Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Tour de France 2011
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Tour de France 2011
Maker: Peter79Bekeken: 18931
Status: InactiefBerichten: 430
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 10:26
Weet niet of de Mods er bezwaar bij hebben als ik een (tijdelijke) aparte topic aanmaak voor de Tour de France maar het houdt het mijns inziens wel overzichtelijker. Indien niet akkoord dan kunnen jullie deze topic wel verwijderen.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 10:43
Volkomen mee eens. Toch een van de grotere sportevenementen van het jaar.

Selecties van de teams raken zo langzaam bekend nu ook de laatste grote voorbereidingskoers is afgelopen (Ronde van Zwitserland).. Komend weekend komen de nationale kampioenschappen nog aan bod voor we 2 juli aftrappen in de Vendeé (mooie streek).. Dit jaar eens geen proloog, dag 2 is een ploegentijdrit van maar 23km.

Het zwaartepunt van deze tour ligt duideilijk in de laatste week met aankomsten op de Galibier en L'alpe D'Huez.. Ook de pyreneën hebben dit jaar enkele zware aankomsten. De eerste week zijn er een aantal aankomsten waar het de laatste kilometer(s) stijgend is. Ideale etappes voor een Gilbert. Jammer dat een Sagan, Rodriquez niet meegaan. Had een mooie strijd kunnen zijn. Belang voor de klassementsrenners is dat er geen tijd verspilt wordt hierzo.

In de telegraaf vandaag stond dat Rabo twijfelt over de deelname van LL Sanchez, logisch aangezien hij totaal niet in vorm is. Een labiel zelfvertrouwen heeft.

Mijn ogen de selectie rabo"

Kopman: Gesink
Schaduwkopman: Mollema
Knechten (bergop): Garate, Barredo (die ook een aardige hardrijder is)
Wegkapitein: Niermann
Mannen op het vlakke/TTT: Tjallingi, Boom
De laatste twee plaatsen gaan in mijn ogen naar 2vd 3: Ten Dam, LL Sanchez, Martens.

Met Martens zou je de eerste week kunnen meedoen voor een heuvelachtige aankomst (Dat zou toch druk wegnemen van je team). Ten Dam is een superknecht die lang mee kan gaan en zich wegcijfert voor Gesink. LL Sanchez in vorm is een potentieel top-15 renner, echter is zeer wisselvallig/matig bezig dit seizoen. Lastige keuze voor de teamleiders maar ik verwacht dat er een sterk raboteam aan de start staat 2-juli.. Misschien wel een van de sterkste teams ooit (op 2007 na).

Topfavorieten:

***: Contador
**: A. Schleck, VDB, Gesink, S. Sanchez.
*: Basso, Evans, Klöden, Cunego,
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 10:44
Eerste definitieve ploeg is bekend (uitgezonderd blessures etc.)

BMC gaat vol voor het klassement van Evans en laat Kroon thuis.
[color=#FF0000">
BMC:
1. Cadel Evans
2. Brent Bookwalter
3. Marcus Burghardt
4. George Hincapie
5. Amaël Moinard
6. Steve Morabito
7. Manuel Quinziato
8. Ivan Santaromita
9. Michael Schär[/color">

Op het eerste oog wel een all-round ploeg met een absolute kopman (Evans), een sprinter (Quinzato), wat tijdrijders voor de ploegenachtervolging (o.a. Hincapie & Bookwalter), aantal zeer ervaren krachten, 2 behoorlijke klimmers (Morabito en Moinard), wat mannen voor het vlakke maar toch mis ik de kracht in de breedte en een sterke 2e man in deze ploeg die lang mee kan in de echt zware etappes en ook een aardig klassement kan rijden.

Kopman Evans:
Na 2x een tweede plaats (2007 & 200 daarna 2x een povere Tour (mede door blessures 26e & 30e) is het de vraag wat Evans nu kan.

Voor: ervaren, goede tijdrijder en zeer behoorlijke (machts)klimmer.
Tegen: moeite met tempoversnellingen, ligt vaak op de grond, weinig tijdritkilometers om veel terug te winnen op de betere klimmers.

Mijn voorspelling voor BMC: Evans is over the hill en gaat geen top 5 rijden, indien hij op zijn fiets blijft zitten ergens tussen 6-15 in eindklassement. Quinzato komt tekort tegen de echt grote mannen in de massasprint. Nadat blijkt dat Evans het niet kan maken zal de ploeg zich moeten richten op ontsnappingen waar ze wel een aantal ervaren & gevaarlijke mensen voor hebben.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 10:58
Ik dacht dat er ook al een aantal franse ploegen bekend waren Peter. Zal straks wel even zoeken.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 11:06
Citaat:
Jammer dat een Sagan, Rodriquez niet meegaan. Had een mooie strijd kunnen zijn.

In de telegraaf vandaag stond dat Rabo twijfelt over de deelname van LL Sanchez, logisch aangezien hij totaal niet in vorm is. Een labiel zelfvertrouwen heeft.


Volgens mij gaat Sagan wel mee, tenminste dat verkondigde Museeuw welke te horen was op de livestream van de RvZ.

LL Sanchez heeft tot nog toe wel erg pover gepresteerd inderdaad, zou niet verkeerd zijn om Ten Dam (toch behoorlijk in vorm) mee te nemen in zijn plaats.

Aantal Franse ploegen bekend? Oke dat wisat ik niet, dacht dat BMC de eerste definitieve was. Geef je dan ook even je ebschouwing op die ploeg als je wil? Altijd wel leuk om te discusseren over de deelnemers/ ploegen etc.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 11:16
Klopt dat hoorde ik Museeuw ook zeggen:

Sagan verkiest Vuelta boven Tour.

Het kan ook zijn dat het de voorlopige selecties van de Franse ploegen (Europcar dacht ik waren).. Het waren inderdaad de voorlopige selecties..
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 11:26
Team van Saxo:
Alberto Contador, Richie Porte, Dani Navarro, Jesús Hernández, Chris Sorensen, Nicki Sorensen, Baden Cooke, Juan José Haedo en een nog te selecteren renner.

Absolute kopman/topfavoriet: Contador.

Contador beschikt over een minder sterke ploeg dan de afgelopen jaren. Iets wat hem zou gaan kunnen opbreken. Zitten een aantal rappe mannen: Haedo en Cooke bij. Heeft aan Porte een redelijke schaduwkopman maar ik verwacht dat dit team niet sterk genoeg is om een bergetappe te kunnen controleren. Ook in de TTT kan dit team wel eens seconden gaan verliezen. Laatste man van Saxo Bank zal wel een tijdrijder (Larsson) worden verwacht ik..
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 13:09
RABOBANK:

Citaat:
Rabobank met vijf Nederlanders

AMSTERDAM - Rabobank start met vijf Nederlanders in de Ronde van Frankrijk. Naast kopman Robert Gesink zijn dat Laurens ten Dam, Bauke Mollema, Lars Boom en Maarten Tjallingii.

De andere coureurs van de Nederlandse formatie in ‘La Grande Boucle’ zijn de Spanjaarden Luis Leon Sanchez, Carlos Barredo en Juan Manuel Garate en de Duitser Grischa Niermann.

De Tour de France gaat op zaterdag 2 juli van start met een etappe in de Vendée.

Kopman

Gesink, vorig jaar zesde in de Tour, begint als absolute kopman in de rittenkoers.

"Rond Robert hebben we een evenwichtig team samengesteld. Met hem proberen we dichtbij het podium te komen, ondanks de heftige concurrentie", zegt technisch directeur Erik Breukink op de website van Rabobank.

© NUsport
Gestopt
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 13:13
[list">
#Bron: http://www.rabosport.nl


Robert Gesink heeft in de Tour 4 landgenoten, 3 Spanjaarden en 1 Duitser aan zijn zijde.Het Rabo ProTeam gaat op 2 juli in de Tour de France van start met een volledig rond Robert Gesink opgebouwd team. Technisch directeur Erik Breukink heeft samen met de ploegleiders Adri van Houwelingen en Frans Maassen gekozen voor een ploeg met vijf Nederlanders, drie Spanjaarden en een Duitser. Het team beschikt over veel klimvermogen (Gesink, Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Luis Léon Sanchez, Juanma Garate en Carlos Barredo) en met Lars Boom, Maarten Tjallingii en Grischa Niermann ook over rouleurs van internationale topklasse.

Robert Gesink is de absolute kopman van de ploeg. Hij werd vorig jaar zesde in de grootste ronde ter wereld en geldt dit jaar ook voor internationale volgers als een van de kandidaten voor het podium. Binnen de ploeg beseffen ze dat er mogelijkheden zijn. Technisch directeur Erik Breukink stelt, dat het team volledig in dienst van Gesink zal rijden. “We gaan met een absolute kopman naar de Tour. Rond Robert hebben we een evenwichtig team samengesteld. Met hem proberen we dichtbij het podium te komen, ondanks de heftige concurrentie."

'Vertrouwen opgedaan'

Gesink reed onlangs als laatste voorbereiding het Critérium du Dauphiné. Hij speelde daar geen rol in het klassement, maar dat was vooraf ook geen doel. De Tour-kopman testte zich driemaal en de resultaten daarvan waren uitstekend. De lange tijdrit rond Grenoble, een exacte copy van de Tour-tijdrit op de voorlaatste dag, kwam hij prima door. Maar vooral in de twee Koninginnenritten in de Alpen bleek Gesink ondanks het ontbreken van topvorm al zeer goed op weg. “Het is in de Dauphiné helemaal gelopen zoals we hoopten”, stelt hij. “De tijdrit van de Tour verkennen, was heel zinvol en het parkoers heeft me vertrouwen gegeven. In de zware bergritten was ik al goed. Okay, Rodriguez was niet bij te benen, maar die kwam met topvorm uit de Giro, terwijl wij helemaal in opbouw waren naar de Tour. Die bergetappes gaven mij zonder meer veel vertrouwen.”

Samen met onder anderen de drie Spanjaarden en Grischa Niermann startte hij daags na de Dauphiné een verkenning van de Alpenetappes in de Tour, met onder meer de rit naar l'Alpe d'Huez. “Misschien wel gek om dit direct een dag na de Dauphiné te doen, maar het was zeer nuttig.” Het was natuurlijk niet de eerste keer dat Gesink de bewuste cols zag. “Maar even opfrissen en kijken hoe het er bij ligt, bleek een goede zet. We willen niets aan het toeval overlaten.” Hij reed nog zonder rillingen l'Alpe d'Huez op. “Eerlijk gezegd, maakt het me niet zoveel uit of ik bovenop l'Alpe d'Huez win of op de Galibier, maar ik kijk er toch wel een beetje naar uit. Het is toch een Nederlandse berg.”

De complete ploeg voor de Tour bestaat uit: Robert Gesink, Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Lars Boom, Maarten Tjallingii, Luis Léon Sanchez, Juanma Garate, Carlos Barredo en Grischa Niermann. De ploegleiders zijn Adri van Houwelingen en Frans Maassen. De Tour start op 2 juli met een rit in lijn en eindigt op 24 juli in Parijs. Het is op papier de zwaarste Tour in jaren met vooral een qua profiel zeer pittige slotweek.
[/list">

Jammer geen Martens, verder een logische ploeg. Voor Rabo is het ook van belang dat Gesink zich niet in de eerste week laat verrassen als er mogelijke waaiers gevormd kunnen worden. Daarom zou ik altijd Tjallingi en Niermann bij hem laten. Mogelijk nog een 3de man ook.
Etappe 1, 4 en 8 zijn ook etappes waar Rabobank moet oppassen aangezien dit korte explosieve klimmetjes zijn in de slotkilometers. (Ideaal voor Gilbert)

Trouwens de ploegleiders zijn bij Rabobank ook goed gekozen.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 14:09
Citaat:

Jammer geen Martens, verder een logische ploeg. Voor Rabo is het ook van belang dat Gesink zich niet in de eerste week laat verrassen als er mogelijke waaiers gevormd kunnen worden. Daarom zou ik altijd Tjallingi en Niermann bij hem laten. Mogelijk nog een 3de man ook.
Etappe 1, 4 en 8 zijn ook etappes waar Rabobank moet oppassen aangezien dit korte explosieve klimmetjes zijn in de slotkilometers. (Ideaal voor Gilbert)


Ha geen Martens, ik had het al voorspeld <img src='smilies/icon_wink.gif' /> . Wel zonde want de beste man rijdt het hele jaar al goed, zitten wat leuke etappes voor hem tussen en hij cijfert zich moeiteloos weg voor de ploeg. Ten Dam in zijn huidige vorm zou ik altijd meenemen maar gezien zijn presteren tot nog toe vind ik LL Sanchez een behoorlijke gok........

Prognose m.b.t. Rabo Riejuh? Wat gaan ze (en vooral Gesink) presteren?

[color=#FF0000">RABOBANK:
1. Robert Gesink
2. Carlos Barredo
3. Lars Boom
4. Laurens ten Dam
5. Juanma Garate
6. Bauke Mollema
7. Grischa Niermann
8. Luis Léon Sanchez
9. Maarten Tjallingii[/color">
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 14:18
Gesink zal tijd verliezen op Contador en Schleck in de eerste week, die korte venijnige klimmetjes op het einde van de etappe. In de TTT zal Rabo goed voor de dag komen, verwacht top-5.
Gesink doet mee voor het podium, winnaar van het wit.
Verder verwacht ik dat Mollema of Ten Dam een vluchtpoging zal ondernemen in de etappe naar L'Alpe D'Huez (ofja dat hoop ik). Voor het eerst sinds jaren hebben we namelijk weer een goede kans dat na Boogerd een Nederlander een berg-etappe kan winnen.
L.L Sanchez vind ik ook een heel grote gok. Barredo en Garate zijn leuke knechten die het zeker niet onaardig gaan doen en in de laatste tourweek evenals Ten Dam voor eigen succes gaan. In Bauke heb je gewoon een super knecht die ook een prima klassement (top-20) gaat rijden. Soort van Hincapie in de Armstrong-dagen.

Barredo misschien in de eerste week een "vrije" rol geven. Vooral richting de etappe naar Super-Besse zou ik een knecht in de kopgroep willen zien: Barredo, Garate.

Edit: Verder hoop ik natuurlijk bij de tour van 2012 op een volledig Nederlandse ploeg:
Gesink, Mollema, Kruijswijk, Ten Dam, Tjallingi, Slagter, Boom, Tankink en Weening.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 15:57
Citaat:
Weet niet of de Mods er bezwaar bij hebben als ik een (tijdelijke) aparte topic aanmaak voor de Tour de France maar het houdt het mijns inziens wel overzichtelijker. Indien niet akkoord dan kunnen jullie deze topic wel verwijderen.


Dit topic is prima hoor. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 16:23
Citaat:
Weet niet of de Mods er bezwaar bij hebben als ik een (tijdelijke) aparte topic aanmaak voor de Tour de France maar het houdt het mijns inziens wel overzichtelijker. Indien niet akkoord dan kunnen jullie deze topic wel verwijderen.


Mooi, vind leuk om te volgen maar gaat wat moeilijker hier. Hoop dat TV 5 het weer gaat doen want anders wordt het ESPN en daar geeft een vrouw commentaar waar je helemaal niet goed van wordt. En bovendien is TV 5 zonder reclame.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 16:27
Ach, Ik had afgelopen weekend Johan Museeuw, geweldig renner maar je zou zo inslaap vallen van zn clichés.. De NOS is ook niet alles met Herbert Zijkstra en Maarten Ducrot.. Eurosport met Danny Nelissen en Jeroen Blijlevens is helemaal niet om aan te horen.
Nee er is maar 1 zender waarop wielrennen goed te volgen is en dat is en blijft Sporza.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 16:41
Ook Samuel Sanchez kent zijn ploegmakkers:

[list">Euskaltel-Euskadi heeft zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekend gemaakt. Vijf renners waren al zeker van een plaatsje in de selectie, en nu zijn ook de vier resterende namen bekend. Koldo Fernández en Jonathan Castroviejo waren de laatste afvallers. Kopman van de Baskische formatie wordt Samuel Sánchez, die vorig jaar net naast het podium viel in de eindstand.

Selectie Euskaltel-Euskadi voor de Ronde van Frankrijk
Gorka Izagirre, Egoi Martínez, Alan Pérez, Rubén Pérez, Samuel Sánchez, Amets Txurruka, Pablo Urtasun, Iván Velasco, Gorka Verdugo[/list">
#bron:www.wielerflits.nl

Niet al te sterk in de TTT. Sanchez zal het voornamelijk alleen moeten opknappen. Heeft wel veel ervaring in zijn ploegmaten zitten. Zullen in een groot aantal etappes meezitten samen met de Franse ploegen en Vacansoleil. Vrijbuitersploegje waar Martinez misschien voor de bollentrui gaat. Zitten ook een paar brokkenpiloten in volgens mij.

Weet iemand waarom Igor Anton de tour niet rijdt? Piekte in de Giro maar zou een goede knecht kunnen zijn voor Sanchez.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 17:49
Net zoals Nibali kiest Anton voor om de Giro en Vuelta te rijden. Anton zou in de Tour ook maar moeten knechten voor Samuel Sanchez, terwijl die in de Vuelta volledig voor zijn eigen kansen kan gaan. Daar maakt die een serieuze kans op de eindoverwinning.

Citaat:
Edit: Verder hoop ik natuurlijk bij de tour van 2012 op een volledig Nederlandse ploeg:
Gesink, Mollema, Kruijswijk, Ten Dam, Tjallingi, Slagter, Boom, Tankink en Weening.
Ik hoop het in ieder geval niet. Ik zie liever dat de andere Nederlandse renners voor hun eigen kansen kunnen gaan in bijvoorbeeld de Giro en de Vuelta. Kruijswijk en Mollema zouden daarvoor in aanmerking kunnen komen om is zijn eigen kansen te gaan in plaats te knechten voor Gesink. Ik denk dat de kans vrij groot is dat Mollema dat volgend jaar ook gaat doen, omdat het vooral iemand is die vooral op zijn eigen staat in tegenstelling tot Kruijswijk. Mollema gaat niet als zovele naar Girona, zoals de meeste daar zitten van de Rabobank. Ook de Garmin-ploeg zit in Girona, ook de testen zoals de lactaattest vind die eigenlijk maar niks. Kruijswijk zie ik volgend jaar wel volledig in dienst van Gesink rijden. Zijn ook vaste trainingsmaten in Girona, waar ze praktisch langs elkaar wonen. Kruijswijk heeft ook veel gehad aan de tips van Gesink zoals die dat liet blijken aan de vooravond van de Giro die Kruijswijk ging rijden
Citaat:
Ha geen Martens, ik had het al voorspeld <img src='smilies/icon_wink.gif' /> . Wel zonde want de beste man rijdt het hele jaar al goed, zitten wat leuke etappes voor hem tussen en hij cijfert zich moeiteloos weg voor de ploeg. Ten Dam in zijn huidige vorm zou ik altijd meenemen maar gezien zijn presteren tot nog toe vind ik LL Sanchez een behoorlijke gok......
Ik zou kiezen zonder twijfel kiezen voor Martens in plaats van Ten Dam. Ik vind dat je Martens stukken beter kunt gebruiken in de Tour dan Ten Dam, omdat ik vind dat het team bergop prima af kan zonder Ten Dam en zie daar ook geen meerwaarde in. Martens kan in de eerste anderhalve week meedoen voor etappes wat weer goed kan zijn voor moraal. Nu moet je behoorlijk lang wachten tot de bergen komen en als ervoor iets met Gesink overkomt of niet goed in vorm, dan heb je een behoorlijk groot probleem met deze ploeg. Luis Leon Sanchez zal niet het hoge niveau gaan halen wat die deed Caisse d'Epargne, maar is nog altijd een meerwaarde voor de ploeg. Goede tijdrit en kan ook redelijk lang mee omhoog en is altijd bereid te werken voor Gesink.

Quick Step: Sylvain Chavanel, Jérôme Pineau, Tom Boonen, Gert Steegmans, Gerald Ciolek, Dries Devenyns, Niki Terpstra, Addy Engels en Kevin de Weert

Mooi voor Engels dat die mee mag na de Tour. Nadat die bij de Bankgiroloterij weg mocht en zijn carrière bijna afgelopen was, kon die op het laatste moment nog naar Quick Step wat toen nog een van de betere teams waren in de wereld haalt opeens de Tour-selectie, nadat die ook de Giro heeft uitgereden. Zeer netjes gedaan Addy.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 18:01
Wat betreft je argumentatie over Ten Dam/ Martens zo denk ik er ook over. Daarom is het jammer dat de beste voor de eerste 1,5 week pas net fit begint te worden (Breschel). Qua tijdritploeg zit Rabo er wel lekker bij vind ik zelf.

Over dat Girona, wist niet dat Kruijswijk daar ook verbleef. Velen hoor ik zeggen dat ze liever Martens ipv Niermann zagen. Hier was ik het totaal niet mee eens. Grischa kent bijna elke meter van de beklimmingen en is een uitstekend wegkapitein.

Doet me trouwens aan totaal iets anders denken, Bart weet jij hoe het met Marc Wauters gaat?..
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 jun 2011 18:12
Citaat:
Velen hoor ik zeggen dat ze liever Martens ipv Niermann zagen. Hier was ik het totaal niet mee eens. Grischa kent bijna elke meter van de beklimmingen en is een uitstekend wegkapitein.
Ik denk dat niet de voornaamste reden is dat Niermann meegaat, want Garate kent ook iedere meter op het parcours. Niermann is vooral belangrijk voor het mentale gedeelte van Gesink. Gesink kan bij Niermann overal terecht en dat is ook belangrijk als je drie volle weken in de stress zit in de Tour.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 jun 2011 10:39
Citaat:
Ook Samuel Sanchez kent zijn ploegmakkers:

[list">Euskaltel-Euskadi heeft zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekend gemaakt. Vijf renners waren al zeker van een plaatsje in de selectie, en nu zijn ook de vier resterende namen bekend. Koldo Fernández en Jonathan Castroviejo waren de laatste afvallers. Kopman van de Baskische formatie wordt Samuel Sánchez, die vorig jaar net naast het podium viel in de eindstand.

Selectie Euskaltel-Euskadi voor de Ronde van Frankrijk
Gorka Izagirre, Egoi Martínez, Alan Pérez, Rubén Pérez, Samuel Sánchez, Amets Txurruka, Pablo Urtasun, Iván Velasco, Gorka Verdugo[/list">
#bron:www.wielerflits.nl

Niet al te sterk in de TTT. Sanchez zal het voornamelijk alleen moeten opknappen. Heeft wel veel ervaring in zijn ploegmaten zitten. Zullen in een groot aantal etappes meezitten samen met de Franse ploegen en Vacansoleil. Vrijbuitersploegje waar Martinez misschien voor de bollentrui gaat. Zitten ook een paar brokkenpiloten in volgens mij.

Weet iemand waarom Igor Anton de tour niet rijdt? Piekte in de Giro maar zou een goede knecht kunnen zijn voor Sanchez.


Ik licht de definitieve ploeg er even uit voor de duidelijkheid.

[color=#FF0000">Euskaltel:
1. Samuel Sánchez
2. Gorka Izagirre
3. Egoi Martínez
4. Alan Pérez
5. Rubén Pérez
6. Amets Txurruka
7. Pablo Urtasun
8. Iván Velasco
9. Gorka Verdugo[/color">

Sammy Sanchez gaat voor het podium in de Tour maar een ritzege bleef het belangrijkste doel volgens ploegleider Gonzalez de Galdeano. Het eerste zou zomaar kunnen al blijft de ploegentijdrit de achilleshiel van deze ploeg, verder liggen ze wel erg vaak op de grond op de een of andere manier. Wellicht voor de echte bergen komen al wat kansjes voor een rappe man als Sanchez indien er een serieuze schifting plaatsvindt. Van mannen als Sagan & Hagen verliest ie maar tegen een Gilbert is hij niet per definitie kanslooos.

Wat zijn de regels eigenlijk m.b.t. de ploegentijdrit? Telt het ABSOLUTE verschil of wordt er gewerkt met getrapte verschillen zoals in het verleden weleens gold?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 21 jun 2011 11:01
Citaat:
Wat zijn de regels eigenlijk m.b.t. de ploegentijdrit? Telt het ABSOLUTE verschil of wordt er gewerkt met getrapte verschillen zoals in het verleden weleens gold?


Each team’s time will be taken when their fifth rider crosses the line (http://www.letour.fr)

Zijn er meer dan 5 renners bij de eerste groep krijgen deze dezelfde tijd denk ik. Komen ze op achterstand binnen zal die achterstand erbij geteld worden. Bij getrapte verschillen bedoel je neem ik aan:

1 0 sec
2 + 10 sec
3 + 20 sec
etc. ?
Ik denk dat dat ditmaal niet gebeurd aangezien de TTT maar 23km is.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 jun 2011 11:38
[color=#FF0000">QUICKSTEP:
1. Tom Boonen
2. Sylvain Chavanel
3. Gerald Ciolek
4. Kevin de Weert
5. Dries Devenyns
6. Addy Engels
7. Jérôme Pineau
8. Gert Steegmans
9. Niki Terpstra[/color">

@Bart: zou jij wat over deze ploeg kunnen vertellen, wat verwacht je van Quickstep in de Tour, wie in welke rol, ritwinst etc.

Wel een aardige zeer ervaren ploeg bestaande uit vrijbuiters en rappe mannen, geen klassementsambities. Lijkt me lastig voor deze ploeg om net zo'n succesvolle Tour te beleven als vorig jaar.

@Riejuh: dat bedoelde ik inderdaad met getrapte verschillen.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 21 jun 2011 11:53
Quickstep:

Een ploeg die bestaat uit een aantal rappe mannen: Ciolek, Boonen en Steegmans die allen al eens een etappe in een grote ronde op hun naam hebben geschreven. Verder hebben ze met Chavanel een renner die elk jaar zijn etappe's uit gaat kiezen en vaak hierin succesvol blijkt. Binnen de Vlaamse formatie ontbreekt een klassementrenner waardoor het gehele team zich zal gaan richten op ontsnappingen met (Engels, Terpstra, Chavanel, Pineau en eventueel Deveneys) mochten ze worden teruggepakt worden zal Quickstep het proberen af te maken in de sprint met Ciolek, Boonen of Steegmans. Hiervoor ontbreekt het echter ook weer aan een echte topsprinter. Waardoor de grootste kans op een overwinning zal komen uit een ontsnapping.

Mijn verwachting is trouwens dat een van de twee Fransen in dit team een tijdje in de Bollentrui zal gaan rijden. De eerste week zul je Quickstep samen met de Franse teams (AG2R, Europcar, Cofidis etc.) en ook het Nederlandse Vacansoleil de koers kleur zien geven.



Edit: Ik heb net in mn lunch eens het etappe-schema door zitten spitten. Het zal me niet verbazen als Gilbert 3 etappes in de eerste week kan winnen.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 jun 2011 16:27
Citaat:
QUICKSTEP:
1. Tom Boonen
2. Sylvain Chavanel
3. Gerald Ciolek
4. Kevin de Weert
5. Dries Devenyns
6. Addy Engels
7. Jérôme Pineau
8. Gert Steegmans
9. Niki Terpstra[/color">

@Bart: zou jij wat over deze ploeg kunnen vertellen, wat verwacht je van Quickstep in de Tour, wie in welke rol, ritwinst etc.

Wel een aardige zeer ervaren ploeg bestaande uit vrijbuiters en rappe mannen, geen klassementsambities. Lijkt me lastig voor deze ploeg om net zo'n succesvolle Tour te beleven als vorig jaar.

@Riejuh: dat bedoelde ik inderdaad met getrapte verschillen.
Vorig jaar ging ze ook met ongeveer dezelfde namen van start, maar toen viel alles mee voor hun. De Weert wil voor het klassement gaan en zal daar hulp bij krijgen van Devenyns die ook redelijk bergop kan. Dan de Fransen zoals Riejuh zegt zullen wel een aantal etappes uitkiezen en voor hun eigen kansen gaan. Maar omdat de bergritten behoorlijk aan het eind zitten zie ik wat minder kansen voor de vrijbuiters. De sprinters zullen langer in de ronde blijven waardoor ze meer kansen zullen hebben dan de vrijbuiters. De sprinters van deze ploeg zijn gewoon niet goed genoeg of durven niet meer volledig in de sprint. Het zegt veel over deze ploeg dat ze hun laatste overwinning behaalde ergens eind maart behaalde.

Citaat:
Edit: Ik heb net in mn lunch eens het etappe-schema door zitten spitten. Het zal me niet verbazen als Gilbert 3 etappes in de eerste week kan winnen.
Ik hoop het. Vind het prachtige renner die waar die start altijd wil winnen. Zou mooi zijn als die na de eerste etappe in het geel staat.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 21 jun 2011 17:30
Als iemand de gele trui verdient als kroon op zo'n schitterend seizoen dan is het Gilbert wel inderdaad. Had gelezen dat De Weert voor het klassement ging inderdaad, volgens mij mocht Engels daarom ook mee (dacht dat dit laatste op Nusport stond). Maar met alle respect voor Kevin en zijn aspiraties, in hoeverre is dit een reeel doel (top 15 lijkt me welhaast onmogelijk, of weet jij meer dan wij weten Bart <img src='smilies/icon_wink.gif' /> ?)
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 21 jun 2011 17:56
Citaat:


Citaat:
Edit: Ik heb net in mn lunch eens het etappe-schema door zitten spitten. Het zal me niet verbazen als Gilbert 3 etappes in de eerste week kan winnen.
Ik hoop het. Vind het prachtige renner die waar die start altijd wil winnen. Zou mooi zijn als die na de eerste etappe in het geel staat.


Die loopt wel licht heuvel op in de laatste 2km dus zou zomaar kunnen.

Verder Super-Besse en de andere etappes in het centraal massief zijn prima te doen voor vrijbuiters..
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.987.000 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Tour de France 2011
Ga
Zoeken: