Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Op naar de stembus
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Op naar de stembus
Maker: MarcoBekeken: 19020
Status: InactiefBerichten: 342
+ Nieuw bericht <<<   <   6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 00:23
Marco
Citaat:
Inderdaad. Zo was er laatst een dame op TV die zei dat ze op Wilders heeft gestemd omdat ze zich zorgen maakt over de kwaliteit van de gezondheidszorg. Nou ja zeg.

Sja, al moet ik haar wel een ding nageven, Wilders had het wel in zijn program staan, zolang Wilders nog een oppositiepartij is kan je dat nog wel als signaalfunctie doen. Ik ken ook mensen die uit protest op de Partij Van de Dieren hebben stemmen uit onvrede over hun eigen partij.

Overigens ik wil het je nog wel sterker vertellen, in Breda zijn heel veel stembiljetten ongeldig verklaard omdat mensen ze verkeerd hadden ingevuld. Drie bolletjes geleurd en dat soort dingen. Het mag geen verrassing heten dat 90% daarvan stemmen op de PVV waren.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 00:28
Citaat:
Rechts een vies woord? Dat is misschien wat overdreven, maar ik vind het wel bizar dat 80% van rechts Nederland vol enthousiasme met racist en Xenofoob Wilders in zee wil.

Of niet met Job Cohen, het is maar hoe je het bekijkt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 00:46
Citaat:
Rechts een vies woord? Dat is misschien wat overdreven, maar ik vind het wel bizar dat 80% van rechts Nederland vol enthousiasme met racist en Xenofoob Wilders in zee wil.


Ik denk dat het vooral met economische standpunten te maken heeft, veel mensen uit die hoek gruwelen bij de gedachte dat links straks mag gaan bepalen hoe er bezuinigd wordt. Die afkeer brengt ze dan ‘nog liever’ bij Wilders uit dan pak em beet de PvdA. Je kent ze wel, de boekhouders die denken dat de Staatsschuld het grootste probleem van Nederland is en Paars alleen maar voor puinhopen zorgt. Hoewel Wilders puur sociaal- economisch zo links als de nete is verkoopt hij die standpunten best graag weer na zijn verkiezingsuitslag (zie de AOW). Rutte deed er natuurlijk nog een schepje bovenop met ‘een verkiezingsprogramma waar rechts Nederland zijn vingers bij aflikt’ na onderhandelingen met PVV/CDA.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 03:24
Het verbaast me dat de tegenstanders van Wilders de PVV-kiezers verwijten slechts een gedeelte van het verkiezingsprogramma te gebruiken om erop te stemmen terwijl ze zelf de PVV uitsluiten vanwege een aantal standpunten.

Alle partijen hebben standpunten waar je voor of tegen kunt zijn. Wat voor mij doorslaggevend is, zijn de standpunten die tijdens een onderhandeling haalbaar blijken. Op dat gebied spreekt de PVV mij meer aan dan bijv. CDA, VVD en zeker PvdA. Ik ben tegen Wilders als persoon en zijn denkbeelden kan ik niet echt achter staan maar als partij kan ik niet zeggen dat de PVV de nadruk zo erg op buitenland-beleid legt als eerder de CP en de LPF.

Er wordt hier in Nederland erg verontwaardigd gereageerd op het voorstel om hoofddoekjes te weren in overheidsgebouwen. Zo gek is dat echter niet aangezien het in landen als Turkije, Egypte, Iran, Algerije en Marokko het ook niet toegestaan is. Ik kan me soms echt storen aan de laffe houding van de beleidsbepalers in Den Haag. Ik heb niets tegen buitenlanders maar vind wel, en dat riep ik 15 jaar geleden al, dat je niet je eigen volk moet laten lijden t.b.v. anderen. Hoe krom is het dat we alles in het werk stellen om Nederlanders die veroordeeld worden in het buitenland hierheen te halen maar zodra een buitenlander in Nederland een misdrijf begaat niet dezelfde gedachtegang heerst? Alles wordt met de mantel der liefde bedekt en het land gaat daaraan ten onder. Men moet in Nederland stoppen om altijd maar voorover te bukken voor iedereen.

Het aantal werklozen is nog nooit zo snel gestegen als de laatste 2 jaar maar i.p.v. het probleem aan te pakken en deze mensen aan het werk te krijgen blijven we maar mensen met open armen ontvangen. Ik gun iedereen geluk en welvaart in zijn leven maar niet ten koste van alles. Op dit moment is het gewoon niet te verkopen aan het volk dat mensen werkeloos thuis zitten en de focus ligt op het helpen van anderen waar Nederland niet rechtstreeks verantwoordelijk voor is.

Er word voor Haiti 60 miljoen euro opgehaald en de regering beslist doodleuk dat dit bedrag met geld uit de schatkist word verdubbeld. 60 miljoen aan belastinggeld weg terwijl de hele wereld al geld inzamelt. Wat is toch die drang om overal de beste in te zijn? Net als in 2005 geeft Nederland meer geld dan Amerika en o wat zijn we trots.

Nou, ik niet. Ik vind dat de prioriteit ligt bij de mensen in het land, niet die aan de andere kant van de wereld. Daar hebben we op dit moment nou eenmaal niet de middelen voor. Als mensen zelf geld willen storten zijn ze vrij om dat te doen maar ik vind het niet kunnen dat de regering bepaalt om het maar even te verdubbelen en dit te betalen met de belastingcenten die wij betalen.

Op dat gebied kan ik me vinden in de PVV. Laten we eerst de problemen hier oplossen voordat we Robin Hood gaan spelen voor de hele wereld.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 04:17
Hoe gaat de PVV al deze problemen oplossen? Ik zie het namelijk niet gebeuren. Hoop geschreeuw dat is wat ik zie bij de PVV.

Ik snap niet dat mensen een persoon zoals Wilders kunnen vertrouwen. Schreeuwen in de naam van meningsuiting, maar als iemand zijn mening geeft over Wilders dan zijn de rapen gaar. Met 2 maten meten noemen we dit en daar is Wilders zeer goed in.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 04:20
Iedereen meet met 2 maten. Niemand is 100% objectief. Persoonlijke voorkeur speelt altijd mee.

Ik zou graag willen weten wat de standpunten zijn die PvdA-stemmers, CDA-stemmers en VVD-stemmers hebben doen besluiten op hun partij te stermmen
Pariah


Geregistreerd: 17-12-2008
Forum berichten: 148
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Middelburg
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 09:53
Hierbij een reactie van een VVD-stemmer.

Zelf ben ik erg rechts in mijn gedachtegoed (niet extreem, maar moet ook niks van links hebben <img src='smilies/icon_razz.gif' /> ). Ten tijde van het stemmen was de crisis een groot issue en heeft ons land mijns inziens behoefte aan een sterke financiële partij. In het verleden toen VVD de knip nog beheerde is dit altijd goed geweest, met een continue stijgende lijn. Ik ben blij dat die Wouter Bos het niet meer doet, want die vent vertrouw je je geld toch niet toe? :mrgreen:

Dit is eigenlijk mijn hoofdreden geweest, naast hun gedachtengoed die overeenkomt met de mijne.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 6 sep 2010 15:47
En weg is Ab Klink.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 sep 2010 09:54
SSvoogel

Citaat:
Het verbaast me dat de tegenstanders van Wilders de PVV-kiezers verwijten slechts een gedeelte van het verkiezingsprogramma te gebruiken om erop te stemmen terwijl ze zelf de PVV uitsluiten vanwege een aantal standpunten.


Ik sluit Wilders uit vanwege zijn absoluut non-liberale gedachtegoed ietswat rechtstreeks indruist tegen onze huidige Nederlandse cultuur.

Citaat:
Alle partijen hebben standpunten waar je voor of tegen kunt zijn. Wat voor mij doorslaggevend is, zijn de standpunten die tijdens een onderhandeling haalbaar blijken. Op dat gebied spreekt de PVV mij meer aan dan bijv. CDA, VVD en zeker PvdA.


Mij absoluut niet, voor alle duidelijkheid, ik heb het verkiezingsprogramma van Wilders doorgelezen en zo ongeveer 95% ben ik het mee oneens. Echter ik stem niet puur op standpunten op een partij maar vooral vanuit ideologie van een partij. Als een partij gaat regeren dan kom je altijd wel op onvoorziene – soms geopolitieke – situaties uit en dan is simpelweg de vraag door wie je die het liefste laat oplossen als ze zich stellen. Bij Wilders heb ik daar 0 vertrouwen in.
Nu laat ik mensen vrij in waar ze voor kiezen, je kan over genoeg standpunten discucieren in een programma. Echter is Wilders in een aantal standpunten racistisch, dom en onbeschoft en ja daar ageer ik tegen. Daar mogen PVV stemmers wat mij betreft wel kleur bekennen.

Citaat:
Ik ben tegen Wilders als persoon en zijn denkbeelden kan ik niet echt achter staan maar als partij kan ik niet zeggen dat de PVV de nadruk zo erg op buitenland-beleid legt als eerder de CP en de LPF.


Je zou voor de grap Wilders’standpunten over Israel in zijn programma eens moeten lezen, dat is meekraaien met de meest rechtse haviken van Israel.Tenslotte is Geerts buitenlands beleid verder vooral ‘verkokering’ en afsluiten van andere landen; zowel met integratie, handel,… dodelijk voor een handelsnatie als Nederland.

Citaat:
Er wordt hier in Nederland erg verontwaardigd gereageerd op het voorstel om hoofddoekjes te weren in overheidsgebouwen. Zo gek is dat echter niet aangezien het in landen als Turkije, Egypte, Iran, Algerije en Marokko het ook niet toegestaan is. Ik kan me soms echt storen aan de laffe houding van de beleidsbepalers in Den Haag.


Nou er zijn een aantal punten aan die discussie
- zolang je die discussie eenzijdig over moslims voert (en niet over andere geloven en hun geloofsuitingen)
- zolang je niet moeilijk doet over Volendamse klederdracht
- zolang je die discussie niet met het nodige tact voert ‘kopvoddentax’

Hoef je ook niet te rekenen op een constructieve discussie en dan is weerstand logisch.

Citaat:


Opnieuw, Nederland heeft vroeger ook bijna een miljoen mensen laten vertrekken naar Australie en Canada. Maar die economische vluchtelingen buiten de EU komen hier al niet meer binnen. Het gaat slechts om vluchtelingen vanuit humanitaire overwegingen, de zaak Nando Rafael bewees wel hoe streng – en soms belachelijk – de Nederlandse wetgeving daarin is.

Citaat:
Hoe krom is het dat we alles in het werk stellen om Nederlanders die veroordeeld worden in het buitenland hierheen te halen maar zodra een buitenlander in Nederland een misdrijf begaat niet dezelfde gedachtegang heerst? Alles wordt met de mantel der liefde bedekt en het land gaat daaraan ten onder. Men moet in Nederland stoppen om altijd maar voorover te bukken voor iedereen.

Wat gevangen betreft heeft dat simpelweg te maken met de rechtsgang, als jij in Zuid-Amerika geflikt wordt door mensen die een lading coke in je koffer verstoppen en een slecht politieapparaat aldaar vindt jou schuldig en zet je levenslang in een middeleeuwse kerker weg wees dan blij dat je de Nederlandse regering hebt.
Tegelijkertijd als je weet dat gevangen hier met buitenlands paspoort onmenselijk behandeld worden (doodstraf etc.) om vergrijpen hier dan lijkt het me logisch dat je daar niet aan meewerkt. Alles hangt af van verdragen met landen, immers aan Amerika levert Nederland altijd heel makkelijk uit.

Citaat:
Het aantal werklozen is nog nooit zo snel gestegen als de laatste 2 jaar maar i.p.v. het probleem aan te pakken en deze mensen aan het werk te krijgen blijven we maar mensen met open armen ontvangen. Ik gun iedereen geluk en welvaart in zijn leven maar niet ten koste van alles. Op dit moment is het gewoon niet te verkopen aan het volk dat mensen werkeloos thuis zitten en de focus ligt op het helpen van anderen waar Nederland niet rechtstreeks verantwoordelijk voor is.


De vraag is hoe je ze aan het werk krijgt inderdaad, daar heb je grootschalige omvorming van de arbeidsmarkt voor nodig. Een operatie dus voor een ervaren geneesheer, niet iets voor een purtser als Wilders die keer op keer cijfermatig op de vingers werd getikt door het CBS. De partij van Wilders die in eigen gelederen niet de intelligentia heeft om dat aan te pakken laat staan op te lossen.

Citaat:
Er word voor Haiti 60 miljoen euro opgehaald en de regering beslist doodleuk dat dit bedrag met geld uit de schatkist word verdubbeld. 60 miljoen aan belastinggeld weg terwijl de hele wereld al geld inzamelt. Wat is toch die drang om overal de beste in te zijn? Net als in 2005 geeft Nederland meer geld dan Amerika en o wat zijn we trots.


Die 60 miljoen is noodhulp, iets wat zelfs Wilders in zijn program heeft staan als legitiem. En om daartegen te gaan ageren.

Citaat:
Nou, ik niet. Ik vind dat de prioriteit ligt bij de mensen in het land, niet die aan de andere kant van de wereld. Daar hebben we op dit moment nou eenmaal niet de middelen voor. Als mensen zelf geld willen storten zijn ze vrij om dat te doen maar ik vind het niet kunnen dat de regering bepaalt om het maar even te verdubbelen en dit te betalen met de belastingcenten die wij betalen.

Op dat gebied kan ik me vinden in de PVV. Laten we eerst de problemen hier oplossen voordat we Robin Hood gaan spelen voor de hele wereld.


Mag je allemaal vinden, hoewel ik het er niet mee eens ben, maar dan hoor ik graag jouw standpunt inzake de joint-strike fighter, u weet wel dat vliegtuig dat meerdere miljarden kost. Dat vliegtuig wat we eigenlijk niet nodig hebben en dat vliegtuig dat zowel CDA, VVD als PVV wel willen hebben. De uitgaven daarvan zijn veel groter dan de ontwikkelingshulp.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 sep 2010 14:09
En we hebben een doorstart..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 sep 2010 14:56
Het CDA laat zich ook zo makkelijk piepelen door Wilders, Klink is weg en meteen ook het hele ruggengraat van de partij. De regeringsdrang is blijkbaar zo groot dat ze er alle principes voor opzij willen zetten. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 sep 2010 15:13
Citaat:
Het CDA laat zich ook zo makkelijk piepelen door Wilders, Klink is weg en meteen ook het hele ruggengraat van de partij. De regeringsdrang is blijkbaar zo groot dat ze er alle principes voor opzij willen zetten. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />


Die partij heeft amper ruggegraat getoond hoor, althans daar heb ik ze de afgelopen 10 jaar niet op kunnen betrappen.

Maxime Verhagen vind ik zo mogelijk nog linker dan Wilders.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 sep 2010 15:33
Ernst Hirsch Ballin is de gevaarlijkste. Daar valt Verhagen compleet bij in het niet.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 12:09
Citaat:
is Ab Klink.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7590 ... org__.html

En terecht. De smerige braakbal. Hoe kun je dit nu een goede vent vinden? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
witte gullit


Geregistreerd: 27-07-2010
Forum berichten: 168
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alkmaar
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 12:26
Wow dit lees ik voor het eerst (het nieuwsbericht wel te verstaan).Ik ben het volledig met je eens.
Wat een walgelijk beleid!
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 12:30
Ik ben benieuwd wanneer ze het opgeven. Ze redden het gewoon niet. Even in vergelijking: Als ze nu roepen: Het gaat ons lukken om een formatie te maken! dat is net zo realistisch als dat Vitesse roept dat ze kampioen worden.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 13:48
Citaat:
Ik ben benieuwd wanneer ze het opgeven. Ze redden het gewoon niet. Even in vergelijking: Als ze nu roepen: Het gaat ons lukken om een formatie te maken! dat is net zo realistisch als dat Vitesse roept dat ze kampioen worden.


Waarop baseer jij dat ze het niet gaan redden?
Verder een vergelijking die compleet mank gaat.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 13:53
Omdat ze bijna elke denkbare combinaties hebben geprobeerd. Als er een combinatie goed zou uitpakken, dan zou die allang gevonden zijn toch? Denk jij dan dat ze er nog een maken?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 14:00
Ze waren volgens mij al bijna klaar. Alleen door het gedoe rond Klink zijn de onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV gestopt, niet omdat ze het niet met elkaar eens konden worden over programma-inhoudelijke punten.
En nu gaan ze dus weer verder, dat willen ze tenminste. Als ze het nergens over eens zouden zijn geweest zouden ze dat echt niet doen...
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 14:00
Citaat:
Omdat ze bijna elke denkbare combinaties hebben geprobeerd. Als er een combinatie goed zou uitpakken, dan zou die allang gevonden zijn toch? Denk jij dan dat ze er nog een maken?


Je hebt het duidelijk niet gevolgd of je snapt het gewoon niet.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 14:17
Citaat:
is Ab Klink.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7590 ... org__.html

En terecht. De smerige braakbal. Hoe kun je dit nu een goede vent vinden? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Kom nou, dat is niet slechts de persoon die de beslissing neemt het is een hele partij. Sterker nog ik denk niet wanneer je een andere politicus van het CDA daar had neergezet de uitkomst anders was geweest, laat staan wanneer de VVD hierover gegaan was.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 14:41
Ach, schei toch uit. Zijn paddoverbod, zijn rookverbod in cafe's, zijn opkopen van een vaccinspuiten...en zijn verantwoordelijkheid. En hij heeft er niets tegen gedaan.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 14:53
Klopt helemaal, dat waren ook persoonlijke zwakteboden. Maar denk jij zelf dat hij tot die voorstellen had kunnen komen als de partij niet achter hem stond? Het CDA heeft nu een paddoverbod en die gaan straks vrolijk verder met de afschaffing van de coffeeshops als ze daar de kans toe krijgen, with or without Klink.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 14:53
Citaat:
Ach, schei toch uit. Zijn paddoverbod, zijn rookverbod in cafe's, zijn opkopen van een vaccinspuiten...en zijn verantwoordelijkheid. En hij heeft er niets tegen gedaan.


Paddoverbod: Beetje oppurtuun geweest inderdaad. Maar elke CDA'er zou gereageerd hebben. Zit nou eenmaal in die gasten

Rookverbod: Kan me de tijden voor en na dat verbod nog wel herinneren. Tis tegenwoordig echt een stukje aangenamer om 's morgens na een flinke avond stappen thuis te komen en die rookgeur niet direct in mn kleren te hebben hangen.

Vaccinspuiten: Sja, stel dat die griepepidemie anders had uitgepakt? En jij degene was geweest die er geen had kunnen halen? Hoe had je dan gereageerd? Voorkomen is beter dan genezen. Ik lig hier dus totaal niet wakker van.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 8 sep 2010 14:57
Bij die vaccinespuiten hing wel een beetje de zweem van belangenverstrengeling in de lucht, dat kwam me toen een beetje dubieus over hoewel Scio wel gelijk heeft. Net zoals Scio stelt, dat paddoverbod was er wel gekomen niet door Klink dan wel door een andere CDA'er.

Het rookverbod sta ik redelijk neutraal tegenover, hoewel uitgaan er voor mij ook een stukje aangenamer op is geworden.
+ Nieuw bericht <<<   <   6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.879 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Op naar de stembus
Ga
Zoeken: