Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Columns
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Columns
Maker: 343Bekeken: 44217
Status: InactiefBerichten: 354
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 3 nov 2009 20:31
Voortaan wel de bron erbij vermelden, AFL
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Di 3 nov 2009 21:27
Citaat:
Voortaan wel de bron erbij vermelden, AFL
:thumbs up:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 nov 2009 14:36
Citaat:
Mooi project als bondscoach

Bron: De Telegraaf

Sinds kort ben ik dus bondscoach van Catalonië. Een niet officiële functie, waarvoor ik één of twee keer per jaar in actie moet komen. De reden waarom ik het aanbod van de Catalaanse voetbalfederatie geaccepteerd heb, is vanwege de manier waarop het nieuwe bestuur van de bond de problemen in de provincie gaat aanpakken.

Net als in Nederland hebben de clubs het hier ook moeilijk. Om de gevolgen van de recessie beter het hoofd te kunnen bieden, heeft de bond samenwerking gezocht met het naar mij vernoemde instituut voor sportstudies, die ook in Barcelona is gevestigd.

Van de 1400 clubs die Catalonië heeft, mag straks van iedere vereniging één afgevaardigde een cursus volgen waarin hij/zij geleerd wordt de boel binnen hun club beter te coördineren. Op deze manier proberen we simpel, maar effectief de structuur binnen al die kleine organisaties te verbeteren.

Daar bovenop selecteert de bond 16 bestuurders die van die 1400 voetbalverenigingen er ieder zo'n 100 onder hun hoede krijgen. Dat groepje krijgt een uitgebreidere opleiding.

Zo proberen we subtiel in de Catalaanse voetbalsamenleving een rode draad van onder naar boven te realiseren. Dus 1400 beter opgeleide mensen bij de clubs, die weer een lijntje hebben met 16 coördinatoren bij de bond, waar ze altijd bij aan kunnen kloppen.

Om die lijn naar boven door te trekken moest er ook een bondscoach komen, die niet alleen affiniteit had met de basis van de federatie, maar ook met topclubs als Barcelona en Espanyol.

Omdat ik dit verhaal heel logisch vond, ben ik er dus ingestapt. Op deze manier krijgt de bond niet alleen meer status, ook het beleid krijgt zo een hogere attentiewaarde. Het mooie van dit project is dat iedereen mee doet, waardoor er van de jeugdspeler van een dorpsclub tot de aanvoerder van FC Barcelona een soort van verbondenheid ontstaat.

Samen zijn ze toch bezig om het voetbal in 'hun' Catalonië naar een hoger plan te brengen. Hoe sterker dat pact, hoe makkelijker het wordt om straks ook de Catalaanse gemeentes erbij te betrekken, waardoor het project nog breder door de hele samenleving wordt getrokken.

Daarom had ik ook stilletjes gehoopt, dat we op woensdag 23 december in het Olympisch Stadion van Barcelona tegen Nederland hadden kunnen spelen. Voor mij was het leuk geweest om tegen Oranje mijn debuut als bondscoach te maken, maar belangrijker was dat daarmee ons project zowel in Spanje als Nederland meteen op de kaart was gezet. Helaas liet de KNVB weten, dat de agenda tot 2011 vol zit. Ik heb daar begrip voor, maar jammer is het natuurlijk wel.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 10 nov 2009 14:04
[list">'Pantelic, Ajax-fans juichen niet als je erom vraagt'

Zondag, tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord, gebeurde er iets opvallends. Pantelic, de nummer 9 van Ajax, had net op doel geschoten. Het was best een aardig schot. Van Dijk, de doelman van Feyenoord, tikte de bal naast. Op de tribune werd oeh geroepen. Zo gaat dat.

Iemand schiet, de bal wordt naast getikt en dan bijna vanzelf volgt de oeh. Dat is een van de grote genoegens, als je een voetbalwedstrijd bijwoont. Het oeh roepen met wildvreemden. Hoewel, wildvreemden, ook die romantiek is inmiddels volledig verdwenen. Seizoenkaarthouders zitten jaar in jaar uit naast elkaar in het stadion. Als je pech hebt zit je naast iemand die iedere week drie pakken foto’s van zijn kleinkinderen meeneemt of, nog veel erger, kijk heeft op het spelletje.

Zoals in het openbaar vervoer waar je – terwijl je langzaam je strippenkaart verscheurt – wel moet luisteren naar een telefoongesprek van 25 minuten over dwangnagels, zo ben je in stadions, als je pech hebt, voor eeuwig overgeleverd aan een brulhoestende, naar zware shag ruikende gek met een half verbrand gezicht.

Ik mis de anonimiteit in stadions. De tijd dat ik om kwart voor twee besloot om toch nog maar even naar Ajax-Groningen te gaan en twee uur later met een wildvreemde vrouw tegen mij aan gedrukt het vijfde doelpunt van Ajax vierde. Zo’n hele statribune, voor twee uur lang even één lichaam. Het zwijgend naast elkaar naar huis lopen. Onbekende mannen met lange jassen aan, die als het regende opeens sterk begonnen te ruiken naar gebakken aardappelen. Die sfeer.

Pantelic denkt daar ook zo over. Meneer is een romanticus. Hij gelooft hartstochtelijk in de meelevende supporter. Na zijn aardige schot, holde hij door naar de achterlijn en maakte met woeste armgebaren duidelijk dat het Ajax-publiek zich moest laten horen.

Hij had ze net enorm verwend met een afstandsschot op doel. Hij wilde een hardere oeh van ons horen. Pantelic heeft duidelijk geen idee waar hij terecht is gekomen. Zoiets doe je niet bij Ajax. Dat is meer iets voor een spits van Cambuur. We zijn hier wel in de grote stad. Amsterdammers juichen juist niet als je het aan hun vraagt.

Pantelic wanhopige poging om het publiek op te jutten, deed me sterk denken aan Peter van Vossen bij Feyenoord. Van Vossen speelde na wat zwerven en broodvoetballen eindelijk bij zijn geliefde Feyenoord. De club waar hij al een leven lang van droomde. Van Vossen, de zogenaamde verpersoonlijking van de Rotterdamse ziel, overdreef een beetje.

Tijdens wedstrijden was hij voornamelijk bezig met het opjutten van het publiek. Dat deed hij met wilde armgebaren. Na ieder doelpunt holde van Vossen schreeuwend langs de vakken vol supporters en deed dan zijn armen heel woest boven het hoofd. Van Vossen was niet tevreden over het publiek. Hij wilde meer beleving. Als één man achter je club gaan staan. De twaalfde man zijn. Dat soort gelul.

Ik heb dat altijd vreselijk gevonden. Ik wil als ik op een tribune sta, niet worden behandeld als een wilsonbekwame imbeciel. Bij concerten ben ik ook meteen weg als all the fellows in the house hun handen moeten waven like they just don’t care. Dat bepaal ik zelf wel.

Als ik naar een voetbalwedstrijd zit te kijken, kies ik graag zelf het moment uit waarop ik juich. Ik ben geen AZ-supporter die zich door een speaker uit zijn stoel laat lullen om nog één keer een schitterend eerbetoon te geven aan een van de grootste boeven van Noord-Holland.

Van Vossen zijn gedrag was pure volksmennerij. Het voelde heel bedacht, zoals hij met zijn knellende Ajax-verleden, zo enthousiast mogelijk de voetballende havenarbeider uithing. Dirk Kuijt had er ook een handje van. Zijn gewoonheid cultiveren. Het liefst zou hij met een bakfiets vol zakken eierkooltjes naar Feyenoord zijn gekomen, of op een brommer, met een pondje gerookte makreel onder zijn arm.

Van Vossen en Kuijt, uiteindelijk hielden ze allebei vooral van Feyenoord zolang het goed uitkwam. Bij de eerste ritselende Engelse ponden was Kuijt verdwenen. Op weg naar de volgende arbeidersclub. Zo diep zat zijn liefde voor Rotterdam.

Bij Pantelic ligt het anders. Die heeft werkelijk geen idee waar hij terecht is gekomen. Zijn opzwepende gebaren zondag waren even misplaatst als het dweilorkestje dat ik ooit in De Meer over het veld zag banjeren. Zelden zo een striemend fluitconcert gehoord na het blazen op een tuba.

Het publiek van Ajax, je moet ze begrijpen. Ze komen om te kankeren. Iedere speler is een veel te veel geld verdienende koekenbakker die geen bal recht vooruit kan schoppen. Ajax supporters juichen pas als ze met 6-0 voor staan en dan altijd nog omdat ze daar zelf zin in hebben. Opstaan in een Ajax-vak en heel hard roepen: Alle ballen op Emanuelson!, het is ondenkbaar.

Het Ajax-publiek is Bergkamp gewend, Rijkaard gewend. Die gaan niet voor de eerste de beste lulhannes op de banken. Suarez, pas de laatste maanden krijgt hij heel voorzichtig wat meer krediet, maar twee ballen zelfzuchtig naast schieten en het grote kankeren neemt alweer een aanvang. Verkopen, in januari, nu we er nog geld voor krijgen!

Pantelic weet dit niet. Niemand bij Ajax heeft hem verteld dat ze daar in Amsterdam niet van houden, enthousiaste armgebaren. Dat ze eigenlijk, om te beginnen, van helemaal niemand houden. Pantelic, hij lijkt nu al mislukt bij Ajax. Het Amsterdamse publiek heeft hem wel omarmd, maar dan vooral als de man die je een seizoen lang helemaal verrot kunt schelden.

Pantelic is op dit moment de Ajacied die niets goed kan doen. Het Amsterdams publiek heeft zo iemand nodig. John van Loen, wat hebben we niet om hem gelachen. Ronald Spelbos, als hij aan de bal kwam begon het publiek te joelen tot hij de bal inderdaad verkeerd afspeelde. Geen genadelozer publiek dan Ajax-publiek.

Dat Pantelic dit nog niet weet en dwars door het gelach heen zijn criticasters met een kinderlijke naïviteit op de banken probeerde te krijgen, vond ik erg mooi. Pantelic is diep van binnen een jongetje dat zich er niet bij neer wil leggen dat hij het pispaaltje is. Wanhopig op zoek naar liefde in Amsterdam. Ga er maar aan staan.

Nico Dijkshoorn

# bron: VI[/list">
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 nov 2009 13:07
Een column over de op handen zijnde veranderingen in de ArenA van BenKie (die als lid van het sfeerteam al jaren strijdt voor een meer Ajax look in de ArenA) :
http://www.sthcrw.nl/?p=2396
Rinus


Geregistreerd: 29-12-2008
Forum berichten: 1713
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 nov 2009 13:05
Ik vind zijn ideeen prima, maar ben bang dat het management niet zover zal gaan...
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Di 17 nov 2009 17:15
Ik snap ook niet dat daar nog niets aan gedaan wordt. Het kan goedkoop en makkelijk vele malen beter.
thommy


Geregistreerd: 24-08-2008
Forum berichten: 790
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 17 nov 2009 17:24
Ik dacht 5 miljoen, maar het is wel vele malen mooier dan die verfpot die het nu is.
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 nov 2009 11:40
Geld is meestal het probleem.
Er zijn al veel ideëen geopperd, vanuit sfeerteam en ook vanuit de ASR komt er een werkgroep op gang die zich bezighoudt met een Ajax-look van de ArenA.
Afwachten wat er mee gebeurd, vanuit het sfeerteam budget zijn er wat kleine dingen betaald, maar daarmee kom je natuurlijk niet ver.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Wo 18 nov 2009 17:27
Het is jammer dat Ajax geen groter budget beschikbaar stelt om sfeer acties te bevorderen en ook om het stadion op te knappen.

Ik geloof dat een betere sfeer, het elftal veel extra's kan geven en motiveren. De ArenA moet een onneembare vesting worden zoals de Meer dat ook was.

Je ziet nu dat er in de jeugd vele talentvolle lichtingen zijn. Deze jongens zullen ook vast extra geïmponeerd worden door zo'n mooi stadion. En ook dat Ajax-clubgevoel moet weer terugkomen, dat kan echt met zoveel goede jongens uit de jeugd, net als in o.a '95.

Spelers zullen er zo gemakkelijker een jaartje aan vast plakken.
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 nov 2009 09:39
Er is gisteren wederom positief gereageerd op de voorstellen die vanuit de ASR werkgroep gedaan zijn. Veel van deze punten zijn eerder vanuit het sfeerteam ook geopperd.
Het is de bedoeling dat het sfeerteam nu tezamen met de werkgroep de ideëen verder uitwerkt en daarna bespreekt met afdeling marketing.

Er is wel aan aangegeven dat gezien de financiële crisis niet veel budget beschikbaar zal zijn. Maar er staan ook ideëen op die geen of zeer weinig geld kosten.

Het blijft natuurlijk koffie dik kijken, want in veel gevallen zit je ook met derde partijen zoals de ArenA.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 24 nov 2009 10:20
Ik vond Nico Dijkshoorn weer geniaal afgelopen week in de VI. Dat over Henk Timmer (zijn vrouw) was prachtig! <img src='smilies/lol.gif' />
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 24 nov 2009 15:23
Onze BenKie heeft de smaak te pakken, hij schrijft zich rot volgens mij!!!
Wederom een nieuwe column van zijn hand over Ivic's Red Army http://www.sthcrw.nl/?p=2429
Een schitterend supportersverhaal zoals alleen Ben dat kan vertellen!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 dec 2009 14:09
Hij heeft zich ook ingeschreven op onze site, zie ik. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
http://www.ajaxfans.net/forum/profile.p ... ile&u=4592


Wanneer schrijf jij er weer eentje, TvP?
<img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 7 dec 2009 21:28
Citaat:
Don’t worry about…
Afgelopen week was het weer zover. Ons aller Ajax speelt weer eens Europees voetbal. Amper drie dagen nadat er een Mickey-mouse wedstrijd tegen Vitesse was gewonnen speelde Ajax in Roemenie tegen Timisoara.. Deze wedstrijd eindigende in Mokum in een 0-0 gelijkspel, een treurloos verjaardagscadeau. Met vol goede moed begon Ajax de wedstrijd.. Echter lag er na twee minuten de bal al achter Stekelenburg,. Daar kwam het eerste SMS bericht alweer, gaat weer goed met AJAX.. Soms is het leven zuur als Ajacied. Mijn antwoord was simpel: Don’t worry about a thing because every little thing ‘s gonna be alright. Ons lijflied sinds begin dit seizoen, waarmee ook mijn gedachten over Jol zijn vergeven. Dat ik het niet verkeerd had bleek al een minuut later, onze “Tarzan” miste. Enkele minuten later was Súarez toch weer goud waar voor Ajax 1-1 op het scorebord.. Volgende SMS, dat is geluk.. 80 minuten later was de eindstand 1-2 in het voordeel voor Ajax, wederom een SMS wat is dat toch voor Lucky Ajax.. Mijn antwoord: Beter zo dan in blessuretijd met WEDEROM met 1-0 winnen door een eigen doelpunt.. Het bleef stil aan de overkant..
De volgende dag ging ik naar deze sms-verstuurder toe.. We bezoeken immers samen vaak wedstrijden van Hellmond-Sport. Verder heb ik hem eens meegenomen naar echt voetbal Ajax-Dinamo Zagreb.. Aangezien we beide stage lopen hadden we afgesproken om bij hem op zijn kamer europees voetbal te kijken (philips sport vereniging- Sparta Praag), mijn gevoel ging al uit naar mijn smsje na Timisoara-Ajax van een dag eerder.. Onder het genot van een paar goede kasteel-biertjes, meer was er niet te beleven werd er door ondergetekende met veel spijt naar die wedstrijd gekeken.. Uiteindelijk kwam mijn voorspelling dus uit.. Wat ik het mooiste vond aan die avond is dat ook mijn studiegenoot zich dood zat ergeren aan zijn cluppie en zijn woorden doofden als een gloeilamp…

Riejuh.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 7 dec 2009 22:23
Inderdaad riejuh. Je moet een taaie zijn, wil je als Ajacied in Brabant overleven.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 7 dec 2009 22:35
Gewoon het juiste moment afwachten om te reageren, b.v. vandaag heel erg stil geweest.. Al verzachtde de 7-3 oorwassing van PSV A1 wel veel...

Geduld is een schone zaak...
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 7 dec 2009 22:37
Precies. Had alleen een Tilburger die riep: FC Utrecht! Ik riep terug: Penalty in de laatste minuut oléé oléé!

Heb jij dat trouwens niet riejuh? Dat je meer hoopt dat Ajax wint van PSV dan dat je hoopt dat Ajax wint van Feyenoord?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 7 dec 2009 22:39
Citaat:
Precies. Had alleen een Tilburger die riep: FC Utrecht! Ik riep terug: Penalty in de laatste minuut oléé oléé!

Heb jij dat trouwens niet riejuh? Dat je meer hoopt dat Ajax wint van PSV dan dat je hoopt dat Ajax wint van Feyenoord?


Nee, maar dat komt vooral doordat ik uit de provincie zeeland kom waar superveel Feyenoord-fans lopen, PSV begin ik de laatste jaren wel een grotere hekel aan te krijgen, vooral die fans..

Toby & Pushkin zou graag jullie mening over mn column ook horen.. Tips altijd welkom.. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 dec 2009 01:44
Citaat:
Inderdaad riejuh. Je moet een taaie zijn, wil je als Ajacied in Brabant overleven.


Ach kom, beetje Brabancied slaat zich daar wel doorheen. Moet wel zeggen dat dat grappig was in m’n opleiding. In m’n klas (Tilburg) was trouwens 80% Ajacied van diegenen die wat om voetbal gaf, erg leuk. Dus gezeik op school sowieso nooit gehad. Wel eens zo’n moment gehad dat een feyenoorder langsliep en een van m’n vrienden dus schreeuwde ‘Feyenoord onder curatelen’ [was toen net bekend geworden"> wij allemaal lachen. Heb vroeger wel in Belgie op school gezeten, en naast dat heel wat mensen daar op een bekrompen manier tegen Nederland aankeken hadden velen ook een hekel aan Ajax (juist omdat dat zo stond voor alles wat ‘Ollands’ was. Had met vrienden van Anderlecht toen ook wel een beetje een verbond dat je voor elkaar opkwam. Na Brugge-Ajax wil zo’n gast met een Bruggeshawl me aanspreken, zegt die gast die voor Anderlecht is ‘ja hou je mond maar met je boerenkool voetbal’. Geweldig.

Maar riejuh je hebt zoveel bier op je kamer staan en je hebt mij nog nooit uitgenodigd om een potje voetbal te kijken – it’s a shame - In Brabant trouwens sowieso veel Ajacieden en Feyenoord volk. PSV is echt de club van Endhoven en omliggende gemeenten maar daar houdt het op, in West en Midden Brabant is PSV bij lange na niet dominant. Ik zie hier echt zelden PSV’ers hoor.
Ik bedoel waar moet je verder bang voor zijn? PSV Hooligans? Die zijn net zo echt als Sinterklaas. Willem II’ers hebben doorgaans trouwens ook een voorkeur voor Ajax boven PSV, en Willem II is trouwens wel heel makkelijk te vernederen tegenwoordig. Nog geen Willem II’er gezien die ene grote bek had de laatste tijd. In Zeeland is het trouwens van ongeveer 35% voor Ajax, 35% voor Feyenoord, 20% voor PSV en 10% voor een andere club – is mijn ervaring –
Je stuk vanuit je gevoel geschreven denk dat je gedachtes zo wel best tot hun recht komen. Ik zou de … weglaten, ik weet dat je het als stijlfiguur gebruikt maar je stuk heeft het opzich niet nodig die onderbreking telkens.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 8 dec 2009 06:55
ok, bedankt voor de tips.. Van mij mag je gerust langskomen hoor. Moet je wel langs dat stadion :mrgreen:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 dec 2009 07:57
Ik zou ook aanhalingstekens gebruiken en de tekst wat van elkaar afhalen dwz alinea's gebruiken en nieuwe zin nieuwe regel.

Verder laat ik de adviezen maar aan Pushkin over. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Di 8 dec 2009 08:30
Citaat:
Inderdaad riejuh. Je moet een taaie zijn, wil je als Ajacied in Brabant overleven.


Ach kom, beetje Brabancied slaat zich daar wel doorheen. Moet wel zeggen dat dat grappig was in m’n opleiding. In m’n klas (Tilburg) was trouwens 80% Ajacied van diegenen die wat om voetbal gaf, erg leuk. Dus gezeik op school sowieso nooit gehad. Wel eens zo’n moment gehad dat een feyenoorder langsliep en een van m’n vrienden dus schreeuwde ‘Feyenoord onder curatelen’ [was toen net bekend geworden"> wij allemaal lachen. Heb vroeger wel in Belgie op school gezeten, en naast dat heel wat mensen daar op een bekrompen manier tegen Nederland aankeken hadden velen ook een hekel aan Ajax (juist omdat dat zo stond voor alles wat ‘Ollands’ was. Had met vrienden van Anderlecht toen ook wel een beetje een verbond dat je voor elkaar opkwam. Na Brugge-Ajax wil zo’n gast met een Bruggeshawl me aanspreken, zegt die gast die voor Anderlecht is ‘ja hou je mond maar met je boerenkool voetbal’. Geweldig.

he he, ik snap het. Wij hebben een leraar, en die is voor Feyenoord. Kwamen we achter bij z'n eerste les: Hij had een Feyenoord achtergrond op z'n laptop. Hij zei dat hij hem niet kon veranderen. Nu wil die dat die hem kon veranderen, want elke keer als die langsloopt roep ik: Helemaal niets...! We waren ook van plan om hem een Ajax-shirt te geven met zijn naam.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Di 8 dec 2009 22:16
Citaat:
Hij heeft zich ook ingeschreven op onze site, zie ik. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
http://www.ajaxfans.net/forum/profile.p ... ile&u=4592


Wanneer schrijf jij er weer eentje, TvP?
<img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Ik heb het momenteel erg druk, baal er wel een beetje van. Maar ik ga er zeker weer één maken binnenkort!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 8 dec 2009 22:27
Ok, TvP! <img src='smilies/343.gif' />
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.275 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Columns
Ga
Zoeken: