Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Johan Cruijff
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Johan Cruijff
Maker: Eto'oBekeken: 64456
Status: InactiefBerichten: 1087
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 maa 2008 13:06
Citaat:
Ik zou het te gek voor woorden vinden als contracten niet verlengd zouden worden. Daarom vind ik dat je daar niet eens credits voor kan geven. Dat is te logisch naar mijn mening. Verder kan ik me niet voorstellen dat Fontein en Jaakke zich hebben bemoeid met de aankopen. En ze kunnen wel verantwoordelijk zijn, maar schuldig zijn is iets anders. Ze hebben wel de 'specialist' van Geel aangetrokken. De malaise is en bljift aan van Geel te danken. Daar ga je veel te makkelijk aan voorbij. Bovendien vind ik hem bijzonder onbetrouwbaar overkomen. Maar waarom zou je het ingewikkelder maken dan dat het is? Als het heel ingewikkeld lag had van Geel daar iets aan moeten doen.


Laat ik vooropstellen dat ik absoluut niet tevreden ben over het aankoopbeleid en dat Van Geel inderdaad meer ruggegraat had moeten tonen als anderen hem probeerden te overbluffen. En ook dat ik er van overtuigd ben dat Van Geel achter het aankoopbeleid staat, want hij heeft laatst nog aangegeven niet zo snel te weten wat hij fout heeft gedaan. Bovendien zou ook Van Geel om zich heen hebben geslagen in de media als hij door andere mensen flink overruled was geweest. Ik geloof daar niet zo in, want Ten Cate kon z'n zin naar het schijnt ook niet doordrijven bij Van Geel.

Hoe dan ook, het blijft toch een erg kwalijke zaak dat iemand met schijnbaar geen enkele voetbalkennis als Fontein, mee mocht praten over het technisch beleid. Dat schept ook alleen maar problemen en conflicten en voegt vooral helemaal niets toe. Een foute aanstelling dus van Ajax.

Citaat:
Als achter de aankoop van charisteas een idee zat zou ik dat idee graag willen weten. Want ik wist vantevoren al dat dat een flop zou worden. Jongens die niet gecout zijn en wel gehaald zijn vind ik onbegrijpelijk. Dan moet je wel heel zeker van je zaak zijn. En zo veel jongens buiten de scouting is helemaal onbegrijpelijk. Alleen daarom al vind ik dat van Geel weg moet. Al is het alleen maar voor de sfeer rondom de club


Nou, Charisteas was een redelijk balvast (balvaster dan Huntelaar) en kopsterk aanspeelpunt. Z'n grote probleem was natuurlijk dat hij totaal niet kon passeren en dat hij niet bijzonder explosief was of er dertig per seizoen inlegde zoals Huntelaar.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 maa 2008 21:15
Citaat:
Ajax: gebroeders De Boer verdeeld over Cruijff

Bron: Sportweek

Gevraagd naar de situatie tussen Marco van Basten en Johan Cruijff bij Ajax, geeft oud-international Ronald de Boer deze week zijn mening in Sportweek. “Zonder dat ik echt inhoudelijk op de hoogte ben, vind ik het een rare gang van zaken. Van Basten vind ik niet de aangewezen man om met Cruijff nu al inhoudelijk te discussiëren over zaken die op de Toekomst plaatsvinden. Volgens mij is hij aangesteld als trainer van het eerste elftal, niet om het hele technische beleid door te lichten. Die volmacht is aan Cruijff.”

Ronalds tweelingbroer Frank, bij Ajax in dienst als trainer van de D1, deelt de mening van zijn broer totaal niet. In het programma Noord-Holland Sport gaf de 112-voudig international aan begrip te hebben voor Van Basten en zijn keuze om Cruijff geen vrije hand te geven op het jeugdcomplex van de Amsterdammers. ‘Ik denk dat het beter is als je zelf komt kijken wat er speelt in plaats van op bevindingen uit derde hand af te gaan,' aldus Frank.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 maa 2008 21:26
Ook 20 jaar geleden wilde Johan Cruijff Carte Blanche...

Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 maa 2008 08:39
Nu zijn we 20 jaar (en een hoop successen) later, maar loopt van Basten de boel te verstieren...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 maa 2008 09:31
Van Basten laat zich niet suf lullen door Cruijff. Was 20 jaar geleden ook zo. ;-)
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 maa 2008 11:53
Filmpje van VI.nl, 'Cruijff houdt deur naar Ajax op een kiertje':

http://spoton.webads.nl/spoton/viplayer ... =Microsoft Internet Explorer&agent=Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)&platform=Win32&version=4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)&code=Mozilla
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 15 maa 2008 12:08
Citaat:
Cruijff & Van Basten (2)
AMSTERDAM - Wie heeft er gelijk? En is het wel een kwestie van gelijk hebben? Is het eigenlijk niet heel normaal wat er tussen Johan Cruijff en Marco van Basten is gebeurd?

Zoals Cruijff op een gegeven moment tegenover zijn leermeester Rinus Michels kwam te staan, zo overkomt hem nu hetzelfde met zijn eigen leerling Van Basten. Daarom siert het vooral Cruijff hoe hij met de situatie om is gegaan. Terwijl Michels de jonge Cruijff van de versnelde trainerscursus wilde weren en hem zelfs kwalificeerde als een 'beginnend coach', heeft Cruijff zijn waardigheid richting Van Basten behouden. Geen enkele negatieve en persoonlijk gerichte opmerking is aan zijn lippen ontsnapt.

Want voor de goede orde, de weigering van Van Basten & co om de door Cruijff aangegeven reorganisatie van de jeugdopleiding uit te voeren, heeft de legendarische nummer 14 diep geraakt. Alle onzinverhalen over de rol van zijn vrouw Danny ten spijt. Wie verzint zoiets eigenlijk? Wie Cruijff een beetje kent, weet dat als hij iets in z'n hoofd heeft hij letterlijk en figuurlijk doordendert. Vrouw, vrienden en vijanden doen er dan niet meer toe.

Wat de opdracht van Ajax betreft, was hij daar helemaal klaar voor. Om vervolgens geconfronteerd te worden met het 'nee' van nota bene zijn eigen voetbalvriend. Net als Cruijff een sterke persoonlijkheid, die op een punt in zijn carrière is beland waarop hij verantwoordelijk wil zijn voor zijn eigen beslissingen en niet voor die van een ander. Voor Cruijff was dat slikken en kwam voor Van Basten de lat nog hoger te liggen. Omdat Cruijff als puinruimer orde op zaken had kunnen stellen in de slangenkuil Ajax. Nu moet Van Basten dat zelf doen en dat gaat veel negatieve energie kosten. Doet hij dat niet en laat hij zaken op z'n beloop, dan komt de huidige bondscoach zichzelf absoluut tegen.

Het zal voor Van Basten dus nog moeilijk genoeg gaan worden. Ook omdat het verdeelde Ajax momenteel met een machtsvacuüm kampt. In een situatie als deze openbaart zich nog nadrukkelijker hét probleem Ajax. Een club van voetballers, waar uitgerekend al die over elkaar rollende niet-voetballers het voor het zeggen hebben. Daarom is het extra opvallend hoe de vereniging van oud-spelers (Lucky Ajax) zich buiten de slangenkuil heeft geplaatst. Enige tijd geleden haalde de toenmalige voorzitter van de ledenraad Jaap Ellenbroek zich de woede van de vierhonderd leden van Lucky Ajax op de hals, door Ajax in drie bloedgroepen te verdelen: het kamp Cruijff, het kamp Van Gaal en Lucky Ajax.

Zijn ongelijk wordt nu bewezen. Ajax heeft namelijk een kamp Voetbal en een kamp Niet Voetbal. Het kamp Voetbal is primair bezig met de club waar iedereen voor gevoetbald heeft, terwijl het gros van al die andere Ajacieden bezig is met het bedrijven van politiek. Dit kamp Niet Voetbal is ook de ziektekiem van het huidige Ajax. Ooit was dit kamp de tegenstander van de beginnende trainers Michels en Cruijff, jaren later is het ook het grootste gevaar voor Van Basten.

De bondscoach kan zich daarom opmaken voor een harde strijd. Waarbij hij ogen voor en achter zal moeten hebben. Dan is het essentieel te weten wie je vrienden zijn. Het is niet uitgesloten dat het tegen die tijd toch nog goed komt tussen Van Basten en Cruijff.


Telesport

Goed stuk van Jaap de Groot.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 maa 2008 10:43
Citaat:
In de problemen door kopiëren Engeland

17 maart 2008

Bron: Cruijff

Ik heb al een paar keer aangegeven, dat voetbal op z’n mooist is als er bijna geen rekenwerk aan te pas komt. Zoals we dit seizoen weer in het Engelse en Nederlandse bekertoernooi hebben kunnen zien. In Engeland vloog Manchester United er in een thuiswedstrijd uit, terwijl Chelsea zelfs door een tweededivisieclub werd uitgeschakeld. In Nederland zijn PSV en Ajax ook al gestruikeld en zit alleen Feyenoord nog bij de laatste vier.

Een groot verschil met bijvoorbeeld Spanje, waar nog altijd het uit- en thuissysteem wordt gehanteerd. Het heeft niet eens de helft van de charme van het knockoutsysteem en het is eigenlijk zelfs een totaal andere competitie.

Een ander interessant aspect van het bekervoetbal, zoals we dat in Engeland en Nederland kennen, is dat het de problemen van ons voetbal nog eens extra blootlegt. Omdat uitgerekend tegen al die mindere ploegen veel topclubs door hun speelstijl in de problemen komen. Zelfs Manchester United krijgt het dan voor z’n kiezen. Zoals we dat in Nederland de laatste tijd ook vaak hebben ondervonden.

Ooit waren de techniek en het positiespel de kracht van het Nederlandse voetbal. Vooral in aanvallend opzicht waren we daardoor in staat om effectief te domineren. Helaas zijn we op een gegeven moment de ’anderen’ gaan nadoen. Meer lopen, meer lange ballen en meer fysieke duels.

Met als gevolg dat we zelfs tegen de kleinere ploegen in de problemen kwamen.

Kijk maar naar Ajax, dat dit seizoen juist tegen de onderste vijf clubs in de eredivisie veel punten heeft verspeeld. Omdat de zekerheid van de techniek veel minder is geworden, moet er veel op kracht worden gecompenseerd. Precies de kwaliteit van de meeste tegenstanders, die ook nog eens extra gemotiveerd zijn, omdat ze tegen Ajax spelen. Als je als ploeg dan niet honderd procent geconcentreerd bent, heb je te weinig in huis om het nog voetballend tot een goed einde te brengen.

Dit is volgens mij ook de belangrijkste reden waarom Engeland nog vier ploegen in de Champions League heeft. Op een gegeven moment is iedereen de Engelsen na gaan doen, terwijl zij door de inbreng van al die buitenlanders weer op het technische vlak iets beter werden. Ook omdat ze vanuit hun traditie in staat zijn om achterin goed één op één te spelen, is er daardoor een kwalitatief verschil tussen de Engelsen en de rest ontstaan. Tenslotte beheersen zij het kunstje langer en beter dan wie dan ook, bovendien hebben ze dankzij de buitenlanders andere minpunten wat bijgeschaafd.

Daarom hoop ik ook, dat in Nederland eindelijk de ogen eens opengaan. Door al dat kopiëren zijn we steeds verder achteropgeraakt. Willen we ons ooit weer onderscheiden, dan zal het accent echt zo snel mogelijk op de techniek en het positiespel gelegd moeten worden.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 maa 2008 13:50
Mij lijkt het verhaal simpel: hoe en wat. Johan Cruijff wou de jeugdopleiding flink opdoeken, want hij vond de basis van de club niet een stabiel draagvlak hebben. Maar zijn plannen waren ingrijpend, waarvan hij wist dat hij veel tegenstand door zou krijgen. Toen ging hij peilen onder mensen die hij als voetbalkenners hoog had zitten of ze hem steunden. Aan de mening van Marco van Basten hechtte hij vrij zwaar, maar hij heeft ook met Sjaak Swart en Blind gepraat, die hem niet volledig steunden en met Keizer, die zich overigens wel goed kon vinden in het verhaal van JC. De minder enthousiasten vonden de gedachtegang van JC goed, alleen vonden ze dat je mensen niet zomaar op straat kan zetten omdat ze vaak net zijn aangesteld door anderen, terwijl die mensen niet een vakmansoog hadden. Maar dat onmenselijke, dat keihard de deur wijzen en methodes drastisch veranderen kon geen steun krijgen van de mensen die hij hoog had zitten, laat staan van de bobo's. Toen besloot JC te vertrekken.

Dit is wat ik gehoord heb, beschouw het maar als een 'In de Wandelgangen'-verhaal. Maar dit is dus mijn gevormde(door inschattingen en gehoorde verhalen) beschouwing. Het kan zijn dat er dingen in staan die niet 100% kloppen, maar de kern klopt hoogstwaarschijnlijk wel.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 maa 2008 23:18
Natuurlijk zijn Blind en Swart het niet eens met Cruijff (of zullen dat in ieder geval niet uitdragen). Blind is zelf HO opleiding geweest en mede verantwoordelijk voor de huidige puinzooi. Swart heeft onze halve opleiding onder contract staan en gaat natuurlijk niet zeggen dat die jongens niet goed genoeg zijn.
Chivu 05


Geregistreerd: 29-10-2007
Forum berichten: 796
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Wo 19 maa 2008 14:42
Citaat:
Natuurlijk zijn Blind en Swart het niet eens met Cruijff (of zullen dat in ieder geval niet uitdragen). Blind is zelf HO opleiding geweest en mede verantwoordelijk voor de huidige puinzooi. Swart heeft onze halve opleiding onder contract staan en gaat natuurlijk niet zeggen dat die jongens niet goed genoeg zijn.


Welke puinzoon ? Als dit op de jeugdopleiding is, dan slaat het echt nergens op. Maargoed, ik zal er niet verder op ingaan. Feit blijft dat Cruijff niet eens goed weet hoe er precies gewerkt wordt.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 14:26
Maar als Cruijff plannen heeft dan komt er verbetering. Verbetering die hoofdnodig is, omdat Ajax voornamelijk een aantal jaren terug zich niet verder heeft ontwikkeld. Nu moet Ajax weer aan de bak om een uitzonderlijke opleiding te krijgen, omdat het eerst te laks was. Want voetbal ontwikkelt zich, dus horen de methodes zich ook te ontwikkelen. Al vallen de trainingsmethodes nog steeds tegen volgens een Braziliaanse trainer die volgens mij aan het bgin van het seizoen langskwam(toen HtC er nog zat).

Maar Van Basten die heeft nu adviezen van Cruijff gekregen en heeft gezegd: ik knap het op, kan jij weer rustig verder leven. Nu gaat Van Basten de club ordenen zoals het hoort, met Ajaxwaardige personen. Maar dat is niet merkbaar in 1 jaar, dat gaat merkbaar worden over op zijn vroegst 5 jaar. Let maar op dat Ajax zich nu weer gaat ontwikkelen naar het niveau dat bij Ajax past: hoogstaand!
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 16:39
Omdat de actieve rol van Cruijff bij Ajax uitgespeeld lijkt en er over dit onderwerp op het eerste oog niet geweldig meer te discussiëren valt, maken we van deze topic gewoon een algemene Johan Cruijff-topic. Op den duur zal ik deze topic ook verplaatsen naar de zone van De Goeie Ouwe Tijd.

Citaat:
Cruijff vreesde na overval voor veiligheid in 1978

16-apr-2008 13:50

Johan Cruijff (foto) deed in 1978 onder meer uit vrees voor de veiligheid van zijn familie niet mee aan het WK van 1978. Dit verklaarde hij woensdag op Catalunya Ràdio. Aanleiding voor de vrees was een overval in 1977, waarbij hij en zijn vrouw Danny thuis werden vastgebonden en Cruijff een geweer op zijn hoofd kreeg gericht.

Het verhaal van de overval was al langer bekend, maar minder bekend was de angst waarin het gezin Cruijff daarna leefde. "Mijn kinderen werden op school beschermd door de politie en in mijn huis had ik ook enkele maanden speciale beveiliging", aldus de Maestro. "Er komt een moment dat je moet zeggen: Het is genoeg. Er zijn belangrijkere zaken in het leven."

Cruijff nam het besluit om niet mee te doen aan het WK van 1978 overigens niet alleen uit veiligheidsoverwegingen. "Het was ook de tijd dat ik voetbal vaarwel wilde zeggen. Ik was in gedachten al bij een afscheid en dan kan je niet naar zo'n toernooi gaan. Op een WK moet je tweehonderd procent zijn, dus het had geen zin."

In media wordt regelmatig gesuggereerd dat Cruijff van zijn vrouw Danny niet naar het WK in Argentinië mocht. Ook Carlos Rexach, zijn voormalig ploeggenoot bij FC Barcelona, verklaarde in zijn onlangs verschenen boek dat Danny grote invloed had op beslissingen van Cruijff. Vandaar dat Cruijff op Catalunya Ràdio tekst en uitleg gaf. In de vorig jaar verschenen biografie van Cruijff geeft hij de volgende verklaring voor zijn afwezigheid in 1978: "Na 1974 wist ik het zeker. Ik was uitgeput na het WK. Ik wist toen al dat ik geen tweede wereldkampioenschap wilde meemaken."


Sportweek.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 4 jun 2008 20:27
Een opmerkelijk opgewekte Cruijff wenst Van Basten altijd veel succes.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 4 jun 2008 21:13
Citaat:
wenst Van Basten altijd veel succes.


klopt. Ik heb het ook gezien op vi tv, maar leek ook net of hij het zei als een boer met kiespijn. Hoop dat het natuurlijk wel weer goed komt tussen san marco en el salvador.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 5 jun 2008 14:16
Citaat:
'Tactiek van Marco van Basten is niets'

donderdag 05 juni, door fritske, Holland, 13:26u, www.sportweek.nl

Sinds Johan Cruijff op 7 maart van dit jaar zijn opdracht om het technische beleid van Ajax te reorganiseren teruggaf aan de ledenraad, heeft hij nog geen contact gehad met Marco van Basten. Er was tussen Cruijff en de nieuwe technische staf onder leiding van de huidige bondscoach een te groot verschil van inzicht over de manier waarop dit moest worden uitgevoerd.

Woensdag gaf Van Basten op het trainingsveld van Oranje in het Zwitserse Lausanne aan dat het contact wel weer zou komen. Cruijff zelf heeft dinsdag uitgebreid gesproken met Frits Barend voor de zender Het Gesprek. Dat interview wordt vrijdag uitgezonden. Cruijff zegt onder meer in Het Gesprek dat hij het zakelijke conflict met Van Basten heel goed kan scheiden van een privé-conflict.

Woensdagavond was Frits Barend te gast bij het praatprogramma Knevel en Van den Brink, waarin hij een aantal uitspraken van Cruijff onthulde. Volgens Barend vindt Cruijff ‘de tactiek Van Basten helemaal niets.’ Vindt Cruijff het spel dan te aanvallend, vroeg Andries Knevel. ‘Nee,’ antwoordt Barend, ‘Cruijff zegt: “Nederland speelt nu zoals elk land speelt en Nederland moet onderscheidend voetballen.”

Barend vraagt in het interview ook aan ‘de verlosser’ of het ontbreken van de 34-jarige Fabio Cannavaro een gigantisch gemis is voor Italië? Cruijff: ‘Een verdediger? Die is toch niet bepalend.’

Bron: AjaxSbowtime.com(nog in de onderste rij)


Wat een held. Precies zoals ik erover denk. <img src='smilies/343.gif' />
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 6 jun 2008 09:43
Citaat:
Cruijff praat snel met Van Basten
HILVERSUM - Johan Cruijff heeft binnenkort een gesprek met Marco van Basten. Die inbreng is niet zo belangrijk, vindt de 61-jarige ras-Amsterdammer. ,,We spelen geen van tweeën,'' voegde hij er droog aan toe.

De relatie tussen Cruijff en Van Basten was de laatste tijd bekoeld. Cruijff wilde de jeugdopleiding van Ajax drastisch aanpakken. De bondscoach, vanaf juli trainer van Ajax, wilde daar niet aan. Daarop stapte Cruijff op als adviseur van de Amsterdamse club.
De Verlosser bemoeit zich overigens niet met de opstelling van het Nederlands elftal op het EK. ,,Hij heeft genoeg verstand om met de mensen om hem heen een sterk elftal neer te zetten'', zei de voetbalvedette in het tv-programma Nova Collegetour over Van Basten.
Op de vraag of hij net als Willem van Hanegem dacht dat Nederland best wel eens Europees kampioen kan worden, twijfelde de oud-Ajacied. ,,Laten we het hopen. Maar je moet het stap voor stap bekijken. Eerst Italië. Het belangrijkste is die eerste wedstrijd goed afsluiten, dus niet verliezen.''


http://www.sportwereld.nl/voetbal/ek200 ... asten.html
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 jun 2008 08:35
Citaat:
Cruijff: "Relatie met Van Basten niet verstoord" | Algemeen V.N.

In zijn wekelijkse column ontkent Johan Cruijff dat zijn relatie met Van Basten onder druk zou staan, zoals veelal wordt gesuggereerd in de media.

"Wat dat geval bij Ajax betreft het volgende, ik ben iemand voor wie kwaliteit en resultaat samen gaan. Daarom wilde ik om zowel praktische als sociale redenen voor 1 april knopen doorhakken."

"De mensen moeten tenslotte op tijd weten waar ze aan toe zijn. Degene die je weg zou sturen, hadden dan nog voldoende tijd om naar iets anders op zoek te gaan en zelf had je nog voldoende tijd om de mensen te halen die je zou willen hebben. Deed je dat niet voor 1 april, dan had je nog een seizoen op dezelfde manier door moeten gaan en ik vond dat kostbaar tijdverlies."

"Marco vond dat allemaal dus te snel en ging daarin niet met mij mee. Toen ik hem niet kon overtuigen, ben ik afgehaakt. Natuurlijk was ik daar teleurgesteld over, maar het zou van een geestelijke armoede getuige als dat meteen een streep door onze vriendschap zou halen."

"Dat we daarna weinig contact hebben gehad, kwam vooral omdat ik veel op reis ben geweest en als één van de weinige Nederlanders niet in het bezit ben van een mobiele telefoon. Toen ik weer terug was, zat Marco weer midden in zijn voorbereidingen bij Ajax en het Nederlands elftal."

"Dat weinige contact is dus toeval en heeft niets met een verstoorde relatie te maken."


http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_4 ... oord_.html
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 jun 2008 10:46
Bullshit. Eerst hingen ze bij elk moeilijk moment aan de lijn, nu hebben ze elkaar al minstens 2,5 maanden niet gesproken. Er zit gewoon ff een kloof, maar dat lost wel weer op binnenkort.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 jun 2008 11:10
Natuurlijk hingen ze niet elk moment aan de telefoon. Cruijff heeft nota bene geen mobiele telefoon en een heel druk leven, dus dat gaat lastig.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 jun 2008 11:31
Een druk leven.. Nee, een geweldig en rustig leven met af en toe leuke evenementen. En normaliter wisten ze elkaar wel gemakkelijker te vinden, ook Van Basten gaf in de media aan dat er wel een groter dan verwachte kloof was gekomen. Dit komt dan schijnheilig over..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 jun 2008 14:01
Misschien, maar Van Basten en Cruijff komen wel weer helemaal tot elkaar. Het is zeker geen breuk zoals Cruijff die met Rexach heeft.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 jun 2008 15:23
Maar ik zei ook geen breuk, ik zei een kloof. En die was er weldegelijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 jun 2008 15:11

Cruijff en Van Basten zijn weer on speaking terms.
H+10


Geregistreerd: 21-01-2008
Forum berichten: 377
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Nieuwveen
Geplaatst: Ma 23 jun 2008 17:50
Citaat:
--><img src='smilies/ajaxsmiley.gif' />
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.986.063 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Johan Cruijff
Ga
Zoeken: