Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » [Centraal] Het home & andere supporterszaken
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Centraal] Het home & andere supporterszaken
Maker: ScioBekeken: 9803
Status: InactiefBerichten: 101
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Rinus


Geregistreerd: 29-12-2008
Forum berichten: 1713
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 feb 2010 20:44
Ik snap niet wat er mis is met de huidige toevoer van uitsupporters..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 maa 2011 14:42
Citaat:
Groepsverbod voor zes ADO-supporters

Bron: westonline.nl

Zes ADO Den Haag-hooligans krijgen komend weekend een groepsverbod opgelegd rond de wedstrijd ADO - Ajax. Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag wil zo voorkomen dat de voetbalhooligans rotzooi kunnen trappen.

De Haagse driehoek met daarin de burgemeester, de korpschef van de politie en de hoofdofficier van justitie en de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp heeft dat maandagochtend besloten.

Volgens de driehoek is de sfeer in en rond het ADO-stadion de laatste jaren uitstekend en zijn er nauwelijks incidenten geweest. Toch zou er een trend zijn waarbij hooligans elkaar opzoeken en buiten de wedstrijden om de confrontatie aangaan met rivaliserende supporters. De zes hooligans die een groepsverbod krijgen zouden zich hier al eens schuldig aan hebben gemaakt.

Zo zouden ze deel hebben uitgemaakt van de groep ADO-aanhangers die eind vorig jaar de A13 blokkeerden. Ze deden dat uit protest tegen het besluit van de burgemeester Aboutaleb van Rotterdam om maar een kleine groep supporters toe te laten bij de wedstrijd Feyenoord-ADO. Ook zouden ze betrokken zijn geweest bij ongeregeldheden bij een uitgaansgelegenheid in Pijnacker.

Het groepsverbod geldt van vrijdagavond tot zondag. In die periode mogen de zes ADO-hooligans zich niet met meer dan drie personen ophouden in een deel van Den Haag en een deel van Pijnacker-Nootdorp.

'Maatregel overdreven'

ADO-supporter Jacco van Leeuwen vindt de maatregel van de driehoek 'overdreven'. Hij zegt dat er geen geruchten zijn over hooligans die de confrontatie zouden willen zoeken. Het stoort Van Leeuwen dat de maatregel wordt genomen terwijl er de laatste tijd nauwelijks problemen zijn met ADO-supporters.

Ajax-supporters zijn komend weekend niet welkom bij de wedstrijd tegen ADO. Dit naar aanleiding van de bestorming van het ADO-supportershome door Ajax-hooligans in 2006. Toen is afgesproken dat er vijf jaar lang over en weer geen uitsupporters zijn toegestaan.

Of de uitsupporters volgend seizoen weer bij de wedstrijden mogen zijn is nog niet duidelijk. Daarover is volgens een woordvoerder van de gemeente Den Haag nog geen besluit over genomen. Het initiatief hiervoor ligt bij de KNVB en de clubs. De burgemeester zal de beslissing vervolgens toetsen.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.004.979 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » [Centraal] Het home & andere supporterszaken
Ga
Zoeken: