Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Frank de Boer: hoofdtrainer Ajax 1
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Frank de Boer: hoofdtrainer Ajax 1
Maker: 343Bekeken: 34226
Status: InactiefBerichten: 395
+ Nieuw bericht <<<   <   8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Rinus


Geregistreerd: 29-12-2008
Forum berichten: 1713
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 17:55
Citaat:
Een standbeeld voor deze man a.u.b.

Kan alleen een echte Ajacied zeggen. :mrgreen:
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 20:08
1 standbeeld maar?
Gestopt
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 22:40
Citaat:
Dat ze vertrokken had niets met Oliseh te maken.

Sorry? Frank moest daarom linksback spelen en daar had hij natuurlijk geen zin in. Toen is het balletje gaan rollen en hadden ze goed gezien dat Ajax Ajax niet meer was.

Citaat:
Zucht....het geeft niet jouw gelijk aan, maar mijn gelijk dat de spelers toen veel langer bleven.

Haha. De Boertjes bleven lang ja, maar verder? En het verschil is, toen stonden er wel goede spelers klaar. Omdat ze ook met 17 debuteerde. Spelers debuteren nu met 19, zijn dan nog talent en vertrekken een paar jaar later wanneer ze van redelijk niveau zijn. Vroeger debuteerden ze met 17 en hadden ze als 19-jarige al stappen gemaakt, merkte Rafael van der Vaart ook op deze week. Of praat hij ook al onzin? Ozbilliz valt nu zo nu en dan in, maar dat had moeten gebeuren toen hij 17 was. Hij is nu éénentwintig! Hallo?! Kijk maar weg…

Citaat:
Verder zit jouw verhaal voor de zoveelste keer weer vol met feitelijke onjuistheden zoals Vink die op zijn 16e debuteerde. Niet waar.

Hmm… Ik dacht toch echt datie toen onder Cruijff debuteerde, misschien niet in een competitiewedstrijd. Nou goed, Richard Sneekes dan. Ook 16. Regtop met 17. Gaan we nog wat verder terug, de scorende Edwin Bakker met 17. Ze redden het niet allemaal, maar dat is ook niet erg. Het geeft een stimulans, niet alleen voor de jeugd die de kans op doorbreken vergroot ziet worden maar ook voor de spelers bij het eerste, die om de opkomende jeugd voor te blijven er ook tegenaan moeten blijven gaan. De sfeer verandert wanneer zo’n broekie erbij komt, altijd in positieve zin. In een ideale doorstroming debuteren ze simpelweg rond de 17. Vallen ze in, gaan weer even down to earth naar de A, spelen in het eerste en gaan dan weer uit mee met het tweede. Zo is het velen vergaan en in ‘87 werd Europees weer wat gewonnen met 9 spelers uit de eigen jeugd. En dat terwijl spelers als Witschge, Roy, De Boertjes het doorstromingsproces ondervonden. Verlaat, Winter, Vink, noem ze allemaal maar op. Raar dat er toen zoveel spelers waren? Nee, bepaald niet. Maar als je dan in ‘93 Oulida pas op 19-jarige leeftijd laat debuteren, waarin de topper van weleer weliswaar gelijk scoorde, dan ben je gewoon heel fout bezig. In dat jaar ook Tuhuteru op 20-jarige leeftijd, verschrikkelijk. Ze hadden net als de vlieggewichten Bergkamp en Roy uit kunnen groeien tot op z’n minst internationals, maar zij debuteerden niet zoals de Amsterdammers op 17-jarige leeftijd, maar twee, drie jaar later. FUNEST! Klaar. Dat Ajax na '96 uiteenviel komt omdat in de jaren daarvoor spelers als Oulida en Tuhuteru niet ingepast werden, zoals een Roy en Bergkamp eerder wel goed.

Citaat:
Verder ken ik jouw anekdotes wel. Ik ken de geschiedenis van AJAX namelijk best wel goed.

Ik merk er anders weinig van en geef je er blijk van nog minder van opgestoken te hebben. Begrijp je niet dat er een bepaalde filosofie achterzit? Dat het fout zit als spelers zo laat debuteren en er dan zelfs nog blijk van geven nog steeds niet klaar voor te zijn? Dat laatste is overigens ook logisch, maar kijk nou zelf: Ebecillio, vandaag ook weer, is toch drie keer niets? Sorry, maar als je het eerlijk bekijkt is het gewoon zo. Goed dat hij er staat en de kans krijgt, alleen is het niet van het gewenste niveau. Dit is wat er afgeleverd wordt, moet De Boer het mee doen.

Citaat:
Amrabat al vergeten? Niet goed genoeg. Elia en Lens...ja, leuk. Nog niets bewezen. Elia mag alweer weg en Lens is verschrikkelijk gehyped.

Narsingh of Ebecillio? Assaidi of Ozbilliz? Zeg het maar. En steek anders maar je kop in het zand en blijf toch maar vooral tevreden zijn.

Citaat:
Ja, passing en inzicht.....Ieder AJAX elftal had wel een 'waterdrager'. Of was Neeskens niet nodig? Was Vasovic niet nodig? Of zat Michels mis met oa Van Muller, Duivenbode en Pronk? Was dat ook niet des AJAX?

De diepgaande Neeskens was bepaald geen slechte voetballer. Cruijff zakte in en hij dook het gat in. En wat kom je met verdedigers? De tot vleugelverdediger omgeturnde Van Duivenbode, net zoals een Suurbier tot Reiziger. Wat wil je daarmee zeggen? Noem mij de waterdrager op het middenveld bij dit Barcelona. Een functionele techniek en weten dat je links moet openen als het rechts volstaat, dat is wat telt als middenvelder. Iniesta, Busquets en Xavi beheersen dat als geen ander. Een Wouters had ook een zeer functionele techniek, deed geen gekke dingen. Bij bijvoorbeeld Seedorf en Davids zie ik dat dus anders. Gaat er ook om wat je doet met je ‘techniek’, herinner je de uitspraak over Zlatan van Cruijff? Seedorf en Davids wilden toch vooral acties maken, maar van die acties gaan er minstens 7 van de 10 fout en heb je met dodelijk balverlies te kampen. Zij waren geen Ronald de Boer, met het inzicht he, en niet die geldingsdrang of zo. Geef mij wat dat betreft liever een Winter dan Seedorf, wist wat z’n kwaliteiten waren en speelden altijd in dienst van het elftal. Het verschil tussen de Seedorf bij Oranje en zijn club was er niet zomaar. Bij Barcelona heeft vooral Iniesta die extra kwaliteit om iemand uit te spelen en zo een man meer situatie te creëren. http://www.youtube.com/watch?v=HjWg4Ol9d7s Die tegen Feyenoord kwam bij me op, zo is het hoe het moet. En die uploader heeft het over dat hakkie, maar een hakje is niet zo moeilijk, wat De Boer daar presteert des te meer. Zonder twijfel de beste speler van toen.

Citaat:
Ja, Piet Keizer....kon hij iets met rechts?
Verder is Keizer een zeer vervelende man en staat hij op veel punten tegenover Cruijff.
http://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-en ... -boer.html
http://www.vi.nl/Nieuws-item/200140/Kei ... uit-is.htm

Piet was linksbuiten als je het nog niet wist. En Piet was onnavolgbaar. Als hij het op z’n heupen had niet te houden, samen met Johan de beste. Maar Piet heeft het niet over die buitencategorie, de absolute natuurtalenten als een Eriksen, Sneijder, Van der Vaart, Van Basten en hijzelf. Hij heeft het over de categorie daaronder, over de laten we zeggen ‘gemaakte’ voetballers, de producten van de jeugdopleiding. En als je dat paginagrote interview in de weekendeditie van het NRC leest weet je dat hij het juist op heel veel punten eens is met Cruijff, maar niet weet wat zijn uiteindelijke bedoelingen zijn. Zo vraagt hij zich af of Jopie het niet doet om zo zijn imago op te vijzelen, wat ik mij betreft van de gekke is. Hij heeft zelf jaren terug ook een technisch advies geschreven en vindt het rapport van Cruijff niet volledig. Vindt ook dat eerst de structuur, mbt de ledenraad, RvC, directie en hun invloeden, beter bekeken moet worden. Eerst de structuur, dan de poppetjes. Cruijff komt echter op de proppen met Jonk, Bergkamp en De Boer. Keizer is er nog niet zo zeker van. En dat is toch prima? Het is toch goed om dat soort vragen te stellen? Jij noemt Keizer een zeer vervelende man, maar als ik dan iemand moet aanwijzen die enigszins vervelend overkomt dan is dat toch echt jij. Want ga er dan eens op in wat Keizer zegt. Hij gaat heel diep op de materie in, of heb je het interview niet gelezen? Net als dat stuk in de Volkskrant van dit weekend? Tsja… Vervelend hoor.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 23:12
Citaat:
Een standbeeld voor deze man a.u.b.

Kan alleen een echte Ajacied zeggen. :mrgreen:

Nee, want wat Frank de Boer gepresteerd heeft is ongekend. En dat:

- zonder Suarez
- zonder EL Hamdaoui
- middenvelder in de spits
- 2e keeper
- 3e keeper
- 2 A-junioren
- 8 punten achterstand op 2 ploegen
- Problemen op de linksback
- Geen linksbuiten, Ebecilio uit de jeugd
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 23:18
Des te krommer dat hij niet eens op de kandidaat nominatie lijst stond voor trainer van het jaar. Daar waren natuurlijk allerlei regels en criteria voor, maar het blijft vreemd dat iemand als Fred Rutten wel naar voren is geschoven… Dat geeft toch een irreëel beeld van dit seizoen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 23:19
Een artikeltje waarin de periode onder Jol dit seizoen, en onder De Boer dit seizoen wordt belicht aan de hand van cijfers: http://www.catenaccio.nl/2011/05/15/de- ... #more-6891
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 23:28
Citaat:
Des te krommer dat hij niet eens op de kandidaat nominatie lijst stond voor trainer van het jaar. Daar waren natuurlijk allerlei regels en criteria voor, maar het blijft vreemd dat iemand als Fred Rutten wel naar voren is geschoven… Dat geeft toch een irreëel beeld van dit seizoen.


Of geen objectieve keuze... Ik snap ook niet dat die nominaties 3 speelrondes voor het einde komen.. Je kan toch pas een trainer van het jaar aanwijzen naar 34 wedstrijden niet naar 31... Maarja er zijn wel meerdere dingen vreemd bij de KNVB.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 15 mei 2011 23:44
Die verkiezingen zijn toch altijd apart omdat je altijd met verschillende criteria te maken heeft.

De Boer heeft het uitstekend gedaan dit seizoen. Jonge spelers laten doorstromen na het eerste en hun vertrouwen geeft, zoals een Boilesen. Boilesen die vorige week onzeker begon tegen Twente, maar De Boer op hem bleef praten tijdens die wedstrijd. Dat vertrouwen betaalt Boilesen deze wedstrijd terug aan de technische staf. Ook het neerzetten van Anita op het middenveld in plaats van Enoh is een uitstekende keuze. De opbouw is daar een stuk makkelijker geworden voor Ajax.

Het mooie is dat Ajax een rustige voorbereiding kan ingaan, zonder dat je in de voorbereiding al belangrijke wedstrijden hebt. Ook heb je al de zekerheid van een aantal miljoenen van de C.L wat bevorderlijk is voor de transfers die je wilt gaan doen.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 00:02
Citaat:
Nee, want wat Frank de Boer gepresteerd heeft is ongekend. En dat:

- zonder Suarez
- zonder EL Hamdaoui
- middenvelder in de spits
- 2e keeper
- 3e keeper
- 2 A-junioren
- 8 punten achterstand op 2 ploegen
- Problemen op de linksback
- Geen linksbuiten, Ebecilio uit de jeugd


Dat vind ik ook.......Frank heeft echt een wereld prestatie geleverd en als je even naar het bovenstaand lijstje van "Skilled" kijkt, dan vraag ik me af hoever we kunnen komen met een versterkte selectie en met de club in rustiger vaarwater.
Want ook dat mag je Frank nog even mee geven dat hij de spelers buiten alle perikelen rond de revolutie heeft gehouden en rustig met zijn ploeg heeft toegewerkt naar die geweldige hoogtepunt. Hulde Frankie......... :Ad: EEN ECHTE AJACIED !!!
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 00:11
Lekker boeiend allemaal, die trainer van het jaar award. Die prijs is niet te vergelijken met de waardering die hij nu terecht krijgt.

Luistertip: Chef sport Jaap de Groot van de Telegraaf op Radio 1 bij Echte Jannen http://www.powned.tv/programmas/echtejannen.html
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 00:19
Citaat:
Lekker boeiend allemaal, die trainer van het jaar award. Die prijs is niet te vergelijken met de waardering die hij nu terecht krijgt.

Luistertip: Chef sport Jaap de Groot van de Telegraaf op Radio 1 bij Echte Jannen http://www.powned.tv/programmas/echtejannen.html
Bedankt voor de tip, jamesgf.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 00:31
@ Jamesgf

Ja, onder Olsen. Niet onder Wouters. Over Wouters waren de Boertjes lyrisch trouwens.

Bla, bla...17. Bla, bla....Rob Witschge debuteerde op zijn 19de. Frank Verlaat debuteerde op zijn 19de. Nog een zooi op hun 18 en een half.
Verder is late debuteren ook de schuld van Jol. Niet vanwege de wat mindere kwaliteiten. Ja, het geeft een stimulans. En? Bestrijd ik dat dan?

Ja, in '87 werd er gewonnen. Maar daar had je ook Blind, Wouters en Spelbos voor nodig. Dat zag Michels na 69. Dat zag Cruijff na 86. En dat zag Van Gaal na 94.
Oulida debuteerde nog net op zijn 18de en trainde al vaak mee, he.
Sorry, maar Oulida en Tuhuteru hadden het sowieso nooit gered.

Spelers debuteren wanneer ze er klaar voor zijn. Zoals Cruijff ook pas Witschge en Verlaat liet debuteren toen ze er klaar voor waren. Op hun 19de.
En ik merk niets van jouw kennis. Je zit er enorm vaak naast. Ik haal jouw verhalen met feiten onderuit.

Dat Neeskens geen slechte voetballer was weet ik ook wel. Maar hij was wel opgebrand op zijn 32ste. Iets waar jij over Davids nog over begint te zeuren.
Davids geen functionele techniek? Ok. Dag.
Misschien moet je de uitwedstrijden tegen Real Madrid en Dortmund nog maar eens bekijken.

Met Van Duivenbode cs. wilde ik zeggen dat ook Michels het AJAX van 69 te soft vond. Maar goed.....typ maar weer 100 regels met feitelijke onjuistheden.

Dacht je dat Litmanen niet wist wat R. de Boer van plan was? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Joh, Keizer een linksbuiten? Echt? Zo! Wist ik niet. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> Hij was stijf links.
En hij loopt voor het minst geringste weg. Kritiek? Prima. Maar wat heeft hij na zijn voetballoopbaan gepresteerd?

Maar goed....heb wel weer wat beters te doen dan off-topic te gaan.

Kom eerst met feiten die wel juist zijn. Dan zal ik eens weer serieus de discussie met je aangaan, want dit heeft geen zin.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 00:39
Citaat:
Nee, want wat Frank de Boer gepresteerd heeft is ongekend. En dat:

- zonder Suarez
- zonder EL Hamdaoui
- middenvelder in de spits
- 2e keeper
- 3e keeper
- 2 A-junioren
- 8 punten achterstand op 2 ploegen
- Problemen op de linksback
- Geen linksbuiten, Ebecilio uit de jeugd

Inderdaad. En vergeet de strubbelingen met Cruijff/VDB niet (Blind).
Emanuelson tellen we maar niet mee. Die miste ik in ieder geval geen seconde.
Blessure voor Stekelenburg.

Psv had ook wat strubbelingen, maar lang niet zo extreem als AJAX.
En Twente? Was toch hartstikke rustig daar?

Wat een prestatie van De Boer.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 01:13
Je komt er zoals altijd weer simpel vanaf. Ik had het over Richard Witschge natuurlijk, het oogappeltje van Johan, niet Robbie. En Verlaat noemde ik en passant die in die periode doorbrak. Feitelijke onjuistheden? Lame niet lachen. Ga na nou eens in op Keizer. Jij noemt de clubicoon een vervelende man terwijl je niet eens weet wat hij zegt. Daar kom je niet mee weg. Of wil je voor de zoveelste keer niet op de inhoud ingaan?

Enne… Ik moet altijd weer lachen wanneer je zegt, ja Lens, Elia ect zijn niets voor Ajax omdat ze nu niet goed genoeg zijn. Maar heb jij ooit gehoord van ‘over de speler heen kijken’? Potentie? Wat als hij goed was opgeleid bij Ajax? Spelers dan veel beter waren geweest? Los van het feit dat ze veel beter zouden zijn geweest dan wat er de laatste jaren voorin is doorgebroken. Gaat allemaal overduidelijk boven je pet. Oulida was een supertalent, absolute buitencategorie. Dat hij het niet gered heeft is een schande. En dat jij niet ziet dat een Narsingh en Assaidi tig klassen beter zijn dan Ebecillio en Ozbilliz is ook een giller. Nee, voetbalinhoudelijk hoef ik met jou geen bijzondere discussies te verwachten. Nog steeds verdrietig dat Pantelic, Rommedahl en Jol vertrokken zijn? Jammer dat Cruijff zo'n grote invloed krijgt he?
hannes


Geregistreerd: 29-11-2008
Forum berichten: 895
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 01:19
Kwaliteiten ofniet, Narsingh bijvoorbeeld is om heel andere redenen weggestuurd dan kwaliteit. Als Osei Kofie of een Wormgoor ineens de pannen van het dak spelen weten we ook waarom ze weg zijn. Narsingh is niet anders.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 01:31
Citaat:
Kwaliteiten ofniet, Narsingh bijvoorbeeld is om heel andere redenen weggestuurd dan kwaliteit. Als Osei Kofie of een Wormgoor ineens de pannen van het dak spelen weten we ook waarom ze weg zijn. Narsingh is niet anders.

Weet ik niet, ik dacht eerst zelfs dat hij niet in de jeugdopleiding had gespeeld. Is toch ongeloofelijk dat zoveel creatieve spelers niet goed opgeleid kunnen worden? Is gewoon een constatering, kan ik verder ook niet zoveel aan doen. Er gaat veel mis, terwijl het vroeger juist net goed ging. Hoe? Ik weet het niet, kom er ook niet. Maar ik weet wel dat er toen veel meer werd gelachen, was het veel meer op het voetbal gericht. Werden er straatvoetbaltoernooien op de Dam georganiseerd en werd zo een Ooijer gescout. In de winter een week lang straatvoetbal op het asfalt bij De Meer, kwamen meer dan duizend man op af. Ik zie het met die grote opblaasbal op De Toekomst niet gebeuren.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 03:18
@ Jamesgf:
Blabladieblabla. En ik gaf Verlaat en Rob Witschge aan als spelers die ook 'pas' op hun 19de debuteerden. Jij gaat al 10 tallen keren niet op mij in. Het is goed met jou.
Mijn feitenkennis gaat veel verder en is helderder dan die van jou. Ik heb je genoeg gecorrigeerd met geen reactie of juist ellenlange verhalen zonder inhoud tot gevolg.
Ook weer jouw ongelooflijke bullshit over Cruijff waarmee ik niet blij zou zijn.... :kots:
Over woorden in mijn mond leggen gesproken....
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 12:14
de Boer heeft in wel eens gezegd dat hij zich wel als 'ferguson van Ajax' kan zien?

Wat mij betreft gaat daar ook echt aan gewerkt worden. In ALLES is de Boer datgene wat we voor de spelersgroep moeten hebben.

Wat ik vooral heel leuk vond gisteren bij de huldiging, hij staat gewoon midden in de spelersgroep een biertje te drinken en met ze te lachen en ouwehoeren.
thyza


Geregistreerd: 09-02-2009
Forum berichten: 696
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 13:13
Het is een mens. Iemand die niet alleen de kwaliteiten van spelers behoed, maar ook de persoon er achter. Iets wat je met jonge jongens moet hebben. Deze man staat er zoals hij is. Scheelt een hoop als je je niet anders hoeft voor te doen...
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 13:27
HELD! <img src='smilies/worshippy.gif' />
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 mei 2011 01:05
Citaat:
Blabladieblabla. En ik gaf Verlaat en Rob Witschge aan als spelers die ook 'pas' op hun 19de debuteerden.

Nou, prima toch? Die vulling moet er ook zijn en ze deden goed mee, debuteerden en deden het zelfs goed in die grote wedstrijden. Maar het draaide om de exceptionele talenten van Roy, Richard Witschge, De Boertjes, Winter die eraan kwamen. Bij Bergkamp bleek Cruijffie het later ook goed bekeken te hebben, kwam rechtstreeks uit de schoolbanken. Met Jansma mee op de boot. Allemaal gedebuteerd met 17.

Citaat:
Jij gaat al 10 tallen keren niet op mij in.

Het begon met de onzin van Henk Spaan die jij als simpele ziel als zoete koek slikt, dat spelers als Musampa en Nordin ‘Wooter in de basis’ Wooter zo konden meedoen... Daar ben ik meer dan uitgebreid op ingegaan. De jeugdopleiding onder Adriaanse werd zienderogen minder, alsmede de doorstroming onder Van Gaal. Louis kon nog pronken met de spelers die onder Johan gedebuteerd of gehaald waren, maar toen Adriaanse/Van Gaal vanaf 93, 94 mede door de successen de club steeds verder naar hun hand konden zetten hebben we dat gemerkt. Vanaf '95 kon je spreken van de vruchten van de Adriaanse/Van Gaal-opleiding, drie keer niks, geen exceptionele talenten meer, maarja, misschien had Van Gaal het ook wel niet op bepaald soort spelers. Dani, Roger, De la Pena, was ook wel typerend dat Barcelona op een gegeven moment met 6 Nederlanders speelde, Louis werd uitgekotst. Bogarde kopen terwijl je Sergi hebt, Reiziger terwijl je Ferrer hebt. Cruijff speelde niet lang daarvoor nog met een stuk of tien gasten uit de eigen jeugd, en hoog in de CL he. Wat heeft Van Gaal daarna nog gepresteerd? Besef je gewoon dat Van Gaal destijds de vruchten kon plukken van wat er de jaren daarvoor gebeurde. En hij heeft ook zo z'n steentje bijgedragen hoor, onmiskenbaar uiteraard, was ook trainer bij de hoogste jeugd, Davids heeft hij erin gehouden en later laten debuteren bijv. Een goede trainer hoor, zeker, maar hij heeft niets neergezet bij Ajax, eerder de boel finaal afgebroken. En de boel maar opeisen, dominant aanwezig zijn. Wilde ook de jeugdopleiding bij Barcelona herstructuren... Gelukkig is het vanaf Rijkaard '03 de andere kant opgegaan en is iedereen aldaar weer vrolijk op de Catalaanse trots, en ik ook een beetje.

Citaat:
Ook weer jouw ongelooflijke bullshit over Cruijff waarmee ik niet blij zou zijn....

Ja, precies. Jouw lulverhalen over Stapleton en die anderen, je hebt Cruijff in diskrediet proberen te brengen. Was een vervelende man aan het worden. Nu is het ineens de held en is Keizer de vervelende man. Lachwekkend. Je weet totaal niet waar je het over hebt. Waarom is Keizer een vervelende man? Hij is iets anders ingesteld dan Johan. Vond dat iedereen destijds evenveel zou moeten verdienen, dus de rechtsback net zoveel als Johan die ze d’r in trapte. Was Johan het natuurlijk niet meejeens. Maar het was ook iemand die het liefst voor lege tribunes speelde, terwijl Johan bij veel interesse juist op z‘n toppen was. Een wedstrijdje op een WK en een ach tegen een Best daargelaten.

Citaat:
Over woorden in mijn mond leggen gesproken.…

Je hebt er gewoon faliekant naast gezeten of niet? Van den Boog, Jol maandenlang verdedigen, ik geef het je te doen. En nu is De Boer de held, maar in jouw gedachtegang is-ie toch onervaren? Haha. Je noemt Keizer een vervelende man… Mesjogge noemen we dat!
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 mei 2011 08:57
Natuurlijk debuteerde spelers onder Van Gaal later. Het niveau van het eerste elftal lag veel hoger, dus konden jeugdspelers moeilijker aanhaken. Bij Barcelona debuteren spelers ook op oudere leeftijd. Bij Ajax onder Michels/Kovacs kwam Rep er ook pas bij toen hij twintig was.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 mei 2011 13:11
Citaat:
Natuurlijk debuteerde spelers onder Van Gaal later. Het niveau van het eerste elftal lag veel hoger, dus konden jeugdspelers moeilijker aanhaken. Bij Barcelona debuteren spelers ook op oudere leeftijd. Bij Ajax onder Michels/Kovacs kwam Rep er ook pas bij toen hij twintig was.

Jawel, met 19 kwam Rep onder Kovacs in de A-selectie. Maar tegelijkertijd op links Gerrie Kleton met 17. Alleen, Piet Keizer en Mister Ajax Sjaak Swart voor je dulden, terwijl Mulder erbij komt als opvolger van Van Dijk en Cruijff die overal kan spelen, dat zijn niet misselijke namen, noemen wij geduchte concurrentie. Maar laten we wel wezen, men heeft het over Musampa en Wooter die zo mee konden noem, maar waarom wordt Finidi George niet genoemd? Met Ronald de Boer achter je in een hecht collectief spelen, zo ingewikkeld is dat nou ook weer niet. Kwam tegelijkertijd in 93 met Van Vossen en de al 19-jarige Oulida en Tuhuteru pas bij het eerste. Die hadden de jaren daarvoor dus al stappen moeten maken, kon het ook. Toen werd het vol, Petersen, Petersson, vanaf 92 Overmars, naar ik dacht als nummer 10 van Willem II overgekomen, en die alles speelde. Kijk, het is natuurlijk ‘goed’ gekomen met de CL-winst in 1995, fantastisch allemaal, maar de neergang zag je van tevoren al aankomen. Vanuit de jeugd braken geen grote talenten meer door en in het aankoopbeleid zat geen Litmanen, Overmars meer om dat gat op te vangen maar meer een Babangida, Marcio Santos. En Ajax zonder exceptionele talenten, gehaald vanaf Voorland of van buiten, is niks en blijft niks.

Citaat:
Heerlijk dat we zo'n trainer hebben als Frank de Boer: Ajacied, winnaar, vakman, nuchter en duidelijk. Natuurlijk, de spelers hebben het gedaan op het veld, maar het hernieuwde zelfvertrouwen en de rust hebben ze van De Boer.
Straks op naar 2011-12: de titel verdedigen en ons meten met de Europese top. Want daar hoort Ajax; daar hoort De Boer. Held!

Toch ben ik niet geheel positief. Hoewel de lat nu wel gelijk veel hoger wordt gelegd, het aankoopbeleid is al tig keer beter dan onder Jol met Atouba, De Zeeuw, Verhoeven, Pantelic, Loderio, El Hamdaoui, wat totaal nergens op leek. Maar toch, als je de mogelijkheden hebt om een Narsingh of Assaidi te halen, dan moet je dat in mijn ogen doen en Ebecillio en Ozbilliz verhuren. Frank de Boer zegt nu wat betreft de mogelijke komst van Theo Janssen, Kolbeinn Sigthorsson, Derk Boerrigter en Thulani Serero:

"Met die vier versterkingen zouden we een mooie, brede selectie krijgen. Daar willen we graag naartoe. Elke positie in onze selectie is op die manier dubbel bezet. En omdat het een jonge groep is, krijgen alle spelers gegarandeerd speelminuten. Iedereen moet het gevoel hebben erbij te horen. Zo doet Alex Ferguson het ook bij Manchester United. En in deze tijd is dat bijna noodzakelijk."

Iedereen moet het gevoel te hebben erbij te horen... Dat zinnetje zit mij toch niet lekker. Het komt op mij over alsof hij een beetje gehecht is aan bepaalde spelers, De Zeeuw, Ebecillio en Ozbilliz in het bijzonder in dit geval en niet van ze af wil. Maar als je het eerlijk bekijkt, met Narsingh/Assaidi en Janssen kom je veel verder. Dan maar even hard zijn nadat je elkaar een paar dagen eerder in de armen hebt gesloten, maar dan ben je wel open en eerlijk. Zeg tegen Lorenzo, wij willen terug naar de top en dat gebeurd eerder met Luciano dan met jou. We kijken naar een goede club voor je, je ligt nu geweldig goed in de markt ect. Toch lichtelijk teleurgesteld, hoewel er natuurlijk met deze vier spelers al stappen naar voren worden gezet. Maar ik verzeker je, Narsingh wordt komend seizoen Nederlands international. Heeft alles om de top te bereiken. Is Beerens al voorbij en als je niet uitkijkt gaan ze volgend seizoen boven de 10 miljoen vragen bij Heerenveen. Nu kan het nog Frank! Onder druk staan tegen Manchester United, Anita die de bal afpakt en passt op Janssen, Theo die een lange bal verstuurd naar Narsingh die de overschatte Vidic en Ferdinand te snel af is en raak!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 mei 2011 13:16
Vreemd dat je Djuricic niet noemt...
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 mei 2011 13:20
Heeft Ajax niet meer nodig, heeft stil gestaan en ik twijfel lichtelijk aan zijn mentaliteit, weet niet of hij het bij Heerenveen gaat redden. Is toch anders dan Sulejmani, lijkt daar niet echt te aarden. En Heerenveen heeft weer een middenvelder gekocht, terwijl Roorda misschien terugkomt. Assaidi die op 10 kan spelen, Beerens en Narsingh op de flanken. Maar sowieso, geef mij maar Scandinaviërs en Belgen.
+ Nieuw bericht <<<   <   8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.883
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: Janemub
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.954.647 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Frank de Boer: hoofdtrainer Ajax 1
Ga
Zoeken: