Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Steven Defour
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Steven Defour
Maker: PushkinBekeken: 10107
Status: InactiefBerichten: 89
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 14:04
Ik heb zelf even een kleine reconstructie gemaakt over de situatie Defour.




15 was Steven Defour toen KV Mechelen falliet ging. Defour een geboren Mechelaar zag het met pijn in zijn hart gebeuren. Toch moest hij ook aan z’n eigen ontwikkeling denken, KV Mechelen dat in de derde klasse van het Belgische voetbal zou gaan acteren was een te laag podium. Al snel is er interesse voor de getalenteerde Belg, de eerste club die hem benadert is Racing Genk: de meest dominante club van Limburg. Defour besluit de overstap te wagen wetende dat hij als talent ook bij Racing Genk wel kan laten zien wat hij in z’n mars heeft.
Al snel blijkt men bij ook bij Genk gecharmeerd van het talent en in het seizoen 2004-2005 wordt de iele middenvelder overgeheveld van het tweede elftal naar de hoofdmacht. Defour is dan 16 jaar en krijgt uiteindelijk z’n eerste speelminuten op 17 jarige leeftijd. Hij kwam vooral in actie als aanvallende middenvelder en bewees meermaals over een fluwelen techniek te bezitten. Orlando Engelaar, normaal basisspeler op die plek moet zelfs erkennen dat de jonge Steven aardig wat in z’n mars heeft. Na wat invalbeurten krijgt Defour ook z’n eerste basisplaatsen. Ook andere clubs is dat opgevallen; Marseille, Psv, Ajax, Basyer Leverkusen worden al snel aan hem gelinkt vanwege aanwezige scouts op de tribune. Ook de naam Chelsea duikt op, Chelsea wil de jeugdige Belg echter in het eigen tweede elftal stallen iets waar hij zelf wienig voor voelt. De glamour en glitter lijken in snel tempo op de jonge voetballer af te komen. Ook het grote sportmerk Nike toont interesse in Defour als marketingproduct. De jonge technische speler moet een nieuw boegbeeld worden voor de voetbal afdeling van Nike in België.
Ajax is ook de eerste club die echt concreet wordt voor Steven Defour. Oud hoofd- jeugdopleidingen Urbain Hassaert, die nu de functie van scout bij Ajax vervult kende de jonge spelers al langer vanuit de jeugdselecties. Mede op basis van zijn advies meldt Martin van Geel zich voor twee jonge beloften. Het gaat hierbij om Sebastien Pocognoli een beloftevolle linksback en Steven Defour een aanvallende middenvelder. Pocognoli zou de nieuwe stand-in linksback moeten worden, Defour wordt benaderd om later Wesley Sneijder op te volgen. Al snel blijkt Pocognoli het te vroeg vinden voor een overgang en zijn naam verdwijnt alweer snel uit de media. Het gerucht Ajax en Defour smeult voort, dit tot afgrijzen van algemeen baas en geldschieter Vaessen van Genk. Defours contract is nog altijd niet geupgrade en dus ligt de jonge Belg wel lang vast maar wel onder lage contractvoorwaarden. Met zijn contract verdient Defour ongeveer 35.000 Euro per jaar (exclusief premies). Na het melden van Ajax wil Genk hem echter niet laten gaan. Liever wil men hem een zelf een zwaarder contract geven en nog een paar jaar langer binden, daar waar Defour al tot 2010 vastlag. Toch worden er onderhandelingen gevoerd, Ajax biedt 3,5 Miljoen Euro, een prijs die voor Belgische begrippen redelijk is. Genk denkt echter aan 7 Miljoen Euro, prijzen die in de Belgische competitie eigenlijk nooit voorkomen. De duurste transfers door Belgische clubs gedaan waren nooit hoger dan 4 Miljoen. De verkopen aan buitenlandse clubs zijn op Jan Koller en Vincent Kompany ook nooit duurder dan 5 miljoen Euro geweest. Er knapt iets bij Defour die vindt dat Genk wel heel onredelijke eisen stelt.
Hij ziet de transfer naar Ajax echter wel rondkomen en laat te pas en te onpas weten dat zijn toekomst ligt in Amsterdam. Met enkele uitspraken maakt hij zich al populair bij de Amsterdamse aanhang. ‘Iedereen die het voetbal volgt moet Ajax kennen vanwege de speelstijl’. Ook noemt Defour op RTHV Noord Holland bij de vraag wie hij kent van de Ajaxselectie 10 spelers op.


Omdat Defour slechts twee jaar bij Genk voetbalt heeft hij ook niet het gevoel dat juist de club zijn succes heeft gebracht. Het onderhandelen gaat voort, Ajax verhoogt haar bod tot bijna 5 Miljoen. Opnieuw weigert Genk bij monde van Vaessen elke medewerking. Er moet nog steeds 6,5 Miljoen betaald worden. Van Geel weigert dit uiteindelijk neer te tellen. De argumenten hiervoor gaan misschien wel verder dan we denken. Ajax lijkt Defour niet op 6,5 Miljoen te schatten en weet dat wanneer men wel toehapt haar algemene onderhandelingspositie op de Belgische markt ook danig verzwakt wordt. Het is namelijk niet ondenkbeeldig dat meer clubs hoge eisen gaan stellen en Ajax het risico loopt vaker ‘te veel’ te betalen. Het is eind mei 2006 en het wordt langzaam duidelijk dat een akkoord er niet in zit. Steven Defour is furieus, het gedrag van Genk ziet hij als profiteren van de situatie. Hij breekt dan ook met z’n toenmalige zaakwaarnemer die zich wel wilde verzoenen met Genk.
Paul Stefani komt ten tonele als nieuwe zaakwaarnemer. Stefani staat o.a. bekend om zijn goede contacten met Standard Luik en enkele Italiaanse clubs. Het konijn uit de hoge hoed om Defour toch nog aan transfer te helpen wordt ‘de wet ‘78’. Dit is in het Belgisch voetbal een buitenbeentje om vlak van transferregelingen. De wet ’78 is een middel om vrijheid te kopen als voetballer door de komende twee contractjaren te betalen aan de club waar men onder contract ligt. Gezien de bedragen die ter tafel komen zijn de twee jaar van Defours contract een peulenschilletje. Defour hoopt dat hij met dit dwangmiddel aan Genk laat zien dat het menens is. Voorzitter Vaessen houdt voet bij stuk en uiteindelijk laat ook Ajax bij monde van Van Geel weten dat de deal afgesprongen is. Defour beseft dat hij niet meer terug kan en besluit de wet van ’78 doorgang te laten vinden. Ajax besluit niet in te gaan op het buitenkansje. Dat is logisch omdat er een gigantische imagoschade kan geleden worden als Ajax wel zou toehappen. Toehappen zou kunnen betekenen dat ook andere clubs in België in de toekomst zich niet meer coöperatief zullen opstellen. Feyenoord meldt zich nog voor Defour maar Paul Stefani weet via z’n goede contacten Defour een contract aan te bieden bij Standard Luik. Dit gebeurt nadat er noodgedwongen toch een overeenkomst komt met Genk omdat de wil er niet was om een lange juridische procedure op te starten. Genk besluit mee te werken voor een veel lager bedrag maar voelt zich toch voor het blok gezet.
De meeste rancune ligt bij Vaessen die de zo gelopen situatie niet kan verkroppen. Niet iedereen staat echter achter Vaessen die later ook beseft dat hij zich wel heel druk heeft gemaakt. De financiële man van Genk neemt een stapje terug en bemoeit zich minder met de technische aspecten. Wel haalt hij nog revanche door een talentvolle speler uit de jeugdopleiding van Standard voor een prikje naar Genk te lokken.
Steven Defour belandt met de neus in de boter bij Standard, met nieuwe coach Michel Preud ‘Homme wordt er een nieuwe weg ingeslagen en gebroken met het verleden. Er lopen nog wel enkele vedetten rond die afbouwen in Luik (Conceicao, Rapajic,…) maar de jeugd krijgt ook steeds meer kansen. Defour krijgt in z’n eerste seizoen al veel speeltijd. Conceicao is nog steeds de belangrijkste man maar Defour klopt nadrukkelijk aan de poort. Defour ontwikkelt zich goed en Standard doet voor het eerst sinds jaren weer enigszins mee voor de titel. Niet alleen Defout laat zich opmerken maar ook andere talenten breken door. Marouane Fellaini en Axel Witszel zijn middenvelders die eveneens veel scouts naar de Rouches trekken. Ondertussen hebben Martin Van Geel en nog regelmatig contact, Van Geel besluit de banden warm te houden want hij is nog altijd gecharmeerd van Steven Defour.
Zomer 2007 neemt Conceicao afscheid van Luik en wordt Defour de nieuwe centrale man. Defour bevalt die nieuwe verantwoordelijkheid wel en besluit het ook als z’n centrale taak om de ploeg op sleeptouw te nemen. Niet alleen bij Standard wordt Defour belangrijk maar ook bij de nationale ploeg waar hij ondertussen al 12 keer voor geselecteerd is. Ondertussen is het bekend dat in Amsterdam er een mogelijk vertrek van Sneijder op de planning staat. De begaafde middenvelder laat na verschillende
Een nieuwe soap ontstaat wanneer Valencia met een bod op Sneijder komt wat door Ajax afgewezen wordt. Sneijder bijt op z’n tong want hij wil graag weg. Het is ook crisis in de sinasappelstad, de technisch directeur en het bestuur liggen met elkaar overhoop. Het komt niet meer tot een volgend bod en dus spreken Van Geel en Sneijder af dat een transfer van de baan is.
Van Geel plakt het bedrag van 30 Miljoen op Sneijders hoofd om iedereen te laten merken dat de spelmaker niet weg mag. Sneijder besluit zich er bij neer te leggen dat een transfer er deze zomer niet inzit en brengt naarbuiten dat hij Ajax niet meer zal verlaten. Dat is een meevaller voor Ajax want met Sneijder wordt een van de belangrijke pionnen behouden. Real Madrid dat al verschillende deals zag stukspringen besluit alles op alles 3,5 week alles op alles te zetten om Sneijder te vast te leggen. Wanneer er 27 Miljoen op tafel verschijnt is Sneijder niet meer te houden. Dit is zijn kans en hij vindt dat Ajax hem nu niet meer mag tegenhouden. De transfer wordt afgerond. Na het eerdere vertrek van Perez is er nu wel een erg groot gat ontstaan op het middenveld. Van Geel gaat in overleg met Ten Cate over vervangers. Ten Cate blijkt nogal een star heerschap en laat weten bepaalde spelers te willen. Het blijken allemaal spelers te zijn waar Ten Cate bekend mee is. Eerst wordt er geprobeerd Xabi Prieto van Real Sociedad los te weken, maar die deal spingt af. Daarna staat Riera van de kersverse Uefacupwinnaar in de schijnwerpers.
Ook zijn transfer wordt afgeblazen omdat Espanyol niet wil meewerken. Wel slaagt Ajax erin Albert Luque aan te trekken die meer als verkapte aanvaller speelt. Opnieuw benadert Van Geel. Defour. Defour besluit echter dat het not-done is om als kapitein nu nog zijn schip Standard te verlaten. Defour is wel te spreken over Ajax, ook z’n zaakwaarnemer spreekt positieve woorden. “Ajax is een klasseclub” ‘’We hebben begrip voor de moeilijke situatie van Ajax maar Steven blijft voorlopig hier” “Ajax heeft zich naar ons toe altijd zeer correct opgesteld” “ Aan het eind van het seizoen is goed mogelijk dat we tot een akkoord komen”. Het is opvallende openheid, zeker voor Belgische begrippen. Alles laat uitschijnen dat Defour z’n sportieve ambities in de vorm van een kampioenschap bij Standaard wil najagen. Een tweede reden die kan hebben meegespeeld is misschien wel de houding van de trainer. Henk Ten Cate liet na de wedstrijd tegen De Graafschap letterlijk optekenen voor de microfoons: “Ik hoef die Stefan Defour niet te hebben.”
Alleen al het verkeerd gebruiken van de voornaam lijkt een teken dat Ten Cate nooit echt geïnteresseerd is geweest in deze speler. Ajax verlegt haar interesse en komt uit bij Ismael Aisatti, een jonge speler die bij Psv nog geen basisplek heeft. Het is net zoals Defour een groot talent die al op jonge leeftijd naam gemaakt heeft. Voor de CL wedstrijd tegen Slavia Praag spreekt Ajax met Psv, met als toezegging dat er na de thuiswedstrijd verder wordt gesproken. Ajax loopt de CL echter op knullige wijze mis en na het sportieve en financiële debacle lijkt het uitgeven van grote sommen even een utopie voor de technische staf. Er ontstaat na een uefacupdebacle wel weer de interesse voor Modric die later ook formeel bevestigd wordt. Er zijn in het informele circuit al meerdere namen opgedoken zoals Renato Augusto en D’Allesandro. Ook werd al bevestigd dat Ajax Caio afgetest heeft. Dinamo Zagreb heeft Modric tot 2015 vastliggen en heeft het geld ook niet meer nodig na de verkoop van Corluka (Manchester City) en Da Silva (Arsenal)
Dinamo Zagreb komt uit op een vraagprijs die meer is dan 25% van Ajax begroting, al snel wordt duidelijk dat dat een te groot financieel risico is voor slechts 1 speler. Even lijkt het erop dat Ajax interesse heeft in de stand-in van Modric
De korte winterstop moet opnieuw het toneel worden van transfers. De meest opvallende blijkt Kenneth Perez, een oude bekende. Het is niet de grote naam waar op gehoopt was, alles voedt de speculatie verder dat die grote naam pas in de zomer zal komen. Perez als tussenpaus voor een andere speler. De kans lijkt groot dat dat Defour is. Steven Defour brengt zelf ook naar buiten dat hij Standard niet wil verlaten voor het kampioenschap. Het bod van 8 Miljoen dat in de Belgische roddelpers opduikt zou wel eens waar kunnen zijn. Nog maar eens laten Defour en zaakwaarnemer weten dat de zomer een geheel ander resultaat kan opleveren als Ajax langskomt.

Hoe groot is de kans dat Steven Defour naar Ajax komt?
De kans lijkt redelijk aanwezig vanwege een paar redenen. Allereerst zien we dat Defour nooit bang is om een stap hoger in z’n carrière te zetten. Hij is niet bang om de leidersband nu al te dragen bij Standard Luik en loopt niet weg van z’n verantwoordelijkheden. Daarnaast zien we dat Defour iemand is met een eigen wil en principes. Hij vond dat Genk onredelijk veel vroeg (daar waar hij marktconform zeker een punt had) en maakte er een principekwestie van. We zien ook dat Defour nu twee maal loyaal blijft aan de ploeg die hem belangrijk heeft gemaakt. We weten echter ook dat Defour niet bang is om verder te kijken en Ajax de middelen heeft hem aan te trekken in de zomer. Zowel zaakwaarnemer als Defour zelf hebben zich altijd positief uitgelaten over Ajax, er is nooit een verzuurde relatie ontstaan. Het feit dat Ajax ook regelmatig contact heeft gehouden laat zien dat er zeker interesse is.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 14:06
Citaat:
Ik heb zelf even een kleine reconstructie gemaakt over de situatie Defour.

XD <img src='smilies/worshippy.gif' />
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 14:13
Als dit allemaal klopt, blijkt toch dat de oorspronkelijke zuinigheid, per saldo geld kost. Het genoemde bedrag van 8 miljoen dat nu geboden zou zijn, is hoger dan genk indertijd wilde hebben. En natuurlijk heeft Ajax dit seizoen Defour node gemist.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 14:19
Citaat:
Als dit allemaal klopt, blijkt toch dat de oorspronkelijke zuinigheid, per saldo geld kost. Het genoemde bedrag van 8 miljoen dat nu geboden zou zijn, is hoger dan genk indertijd wilde hebben. En natuurlijk heeft Ajax dit seizoen Defour node gemist.


We hebben het nu over een speler die zich al verder ontwikkelt heeft, dat lijkt me wel zo logisch erbij te vermelden Lucas. Defour is nu alweer twaalfvoudig international, beter geworden etc. Je betaalt uiteindelijk ook voor de waarde die een speler brengt als hij bij je club is. Die is na 2 jaar verder in z'n carriere op basis van een goede onmtwikkeling natuurlijk groter geworden.
Om voor een Defour die een half jaar jaar gespeeld had en met een contract van 35.000 Euro 6,5 miljoen neer te tellen was belachelijk geweest als je naar marktconformiteit kijkt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 14:23
Citaat:
Om voor een Defour die een half jaar jaar gespeeld had en met een contract van 35.000 Euro 6,5 miljoen neer te tellen was belachelijk geweest als je naar marktconformiteit kijkt.

Ja, maar misschien was AJAX niet de enige gegadigde om Defour te kopen en moesten ze wel meer bieden?
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 14:28
Citaat:
Om voor een Defour die een half jaar jaar gespeeld had en met een contract van 35.000 Euro 6,5 miljoen neer te tellen was belachelijk geweest als je naar marktconformiteit kijkt.


Maar dat geldt dan ook voor 5 miljoen. Je maakt ook een inschatting van het risico dat je neemt. Voor Ibrahimovic werd bijvoorbeeld fors meer betaald, terwijl ook die nog alles te bewijzen had
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 14:37
Citaat:
Om voor een Defour die een half jaar jaar gespeeld had en met een contract van 35.000 Euro 6,5 miljoen neer te tellen was belachelijk geweest als je naar marktconformiteit kijkt.


Maar dat geldt dan ook voor 5 miljoen. Je maakt ook een inschatting van het risico dat je neemt. Voor Ibrahimovic werd bijvoorbeeld fors meer betaald, terwijl ook die nog alles te bewijzen had

Ibrahimovic had al naam gemaakt in Zweden. Arsenal was bijna klaar om de transfer van Ibracadabra af te ronden maar de deal werd op het laatste moment gecancelled. Ajax moest fors aan de bel trekken om überhaupt kans te kunnen maken en dat heeft het ook gedaan.
Demosthenes


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 562
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 16:59
Is Ajax t.a.v. Dufour te netjes geweest of moet Ajax zich altijd zo opstellen?

In dat laatste geval zal er niemand tussentijds kunnen worden aangetrokken tenzij tegen Babel-prijzen. In het andere geval komt er niemand.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 19:10
Citaat:
Is Ajax t.a.v. Dufour te netjes geweest of moet Ajax zich altijd zo opstellen?

In dat laatste geval zal er niemand tussentijds kunnen worden aangetrokken tenzij tegen Babel-prijzen. In het andere geval komt er niemand.

Maar waarom stelt AJAX zich wel netjes op met Defour. Met de transfer van Suarez handelt AJAX toch anders.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 20:44
Citaat:
Is Ajax t.a.v. Dufour te netjes geweest of moet Ajax zich altijd zo opstellen?

In dat laatste geval zal er niemand tussentijds kunnen worden aangetrokken tenzij tegen Babel-prijzen. In het andere geval komt er niemand.

Maar waarom stelt AJAX zich wel netjes op met Defour. Met de transfer van Suarez handelt AJAX toch anders.

Volgens mij waren de woorden van dhr. Nijland toch wel heel anders dan van de preses van Standard. In de zomer is er een heel andere situatie volgens de voorzitter. Dat geeft ruimte en wederzijds respect. Nijlands manier van afkappen en arrogantie heeft Suarez' & van Geels opstelling deels in de kaart gespeeld. Daarnaast was het ook zomer toen Suarez ter sprake kwam, en niet midwinter!
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 22:54
Citaat:
We hebben het nu over een speler die zich al verder ontwikkelt heeft, dat lijkt me wel zo logisch erbij te vermelden Lucas. Defour is nu alweer twaalfvoudig international, beter geworden etc. Je betaalt uiteindelijk ook voor de waarde die een speler brengt als hij bij je club is. Die is na 2 jaar verder in z'n carriere op basis van een goede onmtwikkeling natuurlijk groter geworden.


Mwah, laten we de ontwikkeling van Defour niet overdrijven. Ik ben enorm gecharmeerd van Defour, maar bij Standaard vliegen er toch veel te vaak ballen over hem heen. Bij Standaard wordt hij ook iets te veel in een aanvallende rol gestopt. In principe zou je hem zelfs als hangende spits/aanvallende middenvelder kunnen opstellen, maar dan wel met de vrijheid om overal op het middenveld op te duiken. Nu staat hij te positiegebonden te ballen, waardoor hij zich minder nadrukkelijk met het spel kan bemoeien. Zijn kracht is immers dat hij constant heel slim uit de dekking loopt en de bal altijd in één keer goed meeneemt.

Wat wel beter is geworden is zijn schot op doel en zijn duelkracht (een beetje), maar dat is logisch want beide hebben met kracht te maken en op zijn leeftijd win je nu eenmaal elk jaar aan kracht.

In potentie is deze jongen een nieuwe Deco.
Demosthenes


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 562
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 23:13
Citaat:
In potentie is deze jongen een nieuwe Deco.


Als dat juist is (niet dat ik aan het oordeel twijfel, maar ik ken die Dufour niet goed genoeg), dan moet Ajax zich vooral niet meer richten op hem, want dan is Ajax een te geringe stap in zijn ontwikkeling, dan gaat hij direct naar een Europese topper.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 23:14
Potentie, Demos. Deco vertrok pas naar Barcelona toen hij 27 was.
Demosthenes


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 562
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 23:16
Citaat:
Potentie, Demos. Deco vertrok pas naar Barcelona toen hij 27 was.


en zat daarvoor bij Porto, helaas een club met momenteel meer naam dan Ajax. Zat Deco niet in dat team dat de cl won? Ik zie Standard dat niet nadoen (en Ajax, helaas, ook niet)
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jan 2008 23:18
Ja, Deco zat in dat team. Hij was overigens pas 21 toen hij bij Porto kwam spelen. Toen had Porto beduidend minder uitstraling.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 jan 2008 15:08
Citaat:
Defour en Hassan bekvechten om Belgische eer

Bron: Voetbal International

In Oostende wordt woensdagavond de Voetballer van het Jaar in België gekozen. Steven Defour (19, Standard Luik) en Ahmed Hassan (32, Anderlecht) zijn de favorieten. Verbaal doen ze in ieder geval niet voor elkaar onder.

'Hassan is een goede speler, maar gezien zijn kwaliteiten heeft hij het in 2007 niet goed genoeg gedaan', liet Defour optekenen in de Belgische pers. 'De Gouden Schoen is een prijs voor de regelmaat over een heel jaar. Bovendien is in het hedendaagse voetbal het collectief belangrijker dan het individu. Ik zal daarom ontgoocheld zijn als ik niet win. Ik wil altijd winnen.'

De Egyptische spelmaker Hassan (foto) bediende zijn concurrent van repliek door te wijzen op de cijfers. 'Ik vind Defour goed, maar hij is geen uitzonderlijke speler. Hij scoort moeilijk en geeft ook niet veel beslissende voorzetten. Hoeveel had hij er in 2007? Drie goals en vier assists, hebben ze mij gezegd. Ik was goed voor dertien goals en zes assists. Dat is het verschil.'
Demosthenes


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 562
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 jan 2008 15:49
Citaat:
Drie goals en vier assists, hebben ze mij gezegd.


Ik, ken zijn positie niet, maar als vervanger van Sneijder is het scorend vermogen ""wat minder""
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 17 jan 2008 15:42
Citaat:
Regelmatige winnaar Defour denkt nog aan Ajax
17/01/2008 10:35

Steven Defour heeft beslag gelegd op de Gouden Schoen, de prijs voor de beste voetballer in de Belgische competitie in 2007. De pas negentienjarige middenvelder van Standard Luik versloeg concurrent Ahmed Hassan (Anderlecht) op basis van zijn sterke spel in de eerste competitiehelft van het seizoen 2007/08.

Na de eerste stemronde, die betrekking had op de tweede seizoenshelft van de jaargang 2006/07, ging Hassan nog glansrijk op kop met 178 punten. In de tweede stemronde, voor de prestaties in de eerste seizoenshelft van 2007/08, kwam de Egyptenaar er echter niet aan te pas. Hassan eindigde op 206 punten en moest genoegen nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking.

Defour was na de eerste stemronde pas als vijfde geklasseerd met 38 punten. De jonge aanvoerder van Standard voegde daar in ronde twee echter 274 punten aan toe en werd met een eindtotaal van 312 de duidelijke winnaar van de Gouden Schoen. Tom De Sutter van Cercle Brugge eindigde als derde in het klassement met 94 punten.

'Ik denk dat ik ben beloond voor mijn regelmaat in 2007', reageerde Steven Defour ondanks het grote verschil in punten tijdens de twee stemrondes. 'Ik was vrij constant in de twee periodes, de rest maar in één periode. Dit is een vrij grote opluchting. Je weet dat het pijnlijk is als je als favoriet de Schoen niet krijgt, dus is het goed dat ik hem nu toch heb.'

'Ik hoop vooral elk seizoen progressie te maken', keek Defour naar de toekomst. 'En of dat volgend jaar bij Standard of een andere ploeg is, zien we wel. Ik zou niet ongelukkig zijn als ik in Luik zou blijven. Misschien kunnen we onze grenzen in de Champions League of in het UEFA Cup-toernooi verleggen. Als Ajax eind dit seizoen weer aanklopt, zullen we met alle partijen weer om de tafel zitten. Maar als het dan weer nee wordt, dan is het nee.'


VI.nl
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 18 jan 2008 17:44
Video:Defour zit blijkbaar al helemaal met z'n hoofd bij Ajax.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 18 jan 2008 18:30
Citaat:


haha geweldig! <img src='smilies/icon_razz.gif' />

Laat hem nu maar komen dan....
bugs


Geregistreerd: 03-01-2008
Forum berichten: 405
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Leiden
Geplaatst: Vr 18 jan 2008 18:41
whahaha, toch mooi dat ie aan ajax denkt xD
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 20 jan 2008 02:12
Het schijnt dat Defour er de komende zes weken uitligt met een blessure. Vervelend voor hem, maar eventueel gunstig voor ons. Ik denk namelijk dat we met z'n allen moeten hopen dat Standard geen Champions League haalt, waardoor Ajax in dat opzicht wellicht ook een stap omhoog kan betekenen.
Demosthenes


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 562
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 20 jan 2008 10:37
Citaat:
Het schijnt dat Defour er de komende zes weken uitligt met een blessure. Vervelend voor hem, maar eventueel gunstig voor ons. Ik denk namelijk dat we met z'n allen moeten hopen dat Standard geen Champions League haalt, waardoor Ajax in dat opzicht wellicht ook een stap omhoog kan betekenen.


Een blessure. Het zal toch zo zijn dat hij de verrassing van MvG had moeten worden, nu al in januari!
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 20 jan 2008 11:40
Dat lijkt me niet, Demos. Defour wil Standard niet middenin het seizoen verlaten.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 20 jan 2008 14:45
Volgens Koster (interview na de wedstrijd tegen Nek) is het bestuur bezig met versterkingen. Hij vindt dat die nodig zijn om kampioen te kunnen worden
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.979.958 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Steven Defour
Ga
Zoeken: