Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Maker: MarnixBekeken: 12398
Status: InactiefBerichten: 107
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
thommy


Geregistreerd: 24-08-2008
Forum berichten: 790
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 mei 2009 08:00
Erik, iets meer leestekens zou een hoop van je verhaal duidelijk maken.
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 mei 2009 19:47
Inderdaad, Erik. Zou je wat meer gebruik willen maken van leestekens, en je spelling. Wil je ook letten op je zinsbouw, want dat klopt ook niet altijd. Alvast bedankt! :thumbs up:
kimika


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 44
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 mei 2009 18:40
Dat Ajax mijn grote liefde is, had eigenlijk niet kunnen gebeuren. Mijn ouders zijn allebei echte feyenoorders. En mijn opa is denk ik de grootste 'jode' hater die ik ken. Toen ik ongeveer 6 jaar was denk ik, begon ik zelf te voetballen en naar voetbal te kijken. En er was toen maar 1 club die echt de beste was. En daar kies je dan als klein kind voor. Als je dan wat ouder bent, ga je ook bewust naar de club kijken. Toen wist ik het zeker, dit is mijn club. Het shirt, de spelers, de arrogantie, de prijzen enz.. Ik ga nog wekelijks bij mijn opa voetbal kijken, het valt me dan altijd op dat feyenoorders succes halen uit het leed van Ajax. Ondanks dat Feyenoord een heel slecht seizoen draait, lijkt het voor hem allemaal niet uit te maken, als Ajax verliest is zijn dag goed. Mijn dag is dan echter verpest, ik heb dan nergens zin meer in. Soms vervloek je de club en denk je wel is, waarom kijk ik nog naar ze, ze bezorgen me toch alleen een kut humeur. En toch zit ik elke zondag weer, of in het stadion, of voor de tv, naar mijn club te kijken. Omdat je hoopt dat het deze keer wel goed zou gaan. En ondanks dat we nu een hele trieste periode meemaken, weet ik zeker dat we ooit weer de CL gaan winnen en elk jaar de landstitel pakken. Dit is mijn club mijn ideaal dit is de mooiste club van allemaal.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 14 mei 2009 20:57
Erg mooi verhaal kimika. Ook knap dat je een andere keuze hebt gemaakt dan je ouders en je opa waar je toch beïnvloed word, al was het een voordeel dat het in een goede periode was van Ajax.
H+10


Geregistreerd: 21-01-2008
Forum berichten: 377
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Nieuwveen
Geplaatst: Za 16 mei 2009 15:52
Ik zeg altijd dat ik als Ajacied geboren ben, maarja dat zegt natuurlijk niks. Het scheelt wel dat ik ergens onder de rook van Amsterdam woon en dat ik (volgens onderzoeken op dit gebied) geologisch gezien meer aantrekkingskracht voel voor Ajax dan voor een andere club. Ik heb altijd gedacht dat mijn vader voor de havenstadse Boys was totdat ik op een zekere dag zijn oude brommer vond in de schuur, onder een dikke laag stof. Na enig poetswerk ontdekte ik dat de oude 'Stokvis' onder de Ajax-stickers zat. Hoe jong ik ook was: De man steeg een hele berg in mijn achting. Ik had echt nooit iets gemerkt.

Mijn interesse in voetbal in het algemeen en Ajax in het bijzonder begon pas echt vaste vorm aan te nemen in het begin van de jaren '80. Ik begon toen meer naar voetbal op tv te kijken en het schitterende spel der Ajacieden, alsmede het fantastische shirt en de tot de verbeelding sprekende (althans i.i.g. die van mij) spelersnamen deden de rest.

Mijn eerste wedstrijd die ik bezocht was tijdens een van de laatste edities van wat nu het Amsteram Tournament is. Ik was samen met mijn oudste broer (Havenstadse Boys supporter. :whatthehell: ) en het was een schitterende ervaring. Mooi weer, het Olympisch stadion, geweldige tegenstanders (psv, Borussia Dortmund en A.S. Roma) en al die gekke supporters op de tribune. Ik vergeet nooit dat er toen een groepje van die knotsgekke gasten na een paar biertjes wat baldadig werden en in een bak met popcorn pisten en daarna luidkeels riepen: "Popcorn! Wie wil er popcorn!" en er een klein gastje reageerde en de bak aangereikt kreeg. De blik op zijn gezicht na de eerste hap is onvergetelijk!

De liefde voor Ajax is dus eigenlijk genetisch bepaald en in de loop der jaren verstevigt en verder ontwikkelt. Die liefde zit inmiddels héél erg diep en gaat ook nooit meer over en staat boven alles wat mij betreft. <img src='smilies/ajaxsmiley.gif' /> :ajaxtifo:
iron_dennis


Geregistreerd: 06-05-2009
Forum berichten: 70
Nieuws reacties: 34
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 mei 2009 23:17
Alhoewel ik uit Brabant kom. Mijn vader zei vroeger altijd: "Je moet kijken naar de club die het mooiste voetbal speelt" Als klein menneke vond ik AJAX altijd veel meer uitstraling hebben als de rest.
Daarnaast ben ik op een gegeven moment naar de MAVO gegaan. Daar was ik de enige voor AJAX samen met mijn Engels leraar. 2 jaar later won AJAX de champions league. De halve school was ineens voor AJAX maar ik mocht van de directeur als enige naar de radio luisteren toen AJAX strafschoppen moest nemen tegen GREMIO....
Ver na mijn MAVO tijd kreeg ik een telefoontje van mijn oude Engels leraar: Of ik zin had om mee te gaan met hem naar de wedstrijd AJAX - VFL Bochum. Natuurlijk had ik dat! En wat een wedstrijd was het!
Dank dus aan mijn vader en mijn oude Engels leraar
Michael Coebergh v/d Braak!
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 27 mei 2009 21:30
he he. In 1995 was ik maar zo'n klein jochie van 5 jaar. Klein beetje succes supporter dus <img src='smilies/icon_razz.gif' /> Maar wel Ajax trouw gebleven.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Do 28 mei 2009 13:44
Gisteren had ik het er met mijn ouders over hoe mooi ik het vroeger vond. Ik was nog te klein om op te blijven en de tweede helft van Champions League wedstrijden te zien. De tweede helft werd dan opgenomen en de volgende dag stond ik 07.00 op (voor school), om de wedstrijd af te zien. Ik weet niet meer hoe ik gelijk inslaap viel, want ik zat natuurlijk vol spanning! Ik had waarschijnlijk super veel zin in de volgende ochtend. Uiteraard moest ik ook wel snel slapen, aangezien mijn vader wel uitbundig kon juichen.

Dat waren nog is tijden!!
gusieboy


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 510
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 28 mei 2009 17:05
Ik ben in Abcoude geboren dus dat is vlak bij de Arena,en ik ben in 96 geboren een jaar na de successen dus mijn vader heeft me goed opgevoed.
En op de een of andere manier heb ik bij Ajax altijd een goed gevoel en dat heb ik zelfs voor ik van voetbal hield altijd al gehad.


Btw, MIJN VADER IS WEER AJACIED <img src='smilies/343.gif' /> .
HIJ WAS VOOR Altijd Zielig VOOR VAN GAAL.
MAAR HIJ HAAT KOEMAN.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Do 28 mei 2009 17:17
Dan was jouw vader een typische AZ supporter dus.. Een trieste vader heb je <img src='smilies/icon_razz.gif' /> Maar goed dat je hem weer hebt overtuigd terug te keren bij het oude vertrouwde..
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 29 mei 2009 21:45
Ik ben sinds 01/02 eigenlijk fan geworden, toen was ik 6/7 denk ik. Ik zat al op voetbal en mijn vader keek naar Studio Sport, ik wilde dat ook wel eens zien. Toevallig, ik woon vlak bij Eindhoven, was het toen tegen PSV [1-3 <img src='smilies/icon_sad.gif' /> ) . Ik herinder me de uit-shirts van PSV nog, en die penalty van 1-3 Bergdølmo op het laatst, en Kezman vond ik meteen al een klootzak <img src='smilies/lol.gif' />. Eigenlijk vanaf toen ben ik Ajax steeds iets meer gaan volgen, op het einde volgde ik alles. Vanaf toen nam ik als 6/7 jarig jochie het sportjournaal en studio voetbal op <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />. Ik weet nog dat ik uit tegen NEC, de kampioenswedstrijd, naar mijn opa moest, ik had studio sport natuurlijk opgenomen maar ik hoorde op de radio in de auto dat Ajax kampioen was(!), wat was ik blij toen <img src='smilies/icon_wink.gif' /> :mrgreen: . De bekerfinale heb ik ook gezien op TV.
Van het seizoen erna weet ik nog bijna alles, vooral de CL wedstrijden, dat waren de hoogte punten van de week <img src='smilies/lol.gif' /> , live Ajax kijken en laat opblijven! Valencia, Lyon, Arsenal, AS Roma [vooral dat schot van van der Meyden en die sproeiers">, AC Milan, toen moest ik huilen omdat Ajax verloor, we zaten er zo dicht bij!
Ajax Feyenoord herinder ik me nog wel, en zo nog wel meer wedstrijden, maar vooral ook PSV- Ajax, die rode kaart van Chivu, wat een naaistreek vond ik dat! hij stuiterde alleen een bal op de grond <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> , k vond t wel kut om de volgende dag op school te komen <img src='smilies/lol.gif' /> .
Ergens in november ofzo wilde ik een Ajax shirt hebben, na dat kreeg ik natuurlijk dus niet zomer, dus ik sparen, sparen en sparen en aan het einde van het seizoen -vol trots- ging ik mijn shirt kopen <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> thuis shirt natuurlijk! dat von dik prachtig. Chivu en Ibrahimovic (Mido, VD Vaart en Maxwell ook maar iets minder) waren mn Favorieten, omat ik spits was koos ik voor Ibrahimovic, maar dat pasten er niet op, toen maar nummer 9 en mn eigen naam erachter op <img src='smilies/ajaxsjaal.gif' />. Dat shirt hangt nu in mn kamer daarna gaan sparen voor broekje, sokken kreeg ik van papa.

tsja, zo is het gekomen, en ik werd steeds meer en meer fan, volgde álles, keek op mn 7e naar Studio Voetbal, Voetbal Inside, Sportjournaal nam ik allemaal op:p, meteen kut dag als Ajax verloor. En het ''virus'' is allen maar erger geworden! <img src='smilies/ajaxsjaal.gif' /> . heb nog een thuis shirt (voor sinterklaas, 05-06, met Rosenberg, k was aan het twijfelen tussen hem en Rosales maar die was geblesseerd) en eentje van afgelopen seizoen, Guy en nummer 7, k wist niet of ik Suárez moest doen of Sulejmani, dan maar mn eigen naam <img src='smilies/lol.gif' /> .
K ga meestal maar een paar x per jaar naar Ajax aangezien het ver weg is, kaartjes zijn ook niet echt goedkoop. Als we dichterbij zouden wonen hadden we een seizoenskaart, ik en mn vader :ajaxtifo:
Lexafca


Geregistreerd: 21-12-2008
Forum berichten: 1627
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 29 mei 2009 22:17
Citaat:
Alhoewel ik uit Brabant kom. Mijn vader zei vroeger altijd: "Je moet kijken naar de club die het mooiste voetbal speelt" Als klein menneke vond ik AJAX altijd veel meer uitstraling hebben als de rest.
Daarnaast ben ik op een gegeven moment naar de MAVO gegaan. Daar was ik de enige voor AJAX samen met mijn Engels leraar. 2 jaar later won AJAX de champions league. De halve school was ineens voor AJAX maar ik mocht van de directeur als enige naar de radio luisteren toen AJAX strafschoppen moest nemen tegen GREMIO....
Ver na mijn MAVO tijd kreeg ik een telefoontje van mijn oude Engels leraar: Of ik zin had om mee te gaan met hem naar de wedstrijd AJAX - VFL Bochum. Natuurlijk had ik dat! En wat een wedstrijd was het!
Dank dus aan mijn vader en mijn oude Engels leraar
Michael Coebergh v/d Braak!

Coebergh v/d braak Gemert Vmbo heb ik ook 3 jaar lang gehad Woow <img src='smilies/icon_razz.gif' /> haha
Boris_AFCA


Geregistreerd: 22-07-2008
Forum berichten: 291
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: Vr 29 mei 2009 22:33
Mijn liefde voor Ajax is eigenlijk heel logisch ontstaan door mijn vader deels, het andere deel ervan zal mij voor altijd bijblijven. Mijn vader had een goede vriend die een seizoenskaart had voor hem en zijn gezin, maar dit was een wedstrijd die 's avonds was en doordeweeks, daarom ging zijn gezin niet mee. Toen had hij mijn vader meegevraagd en nog een vriend. Eerst mocht ik niet mee, ik vond het gemeen en moest erom huilen, al was het alleen maar om met mijn vader mee te gaan, wat je toch leuk vind als klein jongetje. Toen hij mijn vader opkwam halen lag ik hun in bed af te luisteren. Ik hoorde de vriend van me vader zeggen: Wij gaan met zn tweeen want Bart (die andere vriend) heeft weer eens ruzie met z'n mokkel, als je dat al een mokkel kan noemen, wat een zijkwijf man. Toen mijn vader zijn jas aandeed en bijna de deur uitliep schreeuwde ik : Veel plezier pappa! Dat moest de vriend van mijn vader ook gehoord hebben, want die kwam naar boven gelopen en zei: Hoezo gedag wil je niet mee dan pikkebaas? Hij keek me vader aan, die daarop reageerde dat het niet van me moeder mocht. Toen zei die vriend: Ja maar zij hoeft niks te weten. Vervolgens hebben zij samen een ladder gepakt, die buiten neergezet en ben ik via mijn raam op de ladder naar benede geklommen, en dat terwijl mijn moeder in de huiskamer tv zat te kijken. Toen we erheen reden was mijn hele avond al goed, maar toen we er waren werd het alleen maar beter, Skybox! Ajax speelde toen tegen Fortuna Sittard in 1998 ofzoiets. Ajax won met overtuigende cijfers 6-1 als ik het me goed herriner. Na de wedstrijd wou ik naar huis gaan want ik was moe, me vader zei dat ik moest wachten en dat vond ik nou niet bepaald leuk op dat moment. Even later snapte ik waarom, die vriend van me vader had geregeld dat Aron Winter mij een handtekening kwam geven, die vriend was namelijk al jaren goede vrienden met de vrouw/vriendin van Aron Winter en had het aan haar gevraagd of Aron even wou komen om mij een handtekening te geven. Toen we naar huis reden ben ik in slaap gevallen met een Ajaxshirtje, sjaaltje, petje, sokken en een handtekening van Aron Winter, vanaf dat moment was het bepaald. Ik werd Ajacied! Ik zal het nooit meer vergeten! Toen we thuis kwamen ben ik via dezelfde ladder naar boven me bed ingedoken. Achteraf vroeg mijn moeder aan tafel tijdens het eten hoe ik aan al die Ajaxdingen kwam, en vroeg aan mijn vader of hij mij toch had meegenomen tegen haar weten in. Mijn vader zei nee en dat is sinds toen ons geheim geweest! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 30 mei 2009 09:55
Citaat:
Mijn liefde voor Ajax is eigenlijk heel logisch ontstaan door mijn vader deels, het andere deel ervan zal mij voor altijd bijblijven. Mijn vader had een goede vriend die een seizoenskaart had voor hem en zijn gezin, maar dit was een wedstrijd die 's avonds was en doordeweeks, daarom ging zijn gezin niet mee. Toen had hij mijn vader meegevraagd en nog een vriend. Eerst mocht ik niet mee, ik vond het gemeen en moest erom huilen, al was het alleen maar om met mijn vader mee te gaan, wat je toch leuk vind als klein jongetje. Toen hij mijn vader opkwam halen lag ik hun in bed af te luisteren. Ik hoorde de vriend van me vader zeggen: Wij gaan met zn tweeen want Bart (die andere vriend) heeft weer eens ruzie met z'n mokkel, als je dat al een mokkel kan noemen, wat een zijkwijf man. Toen mijn vader zijn jas aandeed en bijna de deur uitliep schreeuwde ik : Veel plezier pappa! Dat moest de vriend van mijn vader ook gehoord hebben, want die kwam naar boven gelopen en zei: Hoezo gedag wil je niet mee dan pikkebaas? Hij keek me vader aan, die daarop reageerde dat het niet van me moeder mocht. Toen zei die vriend: Ja maar zij hoeft niks te weten. Vervolgens hebben zij samen een ladder gepakt, die buiten neergezet en ben ik via mijn raam op de ladder naar benede geklommen, en dat terwijl mijn moeder in de huiskamer tv zat te kijken. Toen we erheen reden was mijn hele avond al goed, maar toen we er waren werd het alleen maar beter, Skybox! Ajax speelde toen tegen Fortuna Sittard in 1998 ofzoiets. Ajax won met overtuigende cijfers 6-1 als ik het me goed herriner. Na de wedstrijd wou ik naar huis gaan want ik was moe, me vader zei dat ik moest wachten en dat vond ik nou niet bepaald leuk op dat moment. Even later snapte ik waarom, die vriend van me vader had geregeld dat Aron Winter mij een handtekening kwam geven, die vriend was namelijk al jaren goede vrienden met de vrouw/vriendin van Aron Winter en had het aan haar gevraagd of Aron even wou komen om mij een handtekening te geven. Toen we naar huis reden ben ik in slaap gevallen met een Ajaxshirtje, sjaaltje, petje, sokken en een handtekening van Aron Winter, vanaf dat moment was het bepaald. Ik werd Ajacied! Ik zal het nooit meer vergeten! Toen we thuis kwamen ben ik via dezelfde ladder naar boven me bed ingedoken. Achteraf vroeg mijn moeder aan tafel tijdens het eten hoe ik aan al die Ajaxdingen kwam, en vroeg aan mijn vader of hij mij toch had meegenomen tegen haar weten in. Mijn vader zei nee en dat is sinds toen ons geheim geweest! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Nice verhaal man! Via die ladder <img src='smilies/ajaxsmiley.gif' /> <img src='smilies/lol.gif' />
Boris_AFCA


Geregistreerd: 22-07-2008
Forum berichten: 291
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: Za 30 mei 2009 11:41
Citaat:
Mijn liefde voor Ajax is eigenlijk heel logisch ontstaan door mijn vader deels, het andere deel ervan zal mij voor altijd bijblijven. Mijn vader had een goede vriend die een seizoenskaart had voor hem en zijn gezin, maar dit was een wedstrijd die 's avonds was en doordeweeks, daarom ging zijn gezin niet mee. Toen had hij mijn vader meegevraagd en nog een vriend. Eerst mocht ik niet mee, ik vond het gemeen en moest erom huilen, al was het alleen maar om met mijn vader mee te gaan, wat je toch leuk vind als klein jongetje. Toen hij mijn vader opkwam halen lag ik hun in bed af te luisteren. Ik hoorde de vriend van me vader zeggen: Wij gaan met zn tweeen want Bart (die andere vriend) heeft weer eens ruzie met z'n mokkel, als je dat al een mokkel kan noemen, wat een zijkwijf man. Toen mijn vader zijn jas aandeed en bijna de deur uitliep schreeuwde ik : Veel plezier pappa! Dat moest de vriend van mijn vader ook gehoord hebben, want die kwam naar boven gelopen en zei: Hoezo gedag wil je niet mee dan pikkebaas? Hij keek me vader aan, die daarop reageerde dat het niet van me moeder mocht. Toen zei die vriend: Ja maar zij hoeft niks te weten. Vervolgens hebben zij samen een ladder gepakt, die buiten neergezet en ben ik via mijn raam op de ladder naar benede geklommen, en dat terwijl mijn moeder in de huiskamer tv zat te kijken. Toen we erheen reden was mijn hele avond al goed, maar toen we er waren werd het alleen maar beter, Skybox! Ajax speelde toen tegen Fortuna Sittard in 1998 ofzoiets. Ajax won met overtuigende cijfers 6-1 als ik het me goed herriner. Na de wedstrijd wou ik naar huis gaan want ik was moe, me vader zei dat ik moest wachten en dat vond ik nou niet bepaald leuk op dat moment. Even later snapte ik waarom, die vriend van me vader had geregeld dat Aron Winter mij een handtekening kwam geven, die vriend was namelijk al jaren goede vrienden met de vrouw/vriendin van Aron Winter en had het aan haar gevraagd of Aron even wou komen om mij een handtekening te geven. Toen we naar huis reden ben ik in slaap gevallen met een Ajaxshirtje, sjaaltje, petje, sokken en een handtekening van Aron Winter, vanaf dat moment was het bepaald. Ik werd Ajacied! Ik zal het nooit meer vergeten! Toen we thuis kwamen ben ik via dezelfde ladder naar boven me bed ingedoken. Achteraf vroeg mijn moeder aan tafel tijdens het eten hoe ik aan al die Ajaxdingen kwam, en vroeg aan mijn vader of hij mij toch had meegenomen tegen haar weten in. Mijn vader zei nee en dat is sinds toen ons geheim geweest! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Nice verhaal man! Via die ladder <img src='smilies/ajaxsmiley.gif' /> <img src='smilies/lol.gif' />

Haha ja, mijn moeder mocht mij niet zien, en was geen andere manier want ik moest anders via de huiskamer, dus toen kwam me pa op dat idee <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Rinus


Geregistreerd: 29-12-2008
Forum berichten: 1713
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 1 jun 2009 10:12
Citaat:
Mijn liefde voor Ajax is eigenlijk heel logisch ontstaan door mijn vader deels, het andere deel ervan zal mij voor altijd bijblijven. Mijn vader had een goede vriend die een seizoenskaart had voor hem en zijn gezin, maar dit was een wedstrijd die 's avonds was en doordeweeks, daarom ging zijn gezin niet mee. Toen had hij mijn vader meegevraagd en nog een vriend. Eerst mocht ik niet mee, ik vond het gemeen en moest erom huilen, al was het alleen maar om met mijn vader mee te gaan, wat je toch leuk vind als klein jongetje. Toen hij mijn vader opkwam halen lag ik hun in bed af te luisteren. Ik hoorde de vriend van me vader zeggen: Wij gaan met zn tweeen want Bart (die andere vriend) heeft weer eens ruzie met z'n mokkel, als je dat al een mokkel kan noemen, wat een zijkwijf man. Toen mijn vader zijn jas aandeed en bijna de deur uitliep schreeuwde ik : Veel plezier pappa! Dat moest de vriend van mijn vader ook gehoord hebben, want die kwam naar boven gelopen en zei: Hoezo gedag wil je niet mee dan pikkebaas? Hij keek me vader aan, die daarop reageerde dat het niet van me moeder mocht. Toen zei die vriend: Ja maar zij hoeft niks te weten. Vervolgens hebben zij samen een ladder gepakt, die buiten neergezet en ben ik via mijn raam op de ladder naar benede geklommen, en dat terwijl mijn moeder in de huiskamer tv zat te kijken. Toen we erheen reden was mijn hele avond al goed, maar toen we er waren werd het alleen maar beter, Skybox! Ajax speelde toen tegen Fortuna Sittard in 1998 ofzoiets. Ajax won met overtuigende cijfers 6-1 als ik het me goed herriner. Na de wedstrijd wou ik naar huis gaan want ik was moe, me vader zei dat ik moest wachten en dat vond ik nou niet bepaald leuk op dat moment. Even later snapte ik waarom, die vriend van me vader had geregeld dat Aron Winter mij een handtekening kwam geven, die vriend was namelijk al jaren goede vrienden met de vrouw/vriendin van Aron Winter en had het aan haar gevraagd of Aron even wou komen om mij een handtekening te geven. Toen we naar huis reden ben ik in slaap gevallen met een Ajaxshirtje, sjaaltje, petje, sokken en een handtekening van Aron Winter, vanaf dat moment was het bepaald. Ik werd Ajacied! Ik zal het nooit meer vergeten! Toen we thuis kwamen ben ik via dezelfde ladder naar boven me bed ingedoken. Achteraf vroeg mijn moeder aan tafel tijdens het eten hoe ik aan al die Ajaxdingen kwam, en vroeg aan mijn vader of hij mij toch had meegenomen tegen haar weten in. Mijn vader zei nee en dat is sinds toen ons geheim geweest! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Haha! Mooie vader heb je!
EdwinnAjax


Geregistreerd: 30-12-2008
Forum berichten: 5
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 13 jun 2009 19:17
Ik ben geboren en opgegroeid in een klein plaatsje vlakbij Amsterdam. Verder waren mijn vader en moeder allebei voor Ajax dus ik kreeg te horen dat dat de club was. Toen ik zeven was zijn we verhuisd naar het Noorden. Toen begon eigenlijk pas mijn liefde voor voetbal en dus ook Ajax. Het werd als maar erger en toen ik ongeveer 10 a 11 jaar was, was ik helemaal verkocht aan Ajax. Alles moest ik zien en horen en als we verloren moest ik huilen. Dat kon toch niet, wij waren de beste. Nu ben ik vijftien en volg ik Ajax nog steeds heel erg en kan ik het ook niet hebben als we verliezen, maar huilen niet meer, haha.

Verder weer ik de eerste keer nog wel in de ArenA, met mijn vader naar dat grote stadion. Helemaal geweldig vond ik het, maar toen gebeurde het noodlot. Een week voor die wedstrijd brak in mijn been, maar ik moest en zou naar Ajax. Dus mijn moeder bellen naar de klantenservice e.d. en er was een lift, alleen die zat aan de andere kant van het uitvak dan wij zaten dus zou ik heel het stadion rond moeten lopen omdat ik niet door het uitvak mocht i.v.m. veiligheidsregels. En dus toch maar gegaan, met krukken en al het grote stadion in. En al die mensen achter me maar zeggen: 'door lopen jochie' en 'er is ook een lift hoor'. Maar ik ben uiteindelijk toch boven gekomen (tweede ring) en toen keek ik het stadion in, wat gigantisch. Na vijf minuten verbijstering ging ik maar zitten en de spelers waren het veld al op, ik had immers bijna een half uur er over gedaan om boven te komen. De wedstrijd begon later en het werd een groot feest, want Ajax won met 4-1.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 13 jun 2009 20:07
Mooi herkenbaar stukje, EdwinnAjax! <img src='smilies/343.gif' /> <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Zo 14 jun 2009 01:26
Terug van weggeweest, kan hopelijk vanaf vandaag weer lekker regelmatig posten. Ik vind dit een fantastische topic en dus klad ik hier mijn 'Ajax-Historie' maar even neer.


Willem, altijd met grote trots rijdend met zijn Ajax vaantje aan de binnenspiegel, met zijn sjaal op de hoedenplank, welbekend als De Ajacied op het werk waar je niets tegen moet zeggen als Ajax een pot verliest, met zijn kamer die zelfs in de winter warm is omdat er zoveel vlaggen en sjaals hangen, we gaan terug in de tijd...23 jaar terug om precies te zijn...

Willem wordt geboren in Drachten, een plaatsje in Friesland, opgegroeid met Familie uit A'dam, Groningen, Leeuwarden en Drachten. Mijn Oom, fanatiek Heerenveen supporter probeert me vanaf het begin al rond te sleuren met blauw-witte spullen, echter vindt Willem het op jonge leeftijd al niet interessant en wil hij er niks van weten. We skippen een aantal jaren, Willem is 9/10 jaar, op school werd er ineens veel gesproken over voetbal, nee niet over SC Heerenveen maar over Ajax. Ajax had hele belangrijke dingen gewonnen, indertijd voor een jong jochie niet al teveel veel zeggend, maar interessant was het dit keer wel, Ajax was een hele goed voetbalclub en ze wonnen altijd!

Ik kwam regelmatig bij een vriendje thuis, die had een dekbed van Ajax, een lamp van Ajax en zelfs sokken van Ajax. Interessant! Hij zat ook op voetbal, op een club uit Drachten genaamd Drachtster Boys, en al gauw werd ik uitgenodigd om eens een training bij te wonen. Dit was leuk!, dit wou ik doen!, ik ging op voetbal! en vond het fantastisch!

Ook werd ineens Ajax in het leven geroepen, ze hadden alles gewonnen wat te winnen viel en dat kwam niet meer uit m'n hoofd! Nee, ik volgde het nog niet echt natuurlijk, zat net op voetbal, maar 1 ding wist ik wel! Ajax, dat moest de beste club van de wereld zijn! Toen kwam ik een keer op de training waar een paar spelers shirtjes aan hadden van voetbalclubs, veelal Heerenveen en rood-witte shirtjes, maar die waren niet van Ajax!....

''Ik wil ook een shirtje! zei ik tegen m'n moeder. '' Van Ajax!''

Het zeuren tegen m'n moeder hielp uiteindelijk wel, ik kreeg een Ajax shirtje!' Zij het dat het een Supporters shirtje was, die ik overigens nog steeds heb! ( Kzal 'm hier nog wel eens neerzetten ) Hij had 3 Ajax Logo's naast elkaar op een donkerblauw shirt en ik had hem altijd aan op de training! ( Was moeders weer iets minder blij mee, want je kwam uiteraard met een vies shirt weer terug )

Toen is de liefde voor Ajax echt ontstaan, je praat ineens veel over voetbal, je gaat het op tv kijken, je krijgt vriendjes die voor Ajax zijn, en je krijgt vijanden met die andere rood-witte jochies op de training.

Na 2 jaar en veel voetbalrijke kennis later mocht ik dan eindelijk eens naar Ajax. Het was het seizoen '97/'98. Nee, mijn eerste Ajax wedstrijd was niet in Amsterdam, het was in Heerenveen. Ik ging met mijn Oom mee naar het Abe Lenstra Stadion. En meteen een succes! Ajax won met 0-1! ( Geen idee meer wie er scoorde ). Na afloop was iedereen in een sombere stemming maar ik? nee ik was blij! Ajax had alweer! gewonnen.

Toen wist ik het zeker, dit is mijn club! Ajax is de allergrootste, de allerbeste en de allermooiste club die er is! IK BEN VOOR AJAX! Al ruim 13 jaar ben ik voor de ALLERMOOISTE club die er is.

Ik ga zovaak mogelijk naar wedstrijden, maar zou heel graag nog wel naar een europese uitwedstrijd willen, dat is eigenlijk het enigste wat ik nog mis qua wedstrijden die ik heb bezocht.

Ik woon in Drachten maar ben verliefd op alles wat met Ajax te maken heeft, ik kan niet zonder Ajax. Iedereen die mij kent weet hoe belangrijk Ajax is voor mij! Ik wil ook zo graag een seizoenskaart maar dat lijkt nog ver weg.


AJAX IS MIJN IDEAAL.


The End <img src='smilies/hypocrite.gif' />
Boris_AFCA


Geregistreerd: 22-07-2008
Forum berichten: 291
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: Zo 14 jun 2009 04:52
Citaat:
Mijn liefde voor Ajax is eigenlijk heel logisch ontstaan door mijn vader deels, het andere deel ervan zal mij voor altijd bijblijven. Mijn vader had een goede vriend die een seizoenskaart had voor hem en zijn gezin, maar dit was een wedstrijd die 's avonds was en doordeweeks, daarom ging zijn gezin niet mee. Toen had hij mijn vader meegevraagd en nog een vriend. Eerst mocht ik niet mee, ik vond het gemeen en moest erom huilen, al was het alleen maar om met mijn vader mee te gaan, wat je toch leuk vind als klein jongetje. Toen hij mijn vader opkwam halen lag ik hun in bed af te luisteren. Ik hoorde de vriend van me vader zeggen: Wij gaan met zn tweeen want Bart (die andere vriend) heeft weer eens ruzie met z'n mokkel, als je dat al een mokkel kan noemen, wat een zijkwijf man. Toen mijn vader zijn jas aandeed en bijna de deur uitliep schreeuwde ik : Veel plezier pappa! Dat moest de vriend van mijn vader ook gehoord hebben, want die kwam naar boven gelopen en zei: Hoezo gedag wil je niet mee dan pikkebaas? Hij keek me vader aan, die daarop reageerde dat het niet van me moeder mocht. Toen zei die vriend: Ja maar zij hoeft niks te weten. Vervolgens hebben zij samen een ladder gepakt, die buiten neergezet en ben ik via mijn raam op de ladder naar benede geklommen, en dat terwijl mijn moeder in de huiskamer tv zat te kijken. Toen we erheen reden was mijn hele avond al goed, maar toen we er waren werd het alleen maar beter, Skybox! Ajax speelde toen tegen Fortuna Sittard in 1998 ofzoiets. Ajax won met overtuigende cijfers 6-1 als ik het me goed herriner. Na de wedstrijd wou ik naar huis gaan want ik was moe, me vader zei dat ik moest wachten en dat vond ik nou niet bepaald leuk op dat moment. Even later snapte ik waarom, die vriend van me vader had geregeld dat Aron Winter mij een handtekening kwam geven, die vriend was namelijk al jaren goede vrienden met de vrouw/vriendin van Aron Winter en had het aan haar gevraagd of Aron even wou komen om mij een handtekening te geven. Toen we naar huis reden ben ik in slaap gevallen met een Ajaxshirtje, sjaaltje, petje, sokken en een handtekening van Aron Winter, vanaf dat moment was het bepaald. Ik werd Ajacied! Ik zal het nooit meer vergeten! Toen we thuis kwamen ben ik via dezelfde ladder naar boven me bed ingedoken. Achteraf vroeg mijn moeder aan tafel tijdens het eten hoe ik aan al die Ajaxdingen kwam, en vroeg aan mijn vader of hij mij toch had meegenomen tegen haar weten in. Mijn vader zei nee en dat is sinds toen ons geheim geweest! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Haha! Mooie vader heb je!

Haha, is dat positief of negatief bedoeld? <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Vond het zelf echt geweldig. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Mijn vader is mij held en mij vriend. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Sins mijn ouders gescheiden zijn, jaartje trug, is dat alleen nog maar beter geworden. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> En binnekort pakken we samen weer Amsterdam Tournament. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> Dat vind hij geweldig! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Za 4 jul 2009 13:51
<img src='smilies/343.gif' />
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Za 4 jul 2009 14:12
In de eerste wedstrijd die ik naar Ajax ging speelde Gronkjaer, had ik zijn shirtje aan en werd hij man of the match, was tegen Sparta en toen werd het 5/6-1 geloof ik. Ik heb dat shirtje nog steeds, daarvoor was ik honderden keren naar Chelsea gegaan maar nog nooit naar Ajax, omdat mijn ouders het niet zo met voetbal hebben en mijn opa (die een Chelsea supporter en sponsor was) wel.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 4 jul 2009 14:14
Prachtig verhaal heb je Boris <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 4 jul 2009 14:15
Citaat:
In de eerste wedstrijd die ik naar Ajax ging speelde Gronkjaer, had ik zijn shirtje aan en werd hij man of the match, was tegen Sparta en toen werd het 5/6-1 geloof ik. Ik heb dat shirtje nog steeds, daarvoor was ik honderden keren naar Chelsea gegaan maar nog nooit naar Ajax, omdat mijn ouders het niet zo met voetbal hebben en mijn opa (die een Chelsea supporter en sponsor was) wel.


Dan heb je het voetbalbloed ook niet geheel van je opa overgenomen aangezien je nu toch Gunner bent?
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 jul 2009 16:27
1994/1995, de geweldige competitie en opmars in Europa. Mn eerste wedstrijd was in 1994 of 1995, Ajax - FC Utrecht, in het Olympisch stadion. Winnende doelpunt van van de Brom volgens mij.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.004.792 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken: