Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Kolbeinn Sigthórsson
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Kolbeinn Sigthórsson
Maker: AFCAKatwijkBekeken: 18697
Status: InactiefBerichten: 236
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 04:04
Ik heb net zoals velen hier een dubbel gevoel over Sigthorson. De prijs is hoog, dan kunnen we met z’n allen op AZ gaan vitten, maar dat zij hoog in de boom gaan zitten kan ik wel begrijpen. Ajax heeft te veel laten merken dat Sigthorsson de voornaamste optie is. Een herhaling van afgelopen winterstop met Bas Dost, je maakt je te afhankelijk van een optie en dan stijgt de prijs automatisch. Dat is vervelend voor ons imago in de eredivisie en het was natuurlijk leuk geweest wanneer Ajax verder was gaan kijken en ook effectief met een optie van elders was aangekomen.
Anderzijds is moeten we bijvoorbeeld een bedrag van 1,5 miljoen (verschil tussen vraag en aanbod) ook weer niet heel veel belangrijker maken dan het is. Als Ajax van mening is dat Sigthorson de gewenste optie is dan kan 4,5 tot 5 miljoen nog steeds acceptabel zijn.
Ik ben niet zo negatief als velen maar dat komt misschien omdat mijn verwachtingen anders zijn door het jarenlange falende aankoopbeleid bij Ajax. Ik zie in Sigthorson een spits die zich i.i.g. fysiek kan redden voorin in de duels (i.t.t. Charisteas). Ik zie een spits die i.i.g. past in het positiespel van Ajax (I.t.t. El Hamdaoui) en ik zie een spits die niet heel traag is op de eerste meters (i.t.t. Pantelic, Huntelaar). Ik zie een spits die de ballen erin knikt (i.t.t. Ibrahimovic bij Ajax) en ik zie een spits die zich thuisvoelt in 4-3-3 in een centrale rol (i.t.t. Suarez, Rosenberg, Cvitanich of Sonck). Waar het bij Sigthorson aan schort is gepolijste techniek. Zijn functionele techniek vind ik best redelijk, en als je het totale plaatje optelt met zijn andere kwaliteiten dan wint hij het makkelijk van Siem De Jong. Maar Sigthorson is niet de spits met dat geniale buitenkantje (i.t.t El Hamdaoui), niet de spits die zich voorbij drie man werkt (Suarez), niet de spits die geheel in dienst van het elftal speelt met zijn kaats, boven zelf scoren (itt Pantelic). Nu is er een naam die ik nog niet heb genoemd en dat is die van Huntelaar, Sigthorson heeft in een aantal aspecten wel dezelfde kwaliteiten en dus ook dezelfde nadelen.

Verder zie ik hier een vergelijking tussen Sigthorson en Bas Dost opduiken, laat ik dan maar vrolijk aan meedoen.

Talent: Sigthorson is van de twee toch echt de speler die bekend staat als een groter talent, was een aantal jaar geleden ook veel meer interesse voor dan laatbloeier Bas Dost.
Leeftijd: Sigthorsson (21) om Dost (22)

Interesse: Staan beide in belangstelling van Europese subtoppers.

Lengte: Allebei nagenoeg even lang

Positiespel: De grote makke van Bas Dost en juist weer de kracht van Sigthorsson. Ik denk dat dit een van de redenen is dat De Boer zo graag de Ijslander erbij heeft, die wil verzorgd voetbal spelen. Dost is een aanvaller die te vaak maar wat doet qua positionering. Het is van origine een aanvallende middenvelder en dat zie je nog te vaak terug in zijn spel; dit voorbeeld is veelzeggend:
We hebben met z’n allen gezien hoe fataal het voor een aanval kan zijn als de aanvaller gaten dichtloopt door zich op de verkeerde plaatsen aanbiedt (El Hamdaoui).

Schot: Ook hier heb ik Sigthorsson hoger zitten.

Actieradius: startssnelheid van Sigthorson ligt hoger. Komt ook van pas bij het meeverdedigen wat hij zo af en toe zal moeten doen.

Individuele actie: Is bij beide matig, bij Dost zou ik hem zelfs slecht willen noemen.
Aanname: Ook bij beide matig, al zie ik bij Sigthorsson meer aanknopingspunten.

Kaats: matig
Eredivisiestats: Beide dit seizoen 32 wedstrijden in de eredivisie. Dost in een kwakkelend Heerenveen 13 doelpunten, Sigthorsson in 32 wedstrijden 15 doelpunten. Nu vind ik die stats niet heel belangrijk, maar ik las hier dat met name Dost zo’n invaller was geweest en dus in het nadeel was. Dat is bezijden de waarheid; ze speelden weliswaar beide 32 wedstrijden maar Sigthorsson maakte 500! minuten minder.
Kopkwaliteiten: vind ik bij beide wel redelijk, Sigthorson heb ik zelf nog net iets hoger zitten wat dat betreft, dat heeft met namen te maken met het feit Sigthorson zich in mij ogen stukken beter positioneert. Nu kun je wel zeggen dat Dost wat pech had bij Heerenveen maar tegelijkertijd lopen daar wel de beste vleugels van de eredivisie rond.
Tenslotte is koppen voor een Ajaxspits belangrijk, al moeten de voorzetten dan ook komen. Zlatan Ibrahimovic was bij Ajax een ronduit waardeloze kopper, na Mido zijn Dario Cvitanich en Wesley Sonck waarschijnlijk de beste koppers die er de afgelopen 10 jaar bij Ajax hebben rondgelopen maar dat zegt uiteindelijk nog niet alles.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 14:00
En als je hem met Matavz vergelijkt. Wie vind je dan de beste?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 14:25
Als Ajacied ga ik dan gewoon voor Sigthorson, past qua spel beter in ons systeem. Waarmee ik niet zeg dat Matavz geen kwaliteiten heeft, maar het is een ander type. Matavz is een soort Makaay, sluwe spits die het vooral van zijn diepgang en handelingsnselheid bij het afwerken moet hebben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 15:52
Bedankt voor een helder en duidelijk verhaal, want de vorige pagina word ik niet vrolijk van. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Mijn gevoel is hetzelfde, niet volledig overtuigd, maar wel gematigd positief. In ieder geval een betere, goedkopere optie dan Matavz. Wel is het natuurlijk gewoon jammer dat ze weer geen opties lijken te zien buiten de Eredivisie.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 03-03-2011
Forum berichten: 357
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 16:26
Citaat:
Bedankt voor een helder en duidelijk verhaal, want de vorige pagina word ik niet vrolijk van. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Mijn gevoel is hetzelfde, niet volledig overtuigd, maar wel gematigd positief. In ieder geval een betere, goedkopere optie dan Matavz. Wel is het natuurlijk gewoon jammer dat ze weer geen opties lijken te zien buiten de Eredivisie.


Inderdaad, toch lijkt Sightorsson mij gewoon een goede speler, ik zie zelf althans geen probleem in hem. Hij is een all-round spits, net als Kluivert ( Heb hem zelf niet zien spelen, maar wat ik van hem heb gehoord ) , waar De Boer naar op zoek was. Als hij door gaat met spelen bij AJAX, zoals hij deed bij AZ ben ik tevreden, denk dat Boerrighter meer voorzetten geeft als Ebecillio, en hopen dat Sulejmani dat ook wat vaker doet nu hij weet dat er een echte spits staat ( Niets tegen De Jong ) . Denk dat hij AJAX zeker ten goede komt. Ik heb geen idee wat voor speler die Serero is, dus daarover kan ik niet oordelen. Matavz is alleen een afmaker, komt voor zijn man op voorzetten en tikt ze dan binnen, maar kan niet goed spelen in een aanvallend systeem vind ik, moet het hebben van loopacties en is niet zo goed in kleine ruimtes, terwijl AJAX juist op de helft van de tegenstander speelt. Ik denk dat Dost ook niet past bij AJAX, hij is ook een afmaker, ik vind hem meer een type Huntelaar, kan niets buiten de 16, maar dan minder goed natuurlijk.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 21:13
Sigthorsson is absoluut geen type Kluivert, hoor.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 21:19
Inderdaad, das een beetje blasfemi.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 06-06-2009
Forum berichten: 756
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 21:49
Hoe meer ik over hem nadenk hoe meer ik denk dat hij wel een ajax type is.
Had het lang over Matavz maar hij lijkt zoals meerdere zeggen toch meer een counterspits ala Makaay.
Sigthorsson is beter in de kleine ruimte en technisch goed.
5 miljoen vind ik veel.
Buiten nederland loopt dus niets waarvan Ajax denkt, ja dit is hem.....

By the way ik mis Pantelic, geen superspits maar perfect voor het team.
Aardig wat assists, nodige ervaring en pikt zijn goals mee, zonde dat hij moest gaan.
MichelAngelo


Geregistreerd: 25-03-2011
Forum berichten: 93
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 23:16
Ik mis Pantelic helemaal niet. Een hark met een grote mond.

Aardige kaats, erken ik meteen, maar geen Ajax speler. Het deed pijn aan je ogen. In ieder geval aan de mijne. De weg is ingeslagen naar Ajax niveau, naar Ajax voetbal.
Felixvdw


Geregistreerd: 05-09-2010
Forum berichten: 253
Nieuws reacties: 4
Woonplaats: Zuidwolde
Geplaatst: Zo 26 jun 2011 23:59
http://youtu.be/neIXYOJlWDA

Zie hier wel een goede spits in. Goals uit hoge voorzetten, voorzetten die hij eerst nog moet aannemen en diepteballetjes op snelheid. Echter heeft hij geen 1 van zijn 15 doelpunten uit een actie gemaakt, allen uit een voorzet of dieptebal (behalve die fout v.d. verdediger dan)
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Za 2 jul 2011 10:14
Nou, eindelijk hij is binnen(waarschijnlijk).
http://ajaxfans.net/nieuws-9911_Ajax-en-AZ-rond-over-Sigthorsson.html
Gestopt
Geenidee4


Geregistreerd: 22-12-2010
Forum berichten: 531
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 10:49
Aan dat filmpje te zien vooral een spits die goed staat gepositioneerd. Geef 'm een pass op maat, en hij scoort. En hebben we spelers die dat kunnen? Nou en of! Janssen, Sulejmani en wellicht Boerrigter. Ik heb razend veel zin in volgend seizoen, maar we moeten niet overenthousiast worden. Kijk maar naar 08/09. Iedereen dacht met de aankopen van Aisatti, Sulejmani etc. dat we fluitend kampioen zouden worden maar niets was minder waar. We moeten rustig afwachten, maar ik heb er vertrouwen in. Welkom, Kolbeinn!

EDIT: grote blunder van mij om Eriksen te vergeten, toen ik spelers opnoemde met een goede pass. Schaam je diep, geenidee4! <img src='smilies/icon_razz.gif' />
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 10:56
Het elftal uit 08/09 was ook veel minder in balans dan de huidige spelers + aankopen.
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Za 2 jul 2011 11:03
Citaat:
Aan dat filmpje te zien vooral een spits die goed staat gepositioneerd. Geef 'm een pass op maat, en hij scoort. En hebben we spelers die dat kunnen? Nou en of! Janssen, Sulejmani en wellicht Boerrigter.

Wellicht Boerrigter, Boerrigters voorzet is 10x beter dan die van Sulejmani.
Gestopt
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 03-03-2011
Forum berichten: 357
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 11:08
En Daarbij heeft De Jong af en toe ook een prachtpaas in huis !
http://www.youtube.com/watch?v=lO4uuuPbN90
De paas op 3:30 ongeveer is toch ook prachtig ! <img src='smilies/icon_wink.gif' />
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 12:22
Ik ben zeer content met de aankoop. 4 miljoen is een prima bedrag voor een spits (al had hij nog een 1-jarig contract) die ook jeugd-international is.

Zie echt uit naar volgend seizoen. Ook erg prettig dat hij al snel kan aansluiten in de voorbereiding!
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 12:36
Jeugd-international van IJsland ja. Moet je dus niet te serieus nemen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 12:44
Dus? Verder ook iets zinnigs te melden?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 12:47
Op 4 juni meegedaan met het grote Ijsland tegen Denemarken, guy_Ajax. Vanaf nu af aan verwacht ik hem daarin structureel.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 12:55
Mooi, welkom Kolbeinn! en puspunten voor Blind die hier een goede prijs uit heeft weten te slepen. 4 is nog aan de hoge kant, maar 5 was echt te gortig.
Nu hoop ik dat ze voor de zekerheid die Bangura nog ophalen bij AEK, dan zitten we op alle posities lekker breed in de spelers zodat we bij blessure nog iets fatsoenlijks op de bank hebben zitten. Of zou Castillion al goed genoeg zijn om voor vast aan te sluiten?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 06-06-2009
Forum berichten: 756
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 12:56
Fijn dat het eindelijk rond is en Ajax niet de zo verlangde 5 miljoen heeft betaald.
Daarmee geven we ook een signaal af, de tijden dat Ajax alles maar betaalde wat werd gevraagd is voorbij.
Sigthorsson kan na vakantie nog een groot deel van de voorbereiding meedoen en dat is beter dan wanneer hij op het laatste moment aansluit.
4 miljoen is een goede prijs denk ik.
Hij tekent voor 4 jaar, als hij er de komende 2 of 3 jaar structureel 20-25 inschiet kan deze jongen ook nog tegen een flinke meerprijs worden doorverkocht.
Al met al een goede deal.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 12:58
Citaat:
ajaxlife AZ belt ons net terug: de club zegt dat er nog wordt gesproken met Ajax en dat de transfer van Sigthorsson nog niet rond is.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 03-03-2011
Forum berichten: 357
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 13:19
Citaat:
ajaxlife AZ belt ons net terug: de club zegt dat er nog wordt gesproken met Ajax en dat de transfer van Sigthorsson nog niet rond is.


Dat is wel heel vreemd dan ...
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jul 2011 13:22
Typisch Telegraaf om op de zaken vooruit te lopen. Ook bij de transfer van Theo Janssen. Ze willen koste wat kost de eerste zijn die er melding van maken.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 4 jul 2011 08:47
Telegraaf doet er alles aan om hier weer koploper te zijn:

Blind haalt Sigthorsson op.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.524 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Spelers » Kolbeinn Sigthórsson
Ga
Zoeken: