Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Maker: MarnixBekeken: 12393
Status: InactiefBerichten: 107
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 jul 2009 15:23
Citaat:
1994/1995, de geweldige competitie en opmars in Europa. Mn eerste wedstrijd was in 1994 of 1995, Ajax - FC Utrecht, in het Olympisch stadion. Winnende doelpunt van van de Brom volgens mij.

Successupporter? <img src='smilies/lol.gif' /> ahah, nee geintje.
AlbertC414


Geregistreerd: 22-07-2009
Forum berichten: 9
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gorinchem
Geplaatst: Wo 22 jul 2009 21:45
Vroeger werdt ik opgevoed met voetbal.

De hele familie speelde voetbal, keek voetbal zowel op tv als bij de plaatselijke clubs.
De zondag ochtend had een vast ritueel. Veel van mijn familie kwam dan naar mijn oma en waar het gesprek begon over koetjes en kalfjes veranderde dit al snel naar het voetbal toe.
Vaak begon het dan van "hebben jullie gisterren die voetbalwedstrijd gezien" of "en nog gevoetbald gisteren". Hier werdt vaak de toon al gezet, want de vrouwen vonden en vinden dit nog een vreselijk onderwerp.

De mannen gingen daarom vaak aan de eettafel zitten en hadden het dan de gehele tijd over voetbal. De regio en landelijk werdt elk team besproken en ook over hoe slecht de scheidsrechter weer was.
Als kleine jongen vind je het dan geweldig om dan ook aan die tafel te mogen zitten.

Een paar jaren ouder, kreeg je ook al snel een voorkeur. Al was het dan bij mij een vreemde reden. Op mijn achtste (alweer 21 jaar geleden) had ik al een zwak voor AJAX, maar dat kwam omdat ik vond dat ze het mooiste shirt hadden. Tja als kind mag dat.
Al snel kreeg ik het vrij zwaar op school. Ik woonde toen in Hardinxveld (nabij Dordrecht) en vrijwel iedereen was voor Feyenoord. Dit heeft me tot mijn laatste schooldag achtervolgt. Maar eens ajacied, altijd ajacied.

Uiteraard keek je zondagavond met je vader mee naar Studio Sport en begreep je steeds meer van het spel en ook dat ik blij was dat ik het amsterdamse rood wit het mooiste vond, want stel ik vond zwart/groen mooi (dordt'90) zou ik het niet best hebben gehad.
Doordat ik steeds meer naar Ajax ging kijken en langzaam aan met vrienden redelijk fanatiek werd (lees hier teletekst supporter) kwam er langzaam thuis ook een voorkeur naar Ajax.
Mijn vader eigenlijk geen echte favoriet had maar meer van het spel genoot, vond dit natuurlijk geweldig. Wat is nu leuker om met je zoon over voetbal te praten. Ook mijn jongere broer werd door mij met het ajax-virus besmet, waardoor zij nu thuis ook ''echte ajaxfans'' zijn geworden.
Echte ajacieden zijn het niet, al liggen ze wel een nacht wakker wanneer Ajax weer eens uit europa geknikkerd word, maar zij zien het niet zitten om mee te gaan naar wedstrijden.

Ik zelf daarentegen kom nu de laatste 3-4 jaar in de arena in vak 414, zoals mijn gebr.naam al veraad. Ik heb nog geen duel gemist en mijn eerste die ik ga missen word die tegen RKC. Dit omdat ik naar zuid-afrika op vakantie ga (waar ik ook ajax capetown ga bezoeken)en omdat de KNVB voor dit jaar zo'n belachelijke schema heeft weten neer te zetten.

Dus sinds mijn komst geen kampioen meer geworden. Je zou bijna bijgelovig worden en de kaart weer opzeggen. Wie weet zou het helpen.
Helaas Ajacieden heb ik de kaart toch weer verlengt. Dus ik ben er weer bij en kijk er ook weer naar uit.

overigens nog een verzoek naar de andere Ajacieden die bijv. op zuid of west zitten. Willen jullie een keer mijn spandoek in de arena, tijdens een wedstrijd fotograveren. Dit gaat namelijk moeilijk wanneer ik er zelf boven zit.

Geef maar een reactie en dan maken we even contact.

Groeten AlbertC414
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Wo 22 jul 2009 22:11
Welkom AlbertC414 :ajaxtifo:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jul 2009 22:53
Mooi verhaal, Albert!
mokum69


Geregistreerd: 04-12-2008
Forum berichten: 1
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Vr 24 jul 2009 10:41
Als kind woonde ik naast het Olympisch Stadion en was mijn clubje eigenlijk de fc Amsterdam.
Omdat de fc Amsterdam werdt opgeheven, bleef alleen afc AJAX over en dat was een logische stap.
Mijn eerste wedstrijd van afc AJAX weet ik nog wel.
Dat was de 1/8 finale van de Europa Cup 1 tegen Nottingham Forrest in 1978/79, helaas gingen we toen niet door.
Maar het was wel een avond die ik nooit meer zal vergeten, een vol Olympisch Stadion en afc AJAX ging er toen ook voor.
Mijn 1e sjaaltje van toen heb ik nog steeds.
Toen ik verhuisde naar Apeldoorn werdt in fanatiek gemaakt, want als Amsterdammer was ik een k AJACIED , een Jood enz....
Terug in Amsterdam werdt ik ook een vaste bezoeker van VAK F in ons oude stadion" De MEER "

Mijn liefde voor mijn clubje zal altijd blijven, dat is een feit
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 jul 2009 10:51
Welkom, mokum69!! <img src='smilies/343.gif' /> <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Strongman


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 19
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: Ma 14 sep 2009 22:08
Ik ben geboren met een Ajax hart.(geb datum 25-05-1987)
Mijn opa was een groot fan van ajax en heeft er een tijdje mee geholpen op het veld(Veldknecht), toen hij een jaar of 9 was. Hij woonde en was tevens geboren in drenthe hoor;) voor de verwarring te misstaan. Ik werd eigenlijk vanaf mijn geboorte altijd er al mee in verband gebracht!. De grootste sprong in de hartverwarmende liefde voor ajax was in de jaren 90(94/95 en 95/96) toen ajax triomfeerde!. Mijn opa speelde altijd een groot rol in mijn voetbal liefde!. Hij hield me altijd bij over de weetjes enzovoort over Ajax en alles er om heen(uitslagen,directeuren,veldtoestanden enz enz), ik heb jammer genoeg nog nooit een wedstrijd kunnen zien van AFC Ajax. MAar ooit in de toekomst gaat dit lukken;).
Nu mijn opa er niet meer is, is het altijd zwaar om dat te missen, die lange gesprekken over hoe goed iedereen wel niet was, Litmanen, De Boertjes, Kluivert, Bergkamp, ga zo maar door!. Nu hou ik het zelf allemaal bij!. Alles wil ik gewoon weten van de club. En dat komt allemaal wel goed;)

Dit was mijn verhaal over mijn ontstaan van ajaxliefde.

groet Niels;)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 sep 2009 22:09
Een mooie liefde, Niels. 1987 was een prachtig (AJAX)-jaar.
thyza


Geregistreerd: 09-02-2009
Forum berichten: 696
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 sep 2009 22:47
Welkom nieuwe mensen!!

Ik ben fans sinds 1992 en woonde toen in Hoofddorp. Ik was toen 8 jaar oud en kwam in aanraking met Ajax door mijn vader. M'n pa was vroeger fanatiek HFC Haarlem supporter , hij speelde zelf ook bij HFC bij de jeugd totdat hij z'n achillepees volledig afscheurde door een medespeler op de training die later naar het 1e stroomde en kon hij zijn liefde voor de club amper nog opbrengen. Daarnaast was m'n pa ook stiekem een klein beetje voor Ajax zoals vele Haarlemmers en kwamen de tijden van Cruijf en was hij verkocht. M'n pa nam mij mee naar het Olympisch stadion toen de Meer gesloten was en ik was helemaal verkocht door de sfeer en de namen van spelers die werden gescandeerd. Prachtige tijd. Lelijk stadion , ver van het veld maar had wel zijn charme op een of andere manier. Het was echt Amsterdams. Van Olympische spelen tot de champions league. Houten bankies waar je maximaal 30 minuten non stop op kon zitten zonder pijn in je reet te krijgen. Gelukkig was er genoeg om voor op te staan

Mijn Ajax gevoel:
Ik slaap slecht zaterdagavond als Ajax zondag moet spelen. Ik keek uit naar de woensdagavond en kijk nu uit naar de donderdagavond. Kijk nog steeds uitgebreid naar de ArenA als we over de snelweg erlangs rijden totdat ik niks meer zie en krijg een brok ik m'n keel als ik de tribunes oploop en alle data zie hangen. Ik heb 12 witte champions league vlaggetjes . Van Panathinaikos tot Rapid Wien. Van Arsenal tot AC Milan.

Ik ben trouwens op zoek naar het album van Ajax liedjes 1995/1996.
met oa. "Ajax is kampioen Ajax blijft kampioen er is toch geen club die daar iets aan kan doen" Kan iemand me een linkje geven of iets dergelijks?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 18:21
Nou bij mij is het eigenlijk wel vreemd (erg vreemd xD) ontstaan <img src='smilies/icon_razz.gif' />

Ik was iets van 5/6 en ik keek Studio Sport. Mijn broer was al voor PSV geworden (en is nu nog fanatiek) en me andere was al voor Feyenoord (nu niet echt fanatiek meer, maar volgt het wel) en me pa is niet echt een voetbalfan. Ik moest mijn teampie nog ''kiezen'' en toen kwam de samenvatting van Ajax. Ik dacht wat een mooi shirt is dat. En toen zag ik (bleek achteraf) Zlatan Ibrahimovic, wat ik een geweldige speler vond. Toen zei ik tegen me broers en pa, dat vind ik een mooie club voor die club ben ik! Toen werd mij vertelt dat is Ajax broertje. Ooh dan ben ik dus voor Ajax!

De wedstrijd :

Ik werd 10 jaar en toen vroegen mijn ouders , Ricardo wat zou je voor je verjaardag willen? Ja ik wist eigenlijk niet echt wat en zei een paar dagen later : Ik zou wel is naar de ArenA willen gaan mag dat alsjebliiiiieeeeeeeeffftttt :Engel: :Engel: :Engel: Nou voorruit, ik blij, ik mocht naar AJAX!!! Dus mijn allereerste wedstrijd werd dus Ajax Espanyol 0-2... Nou toen ben ik bijna een jaar later weer geweest Ajax NEC 0-0. Ajax weer niet gescoord, dus weer niet gejuicht. Dus toen kon ik gratis naar Ajax De Graafschap! 4-1 4x gejuicht :ajaxtifo: Toen nog naar Ajax Feyenoord 2-0 geweest, en de wedstrijd des keizerbaards Ajax Twente 1-0 en dit jaar naar Ajax Feyenoord 5-1. Dus toch 12x in 6 wedstrijden kunnen losgaan = gemiddeld 2 goals per wedstrijd waar ik was <img src='smilies/343.gif' />

Even de conclusie hoe ik voor Ajax ben geworden :

Ik vond (en nu nog steeds) het Ajax shirt prachtig en vond Ibra een goede speler en zo ben ik voor Ajax geworden.

In mijn onderschrift staat , Ajacied dat word je niet dat ben je, daar bedoel ik mee van dat als een andere club niet goed draait dat je dan ineens voor Ajax word <img src='smilies/icon_wink.gif' />
BenKie


Geregistreerd: 04-12-2009
Forum berichten: 75
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Beverwijk
Geplaatst: Za 2 jan 2010 18:55
Citaat:

''Hoe is jullie clubliefde ontstaan''?


Mooie vraagstelling!

Nou, daar ga ik dan:

Zoals zovelen jochies uit mijn tijd (de begin jaren 60, ben in 1954 geboren), waren wij de hele dag op straat aan het voetballen.
Vanaf ong. mijn 6e jaar begon ik zelf te voetballen bij de Kennemers uit Beverwijk.

Toen ik ong. 8 a 9 jaar was, reed ik samen met vriendjes met de fiets, over het pontje naar Velsen Noord toe. Want daar speelde Telstar betaald voetbal. Nou, dat vonden wij natuurlijk geweldig.

In het midden van de jaren '60 begon AJAX steeds meer in het 'voetbalnieuws' te komen. De uitslagen werden steeds beter en trokken mijn aandacht.

Mijn eerste echte herinnering was dat AJAX de mythische mist wedstrijd tegen Liverpool speelde. De tussenstanden werden op de televisie tijdens een of ander suf programma waar mijn moeder naar keek, in een tekst balkje onderin in beeld gebracht. Ik was natuurlijk alleen geďnteresseerd in dat tekst balkje <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Daarna duurde het nog wel eventjes vooraleer ik mijn eerste wedstrijd kon bezoeken. Ik was onderhand 15 en had een krantenwijk in Beverwijk, op de Breestraat en Alkmaarsche weg. Dat waren de winkelstraten van "de Wijk". Altijd zong ik verschillende liedjes als ik de kranten rond bracht. Ook veel AJAX liedjes. Ik kwam op woensdag 08 april 1970 bij Jan Groot de krant brengen. Dat was een kleding zaak aan de kop van de Alkmaarsche weg. Jan wist dat ik AJAX fan was, hij zei: "Ben, als je snel bent kun je met ons mee naar AJAX tegen arsenal. Wij hebben een kaartje over!!" Jullie snappen het al, de rest van mijn wijk is in een record tijd afgelegd!!
Dat was mijn eerste kennismaking, live!!! met mijn favoriete club.

Tja, toen was het hek van de dam. De sfeer op de tribunes, het stadion, het voetbal, het magische AJAX shirt.... dat alles maakte dat ik definitief mijn keuze had gemaakt.

Wat volgde is een lang verhaal, maar zal het kort houden.
Vanaf 1970 ben ik zo vaak als ik kon naar De Meer gegaan. Altijd op de Diemenzijde, altijd op vak F.

Vele avonturen hachelijke, humoristische, gevaarlijke, stomme etc. etc. meegemaakt. Je krijgt er een goede indruk van als je het boek 25 jaar F-SIDE leest.

Vanaf 1980 heb ik wat afstand genomen van het voetbal gebeuren, maar nooit is mijn cluppie uit mijn hart geweest. Altijd bleef je je club volgen.
En zo af en toe kocht je een los kaartje en bezocht je weer eens een wedstrijd.

Vanaf 2000 heb ik weer een seizoenskaart voor Zuid 1 vak 127.

En weten jullie wat zo mooi is? Op Zuid kom ik weer de jongens tegen vanaf de begintijd. Aat (oftewel Lola), Mechel, Frans (oftewel 'Opa Spoor) en zo zijn er nog een paar.
Want het AJAX gevoel, eigenlijk moet ik zeggen het F-SIDE gevoel is een emotie. Dat komt op een gegeven moment in je ziel om er nooit meer uit te gaan. Je bent je hele leven een F-SIDER!! Tot aan je dood en zelfs daarna zal je te pas en te onpas herinnerd worden.

mzzl.

Ben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 19:23
Citaat:
(de begin jaren 60, ben in 1954 geboren)


Lol <img src='smilies/icon_razz.gif' />

Maar wel een prachtig verhaal! En maar goed dat je voor Ajax heb gekozen want met Telstar is het niet veel meer <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 19:33
Ja, knul. We hebben Ajacieden die iets ouder zijn dan jij bent en al heel wat van en met AJAX hebben meegemaakt. Dus luisteren, he? Dan kun je wat leren. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 19:42
Citaat:
Ja, knul. We hebben Ajacieden die iets ouder zijn dan jij bent en al heel wat van en met AJAX hebben meegemaakt. Dus luisteren, he? Dan kun je wat leren. <img src='smilies/icon_razz.gif' />


Ja tuurlijk. :Aanbeden: Ik vind het juist leuk en leerzaam om zulke verhalen te lezen.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 14:03
Citaat:
Nou bij mij is het eigenlijk wel vreemd (erg vreemd xD) ontstaan <img src='smilies/icon_razz.gif' />

Ik was iets van 5/6 en ik keek Studio Sport. Mijn broer was al voor PSV geworden (en is nu nog fanatiek) en me andere was al voor Feyenoord (nu niet echt fanatiek meer, maar volgt het wel) en me pa is niet echt een voetbalfan. Ik moest mijn teampie nog ''kiezen'' en toen kwam de samenvatting van Ajax. Ik dacht wat een mooi shirt is dat. En toen zag ik (bleek achteraf) Zlatan Ibrahimovic, wat ik een geweldige speler vond. Toen zei ik tegen me broers en pa, dat vind ik een mooie club voor die club ben ik! Toen werd mij vertelt dat is Ajax broertje. Ooh dan ben ik dus voor Ajax!

De wedstrijd :

Ik werd 10 jaar en toen vroegen mijn ouders , Ricardo wat zou je voor je verjaardag willen? Ja ik wist eigenlijk niet echt wat en zei een paar dagen later : Ik zou wel is naar de ArenA willen gaan mag dat alsjebliiiiieeeeeeeeffftttt :Engel: :Engel: :Engel: Nou voorruit, ik blij, ik mocht naar AJAX!!! Dus mijn allereerste wedstrijd werd dus Ajax Espanyol 0-2... Nou toen ben ik bijna een jaar later weer geweest Ajax NEC 0-0. Ajax weer niet gescoord, dus weer niet gejuicht. Dus toen kon ik gratis naar Ajax De Graafschap! 4-1 4x gejuicht :ajaxtifo: Toen nog naar Ajax Feyenoord 2-0 geweest, en de wedstrijd des keizerbaards Ajax Twente 1-0 en dit jaar naar Ajax Feyenoord 5-1. Dus toch 12x in 6 wedstrijden kunnen losgaan = gemiddeld 2 goals per wedstrijd waar ik was <img src='smilies/343.gif' />

Even de conclusie hoe ik voor Ajax ben geworden :

Ik vond (en nu nog steeds) het Ajax shirt prachtig en vond Ibra een goede speler en zo ben ik voor Ajax geworden.

In mijn onderschrift staat , Ajacied dat word je niet dat ben je, daar bedoel ik mee van dat als een andere club niet goed draait dat je dan ineens voor Ajax word <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Begon goed met een nederlaag en gelijkspel. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 18:49
Niet echt nee, ik had er dan ook de pest in <img src='smilies/icon_razz.gif' />
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 3 jan 2010 19:04
Citaat:
Dan heb je het voetbalbloed ook niet geheel van je opa overgenomen aangezien je nu toch Gunner bent?

Ik ben zeker geen Gunner, ik ben Ajacied en vind Arsenal een mooie club maar ik zou ze nooit in mijn hard meedragen. Ik was een enorme Chelsea fan maar heb me van Chelsea afgekeerd naadat de Russische maffia het overnam. Iedereen werd toen opeens Chelsea fan en ik ging de omgekeerde weg. Dat ik Arsenal toen maar ben gaan supportere is dus meer een kwestie van haat tegen het Chelsea bestuur en daarbij woonde ik tegenover het stadion. Nu woon ik weer vlak bij Chelsea en ga ik af en toe weer naar het stadion maar zolang er geen Engelsman voorzitter van Chelsea is zal ik nooit meer een Chelsea supporter zijn.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Do 11 feb 2010 14:36
Citaat:
Precies, 100ele.
En hoe komt het waarom het lijkt dat AJAX op de goede weg is? Omdat ze naar het verleden kijken wat daar mis ging. Dus je kunt door te kijken naar het verleden de toekomst veranderen. Anders kun je dat eenvoudigweg niet.

En moeten...je zou het moeten WILLEN. De redenen heb ik al uitgelegd. Waarom denk je dat er uberhaupt een site als http://degoeieouwetijd.nl/ is?

Je geschiedenis kennen is je liefde tonen aan AJAX.

Maar laten we maar weer on-topic gaan. <img src='smilies/icon_cool.gif' />


Iedereen is fan van Ajax op zijn/haar manier. Wanneer iemand dat GS van de club niet goed kent en ''nogsteeds'' fan is is dat in mijn ogen alleen maar positief.

De meeste mensen zijn Ajacied geworden vanwege de geschiedenis. Wanneer iemand die niet volledig kent en toch fan is van dit huidige Ajax vind ik dat alleen maar positief (in ieder geval geen Glory Hunter) hehe!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 feb 2010 11:32
Citaat:
Iedereen is fan van Ajax op zijn/haar manier. Wanneer iemand dat GS van de club niet goed kent en ''nogsteeds'' fan is is dat in mijn ogen alleen maar positief.

De meeste mensen zijn Ajacied geworden vanwege de geschiedenis. Wanneer iemand die niet volledig kent en toch fan is van dit huidige Ajax vind ik dat alleen maar positief (in ieder geval geen Glory Hunter) hehe!

Die weten niet beter. De echte fans zijn juist de mensen die de geschiedenis wel goed kennen en toch de club blijven supporteren.

En de geschiedenis is niet alleen de prijzenkast. Dat is o.a. ook de jeugdopleiding. Een behoorlijke grote Ajacied uit de gechiedenis heeft daar, volledig terecht, ook commentaar op. Zelfs vandaag weer.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 15 feb 2010 16:21
Ach Toby, dat is grote onzin. Je hoeft de geschiedenis helemaal niet te kennen van een club om fan te zijn toch? Fan zijn is meer verliefd worden op een voetbalclub. Dat kan na 1 wedstrijd ('liefde op het eerste gezicht'), dat kan ook nadat je een club een tijdje hebt gevolgd.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 feb 2010 17:26
Natuurlijk, maar verliefdheid gaat weg en liefde blijft over. En de liefde wordt groter wanneer je steeds meer over jouw geliefde weet. Of minder natuurlijk. Ik zou op mijn vierde ook 'verliefd' kunnen geworden zijn op Psv, maar dat had nooit stand gehouden. :mrgreen: Puur vanwege de cultuur van die walgelijke club. En daarvoor moet je toch eerst de geschiedenis induiken of het wordt gewoon duidelijk wanneer je jaren fan bent van die club en een geschiedenis vormt samen.

Geschiedenis wordt niet voor niets gegeven op school, hoor. Jammergenoeg leert een mens er nooit of te weinig van.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 2 maa 2010 00:41
Ik was vroeger nooit bezig met voetbal of wat voor sport dan ook, heb ooit één keer meegetrained met een voetbaltraining. Het was in een sportzaal maar na de training zei ik tegen m'n moeder de legandarische woorden "loop je achter een bal aan en als je hem hebt moet je m weer weg trappe...." dat was mijn eerste kennis making met het voetbal.

Mijn broer nam in 2001 een siezoenskaart met 2 vrienden, toen er iemand niet kon mocht ik mee: 19 september 2001: Ajax - Roda, de openings wedstrijd van het seizoen. Ajax had eerder die week met 1-3 verloren van Celtic. Roda was in mijn ogen een makkie voor Ajax, een ajax wat ik verder kende van de wedstrijden op tv, de finale van de Champions League en eerder europese wedstrijden, Ajax was ondanks dat ik niet heel veel om voetbal gaf toch altijd wel 'mijn club" als ik dan toch moest kiezen. Dat was ook omdat mijn vader groot fan was (lees: is) van de mooiste club ter wereld.

Terug naar de wedstrijd, wat een drama! ajax miste al vroeg ( binnen 10min) een strafschop (chivu?) en speelde zeer zeer zwak. in de 78e minuut was het drama compleet invaller Nygaar scoorde 0-1.... ik kon letterlijk wel janken! wat een drama... gelukkig redde van der vaart in de 83e minuut mijn middag nog een beetje 1-1... man van de wedstrijd werdt niet gekozen door gebrek aan kwaliteit.

Maar die 1-1 zal ik nooit vergeten, de mensen om mij heen ook niet wat gilde ik het uit en stond met tranen in mijn ogen! MIJN ajax had toch nog een puntje gepakt.....

Vanaf die dag ben ik Ajax op de voet gaan volgen en informatie gaan opzoeken uit de historie van Ajax.... ik viel van de ene in de andere verbazing, wat was dit een pracht club. Later dat seizoen heb ik een halve seizoens kaart a €66,- genomen... we werden kampioen wonnen zelfs de dubbel! fantastisch vond ik dat!

sinds dien heb ik een seizoenskaart eerst een aantal seizoenen 410, vervolgens 413 en de laatste 3 seizoenen 114.

Ajax kwam miscchien wat laat in mijn leven maar dat heeft mij er nooit van weerhouden om vervoglens een ajacied in hert en nieren te worden.


Het mooiste moment uit al die jaren was toch wel tijdens een Open dag, het was die dag bloed heet en ik liep over de loopbrug naar p2 en daar stond ik oog in oog met Bobby Haarms... te verbaasd om te vragen of ie op de foto wilde, het enige wat ik riep, wat gaan we doen dit seizoen bobby? hij stopte even draaide zich wat om... we worden kampioen.... zweeg draaide zich terug en liep weg....
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 2 maa 2010 21:25
Mooi verhaal. Ik kan me herinneren dat we het in die tijden vaak moeilijk met Roda hadden, en ergens in die jaren staat me ook een verloren wedstrijd tegen Roda in de ArenA bij.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 8 maa 2010 13:10
Citaat:
Mooi verhaal. Ik kan me herinneren dat we het in die tijden vaak moeilijk met Roda hadden, en ergens in die jaren staat me ook een verloren wedstrijd tegen Roda in de ArenA bij.


Ik denk dat je het seizoen 99/00 bedoelt, op 29 oktober 1999 werdt het 1-2 voor Roda JC. winter zette Ajax op 1-0, in het vervolg won Roda alsnog door doelpunten van Peeters en Luijpers, het winnende doelpunt viel in de laatste minuut.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 apr 2010 22:50
Citaat:
Natuurlijk, maar verliefdheid gaat weg en liefde blijft over. En de liefde wordt groter wanneer je steeds meer over jouw geliefde weet. Of minder natuurlijk. Ik zou op mijn vierde ook 'verliefd' kunnen geworden zijn op Psv, maar dat had nooit stand gehouden. :mrgreen: Puur vanwege de cultuur van die walgelijke club. En daarvoor moet je toch eerst de geschiedenis induiken of het wordt gewoon duidelijk wanneer je jaren fan bent van die club en een geschiedenis vormt samen.

Geschiedenis wordt niet voor niets gegeven op school, hoor. Jammergenoeg leert een mens er nooit of te weinig van.

Ik vind geschiedenis, na gym, 't leukste vak op school. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Maar ik denk dat je eerst voor een club bent, en daarna de geschiedenis pas leert kennen. Dat komt vooral doordat je op je 5e,6e,7e of 8ste fan wordt. Eerst wordt je om wat voor reden dan ook fan, daarna wil je meer en meer weten over je club. Van je vader, of van tijdschriften. Ik vroeg bijvoorbeeld veel aan mijn vader, las de VI en haalde boeken over Ajax uit de bibliotheek. Die las ik toen natuurlijk niet helemaal. Ik keek vooral naar de plaatjes en titels. Toen luisterde je elke keer via Radio 1 naar Langs de Lijn. Keek 's avonds naar Studio Sport. En als er CL voetbal was mocht je laat opblijven om Ajax te zien!

Of ging je met vriendjes voetballen op het veldje. Wilde je altijd ''iemand anders zijn''. Ibrahimovic, Chivu of Van der Vaart wilde ik altijd zijn. Commentaar naspelen enzo.. Juichen zoals ''de grote jongens'' het deden op TV.
''Zucht..'' Dat waren nog eens tijden! :mrgreen:

Nu heb je Eredivisie Live, ga je naar wedstrijden in het stadion zelf, kijk je álle wedstrijden van het hele seizoen van Ajax live. Ben je lid van de supportersvereniging en surf je veel op internet, bijvoorbeeld op deze site/forum/
Je zuigt zeg maar alle informatie op als een spons.

Trouwens, iedere ouder wil toch zijn kind zo goed mogelijk opvoeden? Dan is ''Ajax'' net zo goed een hoofdstuk als ''Mensen met U aanspreken'' of ''Met bestek eten''. Als je kind van voetbal houdt en hij is niet voor Ajax, dan is er toch iets fout gegaan tijdens de opvoeding. :mrgreen:
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.004.709 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken: