Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Moet Ajax aan een Technisch Directeur?
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Moet Ajax aan een Technisch Directeur?
Maker: RobustoBekeken: 15841
Status: InactiefBerichten: 209
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 18:20
07/12/2010 12:47

Met de wisseling van de wacht breken er bij Ajax nieuwe tijden aan, stelt algemeen directeur Rik van den Boog (foto). Voorlopig neemt Frank de Boer de taken over van de opgestapte Martin Jol. 'De tijden dat de hoofdcoach bij Ajax de volledige technische eindverantwoordelijkheid kreeg, zijn voorbij.'

Danny Blind blijft voorlopig als assistent-coach fungeren, totdat Ajax de nieuwe invulling van de technische staf rond heeft. In de winterstop hoopt de club de nieuwe namen te presenteren. Daarna stopt Blind met zijn veldwerk en gaat hij dezelfde functie vervullen die hij twee jaar geleden onder Marco van Basten bekleedde, die van technisch manager.

'Danny is een belangrijke cultuurdrager van Ajax, die de continuïteit van het technische beleid moet gaan bewaken', aldus Van den Boog in gesprek met Voetbal International. 'Hij ambieert die functie van technisch manager en in die hoedanigheid zal hij zich ook al gaan bezighouden met de samenstelling van de technische staf. De tijden dat de hoofdcoach bij Ajax de volledige technische eindverantwoordelijkheid kreeg, zijn voorbij.'

Voordat de club in 2009 een akkoord bereikte met Jol, sprak de directie ook met Morten Olsen, de bondscoach van Denemarken. Of Olsen opnieuw in beeld komt? 'Ik kan nu nog niet op namen ingaan', reageert Van den Boog. 'Deze week maken we een profiel van de technische staf en stellen we een shortlist op. We hopen snel duidelijkheid te kunnen geven'

Afgelopen zomer dreigde ook al een breuk tussen Ajax en Jol, toen de trainer hevig flirtte met het Engelse Fulham. Pas nadat Van den Boog inderhaast terugkeerde van zijn vakantieadres en Jol beloofde de onderhandelingen met AZ-aanvaller Mounir El Hamdaoui te openen, keerde de rust terug in Amsterdam. Een bedrieglijke rust, bleek afgelopen maandag.

Heeft Van den Boog spijt dat hij Jol in juli niet heeft laten gaan naar Fulham, tegen een aantrekkelijke afkoopsom? 'Nee, daar heb ik geen spijt van', zegt Van den Boog. 'Op dat moment was Ajax al 28 wedstrijden ongeslagen, de voorrondes van de Champions League stonden voor de deur en in de tweede helft van het voorgaande seizoen waren de resultaten en het spel fantastisch.'

'Die situatie is niet te vergelijken met nu. De druk op Martin nam heftige vormen aan, zowel van binnen als van buiten de club. En hij geloofde er niet meer in dat hij aan de hoge verwachtingen kon voldoen. Die beslissing heb ik te respecteren.'

Overigens liet Van den Boog dinsdag weten dat het langer aanblijven van De Boer eveneens een optie is. De clubman moet het nieuwe tijdperk leven inblazen en waar mogelijk jonge spelers inpassen. VI.NL



Goed dat Ajax weer een TD neemt, zuur dat dat Danny Blind wordt.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 09:45
@ Pushkin: Verwacht jij dat Blind als TD de 'vrijheid' krijgt?

Ik verwacht (en hoop) dat het een soort driehoek wordt tussen F. de Boer, Blind en Cruijff (als adviserend orgaan) eigenlijk.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 09:52
Ajax wilde Spijkerman en Foppe de Haan overnemen van Cape Town, misschien wel voor Foppe als technisch directeur.

Is er trouwens al een topic om de "nieuwe" invulling van de technische staf te bespreken?

Zo zal denk ik Blind een optie worden om de cultuur te bewaken, verder heeft volgens mij vd Boog ook aan gegeven dat er geen trainer meer komt die NIET bekend is bij de Ajax-cultuur.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 11:06
Lijkt me complete onzin, maar goed....
http://ajax.netwerk.to/forums/HTML/forum17/898-24.php
Citaat:
Johan Derksen is te gast bij Radio 10 Gold en zei net dat de zaakwaarnemer van Van Gaal aan het hengelen is voor een functie binnen Ajax voor Van Gaal. Nu F de Boer er trainer is ziet hij het klaarblijkelijk wel zitten. .
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 11:07
Bedoel je wat het onderstaande bericht van jou Toby of wat ik poste? Dat kan ik niet helemaal uit je reactie halen <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 11:18
Van mij natuurlijk.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 11:22
Zal toch wel gelul zijn?

Het interview van van Gaal een aantal weken terug sprak toch boekdelen wat dat betreft.

Al zou een combinatie van Gaal (hoofdcoach) en F. de Boer (assistent) toch een soort droom-scenario zijn.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 12:10
Dat zou natuurlijk een droom combinatie zijn, Louis van Gaal als Technisch Directeur en Frank de Boer als coach. Alleen heeft Van Gaal volgens mij heel duidelijk gemaakt nooit meer bij Ajax aan de slag te willen.

1) Van Gaal
2) Hiddink
3) Arnesen

Dat zou mijn shortlist zijn.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 16:16
Jack van Gelder gaf laatst al aan in Studio Voetbal dat er contact is geweest vanuit kamp Van Gaal naar Ajax toe. Waarover dat nou precies ging weet ik niet meer. Johan Cruijff lijkt mij de voornaamste reden dat ik Van Gaal geen rol als TD bij Ajax zie bekleden, maar het zou inderdaad geweldig zijn.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 16:27
De vorige keer dat Van Gaal TD was ging het compleet verkeerd. Van Gaal moet je op het veld hebben staan, mijns inziens.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 16:29
In die tijd volgde ik het voetbal nog niet zo. Hoe zat dat nou precies dan? Ik meende dat Van Gaal toen gewoon flink genaaid is.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 16:42
Het was toch echt Van Gaal die Ibrahimovic wegjoeg, Rosales kocht en (los van de vraag of hij wel of niet gelijk had in zijn kwestie jegens Koeman) onrust zaaide in de selectie door de autoriteit van Koeman te ondermijnen.

Niets dan lof over de trainer Van Gaal, maar als technisch directeur is hij verre van onomstreden. Ook in zijn eerste periode bij Ajax was zijn aankoopbeleid hier en daar al twijfelachtig. En nu weer bij Bayern: Bayern had geen versterkingen nodig en intussen blundert de verdediging wedstrijd na wedstrijd. Bij AZ trok hij ook een blik mislukte spelers (Agustien, Jenner, Luirink, Donk etc) open.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 dec 2010 17:11
Klopt inderdaad Bertje, maar daartegenover neemt hij ook vaak goede besluiten en ik denk niet dat van Gaal veel invloed had op het aanbleven van Ibrahimovic. Raiola was immers al uit op een transfer van Zlatan naar Juventus.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 dec 2010 16:13
Zoals iedereen weet is Ajax de laatste jaren ten onder gegaan aan de vele passanten en hun slechte aankoopbeleid. Wat voor Ajax belangrijk is, is dat er nu goede mensen worden aangesteld die de tijd krijgen om iets neer te zetten. Het voorbeeld Lyon wordt vaak genoemd met de voorzitter en technisch directeur die al 20 jaar op hun post zitten. Ik denk dat iedereen binnen Ajax daarvan doordrongen is.

Ajax heeft nu de mogelijkheid om voor continuïteit te zorgen. Frank de Boer lijkt mij een man die zich voor lange tijd aan Ajax wil verbinden en datzelfde geldt voor Danny Blind. Vooral in Frank de Boer heb ik veel vertrouwen en dat komt niet door die ene wedstrijd in Milaan. Hiermee lijkt Ajax het punt continuïteit getackeld te hebben.

Een probleem wat bovendien al jaren speelt is dat de scouting structureel wordt gepasseerd. Het bestuur zou dit op zeer handige wijze kunnen oplossen: Ronald de Boer aanstellen als hoofd van de scouting. Ik heb bijzonder veel vertrouwen in Ronald de Boer en bovendien zal Frank hem niet snel passeren. Daarmee creëer je een dubbel voordeel. Danny Blind hoeft dan alleen te zorgen dat alle aankopen/beslissingen passen binnen het beleid van Ajax en de grootste problemen van de laatste jaren zijn getackeld.

Het trio Frank, Ronald en Danny lijkt mij zeer geschikt om de komende jaren de scepter te zwaaien bij Ajax!

Geef daarnaast Litmanen en Bergkamp een belangrijke rol in de jeugdopleiding en de scouting en Ajax komt er snel weer bovenop. Dat kan niet anders met zulke mensen!
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 dec 2010 17:08
Danny Blind lijkt mij ook een goede als technisch directeur, of hoe je het ook wilt noemen. Hij heeft natuurlijk oog voor de jeugd en kan dus goed inschatten of een eventuele aankoop niet de ontwikkeling van een jeugdspeler in de weg staat. Maar we moeten eerst even afwachten wat dat platform (waar Molenaar het over had) precies inhoudt.

Ronald de Boer lijkt mij ook iemand die iets voor Ajax moet gaan doen. Hij wil volgens mij de trainerscursus gaan doen, dus misschien kan hij een jeugdteam gaan trainen ofzo?
chrisje110


Geregistreerd: 28-03-2010
Forum berichten: 267
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 15:32
Je moet er gewoon voor zorgen dat de technisch directeur geen spelers boven de 23/24 jaar mag kopen behalve als het oud-Ajax spelers zijn die nog een versterking zijn voor het eerste elftal. Ook vind ik dat Ajax moet proberen Beenakker terug te halen als TD. Die man zit weg te kwijnen bij Feyenoord, bij ons heeft hij alle gelegenheid jong talent te scouten. (En te kopen)
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 20:00
Het word een zeer interessant komende zomer voor Ajax. Als je ziet hoeveel contracten er aflopen het komende jaar bij Ajax. Onder Jol had ik altijd het idee dat er spelers vanaf buiten zouden komen. Nu De Boer er zit als trainer zal voor namelijk de jeugd de kans krijgen bij Ajax. Maar je kunt niet de selectie aanvullen met alleen maar jeugd. Dan zou de selectie te matig worden met de ambities die Ajax heeft. Hopelijk word er daarom zo snel mogelijk een Technisch Directeur aangesteld die in overleg met de trainer de selectie voor het komende jaar zal aanstellen. Als ze bij het bestuur te lang wachten met de aanstelling van een Technisch Directeur zal Ajax komende zomer weer achter de feiten aanlopen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 20:26
Citaat:
Bij Studio Ajax, journalist van Sportweek: Van Gaal zet de deur weer op een kier t.o.v. Ajax.

Wtf? <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 20:29
In welke context bedoelen ze het?
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 20:35
Ik ga het nu kijken op de livestream van at5.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 20:37
Dat weet ik niet in welke context, AS....

Pfff, waarom nu wel? Waar slaat dat nu op? Van Gaal en Cruijff samen gaat toch niet? Van Gaal moet toch ook weten dat Cruijff cs. nu een flinke vinger in de pap gaan krijgen?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 21:42
Dat klopt, maar aan de andere kant ziet hij een samenwerking met zijn voormalige pupil (de Boer) en aanvoerder (Blind) misschien wel zitten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 21:43
Ik hoop echt niet dat van Gaal terugkomt. Een geweldige trainer, maar als directeur ongeschikt op dit moment. Cruijff moet zijn plannen nu doorzetten, daar moet van Gaal buiten blijven. Voor de acties van Cruijff zou ik de komst van van Gaal hebben toegejuicht, maar nu niet meer.

Zoals ik eerder al aangaf. Haal Ronald de Boer binnen als hoofd scouting en geef het trio frank ronald en Danny het vertrouwen. Cruijff kan zich dan in alle rust de opleiding hervormen
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 21:47
Van Gaal is voor mij zeer welkom en ik zou het geweldig vinden als hij de sterke technische man boven de coach Frank de Boer die zich puur en alleen op het eerste moet focussen. Ik denk alleen niet dat hij Bayern al gaat verlaten.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 dec 2010 21:48
Vanwaar komt opeens het vertrouwen in Ronald de Boer vandaan, JL10?

Als Cruijff straks wat meer macht binnen Ajax krijgt, dan verwacht ik behoorlijk wat maatregelen en dan vooral in de jeugdscouting bij Ajax.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.978.927 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Moet Ajax aan een Technisch Directeur?
Ga
Zoeken: