Forum
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Martin Jol: ex-hoofdtrainer Ajax
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Martin Jol: ex-hoofdtrainer Ajax
Maker: GertJan020Bekeken: 81595
Status: InactiefBerichten: 1690
+ Nieuw bericht <<<   <   60  |  61  |  62  |  63  |  64  |  65  |  66  |  67  |  68   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 dec 2010 23:12
Natuurlijk ligt het allemaal genuanceerder.

Maar het was Jol die zat te flikflooien met Fulham, die ruzie had met Blind, die Ooijer ipv Alderweireld opstelde, die telkens zat te zeuren om geld (duidelijk om een vertrek te forceren).

Hopelijk, HOPELIJK, start AJAX nu eens vanaf de basis.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 dec 2010 23:14
Citaat:
Maar komt dat dan niet door de coach en zijn tactiek?


Daar mag je hem inderdaad op afrekenen, maar niet op het vertrek van Gabri die moest gaan, omdat Enoh één seizoen goed speelde. Ik vraag me sowieso af of De Jong wel goed genoeg is voor de #10 en die was er al vóór Jol.

Vond jij Gabri zo goed dan? Nooit begrepen waarom hij zo geliefd was? Nou eigenlijk wel want vak410 heeft een beetje de feyenoord trekjes. Voetballers liefhebben die er altijd voor gaan / staan te buffelen. Wij, Ajax, horen technisch en tactisch goede spelers te eren. Beide had Gabri niet.

Over De Jong gesproken: Het is juist Jol die hem opstelt en niemand anders. Ik denk dat de Jong onder de Boer minder gaat spelen of op een andere positie komt te staan.
biglaars


Geregistreerd: 11-03-2009
Forum berichten: 33
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 dec 2010 23:15
Citaat:
Maar komt dat dan niet door de coach en zijn tactiek?


Daar mag je hem inderdaad op afrekenen, maar niet op het vertrek van Gabri die moest gaan, omdat Enoh één seizoen goed speelde. Ik vraag me sowieso af of De Jong wel goed genoeg is voor de #10 en die was er al vóór Jol.

De Jong moet een aanspeelpunt in de aanval hebben anders zie ik niet zo veel in hem.
bugs


Geregistreerd: 03-01-2008
Forum berichten: 405
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Leiden
Geplaatst: Ma 6 dec 2010 23:16
Het is te hopen dat De Jong helemaal minder wordt opgesteld want zo geweldig is hij dit seizoen niet aan het spelen.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 dec 2010 23:22
Rik van den Boog over vertrek Jol.
nr23


Geregistreerd: 18-05-2008
Forum berichten: 443
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:01
Citaat:
Dag Martin, je hebt duidelijk bewezen niet geschikt voor Ajax te zijn. Je had maar één visie en dat was kopen kopen kopen, verder zat er geen enige visie in het beleid en het spel van Ajax. Ongeschikt dus.

Bedankt voor de mooie tweede seizoenshelft vorig jaar, maar op dit moment duidelijk de zwakste schakel. Tot ziens.


Marco van Basten was bezig met kopen, kopen, kopen. Jol moet het nu met spelers doen die gewoon te weinig brengen of hebben gebracht, zoals Wielaert en Aissatti en Miki voor ruim 17 miljoen (dat verdien je nooit terug).

Chadli en Mertens hadden aangekocht moeten worden, maar nee daar was de top het niet mee eens...

Wielaert was een ongelooflijke miskoop van Marco. Aissati echter heeft gewoon amper een kans gehad en is precies het type voetballer dat bij Ajax past. Jol koos echter voor een werker die af en toe op de goede plek staat maar die voetballend helemaal niet past bij Ajax omdat hij gewoon de kwaliteiten niet heeft (De Jong). Mickey was op dat moment gewoon een topaankoop van Ajax, ik was er toen heel blij mee hij was de revelatie van de eredivisie en werkelijkwaar alles leek er op te duiden dat hij een succes zou worden. Ik was ook geen fan van het spel onder Marco, maar aankopen als Sulejmani waren gewoon te begrijpen (hoewel er wel teveel betaald is).

Jol kwam en koos er zelf voor spelers als Tainio, Mido en Atouba te halen en nu vraagt hij weer om versterkingen terwijl de selectie gewoon sterk genoeg is. We kunnen onze selectie wel weer naar beneden schrijven, maar we hebben gewoon nog steeds de beste selectie van Nederland. Suarez is de beste spelers in de eredivisie, El Hamdaoui is één van de beste spitsen in de eredivisie, Steek is de beste keeper in de eredivisie, Wiel de beste rechtsback, Alderweireld het grootste verdedigend talent, Verthongen met Douglas de beste verdediger, De Zeeuw in normale doen hoort gewoon bij de betere middenvelders in de Eredivisie, Enoh hoe zwak ook soms in balbezit is gewoon een hele goede stofzuiger op het middenveld en als hij in goede doen is zou hij ook in ieder team in de Eredivisie basisspeler zijn. Emanuelson is wisselvallig, maar technisch één van de betere in de eredivisie. Eriksen is misschien wel het grootste talent van de eredivisie en Sulejmani is in potentie ook een topper, speelt dit seizoen ook een stuk beter dan voorheen. Er zit echt wel genoeg kwaliteit in deze selectie om kampioen te worden van Nederland. Er zit zeker genoeg kwaliteit in deze selectie om thuis makkelijk te kunnen winnen van FC Utrecht, ADO en NEC. Echter wist Jol met dit team niks anders te doen dan laf countervoetbal op de mat te brengen en in balbezit alleen maar de lange bal te spelen. Je kan lang en kort over deze selectie praten, maar als je echt geloofd dat er in deze selectie niets meer zit dan spelen op de lange bal en counteren (in eigen huis notabene), dan ben je niet serieus te nemen. Ik denk dat iedereen ook wel beter weet. Jol zeurt maar over versterkingen, maar hij had moeten werken aan de organisatie in het team, het positiespel en het ontwikkelen van automatismen. Dit zijn de taken waarvoor een coach wordt aangesteld en hierin heeft Jol gewoon hopeloos gefaald.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:10
Nou kan wel in de prullenbak dit topic, diep weg stoppen en deksel erop en zeker niet verplaatsen naar voormalige Godenzonen. Niet waard de man!
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:16
Beetje raar dat Puskin het opvolgers topic heeft gesloten want Frank de Boer zal het zoals ze nu zeggen maar tijdelijk doen en nu hebben we geen plaats om over een definitieve opvolger te praten.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:19
Citaat:
Nou kan wel in de prullenbak dit topic, diep weg stoppen en deksel erop en zeker niet verplaatsen naar voormalige Godenzonen. Niet waard de man!


Voor jou verplaatsen naar Afreageerkamertje?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:21
De meeste geluiden zijn toch wel dat De Boer niet zomaar een tussenpaus is, hij komt uit het kamp van jouw avatar. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Maar soit, ik zal de topic weer opgooien zolang er constructief gediscucieerd wordt over invulling van de trainerspositie op (medio) lange termijn.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:26
Ik kom net thuis, lees het net op Teletekst en had dit eerlijk gezegd niet van Jol verwacht. Ik heb de reactie's niet echt gelezen.

Jol kan nu naar NewCastle United dat ook de coach heeft ontslagen misschien is Jol al wel gepolst voor het weekend... Kan ie Petrovic aanstellen als assistent aangezien die ook nog zonder werk zit....

Jol praat over hooggespannen verwachtingen... wat verwacht je dan bij Ajax plek in de top 5 is voldoende??
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:31
Zo, nu Rik van den Boog nog, van der Aat, Slop en Coronel. Dan gaat het ergens op lijken. Stelletje uitvreters. Blind een ceremoniele taak, want echt verstand van zaken heeft hij nog niet laten zien.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:39
Nee Dimc85, Petrovic zit sinds afgelopen weekend in Japan.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 7 dec 2010 00:45
@Riejuh... je kan ook te veel weten <img src='smilies/icon_wink.gif' /> <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Ik zie Jol wel naar Newcastle gaan met zijn hele gevolg.
Goofie


Geregistreerd: 18-02-2010
Forum berichten: 28
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 01:09
Jol weg en we roepen hoera!!!!!Elke keer opnieuw beginnen en dit al vanaf 2004. De heer de Boer krijgt deze groep ook niet aan het voetballen tenzij de algehele vormcrisis wordt overwonnen. Want je kunt mij niet wijsmaken dat met een persoon erbij in vergelijking met vorig seizoen dat Ajax ineenen niet meer kan voetballen.
Alweer een verloren seizoen door externe omstandigheden. EEn wk met een finale voor vele spelers meteeen daarna de JC schaal, de voorrondes CL en de competitie.
Diverse gasten hebben gewoonweg geen vakantie gehad en dat gaat opbreken.
En dat is nu gebeurt. Daarbij lees ik hier dat we een beste selectie hebben.
Sorry maar een Urby en Anita ( Sjors& Sjimmie ) zijnn echt niet eredivisie waardig.
Je moet er eens opletten hoe die terugverdedigen als ze voorbij gelopen zijn. Op hun dooie akkertje, maar mss kijkt men daaroverheen. Fout 2: het kopen van Meneer ElH. Past gewoonweg niet bij Ajax en is een gemankeerde spits. geen linkerbeen en kan niet koppen das onze spits. 11 doelpunten zeggen me daarom helemaal niets. Ik zou als ik Ajax was maar eens snel naar de VAE gaan om de heer Adriaanse binnen te halen. Die club uit Tilburg heeft 10 jaar geprofiteerd van het werk van Co. En de heer Koeman toenertijd ook. In mijn ogen de enige die Ajax vlot kan trekken, met buitenspelers en een balvaste spits.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 08:58
Opvallend. Frits Barend zei gisteren bij P&W dat er niet gecommuniceerd wordt tussen de jeugdafdeling van Ajax en het eerste elftal (Jol). Een euvel dat al sinds het vertrek van Van Gaal speelt, wat als cultuurbewaker werkte binnen Ajax (maandagochtend, bak koffie met jeugdtrainers en hoofdtrainer, weekend bespreken met opgevallen spelers erbij) en waar meerdere directies zich al jaren het hoofd over breken.

Valentijn Driessen zegt in z'n collumn dat Frank helemaal niet communiceerde met door verschil in cultuur.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 09:34
Moet je nagaan wanneer Ajax Jol in de zomer aan Fulham had verkocht... Een afkoopsom van 7 miljoen en al die miskleunen (vooral) El Hamdaoui, Ooijer, Tainio en Mido moesten nog gekocht worden... Maar dat is achteraf gepraat

Jol heeft er in die 1,5 jaar bij Ajax alleen voor Jol gezeten. Niet voor de ontwikkeling van de club, maar voor korte termijn succes. Dat heeft hij vorig jaar (gelet op de korte termijn) uitstekend gedaan. Van een dolend elftal maakte hij een elftal wat bijna kampioen werd. Van de zomer is het met steun van het bestuur faliekant mis gegaan. Zijn grootste misser is natuurlijk de aankoop van El Hamdaoui geweest. De feiten liegen niet: Pantelic en Rommedahl weg, El Hamdaoui terug. Volgens velen waren we op papier sterker geworden. Rommedahl was handig, maar in veel wedstrijden ook geen basisspeler. Na een half jaar hebben we kunnen zien wat het resultaat was van deze ultieme egoïst. Voor zijn komst heb ik dat hier al aangegeven, dus het was voorspelbaar. Ik heb ook de indruk dat deze aankoop uit pure nood geboren is. Jol wilde een spits, maar kon niemand vinden. Uit pure nood kwam hij toen bij El Hamdaoui uit. Aangezien het geld van een ander is heeft hij de aankoop doorgezet. Dat is het idee wat ik kreeg uit alle interviews.

Wat het voor Jol dubbel zal maken, is dat hij zijn aankopen met steun van het bestuur heeft gedaan. De kritiek op de breedteaankopen moeten we dus bij het bestuur neerleggen. Het dramatische spel is wel de verantwoordelijkheid van Jol. Hij heeft vorig jaar volledig geleund op Suarez en dat breekt hem nu op. Met de aankoop El Hamdaoui heeft hij min of meer zijn eigen graf gegraven.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 10:36
Citaat:
Opvallend. Frits Barend zei gisteren bij P&W dat er niet gecommuniceerd wordt tussen de jeugdafdeling van Ajax en het eerste elftal (Jol). Een euvel dat al sinds het vertrek van Van Gaal speelt, wat als cultuurbewaker werkte binnen Ajax (maandagochtend, bak koffie met jeugdtrainers en hoofdtrainer, weekend bespreken met opgevallen spelers erbij) en waar meerdere directies zich al jaren het hoofd over breken.

Valentijn Driessen zegt in z'n collumn dat Frank helemaal niet communiceerde met door verschil in cultuur.

Hoezo opvallend? Sinds wanneer is de organisatie, structuur goed bij Ajax? Sinds wanneer past Jol bij Ajax? Het is ongelofelijk dat ze die man de absolute volmacht hebben gegeven en vervolgens een jaar later hun fout niet herstelden. Geen greintje voetbalverstand. Het vertrek van Jol betekent pas het begin. Ik zie nog geen reden tot juichen, hoewel er een beginnetje is ontstaan. Deze maand wordt heel belangrijk.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 10:51
Ook dit is een directe miskleun van het huidige bestuur.
Zij menen nu aan te mogen blijven, maar wat mij betreft treedt ook de volledige directie af. Zij zijn degenen die Jol hebben aangesteld en hem alle macht hebben gegeven binnen Ajax. Zij zijn degenen die in de goedkope truukjes van Jol zijn getrapt aan het begin van dit seizoen.

Ik ben er compleet klaar mee met dit Ajax. Er dient van boven tot onder een ontzettende grote bezem door de club te worden gehaald. OOK in de selectie dus.
Rot van die beurs af, ga alsjeblieft weg uit die vreselijke ArenA of doe in ieder geval iets aan de uitstraling van die betonbak. Stuur alle middelmaat weg. Probeer er nog een leuk zakcentje voor te krijgen. Knal Emanuelson op de tribune totdat hij lekker ergens anders een club gevonden heeft. Idem voor de Zeeuw, de Jong en ga zo maar door.

Onze club is dood en doodziek. Doe er nu alsjeblieft wat aan.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 7 dec 2010 11:20
Jol heeft 2 weken geleden al gesprek gevoerd met HSV...
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 7 dec 2010 11:22
Citaat:
Jol heeft 2 weken geleden al gesprek gevoerd met HSV...

Bron??
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 7 dec 2010 11:28
Heb even nieuwsbericht op de FP gezet <img src='smilies/icon_wink.gif' />
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 11:33
Nou, dan ook mijn reactie:

Hoezee, Hoezee!!!!

Opgesodeflikkerd met deze vent. Na de wedstrijd tegen NEC ben ik echt helemaal klaar met deze hansworst en zijn entourage.

Nog een voordeel aan het eind van het seizoen, dag dag zwaaizwaai:
Ooijer, Atouba, Mido, Tainio, Urby etc. etc.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 12:36
Hier schiet je NIETS mee op.
Starring


Geregistreerd: 20-01-2008
Forum berichten: 75
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 12:54
Bertje, we schieten er wél wat mee op. Jol gratis weg en een Ajax-minded coach voor terug in de plaats. Sterker nog, heb je nog wat Ajax-vlaggen thuis?

Want de vlag kan uit!
+ Nieuw bericht <<<   <   60  |  61  |  62  |  63  |  64  |  65  |  66  |  67  |  68   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.984.031 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » De Goeie Ouwe Tijd » Voormalige Godenzonen » Martin Jol: ex-hoofdtrainer Ajax
Ga
Zoeken: