Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Frank de Boer: hoofdtrainer Ajax 1
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Frank de Boer: hoofdtrainer Ajax 1
Maker: 343Bekeken: 34454
Status: InactiefBerichten: 395
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 jan 2008 13:49
Citaat:
De Boer voelt niets voor bondscoachschap Finland

Bron: ELF

Volgens de Finse krant IS Veikkaaja is Frank de Boer in beeld om Roy Hodgson op te volgen als bondscoach van Finland.


De Boer geeft zelf echter te kennen niets te voelen voor het bondscoachschap. ``Ik wist er niets vanaf. Ik snap ook niet waarop ze het baseren, want ik ben nog nooit hoofdtrainer geweest en heb dus nog geen ervaring op dat gebied", aldus de oud-international tegenover Elf Voetbal.


Mocht er een aanbieding komen, dan wijst De Boer die resoluut van de hand. ``Daar bestaat geen twijfel over. Ik wil mijn eventuele trainerscarrière rustig uitstippelen."
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 jan 2008 14:50
Citaat:
'Van Basten is een goeie voor Ajax'

Bron: Het Parool

Frank de Boer (37) is trainer van Ajax D1. Hij heeft de ambitie hoofdtrainer te worden, maar daarvoor is nog een lange weg te gaan. Als De Boer praat over zijn club en over het Nederlands elftal is vooral de voetballer aan het woord. 'Als Ajax mij twee jaar geleden terug had willen hebben als speler, had ik nu nog gevoetbald.'

Een gezellig huis zonder erker. Dat is volgens De Boer de treffendste omschrijving van Ajax' jeugdcomplex De Toekomst. "Vanaf mijn eerste dag hier ervaar ik een heerlijke werksfeer, maar je mist de geur van het eerste elftal. Bij Manchester United zijn de profs en de jeugd ook gescheiden, maar daar zit misschien honderd meter tussen in de vorm van een parkeerplaats. Het is al leuk om Cristiano Ronaldo in zijn auto te zien aankomen. Nog leuker is het als die topspelers een keer hun hoofd om de hoek steken. Daar gaat voor de jeugd een stimulerende werking vanuit, je draagt allemaal hetzelfde shirt. Als Vanenburg en Van Basten vroeger bij mij langs het veld stonden, fantastisch vond ik dat."

Ronald Koeman klaagde over de entourage op de trainingsvelden bij de Arena. Onbeschut, altijd wind. Jij staat er ook. Hoe ervaar jij dat?

"Het waait, ja. En je moet over het parkeerdek, door een tochtig trappenhuis, naar het trainingsveld. Dat ademt geen voetbalsfeer."

Je traint af en toe mee met het eerste elftal. Wat is je rol?

"Ik observeer, praat met spelers, geef mijn ideeen en overleg met de technische staf. Ik doe dit vrijwillig. En als er een mannetje te kort is, doe ik mee."

Je bevindt je dus eigenlijk in een tussenfase: een beetje speler, een beetje trainer?

"Ja, als dit (geeft met zijn handen een meter aan, red.) de weg is die je aflegt om trainer te worden, ben ik nog maar hier (verkleint de afstand tot een centimeter of dertig). Ik ben nog steeds op mijn best als ik meedoe, dan kan ik precies laten zien wat ik bedoel. Als ik coach, houd ik iedereen wakker."

Dat is wat Ajax op dit moment mist.

"Ik ben bezig met Jan Vertonghen, John Heitinga en Maarten Stekelenburg. Die jongens moeten veel meer eisen stellen in het veld. Voor Vertonghen is dat moeilijk: hij is er net bij, een nieuwe positie, hij is erg met zichzelf bezig. Zo'n speler kun je niet te veel informatie geven, want dan loopt zijn hoofd vol. Heitinga moet die stap maken. Je mag iemand best eens aan zijn haren erbij trekken."

Er is een gat gevallen na het vertrek van Jaap Stam. Jullie waren jaren een twee-eenheid in Oranje. Hoe vond je zijn afscheid?

"Best emotioneel. En abrupt. Ik ken Jaap een beetje en ik wist dat hij zoiets kon doen: de stekker eruit halen. Ik zag aan zijn spel dat hij niet meer met plezier bezig was, terwijl dat je drijfveer moet zijn. Het maakte hem gelaten. Jaap schopte iemand over het hek als hij dat nodig vond. Als je dat niet meer doet, is de motivatie niet goed."

Wat was voor jou het moment om te stoppen?

"Dat is er eigenlijk niet echt geweest. Ik wilde na zeven jaar terug naar Nederland. Ik kwam uit Qatar en wilde alleen voor Ajax spelen. Als Ajax 'ja' had gezegd, had ik nu nog gevoetbald. Dat weet ik zeker."

Henk ten Cate en Adrie Koster zijn tegenpolen als mens en als trainer. Wat zijn jouw bevindingen?

"Ten Cate heeft meermaals bewezen dat wat hij doet, werkt. Hij heeft veel inzicht in positiespelen. Hij kan met 1 of twee aanwijzingen een oefening laten lopen. Koster werkt veel met sjablonen, looplijnen. Dat heb ik bij Ten Cate wel eens gemist: hoe wij moeten opbouwen, zoals AZ dat eigenlijk doet, dat is Ajax-voetbal."

Wat voor trainer wil jij zijn?

"Ik hou niet van slabakken. Een speler mag van mij fouten maken, maar er moet wel een idee achter zitten. De oplossing zien en durven, daar gaat het om. Ik gaf altijd driehonderd procent op een training, maar ik heb in het buitenland gemerkt dat het ook anders kan. Sommige spelers laten alles zien in de wedstrijd. Ik ben wel een Van Gaal-type, in de zin van hoe hij denkt over voetbal."

Wat is daarin het belangrijkste aspect?

"Van achteruit tot een man meer komen. Dat zie je terug bij AZ. Ik vind dat dat bij Ajax op dit moment beter mag."

En bij het Nederlands elftal.

"Ook. Ik zeg wel eens lacherig: eigenlijk waren jullie verwend met Jaap en mij. In mijn tijd werd wel gezegd: daar heb je Frank de Boer weer met zijn foutje. Ik nam het risico, maar je komt als ploeg daardoor wel aan voetballen toe. Je moet rust vinden en toch een hoge balsnelheid houden om op het middenveld te komen. Daarvoor heb je ook middenvelders nodig die zich niet verschuilen. Dat is trainbaar."

Niet bij Oranje, daarvoor ontbreekt de tijd.

"Joris Mathijsen, Andre Ooijer en Heitinga kunnen een goeie bal inspelen. Ze moeten wel de durf hebben om dat te doen en de mensen daar moeten weten dat de spelers achterin goede lange bal kunnen geven. Ook niet als ze onder druk komen. Als ik de bal had, wist iedereen dat. Die chemie met de middenvelders moet je creeren. Het is durf. Durf bij de gever en durf bij de ontvanger."

Spreek je Louis van Gaal daar wel eens over?

"Nee, ik spreek Van Gaal nooit eigenlijk."

Waarom niet?

"Weet ik niet. We kunnen goed met elkaar opschieten. Als we elkaar zien, is het goed en leuk, en dan praten we over voetbal."

Wat is jouw ambitie?

"Ik heb nog steeds het gevoel dat ik hoofdtrainer wil en kan worden. De volgende fase is misschien een leeftijdsgroep hoger, maar als ik assistent-trainer kan worden zeg ik geen nee. Het is fijn als de dingen die jij ziet, snel worden opgepikt. Ik kan bij de D-tjes sommige informatie gewoon niet kwijt. Ze waarderen me bij de A-selectie, de spelers vooral. Daar zou ik wel fulltime mee aan de slag willen."

Even een scenario schetsen: Nederland gaat naar de Olympische Spelen met Foppe de Haan en jij gaat mee als assistent.

"Lijkt me hartstikke leuk, maar het is niet ter sprake gekomen. Foppe is een fantastische man. Hij heeft alles. Ervaring vooral en ervaring �alles."

Ben je jezelf al eens tegengekomen als trainer?

"Tuurlijk. Je begint impulsief. Schreeuwen op een training. Dacht ik later: tel eens tot tien, Frank. Dat heb ik gedaan met 1 van mijn spelertjes en hij functioneerde daarna beter."

Is dat leuk, met al die ouders die over je schouder meekijken?

"Toevallig heb ik deze week evaluatiegesprekken over het eerste half jaar. Dat gaat over fysieke, technische, tactische ontwikkeling en persoonlijkheidsgroei. Via de docent van Ajax krijg ik een rapportage over hun vorderingen op school. Je moet niet vergeten dat het voor deze leeftijdsgroep een moeilijk jaar is, met veel veranderingen. Het zijn brugklassers die topsport bedrijven. Ze trainen, eten en studeren bij Ajax. Eer ze thuis zijn, is het vaak een uur of acht, half negen. Dat is pittig, hoor. En ik moet overal rekening mee houden. In zoverre ben je als jeugdtrainer eigenlijk al deels manager."

Je bouwt een band op met die jongens en de ouders. Kun je dan nog slecht-nieuws-gesprekken voeren?

"Als een voetballertje niet de kwaliteiten heeft, houdt het op. Dat zeg ik gewoon eerlijk. Daarom kan ik ook goed met Van Gaal opschieten. We hebben dezelfde eigenschappen, al kan ik iets beter met de pers omgaan."

Is de opleiding in Nederland nou goed of slecht?

"Vooropgesteld: het kan altijd beter. Maar als je ziet hoeveel spelers doorbreken, is dat goed. We hebben alleen te veel het idee: wij leveren die jongen af en hij moet alles kunnen. Ik heb vroeger niet de trainingen gekregen die de jeugd nu krijgt. Het meeste heb ik toch geleerd in mijn professionele periode."

Nu we hier toch zitten: wie moet volgens jou de nieuwe trainer van Ajax worden?

"Iemand met een Ajax-visie. Een trainer die verzorgd en dominant voetbal wil spelen, en met overwicht."

Een naam graag.

"Ik zou Marco van Basten wel een goeie kandidaat vinden."

Maar wat jij net schetst krijgt hij bij Oranje niet voor elkaar.

"Van Basten heeft wel een eigen visie. Dat is de kracht van een trainer: z��l ik spelen. Hij luistert naar andere meningen, maar de argumenten moeten wel sterk zijn om er iets mee te doen. Achteraf had Van Basten een ervaren trainer bij zijn staf moeten nemen. En dat vindt hij zelf misschien ook wel."

Moet Van Basten het EK doen?

"Ik begrijp de hele discussie niet. Van Basten heeft een contract, hij is supergemotiveerd om een goed toernooi te spelen en voor de spelers geldt hetzelfde. Daarna begint een nieuwe cyclus en dan is hij er niet meer bij. Maar je denkt toch niet dat er internationals zijn die dat nu al bezighoudt?"

Krijgt Van Basten het nog voor elkaar voor het EK: dominant voetbal spelen?

"Hij heeft nog een half jaar, het zou moeten kunnen. Het is te hopen dat iedereen dezelfde richting op wil. Als hij die eenheid kan creeren, kan Oranje het nog ver schoppen."

Hoe krijg je alle goede spelers in 1 elftal?

"Dat gaat niet, omdat het bijna allemaal aanvallende spelers zijn. Van Basten moet kiezen. Dat is het moeilijkste van coach zijn."

Welke spelers zijn voor jou van de buitencategorie?

"Van Persie, Sneijder, Van der Vaart, Van der Sar, Seedorf, Van Nistelrooij."

Waarom heeft Van Basten Seedorf zo lang genegeerd?

"Ik denk dat dat meer was ter bescherming van de groep. Seedorf is wel een mannetje, dominant in de selectie. Van Basten selecteerde veel jonge jongens, die nu inmiddels steviger in hun schoenen staan. Sneijder speelt bij Real Madrid, Van Persie bij Arsenal, Van der Vaart bij HSV. Sfeer is z��langrijk, zeker bij Oranje."

Wat vind je van de EK-loting?

"Moeilijk. Itali력n Frankrijk liggen ons niet. Tegen Italie heb je altijd het gevoel dat je beter bent. Dan krijgen zij 1 of twee kansen en is de wedstrijd gespeeld."

Aan de andere kant: Italie is de eerste tegenstander van Oranje en Italie knalt nooit een toernooi in.

"Nee, maar Nederland wel dan?"

Als Van Basten trainer van Ajax wordt, bel je hem dan op om te zeggen dat jij wel assistent wil worden?

"Nee, ik zal nooit zelf bellen."

Bij AZ vertrekt Edward Metgod vermoedelijk als assistent. Wat doe je als Van Gaal je vraagt om naar Alkmaar te komen?

"Moeilijk. Er moet heel veel gebeuren wil ik naar een andere club gaan. Ik denk niet dat ik het zou doen, omdat ik Ajacied ben."

Je hoeft je toch niet te schamen voor je eigen ambitie?

"Nee, maar ik ben hier goed ontvangen. Ik heb een warm gevoel bij Ajax. Dan kan ik niet zeggen: ik ga lekker naar AZ of PSV, omdat mij dat beter uitkomt."

Waarom hebben alle trainers na Van Gaal het zo moeilijk gehad bij Ajax?

"Hoog verwachtingspatroon, druk, spelers die snel weg zijn. En het veld is echt een groot nadeel. Ajax heeft belang bij een fantastisch veld, en dit veld is dramatisch. Een of twee wedstrijden kun je erop spelen en daarna is het schaatsen."

"Ik zweer je: kunstgras zou nog het beste zijn. Daar kun je Ajax-voetbal op spelen." 'van gaal en ik hebben dezelfde eigenschappen'.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:15
Citaat:


Een gezellig huis zonder erker. Dat is volgens De Boer de treffendste omschrijving van Ajax' jeugdcomplex De Toekomst. "Vanaf mijn eerste dag hier ervaar ik een heerlijke werksfeer, maar je mist de geur van het eerste elftal. Bij Manchester United zijn de profs en de jeugd ook gescheiden, maar daar zit misschien honderd meter tussen in de vorm van een parkeerplaats. Het is al leuk om Cristiano Ronaldo in zijn auto te zien aankomen. Nog leuker is het als die topspelers een keer hun hoofd om de hoek steken. Daar gaat voor de jeugd een stimulerende werking vanuit, je draagt allemaal hetzelfde shirt. Als Vanenburg en Van Basten vroeger bij mij langs het veld stonden, fantastisch vond ik dat."

"Dat is er eigenlijk niet echt geweest. Ik wilde na zeven jaar terug naar Nederland. Ik kwam uit Qatar en wilde alleen voor Ajax spelen. Als Ajax 'ja' had gezegd, had ik nu nog gevoetbald. Dat weet ik zeker."

Bij AZ vertrekt Edward Metgod vermoedelijk als assistent. Wat doe je als Van Gaal je vraagt om naar Alkmaar te komen?

"Moeilijk. Er moet heel veel gebeuren wil ik naar een andere club gaan. Ik denk niet dat ik het zou doen, omdat ik Ajacied ben."

Je hoeft je toch niet te schamen voor je eigen ambitie?

"Nee, maar ik ben hier goed ontvangen. Ik heb een warm gevoel bij Ajax. Dan kan ik niet zeggen: ik ga lekker naar AZ of PSV, omdat mij dat beter uitkomt."Sorry om dit omhoog te halen maar lees dit super intervieuw nu pas.
Wat een geweldige vent is de Boer, volgens mij slaapt die in een Ajax pyama thuis.
Omdat ik Ajacied ben, een echte en wat voor een. Prachtig.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:23
Ja, hij is wel een echte Ajacied. Ik was enorm pissig toen hij en zijn broer een arbitragezaak tegen AJAX aanspande. Ik was gewoon enorm boos, omdat Frank de Boer voor mij het toonbeeld was voor een echte Ajacied. Ach, hoe groter de liefde, des te groter is de teleurstelling als zo iemand een mes in de rug steekt van AJAX.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:32
En je ziet dat nog steeds als de fout van de broertjes De Boer? Persoonlijk kan ik me namelijk niet aan de indruk onttrekken dat Ajax zich destijds erg onredelijk opstelde ten opzichte van twee jongens die erg lang voor Ajax zijn uitgekomen. Als Ajax nou zo 'stoer' had kunnen doen toen jongens als Kluivert en Seedorf als rookies vertrokken had ik het nog enigszins kunnen begrijpen, maar dit ging volgens mij nergens meer over.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:35
We zullen het nooit weten, maar een paar maanden daarvoor hadden ze wel een contract voor het leven getekend. Ook trok dit gedoe een enorme wissel op het seizoen.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:36
Citaat:
En je ziet dat nog steeds als de fout van de broertjes De Boer? Persoonlijk kan ik me namelijk niet aan de indruk onttrekken dat Ajax zich destijds erg onredelijk opstelde ten opzichte van twee jongens die erg lang voor Ajax zijn uitgekomen. Als Ajax nou zo 'stoer' had kunnen doen toen jongens als Kluivert en Seedorf als rookies vertrokken had ik het nog enigszins kunnen begrijpen, maar dit ging volgens mij nergens meer over.


Zo kijk ik ook tegen het verhaal de Boertjes aan Thomas.
Maar pracht intervieuw 343, geen onzin en duidelijke taal van iemand die weet waar die mee bezig is.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:39
Inderdaad een goed interview. Ben benieuwd hoe Frank de Boer zich zal manifesteren onder Van Basten.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:51
Citaat:
Inderdaad een goed interview. Ben benieuwd hoe Frank de Boer zich zal manifesteren onder Van Basten.


Meen je het echt?
Zie in ieder geval niet van die gekke gezichtjes staan.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 17:59
Jaja, ik meen het echt! :-)
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 5 maa 2008 18:01
Citaat:
Jaja, ik meen het echt! :-)


Gelukkig!
Demosthenes


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 562
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 6 maa 2008 09:45
Hij heeft natuurlijk gelijk met zijn opmerking over "naar de Toekomst gaan" van eerste elftalspelers. Vroeger zag je ze nog wel, maar als ik er nu ben, zie ik niemand meer.

Het gaat erom dat Frank de Boer in A1 spelers beter maakt, dat moeten we maar afwachten.

Ik vraag me ook af waarom een trainer altijd met het hele elftal bezig is; kan FdB niet beter alleen de verdedigers trainen, desnoods iedere dag een andere groep. Hij kan de aanvallers wel leren waarop ze moeten letten, hoe verdedigers verdedigen, maar dat kan een aanvaller ook(?) Moet Ajax zich in de jeugd niet wat meer richten op de individuele prestatie/training/begeleiding?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 6 maa 2008 10:07
Er gaan toch nog wel spelers kijken? Ik zag onlangs nog een foto van Gabri die op de Toekomst naar een jeugdwedstrijd aan het kijken was.

We moeten ook afwachten wat Cruijff van plan is. Hij is nu bezig met de jeugdopleiding.
Frank de Boer heeft toch ook enkele keren meegelopen met AJAX I. Misschien zal hij dat volgend seizoen ook wel gaan doen.

Aron Winter verwacht trouwens dat hij contractverlenging krijgt. Terecht?
Hoe loopt het met Wim Jonk?

Ik vind ook dat AJAX John Bosman bij de club moet betrekken. Wat doet hij nu? Zit hij nog steeds bij Az?
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Do 6 maa 2008 10:42
Citaat:
Aron Winter verwacht trouwens dat hij contractverlenging krijgt. Terecht?
De kans is er zeker dat hij een contract verlenging gaat krijgen, al zal het waarschijnlijk niet voor dezelfde functie zijn. Hij had het eerst moeilijk omdat hij erg onervaren was maar nu gaat het steeds beter met hem. Ik zou het leuk vinden als Jan Wouters (die misschien geen contractverlenging bij PSV krijgt) hooftrainer van Jong Ajax zou worden en Winter en misschien ook Frank de Boer zijn assistenten zouden worden.
Chivu 05


Geregistreerd: 29-10-2007
Forum berichten: 796
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Do 6 maa 2008 14:14
Citaat:
Er gaan toch nog wel spelers kijken? Ik zag onlangs nog een foto van Gabri die op de Toekomst naar een jeugdwedstrijd aan het kijken was.

We moeten ook afwachten wat Cruijff van plan is. Hij is nu bezig met de jeugdopleiding.
Frank de Boer heeft toch ook enkele keren meegelopen met AJAX I. Misschien zal hij dat volgend seizoen ook wel gaan doen.

Aron Winter verwacht trouwens dat hij contractverlenging krijgt. Terecht?
Hoe loopt het met Wim Jonk?

Ik vind ook dat AJAX John Bosman bij de club moet betrekken. Wat doet hij nu? Zit hij nog steeds bij Az?


De Boer loopt nu standaard twee dagen in de week bij Ajax 1. Volgend jaar zal dat een stuk lastiger liggen, maar het zal eventueel nog kunnen.

Ik hoop eerlijk gezegd dat Winter vertrekt. Hij maakt speler niet beter en komt zo zeurderig over. Spelers vinden zijn assistent De Klerk ook een betere trainer.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 6 maa 2008 14:21
En De Klerk blijft ook, Chivu 05?
Chivu 05


Geregistreerd: 29-10-2007
Forum berichten: 796
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Do 6 maa 2008 14:27
Citaat:
En De Klerk blijft ook, Chivu 05?


Hij heeft een contract t/m 2010. Hij word dus of assistent bij Jong Ajax of assitent van de A1. Zijn contract geldt in feite voor de A1, hij is immers doorgeschoven naar Jong Ajax toen Koster naar A-selectie ging.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Do 6 maa 2008 15:01
Citaat:
Aron Winter verwacht trouwens dat hij contractverlenging krijgt. Terecht?
De kans is er zeker dat hij een contract verlenging gaat krijgen, al zal het waarschijnlijk niet voor dezelfde functie zijn. Hij had het eerst moeilijk omdat hij erg onervaren was maar nu gaat het steeds beter met hem. Ik zou het leuk vinden als Jan Wouters (die misschien geen contractverlenging bij PSV krijgt) hooftrainer van Jong Ajax zou worden en Winter en misschien ook Frank de Boer zijn assistenten zouden worden.

Ik denk niet dat Wouters dat zou willen. Hoeft van mij ook niet.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 11 maa 2008 11:25
Citaat:
Van Marwijk omringt zich met De Boer en Cocu
11/03/2008 10:06

Frank de Boer treedt toe tot de technische staf van bondscoach Bert van Marwijk. De 112-voudig international blijft ook bij Ajax aan de slag.

BRON: VI.nl

De 112-voudig international wordt tot medio 2010 assistent van Van Marwijk, met wie hij maandag een gesprek voerde, meldt de nieuwe Voetbal International. Het ligt in de bedoeling dat de bondscoach zijn staf eind maart zal presenteren.

Ook Phillip Cocu, Dick Voorn en keeperstrainer Ruud Hesp zijn in beeld voor de technische staf van Oranje. Als Hesp zou afhaken, dan lijkt Patrick Lodewijks een logische kandidaat.
Erg mooi voor hem en ook voor Ajax aangezien hij gewoon actief blijft in Amsterdam (Ajax A1). Zo leert hij veel bij en dat kan hij goed gebruiken bij zijn trainingen bij de jeugd, en later misschien als assistent bij Ajax1.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 maa 2008 12:53
Goed nieuws, inderdaad. Sowieso mooi dat er een goede band blijft ontstaan tussen de Ajax-jeugd en het Nederlands elftal. <img src='smilies/icon_twisted.gif' />

Wat denken de jeugdkenners, kan Frank de Boer bij Oranje iets opsteken waar Ajax profijt van zal hebben?
Chivu 05


Geregistreerd: 29-10-2007
Forum berichten: 796
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Di 11 maa 2008 14:52
Citaat:
Goed nieuws, inderdaad. Sowieso mooi dat er een goede band blijft ontstaan tussen de Ajax-jeugd en het Nederlands elftal. <img src='smilies/icon_twisted.gif' />

Wat denken de jeugdkenners, kan Frank de Boer bij Oranje iets opsteken waar Ajax profijt van zal hebben?


In ieder geval dat De Boer nu zelf een aantal verantwoordelijkheden heeft coach, wat hij nog niet eerder heeft meegemaakt. Dat is sowieso leerzaam.

Door deze beslissing is er wel noodzaak dat een assistent-trainer bij de A1 (al was dat ook de bedoeling neem ik aan). In interlandweken mist De Boer sowieso de trainingen op maandag, dinsdag en bij uitwedstrijden ook nog donderdag. Zijn dus 4 trainingen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 28 mei 2008 17:17
Citaat:
De Boer: Emanuelson moet de kar gaan trekken

28 mei 2008

Frank de Boer, vanaf komend seizoen trainer van de A1 van Ajax, beoordeelt in een interview met Voetbal International een aantal verdedigers van de Amsterdamse club. "Jan Vertonghen is prima bezig. Die kan qua inzicht nog veel verder groeien, is vroeger ook middenvelder geweest", aldus de 38-jarige oud-verdediger over de Belgisch international.

"Vertonghen zou af en toe iets minder moeten dromen", voegt De Boer er echter aan toe. "Hij lijkt er soms niet bij met zijn hoofd, wat ook schijn kan zijn." Over Vermaelen, de andere Belg, is de jeugdtrainer tevreden. "Thomas is een uitstekende prof. Hij heeft alles: is sterk, snel en heeft een goede trap. Qua vertrouwen moet hij dat veel meer gaan uitstralen. Misschien dat hij het inzicht nog niet heeft, maar hij moet daar wel op gaan trainen."

Urby Emanuelson is volgens De Boer eigenlijk geen verdediger, maar een pure linkshalf. Op die positie moet hij een leidersrol gaan vervullen, zeker nu John Heitinga naar Atlético Madrid vertrekt. "Als hij tegen een echte rechtsbuiten moet spelen, heeft hij het moeilijk", zegt De Boer over Emanuelson. "Ik vind ook dat hij volgend seizoen een grotere stap moet maken dan dit jaar. Het wordt nu tijd dat hij de kar gaat trekken. Een nieuwe fase in zijn carrière."


Ajax Online

Heeft iemand het volledige interview gelezen? Stond er verder nog iets interessants?
El Chcharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 28 mei 2008 17:34
ik hoop het niet, dat zou wat zijn als hij dat moet doen.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 28 mei 2008 18:21
Opmerkelijk, eerst zei hij iets heel anders. En ik ben het er ook niet mee eens, want als linkshalf(en zeker op een 3-mans middenveld) speel je in de as. Hij is een vleugelbespeler, een vleugelverdediger. En je kan hem prima linksback zetten, zolang er dekking wordt geboden in het elftal. En je moet dat defensieve gaan stimuleren, zoeken naar oplossingen ipv verbeteringen. Dus hoogstaander erover te spreken en denken.
Demosthenes


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 562
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 28 mei 2008 23:41
Citaat:
De Boer: Emanuelson moet de kar gaan trekken

28 mei 2008

Frank de Boer, vanaf komend seizoen trainer van de A1 van Ajax, beoordeelt in een interview met Voetbal International een aantal verdedigers van de Amsterdamse club. "Jan Vertonghen is prima bezig. Die kan qua inzicht nog veel verder groeien, is vroeger ook middenvelder geweest", aldus de 38-jarige oud-verdediger over de Belgisch international.

"Vertonghen zou af en toe iets minder moeten dromen", voegt De Boer er echter aan toe. "Hij lijkt er soms niet bij met zijn hoofd, wat ook schijn kan zijn." Over Vermaelen, de andere Belg, is de jeugdtrainer tevreden. "Thomas is een uitstekende prof. Hij heeft alles: is sterk, snel en heeft een goede trap. Qua vertrouwen moet hij dat veel meer gaan uitstralen. Misschien dat hij het inzicht nog niet heeft, maar hij moet daar wel op gaan trainen."

Urby Emanuelson is volgens De Boer eigenlijk geen verdediger, maar een pure linkshalf. Op die positie moet hij een leidersrol gaan vervullen, zeker nu John Heitinga naar Atlético Madrid vertrekt. "Als hij tegen een echte rechtsbuiten moet spelen, heeft hij het moeilijk", zegt De Boer over Emanuelson. "Ik vind ook dat hij volgend seizoen een grotere stap moet maken dan dit jaar. Het wordt nu tijd dat hij de kar gaat trekken. Een nieuwe fase in zijn carrière."


Frank heeft de berichten van Demosthenes goed gelezen, maar is nog niet geslaagd. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Jan Vertonghen wordt een perfecte nummer acht, als hij DEZELFDE CONCENTRATIE/AGRESSIE ENZ. kan opbrengen.

Urby redt het niet, ook niet als middenvelder. Urby heeft een probleem met een directe tegenstander, met verdedigen, met breedtepasses en zijn concentratie. Hij heeft een mooie balbehandeling, maar is (nog????) niet beslissend.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.824
Berichten: 213.618 Onderwerpen: 2.435 Nieuwste lid: Jamesdarin
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 16.492.442 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Frank de Boer: hoofdtrainer Ajax 1
Ga
Zoeken: