Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Johan Cruijff
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Johan Cruijff
Maker: Eto'oBekeken: 64430
Status: InactiefBerichten: 1087
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 09:44


Citaat:
Cruijff terug bij Ajax, bestuur vertrekt
Van onze verslaggever Willem Vissers

AMSTERDAM - Johan Cruijff keert terug bij Ajax om het technisch beleid vorm te geven. De ledenraad van de Amsterdamse club vroeg hem dinsdag terug te keren op het oude nest. Het Ajax-bestuur stapt op.

Cruijff verklaarde zich bereid Ajax, dat in crisis verkeert, te helpen. Ajax en Cruijff buigen zich over de precieze invulling van de taken.

De 60-jarige Cruijff is voormalig speler en trainer van Ajax. Hij was ook adviseur, maar over die rol bestond geregeld onduidelijkheid. Als erelid mag hij de vergaderingen van de ledenraad bijwonen, wat hij normaliter vrijwel nooit doet.

Maar Cruijff arriveerde dinsdag tegen zeven uur bij de Arena, waar de ledenraad vergaderde over het rapport van de commissie-Coronel. Daarin wordt een kritisch beeld van het technische en bestuurlijke beleid van Ajax geschetst.

`Cruijff', zo meldde hij zich bij de intercom, voor de slagboom naar het vip-dek. Om kwart voor twaalf verliet hij de Arena met gierende banden, zonder commentaar te geven.

Cruijff haalde maandag in zijn column in de Telegraaf hard uit naar het beleid van Ajax. Zo vertelde de beste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis dat de bestuursleden heel slecht beleid hebben gevoerd. `Ze zitten er vooral voor zichzelf en hebben geen verstand van de materie.'

Hij doelde daarmee op onder andere voorzitter John Jaakke, die tijdens de vergadering zijn wankele positie moest verdedigen voor de ledenraad, een machtig orgaan binnen Ajax. De ledenraad kan de voorzitter wegsturen.

Bovendien suggereerde Cruijff in zijn column oplossingen aan te dragen voor de problemen. `Maar mij is nooit iets gevraagd', stelde Cruijff. Hij zei ook dat hij wel begreep waarom ze hem niets vroegen, want dan zouden sommigen in de top moeten vrezen voor hun positie.

Het leek op een sollicitatie. Het bestuur van voorzitter Jaakke treedt na afloop van het seizoen af, als de gewenste nieuwe structuur is ingevoerd.

Dat Cruijff de vergadering bezocht was opvallend, door het gekozen moment en omdat het 60-jarige erelid vrijwel nooit een vergadering van de ledenraad bijwoont. `Sinds ik voorzitter van Ajax ben, had ik Cruijff nog nooit gezien bij een vergadering', zei Jaakke, die aantrad in 2003, na afloop.


www.volkskrant.nl


Citaat:
CRUIJFF HELPT AJAX

Clubbestuur stapt op na reorganisatie

AMSTERDAM, woensdag
Het verenigingsbestuur onder leiding van John Jaakke zal Ajax verlaten nadat de reorganisatie van de club is afgerond. Verder heeft de ledenraad Johan Cruijff verzocht om de technische organisatie van de club door te lichten en in te kleuren. De legendarische nummer 14 heeft toegezegd dit te zullen doen. Op korte termijn zal met Cruijff besproken worden hoe één en ander uitgewerkt moet worden.

Daarmee kreeg de veelbesproken bespreking van het rapport van de commissie-Coronel toch een relatief happy end. Omdat de ledenraad aanvankelijk hoog had ingezet in de confrontatie met het verenigingsbestuur onder leiding van voorzitter John Jaakke. Allereerst moest het complete college Jaakke aftreden, dan zou de huidige raad van commissarissen (rvc) ontbonden moeten worden en vervolgens had de nieuwe rvc de complete directie moeten ontslaan. Dit hield dus in dat John Jaakke, Joop Saan, Hennie Henrichs (names Ajax in de rvc), de twee externe commissarissen Sjoerd van Loon en Frank Eijken en de drie directeuren Maarten Fontein (algemene zaken), Martin van Geel (technische zaken) en Jeroen Slop (financiële zaken) het veld zouden moeten ruimen.

Met deze spijkerharde voorwaarden op zak stapte de 24 man tellende ledenraad, inclusief de diverse ereleden, het voorgesprek in dat om 18.00 uur gehouden werd voordat om 20.00 uur de confrontatie met Jaakke & co op de agenda stond. Dit onderhoud zou een onverwachte wending krijgen, toen rond kwart voor zeven de uit Barcelona overgevlogen Johan Cruijff zich in de ArenA meldde. Als erelid heeft de legendarische nummer 14 het recht om de ledenraadvergaderingen bij te wonen en daar maakte hij gebruik van, ruim 24 uur nadat hij voetbalminnend Nederland had verrast door in zijn wekelijkse Telesport-column te melden dat hij bereid en in staat is om de huidige problemen binnen Ajax op te lossen. Door zich bij de ledenraad te melden en vervolgens de confrontatie met het verenigingsbestuur bij te wonen, plaatste Cruijff zich middenin de discussie die momenteel binnen Ajax woedt.

Omdat alle betrokkenen na de bijna vier uur durende sessie er het zwijgen toe deden, werd niet duidelijk in hoeverre de aanvankelijk harde eisen van tafel zijn geveegd of slechts zijn uitgesteld. In de communiqués die de club na afloop vrijgaf werd voornamelijk gerept over de bijstellingen in de verantwoordelijk- en bevoegdheden van voornamelijk de raad van commissarissen, het verenigingsbestuur en de ledenraad. Kortom, een voornamelijk interne aangelegenheid.

Daarmee werd de indruk gewekt, dat al pratende weg de ledenraad en het verenigingsbestuur af hebben gezien van een harde confrontatie en besloten hebben tot een route die de club in rustiger vaarwater gaat brengen. Dat was hard nodig, omdat het interne conflict de contouren van een machtsgreep leek te krijgen. Er sijpelde steeds meer informatie naar buiten, waaruit de indruk werd versterkt dat de commissie-Coronel veel verder was gegaan dan de oorspronkelijke opdracht om het bestuursmodel en het technische beleid van de laatste 10 jaren in kaart te brengen.

Het simpele feit dat in het ‘startmodel’ van de avond ook het aftreden van de complete directie werd meegenomen, terwijl dat formeel geen zaak van het college is, versterkte die indruk. In dat opzicht leek de actie van de rvc, om nog voor de presentatie van het commissierapport directeur Fontein te elimineren, een enorme kettingreactie teweeg te hebben gebracht.

De afschuw over de wijze waarop dit werd uitgevoerd, het persbericht dat Fontein uit eigen beweging was opgestapt (wat hij uiteindelijk niet deed) lag al op straat voordat de bespreking was begonnen, leidde ook binnen Ajax tot de conclusie dat een clubleiding met zo weinig fatsoen per direct zou moeten vertrekken.

Vandaar dat de toonzetting aan het begin van de avond aanzienlijk scherper was, dan uit het rond middernacht vrijgegeven communiqué zou blijken. Hoewel niemand tot commentaar bereid was, lijkt het er daarom op dat de rijen wat meer gesloten zijn. Het feit, dat Johan Cruijff is gevraagd om mee te helpen aan de oplossing van het probleem en dat hij daar ook mee akkoord is gegaan, is een indicatie dat er wel degelijk druk van de ketel is gehaald.

Wat dat betreft heeft Ajax een eerste stap gedaan om de zich als een olievlek uitbreidende crisis te neutraliseren.


De Telegraaf
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 10:02
Dit is het beste nieuws sinds tijden!!!! <img src='smilies/lol.gif' /> <img src='smilies/lol.gif' /> <img src='smilies/lol.gif' />

Ik ben erg blij vandaag, nadat ik dit hoorde....

Nu eens kijken wat cruijff in petto heeft, ik denk dat hij met goede oplossingen komt, wat deze zijn weet ik niet, maar ik heb echt 110% vertrouwen in hem!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 10:54
De tijd voor Cruijff om te laten zien wat hij nog in z'n mars heeft. Ajax zat begin jaren 80 met dezelfde problemen als het huidige Ajax. Een bestuur wat de prioriteiten niet meer op het voetbalgedeelte had liggen, onder voorzitter Harmsen. Toen Cruijff trainer werd en er kwam een nieuw bestuur was meteen het eerste seizoen al merkbaar hoe alles transformeerde. Cruijffs eerste seizoen als trainer was voetballend al meteen top.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 13:03
Johan Cruijff bast van de voetbal kennis en daarbij is hij een echte Ajacied. Als hij nou de ruimte krijgt om nieuwe mensen aan te stellen en daarbij de scouting en jeugdopleiding te verbeteren kan hij veel goeds doen voor Ajax. Jammer dat hij (zoals het nu bekent is) geen functie als voorzitter, technisch directeur of voorzitter krijgt. Hij moet wel even de tijd krijgen maar Cruijff is in ieder geval de persoon die Ajax vooruit kan brengen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 13:06
Over de officiële functie die Cruijff al dan niet krijgt maak ik me op dit moment geen zorgen. Volgens mij is Cruijff wel een man van zijn woord en zal hij deze klus serieus gaan nemen. En het helpt natuurlijk dat hij bepaalde posities in mag gaan vullen. Iemand als Van Basten als hoofdtrainer is ideaal voor Cruijff. Als je dan ook nog denkt aan een Rijkaard als AD...
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 13:08
Citaat:
Over de officiële functie die Cruijff al dan niet krijgt maak ik me op dit moment geen zorgen. Volgens mij is Cruijff wel een man van zijn woord en zal hij deze klus serieus gaan nemen. En het helpt natuurlijk dat hij bepaalde posities in mag gaan vullen. Iemand als Van Basten als hoofdtrainer is ideaal voor Cruijff. Als je dan ook nog denkt aan een Rijkaard als AD...
Ik maak me ook geen zorgen maar Cruijff als voorzitter zou wel geweldig zijn. Het is trouwens zoiezo mooi dat Cruijff weer zo betrokken raakt bij Ajax.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 14:02
Johan Cruijff zal tijdens de voorbeschouwing op Arsenal-AC Milan vanavond vanaf 20.15 uur tekst en uitleg geven op zijn keuze om Ajax te helpen.

Ik had vanavond een afspraak, maar die heb ik hier voor afgezegd of in ieder geval ingekort. Dit is gewoon te spannend.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 14:16
:-) Ja, dan dacht je dat het een memorabel moment was toen Cruijff van de tribune kwam om Beenhakker even de les te lezen....Dit is ook zo'n Cruijff-moment maar dan x 100.
Chivu 05


Geregistreerd: 29-10-2007
Forum berichten: 796
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 15:18
Ik denk dat Cruijff vanavond nog niet veel kan zeggen. Zou ook niet netjes zijn tegenover Van Geel, mocht die evt. ontslagen worden.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 15:21
Ik denk niet dat Cruijff voorzitter of technisch directeur wordt, maar hoorde het iemand anders ergens al mooi zeggen: zie Cruijff als de formateur van het nieuwe Ajax-kabinet.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 16:14
Citaat:
14 Aanbevelingen van Johan Cruijff

Bron; ajaxlife.nl

Ajax Life interviewde Johan Cruijff in het eerste nummer van voetbalseizoen 2006-2007. Cruijff legde aan Ajax Life uit hoe bij Ajax één plus één weer drie kan worden. Het gehele interview:

Als je met Johan Cruijff over voetbal en Ajax praat, denk je al snel: het komt goed met de club. En die reddingsoperatie is niet eens zo ingewikkeld en hoeft niet lang te duren. Hier volgen 14 aanbevelingen van Johan om Ajax weer topfit te krijgen.

1. Werk samen

‘Ajax moet weer een normale vriendenclub worden. De mensen zijn uit elkaar gegroeid. Vroeger hadden we twee man en een paardenkop op kantoor, nu zitten er honderd medewerkers. Maar die moeten allemaal wel dezelfde kant op kijken. Daar ontkom je niet aan. Als bijvoorbeeld de interne scouting niet direct communiceert met de technische leiding, dan kan je het schudden. Als je ziet wat voor spelers Ajax in het verleden heeft gekocht, kan je niet zeggen: daar is gezamenlijk over gesproken. Alles begint met interne communicatie.

Een van de belangrijkste dingen vind ik: gooi die notulen nou eens het raam uit, ga om tafel zitten en over voetbal ouwehoeren. Pik dan de goede dingen eruit, dan gaat het al snel veel beter met de club.'

2. Waardeer het straatvoetbal

‘Het straatvoetbal was in principe het handelsmerk van Ajax. Uit de straat- en schoolvoetbaltoernooien in Amsterdam kwamen altijd talenten. Dat is een beetje verwaterd, de veldjes zijn verdwenen. Met de Cruijff Courts van de Foundation proberen we terug te gaan naar het oude systeem, waarbij je een veldje naast de school hebt waar ze weer gaan voetballen. Op straat begint de competitie al, want je wil met niet verliezen met "poten". Bij Ajax zie je die slimheid van de straat te weinig terug. Het voetbal is te steriel, zonder dat het op een hoger plan wordt getild. De eigen inbreng van spelers is vaak minimaal.'

3. Wees eerlijk

‘Ik ben als adviseur van Ajax geen beslisser. Dat doet een ander. Als mijn mening naar buiten toe alleen wordt gebruikt om anderen zoet te houden, gebeurt er helemaal niets met mijn mening. Dan vind ik adviseurschap gevaarlijk.

Het zijn eerlijke mensen die naar mijn mening vragen en niet mijn mening misbruiken. Dat zijn twee verschillende dingen. Ze nemen uiteindelijk zelf de beslissing. Over het algemeen is eerlijkheid de basis. Als je Piet Keizer neemt, die is 100 procent eerlijk. Henk ten Cate ook, lijkt mij.'

4. Maak Keizer koning

‘Piet is een instelling binnen Ajax. Hij was scout maar hoe werd hij als scout gebruikt? Als er in het verleden beslissingen werden genomen, zat hij niet aan tafel. Dan kan ik net zo goed m'n buurman sturen, dat is een zinloze situatie. Hij moet het bindmiddel zijn en alle mensen die bij de club komen op technisch gebied bijstaan en adviseren. Als iemand niet functioneert - en dat ziet hij ongetwijfeld - moet er een beslissing worden genomen. Dat is soms hard, maar het is niet anders.'

5. Stel sterke mensen aan

‘Ik trek niet aan alle touwtjes. Ik ben er voor sterke mensen aan te stellen. Neem Van Basten of Rijkaard. Dat vind ik sterke mensen. En die komen niet bij mij vragen: "Zit mijn schoenveter goed?" Bij bepaalde details - die veel mensen niet eens doorhebben - komen ze bij mij vragen wat ik ervan vind.

Bij Ajax is er een enorme kink in de kabel gekomen, want ze hadden goud in huis. Neem Van Basten en Van 't Schip. Rijkaard had geen club. Er waren mensen misschien bang voor hen. Ajax zal eerst op de blaren moeten zitten en vervolgens zien hoe ze die mannen bij de club terug kunnen halen.'

6. Put moed uit Barcelona

‘Barcelona was drie jaar geleden een drama. Vorig seizoen wonnen ze de Europa Cup en nu ziet het er prima uit. Die club was toch goed met Ajax te vergelijken. Intern zag je een totale bende, zonder samenhang. Bij Barcelona was het niet alleen Frank Rijkaard met Henk ten Cate. Het was ook Aitor Beguiristain en het was ook voorzitter Joan Laporta. Dat is het verschil. Als de voorzitter weet dat z'n medewerkers, spelers en technische staf echt alleen denken aan het succes van de club, en dat dát de enige focus is. Dan sta je ijzersterk. Puur door het samen te doen.'

7. Gebruik de vleugels verstandig

‘Je kan niet zeggen dat Mitea, Rosales of Babel slecht zijn. Het gaat erom: waar is hun positie, hoe krijgen ze de bal aangespeeld en wat kunnen ze in de ruimte met de bal gaan doen? Tot nu toe kreeg een buitenspeler een ziekenhuisbal aangespeeld, of ze konden geen kant op. Dan ben je al geslacht voordat je begint, dat heeft niets met de kwaliteit van die speler te maken. Ajax werd op dat vlak vermoord door de zelf gecreëerde spelsituaties.'

8. Leid spelers goed op

‘Eén van de belangrijke dingen is het opleiden van de Ajax-spelers. Allereerst technisch, puur voetballend gezien. Daarbij ook karakterologisch en intellectueel. Bijvoorbeeld: hoe staan de Ajacieden pers te woord? Dan gaat het net zo goed om de technische staf, de elftalleiders en de mensen van kantoor. De kaartjesverkoper is net zo belangrijk als de jongen die een voorzet geeft. Ajax is één geheel. Alleen als je er één geheel van maakt, kan je sterk zijn. Als je dat niet doet, valt de één de ander aan. Eén plus één kan drie zijn, maar kan net zo goed anderhalf worden. Dat is wat je moet voorkomen. De voetbalopleiding heeft de laatste tijd niet goed gefunctioneerd. Alle jongens die doorkomen, kunnen echt wel voetballen. Maar op dat moment begint de opleiding pas. De basis hebben ze, maar hoe gaat het verder? Is het vervolg slecht, dan is het niet verwonderlijk dat ze de club te snel verlaten. Neem Van der Vaart. Hij ontwikkelt zich niet en staat stil, krijgt kritiek en wil weg. Dat is logisch.'

9. Kies voor uitstraling

‘Om een voorbeeld te noemen: we weten allemaal dat Ronaldinho en Eto'o bij Barcelona de grote sterren zijn. Maar als Henrik Larsson het veld op kwam, kreeg hij het grootste applaus. Dat is uitstraling. Als je dat nou voor elkaar kan krijgen, ben je een heel eind. Dat zijn goeie gasten, waarbij geen enkele supporter het erg vindt als-ie een keer een bal mist.'

10. Stop met de nummer 10

‘Wie het internationale voetbal een beetje volgt, ziet dat je helemaal niet meer met een nummer 10 kan spelen. Ik heb die nummer 10 zelf uitgevonden, maar dat deed ik dan met drie verdedigers. Als je dan vier man in de laatste linie hebt, hou je er eentje over en die kan je dan ergens anders neerzetten. Maar als je echt met vier pure verdedigers wil voetballen, moet je van achteren geen speler weghalen. Dan komt de boel scheef te staan.'

11. Creëer clubbinding

‘Waarom wil Nigel de Jong in godsnaam weg op die leeftijd? Dan gaat er toch iets gigantisch mis binnen de club? Anders gaat zo'n speler niet weg. Als de club open en eerlijk is richting zo'n jongen, is hij ook respectvol terug. Er moet iets gebeurd zijn. Het kan een gigantische aanbieding van die club geweest zijn, want normaal gesproken gaat een speler toch niet - met alle respect voor die club - van Ajax naar HSV?'

12. Laat sporters de club runnen

‘Het verschil tussen sporters en gewone studenten? Sporters leren actief. Normaal zegt een docent wat en de luisteren de leerlingen. Een coach zegt wat en sporters gaan actief in het veld het geleerde uitvoeren. Dat noem ik actief leren. Dat is een andere benadering. Een ander voordeel: veel voetballers weten al hoe het voetbal in elkaar steekt. Dat hoeven ze niet meer te leren. Het gaat mij niet per se om voetballers, het gaat om de sportmentaliteit. Bij Barcelona is dat al duidelijk zichtbaar. Bij de professionele handbalafdeling hebben ze een oud-speler met een MBA, een Master of Business Administration en hij is nu directeur. Uitstekend. Iemand die vijftien jaar als professional heeft gespeeld, international was, en nu de club leidt. Wat wil je nog meer?'

13. Luister naar elkaar

‘Je hoort veel verhalen via de media, bijvoorbeeld op tv. Dan denk ik: dat is een leuk verhaal over Ajax. Ze raken alleen nooit de kern. Vaak is het nog geen 80 procent van hoe het werkelijk zit. En de laatste 20 procent is nou net belangrijk. Dat geeft het niveau aan. Wie geeft kritiek en wie roept er wat? Dat is van belang. Als er onderlinge verdeeldheid is binnen de club, moet je die meteen weghalen, voordat het naar buiten kan komen.'

14. Zorg dat je plezier hebt

‘Technisch directeur of voorzitter van Ajax is niks voor mij. Je moet plezier hebben in dat soort functies. Dat heb ik niet. Ik heb een bloedhekel aan vergaderen. Representatieve zaken binnen het voetbal, daar houd ik niet van. Je hebt oud-voetballers die dat leuk vinden, neem Franz Beckenbauer of Michel Platini. Laat ik het gerust zo zeggen: ik hou ervan om over voetballen te ouwehoeren. Zet tien man om een tafel, dan komen er zoveel goede ideeën naar voren, dat gaat vanzelf. Ook bij Ajax gaat dat gebeuren. Ik denk dat we binnen nu en één jaar heel veel verbeteringen gaan zien.'
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 16:30
Citaat:
2. Waardeer het straatvoetbal

‘Het straatvoetbal was in principe het handelsmerk van Ajax. Uit de straat- en schoolvoetbaltoernooien in Amsterdam kwamen altijd talenten. Dat is een beetje verwaterd, de veldjes zijn verdwenen. Met de Cruijff Courts van de Foundation proberen we terug te gaan naar het oude systeem, waarbij je een veldje naast de school hebt waar ze weer gaan voetballen. Op straat begint de competitie al, want je wil met niet verliezen met "poten". Bij Ajax zie je die slimheid van de straat te weinig terug. Het voetbal is te steriel, zonder dat het op een hoger plan wordt getild. De eigen inbreng van spelers is vaak minimaal.'


Dit hoor ik graag. Bij het pleintje hier verder op staat er ook een prachtig, heerlijk bespeelbare Cruijff court.

Iedereen in een hosanna-stemming.<img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 16:34
Allang niet meer zo lekker geslapen als gisteren! Johan terug! Geweldig!

Maar, hij gaat alleen over het voetbaltechnische gedeelte en niet over het bestuurlijke. Daarom verwacht ik niet dat hij Fontein wegstuurd. Of Molenaar of van Duijvenbode als AD aanstelt. Daar gaat hij volgens mijniet over. en dat is jammer. Hij zal z'n mond wel open doen heirover en een vinger in de pap hebben te roeren hierin. Maar beslissen denk ik niet.

Ik hoop dat hij Ajax weer kan verenigen tot een voetbalclub, maar ik blijf nog sceptisch. We zijn nog steeds een slangenkuil!
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 17:30
Ik ben er helemaal stikblij mee jongens !!! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> Ik heb Cruyff vaak verweten dat ie veel lult maar niks doet, maar die column in de Telegraaf was natuurlijk van eenzame klasse.
Hij daagde Jaakke bijna uit om hem binnen te halen <img src='smilies/icon_twisted.gif' /> en dan de manier waarop hij dan arriveert bij de Arena......een simpel "Cruyff" was genoeg.....prachtig !!
Ik moet natuurlijk eerst allemaal nog maar zien wat het gaat worden, maar de combinatie Cruyff/Van Basten lijkt me aardig dodelijk als je begrijpt wat ik bedoel... <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Kortom....ik heb er weer vertrouwen in. Ga nu eerst even een bus regelen om figuren af te voeren als: Rommedahl, Urzaiz, Ogararu, Delorge, Colin, Kennedy, en meer van dat soort pannekoeken. Reken maar dat ik vanavond "El salvador" even aan ga horen om vervolgens weer verder te gaan met interessantere zaken dan de CL..... <img src='smilies/lol.gif' />
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 17:45
Iemand die het stukje van vanavond kan opnemen? Heb training om 8 uur <img src='smilies/icon_confused.gif' />
H+10


Geregistreerd: 21-01-2008
Forum berichten: 377
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Nieuwveen
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 18:03
De beste stuurman lijkt van wal te gaan. Ik ben erg blij dat Cruijff niet langer alleen vanaf de zijlijn orakelt maar nu ook zijn ballen op het hakblok durft te leggen. Ik hoop dat hij het kan en gaat waarmaken. Het vragen aan- en accepteren van de adviezen van Johan is een kleine maar goede stap in de richting van herstel. Hopelijk komt er gauw duidelijkheid over de precieze rol van El Salvador. Laten wij als supporters nu ook een signaal afgeven en de club nu nog meer steunen. Mee eens?
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 18:52
Citaat:
De beste stuurman lijkt van wal te gaan. Ik ben erg blij dat Cruijff niet langer alleen vanaf de zijlijn orakelt maar nu ook zijn ballen op het hakblok durft te leggen.

Dat heeft die altijd al gewild en gedurft alleen de rest scheet alle kleuren van de regenboog voor Cruijff.
Na wat die gisteren gedaan heeft konden ze niet meer om hem heen, dus met recht samen met Bobby Haarms een regelrechte 'coup' op het allerbeste moment.
Ingrijpen om Ajax te redden.


Ik hoop dat hij het kan en gaat waarmaken. Het vragen aan- en accepteren van de adviezen van Johan is een kleine maar goede stap in de richting van herstel. Hopelijk komt er gauw duidelijkheid over de precieze rol van El Salvador. Laten wij als supporters nu ook een signaal afgeven en de club nu nog meer steunen. Mee eens?

Als er iemand rondloopt die het kan is het Cruijff, daar maak ik me geen zorgen over.
Ben benieuwd naar zijn intervieuw vanavond. Met laatste ben ik het uiteraard mee eens.

Dus Hup Ajax




We gaan weer mooie tijden tegemoed.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 19:10


Kijk naar de ogen van de man. Toen was al duidelijk dat er mensen gingen sneuvelen. Wat een held! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 19:24
Citaat:


Kijk naar de ogen van de man. Toen was al duidelijk dat er mensen gingen sneuvelen. Wat een held! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />


Krijg er kippenvel van zo'n mooie foto.

Een man met een missie, een man die zijn club uit de goot komt halen, een man die onze club komt en gaat redden. Wat een actie.
H+10


Geregistreerd: 21-01-2008
Forum berichten: 377
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Nieuwveen
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 20:06
Johan had weinig te melden zojuist. Was weer lekker 'Cruijffiaans' bezig maar als ik het goed begreep komt zijn taak neer op adviseren en een beetje sturen. In de trant van 'Die wil ik daar en dat wil ik zus en zo' als ik het goed volgen kon. Maar goed, alle beetjes helpen.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 20:31
Mijn blijheid is in ieder geval na dit intervieuw al aardig getemperd...... <img src='smilies/icon_confused.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 20:38
Ja, het was wat nuchter en droog geformuleerd. Maar dat is Cruijff. Er zal deze keer niet alleen geluisterd worden naar Cruijff. Dat is ook iets waard.

Citaat:
Cruijff: geen functie in uiteindelijke organisatie

Bron: AJAX Netwerk

Bij NOS Studio Sport liet Johan Cruijff weten dat hij gevraagd is door de ledenraad om het technisch plaatje uit te werken. Vanuit de twee geadviseerde opties voor een technisch directeur voor de lange termijn of een sterke coach als manager, is hem gevraagd de beste optie te kiezen. Van daaruit zal hij de technische organisatie op gaan zetten en daarvoor de juiste mensen te zoeken, die daarin goed zouden kunnen functioneren. Hij zal in de nieuwe organisatie geen functie gaan bekleden. 'Ik ben geen trainer, geen technisch directeur of voorzitter.' Met de rest van de organisatie zegt hij zich niet te gaan bemoeien. 'Dat is te ondoorzichtig, daar begrijp ik niets van' aldus Cruijff, die zegt gevraagd te zijn door de ledenraad en verder niets te maken met de NV. Cruijff wilde verder geen inzicht geven in de invulling van zijn plannen.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 20:57
Citaat:
Ja, het was wat nuchter en droog geformuleerd. Maar dat is Cruijff. Er zal deze keer niet alleen geluisterd worden naar Cruijff. Dat is ook iets waard.

Citaat:
Cruijff: geen functie in uiteindelijke organisatie

Bron: AJAX Netwerk

Bij NOS Studio Sport liet Johan Cruijff weten dat hij gevraagd is door de ledenraad om het technisch plaatje uit te werken. Vanuit de twee geadviseerde opties voor een technisch directeur voor de lange termijn of een sterke coach als manager, is hem gevraagd de beste optie te kiezen. Van daaruit zal hij de technische organisatie op gaan zetten en daarvoor de juiste mensen te zoeken, die daarin goed zouden kunnen functioneren. Hij zal in de nieuwe organisatie geen functie gaan bekleden. 'Ik ben geen trainer, geen technisch directeur of voorzitter.' Met de rest van de organisatie zegt hij zich niet te gaan bemoeien. 'Dat is te ondoorzichtig, daar begrijp ik niets van' aldus Cruijff, die zegt gevraagd te zijn door de ledenraad en verder niets te maken met de NV. Cruijff wilde verder geen inzicht geven in de invulling van zijn plannen.
Hij doet dus hetzelfde als wat hij bij Barcalona een paar jaar geleden heeft gedaan. Toen bemoeide hij zich als 'extra' ook met de herindeling van het scoutingsapparaat en de jeugdopleiding. Ik verwacht dat hij dat bij Ajax ook zal gaan doen aangezien hij daar altijd veel kritiek op heeft geuit.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 21:38
Citaat:
Johan had weinig te melden zojuist. Was weer lekker 'Cruijffiaans' bezig maar als ik het goed begreep komt zijn taak neer op adviseren en een beetje sturen. In de trant van 'Die wil ik daar en dat wil ik zus en zo' als ik het goed volgen kon. Maar goed, alle beetjes helpen.


Ik hoor Cruijff net zeggen dat hij weldegelijk verantwoordelijkheid draagt omdat hij verantwoordelijk is voor de toekomstige organisatie.

Ook zei hij dat de huidige mensen zich in principe geen zorgen hoeven te maken, zolang ze maar in de organisatie passen.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 feb 2008 22:03
Hoorde jij hem dat zeggen?
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.977.235 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Johan Cruijff
Ga
Zoeken: