Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Aankoopbeleid Ajax: Scouts, zakennetwerken en makelaars
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Aankoopbeleid Ajax: Scouts, zakennetwerken en makelaars
Maker: PushkinBekeken: 34037
Status: InactiefBerichten: 231
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 feb 2009 19:24
Hoewel er meerdere topics op dit forum bestaan over scouting en aankoopbeleid heb ik toch gekozen voor een nieuwe topic. In deze topic daarom ook alles over hoe de realisatie van aankopen in z'n werk gaat, wie daar in mijn ogen voor verantwoordelijk is en uit welke contacten Ajax put. Bepaalde informatie is publiekelijk toegankelijk, andere informatie komt uit een wat specifiekere kant van de voetbalwereld. Verschillen daartussen zal ik zonodig aangeven. Ook zal ik bepaalde vergelijkingen maken met PSV om dingen te verduidelijken.
Ik beperk me in deze topic tot de scouting van volwassen spelers en laat daarmee bewust de jeugdscouting linksliggen, toch een andere cup of tea.

Ik zal een vraag-antwoord structuur aanhouden om de topic overzichtelijk te houden.


1. Wie zijn de actieve scouts van het huidige Ajax



Heinz Schilcher [actieve loopbaan bij Ajax tussen 1972 en 1974">.
Deze Oostenrijker is sinds 2006 actief bij Ajax, daarvoor vervulde hij de taak van technisch directeur bij Sturm Graz. Werd door Martin Van Geel aangesteld als scout met als doel Zuid en Oost-Europa in kaart te brengen. Hoewel Schilcher woonachtig is in Oostenrijk concentreert hij zich voornamelijk op andere gebieden. Zowel Duitsland, Tsjechie, Slowakije, Polen als een deel van de Balkan.
In een interview op Ajax.nl geeft Schilcher aan hoe intensief hij bezig is met de scouting: Het aantal Ajax-wedstrijden valt in het niet bij de hoeveelheid wedstrijden die Schilcher van andere clubs of landenploegen ziet. Acht duels per week bijwonen is geen uitzondering. Geen talent mag onbekend, laat staan onontdekt blijven. ,,Met de wedstrijden die ik op televisie bekijk, kom je meestal tot meer wedstrijden per week", verduidelijkt Schilcher. ,,We hebben thuis twee televisies staan. Mijn vrouw en ik hebben allebei een eigen televisie. Zo kan ik echt de hele dag bezig zijn met het voetbal."



Felix Gasselich [actieve loopbaan bij Ajax tussen 1983 en 1986">
Net zoals Schilcher een oud-speler met de Oostenrijkse nationaliteit. Ook Gasselich is nog niet lang actief binnen Ajax. Hij draagt vooral verantwoordelijkheid voor Oostenrijk en Honagrije als gebied. De laatste keer dat hij actief in het nieuws kwam was toen Marco Van Basten in het najaar bij hem informeerde over de status van de Oostenrijkse speler Prodl. Die speler was ondertussen echter al vastgelegd door Werder Bremen.



Urbain Haessaert [trainersloopban bij verschillende Belgische clubs"> Urbain Haessaert is een grote onbekende voor het Nederlands voetbal. In Belgie heeft de beste man echter een spoor van legendarische prestaties nagelaten. In 1981 werd hij met de kleine provincieclub Lokeren tweede in de Belgische competitie. Later als coach van een andere provincieclub SV Waregem wint hij van AC Milan in een Europees avontuur. Daarna werd hij trainer van KV Mechelen, hij legde de basis waar Aad de Mos later successen op boekte in Europa. Eind jaren 90 is Hassaert nog enkele jaren trainer bij Royal Club Antwerp en Eendracht Aalst. Niet alleen als trainer maar ook als technische man achter de schermen laat hij z'n kwaliteit zien. GBA gaat samenwerken met Ajax en Hassaert wordt hoofd jeugdopleidingen. GBA krijgt na een aantal jaar een prijs voor de beste opleiding van Belgie. Hassaert ontdekte Jan Vertonghen: hier een filmpje daarover: http://www.sporza.be/cm/sporza.be/mediatheek/1.396763
Er is een lichting die hij dan al naar Ajax weet te sluizen: Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Bram Verbist, Toby Alderweireld en Tom De Mul. Later volgt Jelle Van Damme nog volgens de reguliere manier. Hasaert is door Ajax na dat werk als opleider aangesteld als hoofd scouting voor Belgie. Hassaert raadde later verschillende spelers aan bij Ajax: zo attendeerde hij Ajax vroeg op Steven Defour en Sebastien Pocognoli.
Op de podcast http://www.kaagent.be/_supporters/radio_buffalo.php aflevering 19 september 2008 geeft Hassaert een kleine indruk over z'n scoutingsactiviteiten. (vanaf minuut 33 tot 36)


John Steen Olsen
John Steen Olsen [Ajaxverleden als speler in seizoen 1974">. Steen Olsen is voor Ajax de verbindingsman in Scandinavie + Finland en Denemarken. Het is voor Ajax een markt waar toch wel snel naar gekeken wordt voor versterking. Steen Olsen raadde in een vroeg stadium al Afonso Alves aan bij Ajax, later gaf hij een positief advies over Markus Rosenberg. Markus Berg vond hij dan weer net wat te licht. Steen Olsen is voor Ajax de persoon die daar de contacten onderhoudt en spelers bekijkt. De laatste speler waarvan bekend is dat Olsen z'n oordeel gaf is Eriksen (jeugdspeler).



Gerrie Muhren. Muhren speelde vele jaren bij Ajax (tot 1976) toen hij naar het buitenland vertrok. De Volendammer is binnen het scoutingapparaat van Ajax een soort wildcard. Belangrijk voor de interne Nederlandse markt als scout, maar ook wanneer er een het buitenland een speler rondloopt die belangrijk is dan wordt Muhren vaak ingezet. Muhren was bv. de "ontdekker" van Edgar Manucharyan, Ajax kwam toen eigenlijk voor een andere speler (Plesan). Muhren staat vooral bekend om z´n goede voor spelers van de leeftijdsklasse 16jaar-20jaar.



Hans Van der Zee¨Ajaxverleden in de jeugd van Ajax van 1966 tot 1974. Coachte in 1997 Volendam en vertrok daarna naar Sparta. Van 1999 tot 2001 was hij technisch directeur bij AZ.Van 2001 tot 2007 ging hij bij PSV aan de slag als internationaal scout. In 2007 maakte hij de overstap naar Ajax. De begoogde winst van Van der Zee was ook z´n netwerk dt hij zou hebben op internationaal gebied. Hij zou volgens artikelen rond z´n aanstelling moeten sparren met Arroyo en Muhren.
Momenteel staat Van de Zee in de belangstelling van Chelsea en Hiddink, het waarom daarvan verklaart misschien dit stukje van een artikel van ajax.nl. WK-ervaring heeft Van der Zee ook. Afgelopen zomer maakte hij deel uit van het begeleidingsteam van het nationale voetbalelftal van Australië. Voor de toenmalige Socceroos-bondscoach Guus Hiddink maakte Van der Zee analyses van de tegenstander.



Hennie Spijkerman heeft geen Ajaxverleden, hij kwam bij Ajax binnen via Henk Ten Cate als assistent coach in 2006. In 2008 kreeg hij van Marco Van Basten de taak om Fred Arroyo op te volgen als coordinator van de scouting. Vooralsnog kunnen we weinig echte dingen zeggen over zijn functioneren, daar de tijd van z´n indiensttreding te recent is.


Vertrokken scouts de afgelopen jaren, Piet Keizer vertrekt naar Panathinaikos en deed voor Ajax altijd de scouting van de Franse markt. Ton Pronk, was tot 2006 nog actief als hoofd scouting, werd daarna opgevolgd door Fred Arroyo. http://ajaxnews.web-log.nl/ajax_news/20 ... gt_pr.html
Diezelfde Fred Arroyo is nu weer opgevolgd door Hennie Spijkerman.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 14:03
Vooralsnog allemaal nog niet zo spannend,

2. Welke gebieden zitten de scouts van Ajax

Hassaert Belgie, Luxemburg, Noord Frankrijk en een stukje Zuid Nederland

Schilcher Centraal en Oost Europa

Gasselich Oostenrijk en Hongarije

Steen Olsen Scandinavie

Muhren Nederland, wildcard bij tips voor het buitenland
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 14:21
3. Van welke ´alterntieve netwerken´ maakt Ajax verder gebruik.

1. In bescheiden zin maakt Ajax natuurlijk ook gebruik van Ajaxcapetown. Capetown levert zelf spelers maar verder zijn de technische mensen van ACT natuurlijk ogen voor Ajax in Zuid Afrika voor de spelers die elders rondlopen. Vooralsnog hebben we daar nog geen voorbeelden van gezien maar dat kan in de toekomst zomaar veranderen.

2. Hoewel ik het toch sterk wil scheiden met zaakwaarnemers /waarover later meer/ wil ik toch ook de voetbalschool van Georghe Popescu aanstippen. Popescu heeft zijn eigen voetbalschool in Roemenie. Popescu onderhoudt verder goede banden met Georghe Becali, die als zaakwaarnemer een oude bekende is bij Ajax. De traditionele grote clubs uit Boekarest zijn allen min of meer wel afnemer van de talenten uit zijn school. Becali´s school kun je in dat opzicht vergelijken met de status van de Ajaxopleiding in Nederland, de scholing is er in vergelijking met de omgeving gewoon erg goed wat resulteert in een regelmatige uitstroom van talenten. Die talenten worden bij Ajax vaak weer via Becali aangeboden bij Ajax zoals Mitea en bv. ook Liviu Ganea. De Roemeense link van Ajax is dus sterk afhankelijk van deze twee mensen.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 14:24
Functioneert Gasselich wel? In Oostenrijk en Hongarije zal je het vooral bij de jeugdgroepen moeten zoeken. Liverpool heeft trouwens in Hongarije een samenwerkingsverband met MTK Budapest en daar spelen zowat alle talentvolle jeugspelers dat het land rijk is. In ruil voor de exploitatiekosten die Liverpool voor een deel financieert, heeft het de eerste optie tot koop op de betere jeugdspelers. Er spelen inmiddels ook iets van vier Hongaren in de jeugd van Liverpool, waaronder 'promising youngster' Nemeth die momenteel verhuurd wordt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 14:32
Citaat:
Functioneert Gasselich wel? In Oostenrijk en Hongarije zal je het vooral bij de jeugdgroepen moeten zoeken. Liverpool heeft trouwens in Hongarije een samenwerkingsverband met MTK Budapest en daar spelen zowat alle talentvolle jeugspelers dat het land rijk is. In ruil voor de exploitatiekosten die Liverpool voor een financieert, heeft het de eerste optie tot koop op de betere jeugdspelers. Er spelen inmiddels iets van vier Hongaren in de jeugd van Liverpool, waaronder 'promising youngster' Nemeth die momenteel verhuurd wordt.


Ik heb net zoals jij m´n twijfels. Nemeth was ook bij Ajax bekend, en Ajax had hem bijna aangetrokken maar Liverpool was Ajax te snel af. Verder had Ajax ook Dszudszak in beeld twee zomers geleden maar men heeft uiteindelijk niet voor hem gekozen. Sebastian Mila, linksback die een tijd terug in Oostenrijk actief heeft ook wel eens op de lijstjes gestaan. Kwam echter veel te kort. Verder heb ik ook niet het idee dat Gasselich een belangrijke scout is bij Ajax. Wat ik wel weet is dat er onder Van Geel plannen waren om Ajax´ tentakels uit te slaan naar Bulgarije, maar die lijken in de ijskast te zijn verdwenen.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 14:52
Citaat:
Ik heb net zoals jij m´n twijfels. Nemeth was ook bij Ajax bekend, en Ajax had hem bijna aangetrokken maar Liverpool was Ajax te snel af. Verder had Ajax ook Dszudszak in beeld twee zomers geleden maar men heeft uiteindelijk niet voor hem gekozen. Sebastian Mila, linksback die een tijd terug in Oostenrijk actief heeft ook wel eens op de lijstjes gestaan. Kwam echter veel te kort. Verder heb ik ook niet het idee dat Gasselich een belangrijke scout is bij Ajax. Wat ik wel weet is dat er onder Van Geel plannen waren om Ajax´ tentakels uit te slaan naar Bulgarije, maar die lijken in de ijskast te zijn verdwenen.


Was Marc Janko van Red Bull Salzburg ook niet in beeld bij Ajax? Nee, het scouten in Hongarije kan men beter op een laag pitje zetten. De jeugdelftallen van Hongarije zitten vol met spelers van MTK. Ook op het hoogste niveau valt er niet veel te scouten. Doorgaans genieten de oude spelers de voorkeur en krijgen talenten amper de kans. Daardoor zoeken ook veel jonge Hongaren hun heil snel ergens anders.

In Oostenrijk loopt er wel zo nu en dan een speler rond op het hoogste niveau die interessant zou kunnen zijn, maar ook daar zal je het moeten zoeken op jeugdniveau. Maar goed, Ajax is niet de enige daar. Je zal snel moeten handelen want de betere jeugdspelers worden daar binnen no-time opgepikt door buitenlandse clubs uit Nederland (Heerenveen en Twente), Engeland en met name Duitsland.

Ik heb al met al net als jij Pushkin geen hoge pet op van de scoutingwerkzaamheden van Gasselich in Oostenrijk/Hongarije. Zijn scouting gebied mag wat mij betreft wel met een land of twee uitgebreid worden.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 15:28
Mja waar moet hij heen? Slovenië heeft een tijdje op het EK meegedaan maar daar hoor je ook niets meer van. Tsjechen en Slowaken misschien? Lijken me niet de meest gepolijste voetballers.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 15:37
Nou, Tsjechie is een interessant land hoor. Slowakije is in opkomst. Hamsik is daar een voorbeeld van, maar ook Miroslav Stoch die wekelijks uitblinkt in het tweede team van Chelsea. Ook bij Twente loopt er een aardige flankspeler rond. Er loopt veel talent rond daar als ik de verhalen mag geloven. Dat is een aantal Europese (top)clubs niet ontgaan en wijken nu ook uit naar Slowakije. Italiaanse en Engelse clubs hoofdzakelijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 16:14
Slowakije heeft genoeg talentvolle voetballers en Ajax kijkt daar al lang, maar dan voornamelijk via Schilcher.

Vittek: Lille
Holosko: Besiktas
Skrtl: Liverpool
Mintal: Nurnberg

Bulgarije is een gebied waar nog weinig landen scouten, en waar met goed kijken wel wat te halen is. Het voordeel is dat wanneer je daar een interessante speler ziet hij ook bijna altijd wel haalbaar is voor een goede prijs. Ik heb afgelopen zomer Vujadinovic genoemd uit de Bulgaarse competitie, jonge verdediger en beste speler van de competitie. Als Ajax er gezeten had hadden ze hem vrijwel zeker opgemerkt en waarschijnlijk aangetrokken ten faveure van bv. Sno. Slovenie vind ik dan weer niks, Bosnie, Kroatie en Servie zijn hoogst interessant voor Ajax. Vooral Bosnie want ook dat land is net zoals Slowakije in opkomst.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 16:19
Bosnie, Pushkin? Ik kan alleen supertalent Pjanic voor de geest halen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 16:27
Citaat:
Bosnie, Pushkin? Ik kan alleen supertalent Pjanic voor de geest halen.


Dzeko, Zec, Ibricic, Stelic <img src='smilies/icon_wink.gif' />. Bosnie heeft het grote voordeel dat er daar (veel meer dan Slovenie) echt een traditie zit in trechnisch en aanvallend voetbal. Met het stijgende welvaartspeil komt nu ook langzaam de taletontwikkeling beter op gang. Het huidige Bosnische elftal is nog niet zo spectculair maar binnen een periode van 5 jaar zie ik ze wel enorme stappen maken.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 16:47
Tot nu toe allemaal redelijk basic,

4. Welke zaakwaarnemerskantoren zijn belangrijk geweest bij bij Ajax?

1. Essels Sports
2. Sport Promotions International
3. Ioan Becali''s kantoor

Verder zijn er nog een paar van minder groot belang.

Toelichting op de kantoren volgt nog.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 feb 2009 18:49
Erg interessant allemaal. Van alle scouts van Ajax ben ik alleen van Haesaert echt onder de indruk. Van GBA zijn grootse talenten gekomen de laatste jaren en het nationale elftal zal daar zijn vruchten van plukken.

Sowieso is er een goede Belgische lichting, bij AZ en Standard lopen leuke spelers. Ook Kompany, vanden Borre, Fellaini, Miralles en Hazard zijn niet de minste natuurlijk. Jammer dat die laatste overigens niet bij Ajax speelt. Onze aimabele Urbain had daar bijna voor gezorgd. <img src='smilies/icon_razz.gif' /> Maar misschien lukt het hem wel met Mats Rits (http://www.ajaxshowtime.com/index.php?msg=25166&page=1), laten we het hopen.

Het zou toch mogelijk moeten zijn dat je in elk land in Europa in kaart hebt wat daar de grootste talenten zijn? Als ik François Affolter zeg, moet de scouting toch weten dat dat het grootste defensieve talent van Zwitserland is? En dat Valentin Stocker dat is als buitenspeler? Terwijl je er niet intensief de velden rond gaat (iets dat natuurlijk wel zou moeten in een land als Zwitserland, maar dus niet zo is).

Als voorbeeldje Wit-Rusland. Zo'n 10 jaar geleden had je niet elke speler uit die competitie hoeven kennen, maar wel dat daar ene Hleb rond loopt. Heeft er niet toevallig een Wit-Rus in Ajax 1 gespeeld die daar nog woont en die competitie volgt? Als hij zegt dat ''die'' de Suarez van Wit-Rusland is, kun je altijd Muhren erop afsturen.

Of denk ik nu te simpel?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 24 feb 2009 00:19
james


Citaat:
Sowieso is er een goede Belgische lichting, bij AZ en Standard lopen leuke spelers. Ook Kompany, vanden Borre, Fellaini, Miralles en Hazard zijn niet de minste natuurlijk. Jammer dat die laatste overigens niet bij Ajax speelt. Onze aimabele Urbain had daar bijna voor gezorgd. <img src='smilies/icon_razz.gif' /> Maar misschien lukt het hem wel met Mats Rits (http://www.ajaxshowtime.com/index.php?msg=25166&page=1), laten we het hopen.


Mats Rits is opnieuw een speler van GBA. Ik ben ook benieuwd o

Citaat:
Het zou toch mogelijk moeten zijn dat je in elk land in Europa in kaart hebt wat daar de grootste talenten zijn? Als ik François Affolter zeg, moet de scouting toch weten dat dat het grootste defensieve talent van Zwitserland is? En dat Valentin Stocker dat is als buitenspeler? Terwijl je er niet intensief de velden rond gaat (iets dat natuurlijk wel zou moeten in een land als Zwitserland, maar dus niet zo is).


Ben ik met je eens, maar de dingen zijn niet altijd zo makkelijk als ze lijken. Dat heeft met een aantal dingen te maken.

1. Stoch als voorbeeld. Chelsea telde een miljoenenbedrag neer voor de speler van 16. Dat laatste impliceert dat je het over een speler hebt die nog niet meteen inzetbaar is voor het eerste elftal normaliter. Je zou als Ajax wel voor Stoch kunnen maar dan heb je dus altijd een probleem immers.
a) heel veel clubs herkennen vaak al snel het talent van zo iemand.
b) ook al ben je de eerste, dan nog kan je er makkelijk naast grijpen. Zo'n club of manager rekken de onderhandelingen en informeren dan een grotere club van het kaliber Chelsea. Chelsea betaalt dan een hogere premie aan de tipgever, een hogere afkoopsom en een hoger salaris aan de speler. Iedereen wint dan zowat in de situatie.
c) Ajax kan niet zomaar meegaan in het geven van hoge salarissen aan jeugdspelers. Uitzonderingen kan je ook niet maken, dat zet kwaad bloed intern bij de jeugdselecties.
d) Stoch was destijds geen EU, nu wel. Non-Eu salarissen liggen hoog (3,5 ton) al start dat pas vanaf 18 jaar. Een ander probleem is dat externe exotische talenten van elders die in de jeugd komen zelden slagen. Daniel Cruz, Kwame Quansah, Gabriel Mofokeng, Fronio Walker, Gaston Sangoy, Sebastien Rusculleda, .... Wat opvalt (en dat zie je ook aan Nederlandse talenten in het buitenland) is dat spelers die vanaf hun 16de hun transfer maken vaak een heel groot risisco lopen om te stokken in hun ontwikkeling. Vaak omdat de andere omstandigheden dan veel energie in aanpassing vereisen en spelers daardoor in hun voetbalontwikkeling stil gaan staan.


Het volgende probleem wat je krijgt is de illusie van de vrije transfermarkt. Dat lijkt voor ons buitenstaanders misschien zo, maar vaak is het het management van de speler die een aardige vinger in de pap heeft waar een speler heengaat en die hebben vaak persoonlijke belangen. Dat management wil vooral geld verdienen dus die gaan voor een paar dingen.

a) ze zoeken een club die gewoon goede sommen en premies lapt voor bewezen diensten. Meestal heeft elk management zo z'n eigen netwerkje en eigen loyaliteiten. veel zal duidelijk worden als ik uitleg hoe dat bij Ajax werkt.
b) ze zoeken een club waar ze meer spelers (en dan voornamelijk mindere goden) kunnen afzetten als ze een topspeler verkopen. Dat hebben we bij PSV gezien. Ze kregen Alex maar kregen ook spelers als Ferreya en Tardelli door de strot geduwd.

Citaat:
Als voorbeeldje Wit-Rusland. Zo'n 10 jaar geleden had je niet elke speler uit die competitie hoeven kennen, maar wel dat daar ene Hleb rond loopt. Heeft er niet toevallig een Wit-Rus in Ajax 1 gespeeld die daar nog woont en die competitie volgt? Als hij zegt dat ''die'' de Suarez van Wit-Rusland is, kun je altijd Muhren erop afsturen.


Hier hed je opzich wel een punt. Al is Wit-Rusland (samen met Moldavie en Albanie) gewoon een corrupte disctatuur waar je sowieso moeilijk zaken kunt doen. Oekraine en Rusland hebben ook corruptie maar zijn wat dat betreft net iets minder gevaarlijk. Er zijn een paar dingen die je moet doen. De eerste is vrij simpel, je moet bepaalde ontwikkelingen in een land in de gaten houden. Wanneer een welvaartspeil snel stijgt en er heerst een voetbalcultuur in dat land heb je meestal 4-5 jaar later een grotere aanwas van talent, daar kan je op anticiperen. Het tweede is dat je je richt op internationale jeugdselecties. Zo'n jeugdselectie is de afspiegeling van de grootste talenten van dat land per leeftijdscategorie. Zeker bij kleine landen kan je dat wel doen, omdat de kans wle heel klein is dat een Wit Russische jeugdspeler wle het Ajaxniveau heeft terwijl hij niet bij de internationale jeugselectie van z'n land is opgenomen. En dan hoef je slechts de jeugdselecties van landen in de gaten te houden. Zo deed Ajax het dus ook met Plesan. Ze kregen een tip over hem, gingen hem bekijken toen hij speelde met Roemenie U20 tegen Armenie U20 en zo liepen ze tegen het grootste talent van Armenie aan: Edgar Manucharyan.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 24 feb 2009 01:06
Ik vind het zelf jammer dat de samenwerking met Germinal Beerschot is afgesloten waardoor het makkelijker was om de talenten vanuit België naar Nederland te halen.De keuzes van Miralles en Hazard om naar Frankrijk te gaan snap ik heel goed.Je moet niet vergeten dat ze Franstalig zijn en daardoor de keuze naar Frankrijk te gaan makkelijker.

Voor Nederland word het ook steeds moeilijker om Belgische jeugdspelers te halen naar Nederland.Omdat ze de laatste jaren steeds meer zijn gaan beseffen dat België het ook van de jeugd moet hebben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 27 feb 2009 23:52
4.1 Wie is Rodger Linse?


Linse en Van Nistelrooy

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis ... _Rodger_16 Dit artikel van de Volkskrant geeft in z'n algemeenheid al een kleine indruk over hoe het er bij in de zaakwaarnemersmilieus aan toe gaat. Wat Rodger Linse persoonlijk betreft, ik zou hier zelf een mooi verhaal kunnen neerpennen, maar een van de weinige kwaliteitskranten die Nederland rijk is, heeft al een voorstelling van hem gemaakt.
http://www.nrc.nl/dossiers/voetbaltrans ... _als_wapen Ik zeg hierbij wel direct dat in dit artikel verschillende passages zitten waar Linse wel opvallend zijn eigen straatje schoonhoudt. Enkele opvallende delen wil ik toch naar voren halen uit het stuk.

-----------------------------------------------------------------------------------

Dus bleef Linse ook aan de zijlijn op het moment dat Chelsea belangstelling had voor Arjen Robben. Linse zegt geen enkele bemoeienis te hebben gehad met de transfer van de oud-PSV'er naar de Londense club. Hij ontkent het gerucht dat Chelsea hem een forse fee heeft betaald voor bemiddeling. ,,Ik heb alleen het contact gelegd tussen Manchester United en PSV voor Robben. Maar de opvolger van directeur Peter Kenyon, die naar Chelsea vertrok, wilde niet zoveel geld uitgeven voor Robben. Toen was mijn rol uitgespeeld. De zaken van Robben zijn behartigd door zijn vader Hans en Ton Smit.''

Linse ontkent niet dat hij meestal maximaal profiteert van een (buitenlandse) transfer. Hij zou de enige makelaar zijn die van beide partijen fee incasseert. Hij lacht. ,,Ik ben zeker niet de enige makelaar die daarin slaagt en het gebeurt altijd in overleg. Ik zie dat als een compliment want alle partijen zijn blijkbaar tevreden.''


Linse kwam afgelopen zomer zelf in het nieuws toen bekend werd dat Feyenoorder Salomon Kalou graag naar PSV wilde, maar zijn club hem niet wilde verkopen. De jonge spits uit Ivoorkust was natuurlijk opgenaaid door zijn zaakwaarnemer die geld rook, concludeerde de voetbalwereld. ,,Die zaak zit me dwars. Vier weken voordat die affaire begon heb ik nog met Mark Wotte [technisch directeur bij Feyenoord, red."> en een stel vrienden gezellig rosé zitten drinken op het strand. Ze hebben mij op het verkeerde been gezet.''

Volgens Linse had Feyenoord hem juist aangemoedigd met een Portugese investeringsmaatschappij te gaan praten. Vervolgens meldde het Algemeen Dagblad dat er al contracten waren getekend naar later bleek met een valse handtekening namens Feyenoord en was een echte rel geboren. ,,Dat zij mij hebben gestimuleerd te gaan praten, kan ik aan de hand van de sms'jes van Wotte laten zien. Zelfs een binnenlandse transfer was volgens de club moeilijk, maar wel bespreekbaar. Geen wonder dat Kalou toen naar PSV wilde.''



-------------------------------------------------------------------------------------
Dit intervieuw geeft al aan waar Linse zijn brood mee verdient en hoe. Ook in Engeland is de naam Linse wel bekend. Het volgende artikel van de Herald Tribune: http://www.iht.com/articles/2004/09/29/ ... d3__21.php bevat de volgende passage.

------------------------------------------------------------------------------------

The Israeli agent Pini Zahavi, who has also worked on many of Chelsea's acquisitions since Roman Abramovich, the rich Russian took over the London club, received £1.8 million for assisting Manchester on three transfers.

One Dutch agent, Rodger Linse, received £1.2 million from United even without moving his man. He negotiated a new, better and longer contract, for Ruud van Nistelrooy, which ties the striker to United until 2008.


-------------------------------------------------------------------------------------

Over wie Pini Zahavi precies is, later meer. Wat al meteen duidelijk is aan Rodger Linse is dat het iemand is die zich beweegt tussen de grote jongens. Met het vatsleggen van Ruud Van Nistelrooy zette hij z'n eerste stap als zaakwaarnemer. Ik besteed zoveel aandacht aan de achtergrond en hte doen en laten van deze man omdat straks (wanneer m'n verhaal hier helemaal klaar is) zal blijken dat Linse op z'n minst de schijn heel erg tegen heeft.


later meer....
Ajacied


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 143
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 28 feb 2009 16:34
Linse en Lemic zijn slimme zakenmensen. Ajax heeft ze nodig omdat ze een goed netwerk hebben en ze de rechten hebben van echt grote voetbaltalenten. Een nadeel is wel dat ze alles uit eigen belang doen en daarbij schuwen ze geen enkel middel om hun zin door te drijven. Nu was dat bijvoorbeeld in het geval van Sulejmani alleen maar positief voor ons maar als hij dit over een paar jaar bij ons doet, als Sulejmani naar Barcelona ofzo vertrekt, is het natuurlijk wat minder. Je bent in zekere zin afhankelijk van Linse en Lemic maar dit hoort misschien wel gewoon in deze kapitalistisch (voetbal)wereld.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 28 feb 2009 22:06
Citaat:
Linse en Lemic zijn slimme zakenmensen. Ajax heeft ze nodig omdat ze een goed netwerk hebben en ze de rechten hebben van echt grote voetbaltalenten. Een nadeel is wel dat ze alles uit eigen belang doen en daarbij schuwen ze geen enkel middel om hun zin door te drijven. Nu was dat bijvoorbeeld in het geval van Sulejmani alleen maar positief voor ons maar als hij dit over een paar jaar bij ons doet, als Sulejmani naar Barcelona ofzo vertrekt, is het natuurlijk wat minder. Je bent in zekere zin afhankelijk van Linse en Lemic maar dit hoort misschien wel gewoon in deze kapitalistisch (voetbal)wereld.


Zoals bij zoveel ethische kwesties heb je altijd een keuze, 'met de voetbalwereld zit nou eenmaal in elkaar' consolideer je in een bepaalde situatie. Linse en Lemic (over beiden zal ik nog wel wat vertellen), brengen een risico met zich mee. Ook wat Sulejmani betreft.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 apr 2009 14:11
Hoe doet Rodger Linse zaken?

Het was al bekend dat Rodger Linse zich graag inmengt bij transferzaken. Bij Ajax heeft hij nooit heel veel voet aan de grond gehad in het verleden, bij Feyenoord en PSV des te meer.

Citaat:
Rodger Linse heeft met zijn bedrijf SP International de grootste vinger in de pap bij Feyenoord. Nagenoeg een heel elftal wordt door hem begeleid: Kalou, Lazovic, Castelen, Aerts, Snoyl, Boussabon, Gyan, De Guzman, Blonk en de op dit moment verhuurde Loovens. Feyenoord kan daar niets tegen doen, maar is er deels zelf debet aan. In het verleden werd jeugdspelers zelfs geadviseerd voor Linse als zaakwaarnemer te kiezen. Het is geen garantie voor wisselgeld. Feyenoord wilde Kalou al maanden geleden een nieuw contract geven, maar Linse wil de voetballer slechts naar PSV brengen en heeft geen behoefte aan een nieuwe deal. Omdat Linse in de toekomst nog veel vaker aan de onderhandelingstafel zal komen te zitten, lijkt Feyenoord beducht om het spel keihard te
spelen. Maar dat valt mee. Trainer Erwin Koeman zegt: "Kalou wordt door zijn zaakwaarnemers beïnvloed en misschien wel misbruikt. Dat vind ik triest." Wotte: "In de zaak Kalou zijn we inderdaad recht tegenover Linse komen te staan. We waren drie maanden bezig om het contract te verlengen. Opeens kwam het paspoort niet rond en toen wilden ze niet meer praten over verlenging, maar moest hij zo nodig naar PSV."


http://jetveer.web-log.nl/jetveer/2005/ ... emers.html (de stem)


Citaat:
Roger Linse: Benfica is een optie voor Kalou
Feyenoord lijkt de schijn tegen zich te krijgen in
de transfersoap rondom Salomon Kalou. Zaakwaarnemer Roger Linse liet
weten dat Feyenoord hem heeft gepolst of Kalou interesse heeft in een
overstap naar Portugal.

Tegenover Studio Sport liet Linse weten
dat een verkoop voor Feyenoord niet onbespreekbaar is: “Feyenoord zegt
dat hij blijft. In feite bedoelen ze dat hij niet naar PSV mag. In de
afgelopen maanden heeft Feyenoord ons wel te kennen gegeven dat er te
praten valt over een transfer naar andere (buitenlandse club). Vorige
week vroeg Feyenoord of Salomon belangstelling zou hebben in een
overstap naar Benfica, waarop ik antwoordde: Zijn jullie daarin
geinteresseerd?.”

Ook Hugo Borst liet in Studio Voetbal weten
achter de redactie van het AD te staan, dat eerder liet weten dat Kalou
verkocht is aan een Portugese investeringsmaatschappij.

http://www.fr-fanatic.com/2005/08/08/327/

Dat de afloop daarvan al niet helemaal kosher was bewijst dit artikel.

Wat duidelijk wordt is dat Linse destijds met Kalou al verschillende zaken probeerde te doen. Onderbrengen bij een investeringsmaatschappij, overdoen aan Chelsea en aan PSV. Dat lijken allemaal opzichzelfstaande feiten, maar er is een verband waarom net die clubs en waarom net een investeringskantoor.
(daarover weer later meer)

Linse behoort i.i.g. tot het netwerkje foute zaakwaarnemers: Zahavi, Malaquias, Ribeiro Wagner, Bertolucci, Lemic, Becker.

De besmette clubs: PSV (in het verleden), Man City, Chelsea, Benfica, Hamburger SV, Leverkusen, Porto, Real Madrid.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 12 apr 2009 14:20
Hmmz nu ik het zo teruglees worden de zaken nog niet meteen duidelijk. Dus ik denk dat ik in de nabije tijd maar even opnieuw begin, maar dan begin met de bovenste tentakels van de octopus.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 apr 2009 21:35
Hoet zit het met Ajax in België? Ajax zou zich (nog) meer moeten richten op onze zuiderburen in mijn ogen. Daar komt toch zeer veel talent vandaan. Samen met Servië zijn er daar goede lichtingen op komst. Met Urbain Haesaert heeft Ajax daar een zeer goede man, maar ik zou daar graag nog meer activiteit zien. De Belgische markt lijkt mij namelijk niet lastig en voor die spelers is Ajax natuurlijk erg aantrekkelijk (hoger niveau, speelkansen, taal, dichtbij ect).

Het is jammer dat het samenwerkingsverband met GBA is gestopt. Met de financiele steun en know-how had Ajax daar voor de beste Belgische jeugdopleiding gezorgd, wat resulteerde in Vermaelen, De Mul, Vertonghen, Alderweireld en enkele minder getalenteerde spelers (Van Damme, Tiberkanine, Aborah). Maar Ajax heeft ook spelers gemist. Dembele (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=16334), naar verluid om Babel zijn ontwikkeling niet tegen te gaan en Funso Ojo.

Buiten GBA om heeft Ajax naar mijn weten niets uit België gehaald (alleen Boere?), terwijl er toch talentvolle spelers rondliepen en Ajax een goede kans zou moeten hebben gehad om een speler uit die Jupiler League binnen te halen. Dat is raar, alsof in België alleen GBA bestond (in dat licht is dit dan een grappig/treurig bericht: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=11818). Hazard en Defour waren weliswaar dicht bij een overgang, maar spelen toch allen elders. Dit alles vind ik toch enigszins een kwalijke zaak.

Nu is het allemaal wat minder met GBA. Dat heeft zo zijn redenen. Bijvoorbeeld doordat er voor die spelers geen vooruitzichten meer zijn om op jonge leeftijd bij Ajax te komen voetballen en het financiële plaatje. Het zou een goed idee zijn om weer een samenwerkingsverband aan te gaan met een Belgische club en Haesaert daarin te betrekken. Weer als hoofd jeugdopleidingen misschien. Dat deed hij zeker niet verkeerd. Maar als hoofdscout van België heeft hij buiten Antwerpen nog niemand naar Amsterdam gebracht, terwijl er niet de minste spelers rondlopen/liepen. Of ligt dat meer aan de technisch directeur/trainer?

Ik hoop in elk geval dat Ajax snel weer in actie zal komen op de Belgische markt. Met een club, maar ook met spelers. Geoffrey Mujangi-Bia (laatste tijd naar mijn weten veel op de bank, voor op de flanken) en Steven Defour (nog steeds maar 20, voor op het middenveld in de punt achter) bijvoorbeeld zou ik in dat geval graag al deze zomer naar het noorden zien komen.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 apr 2009 23:54
http://www.sportwereld.nl/voetbal/eredi ... ijver.html
Van een tijdje geleden: http://www.parool.nl/parool/nl/13/Ajax/ ... vend.dhtml

Jammer dat Ajax van die visie/methode niet nog meer gebruik maakt. Immers, bij zo'n samenwerking heeft elke partij voordelen. Ik verwacht hierin dus verandering, maar ook in onze eigen jeugdopleiding. Iedereen is lovend over Tahamata, maar dan gaat hij met een contract tot 2012 toch op de een of andere manier naar het Midden-Oosten. Dat terwijl trainers als Roy mogen aanknoeien. Geen goede zaak (understatement).

Na bericht van vertrek van Keizer, paar maanden geleden.
Citaat:
Dat zal wel weer over de jeugdopleiding gaan. Anderhalf jaar geleden bleek uit een rapportage van Keizer bleek dat 15 van de 18 jeugdtrainers volgens hem niet voldeden. Daarom wilde Cruijff ook aan de slag met de jeugdopleiding, aan de hand daarvan. Nu toch al weer een jaar geleden. Sindsdien is er helaas nog niet zo veel veranderd door Van Basten. Ja, Tahamata gaat weg maar of dat nou wel goed nieuws is...

Overigens bleek De Boer de beste trainer van de Toekomst en zien Keizer en Cruijff in hem de toekomstige trainer van Ajax. Nog een paar jaar met de A1 werken en dan met zoveel mogelijk eigen jeugd het kampioenenbal bestormen. Wel eerst nog als assistent van Louis of Co. Dromen mag toch?

Ajax moet het hebben van de eigen jeugdopleiding. Die moet van hoge kwaliteit zijn. Dat is al een tijdje niet het geval. Iemand moet opstaan (of op af stappen, Cruijff) en ook hier verandering in brengen. Wie toont ballen en heeft het beste met Ajax voor?


Allicht een beetje off-topic. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 25 apr 2009 08:24
Citaat:
Hoet zit het met Ajax in België? Ajax zou zich (nog) meer moeten richten op onze zuiderburen in mijn ogen. Daar komt toch zeer veel talent vandaan. Samen met Servië zijn er daar goede lichtingen op komst. Met Urbain Haesaert heeft Ajax daar een zeer goede man, maar ik zou daar graag nog meer activiteit zien. De Belgische markt lijkt mij namelijk niet lastig en voor die spelers is Ajax natuurlijk erg aantrekkelijk (hoger niveau, speelkansen, taal, dichtbij ect).

Het is jammer dat het samenwerkingsverband met GBA is gestopt. Met de financiele steun en know-how had Ajax daar voor de beste Belgische jeugdopleiding gezorgd, wat resulteerde in Vermaelen, De Mul, Vertonghen, Alderweireld en enkele minder getalenteerde spelers (Van Damme, Tiberkanine, Aborah). Maar Ajax heeft ook spelers gemist. Dembele (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=16334), naar verluid om Babel zijn ontwikkeling niet tegen te gaan en Funso Ojo.

Buiten GBA om heeft Ajax naar mijn weten niets uit België gehaald (alleen Boere?), terwijl er toch talentvolle spelers rondliepen en Ajax een goede kans zou moeten hebben gehad om een speler uit die Jupiler League binnen te halen. Dat is raar, alsof in België alleen GBA bestond (in dat licht is dit dan een grappig/treurig bericht: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=11818). Hazard en Defour waren weliswaar dicht bij een overgang, maar spelen toch allen elders. Dit alles vind ik toch enigszins een kwalijke zaak.

Nu is het allemaal wat minder met GBA. Dat heeft zo zijn redenen. Bijvoorbeeld doordat er voor die spelers geen vooruitzichten meer zijn om op jonge leeftijd bij Ajax te komen voetballen en het financiële plaatje. Het zou een goed idee zijn om weer een samenwerkingsverband aan te gaan met een Belgische club en Haesaert daarin te betrekken. Weer als hoofd jeugdopleidingen misschien. Dat deed hij zeker niet verkeerd. Maar als hoofdscout van België heeft hij buiten Antwerpen nog niemand naar Amsterdam gebracht, terwijl er niet de minste spelers rondlopen/liepen. Of ligt dat meer aan de technisch directeur/trainer?

Ik hoop in elk geval dat Ajax snel weer in actie zal komen op de Belgische markt. Met een club, maar ook met spelers. Geoffrey Mujangi-Bia (laatste tijd naar mijn weten veel op de bank, voor op de flanken) en Steven Defour (nog steeds maar 20, voor op het middenveld in de punt achter) bijvoorbeeld zou ik in dat geval graag al deze zomer naar het noorden zien komen.


Ik denk dat Ajax nog redelijk actief binnen België is. Niet alleen bij Germinal Beerschot maar ook bij de andere clubs in België. Voor Ajax is het alleen moeilijker om de echte Belgische talenten naar Nederland te halen omdat België de laatste jaren ook wel meer is gaan investeren in hun eigen jeugd. Ook heb je in België te maken met een splitsing tussen Vlaanderen en Wallonië. Voor Vlaanderen moet er nog steeds een markt voor Ajax en ze zullen daar wel de toptalenten kennen bij Ajax door Urbain Haesaert. Aan de Waalse kant is het veel moeilijker om een poot aan de grond te zetten voor Ajax net zoals de andere Nederlandse clubs. De jeugd kiest toch meer voor de Franse opleiding aangezien die ook vrij hoog is en kunnen ze ook in hun eigen taal blijven en is het geen grote verandering. Daarom geloof ik ook niet dat spelers als Eden Hazard en Kevin Miralles toen ze nog in België speelde haalbaar waren voor Ajax.

Ik denk wel dat er vanuit België nog spelers naar Ajax toekomen omdat daar de transfermarkt nog niet op hol is geslagen. Bij KV Mechelen loopt er nu een aardige linksback rond namelijk Nana Asare endie niet al te duur is al zitten daar de Belgische topclubs ook achter aan. Hij zal niet duur kosten en zo zijn er nog wat spelers die rond lopen in België.

Citaat:
http://www.sportwereld.nl/voetbal/eredivisie/3152021/Ajaxvisie_in_Belgische_kweekvijver.html
Van een tijdje geleden: http://www.parool.nl/parool/nl/13/Ajax/ ... vend.dhtml

Jammer dat Ajax van die visie/methode niet nog meer gebruik maakt. Immers, bij zo'n samenwerking heeft elke partij voordelen. Ik verwacht hierin dus verandering, maar ook in onze eigen jeugdopleiding. Iedereen is lovend over Tahamata, maar dan gaat hij met een contract tot 2012 toch op de een of andere manier naar het Midden-Oosten. Dat terwijl trainers als Roy mogen aanknoeien. Geen goede zaak (understatement).

Na bericht van vertrek van Keizer, paar maanden geleden.
Citaat:
Dat zal wel weer over de jeugdopleiding gaan. Anderhalf jaar geleden bleek uit een rapportage van Keizer bleek dat 15 van de 18 jeugdtrainers volgens hem niet voldeden. Daarom wilde Cruijff ook aan de slag met de jeugdopleiding, aan de hand daarvan. Nu toch al weer een jaar geleden. Sindsdien is er helaas nog niet zo veel veranderd door Van Basten. Ja, Tahamata gaat weg maar of dat nou wel goed nieuws is...

Overigens bleek De Boer de beste trainer van de Toekomst en zien Keizer en Cruijff in hem de toekomstige trainer van Ajax. Nog een paar jaar met de A1 werken en dan met zoveel mogelijk eigen jeugd het kampioenenbal bestormen. Wel eerst nog als assistent van Louis of Co. Dromen mag toch?

Ajax moet het hebben van de eigen jeugdopleiding. Die moet van hoge kwaliteit zijn. Dat is al een tijdje niet het geval. Iemand moet opstaan (of op af stappen, Cruijff) en ook hier verandering in brengen. Wie toont ballen en heeft het beste met Ajax voor?


Allicht een beetje off-topic. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Natuurlijk is het jammer dat Simon Tahamata vertrekt, maar ze kunnen nog steeds zijn oefeningen blijven hanteren net zoals ze dat bij GB doen. Simon Tahamata kreeg niet voor niets een belangrijke rol in de Ajax opleiding nadat de samenwerking met België stopt en ze zullen ook een goede techniektrainer moeten terug vinden. Het heeft geen speler van te zijn, maar misschien probeert Ajax het wel bij Chris Kronshorst nu nog de assistenttranier van Co Adriaanse. Zolang Adriaanse geen club vind is er altijd hoop.

Er lopen wel meer goede trainers rond op de toekomst dan alleen Frank de Boer. Ik denk maar aan een Robin Pronk, Bob de Klerk en zo zullen er meer zijn. Dat de jeugdopleiding niet goed bij Ajax ben ik het niet mee eens. Alles gaat ten koste van het eerste elftal zolang die niet goed draaid word het ook moeilijk om jeugd in te passen. Jeugdspelers kunnen vrij snel op een goed niveau spelen maar zullen er nooit meteen uitsteken.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 mei 2009 17:07
Citaat:
Eventueel een vraagje voor Pushkin: in hoeverre lijkt dit je een reëel verband...

Lemic => Bertolucci => Traffic => HSV => Jol => Petrovic = meerdere Servische talenten bij Ajax. Was dat wellicht een plan van aanpak dat bij HSV lag, maar dat nu bij Ajax komt te liggen? Het zou niet zo gek zijn, gezien de aanwezigheid van Lemic, de trainer van HSV en zijn Servisch sprekende assistent.


Ik zie het iets anders. Ik heb een lijstje van clubs waarvan ik weet dat ze tot een bepaald cartel behoren. Ik Duitsland zijn dat Hamburg en Leverkusen, in Portugal Porto en Benfica. In Italie ligt de link er minder sterk bij Inter en Milan. In Engeland Man City, Tottenham en Chelsea. In Spanje Real en een beetje Barca. En PSV had die link dus een tijdje terug.
Neem Koeman, ik vond het destijds vreemd dat Benfica bij hem uitgekomen was maar als je het wat logischer gaat bekijken. Idem met Jol van Spurs naar Hamburg destijds. Mourinho van Chelsea naar Inter. Het zou dus wel degelijk mee kunnen spelen. Maar om dat volledig hard te maken, moeilijk.
Van Leverkusen weet ik dat ze de Duitse makelaar Becker hebben die net als bv. Linse met Lemic goed zit bij mensen zoals Bertolucci. Daarom kon Leverkusen Henrique ook huren ten koste van Ajax. Wanneer ik hoor dat Ajax bv. interesse heeft in een talent zoals Juric en Porto en Hamburg zijn de andere gegadigden dan is dat toch wel erg toevallig.


Toch zie ik ook een andere link liggen. En dat is die van Mino Raiola (zaakwaarnemer van Jol) die helemaal geen voetballers meer in Nederland had zitten. Bij Ajax kreeg hij destijds Maxwell, Mido en Ibrahimovic onder z'n hoede. Na de Zlatanaffaire en later nog dat akkefietje met Maxwell is hij persona non grata geworden. En hij had ook geen spelers meer in Nederland alles was naar het buitenland gebracht. Echter ik kan me voorstellen dat ook Raiola het wel weer fijn zou vinden om er tussen te komen bij de Ajaxtalenten. Voor wat hoort wat.

Dit is wel heel toevallig. Ik hoor namelijk net dat Raiola inderdaad weer een voet tussen de deur heeft bij Ajax. Hij is er destijds uitgetrapt, maar nu de band met Essel wat is afgekoeld heeft Ajax alweer een nieuwe beste vriend gevonden.


Citaat:
Saillant detail is dat Mino Raiola de zaakwaarnemer van Jol is (zie hiervoor de stukken van Pushkin over de verhouding Ajax-zaakwaarnemers).


Raiola is bovendien ook de zaakwaarnemer van Aleksic. En wellicht ook van meer Servische talenten?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 mei 2009 17:28
Kijk aan, dat is inderdaad wel heel toevallig. Aleksic bij Raiola, je zou het bijna een done deal kunnen noemen. Wat ik begrepen had lag Aleksic vast bij familie maar ze zullen waarschijnlijk een officiele Fifa-makelaar nodig hebben gehad. Dat zou het ergens wel kunnen verklaren. Van gestifute wist ik het dus zelf niet maar dat is me verteld door wat mensen uit het wereldje.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.976.272 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Aankoopbeleid Ajax: Scouts, zakennetwerken en makelaars
Ga
Zoeken: