Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Johan Cruijff
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Johan Cruijff
Maker: Eto'oBekeken: 64437
Status: InactiefBerichten: 1087
+ Nieuw bericht <<<   <   35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 10:34
Citaat:
Jemig wat een reacte van meneertje Cruijff. Jonk en Bergkamp stonden er als zoutzakken bij. Als jongetjes uit de C jeugd die luisteren naar de grote johan. Sterk hoor. Johan heeft dit gewoon totaal niet zien aankomen. Grote plannen en grote mond. Hij moet het nu gaan doen en ben bang dat hij direct zijn verantwoordelijkheid NIET pakt. Wel de ballen hebben om een hele club van bestuur tot jeugdtrainers aan het wankelen te brengen, maar vervolgens niet de ballen hebben om dan ook daadwerkelijk wat te gaan doen; Ja, dat is hun probleem. Daar ga ik niet over... zei hij op de vraag: en nu? <img src='smilies/icon_confused.gif' />

Zeg geen domme dingen. Meneertje Cruijff zat met Jonk en Bergkamp in die klankbordgroep, technische zaken in dit geval. De andere, over financiën en de structuur/organisatie, gaan over de andere aspecten. Cruijff, Jonk en Bergkamp zagen graag hun uitstekende plan, “Van ongeorganiseerde naar georganiseerde chaos”, uitgevoerd worden. En wel zo snel mogelijk, daar het voetballende gedeelte het liefst al voor het begin van volgend seizoen op de rails kon staan. Zoals bekend is Van den Boog daar voor gaan liggen, in de rug gesteund door de Coronel en co. Hier gaat het dus puur over het voetbal, waar Van den Boog en Coronel inderdaad de ballen verstand van hebben, of in ieder geval niet de visie en vaste rug om consequent een goed beleid te voeren. De jeugdopleiding (wat Bergkamp moet gaan leiden), de scouting (voor Jonk), dat ziet Cruijff tezamen met al die oud-voetballers op een andere manier ingevuld worden, opdat we bij Ajax in het eerste weer eens in grote getale toptalent kunnen aanschouwen en De Boer niet voor grote problemen komt te staan. Maar na die 24ste is het dus geëscaleerd met als hoogtepunt vanavond het ter beschikking stellen van de functies door het bestuur en de RvC. Bijzonder slap, of hoe je het bekijkt voor het eerst slagvaardig. Maar het is zo vooropgezet als wat, het was voor sommige insiders al een tijdje duidelijk dat Coronel er woensdag mee op zou houden. Hoe dit naar buiten is gebracht, is totaal niet in het belang van Ajax.

Maar goed, hoe nu verder. Jij zegt dat hij niet de ballen heeft om nu daadwerkelijk iets te doen, waarschijnlijk gebaseerd op dat ene interview met Joep. Maar denk jij wel eens na? Er ooit bij stil gestaan dat Cruijff niet over de invulling van de RvC/het bestuur gaat? Hij niet in de ledenraad zit, geen stem heeft? Het is niet zijn pakkie an, zit ook niet in het klankbordgroep verenigingszaken. Het is aan de ledenraad. En Cruijff kan daar als erelid wel advies geven, maar daar is alles mee gezegd. En tuurlijk zal Cruijff namen in zijn hoofd hebben, Hiddink, Van Duivenbode, Overmars, Keizer, Molenaar, Van Wijk, Fontein, La Ling en ga zo maar door. Had je dan verwacht dat hij gelijk zou zeggen, nou Jantje en Pietje moeten respectievelijk algemeen directeur en commissaris worden? Je hebt er de ballen verstand van. Dat mag hij niet eens! Hij zal waarschijnlijk alleen de namen van een Tahamta, R. de Boer, A. Muhren hebben laten vallen. Ach, luister toch naar dat laatste zinnetje van Cruijff, uitgebracht voor de camera van de NOS: “Het is duidelijk dat er wat moet gebeuren, wij zijn er klaar voor.” Kunnen we niet van farizeeër Coronel en co zeggen. De voorzitter wilde niet als een debiel worden neergezet in de media, zeker totaal in het belang van Ajax gereageerd daarna...

Daar moest ik gister ook aan denken toen ik het grote nieuws hoorde,: is er al iets bekend m.b.t. de adviezen van de andere klankbordgroepen? Wat dat betreft blijft het angstvallig stil tot nu toe, uiteraard zijn de technische zaken core business voor Ajax maar de afgelopen jaren hebben wel bewezen dat het ook op andere vlakken goed mis is. Ben zeer benieuwd naar de adviezen op die vlakken.

Maar vooral hoe het nu verder gaat. Er is de afgelopen periode flink op Ajax/ het beleid/ het bestuur etc etc geschoten vanuit de 'colonne Cruijff' maar wat gaan deze mensen nu doen? Houden ze het bij hun kritiek of gaan ze nu hun verantwoordelijkheid nemen? Ik ben zeer benieuwd......

Ik lees louter juichverhalen alsof heel Ajax al gerestyled is en alles alweer klopt. We hebben slechts de oorlog verklaard, veel gebombardeerd en wat grensposten verovert maar de oorlog is nog lang niet gewonnen laat staan dat er al begonnen is met de wederopbouw. Tot nu toe verloopt alles enigszins logisch aangezien de lobby van Cruijff voor meer voetballers (lees: volgelingen/ medestanders) de eerste stap vormde naar wat zich nu afspeelt. Er is nu A en B gezegd maar het alfabet telt nog 24 letters, ik ben zeer benieuwd........

@James: Wat is de link (groep) Cruijff --> Fontein? En wie is er eigenlijk precies verantwoordelijk voor het wegsturen van Muhren (en Kwakman)? Overigens sta ik ook niet onwelwillend tegenover de terugkeer van iemand als Vanenburg, die heb ik toch een stukje hoger zitten dan Roy. En uiteraard hoort Patje Kluivert ook meteen binnengeloodst te worden, louter positieve verhalen bij de clubs waar hij als niet-voetballer 'iets' heeft gedaan.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:11
Heb een leuke discussie met een oud-collega op facebook als reactie op mijn status 'Johan Cruijff is een échte AJACIED':

Collega:
Ik kan me vergissen, maar tot nu toe bestaat de fluwelen revolutie uit vuile was en karren vol stront.

Ik:
Revoluties gaan ook niet zonder slag of stoot. Zeker niet als de directie maar van alles en nog wat gaat roepen en daarmee inderdaad de stront op straat gooien

Collega:
Kan me ook nog een paar columns met stront herinneren. Niet echt wat ik van een beoogd commesaris zou willen zien.
Uiteraard, moesten er een paar heel hard uitgeflikkerd worden, maar de nieuwe bezems hebben me nog alles behalve overtuigd.

Ik:
Maar dat is dus de misopvatting. De 'nieuwe bezems' willen helemaal niet op een stoel zitten (Cruijff althans niet). Die heeft een technisch rapport opgesteld waarvan hij vind dat het zo ingevuld moet worden (waarin de Boer, Bergkamp en Jonk een belangrijke rol spelen).

Daar had dus de directie helemaal niet voor hoeven af te treden, als ze het maar zouden doorvoeren zoals het er lag (slikken of stikken dus).

Het zal nu wel zijn dat er een paar Cruijff-mensen naar voren geschoven worden (van Wijk, van Duivenbode, Molenaar?) die de directie straks gaan opvolgen.
En dan kan het plan dus ook volledig doorgang vinden

Collega:
?1. Ik bedoelde niet alleen JC. Dennis en Wim zijn ook onervaren op die positie. Verder is het idd maar de vraag wie er komt te zitten.
2. De directie is niet opgestapt.
3 De situatie is vooral onduidelijk en voor euforie is het veel te vroe...g. Er is nu vooral anarchie, onrust en achterklap.
4 Wat is een misopvatting?

Ik:
?1. Onervaren, ja. Maar wel bewezen gigantisch veel voetbalkennis te hebben, en daarbij een Ajax-achtergrond en bekend met het Ajax-voetbal.
2. Klopt, functie 'ter beschikking gesteld', is in principe hetzelfde maar gunnen ze Ajax/de ledenraad de tijd vervangers te zoeken.
3. Eens, voor euforie is het nog wat te vroeg, maar dit is wel een stap in de goede richting om het technisch rapport volledig uit te voeren.
Overigens is het vooral moddergooien geworden toen dhr. Coronel het nodig vond om 'quotes' uit besprekingen op straat te flikkeren (is overigens zozo een 'no go' in directiebesprekingen).
4. Dat Cruijff een stoel ergens wil hebben binnen AJAX. Als hij dat zou doen prachtig, maar het is nooit de insteek geweest.

Bestuur (RvC en Directie) hadden er het beste aan gedaan Cruijff en co. aan het begin al gelijk 'carte blanche' te geven voor het uitvoeren van het technisch beleid volgens het rapport (Waar RvdBoog notabene zélf aan meegeholpen heeft!).
Wat hadden ze te verliezen als ze dat hadden gedaan? Niets, behalve dat ze dan niet zélf het technisch beleid in handen hadden (waarvan ze al hebben aangetoond onder Jol én de situatie vdZee dat ze er geen zak verstand van hebben).

Overigens kan ik me voorstellen dat het voor mensen die er wat verder vanaf staan het er belachelijk uitziet zoals het nu gaat. Maar heel gek is het allemaal niet. Zeker als dan zo'n knuppel van een Peter R. de V. zijn bek moet open trekken in de media (terwijl hij gewoon een supporter is die wel eens naar Ajax gaat).
Cruijff kan op dit moment nou eenmaal niks, hij heeft geen besluit-recht of wat dan ook bij AJAX. Het is nu aan de Ledenraad.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:15
Peter R. De Vries, Kales, Arie Van Eijden, Hary Van Raay, John Jaakke, de klapharken van AFCA.nl ze hebben de afgelopen tijd alemaal uigehaald naar Cruijff. Tweede overeenkomst is dat ik die figuren voor geen geld bij Ajax hoef te zien. Wat dat betreft pleit dat wel weer voor Cruijff. <img src='smilies/icon_cool.gif' />
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:20
Citaat:
Peter R. De Vries, Kales, Arie Van Eijden, Hary Van Raay, John Jaakke, de klapharken van AFCA.nl ze hebben de afgelopen tijd alemaal uigehaald naar Cruijff. Tweede overeenkomst is dat ik die figuren voor geen geld bij Ajax hoef te zien. Wat dat betreft pleit dat wel weer voor Cruijff. <img src='smilies/icon_cool.gif' />


Ik verbaas me nog veruit het meest over die 'klapharken' (wat een woord, haha) van AFCA.nl.
Waar halen die het lef vandaan om in 'naam van de supporters' dat soort stellingen in te nemen tegen Cruijff!
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:29
Citaat:
@James: Wat is de link (groep) Cruijff --> Fontein?

Cruijff omringd zich graag met mensen met verstand van zaken. En Fontein heeft onmiskenbaar verstand van bepaalde zaken, zoals hij bij Ajax heeft laten zien. Niet voor niets waren Cruijff en Van Basten ontstemd met het op non-actief stellen van Fontein. Zij respecteerden Fontein oa om de tot stand gekomen deals en Fontein respecteerde op zijn beurt Cruijff en Van Basten om hun voetbalkennis. Cruijff is van de uitspraak, de kaartjesverkoper is net zo belangrijk als de spits. Overal moeten de beste mensen zitten. En dan ben je met de genoemde namen op ieder hun vakgebied op de juiste plaats. Na de botsing tussen die twee, verklaarden Fontein dat hij koste wat kost die twee terug samen had gebracht. Fontein is simpelweg een zeer slimme man en wil zich als 9 op de schaal van 10, ook omringen met toppers. De beste man wordt overal gewaardeerd, niet voor niets zit hij in die hoge commissies. Ik vind het nog steeds schandalig dat hij zo zwart is gemaakt door die domme supporters, die door het simpele feit dat hij een aardappel in z’n keel had en een topfunctie bij Unilever bekleedden uitgekotst werd.

Citaat:
En wie is er eigenlijk precies verantwoordelijk voor het wegsturen van Muhren (en Kwakman)?

Tja, ik verdiep mij niet meer zo in die infectieuze bende daar op de Toekomst. Men zal vast en zeker voor een aantal vriendjes plaats moeten hebben maken. Tahamata vertrekt, Van Duivenbode stapt uit de ledenraad en Haessaert gaat naar Anderlecht. Het bleef stil. Ze vinden het niet erg dat de absolute top verdwijnt. Of we het nu over een geweldige jeugdtrainer, een door de wol geverfde en voetbalknowhow bezittende bestuurder of topscout hebben . Nee, alleen maar fijn, zodat ze zich omringd met ja-knikkers en middelmaat zich iets sterker voelen. T’is om te kotsen.

Citaat:
Overigens sta ik ook niet onwelwillend tegenover de terugkeer van iemand als Vanenburg, die heb ik toch een stukje hoger zitten dan Roy.

Men vraagt zich af waarom er geen goeie buitenspelers meer doorbreken. Maar alle oud-buitenspelers met specifieke kwaliteiten worden weg- of tegengewerkt. Of we het nu over Van ‘t Schip, Tahamata, Bergkamp nu, R. de Boer, Rob Witschge, Roy. En ik geloof best dat niet allemaal top zijn op elk facet als jeugdtrainer. Maar ik vind het niet erg als Roy met zijn elftalletje verliest. Totaal niet belangrijk. Ik vind het belangrijk dat Roy buitenspelertjes individueel beter maakt. Ik walg van die berichten dat die jonge Pronk het optimale uit de zwakke B1 haalt. Heb wel eens gekeken naar een reportage over de B1 van naar ik dacht vorig seizoen. Gingen ze videobeelden analyseren, waar gaat het over? Waarom laat je ze niet expres fouten maken, waarmee echter wel de kans bestaat dat je een wedstrijd verliest, maar wel tig keer meer individueel leert? Nee, ze zitten allemaal in trainingspak gefixeerd naar de leraar te luisteren die met beelden op de muur er toch vooral op wijst hoe de volgende keer een tegendoelpunt van FC Volendam B1 kan worden voorkomen. En dat moet dan in Ajax 1 komen? Echt, het gaat tegen alle, ten minste mijn, Ajax-normen in. En het erge is waarschijnlijk nog, dat het die trainers toch vooral opgelegd wordt om dat soort dingen te doen, er zijn ook van die fantastische dingen aangelegd, computers die alles zo fijn kunnen volgen. Pff… ik krijg er jeuk van.

Citaat:
En uiteraard hoort Patje Kluivert ook meteen binnengeloodst te worden, louter positieve verhalen bij de clubs waar hij als niet-voetballer 'iets' heeft gedaan.

Cruijff is geen grote fan van Kluivert, Davids en Seedorf en daar kan ik mij wel aardig in vinden. Er moet snel wat gebeuren voordat de zoveelste generatie de Ajax-principes ontbeert.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:30
Ach de geruchten gaan dat Van den Boog ze dingen beloofd had, en dat Cruijff ze voorlopig nog geen dingen wilde beloven. En dan is er ook nog het verhaal ‘Koopmans’ waar ze contact mee gehad hadden. Het boeit me allemaal niet zoveel. Die fatsoensdiscussie hoeft AFCA.nl ook niet te voeren, met hun haatzaaiende shirts en dreigcultuur.
Wat mensen gewoon moeten inzien is dat, zelfs al ben je het niet eens met Cruijff en zelfs al maakt Cruijff ook genoeg fouten, je zelfs dan 10 keer beter Cruijff en zijn mensen kunt hebben dan het huidige bestuur. De keuze is OF/OF, de huidige bestuurslui zijn te manipulatief en te achterbaks om weer vrolijk mee in gesprek te gaan. Dat is in het verleden geprobeerd en vanuit het verleden moet je leren. Daarnaast heeft het huidige bestuur geen visie, want men slaat een weg in en doet daarna zonder blikken ineens het tegenovergestelde. Met die vorm van bestuur weet je in ieder geval zeker dat je nooit meer ergens komt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:32
Jamesfg
Citaat:

Cruijff is geen grote fan van Kluivert, Davids en Seedorf en daar kan ik mij wel aardig in vinden. Er moet snel wat gebeuren voordat de zoveelste generatie de Ajax-principes ontbeert.


Waar haal je dat zo vandaan James?
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:39
@ Pushkin: Aha, dat van die 'afspraken' wist ik niet. Verklaart wel een hoop, zeker het feit dat ze zo hard roepen dat Cruijff een plek moet bekleden binnen Ajax.

Verder lees ik James zijn verhaal ook met veel genoegen.
Nu ik AJAX steeds intensiever volg begrijp ik James zijn betogen van de laatste 1,5 jaar (die ik hier nu zit) ook volledig.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:44
Ik plaats er nog altijd kanttekeningen bij. De situaties bij Barcelona en AJAX zijn niet hetzelfde. De competitie, het geld wat er in omgaat....
En dat blijf ik zeggen. Cruijff heeft niet altijd gelijk en zegt soms ook onzin.

Maar de keuze tussen Cruijff en Coronel/VDB is natuurlijk geen moeilijke.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 14:54
Citaat:
Jamesfg
Citaat:

Cruijff is geen grote fan van Kluivert, Davids en Seedorf en daar kan ik mij wel aardig in vinden. Er moet snel wat gebeuren voordat de zoveelste generatie de Ajax-principes ontbeert.


Waar haal je dat zo vandaan James?

Onder zijn leiding werden ze toen allemaal op 8, 9-jarige leeftijd gehaald. Hij heeft ze op Voorland groot zien worden, op oa de harde ondergrond van de parkeerplaats de basis gelegd. Waar het uiteindelijk op neer komt, hij vond ze toch eigenlijk vooral fysiek heel sterk. Hij zag veel meer in bijv. een Oulida, technisch superieur. En later heeft zich zoals bekend altijd een beetje verzet tegen vooral Seedorf en Davids, harde werkers, maar het middenveld kun je ze niet toe vertrouwen. Maken acties waar het niet kan, passen de bal niet naar rechts wanneer het moet. En ook in mijn ogen is een middenvelder als Witschge, Muhren, De Boer en bijv nu Xavi en linkshalf Van der Vaart het ideaal. Maar neem de situatie zo die was rond Vanenburg, deed niet wat Cruijff wilde. Simpel spelen, links openen wanneer het rechts vol staat. En volgens Cruijff en natuurlijk alles en iedereen had Vanenburg de techniek om dat wél goed te doen, maar Vaantje wilde beslissend zijn. Pas later, bij PSV, heeft zich echt als dienende, uitstekende halfspeler ontpopt en daar kan bijv. Van der Gijp over meepraten.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 15:11
Citaat:
Cruijff omringd zich graag met mensen met verstand van zaken. En Fontein heeft onmiskenbaar verstand van bepaalde zaken, zoals hij bij Ajax heeft laten zien. Niet voor niets waren Cruijff en Van Basten ontstemd met het op non-actief stellen van Fontein. Zij respecteerden Fontein oa om de tot stand gekomen deals en Fontein respecteerde op zijn beurt Cruijff en Van Basten om hun voetbalkennis. Cruijff is van de uitspraak, de kaartjesverkoper is net zo belangrijk als de spits. Overal moeten de beste mensen zitten. En dan ben je met de genoemde namen op ieder hun vakgebied op de juiste plaats. Na de botsing tussen die twee, verklaarden Fontein dat hij koste wat kost die twee terug samen had gebracht. Fontein is simpelweg een zeer slimme man en wil zich als 9 op de schaal van 10, ook omringen met toppers. De beste man wordt overal gewaardeerd, niet voor niets zit hij in die hoge commissies. Ik vind het nog steeds schandalig dat hij zo zwart is gemaakt door die domme supporters, die door het simpele feit dat hij een aardappel in z’n keel had en een topfunctie bij Unilever bekleedden uitgekotst werd.


Wat Fontein betreft, deel ik absoluut jouw mening. Hij had ook de pech dat hij omringt was door enkele prutsers die niet gepruimd werden. De domme capuchonnetjes van o.a. afca.nl zagen niet in dat Fontein Ajax juist wel vooruit aan het helpen was. De beste man krijgt overal positieve kritieken en is vooruitstrevend en houdt van ageren ipv reageren (en helaas bij Ajax repareren). Ik vond het echter frappant dat hij na de entree van Cruijff plots enkele keren in de media verscheen en zich uitliet over Ajax. Zoiets gaat natuurlijk niet toevallig maar kende geen link Fontein --> Cruijff vandaar mijn vraag.

Citaat:

Men vraagt zich af waarom er geen goede buitenspelers meer doorbreken. Maar alle oud-buitenspelers met specifieke kwaliteiten worden weg- of tegengewerkt. Of we het nu over Van ‘t Schip, Tahamata, Bergkamp nu, R. de Boer, Rob Witschge, Roy. En ik geloof best dat niet allemaal top zijn op elk facet als jeugdtrainer. Maar ik vind het niet erg als Roy met zijn elftalletje verliest. Totaal niet belangrijk. Ik vind het belangrijk dat Roy buitenspelertjes individueel beter maakt. Ik walg van die berichten dat die jonge Pronk het optimale uit de zwakke B1 haalt. Heb wel eens gekeken naar een reportage over de B1 van naar ik dacht vorig seizoen. Gingen ze videobeelden analyseren, waar gaat het over? Waarom laat je ze niet expres fouten maken, waarmee echter wel de kans bestaat dat je een wedstrijd verliest, maar wel tig keer meer individueel leert? Nee, ze zitten allemaal in trainingspak gefixeerd naar de leraar te luisteren die met beelden op de muur er toch vooral op wijst hoe de volgende keer een tegendoelpunt van FC Volendam B1 kan worden voorkomen. En dat moet dan in Ajax 1 komen? Echt, het gaat tegen alle, ten minste mijn, Ajax-normen in. En het erge is waarschijnlijk nog, dat het die trainers toch vooral opgelegd wordt om dat soort dingen te doen, er zijn ook van die fantastische dingen aangelegd, computers die alles zo fijn kunnen volgen. Pff… ik krijg er jeuk van.


Jouw filosofie m.b.t. de jeugd deel ik al kan ik het wel begrijpen dat men computers gebruikt anno 2011. Niet om dingen dood te analyseren maar kinderen uit de playstation generatie pikken bepaalde zaken nou eenmaal sneller op via deze manier. Iemand een samenvatting uit zijn eigen wedstrijd terug laten zien, kan juist erg goed werken. Mits het geen repeterende excercitie wordt en absoluut niet bij de jongste jeugd. En zo kan ik hier nog wel even over doorgaan maar dat is niet de essentie van mijn reactie. Ik ben gewoon niet echt een Roy-fan, en wat ik via-via gehoord heb van een tweetal spelers met wie hij te maken heeft gehad, ben ik daarin niet de enige. De essentie in de jeugd moet echter liggen op de ontwikkeling van het individu ipv op de ontwikkeling van een team. En ontwikkeling is een heel breed begrip want techniek, leiderschapskwaliteiten, gogme, kunnen anticiperen, positiespel etc etc ik zie het niet. Zet die luie linksbuiten maar eens linksback neer, geef die stille en terugetrokken jongen met die gouden voeten maar eens de aanvoerdersband, laat de betere spelers van de B1 vaker meetrainen en spelen met de A1, veel meer varianten van de rondo en het partijspel introduceren, laat de spitsen eens met een spitsentrainer werken etc etc maar laat vooral de jongens ook zelf beslissingen nemen, behoud de spelvreugde en geef je jongste jeugd veel meer vrijheid om te pielen enzo.

Citaat:
Cruijff is geen grote fan van Kluivert, Davids en Seedorf en daar kan ik mij wel aardig in vinden. Er moet snel wat gebeuren voordat de zoveelste generatie de Ajax-principes ontbeert.


Mwoah wat Seedorf en Davids betreft, kan ik hem wel gelijk geven. Wat Kluivert betreft, vraag ik me af of hier een persoonlijke vete aan vooraf heeft gegaan ten tijde van de spelerscarriere van Kluivert. De voetballer Kluivert was in zijn hoogtijdagen een zeer complete topper en zowel bij PSV alls bij AZ en NEC niets dan lof over zijn rol als spitsentrainer. Wat heb jij tegen Kluivert als ik mag vragen? Overigens ben ik er niet het type naar om blind achter Cruijff aan te lopen, zeg niet dat ik het mbt Kluivert bij het juiste eind heb maar iedereen maakt fouten dus ook Jopie uit betondorp.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 31 maa 2011 15:38
Citaat:
Cruijff ontpopt zich als dictator
31 MAART 2011 13:46 | BNR.NL

Uit e-mails tussen het kamp-Cruijff en het Ajax bestuur blijkt dat er wel degelijk sprake is van intimidatie door Johan Cruijf en zijn vertrouweling Rutger Koopmans. Mediaondernemer Yves Gijrath heeft de e-mails en rapporten in handen en citeert er uit op BNR Nieuwsradio met de conclusie dat Cruijff zich ontpopt als dictator.
Eind januari zegt Cruijff tegen het bestuur: "Alles is hier één grote klerezooi, met name financieel. Ik eis dat Koopmans in de financiële commissie komt. Leo van Wijk (oud-klm, red) en Rogier van Boxtel (oud-politicus, red), die zitten er alleen maar voor eigen glorie. Die moeten er uit."

In februari eist Cruijff 100% transparantie als het om het technische beleid, bijvoorbeeld aan- en verkoop van spelers gaat. Hij wil vooraf geïnformeerd worden. "Dit is een eis."

Begin maart zegt Cruijff tegen Van den Boog: “Ik beslis, jij mag het uitvoeren, de rest snapt er toch niks van”. Maar niet veel later volgt er een nieuwe instructie van Koopmans aan Van den Boog; “De algemeen directeur heeft alleen de lastige taak tegenstanders te ontslaan. En als je niet mee werkt dan ben aan de beurt. Dan keert het netwerk zich tegen je. Een netwerk van specialisten met grote namen. Wereldwijd. Zo gaat dat ook bij Barcelona, want ook daar is Johan feitelijk aan de macht”.

Uitspraken van Ajax-voorzitter Coronel dat Cruijff onbetamelijk gedrag vertoond, lijken hiermee gestaafd.
Ik begrijp dat stukje niet want ik dacht dat Leo van Wijk en Johan Cruijff goede vrienden waren en Leo van Wijk heeft nu toch geen enkele rol binnen Ajax? Ik had gehoopt dat Leo van Wijk de nieuwe voorzitter van Ajax zou willen worden maar als dit klopt zal ik dat dus kunnen vergeten.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 15:52
Dat stuk begrijp ik ook niet zo goed.

Daarnaast vind ik de email-quotes die er staan niet eens zo schokkend.

Zoiets dient nou eenmaal hard gespeeld te worden (maak het hier binnen mijn werkgever, een multinational, ook mee) want anders word er niet geluisterd door de pluche-zitters.
Enige wat wellicht storend kan zijn is dat wat Koopmans gezegd heeft tegen vdBoog (dat die dan aan de beurt zal zijn).
MichelAngelo


Geregistreerd: 25-03-2011
Forum berichten: 93
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 16:02
Is volgens mij ook flauwekul. Hij zou Jaake opvolgen (althans dat wilde Cruijff), maar hij had er geloof ik niet zo'n zin in.
Van Wijk en Cruijff zijn jeugd vrienden van elkaar.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 16:29
Citaat:
Jouw filosofie m.b.t. de jeugd deel ik al kan ik het wel begrijpen dat men computers gebruikt anno 2011. Niet om dingen dood te analyseren maar kinderen uit de playstation generatie pikken bepaalde zaken nou eenmaal sneller op via deze manier.

Hoe heb jij nou leren voetballen? Door schade en schande toch? Door eerst door de oudere jongens tig keer door de benen te zijn gespeeld, om dat vervolgens na veel oefenen en schaafwonden bij hen te doen? Door af te kijken, de oudere die je wat leert en vervolgens corrigeert. Dat is toch van alle tijden? En dan heb ik het hier dus puur over de techniek, en dat laat al te wensten over. In plaats van al die beelden moeten ze extra individuele trainingen doen om dat gebrek te compenseren, zo ver dat nog mogelijk is. En hoe zit het met hun gogme, vindingrijkheid? Spelers die bij Ajax doorkomen hebben toch haast geen creativiteit meer? Ja, de supertalenten Sneijder en Van der Vaart, maar die waren buitencategorie en waren ook bij FC Zwolle boven gekomen. En dat is allemaal door te voeren op de niet goed functionerende jeugdopleiding. Het wordt wetenschappelijk benaderd, het plezier ontbreekt, men mag geen fouten maken, maar wel met als gevolg in doorsnee schuwe eenheidsworsten die technisch niet superieur zijn, geen greintje branie hebben maar vooral uitblinken in fouten in het eerste. Het geschreven plan door Cruijff, Jonk en Bergkamp is fantastisch. Het verschilt helemaal niets van de aanpak in de jaren 80. Maar de voorbeelden van Lens, Elia en Amrabat die in één jaar zijn weggestuurd zijn toch al overduidelijk? Als die goed begeleid waren, en dat is de essentie van een jeugdopleiding, dan waren minstens twee daarvan absolute toppers geweest. Beter dan nu, daar ben ik van overtuigd. En moet je je nog voorstellen dat zij niet eens in overvloeden met die beelden te maken hebben gehad. Als het zo door gaat, zie ik het nog somberder in.

Citaat:
Iemand een samenvatting uit zijn eigen wedstrijd terug laten zien, kan juist erg goed werken. Mits het geen repeterende excercitie wordt en absoluut niet bij de jongste jeugd.

Nee nee nee. Ik ben overtuigd van de praktijk. En ik ben van mening dat de ontwikkeling van het individu belangrijker is dan het resultaat van een jeugdeltalletje. En dat terughalen van die beelden is bij uitstek een voorbeeld van het gegeven dat het resultaat bij de jeugd heilig is verklaard. Als ze ontwikkeling werkelijk belangrijker vonden, dan lieten ze die spelers JUIST fouten maken, expres. En ze later corrigeren als ze het niet oppikken, TIJDENS de wedstrijd. Maar dan moet je wel de kunde hebben en moet tevens heel de club erachter staan. Dat dus niet de gehele tedens is, ha die jeugdtrainer verliest of heeft een tegendoelpunt tegen gekregen. Maar hij heeft wel een speler beter gemaakt en dat is de essentie, van de aanpak eind jaren 80 en het uitstekende plan van Cruijff, Jonk en Bergkamp.

Citaat:
De essentie in de jeugd moet echter liggen op de ontwikkeling van het individu ipv op de ontwikkeling van een team. En ontwikkeling is een heel breed begrip want techniek, leiderschapskwaliteiten, gogme, kunnen anticiperen, positiespel etc etc ik zie het niet.

Hmm.. Je haalt me de woorden uit de mond, we zijn het eens. Maar dat moet op het veld gebeuren, in de praktijk.

Citaat:
Zet die luie linksbuiten maar eens linksback neer, geef die stille en terugetrokken jongen met die gouden voeten maar eens de aanvoerdersband, laat de betere spelers van de B1 vaker meetrainen en spelen met de A1, veel meer varianten van de rondo en het partijspel introduceren, laat de spitsen eens met een spitsentrainer werken etc etc maar laat vooral de jongens ook zelf beslissingen nemen, behoud de spelvreugde en geef je jongste jeugd veel meer vrijheid om te pielen enzo.

Ik heb dit exact een aantal maanden een beetje uitgelegd, ben het helemaal met je eens. We moeten het volste vertrouwen hebben en geven in Cruijff, Jonk, Bergkamp en zijn aanhang. Als zij hun plan kunnen uitvoeren, wat ik voorheen nooit gedacht had, komt het weer helemaal goed en zul je van mij niets meer horen.

Citaat:
Mwoah wat Seedorf en Davids betreft, kan ik hem wel gelijk geven. Wat Kluivert betreft, vraag ik me af of hier een persoonlijke vete aan vooraf heeft gegaan ten tijde van de spelerscarriere van Kluivert. De voetballer Kluivert was in zijn hoogtijdagen een zeer complete topper en zowel bij PSV alls bij AZ en NEC niets dan lof over zijn rol als spitsentrainer. Wat heb jij tegen Kluivert als ik mag vragen? Overigens ben ik er niet het type naar om blind achter Cruijff aan te lopen, zeg niet dat ik het mbt Kluivert bij het juiste eind heb maar iedereen maakt fouten dus ook Jopie uit betondorp.

Ik heb niet zoveel tegen Kluivert hoor, hoe kom je daarbij? Gewoon geen grote fan, maar dat kan toch? Kijk, ik vind dat een diepe spits exceptionele kwaliteiten moet hebben, ten minste als je het in het licht van toen bekijkt. Tot voor kort hadden we zeer tevreden moeten zijn met een Sibon, maar destijds lagen de verhoudingen natuurlijk iets anders. En Kluivert had toch niet die exceptionele kwaliteiten. Romario, Van Basten, dat is een ander verhaal. Die hebben wél een hele goede actie, kun je zonder twijfels tegen twee verdedigers laten opboksen. Cruijff is in essentie voor een terugzakkende spits, met diepe buitenspelers aan de zijkant. Dus een Elia, Tuhuteru, Lens aan de zijkant en op het middenveld een Oulida, Janssen ofzo. Hoe Messi nu speelt is vergelijkbaar. Dat rapport geeft het goed weer, van een ongeorganiseerde naar georganiseerde chaos. Dat is feilloos goed weergegeven hoe Cruijff tegen de materie aankijkt. Spelers die de bal beheersen, die weten hoe ze moeten handelen in ongebruikelijke situaties, onder druk. Ofwel spelers met klasse en hij schaarde Seedorf, Davids en Kluivert daar toch niet helemaal onder. Een 7 of 8 misschien op hun hoogtepunt, maar ze werden algemeen beschouwd als een 9, tegen het zere been van Cruijff in. Maar goed, een Van Nistelrooij was hoogstens een 5, later heeft zich voetballend wel aardig ontwikkeld.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 16:42
Citaat:
Wat Fontein betreft, deel ik absoluut jouw mening. Hij had ook de pech dat hij omringt was door enkele prutsers die niet gepruimd werden. De domme capuchonnetjes van o.a. afca.nl zagen niet in dat Fontein Ajax juist wel vooruit aan het helpen was. De beste man krijgt overal positieve kritieken en is vooruitstrevend en houdt van ageren ipv reageren (en helaas bij Ajax repareren). Ik vond het echter frappant dat hij na de entree van Cruijff plots enkele keren in de media verscheen en zich uitliet over Ajax. Zoiets gaat natuurlijk niet toevallig maar kende geen link Fontein --> Cruijff vandaar mijn vraag.

Fontein kan het naar ik dacht goed vinden met Keizer en nodigde Cruijff geregeld uit om samen in de skybox naar de wedstrijd te kijken. Het zegt wel wat dat Fontein er was bij die aandeelhoudersvergadering in december. De link zal er dus, anders misschien via via vast nog steeds zijn. Hij weet nu een beetje hoe Ajax werkt, heeft onmiskenbaar bepaalde kwaliteiten die, zeker nu, nodig zijn. Dus als ze iemand voor een commerciële functie zoeken, zou ik het niet ondenkbaar achten dat ze gelijk hem opbellen. Of hij het doet is uiteraard een tweede, hij heeft vooralsnog in de media verklaard nu internationaal druk te zijn. Ik zou het in ieder geval zeer verstandig vinden de man terug te vragen. Jaakke, Van Geel en consorten zijn pleiten, eveneens middelmaat heeft hen opgevolgd maar het lijkt erop of die lijn nu afgehakt is, of de ledenraad moet uit z‘n vel springen.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 31 maa 2011 16:47
Het zou mooi zijn als Marc Overmars aan het groepje Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Frank de Boer wordt toegevoegd. Deze vier zijn allen nog relatief jong, vol met energie en hebben allen verstand van het spelletje. Ik zou het ook goed vinden als ze naast hun hoofdtaak ook allen een rol als techniektrainer bij het eerste of in de jeugdopleiding krijgen. Zo wordt het lijntje tussen het eerste, de scouting en de jeugdopleiding zeer kort.

Marc Overmars: Algemeen Directeur
Frank de Boer: Coach
Dennis Bergkamp: Hoofd jeugdopleiding
Wim Jonk: Hoofd scouting
Rinus


Geregistreerd: 29-12-2008
Forum berichten: 1713
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 16:55
Wie wordt er dan voorzitter?
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Do 31 maa 2011 17:06
Dat ziet er erg mooi uit Ghost, dan gesteund door de Oude Garde.
Gestopt
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 31 maa 2011 18:05
Citaat:
Wie wordt er dan voorzitter?

Ik zou graag zien dat Leo van Wijk en Theo van Duivenbode samen met Johan Cruijff of anders Piet Keizer het nieuwe bestuur gaan vormen. Mensen met heel erg veel ervaring die de jonge directie en technische leiding kunnen ondersteunen.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 31 maa 2011 19:34
Waarschijnlijk Keje Molenaar dus, was te verwachten..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 20:16
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 20:50
Citaat:

O ja? Toch wel?

Citaat:
Nee. En ik zal het eruit gooien, al mijn opgekropte woede over hem! :

Het is een grote schijnheilige blaaskaak. Gadverdamme, wat een smerig ventje is het die ouwe zeikerd. En dan maar heel lief overal van die Cruijff Courts aanleggen, om te kotsen is het. Je bent pas een Ajax-held, een ICOON als je clubliefde kent. Zoals Johnnie, Bobby, Joark Sjaak Swarts, maar zeker niet zoals hem! Dat kent hij duidelijk niet, oké het is om te huilen wat Ajax de laatste tijd presteert maar om je club dan zó af te zagen in de media. Schandalig gewoon ze zouden hem gewoon nooit meer de ArenA binnen moeten laten, wat een vieze, vuile, smerige, achterbakse, ouwe verrader. :Angryfinger:


De man waar Ajax alles aan te danken heeft, de reden waarom jij daar fan van de anders doorsnee Amsterdamse club hebt kunnen worden, wordt hier neergezet alsof het een of andere pedofiel is die fout in de oorlog was. En het blijft er gewoon staan.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Do 31 maa 2011 20:58
Kom op man, Ricardo is/was dertien jaar oud.
Pannie


Geregistreerd: 07-07-2010
Forum berichten: 413
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 21:20
Ja daarom, joh. Het is gewoon een naïeve reactie. Ajax heeft heel erg veel aan Cruijff te danken. Onvoorstelbaar veel! Daarbij is hij gewoon veel meer een persoonlijkheid dan alle drie (voor de goede orde: John, Bobby en Sjaak) de namen die hij als 'echte Ajacieden' noemt bij elkaar. (En eh...Sjakie heeft ze ook achter de ellebogen hoor, Ricardo.)
+ Nieuw bericht <<<   <   35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.978.358 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Johan Cruijff
Ga
Zoeken: