Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Op naar de stembus
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Op naar de stembus
Maker: MarcoBekeken: 19018
Status: InactiefBerichten: 342
+ Nieuw bericht <<<   <   6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 sep 2010 23:24
Citaat:
Ook als dat slecht voor de partij is en 18 voor zijn en 3 tegen?


Mwoah de eerste vraag die je kan stellen is wat het CDA dan nu nog is. Verhagen heeft zelf uitgebreid lopen roepen voor de verkiezingen dat het CDA niet met de PVV samenging vanwege ideologische bezwaren. Dat was ook zeer logisch voor een partij met religieuze inborst. Dat het CDA vervolgens een hele hoop kopstoppen is kwijt geraakt (Jack de Vries, Balkenende, Eurlings) en Verhagen toen het enige zwaargewicht was en een U-turn heeft gemaakt van hier tot Tokyo om zelf straks te kunnen regeren en een belangrijke post te krijgen, sja… Betekent natuurlijk nog niet dat iedereen die U-turn hoeft te maken ondanks dat Maxim dat zo graag wil en druk uitoefent. Wat Klink en al die anderen gedaan hebben is principiėle bezwaren geuit over die samenwerking met de PVV vanuit ideologisch CDA perspectief. Nu kun je natuurlijk Klink, Schinkelshoek en die anderen beschuldigen van sabotage. Aan de andere kant van hoeven die kamerleden niet zomaar die U-turn temaken en de marionet van Verhagen te zijn. Vanuit hun visie kun je stellen dat ze juist in het belang handelen van de CDA vanuit de principes waar het voor stond. Neem de situatie Klink, je kunt hem beschuldigen van sabotage of wat dan ook maar als je die brief leest dan kun je lullen als brugman maar daar snijdt hij op een aantal punten wel hout (en daar gaat het om).

Juist Wilders moet zijn mond houden, want hij heeft zich tijdens een regeerperiode afgescheiden en daarmee een kabinet instabieler gemaakt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 sep 2010 23:49
Citaat:
Ook als dat slecht voor de partij is en 18 voor zijn en 3 tegen?


Ja want die 3 vertegenwoordigen ook nog een groot aantal handtekeningenzetters die lid zijn van de CDA (waaronder toevallig ook CDA prominenten) en die een petitie tekenden tegen samenwerking met de PVV en waarschijnlijk een nog groter aantal CDA stemmers. Wanneer deze drie dus niks laten horen dan vervreemd de partij zich misschien nog verder van de kiezer. Mensen horen niet in de kamer te zitten, puur voor de stabiliteit of om stemmen te winnen, maar om naar hun eigen mening het mogelijk te maken om dingen te verbeteren in het land.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 sep 2010 11:26
Het is juist slecht voor de partij om te gaan regeren met Xenofoob en halve fascist WIlders (tenminste, zijn beweging voldoet aan 7 van de 10 kenmerken van fascisme). Het is ook bizar dat ad interim types als Verhagen en Bleker wordt toegestaan de partij naar de afgrond te leiden. Verhagen is immers slechts tijdelijk vervangend partijleider, tot een definitieve oplossing wordt gekozen voor de opvolging van Balkenende, hetzelfde geldt voor vice voorzitter Bleker. Als je dan ziet met wat voor Gestapomethodes de drie fractieleden zijn bedreigd. Diep triest. De verhouding in de partij is overigens nog een stuk verdeelder als in de fractie.

Ook hier weer, de PVV stemmers hebben jaren een heel grote bek geahd over achterkamertjes en gekonkel, maar nu opeens moet alles in het grootste geheim achter gesloten deuren en moeten mensen met een eigen opvatting zich achter gesloten deuren door de partij laten voorschrijven wat ze moeten doen. Zo'n PVV standpunt kan zich werkelijk naar elke situatie draaien. Vergeleken met de PVV was draaikont Bos de meest standvastige politicus die je je maar kan voorstellen
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 sep 2010 13:22
Het woord achterkamertjes politiek, was bedacht door Pim Fortuyn, maar verder verwoord je het prima Lucas.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 sep 2010 15:04
Job Cohen in de oppositie; een voorbode.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 sep 2010 20:40
Of....Mark Rutte als premier....een voorbode. Uiterlijk vertoon is alles. Over de inhoud gaat het allang niet meer. Maar ach...Wat dat betreft was de rechtse stunt rond de formatie natuurlijk tekenend...
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 sep 2010 17:42
Goed, jij je zin. Geen lol-factor en wel over de inhoud. Werk aan de winkel voor het nieuwe kabinet: Fors meer discriminatie homo's en joden. Nah..
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 14 sep 2010 17:58
Multiculturele samenleving <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />?

Klagen wel over dat Wilders zijn extreme standpunten over allochtonen en dat Nederland daardoor niet een multiculti samenleving meer wordt, hebben we een sterk punt in.

Maar de criminaliteit in Nederland stijgt gewoon, aantal bedreigingen worden dagelijks erger etc, zie voorbeeld van Marco.

Een rechts kabinet heeft als standpunten meer veiligheid, deze veiligheid geld niet enkel voor autochtonen maar voor de gehele bevolking (voor iedereen).

Las ergens dat een partij wilde bezuinigen op de politie, justitie etc.. Lijkt me net dat hier fors meer geinvesteerd moet worden.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 sep 2010 18:23
Op wie is dit eigenlijk een reactie Riejuh? Verder, veiligheid staat voorop bij een rechts kabinet. Prima, maar dat is bij een links of centrumkabinet niet zo? Die laten de teugels vieren en rennen rondjes met vlaggen en slingers rond de criminelen? Is dat je punt?

Mijn interpretatie is dat rechtse kabinetten vooral stoere taal uitslaan zovan 'kijk ons eens goed en rechtvaardig zijn voor deze wereld' terwijl ze die wijsheid niet in pacht hebben. Het gaat mijns inziens om nuances als je met mensen werkt, niet over cijfertjes. Iets waar rechts nogal eens zn schouders voor ophaalt. Verder zeg ik niet dat een links kabinet ie wijsheid wel heeft. Men kijkt over het algemeen verder dan de cijfermatige neus lang is daar waar rechts vooral gekenmerkt wordt door rechtoe rechtaan beleid. De ambtenaartjes en zakenlieden aan de macht. Zum kotzen imo
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 14 sep 2010 22:45
Algemeen Scio, werd toch gezegt dat we in een multiculturele samenleving wonen. Nou ik merk er steedsminder van.. Vooral het gebrek aan respect is bij pubers ver te zoeken, zowel allochtoon als autochtoon.. Regelmatig lopen we met huisgenoten naar de Albert Heyn hier in de buurt. Staan regelmatig hangjongeren (brugklas / 2de jaar) zoiets denk ik en maar grote bek hebben..

Mijn kritiek vooral op links is dat ze ermee willen blijven praten, maar deze oplossing werkt niet. Lik op stuk beleid harder straffen en anders straffen.

Heb jij een grote mond dan een geldboete, maar ook een vooral zwaardere maatschappelijke taakstraffen met de groep waar tegen je een grote waffel heb..
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 14 sep 2010 23:50
Citaat:
Algemeen Scio, werd toch gezegt dat we in een multiculturele samenleving wonen. Nou ik merk er steedsminder van


De steeds prominentere 'aanwezigheid' van meerdere culturen is een uitvloeisel daarvan. Dus volgens mij merk je er steeds meer van ;)

Citaat:
Vooral het gebrek aan respect is bij pubers ver te zoeken, zowel allochtoon als autochtoon.. Regelmatig lopen we met huisgenoten naar de Albert Heyn hier in de buurt. Staan regelmatig hangjongeren (brugklas / 2de jaar) zoiets denk ik en maar grote bek hebben..


En dus? Laat ze lekker! Iedereen heeft ineens zn mond vol van hangjongeren dit en straatterroristen dat. Die waren er eerder ook. Alleen viel het minder op omdat de media er niet constant als mongolen opdoken. Waardoor mensen zich er bovenmatig aan gaan ergeren, waardoor het voor de media lekker scoren wordt. Een zichzelf versterkend proces. Er zal zeker het een en ander mis zijn, met ons Nederlanders is er ook behoorlijk wat mis. Sinds een flinke tijd zijn we constant op onze tenen getrapt en hebben we de mond vol van alle misstanden. Joh...laat ze lekker! Concentreer je op je eigen situatie. Trek je es wat minder aan van anderen. Zo belangrijk zijn ze niet.

Citaat:
Mijn kritiek vooral op links is dat ze ermee willen blijven praten, maar deze oplossing werkt niet. Lik op stuk beleid harder straffen en anders straffen.


Uuuuh nee.....da's een dogma wat rechts hanteert, net zoals de beeldvorming rond knuffelmarrokanen, linkse kerk en dat soort zaken. Je gaat mij niet wijsmaken dat er uberhaupt niets meer zou veranderen. Links had het net zo hard door als rechts. Alleen schreeuwt rechts harder omdat het hierdoor aan imagobuilding doet. Daar moet links het niet van hebben en da's ook totaal niet onderscheidend. Daar zul je ze dus ook minder over horen, waardoor de balans door de media-aandacht rond bepaalde 'misstanden' de andere kant doorslaat. Wat 'links' voorstaat is het zoeken naar de achterliggende problemen. En da's ook precies wat er gedaan moet worden.

Rechts doet aan symptoombestrijding. Links wil uit een ander vaatje tappen. Dat rechts momenteel dan aanslaat is een teken aan de wand.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 okt 2010 17:00
Zit iemand nog te kijken naar het CDA-reclameblok? Ze proberen nu te stemmen. <img src='smilies/lol.gif' />
Wat een tragische en uit de tijd zijnde partij.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 okt 2010 20:35
Mooi stukje cabaret voor het avondeten :mrgreen:
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 okt 2010 21:46
Waarschuwing voor plaatsvervangende schaamte en koude rillingen over heel het lijf. Dus, voor wie het aankan een compilatievideootje van het CDA partij congres met op 2m41s Camiel Eurlings aan het woord.



At your service.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 5 okt 2010 15:27
Volledige CDA-fractie steunt regeerakkoord.

Edit: En we hebben weer een brief.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 00:10
God...waarom moeten er toch steeds hele oerwouden sneuvelen om de heren politici hun gedachtespinsels vorm te laten geven :mrgreen:

Over de inhoud....het worden leuke tijden in Den Haag. Ben benieuwd hoe eea er rond de carnaval uitziet. Vermoed dat de eerste strubbelingen rond die tijd beginnen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 00:52
Omdat Wilders (vermomd in boerka) en Verhagen (als prins carnaval) met carnaval een biertje te veel drinken en een uitspraak te veel doen?
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 29 nov 2010 17:47
Enkele berichten verplaatst naar Het Kabinet Rutte-Verhagen.
+ Nieuw bericht <<<   <   6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.727 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Op naar de stembus
Ga
Zoeken: