een paar spelers? (oa Da Silva, Cvita)
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 00:07
Citaat:
Interessant. Zal zeker mijn mening geven. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> <img src='smilies/icon_cool.gif' />
Vergeet je niet een paar spelers? (oa Da Silva, Cvita)


Ja, heb ik weer toegevoegd, maar als jullie foutjes zien kunnen jullie die straks zelf ook wel verbeteren, of als jullie jeugdspelers willen inpassen dan kun je die natuurlijkg gewoon overhevelen als je denkt dat ze klaar zijn voor een plek bij de A-selectie.

Ik zal morgen mijn mening ook eens erneerzetten.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 20 feb 2010 00:13
Oh leuk topic. Zal me er binnenkort eens in verdiepen.

Je mag overigens compleet je fantasie er op los laten? (uiteraard wel realistisch)
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Za 20 feb 2010 10:54
@Roger Garcia:

Allereerst kun je misschien ook een apart kopje toevoegen voor jeugdspelers waar men van denkt dat ze volgend seizoen bij de selectie komen.
_________


Beginnend met:

Citaat:
Uitgaande transfers/aflopende contracten 2010
-Silva
-Wielaert
-Cvitanich
-Aissati
-Emanuelson
-Sno
[color=#FF0000">
-Ogararu
-Martina
-Luque
-Rommedahl
-Kerlon
-Pantelic[/color">


Citaat:
Uitgaande transfers/aflopende contracten 2011
[color=#FF0000">-Oleguer
-Kennedy
-Atouba
-Gabri[/color">


Rood = einde contract aan het begin van 2010 en 2011

Ik zal niet de enige zijn die de aankoop Verhoeven niet begreep. Er van uit gaande dat Stekelenburg en Vermeer aanblijven als eerste en tweede keeper, vind ik dat het een keeper uit de jeugd als derde keeper dient te worden benut. Verhoeven is onaantrekkelijk gezien zijn belang en het financiële plaatje.

Spelers als Atouba zie ik graag vertrekken, maar de kans dat hij weg gaat is natuurlijk niet realistisch (dit zal overigens ook gelden voor spelers als Gabri en Oleguer en Kennedy). Helaas geldt dit waarschijnlijk ook voor Verhoeven.

Sno doet het naar redelijke tevredenheid in Engeland en het zou mij niets verbazen als Bristol hem een langer verblijf gunt. Of dit financieel ook haalbaar is voor hun, weet ik niet. Voordat hij verhuurd werd had ik deze stelling niet eens durven dromen.

Rommedahl hoeft niet langer te blijven, mits hij bereid is om onder de E500.000,- te gaan spelen voor een extra seizoen. In dat geval kan het een leuke invaller zijn.

Gabri is de laatste twee seizoen vaker geblesseerd dan inzetbaar. Met andere woorden: zijn prestaties rechtvaardigen zijn hoge salaris niet meer. Lindgren verdient ook veel, maar is in tegenstelling tot Gabri vrijwel nooit geblesseerd. De persoon Gabri vind ik geweldig, maar voor sentimenteel gedoe kopen we niets. Portsmouth wilde hem deze winter, maar hij zelf niet. Ik zie hem dan ook gewoon zijn contract uitdienen.

Aissati maakte het niet waar bij PSV, ik had grote twijfels toen hij door Ajax aangekocht werd en deze twijfels blijken gegrond. Hij maakt het opnieuw niet. Een leuke speler voor Twente, maar daar houdt het op.

Emanuelson is veelzijdig omdat hij op geen enkele positie uitblinkt. Hij is zeer technisch en kan echt wel wat, maar ik vind hem geen pilaar van dit elftal en deze zomer kunnen we nog een transfersom vangen voor hem. Ik zie hem naar een Engelse of Spaanse subtopper vertrekken.

Wielaert is een speler waar ik mij mateloos aan erger. Zelf-reflectie komt niet in zijn woordenboek voor. Hij zit hier alleen voor het geld en dat valt af te schrijven op de konto van Van Basten. Als speler dien je te weten wat je capaciteiten zijn. Hij had moeten weten dat hij tekort zou komen voor Ajax, maar waarschijnlijk koos hij voor het geld. Persoonlijk hoop ik dat hij transfervrij mag vertrekken (zonder dat zijn salaris doorbetaald wordt). Dan kan hij lekker voetballen en zijn wij er van af.

Over Silva en Cvitanich hoef ik niet in detail te treden. Hopelijk worden de opties tot koop verzilverd.

Ik geloof niet dat Pantelic zich zal schikken in de eisen die Ajax aan de contractvoorwaarden stelt. Alleen behouden bij een salaris van maximaal 1.2-1.4 miljoen en een contract van maximaal één jaar + optie tot nog een jaar lijkt

Citaat:
Verhuur & Jong-Ajax
-Sulejmani*
-Van der Heijden
-Sarpong
-Blind
-Donald
-Zeegelaar
-Claassen


*=afhankelijk van zijn prestaties in het resterende seizoen.

Kanttekening: Bij onduidelijkheid over de kwaliteiten van deze jeugdspelers dienen ze opnieuw verhuurd te worden. Indien het duidelijk is dat ze tekort komen voor het eerste, dan moeten ze verkocht worden. Sommige van deze spelers zijn, naar mijn mening, leuke spelers voor de sub-top, maar niet goed genoeg voor Ajax. Spelers zoals Claassen zie ik het niet redden.

Blind is een uitzondering op de regel. Bij hem zal het een kwestie zijn van verhuur voor ervaring of opname in de wedstrijdselectie als reservespeler.

Citaat:
Binnenkomende Transfers
-Linksback
-Centrale verdediger
-Centrale spits
-Vleugelspits


Dat zijn de laatste posities die versterkt dienen te worden. Ik onthoudt mij van namen. Ik hoop alleen op een jonge talentvolle linksback, een sterke en lange CV die zijn man kan uitschakelen en een centrale spits die iets meer bagage heeft dat bijvoorbeeld Suk (bijvoorbeeld een speler met de ervaring van Mandzukic of Lewandowski).

Het feit dat wij gebruik moeten maken van Kennedy op de vleugels geeft wel aan hoe gebrekkig de kwaliteit op de vleugels is. Sulejmani is momenteel niets en naast Suarez hebben we geen goed alternatief.

Op basis van wat ik realistisch acht, niet op mijn algehele voorkeur:

Citaat:
Nieuwe Selectie
-Stekelenburg
-Vermeer
-Verhoeven

-Van der Wiel
-Vertonghen
-Oleguer
-Alderweireld
-AANKOOP CV
-AANKOOP LB
-JEUGD(?)

-Gabri
-Anita
-Lindgren
-Lodeiro
-Eriksen
-Enoh*
-De Jong
-De Zeeuw
[color=#0000FF">-Zé Eduardo[/color">
-JEUGD(?)

-Kennedy
-(Rommedahl)
-Sulejmani*
-Suarez
-Suk
-AANKOOP
-AANKOOP
-Manucharyan*
-JEUGD(?)


[color=#0000FF">Zé Eduardo[/color"> ontpopt zich tot een belangrijke jeugdspeler heb ik het idee, maar wat de bedoeling met hem is weet ik niet (aangezien hij slechts een contract tot 2011 heeft).

*= Voor Sulejmani geldt zoals ik eerder al aangaf of hij terug in vorm komt in het resterende seizoen. Anders kun je hem beter verhuren. Manucharyan kan hopelijk van toegevoegde waarde zijn.

Wat Oleguer betreft, iedereen weet wat hij wel en niet kan. Als hij blijft spelen zoals de afgelopen wedstrijden, dan vind ik het persoonlijk niet erg als hij zijn contract uitdient. Daarnaast is de kans dat hij vertrekt sowieso onrealistisch. Als hij dan maar van waarde is...

Ik was altijd erg fan van Enoh, maar ik vind hem dit seizoen eigenlijk zeer zwak spelen. Verliest veelvuldig (bijna) de bal en een balletje terug/breedtepaasje lijken de enige opties die hij uit zijn hoge hoed kan toveren. Een nuttige speler, maar niet tegen een salaris van boven de miljoen. De eenzijdige contractoptie zie ik wel gelicht worden.

Het aantrekken van nieuwe spelers zal voornamelijk afhangen van plaatsing voor de Champions League, maar ook als dit niet gebeurd is er geen paniek. De huidige media-aandacht omtrent de financiële situatie is pure stemmingmakerij. Jol gaf gisteren nog aan dat er geen spelers verkocht hoeven te worden. De club is gezond en veel van de (jeugd)contracten lopen in 2011 af. Er is alleen geen geld voor nieuwe aankopen, maar de situatie is verre van penibel. Om de club gezond te houden, moet het salarishuis omlaag en het aantal contracten terug gebracht worden.

In tegenstelling tot wat sommigen hier denken, lost dit probleem zich vanzelf op. Aan het eind van volgend seizoen bestaat de selectie uit maximaal (bij verlenging van Suk en Enoh en huidige jeugdspelers zoals Eduardo en Zeegelaar niet meegerekend) uit maximaal 16 spelers(!).

Tenslotte wil ik mijn betoog besluiten met het verzoek om eindelijk eens een effectief aankoopbeleid te gaan voeren. De mogelijke vervangers van Suarez en Van der Wiel moeten nu al bekend zijn/worden.Dit is de enige manier om de klappen van onvermijdelijke verkopen op te vangen en structureel op sportief gebied gezond te worden.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:06
Je verkoopt Verhoeven, maar laat hem toch nog in je selectie?
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:20
Mooie reactie Empulse, ik heb ook iets aangepast naar aanleiding van je post.

Zelf zou ik natuurlijk wat andere dingen doen dan jij, maar dat zul je straks wel zien. Volgens mij ben je Anita helemaal vergeten?
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:33
@ Fregge - als je mijn post leest, dan zie je dat ik de kans dat Verhoeven vertrekt niet realistisch acht. Ik zou hem graag verkocht zien worden, maar ik geloof niet dat het gebeuren zal.

@ Roger - Anita ben ik vergeten inderdaad.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:37
Maar d'r staat wat er bij Ajax gaat gebeuren als jij technisch directeur bent!
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:40
Ik ben uitgegaan van een realistisch beleid dat in ieder geval enigszins rijmt met het echte beleid en dit aan de hand van mijn beredenering.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:42
Ik ga het ook realistisch aanpakken uiteraard, maar dan gaan er wel spelers uit
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:44
Citaat:
Ik ga het ook realistisch aanpakken uiteraard, maar dan gaan er wel spelers uit


Dan raad ik je aan spelers als Kennedy en Oleguer gewoon in je selectie op te nemen, want die vertrekken toch niet volgend seizoen.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:47
Oleguer wil ik ook niet weg hebben.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:19
Empusle, jij geeft een aantal spelers die je wilt verkopen, maar wie is er in hemelsnaam zo gek om deze spelers van ons over te nemen?
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:30
Bertje, over welke spelers heb jij het precies die Empulse bedoeld?
Spelers als Kennedy, Verhoeven etc. die hij graag ziet vertrekken?

Daarbij geeft hij wel duidelijk aan dat hij het niet realistisch acht, dat deze vertrekken komende zomer.. Simpelweg omdat niemand geinteresseerd is in deze spelers, denk ik.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:33
Verhoeven en Gabri moest ik nog uit dat rijtje verwijderen.

-Silva
-Wielaert
-Cvitanich
-Aissati
-Emanuelson
-Sno

De situatie van Sno en Emanuelson heb ik uitgebreid toegelicht, terwijl de clubs van Silva en Cvitanich koopopties hebben en dan blijven Wielaert en Aissati over. Aissati kun je betere voor een (zeer) lage transferprijs laten vertrekken dan nog tot twee jaar een totaalbedrag van E2.000.000,- over te maken. Twente lijkt me wel wat voor hem.

Wielaert is moeilijker. Ik ben bang dat hij net als Kennedy zijn tijd gewoon gaat uitzitten, Ajax moet echter trachten om hem te net als Aissati voor een laag bedrag aan een middenmotor te verkopen. Het hangt van Wielaert of of hij nog een seizoen wilt bankzitten of eindelijk weer eens gaan ballen.
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:36
+ dat de spelers die jij nu opnoemt, Wielaert en Aissati flink in moeten leveren op salaris. Buiten Ajax en PSV zijn er geen clubs in Nederland die de salarissen van Wielaert en Aissati over kunnen nemen..
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:38
Maar Aissati heeft werkelijk niets laten zien. Wie wil er in hemelsnaam nu ook maar een stuiver voor hem neerleggen? Sno verdient ook aardig wat geld. Aan zijn salariseisen kan Bristol nooit voldoen.

Hoe Cvita en Silva het overzees doen weet ik niet, dus daar kan ik niet zo veel over zeggen.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:44
Citaat:
Maar Aissati heeft werkelijk niets laten zien. Wie wil er in hemelsnaam nu ook maar een stuiver voor hem neerleggen? Sno verdient ook aardig wat geld. Aan zijn salariseisen kan Bristol nooit voldoen.

Hoe Cvita en Silva het overzees doen weet ik niet, dus daar kan ik niet zo veel over zeggen.


Ik durf er geld op in te zetten dat Aissati bij een subtopper aan de slag kan. Tijdens zijn verhuur aan Twente deed hij het ook prima. Echter zal hij dan wel bereid moeten zijn om geld in te leveren en het hangt tevens van Jol af. Houdt Jol hem buiten de selectie omdat hij hem momenteel niet goed genoeg vindt of doet hij dit omdat hij het niet meer ziet zitten in Aissati en hem dat te kennen wilt geven? Ik hoop op het laatste maar ik vrees voor het eerste.

Wat betreft Sno is het een soorgelijk verhaal. Hij kan kiezen: een seizoen bankzitten of lekker aan de bak bij Bristol. Daarvoor zal hij wel wat moeten inleveren, maar op zo'n jonge leeftijd lijkt mij dat beter voor zijn carrière. Hij zal daar wel bereid toe zijn.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:52
Die jongens zijn nog vrij jong. Kwestie van even cashen (je weet immers niet hoe de rest van je carrière loopt en voor je het weet moet je je rechterbeen laten amputeren) en daarna naar een leuk clubje.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 16:08
Verdediging

CV: Hoe hoog schatten we de kans in dat als we Suarez verkopen, dat we dan Vlaar kunnen halen. Feyenoord kan een goed bod van 8 mil (en mogelijk wat prestatiebonussen) gewoon niet weigeren. Dat het een Feyenoorder is kan me niks schelen, zou een topaankoop zijn. We kunnen een poging wagen, want het gaat om de hoogst bieder.
LB: Als je Urby verkoopt kun je nog eens een poging wagen voor Obradovic een linksback waar we echt op wachten.

Middenveld is in orde

Aanval:

Spits: Mocht Pantalic niet bijtekenen moet er een aanspeelpunt bij komen
Creatieve aanvaller: Suarez is weg dus zal er een aanvaller bij moeten die het verschil kan maken.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 16:13
Inhakend op de titel (de rest zit zo vol mitsen, maren en loze aannames dat ik het spoor allang bijster ben); ik denk aan Kleedkamer 2. Het is niet sjiek, maar het moet maar.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 16:20
Liever die andere topic, Marco. Hier zit leven in.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 16:36
Topic? Neh, ik bedoelde de 'echte' kleedkamer 2-treatment zoals Adriaanse die ooit bedacht. <img src='smilies/icon_razz.gif' />

[size=50">Alhoewel het ik het inderdaad een Fantasy Football-topic vind, dat wel.[/size">
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 16:36
Bond, Feyenoord laat Vlaar niet naar Ajax vertrekken. Dat kunnen ze niet aan hun achterban verkopen.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.977.071 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Jij, technisch manager, 2010/2011
Ga
Zoeken: