Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Maker: MarnixBekeken: 12396
Status: InactiefBerichten: 107
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 23:54
Het Ajax virus is mij al heel vroeg met de paplepel ingegoten. Mijn vader en de over buurman waren hartstochtelijke Ajax fans en natuurlijk werd "kleine Adje" vaak betrokken in de feestvreugde.
Toen ik jarig was (30 Mei) vond de buurman het weleens tijd worden dat ik eens een wedstrijdje mee ging en hij vroeg mijn vader of dat mocht. Zo kan ik met grote trots zeggen dat mijn eerste Ajax wedstrijd de EC 1 finale in Londen tegen Panathinaikos was.
Ik was toen net 10 jaar oud geworden en had me geen mooier kado kunnen voorstellen, ook al herinner ik me er nu vrijwel niks meer van, behalve dat ik doodziek was op de boot naar Engeland.
In die tijd had Kees Rijvers een sportzaak hier in Breda en daar in de etalage lag het........een echt Ajax shirt van het merk "jansen en tilanus".
Iedere dag op weg naar huis van school liep ik er even langs om adembenemend mezelf blind te staren op dat shirt.....wat was dat mooi.
Ik heb mijn vader helemaal krankzinnig gemaakt met mijn gezeur om dat shirt......het kostte immers wel 25 gulden !!
Uiteindelijk heb ik het toch gekregen en trots droeg ik het shirt elke dag naar school......ik hoorde bij Ajax en niemand begreep het geloof ik.
Na nog een EC finale in Rotterdam was ik helemaal verkocht en wil je elke week gaan kijken. We spreken hier over de jaren 70 waarin ik nog gewoon op school zat en geen cent te makken had. Maar toch had ik in die tijd een plan bedacht om aan geld te komen........ik ging gewoon collecteren in de buurt. "Heeft u iets voor de arme kinderen" was mijn slagzin, maar dat kind was ik natuurlijk zelf.......in mijn ogen was voor Ajax alles geoorloofd en ieder weekend trok ik met een omgebouwde koffiebus langs de deuren in de buurt.
Door die actie kon ik toch zo`n 3 keer per jaar naar Ajax en dat was een hele onderneming voor een mannetje van 14 in die tijd. Alleen met de trein van Breda naar Amsterdam en dan nog naar het stadion......ik heb het onderweg vaak benauwde gehad, maar om half 3 stond ik er toch maar mooi. In 1977 had ik mijn eerste seizoenkaart op de F-Side, ik was toen 16 jaar en had een baantje bij een textiel drukkerij, waar ze stom toevallig die kleine mini shirtjes druktte die toen heel populair waren en in alle auto`s hingen. Iedere Zondag voorzag ik mijn F-Side vrienden van de nieuwste mini dress uit Engeland, Italie en natuurlijk Ajax.
"De Meer" werd mijn tweede huis, maar het allermooiste aan Ajax vond ik het mooie voetbal (de truuks van Cruyff en Keizer en later Ling en Roy) en natuurlijk dat Goddelijk mooie tenue.......het allermooiste en meest originele tenue ter wereld.
In de daarop volgende jaren ben ik met Ajax echt heel Europa door gereisd, er zijn weinig topclubs waar ik niet ben geweest......waanzinnig mooie tijden met hoge pieken (Wenen `95) en ook diepe dalen (Malmo uit <img src='smilies/icon_confused.gif' /> ) Het heeft me zelfs 3 banen gekost, want als ik geen vrij kreeg om bv `s nachts af te reizen naar Zurich dan ging ik gewoon......de gevolgen zou ik wel zien als ik terug kwam. Mijn ouders zijn vaak stapelgek van me geworden in die tijd, want natuurlijk woonde ik nog thuis......zo hield je immers het geld over om al die reisjes te bekostigen.
Ik kan met trots zeggen dat ik met Ajax echt alles heb meegemaakt.....alle hoogtepunten op sportief gebied, ik heb er mijn beste vrienden leren kennen, de leukste feesten meegemaakt en bevriend geraakt met diverse spelers......machtige herinneringen.
Met de verhuis naar die snelkookpan in Zuid-Oost is voor mij eigenlijk alles verdwenen. Mijn clubliefde heb ik nog steeds als nooit tevoren en dat zal ook nooit meer weg gaan, maar naar de wedstrijden ga ik al jaren niet meer. Ik heb nooit kunnen wennen aan die vermaledijde Arena met zijn Admirals kleuren en zijn klote veld.......da`s geen Ajax.
In "De Meer" lag een veld wel zo strak en zo mooi.....daar kun je op knikkeren en iedereen kwam met angst in hun flikker naar die "ouwe pisbak" waar Ajax een soort voetbal speelde, zoals het daarna nooit meer is gespeeld.......buitenaards.
In die tijd kon je naar een voorzitter als Harmsen of v Praag toelopen en zeggen wat je niet beviel.....ik heb ooit Ton Harmsen eens een boze brief geschreven n.a.v. het vertrek van Johan Cruyff.......belde hij me `s avonds gewoon op en legde op vaderlijke toon uit waarom het zo allemaal was gegaan en sprak zijn bewondering uit omdat ik iedere week met de trein uit Breda naar Ajax kwam........dat zie ik nu niet meer gebeuren. Wij werden zo enorm bij de club betrokken en dat is allemaal weg gegaan met de verhuizing naar die betonne doodskist.
Ik snap ergens wel dat Ajax weg moest uit "De Meer" maar dat had allemaal zoveel anders gekund en gemoeten, dan de verhuizing naar een stadion dat helemaal is ingericht op de Amsterdam admirals.
Nooit zal ik meer vergeten dat je godver naar een wedstrijd ging en de strepen van het American footbal nog op het veld stonden.......toen dacht ik echt; "wat doe ik hier nog"?........dit heeft helemaal niks meer met mijn club te maken. Mijn club is ergens rond 1998 in coma geraakt en nog steeds niet ontwaakt Er is nu een nieuwe arts aangesteld om te kijken of hij de patient weer tot leven kan wekken (v Basten), een kind van de club.
Wat ik maar wil zeggen is; Ajax is Ajax niet meer. Het prachtige logo werd door Michael van Praag een "bord zwarte smurrie" genoemd, het schitterende tenue ging steeds meer op dat van Arsenal lijken en is tegenwoordig met die idioot grote broeken zelfs schandalig te noemen en "De Meer" noemde men een pisbak of fietsenstalling.......tja..... <img src='smilies/icon_sad.gif' /> Tot overmaat van ramp werden supporters "klanten" en werden deze mensen belogen en bedrogen, er was immers toch altijd een wachtlijst met mensen die zich graag lieten belazeren en geen greintje clubliefde in hun donder hadden.
Mijn clubliefde voor Ajax zal altijd blijven, dat gaat mee mijn graf in. Elke nederlaag staat garant voor een groot kutweekend en een rotgevoel dat je de hele week overal bij je draagt, maar dat wil niet zeggen dat ik daarom nog in dat stadion moet zitten. Een stadion waar ik "klant" ben en omringt word door allerlei business gespuis, waar ik niet onder het veld mag parkeren maar een werknemer van Philips wel......begrijpen jullie het nog? Ajax zit in mijn hart, maar het doet de laatste jaren wel verdomd veel pijn. Excuses voor het lange verhaal jongens.......ik moest het even kwijt. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

http://img231.imageshack.us/img231/9821/arena2mt0.jpg
michiel23


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 400
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Valkenswaard ( Noord Brabant )
Geplaatst: Za 8 nov 2008 10:29
@ Ad, Mooi stukje hoor. Heb het drie keer gelezen. Echt een leuk verhaal. En wat je over de Arena schrijft, ik ben het helemaal met je eens. Leuke foto trouwens <img src='smilies/icon_evil.gif' />
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 nov 2008 19:51
Citaat:

Mijn clubliefde voor Ajax zal altijd blijven, dat gaat mee mijn graf in. Elke nederlaag staat garant voor een groot kutweekend en een rotgevoel dat je de hele week overal bij je draagt, maar dat wil niet zeggen dat ik daarom nog in dat stadion moet zitten. Een stadion waar ik "klant" ben en omringt word door allerlei business gespuis, waar ik niet onder het veld mag parkeren maar een werknemer van Philips wel......begrijpen jullie het nog? Ajax zit in mijn hart, maar het doet de laatste jaren wel verdomd veel pijn. Excuses voor het lange verhaal jongens.......ik moest het even kwijt. <img src='smilies/icon_wink.gif' />



Prachtig historie Ad wat me de nodige rillingen geeft.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 11 nov 2008 20:12
Prachtig verhaal AD, en wat een foto..

Ik en velen met mij waarschijnlijk hopen eerder vandaag dan morgen uit de ArenA te gaan, de sfeer is nu wel iets verbeterd maar het VELD, sorry hoor maar HOE kan het dat bijna elke nederlandse club een beter veld heef dan de grootste club v.h. land.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 nov 2008 20:34
Geweldig verhaal Ad!

Ik denk dat bijna iedereen met jou eens is, dat de ArenA op dit moment een Ajax-onwaardig stadion is. Zal het ooit een waardig stadion worden? Ik denk van niet.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Di 11 nov 2008 22:03
Naar mijn mening is die hele Arena, samen met de commercie de ondergang van onze club. Wat Riejuh ook al zegt, hoe is het mogelijk dat wij in een plaggenhut spelen, terwijl een club als Twente wel een goed veld heeft (ik zeg maar wat).
Als ik in die Arena ben zie ik allerlei figuren die helemaal niks met Ajax hebben......onduidelijke bekende Nederlanders, raar gespuis uit allerlie dorpen die alleen maar komen om "erbij te horen" en natuurlijk de watjes die opvallend gaan zitten hoesten als je een sigaret op durft te steken.
Dat is niet mijn Ajax cultuur vrienden.
Natuurlijk kwamen er in mijn tijd ook bekende Nederlanders bij de club, maar het grote verschil is dat mensen als Ron Brandsteder, Yvo Niehe, Youp van t Hek, Peter R De Vries en Willy Alberti wel hele echte Ajacieden zijn en nu zelf gevlucht zijn van het "prominenten terras".
Natuurlijk ben ik een sentimentele dwaas, maar ik hou van Ajax en ik mis mijn club. Mijn club is ergens in 1997 overleden en de Arena is daar mede schuld aan. Ik zou een boek kunnen schrijven over alles wat me aan dat stadion tegen staat, maar het aller belangrijkste is wel........ :Ad: AJAX SPEELT ER NOOIT ECHT THUIS !!! en dan begrijpt iedereen wat ik bedoel. <img src='smilies/icon_evil.gif' />
basementstyle


Geregistreerd: 04-03-2008
Forum berichten: 140
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 21 nov 2008 22:28
Op een zomerse dag in 1988 ben ik geboren.
Vanaf dat moment was ik al Ajacied, mijn vader heeft me bij wijze van spreken opgevoed met de Ajax school. Ik herinner me vooral de verhalen die ik van hem moest aanhoren als kind zijnde. Over hoe hij met veel moeite naar Londen ging en bij de legendarische wedstrijd tegen Panathinaikos aanwezig was. De grote Rinus Michels, Cruijff, Neeskens, noem ze maar op.

Als klein ventje mocht ik voor het eerst tot laat oplblijven in 1995.
Die ene wedstrijd in Wenen staat op mn netvlies gebrand.
Zelden ben ik zo zenuwachtig geweest als die ene avond in.
Nog 5 minuten te spelen en Kluivert tikt de winnende goal binnen.
Als ik er aan denk krijg ik nog kippenvel.
Niet lang daarna ging ik voor het eerst naar het grote Ajax met mijn vader.
De wedstrijd is mij ontschoten, en veel weet ik ook niet meer van de tijd in de Meer.

Ieder jaar werd ik me meer bewust van het Ajacied zijnde.
Anno 2008 sta ik op met Ajax en ga ik slapen met Ajax.
Ik ben verdomme 20 jaar en woon inmiddels niet meer thuis, maar heb nog steeds posters op m'n kamer (wat m'n vriendin totaal niet leuk vind) van onze helden. Zo prijkt ene meneer Litmanen nog op mn deur (ooit gekocht op een open dag in een lang ver verleden) en hangt Sulejmani boven m'n bed.

Regelmatig ben ik te vinden in de Arena, een seizoenskaart heb ik niet, daarvoor moet ik te vaak werken op een zondag en vind ik het bovendien ook te duur (ik moet vanuit Zeeland komen). De laatste wedstrijd die ik heb bijgewoond was afgelopen zondag tegen PSV.
Tot zover mijn clubliefde!
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Zo 23 nov 2008 00:45
Mooi verhaal "Basementstyle" en eh.....wat je vriendin betreft.....vrouwen moet altijd wat te zeiken hebben over voetbal, dat zit in hun genen.
Geef haar een Chippendale`s kalender.....ben je overal vanaf.....tenzij je zelf een chippendale bent natuurlijk... <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 1455
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 23 nov 2008 11:48
Citaat:
Mooi verhaal "Basementstyle" en eh.....wat je vriendin betreft.....vrouwen moet altijd wat te zeiken hebben over voetbal, dat zit in hun genen.
Geef haar een Chippendale`s kalender.....ben je overal vanaf.....tenzij je zelf een chippendale bent natuurlijk... <img src='smilies/icon_razz.gif' />


PARDON??????????????? <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:


:Argentina: :Gallina:
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Zo 23 nov 2008 14:07
Citaat:
Mooi verhaal "Basementstyle" en eh.....wat je vriendin betreft.....vrouwen moet altijd wat te zeiken hebben over voetbal, dat zit in hun genen.
Geef haar een Chippendale`s kalender.....ben je overal vanaf.....tenzij je zelf een chippendale bent natuurlijk... <img src='smilies/icon_razz.gif' />


PARDON??????????????? <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:


:Argentina: :Gallina:

Heeey !! Kijk eens wie ik met deze opmerking weer wakker heb gemaakt. <img src='smilies/icon_twisted.gif' /> Ik had een reactie van "Curlie" verwacht, maar deze vind ik ook heel leuk Gallina......weer wat meer posten he. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 1455
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 23 nov 2008 14:23
Citaat:
Mooi verhaal "Basementstyle" en eh.....wat je vriendin betreft.....vrouwen moet altijd wat te zeiken hebben over voetbal, dat zit in hun genen.
Geef haar een Chippendale`s kalender.....ben je overal vanaf.....tenzij je zelf een chippendale bent natuurlijk... <img src='smilies/icon_razz.gif' />


PARDON??????????????? <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:


:Argentina: :Gallina:

Heeey !! Kijk eens wie ik met deze opmerking weer wakker heb gemaakt. <img src='smilies/icon_twisted.gif' /> Ik had een reactie van "Curlie" verwacht, maar deze vind ik ook heel leuk Gallina......weer wat meer posten he. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Haha, ik post iedere dag wel wat hoor, meestal alleen bij het belangrijkste topic!
Enne, gecondoleerd met Ajax hè?

VAMOS RIVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:Argentina: :Gallina:
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Zo 23 nov 2008 18:30
<img src='smilies/icon_evil.gif' /> <img src='smilies/icon_evil.gif' /> <img src='smilies/icon_evil.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-12-2007
Forum berichten: 1455
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 23 nov 2008 18:35
Citaat:
<img src='smilies/icon_evil.gif' /> <img src='smilies/icon_evil.gif' />



<img src='smilies/verrysad.gif' /> <img src='smilies/verrysad.gif' /> <img src='smilies/verrysad.gif' />


:Argentina: :Gallina:
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 9 maa 2009 21:03
Kan dit topic naar ''algemeen''? Staan toch wel mooie verhalen tussen, als ik het nu weer zie <img src='smilies/icon_wink.gif' /> .
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 maa 2009 21:04
Yep! <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 10 maa 2009 11:44
Mooie verhalen hier, ik zal ook maar eens een poging wagen.

Ik ben opgegroeid in Zeeland aan de grens met Belgie, net zoals velen hier bestond m'n jeugd ook uit veel voetballen en Ajax. Tot m'n 7de had ik eigenlijk weinig met voetbal, ik kan me nog herinneren dat ik me altijd ergerde wanneer m'n vader Studio Sport opzette. Dat veranderde toen ik zelf de lol van het voetbalspel ontdekte en ging spelen bij ons in de buurt. M'n dorp (half Nederlands half Belgisch) had geen voetbalclub. Doelen maakten we altijd zelf van houten balken die je bij een boer jatte. Op T.V. werd voetbal ook interessant, vooral wanneer een Nederlandse club in het buitenland speelde. Een club begon me steeds meer te enthousiasmeren en dat was Ajax, vooral door het aanvalspel. Zelf ben ik een aanvaller in elke sport die ik ooit beoefend heb. Ik ging net zoals m'n held Finidi op de vleugelpositie spelen. Ging naar de lokale amateurclub in het dorp verderop in Belgie. Daar speelden we aanvankelijk 4-4-2 maar de trainer gooide dat gelukkig om naar 4-3-3 en ik mocht op de linksbuiten starten.
Ondertussen boekte Ajax steeds meer successen, ik weet nog wel dat ik een keer samen met m'n vader studio sport zat te kijken en ik zei: is het toch niet geweldig hoe Ajax speelt. En toen antwoordde m'n vader (en dat had ik nooit geweten) dat hij eigenlijk voor Feyenoord was. Sindsdien is het elkaar ook altijd een beetje jennen, hoewel m'n vader niet fanatiek is.
Ajax kreeg iets magisch met de CL successen, wat me vooral ook bijstond was dat elke debutant scoorde. Het leek of niets onze club kon stoppen en misten we een speler dan kwam er weer een nieuwe held uit de jeugd. In Belgie hebben ze toch wel een beetje een afkeer van 'Hollanders' maar om Ajax kon niemand heen en op de trainingen van m'n club was er een ploeggenoot die kwam aanzetten met een videoband waarop de trainingsmethoden van Van Gaal stonden. En dat kon zelfs onze trainer niet weigeren. Als speler zelf had ik toen ook wel een goed seizoen, werd door Beveren (BVO in Belgie) en ging daar spelen. Net zoals Ajax kreeg ik toen ook een terugval, een blessure zette me buitenspel en toen ben ik utieindelijk met voetbal gestopt. Ajax ben ik sindsdien eigenlijk steeds fanatieker gaan volgen.
wijmaajax


Geregistreerd: 24-11-2008
Forum berichten: 177
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 apr 2009 17:25
Toen ik een jaar of vier was keken mijn oom, opa en mijn vader vaak naar de televisie. Ze keken dan naar een groen veld met allemaal poppetjes erop. Ik dacht: Wat is daar nou leuk aan? Maar als er dan gescoord werd dan ging mijn opa helemaal door het dolle heen. Dat vond ik toen nog erg grappig. Het jaar daarop werd mij verteld dat ik ook op die sport mocht, als ik mijn zwemdiploma had gehaald. dat ging vrij vlot en toen mocht ik dus op voetbal! ik vond het gelijk geweldig, maar was nog niet echt voor een club. Toen wij in de jaren daarna een keertje op vakantie gingen naar Italie kreeg ik van mijn ouders een wit-rood-wit shirt met daar achterop de naam: Van der vaart. Ik vond het gelijk een mooi shirt en had hem de hele vakantie aan. Als mijn vader dan weer een keer naar voetbal ging kijken volgde ik alleen maar de speler die op het shirt die naam had staan. Toen ik iets ouder werd( en ook een computer had) hoorde ik van mijn broer dar er een paar sites waren waarop je al het nieuws van AJAX kon zien.( waaronder Ajaxfans.nl) ik keek toen bijna elke dag naar die site en wist dus op dat moment al het nieuws wat er maar te weten viel. En vanaf dat moment ben ik helemaal voor de club gaan leven. Mijn kamer is wit-rood-wit met allemaal posters en ik heb bijna alles van AJAX. Nu ik weer wat ouder ben Houd ik nog steeds van deze club en ga regelmatig (ik woon in het Friesland) naar een westrijd van AJAX toe.

Nou zo ben ik dus van deze club gaan houwen! :mike_zuid2:
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 13 apr 2009 17:33
@ wijmaajax leuk verhaal! <img src='smilies/icon_wink.gif' />
wijmaajax


Geregistreerd: 24-11-2008
Forum berichten: 177
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 apr 2009 17:40
Citaat:
@ wijmaajax leuk verhaal! <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Thnx!
hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 apr 2009 17:51
Zoals in elke goede opvoeding was ook in die van mij een deeltje Ajax. Voordat ik mijn tweede lente al had meegemaakt bleek ik al gehuld in het rood en wit. (dankje pa!) Met de paplepel ingegoten dus. Geen idee wat Ajax verder betekende, voetbal? Zal allemaal wel, maar ik had wel het shirt aan.

Eenmaal zelf gestart met voetbal bleek ik een redelijk keepertje te zijn en was natuurlijk vdSar de naam die pronkte achterop de rug tijdens de trainingen. Het enige mooie aan de KNVB is dat zij de kampioenen naar de JC Schaal stuurden destrijds en ik met de rest van mijn teamgenoten jaar in jaar uit kampioen werd! Ik heb dus op zeer jonge leeftijd al onbewust weliswaar geproeft aan Ajax! Ik ben niet het type dat handtekeningen en sjaaltjes spaart dus mijn kamer is op een klein aantal shirtjes na niet in de clubkleuren getooid. Dat zegt natuurlijk niets over het fanatisme.

Ik ben de club altijd blijven volgen en doe dat nu dus nog altijd. Helaas door de afstand wel passief, maar ook daar komt natuurlijk verandering in.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 5 mei 2009 12:26
Citaat:
Zoals in elke goede opvoeding was ook in die van mij een deeltje Ajax. Voordat ik mijn tweede lente al had meegemaakt bleek ik al gehuld in het rood en wit. (dankje pa!) Met de paplepel ingegoten dus. Geen idee wat Ajax verder betekende, voetbal? Zal allemaal wel, maar ik had wel het shirt aan.

Eenmaal zelf gestart met voetbal bleek ik een redelijk keepertje te zijn en was natuurlijk vdSar de naam die pronkte achterop de rug tijdens de trainingen. Het enige mooie aan de KNVB is dat zij de kampioenen naar de JC Schaal stuurden destrijds en ik met de rest van mijn teamgenoten jaar in jaar uit kampioen werd! Ik heb dus op zeer jonge leeftijd al onbewust weliswaar geproeft aan Ajax! Ik ben niet het type dat handtekeningen en sjaaltjes spaart dus mijn kamer is op een klein aantal shirtjes na niet in de clubkleuren getooid. Dat zegt natuurlijk niets over het fanatisme.

Ik ben de club altijd blijven volgen en doe dat nu dus nog altijd. Helaas door de afstand wel passief, maar ook daar komt natuurlijk verandering in.


Mooi verhaal <img src='smilies/343.gif' /> !
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 5 mei 2009 13:04
Onze kleine Pablo was net geboren toen hij met een AC Milan shirtje rondliep met Van Basten achterop. Het was vanaf het moment dat ik kon lopen al duidelijk dat ik niets anders deed dan voetballen. Heerlijk ook toen ik een shirtje mocht uitkiezen in de voetbalshop (van alle eredivisieclubs destijds) en koos voor het mooiste (Ajax dus, verder geen idee dat het Ajax was) shirt en die trots elke dag droeg. Mijn pa was ook fanatiek Ajacied en dus werd ik vanaf jonge leeftijd een echte Ajacied. Sindsdien leef ik veel mee met de club en dat hoop ik de komende jaren te veranderen. Ajax is niet meer goed voor je hart en het mooie voetbal is ook verdwenen. Kan me nog goed Milan-Ajax in 2003 herinneren. Ik moest tranen huilen. Of dat ik na Maccabi-Ajax een poster van Heitinga had, maar die na de wedstrijd meteen doorscheurde en huilend weggooide. Prachtige tijden waren dat.

Ajacied ben je niet voor even, maar voor je hele leven.
Mitch_H


Geregistreerd: 03-05-2009
Forum berichten: 1
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 17:25
Ik ben als jongetje van 4 t/m mijn 8e naar alle thuiswedstrijden van Ajax gegaan; altijd met mijn oom mee.
En omdat ik vrij klein was, mocht ik op zijn schoot zitten en zag ik het grote Ajax van de 70-er jaren, ook bij Europacup wedstrijden.

Later, toen ik 10 was ben ik zelf gaan voetballen en de liefde voor de club is altijd gebleven. Ook al woon ik allang niet meer in A'dam.
Echter de laatste 10-12 jaar heb ik net zoals velen van jullie heel veel moeite het (aankoop)beleid te begrijpen.
Wie maakt in vredesnaam van Ajax weer een topclub, niet alleen in Europa, maar begin maar eerst eens in Nederland.

Mvg Michael
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 7 mei 2009 17:59
Amen, Mitch_H. <img src='smilies/icon_neutral.gif' />

Welkom trouwens! <img src='smilies/343.gif' /> <img src='smilies/ajaxsjaal.gif' /> <img src='smilies/ajaxsmiley.gif' /> :mike_zuid2:
erik krijger


Geregistreerd: 06-05-2009
Forum berichten: 1
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 mei 2009 04:47
Ik woon in Zierikzee. Ioch is mijn voetbalclub Ajax, dit is met de paplepel in gegoten want mijn moeder kwam uit Amsterdam oost waar Ajax is begonnen. Daar voetbalde alle jongens bij Ajax in die buurt de voetbal vereninging hoorde daar bij de sociale vorming van de mensen die er woonden. Meisjes deden in die tijd niet voetballen die hadden andere sporten als er al tijd voor was in de jaren 30 en 40 in de tijd dat mijn moeder tiener was jaren 30 een grote crisis en de eerste 5 jaar van de 40er jaren een grote oorlog die zeker Amsterdam oost niet ongemoeit heeft gelaten! Vandaar mijn club liefde voor Ajax anders als vroeger toen ik een kind was maar het bestaat nog staads
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.004.758 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken: