Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De commissie
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De commissie
Maker: 343Bekeken: 8193
Status: InactiefBerichten: 136
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Ma 3 maa 2008 14:08
Citaat:
Als Algemeen Directeur heb je uiteraard weldegelijk te maken met het voetbaltechnische gedeelte. Zie Jan Reker bij PSV.
Ja maar PSV heeft gewoon een commercieel directeur dus PSV en Ajax kunnen qua bestuursvormen niet met elkaar vergleken worden.

Citaat:
Bovendien is Fontein niet alleen daarop afgebrand. Ook z'n managementkwaliteiten kwamen (mede door z'n gebrek aan voetbalkennis?) bij Ajax niet goed over.
Dat is inderdaad wel een goede reden, maar of dat genoeg is voor een legitiem ontslag weet ik niet.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 maa 2008 19:28
Citaat:
Ten Cate doet boekje open: " Bij Ajax praat je in feite over twee clubs"

Henk ten Cate geeft in De Telegraaf zijn mening over het rapport van de commissie-Coronel en de huidige gang van zaken bij Ajax. Ten Cate kreeg bezoek van de commissieleden Stanley Menzo en Reinier van Dantzig, waarna hij hen onomwonden zijn mening gaf. "Het leek een blauwdruk van mijn verhaal", verwoordt Ten Cate zijn gedachten toen het rapport werd gepresenteerd. "Ik heb dus goed opgelet."

Hij bespeurde ernstige tekortkomingen in de scouting, op de werkvloer en in het aankoopbeleid. Hij pleitte voor een nieuw technisch model en op de vraag wie de nieuwe trainer van Ajax moest worden, dacht hij meteen aan Marco van Basten. "Dat is namelijk de enige die de tijd krijgt om iets op te bouwen."

Ten Cate heeft geen spijt van zijn periode bij Ajax. "Spijt moet je niet hebben in je leven. Van de vier prijzen wonnen we er in het eerste jaar drie, dus ik had dit ook niet willen missen. Je zou hooguit kunnen spreken van een inschattingsfout. Maar als mens ben je nooit uitgeleerd. Je leert tot de dag dat je sterft."

" Weinig mensen wisten dat ik gestopt zou zijn als we vorig seizoen kampioen waren geworden", vervolgt de Amsterdammer. "Ik kreeg in de gaten dat ik niet meer met sommige mensen door één deur kon. Er werd compleet anders gedacht over bepaalde zaken en over het niveau. Vandaag kon alles, morgen niks. Na twee maanden voelde ik de spanningen op verschillende afdelingen al en dan vooral tussen Martin van Geel en Maarten Fontein. Dat werd altijd maar ontkend, maar inmiddels is het wel gebleken."

Bij de directie van Ajax ontbrak het aan zelfkritiek, constateert Ten Cate. "Ik heb de directieleden naderhand horen zeggen dat hun eigen afdeling wél goed liep. Dat onderschrijft mijn visie alleen maar. Allerlei groeperingen waren voor zichzelf bezig. Een slangenkuil wil ik het niet noemen, maar ik constateerde dat mensen slecht samenwerkten. Ze hielden hun eigen straatje schoon. Er was geen cohesie. Dan bedoel ik puur de intermenselijke verhoudingen. Al dat gekonkel en geroddel heb ik als zeer onprettig ervaren. Als ik bij de één koffie ging drinken, zei de ander: 'Waarom ga je daar zitten? Hier kun je ook koffie drinken.' Is waar gebeurd. Op een gegeven moment ging ik alleen nog naar boven om de post te halen."

" Bij Ajax praat je in feite over twee clubs", aldus de huidige veldtrainer van Chelsea. "De club Ajax huist op De Toekomst en de club binnen de club vind je in De Arena. Het beste dat Ajax nu zou kunnen overkomen, is dat het weer één geheel wordt. Ik hoop het van harte, want Ajax blijft Ajax. Hoe kort ik er ook heb gewerkt, ik houd al jaren van die club. Ze spelen altijd het beste voetbal, zijn toonaangevend geweest en een voorbeeld in de voetbalwereld. Over tien jaar zal ik Ajax ook nog volgen. Het is alleen jammer dat ik er net werkte in een periode dat het allemaal wat minder florissant was."

Al met al vindt Ten Cate dat hij het redelijk goed gedaan heeft bij Ajax. Hij stelt vast dat hij op het juiste moment is vertrokken. "De mensen werden weer enthousiast en ik heb misschien wel het realisme teruggebracht. We waren op de goede weg, ondanks alle beperkingen. Maar soms moet je weten wanneer je ergens weg moet gaan. Ik denk dat ik het goede moment gekozen heb."


Bron: De Telegraaf
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 maa 2008 19:36
Ja, inderdaad opvallend, die mensen die hun straatje schoonvegen.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 maa 2008 13:02
Ben er nog steeds niet uit over hoe of wat ik vind dat Cruijff weg is maar als je dat stuk van De Telegraaf leest wordt me toch wel duidelijk dat het verrekte jammer is en een gemiste kans dat dit zo gelopen is.
Dit soort problemen binnen de club kan er maar 1 oplossen en dat is Cruijff en niemand anders. Ook van Basten niet en dan kan die wel zeggen we houden contact etc maar wat een gemiste kans.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 maa 2008 13:12
Citaat:
Van Basten houdt contact met Cruijff
door onze Telesportredactie

AMSTERDAM - Net als Johan Cruijff bevestigt ook Marco van Basten dat er slechts sprake is van een zakelijk verschil van mening inzake de reorganisatie van de jeugdopleiding bij Ajax.

De huidige bondscoach, die per 1 juli in dienst van de Amsterdamse club treedt, zegt: "Er wordt hier en daar gesuggereerd dat wij een conflict hebben, maar zo ver is het niet doorgeschoten. Er is een verschil van mening over de aanpak van dit ene punt. Maar er zijn nog zoveel andere zaken op voetbalgebied te bespreken en dat gaan we de komende tijd zeker doen. De mening van Johan en onze vriendschap zijn en blijven me veel waard. Dat is na één meningsverschil echt niet veranderd."


Telegraaf

Goed nieuws dus. De deur staat nog open, naar mijn idee.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Di 11 maa 2008 22:52
Citaat:
Goed nieuws dus. De deur staat nog open, naar mijn idee.


Nou dat lijkt me niet Thomas, Cruijff zien wij nooit meer terug in de Arena, die doet helemaal geen klote meer voor onze club...... :-x
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 maa 2008 02:11
Ik weet dat je nogal zwartgallig bent, Ad ( <img src='smilies/icon_wink.gif' />), maar waar baseer je dat op?

Wat mij betreft is nergens uit gebleken dat er een onwerkbare situatie is ontstaan voor Cruijff. Als Ajax hem over een jaar alsnog nodig heeft en hij weigert, dan verwijt ik hem dat.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 maa 2008 16:02
Citaat:
Stam: 'commissie-Coronel sprak niet met eerste elftal'

Bron: Sportweek

'Ik vraag me af wie die commissie heeft gescout,' aldus de voormalige topverdediger.

Jaap Stam, begin dit seizoen gestopt als voetballer, heeft zijn twijfels bij de manier waarop de commissie-Coronel bij Ajax te werk is gegaan, zo vertelt hij deze week in Vrij Nederland/Sportweek.

'Weet die commissie wel wat er leeft?' vervolgt de Kampenaar. 'Er is gesproken met de ouders van jeugdspelers, maar met niemand van het eerste elftal. Dat vind ik raar. Daar gaat het toch uiteindelijk ook om. Het is belangrijk om voetbalmensen aan het roer te hebben. Maar het zal niet makkelijk zijn om Ajax weer terug te krijgen aan de absolute top. De tijden zijn veranderd, maar met de juiste mensen is het mogelijk.'

De 35-jarige Stam lijkt zich de kritiek aan zijn adres uit het rapport niet aan te trekken. De commissie-Coronel stelt namelijk dat gelouterde spelers vóór aankoop uitvoerig moeten worden gescreend of zij hun rol in het team fysiek wel aankunnen. 'Ik had net een topseizoen bij Milan achter de rug. Met mijn fysieke gesteldheid was het wel in orde,' weerlegt de 67-voudig international de opmerking in het rapport.

Stam betreurt overigens de manier waarop de laatste maanden van zijn carrière zijn verlopen. 'Ik was wanhopig. Ik wilde een voorbeeld zijn voor de jongens,' zegt de oud-Ajacied. 'Maar het zat er gewoon niet in.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Wo 12 maa 2008 17:40
Citaat:
Ik weet dat je nogal zwartgallig bent, Ad ( <img src='smilies/icon_wink.gif' />), maar waar baseer je dat op?

Wat mij betreft is nergens uit gebleken dat er een onwerkbare situatie is ontstaan voor Cruijff. Als Ajax hem over een jaar alsnog nodig heeft en hij weigert, dan verwijt ik hem dat.


Zwartgallig?......ik noem het liever realistisch Thomas. We hebben Johan allemaal gehoord bij Cheque v Gelder de woensdag na de bekendmaking en we hebben zijn reactie gehoord na het "conflictje" met v. Basten.
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die nog terug keert, ook al hoop ik natuurlijk wel dat dat het geval is, want hoe jullie ook over mij denken; Ajax is mijn club, gaat me aan mijn hart en daar ben ik elke dag mee bezig. De laatste 10 jaar kost die club me gewoon een paar jaar van mijn leven, omdat vrijwel alles wat er gebeurt klote is en dan mag ik dat als supporter zeggen ook vind ik.
Het komt op jullie misschien allemaal negatief over, maar het is vooral ergernis, onbegrip en pijn hoor.......ik kan maar niet begrijpen dat zo`n mooie club helemaal naar de sodemieter is gegaan door puur wanbeleid van een zooitje idioten. Dan noem ik bestuurders als Frank Kales en die vreselijke klotekop van Jaakke en dan noem ik trainers als Jan Wouters en Morton Olsen. Voorlopig zit ik niet zo vaak naast met mijn voorspellingen en ik ben bang dat dat nu ook weer niet het geval zal zijn, ook al hoop ik van wel.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 maa 2008 17:23
Citaat:
'Van Geel heeft de toekomst van Ajax bepaald'
18/03/2008 13:45

De goede clubgeest zal ons schragen D'Eendracht maakt ons hecht en sterk. Een passage uit het clublied van Ajax en tevens de eerste regels van het rapport van de Commissie Coronel.

Het is inmiddels enkele weken geleden dat de analyse van de laatste tien seizoenen bekend is gemaakt, maar één ding is inmiddels wel duidelijk: er is geen eendracht en er is geen enkele clubgeest. De titel van het rapport is 'Ajax, de weg naar de winst', maar de laatste weken is er geen enkele weg of route te bekennen.

Er schijnt overigens nog wel een onderzoek te lopen naar de het lek dat ervoor zorgde dat het rapport van de commissie drie dagen te vroeg op straat lag. Maar dat laatste is vooral tekenend voor het huidige karakter van de club, waar iedereen wantrouwend naar elkaar kijkt en wanhopig probeert te overleven.

De gang van zaken rond het vertrek van Johan Cruijff demonsteerde dat Ajax zich in een schrijnend machtsvacuüm bevindt waarbij geen enkele duidelijkheid meer is over de vraag wie de beslissingen moet en mag nemen.

Cruijff had opdracht van de ledenraad de club naar eigen inzicht te herstructureren en organiseren. Terwijl hij nog niet begonnen was, werd Marco van Basten als coach aangesteld met als assistenten John van 't Schip en Rob Witschge. Die aanstelling gebeurde door Martin van Geel, de technisch directeur die in het rapport-Coronel volledig onderuit was gehaald. De scouting voelde zich in Amsterdam niet serieus genomen, er kwamen spelers binnen zonder dat ze bekeken waren en tevens was het niveau van de aangetrokken voetballers ontoereikend voor het sportieve niveau dat de club nastreefde.

Het was niet onlogisch dat Johan Cruijff positief reageerde op de aanstelling van Van Basten. Natuurlijk ging hij ervan uit dat hij zijn eigen protégé wel op één lijn zou krijgen met zijn hervormingsplannen. Het bleek een dure inschattingsfout. De man die carte blanche had gekregen van de ledenraad om de club te hervormen, had zich vooraf op de hoogte moeten stellen of Van Basten de coach was die in die plannen paste. Dan had hij hem de keuze kunnen voorleggen: Wegwezen of je conformeren aan de nieuwe structuur waarin de technische staf niet alleen verantwoordelijkheid neemt voor het eerste elftal, maar ook voor de hele jeugdopleiding. Dat Van Basten en zijn assistenten geen zin hadden de jeugdafdeling op de schop te nemen, is achteraf niet zo vreemd meer. Van Basten wil zich concentreren op het eerste elftal en had wat dat betreft van Van Geel al gekregen wat hij wilde: een vierjarig contract.

Zo heeft Van Geel, die in het rapport van de Commissie Coronel werd gekraakt, de toekomst van de club bepaald. Wat betekent dat voor de toekomst van Ajax? De man die de club moest redden is weg voordat hij begonnen was. En het rapport dat 'de weg naar de winst' aangaf, is opgeborgen in een la. De assistenten zijn meegenomen door de trainer. En ook de aanbevelingen voor het spelen van topvoetbal zijn in de wind geslagen. De trainer met bewezen managementkwaliteiten is niet aangesteld. En de tweede aanbeveling, ­een sterke technisch directeur met ruime verantwoordelijkheden en bevoegdheden in combinatie met een veldtrainer, ­is evenmin opgevolgd. Als ik Uri Coronel was, zou ik me behoorlijk bedrogen voelen.

Taco van den Velde


VI.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 maa 2008 17:25
Uhm......is AJAX dan al klaar, Taco? Ik dacht het niet.
Chivu 05


Geregistreerd: 29-10-2007
Forum berichten: 796
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Wo 19 maa 2008 14:44
Citaat:
Uhm......is AJAX dan al klaar, Taco? Ik dacht het niet.


Bij VI grijpt men alles aan om Ajax af te kraken. Ongelovelijk zeg, ik vind het echt een matig blad geworden. Ben al 12 jaar lid, maar vind de internet site interssanter dan het blad zelf.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.978.490 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » De commissie
Ga
Zoeken: