Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » Spaans voetbal
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Spaans voetbal
Maker: LucasBekeken: 38842
Status: InactiefBerichten: 709
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 aug 2007 18:31
Antonio Puerta wordt onwel tijdens Sevilla-Getafe - Bekijk fotoalbum

Sevilla-speler Puerta (22) overleden
Auteur : Benjamin van Dijk . 28 augustus 2007 17:12 . 18 Reacties

Sevilla-verdediger Antonio Puerta is overleden. De Spaanse international kreeg tijdens een competitieduel tegen Getafe op zaterdag een hartinfact op het veld en vervolgens nog vier maal in de kleedkamer en op weg naar het ziekenhuis. Puerta werd 22 jaar.

In de 35ste minuut van het duel tegen Getafe ging Puerta onderuit. Hij kon met ondersteuning van artsten en teamgenoten nog wel zelf van het veld lopen, maar kreeg in de kleedkamer opnieuwe een hartinfarct. In de ambulance op weg naar het hospitaal kreeg hij nog driemaal een infact.

In het ziekenhuis werd de Spanjaard sinds zaterdag avond kunstmatig in coma gehouden om zijn lichaam de kans te geven te herstellen. Eerder vandaag werd al bericht dat Puerta nooit meer de oude zou worden omdat zijn organen door een hersenbeschadiging niet meer goed functioneerden.

Puerta had volgens dagblad El Pais een geschiedenis wat betreft onwel worden op het veld. In de voorbereiding op het huidige seizoen ondervond hij al eens problemen op de training, hoewel hij kort daarvoor zonder problemen een medische keuring doorstaan had. In de zomer van 2006 was hij tijdens de rust van een oefenduel al eens onderuit gezakt.

CL-treffen Sevilla uitgesteld.
Sevilla, waar de Nederlandse verdediger Khalid Boulahrouz op huurbasis speelt, zal woensdag niet spelen tegen AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League. Het duel is met instemmen van de Grieken en de UEFA uitgesteld tot maandag, om spelers, staf en supporters van de UEFA Cup-winnaar de kans te geven te rouwen. Of Sevilla vrijdag wel speelt in de strijd om de Europese Super Cup tegen AC Milan is nog niet bekend.

http://www.sport1.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 28 aug 2007 19:17
<img src='smilies/icon_sad.gif' /> En weer eentje.

Er gaan verhalen dat een bepaalde pijnstiller de oorzaak zou kunnen zijn van zijn en nog andere spelers hun hartfalen.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 18 nov 2007 13:50


Legendes gaan en legendes komen. Toen Athletic Bilbao in 2006 afscheid moest nemen van hun clublegende Julen Guerrero moest er een opvolger komen. Aangezien het bestuur van de club de manager verbiedt om niet-Baskische spelers te halen is er maar heel klein aanbod. Bilbao vond zijn nieuwe legende in het tweede elftal van Osasuna, de toen zeventien-jarige Javier Martínez Aguinaga.

De club nam nogal een gok, want het was bereid om maarliefst zes miljoen euro op tafel te leggen voor de jonge middenvelder. Maar als je alleen Baskische spelers mág halen, is er weinig keus. De aankoop bleek echter een gouden greep en in zijn eerste seizoen veroverde Javi Martínez meteen een basisplek. Hij kwam 36 keer uit voor de club en scoorde daarin drie keer. Javi bleek een Baskisch wonderkind.

Javi Martínez mag gezien worden als één van de grootste Spaanse talenten uit de Primera Division. De middenvelder kan centraal op het veld uit de voeten en je kunt hem nog makkelijk omtrainen tot aanvallende of verdedigende middenvelder. Hij beschikt over de kwaliteiten om beide rollen goed op te pakken, want hij staat zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje. Voor zover Javi ergens in uitblinkt is het zijn snelheid op de eerste meters, zijn onvermoeibaarheid en zijn passing. Hij heeft er een neusje voor om altijd op de juiste plek te staan, zowel aanvallend als verdedigend. Maar Javi Martínez is vooral heel compleet: mentaal is hij sterk, fysiek uitstekend onderlegd en technisch ook meer dan behoorlijk. Helaas heeft Javi geen typische lievelingsacties, en kan hij die ook niet meer aanleren. Zonde, want dat zou deze complete voetballer écht helemaal compleet hebben gemaakt. Maar het blijft een geweldig talent.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 26 nov 2007 19:28
Het is heel jammer dat steeds meer Spaanse talenten kiezen voor het grote geld in Engeland.

Spelers die mij zijn opgevallen op jeugdtoernooien.

Fran merida, mede verantwoordelijk voor het goede spel van Arsenal U18. Heeft zijn debuut gemaakt onder Wenger in de Carling Cup tegen Newcastle. Zijn status als "groot talent" heeft hij waargemaakt op het EK U-17 waar hij de doodgevergde spelmaker was bij de Spanjaarden. Zorgde voor de toevoer van bruikbare diepte-steekpassen naar de spitsen Bojan en Aquino die er wel raad mee wisten. Heeft niet het loopvermogen van Fabregas, maar wel het inzicht om iemand vrij voor de goal te zetten. Doet bijna alles met links dat wel en zou nog hard kunnen werken aan zijn rechterbeen.

Thiago Alcántara, een Spanjaard met Braziliaanse ouders en zou in de toekomst voor beide landen kunnen uitkomen. Nu komt hij nog uit voor de Spaanse nationale jeugdelftallen. Speelt controlerend op het middenveld in de Cadete A-team van Barca, maar naarmate de toernooi vorderde speelde hij als aanvallende middenvelder. Inmiddels is hij gepromoveerd naar Barce B.
Een vrij wendbare speler, technisch goed onderlegd en leidt zelden tot nooit balverlies. Weet altijd wel de vrije man te vinden en zoekt snel en zorgvuldig de oplossing. Heeft nog wel het Braziliaanse in zich, makkelijk gaan liggen, te lang met de bal gaan lopen. Zijn fysiek is ook voor training vatbaar.

Aaron Niquez, Spaans jeugdinternationaal en een speler die al langer gelinkt wordt met Europese topclubs. Valencia wil onder geen beding haar toptalent laten gaan en ziet in de toekomst een belangrijke rol weggelegd voor Niquez in de aanval.
Een speler met heerlijke looplijnen en technisch goed onderlegd. Laat zich niet makkelijk uit de wedstrijd spelen en wisselt vaak van flank om de verdediging van de tegenstander te ontregelen. Een lefgozertje die vaak zijn tegenstander opzoekt en er aardig langs komt. Iedere sec aan vrijheid voor de goal is genoeg voor Niquez om gevaar te kunnen stichten en in scoringpositie te komen. In bepaalde situaties is hij nog te zelfzuchtig en ziet hij de vrijstaande mensen over het hoofd.

Heb de spelers bekeken als voetballiefhebber en niet specifiek op hun gelet, anders had ik wel een rapportje over hun gepost. Maar het zijn wel talenten om in de gaten te houden.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 26 nov 2007 19:31
Leuke verslagen, D_Skilled. Waar heb je deze spelers voornamelijk aan het werk gezien?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 27 nov 2007 15:08
Citaat:
‘Drenthe mag in winterstop al weg bij Real’

Bron: Sportweek.nl

Royston Drenthe (foto) heeft zijn langste tijd gehad in Madrid en mag al in de winterstop vertrekken bij Real Madrid. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo Deportivo. Reden: Drenthe zou zich met zijn gedrag onmogelijk hebben gemaakt bij de Spaanse landskampioen.

Vooral het optreden van de oud-Feyenoorder tijdens de wedstrijd tegen Murcia afgelopen weekeinde (1-1) zou bij de clubleiding in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Drenthe luisterde als wissel tijdens de wedstrijd naar zijn iPod. Zijn gedrag leverde hem de bijnaam ‘De Nederlandse Cassano’ op, verwijzend naar de Italiaan die bij Real mede mislukte vanwege zijn sterrengedrag.

Trainer Bernd Schuster nam Drenthe eerder deze week ook niet op in de selectie voor het Champions League-duel tegen Werder Bremen van dinsdag. Volgens de officiële lezing heeft Drenthe last van de griep. (HM)
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 dec 2007 15:51
Citaat:
Koeman slachtoffert Cañizares en Albelda
18/12/2007 15:30

Valencia heeft de eerste rigoureuze maatregel genomen om uit de sportieve crisis te geraken. Santiago Cañizares en David Albelda hoeven dit jaar niet meer in actie te komen. De twee ervaren krachten zijn voor de resterende twee wedstrijden uit de selectie gezet.

'Het is een harde maar noodzakelijke maatregel, die gesteund wordt door de voorzitter', vertelde coach Ronald Koeman. 'Ik heb met ze gesproken uit respect voor hun staat van dienst. Het zijn jongentjes meer. Over hun toekomst moeten we goed nadenken.'

Met die woorden suggereert Koeman dat de 38-jarige doelman en de 31-jarige aanvoerder in januari al kunnen uitzien naar een andere club. Cañizares is bezig aan zijn tiende seizoen in Mestalla, Albelda aan zijn negende.

'Ik zie jongere spelers die geschikter zijn om de boel te veranderen', aldus Koeman. 'Op de training zie ik goede dingen, maar in wedstrijden zoals tegen Barcelona is het verschil te groot.'

Valencia haalde één punt uit de laatste vier wedstrijden en is Europees helemaal klaar door de vierde plaats in de groepsfase van de Champions League. Een grote schoonmaak moet de club er weer bovenop helpen.


VI.nl

Valencia zal nu snel beter moeten gaan presteren onder Koeman, want dit is geen populair besluit.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 dec 2007 15:58
Die is daar aan het eind van het seizoen weer weg. Tsja, hij komt nu niet in een gespreid bedje terecht wat hij kan verkloten. Hij moet nu iets opbouwen, maar dat kan hij niet.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 dec 2007 17:03
Citaat:
Cañizares: 'Koeman, leg me uit waarom'
20/12/2007 15:52

Santiago Cañizares snapt er niets van dat coach Ronald Koeman hem te kennen heeft gegeven dat er voor de doelman geen toekomst meer is bij Valencia. 'Waarom?', vraagt hij zich af.

Cañizares sprak donderdag 45 minuten tijdens een persconferentie over de situatie waarin hij zich bevindt, sinds Koeman hem maandag net als David Albelda en Miguel Angel Angulo heeft verteld dat hij niet van plan is nog gebruik te maken van het ervaren trio.

'Ik nodig hem uit me het waarom van deze situatie uit te leggen. Tegelijkertijd weet ik dat er geen waarom is, want er is niets gebeurd. Maandag na de training vroeg de trainer me bij hem te komen, assistent José Maria Bakero was er ook. De coach excuseerde zich dat hij me op mijn verjaardag een moeilijke boodschap moest overbrengen. Dat hij me nooit meer zou selecteren voor Valencia.'

'Hij vertelde me dat hij had overlegd met het bestuur en dat hij overwoog contact op te nemen met mijn zaakwaarnemers om mijn contract te laten ontbinden. Maar een verklaring heeft hij me niet gegeven. Het enige dat hij heeft gezegd is dat hij op anderen zal gaan rekenen. Niets meer.'

Cañizares denkt dat het einde van zijn loopbaan nabij is. 'Ik zal een beslissing nemen als de club mijn contract beëindigt. Maar het is zeer waarschijnlijk dat ik mijn laatste shirt heb gedragen tijdens de wedstrijd tegen Barcelona (van afgelopen zaterdag, red.), omdat ik weet dat er weinig vraag is naar een doelman van 38 jaar.'

VI.nl

Z'n keuzes zijn te drastisch. Dit besluit gaat vooral Koeman pijn doen. De spelers en supporters gaan in opstand komen.
Redondo


Geregistreerd: 16-11-2007
Forum berichten: 241
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 20 dec 2007 17:22
Zelfs een blinde ziet nog dat Hildebrand beter is
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 dec 2007 12:26
Nog een dodelijk moment voor Koeman. Een huilende Albelda tijdens de persconferentie en een staande ovatie van de aanwezige journalisten.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 dec 2007 12:57
Citaat:
tijdens de persconferentie en een staande ovatie van de aanwezige journalisten.


Die Koetje maakt zich ook niet populair straks wordt hij nog een 'Persona non grata' wat hij al is. De fans schijnen achter Koetje te staan dus wie ben ik om zijn ingrepen te bekritiseren.
Pal


Geregistreerd: 03-10-2007
Forum berichten: 215
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 dec 2007 14:35
Citaat:
Zelfs een blinde ziet nog dat Hildebrand beter is


Iemand passeren is wat anders dan iemand uit de selectie schoppen. Dus zet Hildebrand op de goal, de uitleg is dan simpel en de ingreep een stuk minder rigoreus, pijnlijk en potentieel gevaarlijk.
Redondo


Geregistreerd: 16-11-2007
Forum berichten: 241
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 dec 2007 14:58
Citaat:
Zelfs een blinde ziet nog dat Hildebrand beter is


Iemand passeren is wat anders dan iemand uit de selectie schoppen. Dus zet Hildebrand op de goal, de uitleg is dan simpel en de ingreep een stuk minder rigoreus, pijnlijk en potentieel gevaarlijk.

Een ervaren speler die alles meegemaakt heeft hoort niet op de bank. Lehmann zit ook niet op de bank

En Albelda is een wijf. Grow up
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 dec 2007 20:59
Albelda en Cañizares hebben ontzettend veel voor Valencia betekend. Die behandel je niet zo. Als het dan ook nog eens voor geen meter werkt, weet je dat Koeman het heel moeilijk gaat krijgen. Het gaat nog slechter dan onder z'n voorganger. De ruststand, uit bij Real Zaragoza:

HT Zaragoza [2 - 0"> Valencia

17' J.L. Mora

18' [1 - 0"> D. Milito (pen.)

21' C. Marchena

30' [2 - 0"> J.L. Mora (o.g.)

44' M.A. Caneira

45' M. Monteiro


Vier gele kaarten, een penalty en een eigen doelpunt. :aai:
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 dec 2007 21:44
Inmiddels staat het 2-2 dankzij doelpunten van de door Ajax ooit begeerde Zigic en David Silva.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 dec 2007 23:01
Citaat:
Inmiddels staat het 2-2 dankzij doelpunten van de door Ajax ooit begeerde Zigic en David Silva.


David Silva is een klasbak, heerlijke flankspeler, goed schot, lef, functionele techniek. Het is wel een lichtgewicht, alleen nog een controleur achter hem die zijn verdedigende taken opknapt.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 jan 2008 02:51
De deal tussen Boca Juniors en Valencia over Ever Banega is zo goed als rond. Ik ben ontzettend benieuwd.

Citaat:
'Impopulaire' Koeman gaat desnoods zelf spelen
02/01/2008 10:52

'Bij sommige mensen zal ik momenteel niet populair zijn, maar ik moet beslissingen nemen', vertelde Ronald Koeman de Spaanse pers. 'Nogmaals, als ik niet de kracht had die beslissingen te nemen, dan zou ik niet bij zo'n grote club als Valencia werken.'

Koeman meldde tevens niet meer te willen praten over de verbannen routiniers David Albelda, Santiago Cañizares en Miguel Angel Angulo. 'Ik beantwoord geen vragen over hen meer. Basta.'

Koeman moest tevens uitleggen waarom hij op Nieuwjaarsdag de training achter gesloten deuren afwerkte. 'Ik ben ervan overtuigd dat we rust nodig hebben om maximaal te kunnen werken. We zitten immers in een moeilijke situatie. Er zullen zeer zeker meer trainingen achter gesloten deuren volgen. Maar niet de gehele week. Als ik het gevoel heb dat we meer rust nodig hebben, dan is de poort dicht.'

Valencia heeft nog altijd een forse blessurelijst. Bovendien ziet Koeman ook nog twijfelgevallen voor het bekerduel van woensdagavond tegen Real Unión. 'Ik moet nog een beslissing nemen of Edu, David Villa, David Silva en Iván Helguera kunnen spelen.' Valencia verdedigt in eigen huis een 2-1 voorsprong.

Vooral defensief zit Koeman krap, die met Emiliano Moretti en Çarlos Marchena nog twee fitte centrale verdedigers over heeft. 'Dat is een handicap, omdat we niet genoeg verdedigers hebben. Als we nog een centrale verdediger nodig hebben, dan kan ik nog altijd het veld op. Ik ben dan wel een beetje traag, maar ik heb nog wel overzicht', grapte de voormalig international.

'Iedereen weet dat we kijken en zoeken naar spelers. We moeten onze selectie verbeteren. (...) Ik noem geen namen meer. Twee weken geleden heb ik gezegd dat ik Lucho González een heel goede voetballer vind, en een dag later staat in alle kranten dat we hem willen kopen. Als ik iets zeg over een speler dan is dat voer voor de kranten. Dat is niet mijn werk.'


VI.nl
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 25 jan 2008 03:28
Villarreal heeft River Plate-spits Marco Rubén opgepikt, een contract gegeven tot 2013 en gaat hem stallen bij Recreativo. Simeone had geen al te grote bezwaren tegen zijn vertrek en River schijnt $7.000.000,- voor hem te hebben gevangen. Persoonlijk vind ik het wel een aardig spitsje. Hij heeft van alles wel wat in huis, al vind ik hem nog wel wat bleu en nog te weinig dwingend. Hij zou wel eens wat aan z'n lichaamskracht mogen doen en de beuk erin mogen gooien. Wat het gebrek aan dat laatste betreft doet hij me wel een beetje aan Higuain denken. Het is allemaal nog te lief. Het is niet voor niets dat die jongen in een jaar River Plate een verre van onuitwisbare indruk heeft gemaakt.

Dit is 'm:




Een oude bekende, Luis Antonio Valencia, is door Villarreal verkocht aan Wigan Athletic.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 feb 2008 20:34
Real Madrid moet nu (met Robben en Van Nistelrooij in de basis) winnen van Getafe om het gat met Barcelona weer te vergroten tot vijf punten. Barcelona won vandaag met 5-1 van Levante. Eto'o scoorde drie keer.

Diego Godín is inmiddels basisspeler bij Villarreal. Hij neemt de laatste weken samen met Gonzalo Rodriguez het centrum op zich.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 29 feb 2008 13:17
Citaat:
Seizoen Motta voorbij

Bron: ELF

Thiago Motta speelt dit seizoen geen wedstrijden meer. De speler van Atlético Madrid moet geopereerd worden aan zijn linkerknie en zal maanden uitgeschakeld zijn.

De Madrileense formatie beleefde nog maar weinig plezier aan de Braziliaanse middenvelder, die deze zomer overkwam van Barcelona. Motta speelde pas zes wedstrijden voor Atlético. De laatste jaren was Motta al vaker uitgeschakeld door zijn knie. Eerder moest hij onder het mes wegens gescheurde kniebanden.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 1 maa 2008 23:33
Citaat:
Rode kaart Maduro bij verliezend Valencia
01/03/2008 23:51

Na een serie van acht puntten uit vier wedstrijden, heeft Valencia voor de elfde keer dit seizoen een nederlaag geleden. Espanyol was met 2-0 te sterk. Hedwiges Maduro haalde het einde van de wedstrijd niet.

Valencia kwam geen moment in het spel op bezoek bij Espanyol. Luis García opende al na drie minuten de score en Albert Riera en Ivan De La Peña misten kort daarna twee goede kansen op een snelle tweede treffer.

Vlak na rust kwam Espanyol op 2-0 via een benutte strafschop van opnieuw Luis García. Vanaf dat moment was duidelijk dat er voor Valencia weinig te halen was. Maduro werd in de slotfase met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en ook de assistent van Ronald Koeman, Pérez Lasa, kreeg de rode kaart.

Espanyol blijft vijfde in de Primera División en blijft in de race voor een eindklassering die recht geeft op het spelen van Champions League-voetbal in het komende seizoen. Voor Valencia is plaatsing voor Europees voetbal voorlopig ver weg.


VI.nl


Citaat:
Real herstelt de orde met dank aan falend Barcelona
01/03/2008 22:45

Real Madrid verspeelde de afgelopen weken een ruime voorsprong in de Primera División, maar staat nu toch weer vijf punten voor. De Koninklijke won op bezoek bij Recreativo, terwijl Barcelona onderuit ging tegen Atlético Madrid.

Recreativo-Real Madrid 2-3
Veel doelpunten én veel rode kaarten in Huelva. De thuisclub eindigde de wedstrijd met negen man na directe rode kaarten voor Beto en Quique Alvarez, bij Real haalde Sergio Ramos het einde niet met twee gele kaarten.

Robinho stelde de zege voor Real veilig. Na een 1-1 tussenstand door doelpunten van Martín Cáceres (Recreativo) en Raúl (Real) nam de Braziliaan de gasten in de slotfase bij de hand. De invaller schoot tien minuten na zijn entree de 2-1 binnen en maakte er in de laatste minuut met een stiftbal 3-1 van. Carlos Martins schoot in blessuretijd nog een vrije trap binnen voor Recreativo: 2-3.

Bij Real Madrid begonnen Royston Drenthe en Arjen Robben in de basis. Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder ontbraken vanwege blessures.

Atlético Madrid-Barcelona 4-2
Barcelona moest diep buigen op bezoek in Madrid. Met een prachtige goal zorgde Ronaldinho nog wel voor de voorsprong van de gasten, daarna was het de beurt van de thuisclub.

Sergio Agüero was de grote man bij Atlético. De jonge Argentijn zorgde met een van richting veranderd schot voor 1-1, verzond de pass waaruit Maxi Rodríguez de 2-1 binnen schoot en bekroonde zijn optreden door na een solo de 4-1 te laten aantekenen. Tussendoor had Diego Forlán een strafschop benut. Samuel Eto’o bepaalde de eindstand op 4-2.

Voor Barcelona was het de eerste nederlaag in negen wedstrijden. Het betekent wel dat de ploeg van coach Frank Rijkaard weer tegen een achterstand van vijf punten aan kijkt.


VI.nl

Ik heb meer sympathie voor Barcelona, maar als succes daar wederom uitblijft acht ik de kans groter dat Rijkaard trek heeft in Ajax. Goed nieuws dus.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 maa 2008 12:53
Citaat:
Ik heb meer sympathie voor Barcelona, maar als succes daar wederom uitblijft acht ik de kans groter dat Rijkaard trek heeft in Ajax. Goed nieuws dus.

Dan hoop ik dat Barcelona in elkaar stort. ;-)
Gaat ook lekker met Valencia en Maduro, maar had iemand anders verwacht?
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 maa 2008 22:52
Een Eduardo Silvaatje op Robben. <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 maa 2008 12:02
Citaat:
Koeman gefrustreerd over eigen ploeg

Bron: De Telegraaf

„Frustrerend zoals we de goals en de punten weggeven”, klonk Koeman zondag opnieuw teleurgesteld over de prestatie van zijn team tegen Deportivo la Coruna (2-2). „Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. We spelen veel beter dan toen ik hier kwam, maar vooral tegen de lagere teams laten we veel punten liggen.”

"Frustrerend zoals we de goals en de punten weggeven", klonk Koeman zondag opnieuw teleurgesteld over de prestatie van zijn team.

Het enthousiasme over de komst van Koeman in Valencia is inmiddels aardig verdwenen. Onder leiding van de Nederlander zijn de sportieve zorgen van Valencia de afgelopen maanden alleen maar groter geworden. Toen de trainer eind oktober werd weggehaald uit Eindhoven en voor het eerst op de bank plaatsnam stond Valencia zevende, voor het duel tegen Deportivo zondag was dat de negende plaats. Het gat met de degradatiezone bedroeg zes punten. Koeman heeft punten nodig en dan schiet het ene puntje zondagavond niet op.

„Een cruciaal duel”, bestempelde de opvolger van de in oktober ontslagen Quique Sanchez Flores het treffen met het evenmin lekker draaiende Deportivo, nummer zestien van de ranglijst. „Om uit de directe zorgen te komen, hadden we drie punten nodig.”

De Nederlandse trainer heeft de afgelopen maanden de vinger nog niet op de zwakke plekken kunnen leggen in de sinaasappelstad. Zijn relatie met de fans staat zwaar onder druk nu de resultaten uitblijven en Koeman ook nog eens de drie clubiconen Santiago Canizares, David Albelda en Miguel Angel Angulo zonder pardon aan de kant zette. Het spel werd er niet beter van, de punten kwamen ook maar mondjesmaat binnen.

Koeman heeft echter de onverwaardelijke steun van voorzitter Juan Bautista Soler, maar die moeten ze in Valencia ook al lang niet meer. De steenrijke bouwgigant financiert met zijn miljoenen het nieuwe stadion in de stad, maar dat is volgens velen zijn enige fatsoenlijke bijdrage aan de club in nood. Soler vertoont zich al tijden niet meer bij thuiswedstrijden van de club.

„Je bent blij als je twee keer scoort in een thuiswedstrijd. Met scoren hebben we moeite en dan kan ik niet als excuus gebruiken dat we veel spelers misten. Vaak hebben we moeite met dit soort tegenstanders, maar nu liep het een keer wel en gaat het alsnog mis. Het is een mentale kwestie. In de tweede helft hebben we weinig meer gebracht. Dan is er angst in de ploeg en bij het publiek. We kunnen voetballen, maar dan moet je de doelpunten niet zo weggeven.”

Een geluk voor Koeman is wel dat Valencia inmiddels een redelijk uitzicht heeft op de finale van de Spaanse beker. De 1-1 in de uitwedstrijd tegen Barcelona moet over anderhalve week omgezet worden in een finaleplaats. Het is nu de kortste weg naar Europees voetbal, dat het seizoen nog enigszins zou redden. En wellicht ook de toekomst van Koeman, want die is er niet beter op geworden de afgelopen weken. „De komende weken spelen we tegen voetballende tegenstanders als Sevilla, Barcelona en Real Madrid. Dat ligt ons beter. We hebben alleen vertrouwen nodig.”
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.983.186 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Europa » Spaans voetbal
Ga
Zoeken: