Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Op naar de stembus
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Op naar de stembus
Maker: MarcoBekeken: 19019
Status: InactiefBerichten: 342
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 13:39


Toedeloe.

[list">Kabinet valt over Uruzgan-crisis

Het vierde kabinet-Balkenende is zaterdagmorgen ten val gekomen. Een urenlang beraad in de Trêveszaal leidde niet meer tot een oplossing voor het onderlinge wantrouwen en de vraag of Nederland langer in de Afghaanse provincie Uruzgan moet blijven. De PvdA-ministers stappen uit het kabinet. Ingewijden hebben dat in de nacht van vrijdag op zaterdag gemeld. Komende maandag zou het kabinet precies drie jaar in functie zijn.

Urenlang overlegd

De ministers van de drie partijen hebben vanaf vrijdagochtend half twaalf overlegd over de kabinetsruzie over de toekomstige Nederlandse rol in Afghanistan. Het CDA wilde verder in de provincie Uruzgan, de PvdA wilde per se vrijdag besluiten dat die optie van tafel zou gaan. De PvdA wilde dat het kabinet het definitieve nee zou overbrengen aan de NAVO.

Escalatie

De al maanden aanwezige onenigheid tussen CDA en PvdA over Uruzgan escaleerde deze week toen vicepremier en PvdA-leider Wouter Bos meldde dat de PvdA-ministers definitief een streep door Uruzgan wilden halen. Dat was tegen het zere been van het CDA dat de optie nog serieus wilde onderzoeken, zoals eerder in het kabinet was afgesproken.

Vertrouwen

In een korte verklaring zei Balkenende na afloop van het kabinetberaad dat "een vruchtbaar pad ontbreekt waarmee het kabinet verder zou kunnen gaan". Hij zegt onderzocht te hebben of het vertrouwen kon worden hersteld. "Voor minderheid in het kabinet bleek dit brug te ver." Balkenende, die na zijn verklaring geen vragen beantwoordde, zei het moment niet geschikt te vinden om over de schuldvraag te praten.

Rouvoet

Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) noemt de val van het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie ''een bittere teleurstelling''. Hij zei ''intens verdrietig'' te zijn dat het niet gelukt is om met de PvdA een oplossing te vinden voor het conflict.

Rouvoet gaat met een ''waardeloos gevoel'' huiswaarts. Vorige week nog zei hij dat hij zich wezenloos zou schamen als het kabinet het in deze tijd niet redt. ''We zijn er niet uitgekomen met z'n drieën. Dat is pijnlijk genoeg'', zei Rouvoet. Een schuldige voor de val van het kabinet wilde hij niet aanwijzen.

De vicepremier is verdrietig over de uitkomst. Het werk waaraan het kabinet drie jaar geleden is begonnen, had hij graag afgemaakt. ''De missie was nog niet klaar.'' Rouvoet is het niet eens met de lezing van Bos dat voorstellen van zijn partij geen enkel gehoor vonden bij de coalitiegenoten.

Nieuwe missie

CDA en ChristenUnie waren in het laatste voorstel bereid te kijken naar een nieuwe missie buiten de Afghaanse provincie Uruzgan. In een tekst werd vastgelegd dat de verantwoordelijke ministers het liefst voor 1 maart met ''een voor het kabinet bevredigende optie'' zouden komen. Besproken is dat dat buiten Uruzgan zou zijn. De missie werd door Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) op tafel gelegd, maar ook daar ging de PvdA niet in mee, aldus Van Middelkoop

De minister begrijpt het optreden van de PvdA slecht, zei hij. ''De PvdA had kunnen weten dat Uruzgan finito was. Ze hadden iets langer moeten wachten'', aldus Van Middelkoop. Volgens Van Middelkoop wordt de huidige missie in augustus afgerond volgens plan. Maar voor de aanwezigheid van Nederlandse troepen op langere termijn heeft de val van het kabinet wel gevolgen. Wat die precies zijn, zei hij niet.

Verhagen

Een zwaar teleurgestelde minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vindt dat alles geprobeerd is om voor 1 maart tot een besluit te komen over de missie in Afghanistan. ''Maar als de wil ontbreekt om alle opties te onderzoeken, dan houdt het op.'' Verhagen vindt dat Nederland door de gang van zaken schade heeft opgelopen. ''Dit had niet gehoeven.'' De komende tijd wil hij er hard aan werken om de relatie met de Afghanen en bondgenoten weer in goede banen te leiden.

Bos

Geflankeerd door alle PvdA-bewindslieden en een aantal prominente partijleden legde vicepremier Wouter Bos later op de vroege ochtend een korte persconferentie op zijn ministerie van Financiën. De PvdA heeft gevochten maar de partij is er niet in geslaagd ''een geloofwaardig besluit'' te nemen over de rol van Nederland in de Afghaanse provincie Uruzgan.Om die reden kon de PvdA ''niet langer op een geloofwaardige manier deel uitmaken'' van het kabinet, aldus Bos.

Van de regeringspartners mocht Bos niet constateren dat er geen meerderheid in de Kamer is voor een langer verblijf in Uruzgan. Hij noemde dat zeer ongeloofwaardig. ''Tot op het laatst weigerden CDA en ChristenUnie de politieke realiteit te aanvaarden.'' Er was tussen die partijen en de PvdA een ''onoverkomelijk en onoverbrugbaar verschil van inzicht''. Volgens Bos mochten de alternatieven die de PvdA aandroeg ''niet aan de orde komen''. Bos zei verder dat hij geen zin had om te spreken in termen van ''zwartepieten, blaam of schuld''. Spijt van zijn uitlatingen eerder deze week, die door premier Jan Peter Balkenende prematuur zijn genoemd, had Bos niet.

Bos acht het niet waarschijnlijk dat het nog tot een lijmpoging komt. “Ik denk dat het afgaat op nieuwe verkiezingen, al moet dat besluit formeel nog worden genomen.” Daarnaast ziet hij geen gevaar voor de bezuinigingsoperatie die de komende tijd vorm moet gaan krijgen. “De werkgroepen die onderzoek naar doen bezuinigingsopties komen in het voorjaar met hun bevindingen. Die kunnen dus mooi door de partijen worden gebruikt in de campagne.” Op de vraag of de PvdA-leider in een volgend kabinet door wil als minister van Financiën wilde hij niet in gaan. “Als u het niet erg vindt ga ik eerst slapen.”

De Vries

Staatssecretaris Jack de Vries (CDA-Defensie) is teleurgesteld. ''Het is buitengewoon jammer dat de kans niet is gegrepen om eruit te komen. Met de actie van de heer Bos heeft hij doelbewust aangestuurd op een breuk'', zei de staatsssecretaris in een eerste reactie. ''De PvdA heeft met de actie van Bos de eenheid in het kabinet doorbroken.''

# bron: Nu.nl[/list">

Meer reacties hier. Wat een discussie over de strijd om levens in Uruzgan moest zijn, werd een strijd om stemmen in Tytsjerksteradiel. Collateral damage: Nederland staat internationaal voor joker. RIP Balk IV.

Next!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:06
Ik weet weinig van politiek, maar...
We staan al jaren voor schut met Balkenende. Met zijn opmerkingen over geloof en zijn (werkelijk te genant voor woorden) entree in the oval office. Landverrader.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:10
Dat gaat nog even door; buitenlandse headliners met JPB als uithangbord.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 14:56
Tsja mijn maag draait altijd om als ik weer Balkenende , Verhaege of de Vries op TV zie, al vrees ik dat we nog niet van de Christenhonden van het CDA af zijn. Ik wil twee partijen sowieso volgend kabinet er niet in hebben PVV en het CDA. Afgezien van partijen als de SGP natuurlijk.
deadbysunrise


Geregistreerd: 11-10-2009
Forum berichten: 228
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 15:57
Citaat:
Tsja mijn maag draait altijd om als ik weer Balkenende , Verhaege of de Vries op TV zie, al vrees ik dat we nog niet van de Christenhonden van het CDA af zijn. Ik wil twee partijen sowieso volgend kabinet er niet in hebben PVV en het CDA. Afgezien van partijen als de SGP natuurlijk.


Dan houd je vrij weinig zetels over...
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 16:06
Mja, even afwachten op nieuwe peilingen. De laatste van de Politieke Barometer, van kort voor de val, was als volgt:



@Pushkin Die vrees is gegrond, JPB wordt weer lijsttrekker.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 17:19
Het CDA mág niet de grootste partij worden. Klaar. Balkenende heeft nu 4 keer een kabinet onder zijn hoede gehad en hij heeft aangetoond een waardeloze leider te zijn.

Het eerste kabinet is gevallen door het gesteggel binnen de LPF, daar kon Balkenende weinig aan doen en toen verdiende hij een nieuwe kans, maar vervolgens wilde hij niet met de PvdA in 1 kabinet (de 2 grootste partijen na de verkiezingen) en begon het weer van voren af aan.

Balkenende heeft nu 4 kabinetten gehad en allevier zijn ze gevallen door onderlinge ruzies en hij kon het niet intern oplossen. Als we Balkenende-5 krijgen, is mijn hoop vervlogen op een rustige 4 jaar.

Ik hoop niet dat de PVV de grootste partij word, want dan is het leed niet te overzien. Ik hoop persoonlijk op een sterke VVD als grootste partij met D66 en de PvdA. Een nieuw Paars Kabinet lijkt mij de enige mogelijkheid op rust in de tent
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 17:22
Tja het CDA is het PSV van de politiek, hoegenaamd sociaal gemoedelijk maar ontzettend achterbaks, waait met alle winden mee en is verder ontzettend kleurloos. En het kwartje valt daar ook altijd net de goede kant op.


Zelf verlang ik weer terug naar D'66-Pvda-VVD maar dat zit er ook in deze constructie niet in. Waar het op uit zal komen is ofwel dit: CDA-VVD-D'66-Christenunie. Of nog erger, CDA-VVD-PVV-Christenunie.

Nou als ik ergens niet op zit te wachten, maargoed het CDA mag al 4 kabinetten blunderen die wordt door haar achterban toch niet afgestraft.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 17:25
LOL lees je post nu pas SSV, but couldn't agree more.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 17:34
Citaat:
LOL lees je post nu pas SSV, but couldn't agree more.


Haha. Wat was dat Engelse gezegde ook alweer over Great Minds???

Ach, we zullen zien. Het zal wel weer CDA-VVD-D66 worden en de PvdA en PVV de grootste partijen in de oppositie. SP en Groenlinks willen niet regeren want die zijn geboren voor de oppositie. Christen-Unie heeft zijn langste tijd gehad als kabinetspartij.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 17:49
Citaat:
LOL lees je post nu pas SSV, but couldn't agree more.


Haha. Wat was dat Engelse gezegde ook alweer over Great Minds???

Ach, we zullen zien. Het zal wel weer CDA-VVD-D66 worden en de PvdA en PVV de grootste partijen in de oppositie. SP en Groenlinks willen niet regeren want die zijn geboren voor de oppositie. Christen-Unie heeft zijn langste tijd gehad als kabinetspartij.

Probleem is dat je 75 zetels nodig hebt en dat is precies de reden dat we ook van de Christenunie nog niet af zijn. CDA-VVD-D66 haalt dat namelijk niet, of het moet straks een minderheidskabinet worden.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 17:57
Een minderheidskabinet gaat niet werken want dan zit je met een ontzettend onstabiele regering.

De Nederlandse politiek staat aan de vooravond van een van de grootste uitdagingen van de afgelopen 50 jaar. Geen enkele combinatie is reëel op dit moment. CDA zal ongetwijfeld weer de grootste worden want CDA stemmers blijven trouw aan hun partij, ongeacht wat er gebeurt.

Dat is waar ik me het meest zorgen over maak, Balkenende-5.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 18:22
Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het partijbestuur van het CDA het nu wel zou hebben gehad met Balkenende. Maar nee hoor, het partijbestuur draagt hem unaniem voor als kandidaat-lijsttrekker...

bron

De reactie van Geert Wilders was overigens ook wel apart:

"Het is een prachtige dag vandaag, de vlag kan uit." Met een big smile alsof hij net de jackpot heeft gewonnen...
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 20 feb 2010 19:02
PVV wordt de grote winnaar uit de verkiezingen. Er zijn stiekem veel mensen die voor ons Geertje stemmen. SP wordt ook een grote. PvdA en CDA zakken af. Trouwens, Pushkin, je moet een meerderheid hebben qua zetels, dus 76 zetels.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Za 20 feb 2010 19:39
Ik ga zelf stemmen op de D66 maar ik hoop dan wel dat ze niet in een kabinet gaan met het CDA, de CU of de PVV. Gewoon als sterke oppositie samen met GroenLinks, SP en PVDA. Samen hebben die 62 zetels volgens de peilingen en als de VVD met haar 17 zetels dan ook niet in een kabinet stapt is er geen meerderheids kabinet nodig. Daar hoop ik eigenlijk op. Laat de PVV samen met het CDA en nog 1 of 2 uit het lijstje CU, SGP en TON maar in een minderheidskabinet gaan waar echt alles zal mislukken. Hopelijk zien mensen dan dat het CDA en de PVV niets meer zijn dan gebakken lucht.
svvenn


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 563
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 20:21
Citaat:
stemmen.


Ons Geertje <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />? Alsjeblieft niet zeg.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 20 feb 2010 23:46
Met Geert in het kabinet sluiten we ons helemaal af van de rest van de wereld.

CDA, VVD & PVV. Grootste horrorkabinet wat je je maar kan voorstellen. Gebakken lucht en onbeschoftheid ten top.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 feb 2010 00:13
Ons land is in een situatie terecht gekomen waar 5 achtereenvolgende kabinetten de termijn niet voltooien. Paars II en Balkenende I t/m IV zijn allemaal gevallen voordat de 4 jaar voltooid waren. Dat is om je kapot te schamen.

Hiermee zijn we ondertussen een bananenrepubliek aan het worden
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 21 feb 2010 12:35
Citaat:
Peiling de Hond: PvdA wint, Balkenende verliest steun

In de laatste politieke peiling van Maurice de Hond wint de Partij van de Arbeid vier zetels en stijgt van vijftien naar negentien zetels. Het CDA verliest een zetel, maar blijft nog wel de grootste partij met 26 zetels.

Meer steun voor de PvdA na de kabinetsval Meer steun voor de PvdA na de kabinetsval

Jan Peter Balkenende verliest steun van zijn achterban. Nog maar 36 procent van de CDA-stemmers wil de premier nog een keer als lijsttrekker. Het CDA maakte gisteren bekend dat Balkenende bij de volgende verkiezingen opnieuw lijsttrekker van het CDA zal worden.

Verkeersminister Camiel Eurlings is populairder onder de Nederlandse kiezers, blijkt uit de peiling.

Bos populair
Wouter Bos wint juist aan populariteit. 21 procent van de Nederlanders wenst Wouter Bos als volgende minister-president van Nederland, tegen 16 procent die wel iets ziet in een vijfde kabinet onder Balkenende.

62 procent van de Nederlanders is blij met de val van het kabinet. Allen CDA- en ChristenUnie-kiezers vinden het overwegend jammer. De kiezer is het wel overwegend eens met de PvdA: 60 procent is tegen een verlengde missie in Uruzgan.

SP en Groenlinks verliezen
De VVD wint een zetel en komt op 23, de PVV verliest er een en staat op 24. De SP verliest twee zetels ten opzichte van de peiling van vorige week. Ook GroenLinks verliest een zetel.

Maurice de Hond trekt iedere week een steekproef van 6.500 mensen uit een bestand van 40.000 die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag. De helft van de ondervraagden is na de val van het kabinet bevraagd, de andere helft ervoor.


Elsevier.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 feb 2010 10:05
Citaat:
Wilders heeft veel kritiek op het CDA gehad, maar is wel bereid met de partij te regeren. Het CDA heeft volgens hem veel gezichten. "Ik zeg niet dat ze hun moeder verkopen om te gaan regeren, maar ze hebben er wel heel veel voor over om in een kabinet te komen."



Ik geef Wilders niet vaak gelijk maar hier is hij toch spot-on.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 feb 2010 10:29
Ja, die 8 jaar Paars is ze niet in de koude kleren gaan zitten. Het CDA is een beetje de VS van Nederland. Altijd willen ze de dienst uitmaken, altijd willen ze het laatste woord, ze voelen zich overal geroepen om voorop te gaan in de strijd.

Nou, laat ze maar weer lekker de oppositie in gaan want de 4 kabinetten onder Balkenende hebben ons alleen maar problemen opgeleverd. Niet dat dat alleen de schuld van het CDA is, maar het is alleen het CDA wat in alle 4 de kabinetten zat en het is belachelijk dat we in 8 jaar tijd 5 keer naar de stembus moeten
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 22 feb 2010 10:45
Ach het zal altijd wat blijven hier in Nederland met die politiek. Als je 10 partijen hebt over 150 zetels wordt het altijd lastig om een meerderheids-kabinet te vormen. Dit gaat hier vaak verkeerd maar ook in Belgie is het vaak raak.. Je ziet in de meeste politieke stabiele landen dat het vaak maar tussen een aantal partijen gaat.. Hoe/wat ik ga stemmen weet ik nog niet, links zal het in ieder geval niet worden kan me vaak absoluut niet vinden in die rode rakkers spreuken..

Eerst maar eens voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan, zal weer een hele klus worden.. Waarbij de lokale partijen toch duidelijk leiden onder hetgene wat er nu in de landelijke politiek gebeurd..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 feb 2010 14:51
En de strijd om de stemmen is losgebarsten. Frans Timmermans doet verwoede pogingen (ook bedenkelijk, als je 't mij vraagt..) om Wilders buiten de tent te houden, voormalige politieke kopstukken pleiten voor een minderheidskabinet en de hardste c.q. duidelijkste taal komt uit CDA en VVD-monden:

[list">CDA: Pak allochtone crimineel hard aan

Zowel het CDA als de VVD hebben vandaag harde woorden gesproken over herhaaldelijke criminelen. De VVD wil dat mensen die drie keer hetzelfde misdrijf plegen, de langst mogelijke celstraf krijgen. Het CDA wil vooral allochtone criminelen harder aanpakken.

Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma wil de 'strafdienstplicht' invoeren. Jongeren krijgen dan een straf die ze na school moeten uitvoeren. In speciale opvoedinstituten moet de nieuwe Nederlanders, in een strakke structuur, worden bijgebracht hoe ze zich dienen te gedragen.

VVD

Namens de VVD presenteerde niemand anders dan Fred Teeven de nieuwe plannen. De VVD wil dat veroordelingen in eenzelfde delictscategorie worden geregistreerd. Bij de derde veroordeling in dezelfde categorie krijgt de veelpleger dan de maximumstraf voor de laatst gepleegde misdaad.

"Dat zal er hopelijk voor zorgen dat notoire veroorzakers van overlast niet steeds de fout in blijven gaan", aldus Teeven. "Gevangenissen die nu leeg staan, zullen dan wel wat voller worden."

# bron: Spitsnieuws[/list">

Three strikes and you're out; da's een Bill Clintonnetje..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 feb 2010 18:03
Citaat:
(ook bedenkelijk, als je 't mij vraagt..) om Wilders buiten de tent te houden


Ach ja, er zijn al zo veel partijen die Wilders hebben uitgesloten... Als ik het goed heb zijn dat de SP, D66 (hoorde het Pechthold laatst nog zeggen), PvdA, Groen-Links. Ik hoorde Wouter Bos zaterdagavond in Nova nog zeggen dat het voor de CDA ook maar eens tijd wordt om te zeggen wat zij doen. Blijkbaar heeft het CDA daar nog niks over gezegd... (Staat ook in het bericht waar Marco naar linkte)

Geert Wilders zei overigens dat hij niemand uitsloot... Maar ik kan me herinneren dat hij laatst zoiets zei dat hij wel met het CDA in het kabinet wilde zitten... Dat wordt nog wat... <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 feb 2010 18:27
Uitsluiting is -ironisch genoeg- hetgeen Wilders verweten wordt. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Timmermans heeft inmiddels een reactie: CDA en PVV verwijten PvdA 'cordon sanitaire'.

Dat laatste klopt, de meest logische coalitiepartners voor de PVV zijn CDA en VVD. Vandaag maakte Wilders een opvallende move. Voor Wilders is alleen de AOW leeftijd een breekpunt. Op zijn bekende werkterrein stelt hij zich flexibel op:

Citaat:
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.783 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Op naar de stembus
Ga
Zoeken: