Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Columns
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Columns
Maker: 343Bekeken: 44212
Status: InactiefBerichten: 354
+ Nieuw bericht <<<   <   3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 dec 2009 16:41
Citaat:
Hij heeft zich ook ingeschreven op onze site, zie ik. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
http://www.ajaxfans.net/forum/profile.p ... ile&u=4592


Wanneer schrijf jij er weer eentje, TvP?
<img src='smilies/icon_biggrin.gif' />


Leuk....
BenKie heeft weer een column geschreven, dit keer met de titel : Ramses
http://www.sthcrw.nl/?p=2482

Het wordt tijd dat hij hier ook gaat posten!!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 9 dec 2009 17:56
Ja, lijkt me leuk. Hij lijkt mij iemand met een scherpe mening, Mike. Dus hij is van harte welkom! Maak je hem warm voor ons? <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 15 dec 2009 12:57
Hij heeft een account, ik zal hem eens vragen waarom hij nog niet post.
Inderdaad wel iemand met een mening, dus altijd goed voor discussie.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Vr 25 dec 2009 00:19
Citaat:
Henk Kesler is de weg kwijt

Donderdag 24 december 2009; ik kom thuis na een werkdag, de treinen rijden weer, de sneeuw ligt nog op de fietspaden, maar ik heb het overleefd. Na het lezen van een sportkrantje besluit ik mijn computer op te starten. Mijn sportnieuwsgadget van Google Desktop kopt: ‘Kesler denkt aan belverbod in stadions’. Ik knijp in mijn arm om te kijken of ik nog slaap, maar het is echt.

Henk Kesler en telefoons het doet misschien bij u al een belletje rinkelen, maar zo niet neem ik u even mee terug in de tijd. Op 9 oktober 2003 was de KNVB-directeur aanwezig bij het Dutch Open golftoernooi in Hilversum. Landgenoot Maarten Lafeber leek na een overwinning op het Schotse St Andrews op dag één de koppositie in Hilversum te pakken, maar toen kwam hij op hole vijftien. De bekende golfer was één meter 20 verwijderd van het putje toen de telefoon van Kesler afging. Lafeber raakte van slag en wist daarna geen deuk meer in een pakje boter te slaan.

Na het lezen van het stuk begrijp ik dat diezelfde Henk Kesler erover nadenkt om telefoons te verbieden in voetbalstadions. Nee, de reden is niet dat de sporters worden afgeleid door mensen die het geluid van hun telefoons aan laten staan, maar het is de truc van Henk om belchinezen te slim af te zijn. Het woord stroomde net te laat in om het woord ontvrienden te verslaan als woord van 2009, maar het is in de voetbalwereld wel de nieuwste term. In normaal Nederlands zou ik het definiëren als Aziatische mensen die gegevens van wedstrijden doorgeven (en mogelijk ook omkopen) zodat er daar aan de andere kant van de wereld met enorme bedragen op kan worden gegokt. Henk heeft echter wel lef. Behalve dat hij het woord telefoon nog in zijn mond durft te nemen, nadat hij de belangen van de Nederlandse sport heeft geschaad met een actie voor iemand met een IQ lager dan de kamertemperatuur, geeft de bobo er ook nog een quote bij die verwijst naar de golfbaan waar je ook niet mag bellen volgens Kesler.

De directeur voetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond is voor mijn gevoel een beetje wereldvreemd geworden in de Zeister bossen. Aangezien dit niet de eerste keer is dat hij uit de bocht vliegt met zijn uitspraken. Na de rode kaart van Wesley Sneijder eind november 2006 liet toenmalig Ajax-voorzitter John Jaakke zich in de media ontvallen dat Ajax geen koorknapenvereniging was, waarna Henk het nodig vond op de man te spelen en het gerechtvaardig vond om doodleuk in de media te vertellen dat Jaakke die uitspraak deed, maar wel iedere zondag in de kerk zit. Kesler is eveneens verantwoordelijk voor het gebrek aan spektakel in de persconferenties. Datzelfde jaar beleefde veel Tele2-kijkers plezier aan persconferenties van onder andere Louis van Gaal, Ronald Koeman, Ron Jans, Gertjan Verbeek en Henk ten Cate, maar ook dat was te gortig. Henk heeft er alles aan gedaan om persconferenties te bombarderen tot saaie bijeenkomsten en zodra het net wat meer streetwise wordt als Henk zijn juristentaal dan valt het buiten Kesler’s gedragscode.

Die regels gelden echter niet als Kesler zelf een robbertje wil vechten met de politie. Hij noemde de mensen met het blauw op straat verwende kereltjes die geen loonsverhoging verdiende. Kesler leek vastberaden, hij moest en hij zou achter zijn worden blijven staan, maar nadat Jeu Sprengers excuses aanbood voor wat collega Kesler had gezegd koos keurige Henk schoorvoetend eieren voor zijn geld en kroop hij alsnog door het stof. Nu wil hij dus telefoons in stadions gaan verbieden als oplossing voor ‘de belchinezen’, maar realiseert hij zich ook dat de mensen in Azië ook de beschikking hebben over internet?

Nederland is gewaarschuwd. Bij foutgeparkeerde auto’s wil Henk geen autoverkeer meer op wedstrijddagen. En als er niet netjes wordt gegeten in de skyboxen dan zal Kesler voedsel ook verbieden in de voetbalstadions. Naar verluid beraadt Kesler zich nog of iedereen moet opstaan als hij als jurist de stadions betreed.


Deze column is geschreven door Richard Bodde. En ik was het er roerend mee eens. Zelf heb ik er ook weer één gemaakt die te lezen is op de FP.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 25 dec 2009 12:17
Dank je, Tim. Goede column weer (van jou).

Deze ook. Idioten die dingen willen verbieden. Waar gehakt wordt vallen spaanders, maar hou dat dan wel tot het minimum beperkt.
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 dec 2009 11:27
Laatste column van dit jaar van BenKie over vak410 :
http://www.sthcrw.nl/?p=2570

Geef gerust een mening via de site.
Het is uiteraard een persoonlijke mening van onze huis columnist.
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 dec 2009 12:15
Prima column van BenKie.
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 dec 2009 12:48
Citaat:
Prima column van BenKie.


Geef ook je reactie op de site zelf, vindt hij goed om te lezen, ook kritiek mocht iemand dat hebben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 dec 2009 13:02
Zou Benkie hier ook kunnen lezen, Mike. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 31 dec 2009 14:13
Citaat:
Zou Benkie hier ook kunnen lezen, Mike. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Ja, dan moet hij wel eens hier komen, die knuppel!
Wordt ie lid, komt ie niet opdagen .... typisch weer die Ben!
BenKie


Geregistreerd: 04-12-2009
Forum berichten: 75
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Beverwijk
Geplaatst: Vr 1 jan 2010 16:02
Citaat:
Zou Benkie hier ook kunnen lezen, Mike. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Ja, dan moet hij wel eens hier komen, die knuppel!
Wordt ie lid, komt ie niet opdagen .... typisch weer die Ben!

Ajacieden!

Een nieuw jaar.... nieuwe kansen (of mogelijkheden zou het management van mijn werk zeggen... de hypocrieten! <img src='smilies/icon_mad.gif' /> )

Jullie merken het al aan mijn openingszin; ik heb er een hekel aan om de zaken niet bij de naam te noemen. Wees duidelijk en eerlijk! Om zaken anders te benoemen schep je alleen maar verwarring.

Maar goed, terugkomend op dat nieuwe jaar... Oh ja, voor een ieder een vooral gezond 2010 toegewenst!

Weer terugkomend op het begin:
een knuppel....... dank je wel Mike <img src='smilies/icon_wink.gif' /> , jij vraagt op deze manier om een zg. " klappie bang". (Voor de duidelijkheid: dat is een 'Mike' uitdrukking voor een knal tegen je hersenpan!

Maar laten wij 2010 niet al te agressief starten, het seizoen is tenslotte pas halverwege <img src='smilies/icon_wink.gif' /> .

De reden dat ik mij nog niet op dit forum vertoond heb, ligt in het gegeven dat ik actief ben op een ander forum. Dat van Wesley, een gozer die bij mij op 127 staat. Ik ken veel mensen die op dat forum komen, dus dat schept een band.

Dit alles laat niet onverlet dat ik met belangstelling zo nu en dan bij jullie kom kijken.
En dan kom ik weer terug op mijn openingszin, dat gedeelte van nieuwe kansen.
Mijn voornemen is om wat vaker te komen reageren bij jullie, tenminste, als dat door jullie gewaardeerd wordt.

Dat wil niet zeggen dat ik overal mijn mening ga geven, heb teveel andere hobbies. Toch heb ik, jullie site door lezende, het gevoel dat hier mensen komen die inhoudelijk ook wat te vertellen hebben en dat verpakken in normaal Nederlands.
Dat feit spreekt mij aan! Ik heb al op diverse gelegen heden geprobeerd om het algemene beeld dat er van voetbal supporters bestaat, te doorbreken. Tuurlijk, wij reageren vanuit onze emotie en dat kan soms verkeerd zijn. (even die paar kilo boter van mijn hoofd wegschrapen

<img src='smilies/icon_wink.gif' /> ).
Maar die reactie weerhoud je er niet van om toch op een gegeven moment ook die paar hersencellen te gebruiken die je geacht wordt te bezitten.

Afijn, ik kap er voor nu mee, jullie merken het waarschijnlijk al, ik heb de neiging om nogal breedsprakig te zijn.

Resumerend:
ik vind dit een interessant forum, hopelijk kan ik daar mijn 'A.F.C.A. steentje' aan bijdrage.

Oh ja, laat ik mij even kort voorstellen (had ik misschien even in het begin moeten doen..... <img src='smilies/icon_wink.gif' /> )

Mijn voornaam is Ben, ben vanaf mijn 12e jaar AJACIED. Mijn eerste wedstrijd was A.F.C.A. vs arsenal seizoen 69/70 in het Olympisch Stadion.
Daarna altijd op vak F, Diemenzijde gestaan.
Heb na de verhuizing naar dat multifunctionele theater, waar af en toe in gevoetbald wordt, sinds 2000 twee seizoenskaarten voor Zuid. (ook een voor mijn muze Anja). Ga weinig naar uit wedstrijden in Nederland omdat ik een tering hekel aan die combi's heb. Ik ga wel naar alle uit wedstrijden in Europa. (Omdat je daar tenminste nog vrij mag reizen, uitzondering Zagreb dit jaar! <img src='smilies/icon_wink.gif' /> )

Nu kap ik er echt mee, ieder nogmaals de beste wensen voor 2010, vooral een goede gezondheid en........................

die derde STER!!!!!!!!

mzzl.

Ben.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 1 jan 2010 16:38
Welkom Benkie!
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 2 jan 2010 00:20
Ben....! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> Ik denk dat we je zeer zeker zullen waarderen. <img src='smilies/343.gif' />
Je bent actief op dit forum: http://www.sthcrw.nl/?p=2570
Wie is Wesley? Kan ik die mailen?
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 12:55
Nee, dat is gewoon een site .... www.sthcrw.nl
Daar staat wel een verwijzing naar het forum van Zuid-H (http://www.zuidh.nl/forumzuid/index.php).
Daar wordt echter weinig gepost op dit moment.

Maar dat is niet het forum waar BenKie op doelt. Het forum waar hij (en ook ik zelf) op post is een ander, meer gesloten, forum.
Wesley nodigt daar op persoonlijke titel mensen voor uit, ik geloof op dit moment rond de 70 posters. Dit zijn allemaal bekenden van elkaar over het algemeen, waarvan het overgrote deel ook de meeste uitwedstrijden meepakken, etc.
Is dus totaal niet te vergelijken met dit forum.

Maar dat hij maar vaker hier zijn gezicht laat zien voor een ander soort discussie, frisse kijk is altijd goed.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 13:02
Ja, ik heb al een persoonlijke uitleg gekregen van Ben en Wesley. Lijkt me wel een apart en goed forum.

Zeker. Ze zijn zeer welkom en inderdaad...dan is dit toch iets anders. Heb Ben al gerustgesteld dat dit forum heel wat anders is dan AN, AS en AOL. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 4 jan 2010 13:11
Citaat:
Ja, ik heb al een persoonlijke uitleg gekregen van Ben en Wesley. Lijkt me wel een apart en goed forum.

Zeker. Ze zijn zeer welkom en inderdaad...dan is dit toch iets anders. Heb Ben al gerustgesteld dat dit forum heel wat anders is dan AN, AS en AOL. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Het is zeker een goed forum, en inderdaad heel anders dan hier. Maar dat krijg je al snel als er strikt geselecteerd wordt.
Het is echter geen forum waar taktiek enzo echt diep besproken wordt, ik zie het meer als echt supportersforum, discussies over het supporter zijn, de verschillen in beleving, etc.
thommy


Geregistreerd: 24-08-2008
Forum berichten: 790
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 13 jan 2010 21:19
Ik heb zelf ook eens iets geprobeert, graag jullie mening. Zelf vind ik hem niet echt goed en ik heb hem te gehaast gemaakt en ik had weinig inspiratie vooraf, ik wilde gewoon een column <img src='smilies/icon_razz.gif' />

Citaat:
Deze Zondag is het eindelijk weer zover, ons aller Ajax mag het seizoen eindelijk weer hervatten. Na de winterstop mogen onze mannen de jacht openen op Tukkers en Boeren. De winterstop, het is een vrij lege periode zo zonder voetbal, niks om naar uit te kijken op de Zondag, we moesten het doen met veel eten, vuurwerk, familie en er mocht dit jaar ook geschaatst worden. Toch bleef het hoofd gespreksonderwerp bij mij en mijn maten voetbal, vooral Ajax natuurlijk. Zo konden we spreken over de nuttige bezigheden van de selectie in Portugal en konden we gelukkig ook woorden wisselen over het vertrek van een aantal spelers.

Nu de winterstop bijna verleden tijd is begint het weer te kriebelen, wij moeten op zoek naar de derde ster, de derde ster die al vijf jaar geleden op het heilige Ajax shirt had moeten staan. We kunnen weer met z'n allen achter onze club staan om eindelijk voor de dertigste keer kampioen van Nederland te worden. Het gevoel dat je elke week zin hebt in de wedstrijd op Zondag mag weer terug komen, maar wat staat er binnenkort allemaal op het programma?

We beginnen met een uitwedstrijd, in Breda. Natuurlijk mogen we niet teveel moeite hebben met NAC. De jongens uit Brabant zijn niet bepaalt in vorm, dit bleek ook toen ze ons eerder dit seizoen wilde verslaan in onze eigen Arena. Hier moet ik dus maar niet veel woorden over vuil maken, drie punten dus, zelfs zonder de maker van de hattrick van toen.

Vervolgens komt AZ op bezoek, leuk zo een wedstrijdje tegen de kampioen, echter weten wij ook allemaal wel dat de club na een geweldig jaar nu bezig is met een jaar vol down's, ik ga er dan ook niet van uit dat Advocaat ons kan verassen in ons eigen Amsterdam, we gaan dus weer gewoon winnen zoals we eerder dit seizoen ook in Alkmaar deden. Natuurlijk is dit een belangrijke en relatief grote wedstrijd, maar op de 31e van deze maand staat de klassieker op het programma.

Wat zal ik eens over de klassieker vertellen? Er mogen geen supporters van ons mee om onze heren naar de overwinning te schreeuwen. Ik denk dat hierover al genoeg mensen hun zegje hebben gedaan want dit kan natuurlijk niet. Het zal dus net als bij ons eerder dit seizoen een kleurloze klassieker zijn, er is dit maal wel een verschil, bij deze klassieker zijn er wel supporters van de verliezende ploeg die hun club een nederlaag kunnen zien lijden live bij de wedstrijd aanwezig. Het is enorm jammer dat ik maar zo weinig kwijt wil over de wedstrijd die eigenlijk een van de grootste wedstrijden van het jaar voor ons zou moeten worden.

Ik verwacht dus dat in de eerste drie wedstrijden van de competitie negen punten zal worden behaalt, ook daarom kijk ik al uit naar de komende voetbal maand, natuurlijk ook vooral omdat twee van de wedstrijden tegen voor ons leuke tegenstanders zijn, hopelijk zien we het willen behalen van die negen punten dan ook terug op het veld. Het willen inhalen van FC Twente en PSV is al belangrijk. We vragen strijd, passie en hartstocht. Ook de Europa League brengt ons een leuke tegenstander, deze wedstrijden worden wel pas volgende maand gespeelt.

Juventus, een Italiaanse (top) club. Dat het lastig wordt om van deze tegenstander te winnen is zeker. Maar we hebben nog een oude rekening met de club uit het grauwe Turijn open staan. Zoals iedereen wel weet stal de club uit het land van de Maffia in 1996 onze vijfde Championes League overwinning in een wedstrijd die Ajax alleen maar kon verliezen. Hopelijk heeft de clubarts dit keer een ander recept voor de wedstrijd tegen Ajax klaar liggen. Mede hierdoor worden dit voor ons prachtige wedstrijden, zelfs in het lelijke Turijn.

Persoonlijk heb ik met de Nederlandse beker weinig, ik interesseer me enkel in de finale mits onze club daaraan deelneemt. We loten nu NEC, gewoon winst natuurlijk.

Al bij al hebben we dus nog een hoop dingen om naar uit te kijken in de tweede seizoenshelft, het Ajax-gevoel weer terug krijgen na de winterstop, we moeten niet meer terug kijken, maar vooruit, daar waar mooie gebeurtenissen in het verschiet liggen voor ons, Ajax Amsterdam.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 15 jan 2010 14:04
Leuk stuk Tommy, moet je vaker gaan doen.

Een kanttekening: er staan nog wel meerdere rekeningen met Juve open (denk aan hoe ze Zlatan haaldenn.)
thommy


Geregistreerd: 24-08-2008
Forum berichten: 790
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 15 jan 2010 16:40
Citaat:
Leuk stuk Tommy, moet je vaker gaan doen.

Een kanttekening: er staan nog wel meerdere rekeningen met Juve open (denk aan hoe ze Zlatan haaldenn.)


Deels ook de schuld van ons bestuur zelf he <img src='smilies/icon_wink.gif' /> ?
mike_zuid2


Geregistreerd: 28-03-2008
Forum berichten: 590
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 jan 2010 14:14
Nieuwe column van BenKie online over de oude tijden in de Meer, Papertapes. Hier te vinden : http://www.sthcrw.nl/?p=2653
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 jan 2010 08:07
Zou BenKie die hier ook op de voorpagina willen zetten?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 20 jan 2010 08:17
Kippenvel momentje Benkie toen ik je column doorlas.. Prachtig verhaal over vergane glorie tijden..
BenKie


Geregistreerd: 04-12-2009
Forum berichten: 75
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Beverwijk
Geplaatst: Wo 20 jan 2010 11:14
Citaat:
Kippenvel momentje Benkie toen ik je column doorlas.. Prachtig verhaal over vergane glorie tijden..


Ha die Riejuh!

leuk om te horen man dat je het een geinige column vond/vind.

Vraag:
zet er als je dat wilt even een commentaartje bij op de site: www.sthcrw.n

Daar doe je mij een pleziertje mee, maar zeker ook Dennis en Mike (de boys achter de website).

Alvast bedankt.

mzzl.

Ben.
Huntinator


Geregistreerd: 10-09-2008
Forum berichten: 176
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 20 jan 2010 12:49
Citaat:


Ik was dertien jaar oud, kwam net terug van een meivakantie in Duitsland en keek in de sporthal naar Ajax. NAC Breda kwam destijds langs in de Amsterdam ArenA. NAC-thuis is geen affiche om naar uit te kijken, maar die dag wel. Sneijder en Ibrahimovi? maakten de goals, Ajax won met 2-0 en kon het negenentwintigste landskampioenschap vieren. De laatste titel uit Ajax’ clubhistorie.

Destijds ging ik misschien vier of vijf keer naar Ajax, tegenwoordig ligt dat totaal anders. Gisteren was ik getuige van een van de meeste belabberde wedstrijden van het seizoen. Na een lange buscombi richting Breda, een misselijkmakend eerste half uur, slordig spel, slome buitenspelers, steekballen achter de man, het weggeven van kansen en het ontvangen van het kenmerkende spreekkoor ‘Alweer geen kampioen’ konden 750 supporters weer op huis aan.

Aan de ene kant denk je aan de jonge ploeg. Waarom? NAC Breda, wat het van fysieke kracht moet hebben, kreeg een opponent dat klaar was voor de slacht. Anita werd keer op keer weggezet, Eriksen kon niet opboksen tegen de kracht van de Brabanders en over Bakircioglü wil ik geen enkel woord vuil maken. Met een Van der Wiel die totaal uit vorm is op rechts en een uitpuberend ‘rappertje’ op links werd Ajax op de flanken totaal overlopen. Eerlijk gezegd vraag ik me af wat deze mannen, pardon kills, aan het doen zijn. Twitteren, hyven, rappers wegpessen, rappen en weet ik veel wat. Waar is de trots en motivatie? Echt aandacht voor hun sport lijkt ver. Van der Wiel noemt zijn club zelfs Jaxie, dan begin ik met mijn oren te klapperen.

Ook Emanuelson was niet de Emanuelson die hij begin november was. Tegen AZ en Feyenoord dacht ik eindelijk dat hij volwassen was geworden. Hij haalde een topniveau en was een genot voor het oog. Gisteren was het echter de Emanuelson van twee jaar geleden, belabberd en zwak. En dan Lindgren, pfoe. Rasmus Lindgren, de enigste man die gisteren een zeven scoorde. Hij stak met kop en schouders boven de rest uit. Daarover gesproken, het viel op dat, buiten de Vlamingen en Stekelenburg, niemand boven de 1.80 uitkomt. In het uitvak was er veelal irritatie over de kopduels en het mocht een wonder heten dat Ajax juist uit een hoekschop scoorde. Chapeau Rasmus!

Het zijn onnodige alinea’s, het was gewoon bedroevend. Zo had ik ook kunnen starten. Dan kijken naar de toekomst. De titel, dat zie ik niet meer gebeuren. De beker, dat zou kunnen. Maar een hoofdprijs wil ik dat niet noemen. De Europa League, daar lachen ze ons uit. En terecht! Maar wat nu? Jol eruit? Natuurlijk niet! Dat zou het slechtste voor Ajax zijn. Ik hoop dat Jol Ajax naar zijn hand kan en mag zetten. Het vergif van voorheen opruimen. En al ben ik eerlijk, lopen we over van dat soort spelers. Stekelenburg, Vermeer, Van der Wiel (mits in vorm), Vertonghen, Alderweireld, Gabri, Enoh, De Zeeuw, Pantelic en Suárez zijn van Ajax-niveau. Lindgren, Sulejmani, Aissati en Emanuelson zijn voor mij twijfelachtig. Dat is een net aan een elftal. Ik ben erg benieuwd naar Jol’s visie.

En dan de jeugd. Men gaat rijpen bij HFC Haarlem, hopen de beloftenspelers. Maar al ben ik eerlijk, geen van hen zal hét Ajax-niveau halen. Vanuit het Ajax-niveau gezien maken Bonevacia, Zeegelaar en Castillion kans daarop en zijn Overtoom, Zé Eduardo en Claasen twijfelgevallen. Maar men zal dan dit jaar moeten opstaan. Bij de A1 is Eriksen het talent en zal over een paar jaar ergens een miljoenencontract tekenen. Van Rhijn, Ligeon en Jozefzoon hebben talent en Schouw, Sneijder en Ebecilio zijn twijfelgevalletjes. Maar al met al, het is hopen en bidden op beterschap. Maar dit seizoen is absoluut naar de klote.


Reacties zijn daar ook welkom natuurlijk, haha.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 20 jan 2010 13:37
gedaan Benkie.. Heb zelf ook al een column in mn hoofd zal hem van de week uitwerken..
+ Nieuw bericht <<<   <   3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.004.946 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Columns
Ga
Zoeken: