Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Tour de France 2011
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Tour de France 2011
Maker: Peter79Bekeken: 18958
Status: InactiefBerichten: 430
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 jun 2011 21:51
Citaat:
Haha zie op pagina 2: het grote koffiedik kijken, is begonnen :-).
Een beetje verdacht op pagina 2 neer zetten, nadat die pagina voor mijn al gepasseerd was.

Maar om toch even op lijstjes terug komen. Ik vind dat er toch behoorlijk verrassende lijstjes zijn. Ik zie Mollema bij sommige opduiken en bij andere Hesjedal. In die twee heb ik totaal geen vertrouwen voor de Tour. Hesjedal die na mijn idee geen goed rijd, maar bij Garmin weet je het nooit, want die hebben ieder jaar wel een renner die er boven uitsteekt in het klassement. Was het vorig jaar Hesjedal, het jaar daarvoor Wiggens en daarvoor Vande Velde. Over Mollema heb ik ook mijn twijfels omdat het bij hem altijd op hangen en wurgen is om bij te blijven. Ik heb meer vertrouwen in de Spaanse brigade bij Rabobank dan in Mollema.


Haha ik had daar een opzetje staan waarin ik nog twijfelde over 3 t/m 10, niet qua renners wel qua volgorde. Mijn top 10 is wel redelijk authentiek denk ik dus niet zomaar gekopieerd als je daar op doelde.

Hesjedal zelf is zeer tevreden over zijn voorbereiding op de Tour, in tegenstelling tot vorig jaar een vlekkeloze RvZ gereden waar hij vorig jaar betrokken was bij een valpartij. Na geknecht te hebben voor Vandevelde en Wiggins en vorig jaar het kopmanschap nadat bleek dat Wiggins door het ijs zakte, verwacht ik dit jaar nog een klein stapje meer van hem. Parkoers zou hem ook goed moeten liggen met veel bergen, explosieve klimmetjes, geen proloog, een ploegentijdrit en slechts 1 niet vlakke individuele tijdrit. Maar goed het blijft koffiedik kijken, er staat elk jaar wel een verrassing op en elk jaar zakken er mensen die veel gespeeld zijn door het ijs.

Van Mollema verwacht ik ook niet superveel, hoeft ook niet want hij is nog jong en tis pas zijn eerste Tour. Laat hem maar leren, wennen aan de stress en knechten voor Gesink waar dat kan.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 28 jun 2011 21:58
Hesjedal staat ook in mijn top-10.. Mijn mening komt ongeveer overeen met die van jou Peter.
Christian Vandevelde verwacht ik ook hoog genoteerd..
Je hebt eigenlijk 2 topfavorieten: Contador, Schleck
Daarachter een groep met: Vd Broeck, Gesink, S. Sanchez, Wiggens
En dan nog een hele groep van 10-15 renners..

Ik vind dit qua deelnemersvelden een van de beste van de afgelopen jaren.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 jun 2011 22:06
Citaat:

Haha ik had daar een opzetje staan waarin ik nog twijfelde over 3 t/m 10, niet qua renners wel qua volgorde. Mijn top 10 is wel redelijk authentiek denk ik dus niet zomaar gekopieerd als je daar op doelde
Nee, maar had het gewoon over het hoofd gezien <img src='smilies/icon_wink.gif' />. Vind het trouwens mooi dat iedereen een ander lijstje heeft dan de andere.

Maar omdat ik toch nog een beetje ontopic wil blijven post ik maar een interview.

Citaat:
Asceet met een vermogen van 400 watt

Robert Gesink wil vooral de laatste week van de Tour de France goed zijn, want die zal volgens hem beslissend zijn.



Onder wat bomen in de Boulevard des Diables Blues van Grenoble staat wielrenner Robert Gesink tegen zijn fiets geleund naast trainer Louis Delahaye. Net een zware tijdrit achter de rug in de Dauphiné Libéré, zijn eerste en laatste testwedstrijd voor de Ronde van Frankrijk. Just another day at the office, even tijd voor werkoverleg. Waarover praten ze? Hartslag tot 185 per minuut, 56 minuten lang met een gemiddeld vermogen van net boven de 400 watt op de pedalen geduwd. Opdracht uitgevoerd om in de perfecte aerodynamische houding te fietsen. „Veelbelovend”, luidt de eerste conclusie van Delahaye. Gesink grijnst.

Welkom in de wereld van de net 25-jarige kopman van de Nederlandse Raboploeg, vorig jaar zesde in de Tour en nu gezien als kanshebber voor het podium in Parijs. Een scenario voor de gele trui? „Je moet alle opties openhouden”, stelt Delahaye zonder schroom. Gesink is er zelf niet mee bezig. Wat concurrenten als Alberto Contador of Andy Schleck doen, heeft hij toch niet in de hand. Dus concentreert hij zich geheel op zichzelf, in extreme mate. „Zo staat Robert er nu eenmaal in”, vertelt zijn trainer en vertrouwensman. „In de voorbereiding staat hij zich niet toe ergens ook maar iets te laten liggen. Hij wil alles geregeld en kloppend hebben. Liefst een schema boven zijn bed. Het ascetenleven, ja.”

Windtunneltest bij de Formule 1-renstal van McLaren voor aerodynamische secondenwinst in de tijdrit. Slopende hoogtestages in Sierra Nevada en Zwitserland om straks te kunnen excelleren in de Tourcols. Thuis slapen in een zuurstofarme kamer, om verblijf op hoogte te simuleren en meer rode bloedcellen aan te maken voor betere zuurstofopname. Training en voeding van tevoren uitgestippeld, en dag voor dag nauwkeurig op elkaar afgestemd. Alles is tot in details voorbereid in Gesinks real life laboratorium van hartslagen en wattages. „Het wordt wel eens overdreven dat wij zo zweren bij getallen”, nuanceert Delahaye. „Maar het is juist dat wij in de tweedeling tussen getal en gevoel meer gaan voor het getal.”

Akelig precies schetste de trainer van de Raboploeg in het voorjaar 2008 een driejarenplan voor zijn toptalent, de eerste renner van de ploeg die bij een inspanningstest een vermogen boven de 500 Watt scoorde. Beter dan zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong? Rustig opbouwen, luidde destijds het devies van Delahaye, de voormalige triatlonbondscoach uit Limburg. Tourpodium op z’n vroegst in 2011. Tegenslagen waren er genoeg, valpartijen vooral: Tour en Vuelta in 2009, Tour 2010. Toch bleef de prestatiecurve stijgen. Zevende en zesde in de Vuelta, vorig jaar zesde in de Tour. Winst in bergetappes (Californië 2008, Zwitserland 2010) en in eendagskoersen: GP Montréal (2010) en Giro dell’Emilia (2009 en 2010). En na die laatste zege, bergop tegen de beste Italianen, leek Gesink in oktober zelfs kansrijk om in de Ronde van Lombardije zijn eerste grote klassieker te winnen.

Tot het bericht dat zijn vader Dick ernstig gevallen was bij een toertocht op de mountainbike in Limburg. Hals over kop uit Italië naar huis. Dagen van onzekerheid, tot twee weken later zijn vader overlijdt. „Onterecht als je pas 51 bent en zoiets gebeurt”, zegt Gesink, die begin december bewonderenswaardig met het verlies omgaat op de ploegvoorstelling in Kaatsheuvel.

Zie vader en zoon genieten op Ax-3-Domaines in de Tour van vorig jaar. De zoon geïnterviewd na weer een topprestatie in de bergen, vader rustig op de achtergrond, tegen een muurtje geleund. Nooit meer dat oogcontact. En dan toch weer de motivatie vinden om dag in dag uit alles opzij te zetten in een van de hardste sporten die er zijn.

„In de Tirreno-Adriatico heeft Robert in maart een moeilijk moment gekend”, vertelt Delahaye. „Ik heb hem gezegd dat hij een pauze moest nemen. Dan maar niet goed voor de klassiekers. ‘Als je het nu wegstopt, ga je het in mei of juni een keer tegenkomen’, zei ik. Hij was het er meteen mee eens en ging een weekje weg. Die pauze is heel belangrijk geweest. Een week later ben ik naar Girona [Spaanse woonplaats van Gesink"> gevlogen. Toen kwamen we tot de kern van hoe hij erin staat. ‘Ik kan nog een week rust nemen, twee weken of een maand’, zei hij. ‘Maar ik mis nu al de fiets, ik vind fietsen gewoon leuk.’ Dat was cruciaal”, weet Delahaye.

Het gevoel achter het getal. „Dit vak, op dit niveau, kun je niet volhouden als je niet gewoon gek bent van het fietsen an sich. Dat zag ik ook weer in mei, op hoogtestage in de Sierra Nevada, hoe hij er daar mee bezig was. Robert geniet gewoon. Als ik een nieuw rondje of een nieuwe klim heb bedacht, vraagt hij direct: wanneer moeten we morgen weer? Als hij na een zware klim links nog een stukje asfalt omhoog ziet lopen, roept hij direct dat die weg ook nog te rijden moet zijn. Die intrinsieke bewegingsvreugde is zo mooi om te zien. Het gaat niet over de Tour, het gaat niet over je ouders. Het gaat alleen over fietsen, over dat moment.”

’s Avonds in het hotel komen de verhalen vanzelf. „Er zijn geen recepten voor hoe je met zo’n dramatische gebeurtenis moet omgaan”, zegt Delahaye, al ruim vijf jaar trainer van Gesink. „Iedereen doet het anders. Ik begin er nooit over, Robert soms. Dan heeft hij behoefte erover te praten, om leuke herinneringen op te halen. Onze relatie is alleen maar hechter geworden.”

Vriendin Daisy, de familie in Varsseveld, eerste luitenant Grischa Niermann, Rabo-ploegleiding, manager Theo de Rooij: ze zijn dicht in zijn buurt. Maar op wielergebied staat Delahaye bovenaan in de cocon van Gesink. „Robert doet nooit zomaar iets. Je legt het idee uit achter een keuze, dan snapt hij dat. Daarbij heeft hij zijn eigen input, je kunt goed met hem discussiëren. Robert is een modelatleet. Net als Michael Boogerd laat hij nergens iets liggen. Dat is zijn grote kwaliteit.”

Zelfs Delahaye staat versteld van de voortdurende progressie. „In de Tirreno had ik voor het eerst het idee: Robert is misschien wel de beste renner ter wereld. Omdat ik wist hoe hij daar mentaal in elkaar stak en wat hij daar deed. Dat was echt fenomenaal! Hij werd tweede, maar had met overmacht gewonnen als hij mentaal fit aan de start zou hebben gestaan. Dan heb je een flinke stap gemaakt.”

Daar is de focus op getallen weer. Nooit boven hartslag 165 in de Sierra Nevada, om een stevige trainingsbasis te leggen. Want pas de derde Tourweek zal beslissend zijn, verwacht Delahaye. „Wie dan nog herstelt en 90 procent is, kan veel winnen als anderen terugvallen naar 85 procent.” Tijdrit met een vermogen van ruim 400 watt in de Dauphiné. „Volgens Robert kan er nog 30 watt bij in de Tour.” Twee goede klasseringen in bergritten. „Elke renner zoekt bevestiging.” En een loodzware hoogtestage met intensieve trainingen in Zwitserland toe. „Dan moet er een keer het kut-gevoel zijn.”

Want meten is weten voor Delahaye en Gesink, in aanloop naar de Tour. Maar nooit zonder gevoel. „Je kunt wel mooi met getalletjes bezig zijn, maar winnen doe je in de kop.”
NRC

Schitterend hoe ze praten over de wattage van Gesink. Iemand die alleen op vermogen traint.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 28 jun 2011 22:11
400 watt is een behoorlijk iets om weg te trappen constant hoor.. Zeer mooi interview.. Hopelijk maakt hij het waar..
Mentaal is Robert ijzersterk in zn koppie.. Ik denk alleen dat een overwinning dit jaar nog te vroeg is.
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Di 28 jun 2011 22:14
http://www.nusport.nl/nederlanders/2551716/maaskant-niet-tour.html
Gestopt
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 29 jun 2011 13:05
[list">Volledige selectie van alle teams:

Ag2r-La Mondiale
Maxime Bouet
Hubert Dupont
John Gadret
Sébastien Hinault
Blel Kadri
Sébastien Minard
Jean-Christophe Péraud
Christophe Riblon
Nicolas Roche

Astana:
Alexander Vinokourov
Rémy Di Gregorio
Dimitri Fofonov
Andrei Grivko
Maxim Iglinskiy
Roman Kreuziger
Paolo Tiralongo
Thomas Vaitkus
Andrei Zeits

BMC Racing
Brent Bookwalter
Marcus Burghardt
Cadel Evans
George Hincapie
Amaël Moinard
Steve Morabito
Ivan Santaromita
Manuel Quinziato
Michael Schär

Cofidis:
Samuel Dumoulin
David Moncoutié
Rein Taaramae
Leonardo Duque
Julien El Farès
Tristan Valentin
Tony Gallopin
Mickaël Buffaz
Romain Zingle

Garmin-Cervélo:
Tyler Farrar
Thor Hushovd
Julian Dean
David Millar
David Zabriskie
Christian Vandevelde
Tom Danielson
Ryder Hesjedal
Ramunas Navardauskas

Europcar
Thomas Voeckler
Anthony Charteau
Cyril Gautier
Christophe Kern
Pierre Rolland
Yohann Gène
Sébastien Turgot
Vincent Jérôme
Pierrig Quémeneur

HTC-Highroad
Mark Cavendish
Mark Renshaw
Bernhard Eisel
Matthew Goss
Tejay Van Garderen
Peter Velits
Tony Martin
Dany Pate
Lars Bak

FDJ:
Sandy Casar
William Bonnet
Mickaël Delage
Arnold Jeannesson
Artur Vichot
Gianni Meersman
Rémi Pauriol
Anthony Roux
Jérémy Roy

Euskaltel
Samuel Sánchez,
Egoi Martinez
Gorka Verdugo
Amets Txurruka
Rubén Pérez
Iván Velasco
Alan Pérez
Paul Urtasun
Gorka Izagirre

Katusha:
Pavel Brutt
Denis Galimzyanov
Vladimir Gusev
Mikhail Ignatyev
Vladimir Isaychev
Vladimir Karpets
Alexander Kolobnev
Egor Silin
Yuriy Trofimov

Lampre-ISD:
Damiano Cunego
Leonardo Bertagnolli
Grega Bole
Mateo Bono
Danilo Hondo
Denys Kostyuk
David Loosli
Adriano Malori
Alessandro Petacchi

Liquigas-Cannondale
Ivan Basso
Paolo Longo Borghini
Daniel Oss
Fabio Sabatini
Alessandro Vanotti
Maciej Bodnar
Maciej Paterski
Sylvester Szmyd
Kristjan Koren

Omega Pharma – Lotto
Philippe Gilbert
André Greipel
Sebastian Lang
Jurgen Roelandts
Marcel Sieberg
Jurgen Van den Broeck
Jurgen Van de Walle
Jelle Vanendert
Frederik Willems

Quick Step
Tom Boonen
Kevin De Weert
Gert Steegmans
Dries Devenyns
Niki Terpstra
Addy Engels
Gerald Ciolek
Sylvain Chavanel
Jérôme Pineau

Rabobank
Robert Gesink
Luis Leon Sanchez
Carlos Barredo
Juan Manuel Garate
Bauke Mollema
Laurens ten Dam
Lars Boom
Maarten Tjallingii
Grischa Niermann

Radioshack
Jani Brajkovic
Chris Horner
Markel Irizar
Andreas Kloden
Levi Leipheimer
Dmitriy Muravyev
Sergio Paulinho
Yaroslav Popovych
Haimar Zubeldia

Saur – Sojasun
Jérôme Coppel
Arnaud Coyot
Anthony Delaplace
Jimmy Engoulvent
Jérémie Galland
Jonathan Hivert
Fabrice Jeandesboz
Laurent Mangel
Yannick Talabardon

Saxo Bank – Sungard
Alberto Contador
Jesus Hernandez
Dani Navarro
Benjamin Noval
Richie Porte
Brian Vanborg
Nikki Sorensen
Chris-Anker Sorensen
Matteo Tosatto

Team Sky
Edwald Boasson Hagen
Juan-Antonio Flecha
Simon Gerrans
Christian Knees
Ben Swift
Geraint Thomas
Rigoberto Urán
Bradley Wiggins
Xavier Zandio

Vacansoleil-DCM
Johnny Hoogerland
Wout Poels
Romain Feillu
Borut Bozic
Lieuwe Westra
Björn Leukemans
Thomas de Gendt
Marco Marcato
Rob Ruijgh

Leopard-Trek
Andy Schleck
Fränk Schleck
Fabian Cancellara
Linus Gerdemann
Maxime Monfort
Jakob Fuglsang
Jens Voigt
Stuart O'Grady
Joost Posthuma

Team Movistar
Jose Joaquin Rojas
Vasili Kiryienka
Beñat Intxausti
José Ivan Gutierrez
David Arroyo
Rui Costa
Andrey Amador
Imanol Erviti
Francisco Ventoso[/list">
Bron: Wielerflits.nl

Rugnummers zullen vandaag/morgen bekend worden denk ik.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 06-06-2009
Forum berichten: 756
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 29 jun 2011 19:25
1 Contador
2 A Schleck
3 Gesink
4 S Sanchez
5 Wiggins
6 Vandevelde
7 Evans
8 F Schleck
9 Kreuziger
10 Horner

Denk iets in deze geest.

1 vraag:
ik mis Nibali ? heb ik dan iets gemist ?
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Wo 29 jun 2011 20:36
Citaat:

1 vraag:
ik mis Nibali ? heb ik dan iets gemist ?

Die heeft voor de Giro en de Vuelta gekozen.
Gestopt
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 30 jun 2011 12:02
Garmin-Cervelo rijdt in nieuw tenue in de tour:



Moet zeggen ik vind het mooier dan het oude.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 jun 2011 14:55
Pffff lastig, lastig, lastig: meeste Tourpoules vul ik altijd zo in maar deze is tactischer dan alle andere: Je krijgt geen punten maar verdient geld en hoe vaker een renner gekozen is hoe lager de uitkereing: stel etappewinst levert 15 euro op, gekozen door 10 deelnemers = 1,50 euro uitkering. Kopman is gegeven (opgave ploeg zelf) en verder zijn renners gecategoriseerd naar type. Je moet een nummer 1-9 kiezen van 9 verschillende ploegen.

Wat levert geld op:
1-5 etappe
1-25 dagploegenklassement tijd (tijd renner 1-4)
1 alg. ploegenklassement tijd
gele trui
groene trui
bolletjestrui
einde van tour:
1-10 gele trui
1-25 algemeen ploegenklassement tijd
1-3 groene trui
1-3 bolletjestrui

En nog een aantal dingen waar je niet echt op kunt sturen.

Tis dus echt een poule waar je naast heel veel kennis toch ook moet gokken. De tourwinst van Contador leverde bijvoorbeeld maar 2 euro pp op waar de 4e plek van Sanchez 45,50 euro pp opleverde.

Ik twijfel tussen de voor de hand liggende Horner of de wat grotere gok Velits..... Velits is in staat om in een aantal etappes top 5 te rijden maar waar gaat hij eindigen in het klassement....... Officieel is Martin kpman in de bergen maar daar verwacht ik helemaal niets van.......
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 30 jun 2011 20:30
Citaat:
Ik twijfel tussen de voor de hand liggende Horner of de wat grotere gok Velits..... Velits is in staat om in een aantal etappes top 5 te rijden maar waar gaat hij eindigen in het klassement....... Officieel is Martin kpman in de bergen maar daar verwacht ik helemaal niets van.......
Als ik dan tussen die twee zou moeten kiezen zou ik zonder twijfel voor Horner gaan. Omdat Velits in de trein moet van Cavendish en dat is niet goed voor je eigen klassement.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 30 jun 2011 20:34
Ik vrees dat dat ook bij Hesjedal het probleem gaat zijn.. Niet zozeer in de trein maar wel kilometers op kop bij het vlakke..
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 jul 2011 10:08
Citaat:
Ik twijfel tussen de voor de hand liggende Horner of de wat grotere gok Velits..... Velits is in staat om in een aantal etappes top 5 te rijden maar waar gaat hij eindigen in het klassement....... Officieel is Martin kpman in de bergen maar daar verwacht ik helemaal niets van.......
Als ik dan tussen die twee zou moeten kiezen zou ik zonder twijfel voor Horner gaan. Omdat Velits in de trein moet van Cavendish en dat is niet goed voor je eigen klassement.

Aan de andere kant is hij op die wijze wel 3e geworden in de Vuelta, moest ie ook in de eerste week werken voor de sprinter. Niet dat de Vuelta de Tour is maar toch. Als ik de eerste etappe in ogenschouw neem EN de ploegentijdrit dan is Velits van HTC wel DE man die in het geel kan komen mist zij de TTT winnen. Bovendien zijn er met zijn sprint en klimcapaciteiten nog enkele aankomsten die hem zeer goed moeten liggen. Je hebt me zeker warm gemaakt met je verhaal over Horner maar Velits dicht ik meer top 5 plekken toe dan Horner in etappes. Blijft alleen over dat Horner een beter klassement gaat rijden en me daar meer voor gaat opleveren. Aan de andere kant zal Horner een veel gespeelde kaart zijn wardoor hij minder lucratief is. Ik ga voor de gok denk ik en dan wordt het Velits; in een poule als deze is gokken top of flop dus we'll see <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> . maar bedankt voor het meedenken!
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 jul 2011 21:47
Net even de cijfers bekeken van Horner in Tour of California op SRM.de en dat ziet er toch wel goed uit. Normaal gezien zou die in Tour nog meer vermogen moeten trappen en met dit soort cijfers.
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Za 2 jul 2011 10:19
Citaat:
Wie denken jullie dat dit jaar Tour winnaar word ? Denk dat Contador weer gaat winnen, Schleck tweede en Sanchez derde... Denk dat Geesink toch wel zevende kan worden.

Pessimist. <img src='smilies/icon_sad.gif' />
Gestopt
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 03-03-2011
Forum berichten: 357
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 13:21
Citaat:
Wie denken jullie dat dit jaar Tour winnaar word ? Denk dat Contador weer gaat winnen, Schleck tweede en Sanchez derde... Denk dat Geesink toch wel zevende kan worden.

Pessimist. <img src='smilies/icon_sad.gif' />

Hoezo dat, hou oud is hij nu ? Reed vorig jaar zijn eerste tour en werd toen achtste (???) Denk niet dat hij nu al 1e word ofzoiets.. Tussen de 5 en 10e lijkt me kunnen, en daar zit de zevende ook tussen <img src='smilies/icon_wink.gif' /> !

Edit : Hij werd zesde, even opgezocht. Als hij zoiets kan evenaren is hij goed bezig lijkt me. Kijk normaal niet veel wielrennen, alleen de Tour, waarin ik hem tegen mensen als Schleck, Contador en Sanchez bv. geen enkele kans geef. vierde tot tiende, maar beter niet denk ik.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 14:56
Ik weet weet niet waarop je dat baseert dat Gesink geen enkele kans heeft tegen een Sanchez. Zoveel stak Sanchez er niet boven uit ten op zichten van Gesink. Gesink is dit jaar weer een stukje sterker geworden in de klimmen en in het tijdrijden en de indruk van Sanchez heb ik niet dat die verbeterd is, maar dat komt door zijn leeftijd.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 15:54
Citaat:
Ik weet weet niet waarop je dat baseert dat Gesink geen enkele kans heeft tegen een Sanchez. Zoveel stak Sanchez er niet boven uit ten op zichten van Gesink. Gesink is dit jaar weer een stukje sterker geworden in de klimmen en in het tijdrijden en de indruk van Sanchez heb ik niet dat die verbeterd is, maar dat komt door zijn leeftijd.


Normaal gesproken eindigt Gesink inderdaad boven Sanchez, het gevaar voor Gesink zit em in de eerste 1,5 week en de etappes met een afzink naar de finish; blijft toch beetje zijn achilleshiel (het dalen en de explosieve klimmetjes). Verliest hij daar geen tijd dan is hij een zeer serieuze podiumkandidaat.
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Za 2 jul 2011 17:51
Mooie 1ste etappe ( tenminste de finish dan hè :mrgreen: ). Ik vraag me af wat die Cancelara nou dacht, hij versnelt echt geweldig. Pijlsnel, om dan stil te vallen en daarna weer door te gaan (te laat dus). Uiteindelijk gewoon Gilbert dus, voorspelbaar.
Gestopt
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 18:02
Cancellara probeerde op de verrassing te spelen, omdat de ploegmaat van Gilbert kapot zat. Daardoor moest Gilbert zelf reageren en dat lukte vrij aardig :mrgreen:. Daarna hield Cancellara in omdat Gilbert praktisch al in het wiel zat bij Cancellara. Wel indrukwekkend hoe Gilbert zou maar iedereen uit wiel klets.

Gesink zal op zes seconden geplaatst worden in het groepje van Hushovd omdat die viel in de drie kilometer. Pakt nu al tijd op Contador en Samuel Sanchez.
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Za 2 jul 2011 18:22
Citaat:

Gesink zal op zes seconden geplaatst worden in het groepje van Hushovd omdat die viel in de drie kilometer. Pakt nu al tijd op Contador en Samuel Sanchez.

Wiggins.

Ik kan trouwens echt boos worden van zo'n toeschouwer die langs de kant van de weg staat, die een hele val veroorzaakt......
Gestopt
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Za 2 jul 2011 18:36
En Andy Schleck..

Triest inderdaad dat zulke toeschouwers gewoon niet opletten. Die kwam waarschijnlijk alleen maar voor de Karavaan. Triest, nu pakt het goed uit voor Gesink, maar zo wil je niet winnen.
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Za 2 jul 2011 18:43
Citaat:
En Andy Schleck..

Triest inderdaad dat zulke toeschouwers gewoon niet opletten. Die kwam waarschijnlijk alleen maar voor de Karavaan. Triest, nu pakt het goed uit voor Gesink, maar zo wil je niet winnen.

Ja, wat moet je anders doen.. Je terug laten vallen is ook geen optie. Maar eens zien wat er morgen zoal gaat gebeuren in de TTT.
Gestopt
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 19:08
Wigginsan en Andy Schleck zaten in de groep van Gesink en worden daarom in de tijd gezet op zes seconden. Van de favorieten naast Contador en Sam Sanchez verliezen Hesjedal, Vandevelde en Peraud tijd.
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Za 2 jul 2011 19:54
Op deze manier wordt de tour een heel stuk interessanter. Andy kon in Zwitserland niet overtuigen dus het is gissen naar zijn vorm, net als bij Basso. Contador heeft al meer dan een minuut aan de broek. Jurgen van der Broeck en Evans lijken zeer sterk en ook de Radioshack ploeg lijkt erg goed in vorm. Gesink en Sam. is nog afwachten, maar het lijkt erop dat het toch een gevecht zal worden tussen veel kopmannen. Waarvan ik denk dat de radioshackers gaan verassen. Morgen zullen zij wel de gele trui in het bezit hebben.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.280 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Tour de France 2011
Ga
Zoeken: