Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Danny Blind: technisch manager
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Danny Blind: technisch manager
Maker: BartBekeken: 23668
Status: InactiefBerichten: 280
+ Nieuw bericht <<<   <   4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 13:55
Citaat:
Inderdaad. Als hij echt van AJAX houdt dan blijft hij assistent.
Als Danny Blind echt van Ajax houdt dan moet die zo snel mogelijk weg bij Ajax. Zoals het verhaal doet heeft die helemaal geen invloed op het gebeuren bij het eerste elftal van Ajax. Alles gaat via Jol en zijn mannetjes waardoor Blind niks kan toevoegen. Dan moet je de eer aan jezelf houden en snel weg wezen. Ook kun je als speler die de goede tijd nog heeft meegemaakt bij Ajax niet achter het spel staan van Ajax.
020Topper


Geregistreerd: 18-03-2010
Forum berichten: 17
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 14:05
Domme reactie zeg. Als je van Ajax houdt, ga je weg. Kan de ratio niet echt volgen ...
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 14:15
Ik denk dat Blind zich niet kan vinden in het spel van Ajax. Als je dan niks kan toevoegen en alleen maar hesjes mag uitdelen kan je beter weg gaan.
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 14:52
Blind kijkt ook met de wedstrijd zuurder. Ik vind het vrij triest dat zijn visie amper word gebruikt want Jol wil het allemaal volgens zijn boekje doen.

Je ziet aan Blind dat hij het heel anders voor zich wil zien maar hij heeft er totaal geen invloed op. Jol luistert nog eerder naar z'n broer dan naar Danny, en die broer van hem moeten ze afvoeren, maarja.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 15:08
Citaat:
Blind kijkt ook met de wedstrijd zuurder. Ik vind het vrij triest dat zijn visie amper word gebruikt want Jol wil het allemaal volgens zijn boekje doen.


Ik vind dat je het nogal vaag verwoord.
1. Wat is de visie van Blind?
2. Wat is het boekje van Jol?

Ik zie zelf één groot conflictpunt tussen beiden. Blind wil zijn eigen zoon en veel meer eigen jeugd laten invallen in het eerste elftal, terwijl Jol, voornamelijk ervaren spelers wil laten invallen. Verder zie ik ook dat Blind met de wedstrijd zuurder kijkt, ik denk dat hij soms zelfs denkt, was ik maar bij Sparta gebleven, want naast Jol is het echt een no-body.
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 15:39
Nou, daar geef je het dus zelf al aan. Onder andere het 'Daley' verhaal.
Verder heb ik ook totaal geen gevoel dat Jol iets doet met de meningen van Blind (Zijn visie)

En ik heb dus ook het idee dat wát er ook besproken word, Jol zijn beslissingen niet zal laten afhangen van meningen/adviezen van zijn assistenten maar puur beslist op wat Jol zelf wilt. (Zijn boekje).
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 15:44
Waarom zou Jol iets met adviezen van Blind moeten doen dan?

Behalve dat hij heel graag zijn zoontje wil zien spelen - en die kan er vrij weinig van - is mij een beetje onduidelijk wat Blind nou wil van Jol.
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 15:49
Nou ik heb vorig jaar genoeg van Blind gezien om nu te denken dat hij meer in zich heeft als Anita op LB.
Gestopt
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 15:53
Niet mee eens, zoals ik al eerder heb uitgelegd.

Wat voor linksback heeft Ajax dan nodig? Welke kwaliteiten heeft Blind die Anita niet heeft waardoor hij een betere linksback voor Ajax zou zijn?
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Zo 21 nov 2010 19:08
Nou, ik denk dat Blind verdedigend nagenoeg gelijk is als Anita maar wel verder zal groeien. Technisch en creatief is hij (vind ik) vele malen beter als Anita, en Blind was zoals je vorig seizoen kon zien is veel gevaarlijker als hij mee opkomt. Ik weet niet hoe jij er over denkt maar ik ben een non-fan van Anita. Leuke voetballer voor bijv. NAC maar absoluut niet goed genoeg voor Ajax. Misschien is dit beter voor het Daley Blind/Anita topic.
Gestopt
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 00:21
Citaat:
Eredivisie Spanning bij Ajax neemt toe na wraakactie Danny Blind
Ook een scholletje kan zo nu en dan bijten


Bron: Depers.nl

Als het donker wordt bij Ajax, komen de wolven uit alle hoeken. Dan wordt zelfs je rechterhand eraf gebeten.

Het werd Martin Jol aan alle kanten afgeraden. Voordat hij zijn handtekening zou zetten onder een contract van Ajax, kreeg de nieuwe coach te horen dat hij het maar moest doen met de assistenten die er al zaten, John van ’t Schip en Danny Blind. Geld voor afkoopsommen was er immers niet, want alle potjes in Amsterdam waren leeggeroofd door zijn voorganger Marco van Basten, die bij zijn vrijwillige vertrek ook nog eens bedong dat zijn vriend en assistent Van ’t Schip mocht blijven zitten bij een nieuwe hoofdcoach.

Dat was een tegenslag voor Jol, want hij wilde Zjelko Petrovic meenemen van Hamburger SV. Die transfer ketste door de verzekeringspolis van Van ’t Schip af. Als wisselgeld zorgde de Ajax-trainer ervoor dat zijn broer Cock naar Amsterdam zou komen, zodat hij in ieder geval íemand in zijn nabijheid had zitten die hij kon vertrouwen. Jol vermoedde toen al dat Van ’t Schip én Blind hem zouden aanvallen als zij daar het juiste moment voor zagen. Van ’t Schip deed dat toen hij een contract tekende bij Melbourne Heart (‘Jol is zich aan het indekken voor de slechte prestaties’), terwijl Blind zijn baas de laatste weken met een mes in de rug aan het prikken is.

Blind klikte onlangs op een avond vol Ajax-hotemetoten dat zijn baas de club kapot aan het maken was. Die kritiek belandde via voorzitter Uri Coronel en algemeen directeur Rik van den Boog bij Jol zelf. Vanaf dat moment was het oorlog.

Verstandshuwelijk
Zaterdag, na de 0-0 tegen PSV, deed de Ajax-trainer nog alsof hij niet op de hoogte was van de machtsstrijd in zijn eigen huis. ‘Danny is mijn rechterhand, maar hij praat hier niet over. Wij hebben een verstandshuwelijk. Maar ik ga dit allemaal uitzoeken.’ Het waren uitspraken voor de bühne. Jol weet al weken wat er zich afspeelt op zijn burelen en heeft ook duidelijk gemaakt dat hij zéér teleurgesteld is.

Opvallend is het niet dat Blind de aanval opent op zijn eigen baas. In de voetbalwereld luistert de voormalig Ajax-aanvoerder naar de bijnaam Scholletje, omdat hij met alle stromingen mee zwemt zolang het hemzelf maar uitkomt. Als technisch directeur van de club klikte hij in 2000 al eens over de toenmalige hoofdtrainer Jan Wouters. En Blind was als speler van Ajax en het Nederlands elftal ook de splijtzwam tussen de zwarte en de blanke spelers. Die vete kwam op het EK 1996 in Engeland tot een climax toen bondscoach Guus Hiddink Edgar Davids wegstuurde. Blind stond na de verwijdering van de middenvelder vervolgens juichend op zijn balkon, hoewel hij altijd heeft ontkend dat dat iets met het vertrek van Davids te maken had.

Een van de redenen dat Blind op de Ajax-avond (waar ook het nodige werd gedronken) uit de school klapte over Jol, was het meningsverschil dat beiden hebben over Daley Blind, de zoon van de Ajax-assistent. Vader vindt dat Daley meer speeltijd moet krijgen, de Ajax-hoofdcoach ziet het niet in hem zitten. Vreemd is dat niet, want meer mensen in Amsterdam begrijpen niet dat Daley Blind een meerjarig contract heeft gekregen. Saillant detail: onder die verbintenis staan twee handtekeningen, die van zoon Blind en die van vader Blind. Danny was op het moment van de krabbel technisch manager van de Amsterdamse club. Een van de leden in de technische leiding van Ajax zegt daar nu over: ‘In de geschiedenis van deze club kan ik me niet herinneren dat er een contract sneller is getekend dan dat van Daley Blind. Niemand wist ervan en opeens was het in kannen en kruiken.’

Kansloze strijd
Voor Jol lijkt de strijd bij Ajax een kansloze te zijn nu niet alleen Johan Cruijff, maar ook Blind zich volop tegen zijn beleid heeft gekeerd. Tijdens de matige topper tegen PSV zongen de supporters in de Arena luidkeels de oud-aanvoerder van de club toe. Blind denkt nog steeds – ten onrechte – dat hij bij een vertrek van Jol de nieuwe hoofdcoach wordt, net als in het seizoen 2005/2006, waarin hij slechts vierde werd met 24 punten achterstand op kampioen PSV. Het rampjaar kostte hem zijn baan. De clubleiding van Ajax vond destijds dat het team onder Blind niet het gewenste voetbal speelde, namelijk attractief, aanvallend en dominant. Ook was de progressie van zowel het collectief als de spelers individueel onvoldoende. Dezelfde argumenten die Blind nu opeens zijn eigen baas kwalijk neemt.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 10:25
Die kerel mag wat mij betreft per onmiddellijke ingang vertrekken. De beste man kan natuurlijk nooit objectief als assistent-coach in het eerste werkzaam zijn. Daarnaast betwijfel ik of hij werkelijk een toegevoegde en onvervangbare waarde heeft.

Ajax moet bestaan uit mensen die enkel en alleen de belangen van Ajax dienen, in tegenstelling tot allerlei persoonlijke belangen.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 11:03
Ik snap wel dat Danny vind dat Daley een kans moet krijgen. Hij heeft vorig seizoen bij Groningen ook laten zien dat hij het kan. Het is alleen een moeilijke situatie omdat het zijn zoon is. Ik denk alleen dat Danny graag ziet dat er meer talent een kans krijgt. Denk hierbij aan Bonevacia, Jozefzoon en Özbiliz. Iets wat ook bij ons aller ajax hoort. Jol speelt liever met 'zijn' spelers zoals Ooijer..... gelukkig heeft Toby meer laten zien dan Andre in de wedstrijden hiervoor.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 12:31
Citaat:
Ik snap wel dat Danny vind dat Daley een kans moet krijgen. Hij heeft vorig seizoen bij Groningen ook laten zien dat hij het kan


Dat had Bruno Silva ook op die plek. Nogmaals wat Blind bij Groningen liet zien vond ik persoonlijk helemaal niet zo bijzonder. Wat Blind deed was snel doordekken wanneer zijn tegenstander de bal kreeg en dat ging wat wedstrijden goed. Ook Silva heeft zo’n periode gehad, het probleem ontstaat wanneer tegenstanders je door hebben en dat je enige trucje is. Echt verdedigend is Daley Blind namelijk niet bijzonders. Dat heeft hij voldoende bij Jong-Ajax en de Oranjejeugdselecties laten zien; daar is Blind nooit uitblinker. En juist dat vind ik relevanter.

Citaat:
Het is alleen een moeilijke situatie omdat het zijn zoon is. Ik denk alleen dat Danny graag ziet dat er meer talent een kans krijgt. Denk hierbij aan Bonevacia, Jozefzoon en Özbiliz. Iets wat ook bij ons aller ajax hoort. Jol speelt liever met 'zijn' spelers zoals Ooijer..... gelukkig heeft Toby meer laten zien dan Andre in de wedstrijden hiervoor.


Dat Ooijer een flop zou worden is door mij deze zomer reeds voorspeld, maar dat neemt niet weg dat Ajax wel wat kwalitatieve concurrentie achterin kon gebruiken. Het is niet zozeer dat Alderweireld zo’n toptalent is het is meer dat Ooijer nog slechter is. Ajax had deze zomer moeten doorpakken.

Verder sluit ik me aan bij Empulse, ik zou Blind ook niet in een functie bij Ajax hoeven. Dat er nu een hele discussie ontstaat over zoon Daley… Ik ben nog niet vergeten dat Danny zelf bij Arsenal op gesprek ging over een overgang van Blind Jr. naar Londen. Met die clubliefde valt het ook allemaal wel mee. Dat toen Blind technisch manager was zijn zoon ineens een 5!jarig contract kreeg terwijl ik geen enkel talent de afgelopen 10 jaar heb gezien die nog zo weinig had laten zien zo lang werd vastgelegd. (uberhaupt een talent voor 5 jaar is een absolute uitzondering)Tsja…exemplarisch.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 14:34
Citaat:
Dat heeft hij voldoende bij Jong-Ajax en de Oranjejeugdselecties laten zien; daar is Blind nooit uitblinker. En juist dat vind ik relevanter.


Ze zeggen toch echt dat hij elke week de uitblinker is in het 2de en volgens mij ook bij Jong-Oranje.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 14:36
Wie zeggen dat? Van wat ik heb gezien ben ik het daar niet mee eens.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 14:46
Ik heb meerdere malen gelezen dat hij toch echt de uitblinker is bij het 2de. Ik zal ff wat linkjes zoeken.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 15:09
Ik vind zeker dat Daley er nu bij Jong Ajax duidelijk bovenuit steekt en dat hij ook een soort volwassenheid en rust uitstraalt die je bij de andere talenten van Jong Ajax (nog) niet ziet. Daarbij valt hij bij mij vooral op doordat hij qua spelinzicht duidelijk slimmer is dan de rest van de spelers. Ik ben geen groot fan van Daley en heb een paar keer gezegd dat ik de kans niet groot achte dat hij bij Ajax zou slagen maar niemand kan ontkennen dat Daley bij FC Groningen geen enorm goede indruk maakte en duidelijk liet zien het niveau van de Eredivisie makkelijk aan te kunnen.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 17:32
Dat zegt misschien meer over Jong-Ajax dan over Daley Blind. Het is algemeen bekend dat Jong-Ajax momenteel niets maar dan ook werkelijk niets voorsteld (op de paar spelers die tegen het eerste aanzitten na).

Jol zal zijn redenen wel hebben om Blind niet op te stellen. Welke dat zijn is irrelevant, Blind senior behoort objectief te zijn en niet Jol met een mes in zijn rug steken omdat het toevallig om z'n zoontje gaat.

Los daarvan kan ik niet begrijpen dat de jeugd niet vaker speelminuten krijgt (Bonevacia en Jozefzoon, eigenlijk ook Eriksen). In tegenstelling tot Pushkin vind ik Ooijer geen miskoop, maar de rol die hij door Jol toebedeeld is, is in strijd met de principes van Ajax en met de redenering die Jol aangaf om hem in eerste instantie te halen.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 18:42
Volgens de laatste berichten nam Danny het helemaal niet speciaal op voor zijn zoontje maar ook voor andere Ajax talenten.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 18:52
Zo zei Jack van Gelder het gisteravond inderdaad ook.
Empulse


Geregistreerd: 26-08-2009
Forum berichten: 917
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Kopenhagen
Geplaatst: Ma 22 nov 2010 19:35
Citaat:
Volgens de laatste berichten nam Danny het helemaal niet speciaal op voor zijn zoontje maar ook voor andere Ajax talenten.


Hij is niet helemaal achterlijk natuurlijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 dec 2010 22:10
Deze man wordt hoogstwaarschijnlijk Technisch Manager volgens Zwartkruis, doesn't surprise me.

off topic:
Peter79, die lofzang over knakkebrodeters zal er dus niet komen, ik hoop dat je al een mooie Manucharyan avatar aan het uitzoeken bent. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 dec 2010 09:08
Van der Boog op Ajax TV:

"Iedereen weet dat Danny heeft aangegeven in de toekomst zich op het technische vlak bij Ajax te willen gaan richten".

Voor zover het idee dat Danny ooit nog hoofdtrainer wordt bij Ajax
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 7 dec 2010 09:36
Ja vd Boog gaf toch ook aan dat iemand de Ajax-draad in de technische staf moet bewaken, dit zou dan de taak zijn van Blind.

Is technisch manger + trainer Jong-Ajax geen mooie taak voor hem? Aangezien de talenten die onder Blind getraint hebben toch positief waren over hem.
+ Nieuw bericht <<<   <   4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.978.964 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Danny Blind: technisch manager
Ga
Zoeken: