Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Danny Blind: technisch manager
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Danny Blind: technisch manager
Maker: BartBekeken: 23801
Status: InactiefBerichten: 280
+ Nieuw bericht <<<   <   4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 23:51
Net bij Pauw en Witteman zaten Telegraaf-journalist Jaap de Groot, en Daniël Dekker. Als ik het goed gehoord heb, zei De Groot dat het dus helemaal niet de woorden van Cruijff zijn geweest. Dit zijn woorden die vooruit zijn gekomen uit een rapport dat de afgelopen tijd is geschreven, waarin verschillende mensen van Ajax gesproken zijn. In deze gesprekken kwam dus ook het woord "onbetrouwbaar" naar voren. Ik zal morgen de link naar het deel waarin De Groot en Dekker aan het woord kwamen nog wel even hier (of ergens anders op het forum) plaatsen, want het was wel interessant. Uiteraard is De Groot niet echt objectief te noemen, maar wel iemand die Cruijff vanochtend nog gesproken heeft (en hem toen ook gevraagd heeft wat er nu allemaal aan de hand was).
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 maa 2011 23:57
Citaat:
Hoho, doe even rustig. Daar kwam ik niet mee, dat was Danny zelf. Heel zwak, dat inspelen op de emotie van het publiek. Ik walg daarvan. Ik heb Blind als voetballer hoog zitten, maar buiten het veld is hij me om het even.


Datzelfde was destijds ook bij zijn vertrek als trainer zo. Ook toen kan ik me herinneren dat Blind het sentiment van het publiek bespeelde. Idem met Jol en Daley Blind.

Het clubicoon statuut van Blind is mooi, echter is Blind zelf ook niet bepaald netjes met andere oud-spelers van onze club omgegaan. Denk aan Edgar Davids die helemaal niets met Blind te maken wil hebben. Denk aan Jan Wouters die van Blind als TD destijds ook een mes in de rug kreeg. Denk aan Shota Arveladze die zich transfervrij aanbood bij Ajax, maar Blind die hem nul op het rekest gaf. Denk aan Danny Blind die zelf uit rancune naar Londen vloog om met Arsenal te praten over een overgang van zijn zoon Daley. Denk aan Martin Van Geel, van wie hij destijds bij zijn terugkeer ook al intern liet doorschemeren niet met hem te willen samenwerken bij Ajax.
Daarnaast geloof ik best dat Blind clubgevoel heeft, maar voor zover hij dat heeft staat het hem ook in de weg. Op een gegeven moment moet je ook conclusies trekken in je eigen loopbaan. Blind voerde zo mogelijk het meest dramatische technisch beleid rond de jaarwisseling maar bouwde daarna verder geen relevante ervaring op. Toch belette dat Blind niet na een minder dan een jaar Sparta terug te keren als TM onder Van basten. Hetzelfde met zijn trainerscarrière, ging in 2006 ook dramatisch met een grote D. Toch stond Blindvolgens de berichten van VDB al weer in de slipstream klaar om Jol op te volgen (na 3 jaar). Blind heeft geen andere club als trainer gezien en denkt na 2006 nu ineens wel rijp te zijn voor het grote werk.

Blind heeft zijn kansen gehad. Het grote probleem van Blind is dat hij zo weer klaar staat om trainer of technisch manager te worden. Wat Blind had moeten doen bij Ajax was ofwel

1. Zich berusten in zijn ambities zoals b.v. Jan Wouters heeft gedaan.
2. Zich verder ontwikkelen bij andere clubs, zichzelf daar bewijzen en beter maken.

De reden dat Blind zich zorgen mag maken is zijn CV, geen andere club zal er nou werkelijk van onder de indruk raken. Een Wouters scenario is dan waarschijnlijk. Dat Cruijff Blind niet als assistent wil lijkt duidelijk, zodra er druk op de ketel van de trainer komt te staan staat hij te snel klaar om het over te nemen. Misschien juist omdat hij te veel van de club houdt – dat laat ik nog in het midden –maar Ajax is er allerminst bij gebaat en als Blind in de spiegel zou kijken ook niet, die moet zich elders door ontwikkelen wil hij ooit nog van echte waarde voor Ajax worden later.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 apr 2011 00:03
Coronel heeft het goed voor elkaar zo <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />. Hij speelt de clubiconen tegen elkaar uit om zo van den Boog op zijn zetel te behouden. Het is jammer dat Blind hier weer op reageert. Blind staat relatief dicht op de spelersgroep en heeft zo zijn invloed op de spelersgroep. Als een assistent niet met de rumoer om kan gaan, hoe staat Blind dan op het trainingsveld? Net zo gemotiveerd om er wat van te maken als anders? In hoeverre beïnvloed dat de kwaliteit van de training en de wedstrijd van komend weekend?
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Vr 1 apr 2011 00:04
Ajax moet Danny samen met Gery Vink het tweede laten trainen. Vink kan zich dan richten op de techniek en Danny op de tacktiek. Het lijntje tussen Frank de Boer en Danny is ook kort.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 apr 2011 00:15
Jamesfg

Tsja, ik heb de dingen wel eens genuanceerd en daarmee niets meer of minder dan feiten gedeponeerd, of we het nu hebben over hoe Sneijder, Maduro en noem ze allemaal maar op, bijv de toen nog jonge Belgjes in de jeugdopleiding tegen de Blind aankeken, zijn dagen lijken nu toch geteld.

Citaat:
Altijd wanneer hij publiekelijk uitgebreid over Ajax en zijn visie sprak, en dat is toch alweer langer dan zo’n vijf jaar geleden, dan klonk mij dat immer positief in de oren. Neem nou dit: "Ik vind dat Ajax dat (..) met zestig, zeventig procent van de doorstromende jeugd moet doen. Direct trainen met het eerste elftal. Elke dag geconfronteerd worden met een hoger niveau. Terechtgewezen worden, op een goede manier. In de fout gaan, leren." Dat is het hem toch helemaal?


Dat is een aspect van visie (waar ik het overigens wel mee eens ben). Waar ik me bij Blind altijd zorgen om maak is zijn visie wat betreft spelers. Neem nu de spitspositie daarvoor is hij betrokken geweest bij de komst van Machlas, Rosenberg en in mindere mate Cvitanich. Dan zie je het dus niet als Ajaxtrainer. Idem met zijn spelvisie, Blind rommelde als trainer wat aan met 4-3-3 en besloot na een paar maanden al naar 4-4-2 te switchen. Dan ben je gewoon niet consistent. En dat is het eerste wat je als technisch verantwoordelijke nodig hebt, een duidelijke visie maar ook een discipline om die consistent na te leven.

Citaat:
Maar goed, ik loop gelukkig niet rond op de Toekomst, in de bestuurskamer, het spelershome en waar dan ook, om zijn functioneren te beoordelen.


Ach dat deed je bij Jol ook niet. Heeft je niet belet je meer dan terechte kritiek over Jol te uiten.

Citaat:
En als dan blijkt volgens Cruijff, Bergkamp en Jonk, hij overal waar hij heeft gefunctioneerd een zesje scoort en dus niet naar volle tevredenheid werkt, dan lijkt het misschien toch wel goed om hem van z‘n stoel te halen. Te meer ook, daar als je een andere weg in wilt slaan, je mensen nodig hebt die loyaal zijn, die je kunt vertrouwen.


Met een zesje vind ik je nog aardig mild.;)

Citaat:
Blind zou dan met zijn zesje het exponent zijn van de middelmaat, dat maar door alle geledingen wordt gedoogd om toch vooral aan te blijven. Het zou jammer zijn als zijn deskundigheid, zijn specifieke kennis over het functioneren van een verdediger, waar elke verdediger baat bij zou hebben, verloren zou gaan, maar het zei dan maar zo. Ik denk niet dat hij een jeugdtrainer zal/wil worden.


Voor je positie van assistent is het duidelijk. Daar haal je iemand voor die je ofwel kunt laten doorontwikkelen, (een jonge beginnende trainer). Ofwel haal je een ervaren stabiele factor (zoals Spijkerman) die verder geen ambities meer heeft om hoofdtrainer te worden. Blind valt daar tussenin, wil te graag hoofdtrainer worden maar ontwikkelt zich niet als trainer.
Nikos85


Geregistreerd: 10-12-2010
Forum berichten: 371
Nieuws reacties: 60
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 apr 2011 00:28
Geloof nou maar dat dit verhaal over Blind opgeblazen is uit de mond van Coronel, om te beginnen breng je zulke dingen niet naar buiten. Doe je dat wel, dan is dat bewust om de media iets te geven. En als je het dan doet, dan doe je het natuurlijk goed, das logisch... hoe ironisch niet dan? En maar drama maken om Blind. De Boer heeft hem hoog zitten als assistent, denk dat dat wel goed zit hoor. In die positie kan hij toch redelijk weinig verkeerd doen, of maakt hij spelfouten bij het invullen van het wedstrijdformulier?
Vienna


Geregistreerd: 24-08-2009
Forum berichten: 493
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 apr 2011 09:38
Citaat:
Het clubicoon statuut van Blind is mooi, echter is Blind zelf ook niet bepaald netjes met andere oud-spelers van onze club omgegaan.

De voorbeelden die jij noemt en de meest zichtbare van allemaal - weliswaar niet met een oud-speler - was die met Jol waarbij ze niet eens meer on speaking terms waren vanwege Blind's geintjes. Vervolgens er vreemd van opkijken als er iemand is die je niet betrouwbaar vindt en als verklaring daarvoor geven dat het iemand moet zijn geweest voor wie je een keer minder goed nieuws had. Tijd voor een reality check, Dan. Lijkt zich nu ook erg vast te houden aan De Boer als reddingsboei om maar te kunnen aanblijven. Ik sluit niet eens uit dat het'm lukt.

En dan die pannenkoek van een chef Vermeulen gister bij Nieuwsuur nog tot vervelens toe roepen dat het een héle grote tactische fout was Cruijff, want zo slecht had Danny het toch nog niet gedaan in al z'n functies en het zou helemaal verkeerd vallen bij supporters. Pfff... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 apr 2011 10:22
Citaat:
Blind heeft zijn kansen gehad. Het grote probleem van Blind is dat hij zo weer klaar staat om trainer of technisch manager te worden. Wat Blind had moeten doen bij Ajax was ofwel

1. Zich berusten in zijn ambities zoals b.v. Jan Wouters heeft gedaan.
2. Zich verder ontwikkelen bij andere clubs, zichzelf daar bewijzen en beter maken.


Ik blijf toch vertrouwen houden in Blind. Hij was een geweldige speler, die puur door zijn inzicht overeind bleef. Voetballers met zo veel inzicht, hebben dat ook buiten het veld. Hij heeft inderdaad fouten gemaakt, maar we moeten niet vergeten dat in zijn tijd als speler vrijwel alles goed ging. De afgelopen jaren heeft ook Blind geleerd van alles wat er is gebeurd en van de fouten die hij zelf gemaakt heeft. Net zoals dat wij als goed oplettende en betrokken supporters zo kunnen aangeven wat het bestuur moet doen. We hebben alle fouten langs zien komen de afgelopen jaren.

Ik ben het wel met je eens dat Blind een keuze moet maken: trainer of bestuurder. Als hij bestuurder wil worden moet hij zich laten bijspijkeren op bjvoorbeeld de Cruijff acadamy. Als trainer moet hij inderdaad bij een andere club gaan om zich te ontwikkelen.
Wat dat betreft zit zijn clubgevoel (al zal dat ook met reistijd te maken hebben) hem behoorlijk in de weg zit.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 apr 2011 19:34
http://ajaxfans.net/nieuws-8822_De-Boer ... ijden.html
Uit dit artikel blijkt at Danny Blind nu al taken van de technich managerfunctie waarneemt. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> Wat dat betreft geen tijd te verliezen voor Cruijff.....
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 mei 2011 17:05
Blind kijkt achterom en vooruit: http://nos.nl/l/tcm:5-962040/

Prima, hoor. Blind moet de Haarms-rol gaan vervullen en niet dingen gaan ambiëren die hij niet beheerst(e). Gewoon assistent bij AJAX voor altijd.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Zo 22 mei 2011 17:11
Kan Danny niet de loopjongen van De Boer, Bergkamp en Jonk worden? Geen leidinggevende persoon zijn maar een manusje van alles die uitvoert wat andere bedenken.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 mei 2011 17:24
Citaat:
Blind kijkt achterom en vooruit: http://nos.nl/l/tcm:5-962040/

Prima, hoor. Blind moet de Haarms-rol gaan vervullen en niet dingen gaan ambiëren die hij niet beheerst(e). Gewoon assistent bij AJAX voor altijd.


Inderdaad. Want ik geloof oprecht dat hij als assistent een grote meerwaarde heeft, zoals de Boer ook zelf aangeeft.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 mei 2011 17:18
http://www.omroepzeeland.nl/sport/21555 ... blijf.html
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 10:50
Gaat verder als technisch manager, weet de VI te melden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 10:59
Hmm. Ok.
Benieuwd naar hoe de verantwoordelijkheden worden verdeeld.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 11:04
Wie vervangt scholletje dan als assistent van Frank. Of blijft hij dit doen?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 11:10
Bergkamp wordt één van de assistenten. Hoofdopleidingen én assistent lijkt mij teveel hooi op de vork, maar we gaan het zien.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 11:12
Citaat:
Bergkamp wordt één van de assistenten. Hoofdopleidingen én assistent lijkt mij teveel hooi op de vork, maar we gaan het zien.


Lijkt mij ook, maar misschien neemt Blind de administratieve zaken over van hoofdopleidingen?

Weet jij iets over of Stam en Overmars al part-time iets gaan doen voor Ajax?
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 11:15
Bergkamp wordt sowieso assistent.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 11:16
Jaap Stam wordt misschien linie-trainer, één a twee keer per week. Overmars mag in de organisatie neuzelen, zonder een officiële functie. Er nog niet klaar voor, naar eigen zeggen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 11:17
Lijkt een beetje op stage lopen (Overmars). Die zal over een aantal jaar wel bij AJAX werken.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 22 jun 2011 15:12
Volgens de VI is de kans groot, dat Danny de Technisch Manager wordt. Bergkamp wordt inderdaad de nieuwe assistent.

Eigenlijk een bevestiging op alles wat we al wisten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 23 jun 2011 12:03
Citaat:
Gaat verder als technisch manager, weet de VI te melden.


Nou Peter79, dat wordt een mooie Manucharyan avatar voor jou, weddenschap gewonnen. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 23 jun 2011 12:07
Citaat:
Lijkt een beetje op stage lopen (Overmars). Die zal over een aantal jaar wel bij AJAX werken.


Tot hoelang loopt het contract van Blind ? Overmars zou zomaar eens wel ZIJN opvolger kunnen worden, aangezien hij zichzelf niet geschikt acht als AD.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 23 jun 2011 12:13
Ik dacht nog 1 jaar.
+ Nieuw bericht <<<   <   4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.631 Onderwerpen: 2.462 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.091.578 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Danny Blind: technisch manager
Ga
Zoeken: