Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » De opstelling en het systeem
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De opstelling en het systeem
Maker: PushkinBekeken: 66887
Status: InactiefBerichten: 1099
+ Nieuw bericht <<<   <   36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 15:56
Citaat:
Aissati speelt inderdaad niet als een klassieke linksbuiten maar hield het veld wel breed, pas wanneer hij in de bal kwam of zelf de bal had trok hij naar binnen en ik denk dat hij met een beetje aanwijzingen tot een prima buitenspeler voor Ajax uit kan groeien. Mensen hier willen Mertens graag zien komen maar die speelt ook niet als een klassieke linksbuiten en trekt ook veel naar binnen zonder de bal. Het is aan de trainer om te zorgen dat een speler gedeciplineerd zijn taak uitvoert.

Wat ik mij bij deze ook afvraag is: Waarom zie je Aissati graag op linksbuiten? Op basis van zijn prestaties bij Vitesse of op basis van zijn kwaliteiten? Want Aissati scoort voor een aanvallende middenvelder/linksbuiten veel te weinig en is ook niet iemand van de laatste pass. Daarom vond ik jou punt om hem op '8' te zetten veel begrijpelijker, omdat hij dan het spel voor zich heeft. Hij is moeilijk te lanceren i.t.t. een Ebecilio of een Sulejmani.

Citaat:
Niet als het positiespel goed is en het is aan de trainer om te zorgen dat de spelers op de juiste plaats op het veld staan. Daarbij zou ik Lodeiro helemaal niet zo diep laten spelen ik zou hem een stuk minder ver naar voren schuiven dan Eriksen en het spel daar vandaan laten bestrijken.

Maar heb je dan wel zoveel aan Lodeiro? Ik heb hem zelf nog niet zien spelen, maar wat ik begreep is Lodeiro iemand die graag loopt met de bal en de diepte opzoekt. Zou je die twee dan niet beter om kunnen ruilen? Echter ben ik het met De Boer eens dat op de vleugelpositie aanvallers moeten staan en geen middenvelders.

Citaat:
Met Anita staat er een middenvelder die prima een mannetje uit kan schakelen en daarbij ook nog eens belangrijk kan zijn in de opbouw. Inderdaad staan er weinig fysiek sterke spelers maar ik heb liever spelers die zich positioneel goed opstellen omdat je daarmee verdedigend veel sterker bent dan met harde werkers maar positioneel slechte spelers als Enoh. Ik verstig zelf mijn hoop op de ontwikkeling van Bonevacia want hij is een fysiek sterke verdedigende middenvelder die ook nog een technisch en positioneel goed is.

Zelf ben ik niet echt weg van het positioneel verdedigen van Anita, al was dat dan wel op de linksbackpositie wat ik nu naar voren haal. Weet niet of daar veel verschil in zit.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 16:02
Citaat:
Omdat zelfs als er twee spelers op die posities staan die daar normaliter niet spelen ze toch heel belangrijk zijn omdat ze het veld voorin breed houden. Onder Jol hebben we kunnen zien hoe moeilijk het voetballen is in een 4-4-2 systeem.


Juist ons middenveld is niet creatief genoeg en loopt constant achter de feiten aan in een 4-4-2 systeem. Enoh is dramatisch in balbezit met kleine ruimtes kan hij nog geen 5 meter zuiver passen en balverlies op die positie is extreem gevaarlijk. De Zeeuw mist body om op een druk middenveld goed te spelen, hij moet het wat meer hebben van zijn loopvermogen. Bij drukte is de Zeeuw degene die constant overtredinkjes maakt en zelf om meest lullige dingen op de grond ligt puur omdat dit hem niet ligt.
Eriksen is de enige middenvelder die competent genoeg is in alle opzichten, maar hij kan daarom eigenlijk niet van de 10 positie af terwijl Siem een van de weinig spelers in de selectie is die body kan brengen op het middenveld, maar ja die wil ook op 10 spelen.
Ik prefereer zeker het systeem wat de Boer nu tracht te brengen, hij is er alleen aangenaaid door VDB. Die balvast spits was zo belangrijk om de Boers filosofie op het veld goed neer te zetten, dat had wel betekent dat Mounir naar de bank was gegaan of wellicht linksbuiten zoals nu. Maar dit 4-3-3 systeem is briljant met de juiste spelers op de juiste plek. Alleen een aantal spelers op een cruciale plek in het veld kan nog niet mee in het ajaxschoolvoetbal. met name Enoh en De Zeeuw schieten tekort, ik denk dat Anita beter op 1 van die 2 posities zou kunnen staan omdat die het systeem beter lijkt te snappen (hij komt dan ook wel uit de goede school)
Dan zijn er nog een aantal spelers die gewoon potentie hebben maar die nog erg jong (onervaren) zijn, die kan je wel schuld willen geven, maar daarmee zou je hun ontwikkeling misschien op een zijspoor zetten. Een Ebicillio doet het erg goed, maar je kan nog geen constante reeks van hem eisen, maar laat hem nu staan en hij zal het later terug betalen, beter dan Mounir vanaf links.
Wat de Boer zegt is zeker waar, deze groep heeft nog veel rek, maar ze moeten wel de tijd krijgen. Volgend jaar na de voorbereiding zullen we denk ik weer eens leuk 4-3-3 spel zien voor 90 minuten in plaats van 1 helft.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 18:32
Citaat:
Ik dacht dat 'wij Ajacieden' het sportieve belangrijker vonden dan het geld, helemaal wanneer je net 26 miljoen hebt gevongen voor Suarez. Lindgren en Cvitanich, die zullen nu zo'n 5 miljoen opbrengen met z'n tweeën op z'n hoogst. Verwacht jij echt dat dat in een half jaar tijd verdubbeld, enkel en alleen omdat ze een paar maanden in de basis hebben gestaan? Wil je dat de marktwaarde van een speler aanzienlijk omhoog gaat, dan moet zo'n speler presteren en dan heb ik het niet over elke week een zesje. Dat zie ik deze spelers ook niet meer doen en al helemaal niet in deze samenstelling.


Nee maar jij ziet wel meer niet volgens mij. We hebben het wel over de eredivisie. Jij doet net alsof we in de primera division spelen..

Cvitanich legt er zoals iedere spits bij Ajax gerust nog wel een paar ballen in. Reken maar dat dat belangstelling trekt. Verder zou ik Enoh ook wel willen verkopen, dus ik zou hem ook opstellen. 

Jij kan makkelijk roepen 'wij ajacieden vinden het voetbal belangrijker', maar Ajax moet van die topsalarissen af voor de middelmaat. Anders kun je over een jaar Eriksen weer verkopen om een gat te dichten. Dit soort salarissen geven ook scheve gezichten bij de andere selectiespelers.  

Het is het ideale moment om schoon schip te maken. Frank de Boer kan dan een frisse start maken met mogelijkheden voor gerichte versterkingen

Citaat:
Opstellingen te aanvallend noemen vind ik persoonlijk onzin totdat het tegendeel is bewezen. We hebben het over jongens die zich waar moeten maken, niet over volgevreten vedetten die te lui zijn om mee te verdedigen.

En dat zet De Zeeuw op de positie van enige verdedigende middenvelder.

Goed argument.. De Zeeuw is inderdaad een volgevreten vedette... Die jongen maakt de meeste meters van alle ajacieden
hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 18:44
Citaat:
Opstellingen te aanvallend noemen vind ik persoonlijk onzin totdat het tegendeel is bewezen. We hebben het over jongens die zich waar moeten maken, niet over volgevreten vedetten die te lui zijn om mee te verdedigen.

En dat zet De Zeeuw op de positie van enige verdedigende middenvelder.

Wat een goed argument! De Zeeuw is inderdaad een volgevreten vedette... Die jongen maakt de meeste meters van alle ajacieden

Om dan maar even raak te koppen. Leuk dat-ie loopt, jammer dat-ie momenteel geen ruk toevoegt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 20:13
Hannes. Bedankt voor deze geweldige toevoeging. Bij Ajax moet je blij zijn met de Zeeuw. Als je een beetje kijk op voetbal hebt weet je dat die kop van jut positie belachelijk is. Die jongen is zo misbruikt onder Jol. Daarnaast geef ik het je te doen: naast Enoh en de Jong op het middenveld spelen. De enige die durft te voetballen wordt gestraft door supporters met een slechte kijk zoals jij.

De eigenlijke kop van jut zou Siem de Jong moeten zijn. Die ook vandaag weer een draak van een wedstrijd speelt. Wat een anti voetballer is dát.
hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 21:14
Prima dat jij dat vindt, maar vertel mij maar eens wat De Zeeuw goed doet. Wat doet hij wat een ander niet kan? Aanvallend zwakker dan bv. Eriksen en verdedigend schiet hij ook weer te kort. Als box-to-box midfielder komt hij mn dit seizoen ook nog eens te kort. Zijn man is continue de vrije man en in balbezit is niet alleen Enoh een spelbreker, ook Demy grossiert in verkeerde beslissingen. Vorig seizoen was het stukken beter, maar dat wil niet zeggen dat hij dermate krediet heeft opgebouwd dat hij nu lekker mag verzaken, integendeel.

Dan zeg jij, het is goed dat hij heel veel meters maakt. Dikke prima, maar als het moet ren ik voor 100 euro contributie per maand 15km in 90 minuten en schiet 't ook niets op. Liever dus De Zeeuw op de bank en iemand de in huidige vorm wel wat kan betekenen binnen de lijnen. Alsjeblieft voor deze bijdrage.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 23:16
De Zeeuw is misschien de grootste kilometerwreter op het middenveld, maar positioneel is het drama, (juist omdat hij teveel pendelt) en daarnaast vind ik de Zeeuw slap in de duels.

Gabri maakte ook altijd veel meters, omdat hij positioneel niet goed stond moest hij de tegenstander altijd zien te achterhalen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 feb 2011 23:45
Citaat:
Prima dat jij dat vindt, maar vertel mij maar eens wat De Zeeuw goed doet. Wat doet hij wat een ander niet kan? Aanvallend zwakker dan bv. Eriksen en verdedigend schiet hij ook weer te kort. Als box-to-box midfielder komt hij mn dit seizoen ook nog eens te kort. Zijn man is continue de vrije man en in balbezit is niet alleen Enoh een spelbreker, ook Demy grossiert in verkeerde beslissingen. Vorig seizoen was het stukken beter, maar dat wil niet zeggen dat hij dermate krediet heeft opgebouwd dat hij nu lekker mag verzaken, integendeel.

Dan zeg jij, het is goed dat hij heel veel meters maakt. Dikke prima, maar als het moet ren ik voor 100 euro contributie per maand 15km in 90 minuten en schiet 't ook niets op. Liever dus De Zeeuw op de bank en iemand de in huidige vorm wel wat kan betekenen binnen de lijnen. Alsjeblieft voor deze bijdrage.


De Zeeuw is een speler die altijd wil en durft te voetballen. Hij is sterk in de combinatie, verovert veel ballen, hij verdedigt, valt aan, onderschept en komt voor de goal. Daarnaast is hij sterk in de omschakeling van balverlies naar balbezit. Hij heeft ook zwakke punten, zoals zijn linkerbeen, dat hij te veel doordekt en te veel meters maakt. Al is dat ook afhankelijk van afapraken en taken die een trainer meegeeft. Overall is hij een uitstekende middenvelder voor Ajax met een middelbare voetballeftijd die vooral voetbal op het middenveld brengt. Sowieso is hij stukken beter dan die prutser van een Siem de Jong
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 17 feb 2011 23:47
De Zeeuw is fysiek en mentaal uitgeput en zal veel baat bij een lange zomervakantie hebben. Blijft hij bij Ajax dan zal hij komend seizoen een stuk beter spelen.
hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 18 feb 2011 00:10
Citaat:
Prima dat jij dat vindt, maar vertel mij maar eens wat De Zeeuw goed doet. Wat doet hij wat een ander niet kan? Aanvallend zwakker dan bv. Eriksen en verdedigend schiet hij ook weer te kort. Als box-to-box midfielder komt hij mn dit seizoen ook nog eens te kort. Zijn man is continue de vrije man en in balbezit is niet alleen Enoh een spelbreker, ook Demy grossiert in verkeerde beslissingen. Vorig seizoen was het stukken beter, maar dat wil niet zeggen dat hij dermate krediet heeft opgebouwd dat hij nu lekker mag verzaken, integendeel.

Dan zeg jij, het is goed dat hij heel veel meters maakt. Dikke prima, maar als het moet ren ik voor 100 euro contributie per maand 15km in 90 minuten en schiet 't ook niets op. Liever dus De Zeeuw op de bank en iemand de in huidige vorm wel wat kan betekenen binnen de lijnen. Alsjeblieft voor deze bijdrage.


De Zeeuw is een speler die altijd wil en durft te voetballen. Hij is sterk in de combinatie, verovert veel ballen, hij verdedigt, valt aan, onderschept en komt voor de goal. Daarnaast is hij sterk in de omschakeling van balverlies naar balbezit. Hij heeft ook zwakke punten, zoals zijn linkerbeen, dat hij te veel doordekt en te veel meters maakt. Al is dat ook afhankelijk van afapraken en taken die een trainer meegeeft. Overall is hij een uitstekende middenvelder voor Ajax met een middelbare voetballeftijd die vooral voetbal op het middenveld brengt. Sowieso is hij stukken beter dan die prutser van een Siem de Jong

Je hebt volledig gelijk, alleen is het jammer dat die nog stamt uit vorig seizoen. Zoals Ghost geheel terecht opmerkt is De Zeeuw zichzelf niet. Ik stem er mee in dat dit volledig te wijten is aan uitputting, maar dat houdt ook in dat er op dit moment een betere kandidaat is.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 18 feb 2011 11:28
Citaat:
Prima dat jij dat vindt, maar vertel mij maar eens wat De Zeeuw goed doet. Wat doet hij wat een ander niet kan? Aanvallend zwakker dan bv. Eriksen en verdedigend schiet hij ook weer te kort. Als box-to-box midfielder komt hij mn dit seizoen ook nog eens te kort. Zijn man is continue de vrije man en in balbezit is niet alleen Enoh een spelbreker, ook Demy grossiert in verkeerde beslissingen. Vorig seizoen was het stukken beter, maar dat wil niet zeggen dat hij dermate krediet heeft opgebouwd dat hij nu lekker mag verzaken, integendeel.

Dan zeg jij, het is goed dat hij heel veel meters maakt. Dikke prima, maar als het moet ren ik voor 100 euro contributie per maand 15km in 90 minuten en schiet 't ook niets op. Liever dus De Zeeuw op de bank en iemand de in huidige vorm wel wat kan betekenen binnen de lijnen. Alsjeblieft voor deze bijdrage.


De Zeeuw is een speler die altijd wil en durft te voetballen. Hij is sterk in de combinatie, verovert veel ballen, hij verdedigt, valt aan, onderschept en komt voor de goal. Daarnaast is hij sterk in de omschakeling van balverlies naar balbezit. Hij heeft ook zwakke punten, zoals zijn linkerbeen, dat hij te veel doordekt en te veel meters maakt. Al is dat ook afhankelijk van afapraken en taken die een trainer meegeeft. Overall is hij een uitstekende middenvelder voor Ajax met een middelbare voetballeftijd die vooral voetbal op het middenveld brengt. Sowieso is hij stukken beter dan die prutser van een Siem de Jong

En toch vind ik Siem meer te brengen hebben momenteel, met name zijn fysiek is echt wel belangrijker voor dit team dan de meeste mensen zien. De Zeeuw kan bij een team wat goed staat en afspraken maakt zeker toegevoegde waarde zijn, maar niet op dit moment, er heerst teveel onbegrip en wie zijn fout dat is is lastig te zeggen. De Zeeuw is misschien verder in het spel dat hij geleerd heeft. Maar postieoneren conform de Ajax school dat snapt hij niet wat dan zijn medespelers in verlegenheid brengt, wat de Boer gisteren deed vond ik geen slechte zet.
Dat je Siem een anti voetballer vind snap ik echt niet, hij sleurt en zeult werkelijk constant over het veld als een sloper, let maar eens goed op zijn fysiek, niemand in onze selectie heeft dat zo goed onder de knie als Siem en hij wint duels zonder soms een bal te raken, als je dat anti voetbal noemt en hem als een draak vinden spelen tja dan mag dat je mening zijn. Maar ik denk dat Siem die multi-inzetbaar is, nooit zeurt en een aardige body op het veld brengt onmisbaar is in deze selectie. Op tien is Eriksen wel een klasse beter, zeker in potentie. Maar Siem op 10 brengt meer goals denk ik, omdat hij iets doelgerichter is. Zoals de Boer het gisteren deed kan natuurlijk ook, maar dan moet hij Enoh vervangen voor Anita om eens uit te proberen dan denk ik dat we een voetballend en sterk middenveld hebben.
Rooie


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 264
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 maa 2011 16:02
Citaat:
Een aantal bovenstaande posts zijn per ongeluk verwijderd. Mijn excuus hiervoor, Rooie.


Haal ze maar terug zou ik zeggen <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Je had er toch niet toevallig eigen belang bij of wel?

Weet je hoe lang ik op een van die posts bezig ben geweest om de juiste feiten te achterhalen?...... gvd 3 uur werk naar de maan. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Nou ja, dan heeft 343 in deze geluk gehad want het had hem een hoopt tijd gekost om een fatsoenlijk op waarheid en feiten berust antwoord te kunnen geven.

Uiteraard ga ik niet nog eens al die tijd erin steken.

But.... no problem, dit kan gebeuren.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 maa 2011 16:06
Citaat:
Nou ja, dan heeft 343 in deze geluk gehad want het had hem een hoopt tijd gekost om een fatsoenlijk op waarheid en feiten berust antwoord te kunnen geven.

Haha, ja. ik had het antwoord al gegeven, maar ook mijn posts zijn verwijderd. Ik heb je van de kaart geveegd met dat antwoord, maar goed...
Zal Empulse niet meer gebeuren.
Rooie


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 264
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 maa 2011 20:35
Citaat:
Nou ja, dan heeft 343 in deze geluk gehad want het had hem een hoopt tijd gekost om een fatsoenlijk op waarheid en feiten berust antwoord te kunnen geven.

Haha, ja. ik had het antwoord al gegeven, maar ook mijn posts zijn verwijderd. Ik heb je van de kaart geveegd met dat antwoord, maar goed...
Zal Empulse niet meer gebeuren.

Je had gehoopt dat jij mij van de kaart geveegd had.

Ik weet zeker dat je mij niet van de kaart kan/kon vegen omdat ik louter feiten had geplaatst.

Maar je mag natuurlijk dromen dat je mij van de kaart geveegd zou hebben.

Om eerlijk te zijn wilde ik je niet van de "kaart vegen"..... maar wel wil ik zeggen dat ik je in de hoek had gedrukt waar je zo goed als niet meer kon uitkomen. ... zeg maar zoiets als knock-out
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 maa 2011 20:37
Tsja, tuurlijk...jij wist niet eens van de 5 finales. <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:
Maar laten we het maar over Anita hebben voordat onze posts weer verdwijnen van de internetbodem.
Rooie


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 264
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 maa 2011 10:47
Citaat:
Tsja, tuurlijk...jij wist niet eens van de 5 finales. <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:
Maar laten we het maar over Anita hebben voordat onze posts weer verdwijnen van de internetbodem.


Nou goed, die vraag halen we dan nog even aan.

Ik tel geen 5 finales, laat me even weten welke dat zijn als je wil.
Natuurlijk speelt wel van belang vanaf welk jaar jij geteld hebt.

Daarna kunnen we het natuurlijk over Anita hebben en of hij ook ooit in een Europese finale komt te spelen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 maa 2011 11:03
Citaat:
Tsja, tuurlijk...jij wist niet eens van de 5 finales. <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:
Maar laten we het maar over Anita hebben voordat onze posts weer verdwijnen van de internetbodem.


Nou goed, die vraag halen we dan nog even aan.

Ik tel geen 5 finales, laat me even weten welke dat zijn als je wil.
Natuurlijk speelt wel van belang vanaf welk jaar jij geteld hebt.

Daarna kunnen we het natuurlijk over Anita hebben en of hij ook ooit in een Europese finale komt te spelen.
Heb even gesplitst.

Je zei vanaf 86? Nou, 87, 88, 92, 95 en 96. 5 europese finales in 10 jaar! Ook heeft/had AJAX het record overwinteren in europa in handen van 92 t/m 98. Had geen enkele andere club voor AJAX gepresteerd.
Qua nationale prijzen waren de jaren 80 en 90 van AJAX. Europees helemaal natuurlijk.

De Psv-cultuur bestond in de jaren 80 uit het leegkopen van de concurrentie. Niet alleen van de basisspelers, maar ook van jeugd zoals Roy, Richard Witschge etc. die ze al na een paar wedstrijden probeerden binnen te halen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 10 maa 2011 23:55
In 1988 won PSV de enige Europa Cup 1 uit haar historie, met 4 spelers met een Ajaxverleden in de basis: Koeman, Vanenburg, Lerby en Kieft.
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 apr 2011 14:26
Systeem:

-----------------------El Hamdaoui-----------------------
---XXXXX--------------------------------Sulejmani------
-----------------------Eriksen-----------------------------
----------------Anita----------XXXXX--------------------
---Boilesen---------------------------------VD Wiel-----
---------------Vertonghen---Alderweireld--------------
--------------------Stekelenburg-------------------------

Op de X-jes is deze zomer duidelijk versterking nodig. Spelers als Defour en De Bruyne zouden die plekken perfect in kunnen vullen, maar haalbaar zullen ze zonder verkopen niet echt zijn.

Als die X-jes goed kunnen worden ingevuld staat er pas weer een Ajax-waardig team.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 apr 2011 17:56
Ik vind Verhoek nog steeds een goede optie om de aanval te versterken. Heeft kwaliteiten die we op dit moment missen.
RogerGarcia


Geregistreerd: 18-10-2009
Forum berichten: 1469
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 apr 2011 21:55
Komt snelheid tekort voor Ajax, en bij Ajax komt hij ruimte tekort. Sowieso hebben we niet veel aan Verhoek zolang El Hamdaoui in de spits staat, en een voorhoede met Verhoek en De Jong zie ik echt absoluut niet zitten.

Verhoek is te oud en te matig voor Ajax naar mijn mening, zijn veel betere opties die ons echt zullen versterken. Verhoek is wederom middelmoot en niveau Utrecht en we zullen weer in het oude beleid vervallen met zulke aankopen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 apr 2011 23:42
Op de positie van El Hamdaoui mag je ook gerust XXXX neerzetten.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Vr 8 apr 2011 00:09
Ajax 2011/12:

Competitie:
El Hamdaoui --------- Castillion ------------ Sulejmani
----------- Eriksen ----------- De Zeeuw ----------
Boilesen -------------- Anita --------------- Vd Wiel
--------- Vertonghen --------- Alderweireld ---------
-------------------- Vermeer --------------------

Bank: Keeper(???), Ooijer, Daley, Aissati, Lodeiro, Özbiliz, De Jong

Beker:
El Hamdaoui ---------- De Jong -------------- Özbiliz
----------- Lodeiro ------------ Aissati -----------
Boilesen -------------- Daley --------------- Vd Wiel
--------- Vertonghen --------- Alderweireld ---------
-------------------- Vermeer --------------------

Bank: Keeper(???), Ooijer, Anita, De Zeeuw, Eriksen, Sulejmani, Castillion
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Vr 8 apr 2011 06:13
Ik verwacht dat er zeker een flankspeler gaat bijkomen. Niet voor niets zijn Mertens en De Bruyne gescout..

Kunnen we wel zeggen dat is bord op schoot scouting, maar spelers die de Nederlandse taal machtig zijn passen zich nu eenmaal sneller aan. Scandinaviërs ook, maar daar zou ik zoeken in een leeftijdscategorie lager (<18 jaar)
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Vr 8 apr 2011 15:32
Laat ik ook maar mijn mening over volgend seizoen delen. Dit team zou ik volgend seizoen gebruiken:
Vermeer
Aankoop-Alderweireld-Vertonghen*-Boilesen
Anita
De Zeeuw**
Eriksen
Ozbilliz----Aankoop-----Aankoop: Kevin de Bruyne

Vertonghen* Indien interesse van andere clubs met een bod van hoger als 12,5 miljoen laten vertrekken. Indien bod niet hoger als 12.5 is: Hem verkopen in de winterstop en (als) er een aankoop gedaan moet worden moet deze goed gescout, onderzocht, bekeken en onderhandeld. Geen aankopen duurder dan 6/7 Miljoen.

De Zeeuw** Bij blijvende tegenvallende prestaties direct verkopen, voor elk aannemelijk bod.

Aankopen:
Rechtsback; op dit forum word Corchia veel genoemd, ken ik zelf niet.
Centrale Verdediger*; indien er geen jeugdspeler opstaat, lijkt Zanka mij een type om op te richten of een iets snellere speler.
Middenvelder**: Gelieve een type á la Sahin.
Spits: Het liefste Zohore, sterke spits. Misschien Kluivert als individuele trainer.
De Bruyne: ben ik meer gecharmeerd van als Mertens, ook als je deze 2 beelden ziet:

Gestopt
+ Nieuw bericht <<<   <   36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.006.115 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » De opstelling en het systeem
Ga
Zoeken: